Puhut tässä itsesi kanssa ristiin. Demokratioissa ei etsitä eliiitin toimesta mitään sopivaa seuraavaaa johtajaa vaan kansa saa sen valita.
Myös ns. "demokratioissa" jokainen poliittinen puolue etsii sisältään parhaaksi katsomansa presidenttiehdokkaan. Venäjällä on tällä hetkellä vain yksi todellinen valtapuolue eli Yhtenäinen Venäjä. Tästä syystä Yhtenäisen Venäjän asettama ehdokas vuoden 2018 vaaleissa tulee todennäköisesti olemaan myös Venäjän tuleva presidentti. Oli se sitten Putin tai joku toinen.
Kaikki ymmärtävät, että Putin ei seuraavissa vaaleissa vaihdu, koska hänellä on kaikki langat käsissään (media, rahat). Jenkeissä ei koskaan ole vastaavaa tilannetta, että seuraava vaalivoittaja olisi tiedossa jo etukäteen.
USA:ssa on kaksi valtapuoluetta ja nolla todellista oppositiopuoluetta. Venäjällä on yksi todellinen valtapuolue ja yksi todellinen oppositiopuolue. Yhdysvalloissa raha ja taloudellinen eliitti omistaa poliitikot siinä missä Venäjällä poliittinen johto kontrolloi enemmän talouseliittiä (suuria yhtiöitä ja oligarkkeja).
Samoin Suomessa seuraavan kauden presidentin nimeä ei tiedä kukaan.
Noh, Niinistön voitto viime vaaleissa oli selvä asia jo paljon ennen vaaleja.
Ei USA ole ongelmaton demokratian mallimaa ja sielläkin median keskittyminen on valtava ongelma.
USA:n demokraattisuus on pelkkä lume ja yleinen harha, kuten vaikka tämä tapaus Snowden myös todistanut.
Siksipä näillä Jokereiden ostajillakin niitä paratiisiyhtiöitä oli pitkin ja poikin. Wikipedian mukaan harmaan talouden osuus on 30-35% koko BKT:stä.
Veroparatiisiyhtiöiden käyttö on ongelma Venäjällä ja myös muualla, myös Suomessa. Tietysti olen sitä mieltä, että veroparatiisien käyttöä pitäisi pystyä hankaloittamaan erilaisilla rangaistuksilla.
Niinpä. Mitä velattomuuteen tulee, niin osittainhan se perustuu siihen, että osa veloista on jätetty maksamatta.
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaa...valtiolla-miljardivelat-kansalle/201236545/12
Tuossa linkin uutisessa on kyse neuvostoaikaisista veloista maan omille kansalaisille, jotka Boris Jeltsinin hallinto jätti maksamatta. Ilmeisesti näitä ei tulla koskaan maksamaan takaisin, koska suurin osa velkojista (1960-1980 -luvuilla eläneistä aikuisista) on nyt joko kuollut tai eläkeiässä.
Puhuin kuitenkin itse ulkomaanvelasta. Valtion sisäinen velka ei ole ongelma, koska sisäiset velat voidaan aina hoitaa pois maan sisäisillä järjestelyillä. Sen sijaan ulkomaanvelka on aina pakko maksaa pois.
Venäjä on yksi harvoja maita koko maailmassa, jolla ei ole yhtään ulkomaanvelkaa. Maailman suurista valtioista Venäjä ja Kiina ovat tässä omassa luokassaan. Neuvostoliitto oli koko olemassaolonsa aikana nettovelallinen. Vuonna 1998 Venäjän ulkomaanvelka kasvoi 120% bruttokansantuotteesta, mikä ajoi valtion lopulta konkurssiin.
Tällä hetkellä Venäjällä ei ole yhtään ulkomaanvelkaa. Lisäksi muut valtiot ovat Venäjälle velkaa useiden kymmenien miljardien eurojen edestä, eli Venäjä on ns. nettovelkoja. Mielestäni muutos 1990-luvun lopun konkurssivaltiosta 2010-luvun nettovelkojan asemaan on yksi Venäjän valtiontalouden suurimmista saavutuksista Putinin aikana.
Mitä tulee Suomeen niin Suomen asema alkaa tässä suhteessa käydä aika tukalaksi, koska Suomi joutuu lainaamaan joka vuosi muistaakseni liki 10 miljardia euroa pelkkää syömävelkaa voidakseen rahoittaa julkisen sektorin menot, koska verokertymä ei siihen riitä. Venäjä pärjää tässä omillaan eli se tuottaa enemmän kuin syö.
Sananvapaus ei ole mikään äänestysasia, vaan ihan objektiivisesti mitattava asia.
Mikä suure mittaa sananvapautta?
Pussy Riot on sinänsä merkityksetön, mutta symbolisesti riittävä todistus, että sananvapautta ei ole.
Jos otat yksittäisen esimerkin niin yhtälailla voidaan sanoa, että Edward Snowden, Julian Assange ja Bradley Manning ovat symbolisesti riittäviä todisteita, ettei sananvapautta ole.
Asia ei korjaannu edes sillä, että säädetään laki joka kieltää väärien mielipiteiden esittämisen jo etukäteen kuten homo propaganda-lain kohdalla.
Venäjä on konservatiivinen yhteiskunta ja kyseisellä homopropagandalailla on kansalaisten enemmistön kannatus riippumattoman Levada -mielipidemittausjärjestön mukaan.
Emme voi vaatia Venäjää muuttumaan arvomaailmaltaan liberaaliksi, koska Venäjä ei ole liberaali valtio. Pohjoismaat ja Hollanti ovat tässä suhteessa globaaleja kummajaisia. Valtaosa maailman maista on konservatiivisia.
Luonnonresursseista maksetaan hyvin vain niin kauan kuin kysyntää riittää eli ts. niiden ostajien talous kasvaa.
Luonnonresurssit ovat myös rajalliset, mikä tarkoittaa sitä että niillä riittää kysyntää aina ja niiden hinta tulee tulevaisuudessa vain kasvamaan. Ihmiset tarvitsevat aina energiaa ja ruokaa riippumatta siitä, onko noususuhdanne vai laskusuhdanne.
On totta että Euroopassa menee nyt heikosti mikä vaikuttaa myös Venäjään, koska EU on Venäjän suurin kauppakumppani. Venäjä on pyrkinyt lisäämään kaupankäyntiä Aasian maihin ja näin pienentämään "Eurooppa-riskiä". Tästä yksi esimerkki on vasta solmittu jättisopimus Kiinan kanssa öljyn toimituksista.
Niinpä Venäjä on käytännössä riippuvainen muiden talouden suhdanteista.
Maailmassa ei ole yhtään valtiota joka ei olisi riippuvainen muiden maiden talouksista. Tai no, ehkä Pohjois-Korea voisi olla sellainen.
Suomen riippuvuus ulkomaankaupasta on suurempi kuin Venäjällä, koska ulkomaankaupan osuus Suomen bruttokansantuotteesta on suurempi kuin Venäjällä.
Uhkakuvana näen lisäksi että tuo ei motivoi kehittämään teknologiaa, osaamista tai toimintaa, vaan on vain väliaikainen lypsylehmä.
Tämä on totta, mutta Venäjällä on kyllä energia- ja metalliteollisuuden ulkopuolisia talouden sektoreita, jotka ovat kehittyneet mukavasti. Maatalous ja IT ovat hyviä esimerkkejä.
Venäjä on ollut jo monen vuoden ajan viljan suhteen omavarainen ja se on jopa noussut maailman kolmanneksi suurimmaksi viljan viejäksi. Neuvostoliitto oli koko historiansa ajan maailman suurin viljan tuoja.