On aika oluen

  • 675 080
  • 3 968

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vakka-Suomen olut ovat yleisesti ottaen olleet erittäin laadukkaita, mutta tämä Pääsiäisporter oli kyllä aikamoinen rimanalitus. Esanssista litkua, joka tosiaan tuoksui suklaalle, mutta erittäin keinotekoiselle sellaiselle. Samoin maku hyvinkin keinotekoisen oloinen. Hyvä tietysti, että toimii toisille, mutta itse petyin pahasti.

Olen kyllä samaa mieltä ko. tuotoksesta. Puoli pulloa join, mutta sekin oli vähän vaivalloista. Maku ja tuoksu toi mieleen halvan pääsiäismunan, eli toki siinä mielessä onnistunut pääsiäisolut... Hirveä pettymys, 7,5% suklainen balttiporter pitäisi olla takuuhyvää kamaa.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
[QUOTE="MunkADunk, post: 5832431, member: 44173"Entäpä onko alkossa mitään tuohon verrattavaa savuisen makuista olutta tarjolla? Olisi kiva fiilistellä saunassa tuollaisen herkun kanssa.[/QUOTE]

Kauhean vaikea sanoa että ovatko nuo Alkon tämän hetkiset savuoluet mitenkään verrattavissa Karhun tuotokseen kun sitä en ikinä joutunut maistamaan, mutta kyllähän Alkosta tällä hetkellä muutama savuinen olut löytyy. Kotimaiset vaihtoehdot löytyy Alkon sivuilta ihan savu haulla, mutta omat suosikkini savuoluista on maailman parhaan savuolutpanimon Aecht Schlenkerna tuotteet joista noista Alkosta löytyvistä valitsisin tämän hetken kausituotteen eli Fastenbierin.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kotimaiset vaihtoehdot löytyy Alkon sivuilta ihan savu haulla, mutta omat suosikkini savuoluista on maailman parhaan savuolutpanimon Aecht Schlenkerna tuotteet joista noista Alkosta löytyvistä valitsisin tämän hetken kausituotteen eli Fastenbierin.

Schlenkerlan tuotteet ovat kyllä savuoluiden saralla ihan ylivoimaisia. Toki juuri ketjussa mainittu Vakka-Suomen Panimon tarjoaa hyvää haastetta Prykmestarin Savukataja-oluella. Pitääpä tänään vaikka verrata Fastenbieria ja Savukatajaa. Molempia löytyy pullo kaapista.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Satakunnan Kansan uutisen mukaan Raumalla järjestetään 16.5. Suuret oluet - pienet panimot - tapahtuma. Paikkana Vanha-Rauma. Paikalle odotetaan noin kymmentä panimoa, luonnollisesti lähialueet hyvin edustettuina. Tämä täytyy merkitä kalenteriin, on hyvä syy lähteä vierailulle lähikaupunkiin.
 

waitsneik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yläsarjasta alasarjaan
Maisteltuja uutuksia maitokauppaosastolta Saimaa Blonde Ale 4,5% ja Keisari 2nd Avenue American Lager 4,3% ovat mukava vaihtoehto tavalliselle bulkki keskiketterälle (jos joku sellaista juo). Oluissa käytetyt humalat ja maltaat tuovat mukavaa ja lievää puraisua keskiketterälitkuun verrattuna. Suosittelen kokeilemaan jos Keisari 66 maistuu.
Saimaan edullinen hinta vetää puoleensa. 2,19€ oli Citymarketissa 0,5l tölkki, joka on kannattava ostos hinta/laatu- suhteeltaan.
 

Mr Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Iisalmen Peli-Karhut, KuPS , PK-37
Sandelsin vehnäolutta tässä maistelen. Piti Olvi-fanina ottaa testiin.

Sanotaan nyt 4/5. Hirveästi ei ole vehnä olusista kokemusta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Maisteltuja uutuksia maitokauppaosastolta Saimaa Blonde Ale 4,5% ja Keisari 2nd Avenue American Lager 4,3% ovat mukava vaihtoehto tavalliselle bulkki keskiketterälle (jos joku sellaista juo).

