Mielenkiintoista... osaatko heittää jonkun oluen nimen, joka olisi tuolla 4% tienoilla eikä vetisen makuista? Mullekin kyllä maistuu brittityyliset cask-ale-henkiset bisset ihan hyvin, mutta kyllähän ne on pääsääntöisesti tosi vetisiä ja flättejä. Session ja micro-ipoja sitten onkin oikein makoisia jo sieltä ~3.5% lähtien, eikä tsekkiläisissä tummissa lagereissakaan taida neljää pongoa enempää olla. Newcastle Brown Ale (4.7%) on mun ehdoton suosikki näistä brittibulkki-halpiksista ja tuli kyllä kiskottua afterwork-häppäreillä briteissä melko huolella, kun parilla punnalla myytiin.
Mutta siis, kysyntää noille ei kyllä Suomessa ole - ravintoloissa/baareissa harva haluaa juoda laimeaa alea, vaikka sitä tarjolla oliskin ja kaupasta kannetaan joko mahdollisimman halpaa, alkoholimäärän maksimoivaa bulkkipaskaa tai sitten hifistellään erikoisemmilla oluilla, joissa yleensä se luonnollinen vahvuus menee sinne vähintään 5.5 pinnaan, mutta aika usein niitäkin joudutaan nyt katkomaan ja maku kärsii.
Enkä kyllä usko, että tuo lakiuudistus lopulta hirvittävästi muuttaa Suomessa tarjontaa, koska edelleen noiden vahvempien oluiden tekeminen on isoillakin voluumeilla aivan saatanan kallista (eli hinta nousee ruokakaupassakin tavalliselle pulliaiselle liian kalliiksi) eikä niitä nyt Alkostakaan hirveitä määriä myydä. Toki sieltä nyt saadaan isompien panimoiden vähän vahvemmat neipat, stoutit jne. hyvin varusteltuihin ruokakauppohin, mutta varmasti joku Olvin viinanen tuplapukki on silti se kaikkein myydyin bisse edelleen.