Mistä muuten johtuu, että bulkkikaljat jossain 8-packissa on kylmäkaapissa, mutta kaikki ulkkaripullot on kaupoissa lämpimässä? Kampin K-Supermarketista ajattelin joku viikko sitten ostaa yhden ajankuluksi, kun piti siitä lähteä käppäilemään. Heinekenilla oli oikein oma teline, mutta kaikki lämpöisessä ja sitten oli paljon ulkomaalaisoluita laidasta laitaan pitkässä hyllyssä, kaikki lämpöisessä. Kylmäkaapissa ei juuri sitten mitään yksittäin, vaan niitä monipakkauksia. Siis kylmänähän sitä haluaa ostaa nimen omaan yhden, eikä mitään koko koria. Ihan hämmästyttävä homma. Yhdestä kylmäkaapista löytyi sitten jotain irlantilaista siideriä nimeltään John Kepplers. 0,33l tölkki. Join sen sitten janoon kävellessäni.
Alkoissakin pitäisi olla ainakin 0,33l longneck lagerit kylmässä, jotta sellaisen voisi nauttia heti. Kiva mennä kesällä esim. grillaamaan jonnekin, jos voi ostaa lihat niin että ne voi grillata heti, mutta juomat ovat kaikki lämpimiä. Pimeä homma.
Tuo 8-packkien kylmästä löytyminen taitaa liittyä siihen, että suuret panimot tuovat omat kylmäkaappinsa veloituksetta kauppiaan käyttöön markkinoidakseen tuotteitaan.
Ulkomaisten oluiden tilanne on jotakin käsittämätöntä ruokakaupoissa. Ilmeisesti tilanne on se, ettei kauppias osta tuotteita sisään, vaan ne ovat tavarantoimittajan oluita kunnes tulevat kassalla myydyiksi. Eli kauppias määrää hinnan ja hyllypaikan, mutta riskin kantaa maahantuoja. Jos jokin tuote ei mene kaupaksi, joutuu tavarantoimittaja hakemaan sen pois hyllystä
Hinnoittelussahan tuo näkyy tietenkin myös. Yksittäisestä pullosta pyritään saamaan kaupalle sama kate kuin 24-packistä Lapin Kultaa. Surullista että tuo lienee ainoa tapa saada tuotteita esimerkiksi K-Citymarkettien hyllyihin.
Alkoissa ei ole oluita juuri kylmässä näkynyt lukuun ottamatta sahtia, jolle kaapit on heikon säilyvyyden vuoksi hankittu. Niihin ei ole yleensä laitettu mitään muita tuotteita, vaikka korkeassa kaapissa olisi vain kolme pulloa sahtia. Tästä on varmaankin jokin kielto.
Tänään poikkesin ruokakauppareissulla myös Alkossa hakemassa kuohuvia vappua varten ja huomasin siellä uuden (ainakin uudehkon) kylmäkaapin.
Tuotteina oli lonkeroa, Fresitaa sekä Lapin Kullan, Olvin, Kofiin ja Karjalan nelosoluet. Eli kaikki neljä kaapissa ollutta olutta olivat käytännössä samaa mautonta bulkkilientä. Kysyin henkilökunnalta millä perusteella tuotteet oli valittu. Vastauksena sain kuulla, että tuotteet oli valittu summan mutikassa ja niin että jokaiselle olisi jotakin. Ihmettelin miten neljä samaa tuotetta voi olla monimuotoisuuden ilmentymä. Lisäksi yksikään tuotteista ei tietenkään ole täysmallasolut, vaikka niitäkin oli hyllyt väärällään.
Yksittäisiä oluita voi ja pitääkin olla tarjolla myös kylmässä, mutta valikoimassa pitäisi ottaa huomioon mitä kaikkea on tarjolla ko. tuoteryhmässä.
Mitä Fresita muuten teki tuossa kaapissa, kun kuohujuomille on jo iät ajat ollut oma kylmäkaappinsa?