Kummatkin oikein mainioita kesäoluita grilliruoan kanssa. Myös Saimaan Vaalea Lager ajaa asiansa, samoin kuin jo tässä ketjussa aiemmin mainittu Kekkonen.

Futispelin tiimellyksessä illalla tyhjenee tämä: Arviot: Rogue Yellow Snow IPA - Olutopas.info
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Saimaan maitokauppauutuudet ovat kyllä tervetulleita ainakin meikäläisen sessio-olutvalikoimaan. Jotenkin turhauttaa se, että esim. tsekki- ja saksapilsit ovat täällä niin hintavia, sillä vaalea pohjahiivaolut on raikkaudessaan todella mukava juotava ja joskus sitä aina tekee mieli. Tärkkelysbulkit eivät vain tähän tarkoitukseen oikein käy, tunkkaisia ja liian mauttomia kun ovat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olen pääasiassa linjalla "pirkan keppana on jees", mutta kun sain synttärilahjaksi pullon Against The Grain -erikoisolutta (tämän kappaleen takia) niin olihan se korkattava.

Kyseessä siis gluteeniton maissiolut, jossa pitäisi olla sitruunainen jälkimaku. Mun kovin vajavainen makuaisti ei tuosta kyllä juurikaan sitrunaa bongannut, vaan maku oli jokseenkin tunkkainen. Haju sen sijaan oli pistävä, mutta ennemminkin sitruunahappoa kuin sitruunaa.

Ei sillä, kyllä tästä varmaan joku makunystyriltään kehittyneempi yksilö tykkää, ja kyllä minäkin pullon kulautin. Mutta tuomio on: ei jatkoon.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei sillä, kyllä tästä varmaan joku makunystyriltään kehittyneempi yksilö tykkää, ja kyllä minäkin pullon kulautin. Mutta tuomio on: ei jatkoon.

En muista tätä tuotosta maistaneeni, mutta pääosin nuo erikseen gluteenittomina oluina mainostetut menevät samaan sarjaan kuin gluteenittomat leivät. Eli pääosin eivät pärjää maussa eivätkä rakenteessa gluteenillisille vastineilleen. Eipä tuosta oluesta ole oikein makunystyröiltään kehittyneemmätkään oikein välittäneet.

Pirkka-oluen ystäville suosittelen Saimaan panimon maitokauppatuotteita. Hyviä ovat olleet kaikki.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Vapun tienoilla tuli testattua VSP:n Prykmestar Nokkospils, joka sanalla sanoen oli ainakin jotain hyvin erilaista. Jonakin päivänä täytyy käydä juomassa toinen vertailukappale, sillä yhden kerran perusteella juomasuhteen muodostaminen oli todella, todella haasteellista. Nokkosen maku on vahva ja olut itsessään todella karvas, mutta silti kokonaisuutta voisi sanoa pyöreäksi ja toimivaksi. Tätä kannattaa maistattaa konservatiivisista olutmaista tulevilla kavereilla jos tilaisuus siunautuu.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maitokaupoista selkeä ykkönen itselleni on Foundersin All Day Ipa.

Alkosta tuli kohdattua& maistettua Youngs Double Chocolate Stout. Hyvää mutta enemmänkin olisi voinut suklaata löytyä kun kerran sille linjalle menivät.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Maitokaupoista selkeä ykkönen itselleni on Foundersin All Day Ipa.

Founders tekee laadukasta kamaa. Fuller's on toinen. Kyseisen panimon parhaat oluet ovat liian vahvoja maitokauppaan, mutta London Pridea onneksi saa jopa melko pienistä sellaisista. Ja siinä on omaan makuuni loistava tekele. Samaisen panimon Black Cab Stout on minulle uudehko tuttavuus, mutta ehdottoman positiivinen sellainen. Yleensä maitokaupasta saatavat stoutit ovat jotenkin miedon ja vetisen makuisia. Tämä ei. Sokkotestissä olisin veikannut sen olevan vähintään 6% vahvuudeltaan. Ehdoton oma maitokauppasuosikkini on kuitenkin ollut skotlantilaisen Inveralmondin Lia Fail. Tuota tulee vastaan valitettavasti harvemmin, ja mielestäni lähinnä Prismoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaisen panimon Black Cab Stout on minulle uudehko tuttavuus, mutta ehdottoman positiivinen sellainen. Yleensä maitokaupasta saatavat stoutit ovat jotenkin miedon ja vetisen makuisia. Tämä ei. Sokkotestissä olisin veikannut sen olevan vähintään 6% vahvuudeltaan.

Jep, hyvää on musta taksi. Alkon puolelta tulee parempana vastineena mieleen Harviestounin Old Engine Oil ja siinä nimenomaan tuo 6%.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jep, hyvää on musta taksi. Alkon puolelta tulee parempana vastineena mieleen Harviestounin Old Engine Oil ja siinä nimenomaan tuo 6%.
Old Engine Oilia tuli maistettua baarissa kun sitä mainostettiin minulle black IPA:na. Ihan hyväähän se oli ei siinä mutta parempia tummia oluita on tullut juotua.

Tajusin muuten tässä hiljattain että Foundersin Centennial IPA ei ole viittaus vuosisataan vaan enemmänkin siihen humalaan mitä oluessa on.

Vielä erillisenä lisäyksenä niin harmittelen edelleen sitä kun Keisari Müncheneriä ei enää myydä nelosversiona Alkoissa. Muutenhan Keisari on hintalaatusuhteeltaan parhaita mitä on tullut nähtyä. Yleisesti hyvää ja halpaa miltei kaikki tölkit. Hanoissa en muistaakseni ole nähnyt missään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hanoissa en muistaakseni ole nähnyt missään.

Keisari 66 löytyy mielestäni ainakin muutamasta Tampereen olutravintolasta hanasta. Varmuudella se on vakiohanassa ainakin Gastropub Nordicissa. Kyseisessä baarissa on mielestäni ollut ajoittain myös muita Keisareita vaihtuvissa hanoissa.
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Eilen tarttui Alkosta matkaan Beer Hunters´in Mufloni CCCCC IPA. Täytyy sanoa, että yksi parhaista bisseistä omassa kategoriassaan mitä vähän aikaan olen maistanut. Mielestäni menee jopa Brewdogin Hardcore IPA:n edelle, hintakin samaa luokkaa mutta pullossa kokoa enemmän.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Hanoissa en muistaakseni ole nähnyt missään.

Joko Ho Chi Minhin kapakat on tarkastettu?

Kyllähän tuo CCCCC IPA on aivan eliittiä mitä ipoihin tulee. Harmi vaan että ainakin täällä pk-seudulla hyllyt on aina tyhjät sen juoman kohdalla. Myöskään saman tasoista West Coast IPAa ei ole aikoihin näkynyt. Toki tuolta Alkon sivuilta voisi tarkastaa mikä tilanne on, mutta niin epätoivoiseksi en ole vielä ryhtynyt.

Tuo Hardcore IPA ei oikein omaan makuun toimi, tai sitten kyse on vaan yleisestä kyllästymisestä noihin Brewdogeihin ylipäänsä, kun tuntuvat aina samalle maistuvan. Olkoonkin että HC:ssa ytyä aika paljon enemmän on kuin esim Punk IPAssa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän tuo CCCCC IPA on aivan eliittiä mitä ipoihin tulee. Harmi vaan että ainakin täällä pk-seudulla hyllyt on aina tyhjät sen juoman kohdalla. Myöskään saman tasoista West Coast IPAa ei ole aikoihin näkynyt.
CCCCC:ta olen itse Helsingissä nähnyt taas viimeaikoina. Sitä tulee vähän sykleissä, kun Beerhuntersin kapasiteetti on mitä on. Maailman luokan ipa joka ei mielestäni kyllä kalpene monen ulkomaalaisen huipputuotoksen rinnalla yhtään. West Coast IPA on poistunut Alkon valikoimista jo jonkin aikaa sitten, ei löydy edes Alkon sivujen tietokannasta.

Viimeaikoina omia makunystyröitä on hyväillyt Olvin uutuus Iisalmi Pale Ale, joka yllättäen osoittautui varsin mainioksi session ipaksi. En odottanut, että Olvi onnistuisi, mutta perkele onnistui kuin onnistuikin. Noilla prosenteilla maukas ipa. Nokian 66 on ollut jokseenkin tunkkainen viimeaikoina, eikä sitä juuri tee mieli ostaa. Ennemmin otan tuota Olvin IPAa. Sen kohdallakin vaan on hylly tyhjänä usein markeiteissa, eli hitti on. Toki Olvi ei varmasti lagereihin verrattuna sitä valmista yhtä suuria määriäkään. Mainio juttu kuitenkin, että isommat panimotkin Suomessa on heräilemässä siihen, että ihmiset haluaa muutakin kuin teollista lageria.
 
Viimeksi muokattu:

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nokian 2nd avenue on uusi 66! No, ihan samanlaisesta tuotteesta ei ole kyse, mutta kannattaa tosiaan tsekata tuo maitokaupasta jos ja kun tekee mieli lageria näin lämpimällä.

Harmi, että 66 ei tosiaan oikein pidä tasoaan tai siis laatuvaihtelua on erissä melkoisesti. Tuohan johtuu koko lailla suoraan panimon saaman humalan laadusta, minkä ovatkin reilusti sanoneet. Ihan kesän 2013 tasolle tuo ei ole enää päässyt.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
CCCCC ipassa oli ainakin taannoin jonkin verran laadun vaihtelua erästä riippuen. Aiwan mahtawaa se onnistuessaan on, mutta Brewdogin HC Ipa on omaan makuuni ollut aina loistava. Taidankin hakea illaksi pihakeinuun kokeenkorjausseuraksi jomman kumman.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
2nd Avenue oli pettymys. Jos se on olevinaan jenkkilager, niin ei kyllä muistuta yhtään. Humaloinnissa ei ole jälkeäkään jenkkihumalasta. Enemmän tuosta tulee mieleen keski-eurooppalainen pils. Aavistuksen turhan metallinen maku kyseisessä oluessa, mutta ei se nyt varsinaisesti huono tuote sinänsä ole. Hassua vaan myydä jollain jenkkimielleyhtymällä tuota.
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Eilen oli lasissa Slottskällans Saison, ruotsalainen bisse Alkon kesäuutuusvalikoimasta. Ei oikein ollut omaan makuuni tämä tuote, hieman jotenkin yksipuoleiseksi jäi maku, päällimmäisenä hiilihappoinen kirpeys. Tuskin tulen toiste ostamaan, mutta ei tämäkään nyt huono ollut.

Seuraava asia jäi ihmetyttämään, Konalan alko on ottanut tuotevalikoimaansa Koffin kolmosen tölkkiversiona. Eikö nyt oikeasti olisi ollut mitään muuta tuotetta millä sitä niukkaa hyllytilaa täyttää? Ei vaan mene jakeluun, että tuota samaa kuraa, mitä saa jokaisesta kaupasta eurolla tölkki, myydään Alkossa hintaan 1,88€.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Seuraava asia jäi ihmetyttämään, Konalan alko on ottanut tuotevalikoimaansa Koffin kolmosen tölkkiversiona. Eikö nyt oikeasti olisi ollut mitään muuta tuotetta millä sitä niukkaa hyllytilaa täyttää? Ei vaan mene jakeluun, että tuota samaa kuraa, mitä saa jokaisesta kaupasta eurolla tölkki, myydään Alkossa hintaan 1,88€.

Mitähän vittua? Alko tosiaankin on viinikauppa, jossa ei oluesta ymmärretä juurikaan mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös