Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

On aika oluen

  • 714 321
  • 4 146

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikös hipsteri-ipa ole jo vähän kuollut juttu? Enemmän siirrytty soureihin ja goseihin? Vai olenko liian hipsteri tajutakseni näitä vitsejä?

Silloin kun IPA:t tulivat muotiin, oli varsin yleistä väittää, että "sä juot noita vain siksi, että ne ovat muotijuoma ja esität olevasi trendikäs". Itse pidän IPA:sta sen monissa eri muodoissaan, mutta nämä mainitsemasi happamat eivät ole ikinä iskeneet. Siksi niiden kohdalla syytös on se, että "sä vain esität olevasi parempi ihminen, kun et muka tykkää trendijuomasta".

Itselleni hyvä olut on hyvää olutta, oli sen tyyli mikä tahansa. Mutta tilastot osoittavat, että todennäköisimmin parhaiten makuuni sopiva olut löytyy silloin, jos pullossa lukee IPA, APA, bitter, porter, imperial stout tai vaikka pils. Joskus yllätyksiä tulee muualtakin. Esimerkiksi tumma lager ei suosikkeihini tyypillisesti kuulu, mutta Fiskarsin Musta Valssi (sen vahvempi versio) yllätti ihan puskista pari vuotta sitten. Hieno tyylilajissaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Silloin kun IPA:t tulivat muotiin, oli varsin yleistä väittää, että "sä juot noita vain siksi, että ne ovat muotijuoma ja esität olevasi trendikäs". Itse pidän IPA:sta sen monissa eri muodoissaan, mutta nämä mainitsemasi happamat eivät ole ikinä iskeneet. Siksi niiden kohdalla syytös on se, että "sä vain esität olevasi parempi ihminen, kun et muka tykkää trendijuomasta".

Itselleni hyvä olut on hyvää olutta, oli sen tyyli mikä tahansa. Mutta tilastot osoittavat, että todennäköisimmin parhaiten makuuni sopiva olut löytyy silloin, jos pullossa lukee IPA, APA, bitter, porter, imperial stout tai vaikka pils. Joskus yllätyksiä tulee muualtakin. Esimerkiksi tumma lager ei suosikkeihini tyypillisesti kuulu, mutta Fiskarsin Musta Valssi (sen vahvempi versio) yllätti ihan puskista pari vuotta sitten. Hieno tyylilajissaan.
Joo itse viihdyn hyvin IPA:n ja sen lukuisten varianttien kanssa, mutta olen alkanut tykkäämään enemmän myös perus ale ja lager tyylisistä ainakin janojuomana (on sitten kyse siitä että dokataan tai vedetään muutama ruuan ja saunan yhteydessä). Hapanoluet ovat sellaisia että niitä jaksaa ja pystyy vetämään sen kaksi illan aikana kun muuten alkaa iskemään kovempi närästys josta en nauti. Ne ovat enemmän sellaisia nautinto-oluita hyvän portterin, stoutin tai luostarioluen kanssa. Ei toki samaan aikaan, mutta samassa kategoriassa.
 

Zeic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, JHT
Viikonloppuna oli muuten ehkä oman festarieloni hikisin meininki, kun Rautatientorilla oli Craft Beer Helsinki. Ensinnäkin ne myyntiteltat oli niin perssilmän kokoiset, ettei me meinattu mahtua niihin ja siihen päälle vielä 11 tuntia suoraa auringonpaahdetta. Hesus että meni muuten Värskaa ja vissyä. Kemut itsessään meni mainiosti ja kyllähän sitä oluttakin jengi osteli.
Oulun SOPP:ssa ei onneksi enää helle liikaa haittaa. Hiiden Kratti Sour maistui siitä huolimatta:). Sentään muutama panimo mukana, jonka en muista Oulun tapahtumassa aiemmin olleen. Yleisesti mitään valtavia yllättäviä ahaa elämyksiä ei kyllä eilen tullut, vaikka en sinällään tarjontaa kovin tarkasti läpikäynyt.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Pyynikillä ei mene hyvin. Oikeastaan menee ihan saatanan huonosti.
Eiköhän se ollut siinä ja enää odotellaan virallista päätöstä.
 
4

444

Pyynikillä ei mene hyvin. Oikeastaan menee ihan saatanan huonosti.
Eiköhän se ollut siinä ja enää odotellaan virallista päätöstä.
Kyllähän nuo vuosittaiset osakeannit ja muu rahan ker(j)ääminen mm. kaikkialta on antanut tästä viitteitä jo pidemmän aikaa. Joku sen hienosti puki sanoiksi: Pyynikin käsityöläispanimo on ollut tapa rahoittaa Peren perheen harrastusta. Osallistuin itse ensimmäiseen osakeantiin aikoinaan, uskoin kauniisiin puheisiin. Ostin lisääkin, välillä osaketta splitattiin jne. Pari vuotta sitten myin kaikki pois ja sain suunnilleen omani takaisin. Syynä oli jo tuolloin se, etten enää uskonut kannattavuuden paranemiseen plus se, että oli mennyt maku panimon tuotteisiin, vaikka ”menestystä” näissä ”kaikki osallistujat voittavat jotain” -kilpailuissa tulikin ihan liukuhihnalta. On niillä edelleen hyviä oluita, mutta ei mitään sellaista, jota kilpailijat eivät tekisi paremmin. Eikä se taannoinen ilmoitus viedä tuotanto ulkomaille ainakaan parantanut firman imagoa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Pilasivat Pyynikin paskat myös samalla koko alan mainetta kaikkien silmissä. Alusta asti täysin päätön keuliminen, ilman mitään muuta ajatusta kuin lypsää rahaa omiin ja kaverien taskuun. Iljettävää touhua.

Ja oli mulla asiaakin, Lontoosta. Englannin olutkulttuuri ei kyllä juuri ole viimeiseen 20 vuoteen juuri edennyt, niitä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Edelleen pubeissa ja ravintoloissa 95% ihmisistä juo halvinta tai helpointa Carlingia tms. kamalaa. Ja ne erikoisetkin on sitten flättiä alle 5 pongosta jotain alee. Täällä kyllä edelleen vahvasti kalja on joko yks nopee kiskasu töitten jälkeen tai sitten ihan vitun naamat - molempiin kelpaa hirveä pissakalja.

Jopa sellaiset paikat, joissa ennen korononoita oli kivasti eri hanoja (mm. Beavertown, Northern Monk, jne ), on vaihtaneet takas perus bulkkipaskaan ja hanassa on ehkä 1/10 jotain muuta kun brändibulkkia. Ymmärrettävää, mutta surullista. Brewdog pitää edelleen lippua korkealla, ja ilahduttavasti niillä on muidenkin tuotteita yleensä tarjolla.

Noh, Weatherspooneissa saa kuitenkin sen Camdenin 2.99 puntaa, että kaippa niitä kaks juo ennemmin kuin stadissa yhen karhun.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllähän nuo vuosittaiset osakeannit ja muu rahan ker(j)ääminen mm. kaikkialta on antanut tästä viitteitä jo pidemmän aikaa. Joku sen hienosti puki sanoiksi: Pyynikin käsityöläispanimo on ollut tapa rahoittaa Peren perheen harrastusta. Osallistuin itse ensimmäiseen osakeantiin aikoinaan, uskoin kauniisiin puheisiin. Ostin lisääkin, välillä osaketta splitattiin jne. Pari vuotta sitten myin kaikki pois ja sain suunnilleen omani takaisin. Syynä oli jo tuolloin se, etten enää uskonut kannattavuuden paranemiseen plus se, että oli mennyt maku panimon tuotteisiin, vaikka ”menestystä” näissä ”kaikki osallistujat voittavat jotain” -kilpailuissa tulikin ihan liukuhihnalta. On niillä edelleen hyviä oluita, mutta ei mitään sellaista, jota kilpailijat eivät tekisi paremmin. Eikä se taannoinen ilmoitus viedä tuotanto ulkomaille ainakaan parantanut firman imagoa.

Itse lopetin käytännössä Pyynikin oluiden juonnin, kun yhä useammin osui kohdalle laatuvirheellinen juoma. Moni tuote oli parhaimmillaan ihan pätevä juontiolut, mutta kun samasta erästä saattoi tulla kohdalle myös sellainen tuote, joka oli selkeästi pilaantunut, aloin jättää nuo kauppaan. Erityisen paljon se harmitti mökillä, kun oli kävellyt rantaan, tehnyt tulet laavulle ja paistanut makkaran, ja sitten se kyytipojaksi varattu IPA maistuikin laimealta Karjalalta...

Inderesin talousfoorumilla oli hyvää keskustelua panimon rahoituskuvioista. En osaa itse ottaa kantaa noiden väitteiden todenperäisyyteen, mutta jos noissa on yhtään totuutta mukana, niin aika härskiä toimintaa on viime aikoina harrastettu kulisseissa.

 

kepardi

Jäsen
Itselläkin pari Pyynikin osaketta ja onhan niillä mukavia etuja saanut. Ja monia hyviä oluita tullut maisteltua. Tosin läheskään kaikkiin vuosisetteihin jne. en ole mukaan lähtenyt. Alussa tuollainen puolihuolimaton puuhastelu oli lähinnä huvittavaa, mutta ei se vuosien saatossa mihinkään muuttunut, vaikka toiminta on kasvanut. Mitään selkeää linjaa ei ole tuntunut olevan, vaan erikoista tempoilua joka suuntaan ja erilaisia oluitahan ovat tehneet aivan älyttömän määrän. Itsellekin sattunut laatuongelmia, joita muilla valmistajilla ei ole tullut vastaan. Kerran vähän tölkitkin räjähteli, mutta se kyllä hyvitettiin ja ammattimaisesti hoidettiin asiakaspalvelun puolelta.

Muuten tullut lähinnä Facebookin kautta seurailtua ja siellähän on jaksettu muistuttaa, että ei ole virallinen kanava, mutta sitä kautta kuitenkin panimon työntekijät ja perustaja ovat vastailleet kysymyksiin. Aina on löytynyt selityksiä toimitusvaikeuksiin, laatuongelmiin jne. mutta kukaan ei oo oikein tuntunut ottavan vastuuta mistään. Rahaa on sen sijaan kerätty ja paljon. Ja on sitä joku ilmeisesti tehnytkin.

Toisistaan riippumattomia asioita varmasti, mutta jotenkin sopii tähän tarinaan. Eli samaan aikaan kun tuli konkurssiuutinen ja kerrottiin miljoonatappioista, niin juuri yhtiöstä eronnut perustaja laittoi mainoksen uusista suunnitelmistaan johon nyt kutsuu porukkaa mukaan.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Onhan tuo mielestäni hieman kyseenalaista, että Tuomas Pere käynnistelee jo uutta projektia ennen kuin nykyisestä on valot sammutettu. Rahaa on pyydetty edellisessäkin projektissa useaan otteeseen ja siinä sivussa sitten itselle 190k €.
 

Liitteet

  • Screenshot_20220906-173605_Instagram.jpg
    Screenshot_20220906-173605_Instagram.jpg
    114,2 KB · kertaa luettu: 235

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olisi mahdollisuus päästä antamaan ideoita uuden olut- ja viinibaarin valikoimaan ja suuntautumiseen. Tuo viini nimessä jo kertonee, ettei kyseeseen tule mikään hämyinen oluthuone, vaan perinteistä pubikansaa laajempaa asiakaskuntaa tavoitteleva bisnes, mutta olut halutaan pitää mukana vahvasti. En siis itse ole siinä mukana, mutta tunnen yrittäjän.

Pidän itse siitä, että vaihtoehtoja pääoluttyyleistä löytyy. Kun puhutaan tuollaisista peruspaikoista, jotka eivät suoranaisesti olutmekkoja ole, mutta potentiaalia olisi esim. sijainnin suhteen, turn off on se, ettei hanoista löydy kuin se joku Brooklynin Lager ja random paikallisen pienpanimon satunnaiserä liian kokeellista mutta eksoottiseksi koettua sourpirtelöä. Loput sitten enempi vähempi kauppakaljoja.

Ja heti kärkeen pitää sanoa sekin, että ihan oikeissa olutbaareissa on toki monipuolisesti vähän kaikkea. Mutta jos nyt puhutaan tasalukuna kymmenen hanan kattauksesta, näkisin, että siellä on puolet niitä takuuvarmoja sisäänheittoja (tshekki tummana ja vaaleana, pari kotimaista rivilageria sekä hooegarden tai vastaava witbier), jotka uppoavat suurimpaan osaan oluenjuojista. Kolme voisi olla suht vakiona ipalle, pale alelle ja stoutille. Kaksi sitten kiertävänä, toinen kokeellisempi ja toinen kuukauden panimo -tyylisesti. Tosin tässä tulee oma alantuntemukseni jo vastaan, ei mitään hajua, kuinka tuota kannattaisi bisneksen kannalta rakentaa. Paikallisuus ainakin huomioiden.

Yksi vaihtoehto on myös tuoda harvinaisempia tuotteita kylmäkaappiin. Esim. Mikkelin Domissa oli varsin hyvä kattaus vähän spessumpaakin kamaa, kun taannoin siellä pyörähdin. Ei mikään uusi idea todellakaan, mutta aika usein ne kaapitkin tuntuvat olevan täynnä niitä samoja rivikaljoja, mitä hanoissakin.

Parissa osassa muutaman tunnin viiveellä tuli kasattua nyt tämä sepostus, mutta rohkenen silti pyytää ajatuksia niin alan harrastajilta kuin amattilaisiltakin. Oma ajatteluni nousee vahvasti asiakkaan näkökulmasta, mutta ymmärrän myös sen, ettei hanoissa voi olla vain nooan arkin kansilaudoista rakennetussa jeesuksenviinitynnyrissä kypsytettyä imperial stoutia eri variaatioina.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@sampio

Ihan hyvä kattaus oluthanoihin. Jos miettii sitä, mitä muissa vastaavanlaisissa kapakoissa on tarjolla, niin aika usein yksi hana on varattu siiderille. Se voisi tässä yhteydessä olla vaikka Magners.

Tarvitseeko kotimainen peruslager lopulta kuin yhden hanan? Asiakas, joka tietää oluista vain ison ja pienen lienee tyytyväinen siihen, että hanaan tulee vaikkapa Auraa tai Kukkoa?

Ja ehkä siellä pitää yksi hana olla varattu myös jollekin happamalle? Ne ovat nykyään muotia.

Mikkelin Domissa kävin itsekin elokuussa lomallani pariin kertaan. Ostin sieltä kaapista kalleimman olueni koskaan. Amagerin Double Black Mash Imperial Stout maksoi 36€ / 0.75l.

Mutta jos muuntaa tuon alkoholin perusteella keskioluiksi, niin tuo vastaa vajaata kuutta pientä sellaista. Kyllä monessa baarissa sellainenkin maksaa sen 6€, joten laatu huomioiden tuo oli hyväkin investointi.

Ja ei, en juonut tuota yksin, vaikka kesäloma olikin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tarvitseeko kotimainen peruslager lopulta kuin yhden hanan? Asiakas, joka tietää oluista vain ison ja pienen lienee tyytyväinen siihen, että hanaan tulee vaikkapa Auraa tai Kukkoa?

Ja ehkä siellä pitää yksi hana olla varattu myös jollekin happamalle? Ne ovat nykyään muotia.
Peruslager ei välttämättä tarvitse yhtä enempää, sitä tukee kuitenkin nuo tshekit. Siidereitä tulee varmaan muutoin hanaan, otin vain olutpaikat huomioon. Sourille voisi olla oma hanapaikka, koska sen perässä kuitenkin moni on, vaikken itse niin perusta. Tai sitten souristit saavat tyytyä tölkkeihin. Stout, apa ja IPA nyt kuitenkin vakkariksi.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Miten hanojen omistussuhde menee @sampio? Onko hanat vuokralla jonkun ison toimijan kanssa? Esimerkiksi vaikkapa Hartwall tai Olvi.

Muutenkin hanapaikat päättää pitkälti tuo kenen kanssa tehdään pääyhteistyösoppari. Jos otat Hartsun, saat lonkeron hanaan ja Heinekenin myös siihen kylkeen kivasti ja Happy Joen ehkäpä siihen myös. Niin ja jenkki IPAna Lagunitas hanaan. Toki sit yksi hanapaikka Guinnekselle ja Mattsonin "pienpanimo" oluet siihen tietenkin myös. Äkkiä ollaan tilanteessa, että oikeasti vapaaksi hanapaikaksi jää 1-2 nokkaa.

No, tää nyt oli vaan esimerkki erkkinen tässä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Miten hanojen omistussuhde menee @sampio? Onko hanat vuokralla jonkun ison toimijan kanssa? Esimerkiksi vaikkapa Hartwall tai Olvi.

Muutenkin hanapaikat päättää pitkälti tuo kenen kanssa tehdään pääyhteistyösoppari. Jos otat Hartsun, saat lonkeron hanaan ja Heinekenin myös siihen kylkeen kivasti ja Happy Joen ehkäpä siihen myös. Niin ja jenkki IPAna Lagunitas hanaan. Toki sit yksi hanapaikka Guinnekselle ja Mattsonin "pienpanimo" oluet siihen tietenkin myös. Äkkiä ollaan tilanteessa, että oikeasti vapaaksi hanapaikaksi jää 1-2 nokkaa.

No, tää nyt oli vaan esimerkki erkkinen tässä.
Ihan hyvä, että avasit tätä. Ajattelin kyllä, että jotain tämän tyylistä on taustalla isompien panimoiden kanssa, ja miksei yhteistyö paikallisenkin kanssa menisi panimon pillin mukaan, vaikka ehkä vaikutusmahdollisuuksia on enemmän. Kelailen, tai oikeastaan toivon, että heillä olisi kuitenkin boltseja laskea enemmän pienten toimijoiden varaan. Tai sitten se mun vaikutusmahdollisuuteni osuu vain kylmäkaapin sisältöön.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Näköjään Sampiolle vastaaminen hippasen unohtui, sori @sampio .

Mutta jo tuo että pääset vaikuttelee kylmäkaapin sisältöön on jo siistiä. Mutta pakko varoittaa! Älä ammu itteäs jalkaan ja tee tilannetta, että kaikki kylmäkaapin oluet pyörii "kolmen tyylin sisällä". Tarkoitan siis seuraavaa:
"Minä pidän sameista ipoisa, otanpa niitä kaappiin. Lisäksi pidän vahvoista stouteista, otanpa niitä! Niin ja happamat myy myös. NIITÄ!"

Pointtipointtinen: pidä kaappi monipuolisena, mutta niin että se kiertää. Muista myös että hanoja ei tarvi myydä. Ne myy ite ittensä. Pullokaappia pitää myydä.

Mulla on olutravintoloita useamman vuoden kokemus tiskin takaa ja valitettavan usein se pullokaapin myyminen jäi niiden harteille, ketkä on ns. "firman miehiä". Eli heitä kiinnostaa että olut liikkuu ja että tuotteet ei homehu hyllyyn. Jos sulle tai oikeastaan kelle vaan tulee jotai ravintolajuttukysymyksiä niin saa huudella. Sama pätee siis myös toki panimoskenepuolelle jos jotai nyt mieleen tulee.

Muissa uutisissa:
Pyynikki jatkaa: Aamuehden tarina -> Tarina jatkuu: Tamperelainen yrittäjäryhmä osti Pyynikin käsityöläispanimon toiminnan

En tiiä oikee mitä ajatella. Hienoa tietysti, että jengi saa taas töitä! Se on mun korvaan se paras juttu. Mitenhän jengi jaksaa väilttää Pyynikistä? Onko kaiken säädön jälkeen jo "logo kulunut" ja väsy iskenyt kaupoille mutta myös HoReca -puolelle?


EDIT ja lisäys:
45min sitten näköjään tullut tietoa että 8-bit brewing lopettaa panemisen ellei löydy rahaa / apua henksupuolelle.
Lisää Jasonin ilmoituksesta voit lukea facebookista
 
Viimeksi muokattu:

NumberFour

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Chiefs, Arsenal, Ronnie O.
En tiiä oikee mitä ajatella. Hienoa tietysti, että jengi saa taas töitä! Se on mun korvaan se paras juttu. Mitenhän jengi jaksaa väilttää Pyynikistä? Onko kaiken säädön jälkeen jo "logo kulunut" ja väsy iskenyt kaupoille mutta myös HoReca -puolelle?
Sen verran monta kertaa on tullut petyttyä että itsellä jää ainakin toistaiseksi Pyynikin oluet kaupanhyllylle, jos jatkossa alkaa tulla laadukasta ja tasalaatuista olutta niin sitten voin palata asiakkaaksi.
Pyynikin brändi on tunnettu niin hyvässä kuin pahassa niin mielenkiinnolla jään seuraamaan mihin suuntaan tämä projekti lähtee etenemään.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings

8-Bit Brewing on lopettamassa toimintansa, koska inflaatio nostaa kustannuksia ja olutta pitäisi myydä enemmän kuin aiemmin. Ei kuitenkaan onnistu kun pitäisi löytää jostain työvoimaa lisää ja kun ei ole rahaa palkata lisää työvoimaa...
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Blanc olut tölkistä odottamassa saunaan menoa. Aina juonut vaan sen lasisen version. Katsellaan.
Virosta toin elokuussa Blancin puolen litran tölkkejä. Ostin niitä sieltä Selveristä. Vehnäkaljassa minimitarjoilukoko on puoli litraa! Onhan se aivan hanurista, ettei Ylöjärven Elolla marketissa myydä Blancia puolen litran tölkeissä.

Vehnäkaljassa on miniminautintaerä maks. kaksi puolen litran annosta. Sen jälkeen on aivan sama vaikka alkaa kiskoa keskikaljaa. Imho.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olafin Nahkamiestä on tullut kannettua kaupasta muutama tölkillinen kesän jälkeen. Taitaa olla uusi suosikkini. Toimii joka kerta. Just sopivan kirpeä puraisu.

 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Virosta toin elokuussa Blancin puolen litran tölkkejä.
Ja jumalauta, Tallinnassa Selverissä oli yksi puolen litran Blanc tölkki vain 1,29 eur/0,5litr. Siis TÄYSIN ILMAISTA! Ostin niitä sieltä Selveristä ns. riittävästi. Sen verran pidän vehnäoluesta, että voin sanoa, että noissa tölkeissä on maku hyvä. Vehnäoluessa on se hyvä puoli, että maksimissaan kaksi puolen litran annosta riittää per ilta. Sen jälkeen voi alkaa kiskoa mitä vaan, jos siltä tunnustaa. Tänä iltana otan vehnän lisäksi pari single malt "annosta", välivettä, ja ehkä yhden Karhun.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tölkki meni kanssa mutta kyllä se on jotenkin vielä parempi siitä sinisestä lasipullosta.
Olet varmaan samaa mieltä, että todella kylmä vehnäolut esim. Blanc hanasta ja huurteisesta lasista on kyllä kaikista parasta? Flunssan vaikutuksesta olen samaa mieltä.
 

Jarnan Rysty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olet varmaan samaa mieltä, että todella kylmä vehnäolut esim. Blanc hanasta ja huurteisesta lasista on kyllä kaikista parasta? Flunssan vaikutuksesta olen samaa mieltä.
Kyllä olen ehdottomasti. Vehnäolut on kyllä oikein hyvä valinta. Etenkin tuo kaksi annosta oikein sopiva lauantai saunan kylkeen tai ilmankin.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä olen ehdottomasti. Vehnäolut on kyllä oikein hyvä valinta. Etenkin tuo kaksi annosta oikein sopiva lauantai saunan kylkeen tai ilmankin.
Joo, ja aperitiiviksi ennen jotain hyvää ateriaa yksi kylmä vehnä on kyllä paikallaan. Ja digestiiviksi sitten seuraava jossain toisessa paikkaa. Siihen väliin piffin kanssa tietysti lasillinen punaviiniä tai meren/järvenelävien kanssa valkoviiniä, niin avot - ilta on täydellinen mitä juomiin tulee (unohtamatta tietenkin jälkiruokaa, kahvia ja konjakkia/brandya). Mutta mutta, pointtini on joka tapauksessa tähän olutketjuun, on että vehnäkalja... aah.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös