Mainos

On aika oluen

  • 711 329
  • 4 147

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä olen ehdottomasti. Vehnäolut on kyllä oikein hyvä valinta. Etenkin tuo kaksi annosta oikein sopiva lauantai saunan kylkeen tai ilmankin.
Joo, ja aperitiiviksi ennen jotain hyvää ateriaa yksi kylmä vehnä on kyllä paikallaan. Ja digestiiviksi sitten seuraava jossain toisessa paikkaa. Siihen väliin piffin kanssa tietysti lasillinen punaviiniä tai meren/järvenelävien kanssa valkoviiniä, niin avot - ilta on täydellinen mitä juomiin tulee (unohtamatta tietenkin jälkiruokaa, kahvia ja konjakkia/brandya). Mutta mutta, pointtini on joka tapauksessa tähän olutketjuun, on että vehnäkalja... aah.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olen täydennellyt tv-huoneen minibaaria jälleen talvea varten imperial stouteilla, mitä nyt vastaan on sopivia tullut. Ruosniemen Imperial Stout Rye Malt Whisky tuli todettua kolmen pullon verran hyväksi ja laitoin tilaukseen neljä lisää, kun näkyi vielä Alkon verkkokaupasta löytyvän. Põhjalan sinettipulloja on 3-4, pari Madagascan Infusionia Azvexilta, Leheltä yksi, samoin Kanavan panimon Tupla-Unto sekä Pyynikin Expressions no. 1 ja pari muuta, mitä en muista nyt. Joku 0,44 tölkillinen myös Mikkeleriltä.

Lisäksi kaapista löytyy slovenialaisen Reservoir Dods panimon Gaap 2018, joka on ikäännytetty jossain vitun viinitynnyreissä. Tai ehkä vain tavallisissa viinitynnyreissä, mutta kuitenkin, ja mukana on kirsikkaa ja joku belgihiiva. En tiedä, uskaltaako tuota edes yksin korkata, vaikka paukkuja siinä ei ole kuin 8%. On kuitenkin niin erikoinen setti, että pelottaa jäävän juomatta. Maisteluna menee, juu. Noi muut taitaa upota yksin, ellei sitten Tupla-Unto vaadi jakajaa, kun on muistaakseni puolen litran pullo.

Pääosin Pienen ja Alkon verkkokaupoista on noita tullut osteltua sekä tietysti panimoilta jokunen harvinaisempi. Nautiskeluun, eli en jaksa erityisemmin säilöä tai kypsytellä, vaikka esim. tuossa Gaapissa olisi 2035 saakka leimaa. Mutta joo, onhan nää imput vaan aivan maagisia, kunhan ei liian makeaksi ole tuunattu. Parhaillaan lasissa Etkon Bourbon Barrel Aged impukka, kymmenen pinnainen, ja tässä ollaan aikalailla ytimessä, kiitettävä +.

Mitäs muilta löytyy talven pimeisiin iltoihin?
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Ensi lauantaina lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tuju Turussa Skaal ravintolassa. Tasting ja tap takeover. Hanoihin kaiketi ainakin 8 eri olutta. Kannattaa mennä, jos ei oo päässyt paljoa aiemmin maistelemaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ensi lauantaina lappeenrantalainen Panimoyhtiö Tuju Turussa Skaal ravintolassa. Tasting ja tap takeover. Hanoihin kaiketi ainakin 8 eri olutta. Kannattaa mennä, jos ei oo päässyt paljoa aiemmin maistelemaan.

Perhana. Vasta nyt huomasin tämän. Tuli oltua Turussa tänään ja käytyä oluellakin. Tuotakin baaria mietittiin, mutta päädyttiin muualle. Enää ei ehdi, ja vanhalla on muutenkin ilta jo ohi.
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Perhana. Vasta nyt huomasin tämän. Tuli oltua Turussa tänään ja käytyä oluellakin. Tuotakin baaria mietittiin, mutta päädyttiin muualle. Enää ei ehdi, ja vanhalla on muutenkin ilta jo ohi.
Oli erinomainen tasting! Upeaa oli myös nähdä niin suuri määrä Tujua hanoissa.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Pari sanaa Maistilasta, kun näköjään täällä ei ole vielä asiaan kommentoitu lainkaan.
Maistila, tuo happamilla ja belgihiivoilla kovaa iskevä panimo Oulusta jää tauolle alkupuolella vuotta 2023.
Seuraavassa suora lainaus Facebookpostauksesta:
"Todettakoon ensialkuun, että sinällään mistään sen dramaattisemmasta ei ole kysymys. Ei ole setvimättömiä eripuria, emmekä ole menossa konkurssiin tms. Maistila jatkaa olemassaoloaan yrityksenä, tekee mahdollisesti jotain muuta ja palannee olueenkin taas myöhemmin.
Olemme paiskineet yhtä jaksoisesti yli 7 vuotta hommia, eikä rehellisesti sanottuna uupumukseltakaan ole työn tuoksinnassa aina vältytty. Tuntuu, että nyt on aika hieman huohahtaa, summata ja suunnitella seuraavaa steppiä ihan rauhassa."


Faktat faktoina: Suomen pienpanimokenttään jää iso aukko. Itse toivon suuresti, että Harjun veljekset palaisivat ennemmin tai myöhemmin takaisin olutkentälle.

Sampio kyseli tuolla ylempänä että mitäs imppejä kaapeista löytyy. No perhana, tehdään invis:
HIISI Ikiiurso 2016 2plo
HIISI Ikiiurso 2017 Oloroso BA 2plo
HIISI Ikiiurso 2018 Bourbon BA 4plo
HIISI Ikiiurso 2019 Jack Daniels BA 2plo
HIISI Ikiiurso 2020 Islay BA 4plo
HIISI Ikiiurso 2021 Bourbon BA 2plo
HIISI Iku-Turso 2018 JD BA
Castle brewery Samichlaus 2015 0,75L
Honkavuori Taiga Whisky porter 0,75L
Cigar city Marshal Zhukov 0,65L
3 fontainen Oude geuze 2019 3plo
Harviestoun Ola dubh 18
Brewdog abstrakt 18, (bottled: 2014)
Mallaskoski Kronos 2022 (ostettu 9/22)
Pühaste silver series Trinity in black BBA 2020
Westvleteren 12 (BB 3.9.2017)
Sierra Nevada Narwhal BA (ostettu 2/22)
Widmer Brothers Old embalmer ´12. 0,75l
HORAL megablend oude geuze (ost. 10/20)
Põhjala Cellar series Vanilla Pillow (ost 9/21)
Põhjala Cellar series Vaquero breakfast (ost xx/21)
Põhjala Cellar series Pime öö Islay BA (BB: 26.7.2020)
Põhjala Cellar series Glen Noble (ost.12/20)
Põhjala Cellar series Tumma tauko (ost 12/20)
Founders CBS 2017
Brewdog Paradox Heaven Hill. (ost. xx/2015)
Brewdog Dog A (ost. xx/2012)
Nogne Mikkeller Brewdog Horizon Tokyo Black 2012
Nogne Dark Horizon 4. edition (ost.12/18)
Firestone anniversary ale 2018 vintage (ost. 12/20)
Fullers Imperial stout (ost. 8/20)
Tanker Black pearl sarja: Nihiru, Pukapuka, Tatakoto ja Motutunga (tuli joulukalenterista 2020)
Mikkeller Black vuodelta 2009.

Joskus tätä varastoa tuli iha tosissaan laajennettua ja tilattua kaikenmaailman kalijoja pitkin maailmaa. Sit kun tajusi ettei ne esanssi-impit mihkää parane kypsyttelyllä, niin samalla jäi oikeastaan myös intohimoinen kypsyttely. Tänä vuonna hurjat 2 pulloa ostettu kypsymään kaappiin... Kertoo paljon. Suurin tekijä on ehkä myös se, että oluen juominen on tippunut niistä ajoista kun oli vielä tiskin takana töissä. Käsi kädessä näyttäs menevän!

Mut jos @sampio haluat Tupla-Untoa myydä (tai vaihdella johonkin,) niin hihku. :)
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@Anselm Raato
Ainakin kännykällä lukeminen helpottuu, jos vaihdat fontin värin oletusväriksi. Tai en tiedä mitä on tapahtunut, ehkä juksimielessä laitoit noin!

Unto ei ole myynnissä : )
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
@Anselm Raato
Ainakin kännykällä lukeminen helpottuu, jos vaihdat fontin värin oletusväriksi. Tai en tiedä mitä on tapahtunut, ehkä juksimielessä laitoit noin!

Unto ei ole myynnissä : )
Nyt en hoksaa. Mulla näkyy iha normisti mustalla noi tekstit. Erikoista. Kokeilenpa säätää vielä jotai.
Edit: Fontti muuttui, mut väri on edelleen mulla musta.

Unto on kiinnostanu aina, enkä koskaa oo päässy maistamaan sitä. Sillä mä sitä vähä utelin...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Nyt en hoksaa. Mulla näkyy iha normisti mustalla noi tekstit. Erikoista. Kokeilenpa säätää vielä jotai.
Edit: Fontti muuttui, mut väri on edelleen mulla musta.

Unto on kiinnostanu aina, enkä koskaa oo päässy maistamaan sitä. Sillä mä sitä vähä utelin...
Mulla on yöteema käytössä, niin ensin en nähnyt niitä ollenkaan, vaikka omat ja muiden tekstit näkyvät valkoisella. Toki maalaamalla sain kontrastia ja pystyin lukemaan. Kokeilin päiväteemaa, ja sillä näkyy normaalisti tekstit.

Erikoista elämää.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Pari sanaa Maistilasta, kun näköjään täällä ei ole vielä asiaan kommentoitu lainkaan.
Maistila, tuo happamilla ja belgihiivoilla kovaa iskevä panimo Oulusta jää tauolle alkupuolella vuotta 2023.
Seuraavassa suora lainaus Facebookpostauksesta:
"Todettakoon ensialkuun, että sinällään mistään sen dramaattisemmasta ei ole kysymys. Ei ole setvimättömiä eripuria, emmekä ole menossa konkurssiin tms. Maistila jatkaa olemassaoloaan yrityksenä, tekee mahdollisesti jotain muuta ja palannee olueenkin taas myöhemmin.
Olemme paiskineet yhtä jaksoisesti yli 7 vuotta hommia, eikä rehellisesti sanottuna uupumukseltakaan ole työn tuoksinnassa aina vältytty. Tuntuu, että nyt on aika hieman huohahtaa, summata ja suunnitella seuraavaa steppiä ihan rauhassa."


Faktat faktoina: Suomen pienpanimokenttään jää iso aukko. Itse toivon suuresti, että Harjun veljekset palaisivat ennemmin tai myöhemmin takaisin olutkentälle.

Ikävä uutinen! Maistila happamat ovat olleet kekseliäitä, maukkaita ja hienoja. Toivottavasti palaavat vielä olutsorvin äärelle!

---

Hieno kokoelma sulla, @Anselm Raato !
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lasissa Three Hills Trium Faba, 11%, 2021. Todella tasapainoinen kokonaisuus, sopivasti nousee vanilja ja kaakao, mutta ei mene missään tapauksessa liian makeaksi. Tällaisia on kiva juoda.

Vaahterasiirapilla maustetut saavat jäädä jatkossa. Pari sellaista tuossa tuli ostettua ja kah, liian makiaa. Suklainen saa olla, siirappinen ei.

Tilasin neljä pulloa lisää Ruosniemen Imperial Stout Rye Malt Whiskya, sen verran hyvää kamaa 7,5 euron hintaan on hän. Kymmenen noita taitaa olla ostettuna yhteensä, tosin pari jo juotuna ja yksi työkaverille lahjuksena.

Liitteenä talvivara ennen tuota neljän ruosniemeläisen tilausta. Northern Monkin Deathia odotan maistettavaksi, Azvexin Madagascan Infusion oli erinomaista, todella suklaista, mutta hyvässä mielessä. Ei makiaa ollenkaan, vaan tumman suklaisen rikasta.
 

Liitteet

  • 20221021_201059 (1).jpg
    20221021_201059 (1).jpg
    369,2 KB · kertaa luettu: 126
(1)
  • Tykkää
Reactions: mice

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ja siis komia lista @Anselm Raato , todettakoon näin myöhässä, kun muistin kunnolla lukea sen. Jostain syystä teksti oli oikealla värillä nyt, mikä lie bugi aiemmin.

Unto tosiaan odottelee kevättä, jolloin mahdollisesti sen laitan jakaen kaverin kanssa. Jemmasin muitakin odottelemaan myöhäisempiä aikoja, saa nähdä, kuinka pitkään säilyvät lopulta. Tuollainen kuuden vuoden kypsyttely ei kyllä multa onnistuisi.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Donut Island Brewing lopettaa. 2021 Donut ja Lempäälästä kajahtava Nordic meni kimppaan ja syntyi Nordic Donut Brewing. Tässä Olutpostin uutinen silloin. Olutpostiin tästä.

Munkkitsaari Oksanen jatkaa muissa hommissa ja Nordic jatkaa ymmärtääkseni edelleen omana panimonaan...
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Tilasin parin työkaverin kanssa Beer Republicin joulukalenterin, kun Untappd houkuttelevasti mainosti ko. tuotetta alennuksen kera. Kalenterissa on 24:n eri jenkkipanimon tuotosta vaihtelevin oluttyypein. Kaksi yötä jouluun... kalenterin avaamisen on..
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Täällä on Pienen joulukalenteri, ja sieltä se Olutthusiast Limited Edition -versio. Ei tarvinnut jännittää, tuleeko Tullin läpi perille, kun oli verot ja muut hoidettu kondikseen Pienen toimesta.

To Öl oli itsellänikin viime vuonna. Tänä vuonna oli harkinnassa Pienen lisäksi Beer Republicin ja Moersleutelin kalenterit.
 

SteelGate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ilves, Bruins, HC Davos, Tunturi-Kiekko
Minulle tuli alle viikossa perille nuo Beer Republicin kalenterit ja ei ollut tullausten kanssa mitään ongelmia. Täällä päässä jakelun kanssa oli jotain säätöä (PostNord), kun tiistaina jakeluun oli lastattu vain 2/3 paketeista ja yöllä ne oli viety takaisin terminaaliin. Toimittivat sitten keskiviikkona kaikki kolme pakettia ilta seitsemältä.
 

KovaT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, seurannassa TPS
Tilasin parin työkaverin kanssa Beer Republicin joulukalenterin, kun Untappd houkuttelevasti mainosti ko. tuotetta alennuksen kera. Kalenterissa on 24:n eri jenkkipanimon tuotosta vaihtelevin oluttyypein. Kaksi yötä jouluun... kalenterin avaamisen on..
Paljonko tää maksokaan? Näin mainoksia kyllä tästä.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Täällä on Pienen joulukalenteri, ja sieltä se Olutthusiast Limited Edition -versio. Ei tarvinnut jännittää, tuleeko Tullin läpi perille, kun oli verot ja muut hoidettu kondikseen Pienen toimesta.

To Öl oli itsellänikin viime vuonna. Tänä vuonna oli harkinnassa Pienen lisäksi Beer Republicin ja Moersleutelin kalenterit.
Täällä sama. Vahvaa kamaa kun keskiarvovahvuus taisi olla kympin tietämillä.

Hoptimaalin kautta kulki muuten parin sadan arvoinen tilaus ihan normaalisti perille. Ei jäänyt tulliin notkumaan.

Pitää harkita tuota TCBW tapahtumaa, kun viimeksi oli tosi kiva reissu sinne, mutta nyt ne on samaan aikaan kuin Mikkellerin vastaava Köpiksessä, joten saattaa olla että tulee sinne suunnattua.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Jälkikasvuni pääsi opiskelemaan oluen valmistusta ammattikoulun kautta.
Voi tosin mennä vielä muutama vuosi ennen kuin saadaan perheeseen omatekoista olutta.
 
4

444

Jälkikasvuni pääsi opiskelemaan oluen valmistusta ammattikoulun kautta.
Voi tosin mennä vielä muutama vuosi ennen kuin saadaan perheeseen omatekoista olutta.
Kotipanijana ilman koulutusta sanoisin, että halutessaan n. kolmessa viikossa pääsee nauttimaan. On se jo opintojenkin kannalta hyvä, että alkaa kokeilla eri systeemejä hyvissä ajoin. Aloittamiseen tarvitsee raaka-aineiden lisäksi hellan, kattilan, siivilän ja käymisastian. Viimeistä lukuun ottamatta nämä useimmiten löytyvät jo kotoa.
Enkä tarkoita vähätellä koulutusta. Sen myötä todennäköisesti oppii tekemään tasalaatuisia oluteriä (siis keskenään tasalaatuisia) ja ymmärtämään, millä tavoin mikäkin muutos prosessin eri vaiheissa vaikuttaa lopputulokseen. Suosittelen silti kannustamaan valmistuksen aloittamista jo opintojen aikana, koska siten ne opit jäävät paremmin mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös