Mainos

Olympialaiset 2022, Peking

  • 503 934
  • 2 311

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Eipä ole täällä tainnut höyrytä kukaan muu kuin yksi Vatasen fanipoika.

Tutustuhan viestihistoriaani miten olen Vatasesta puhunut suunnilleen viimeiset puoli vuosikymmentä. Tai mikä oli pointtini tässä Ristolaisesta vääntämisessä. Tein mielestäni heti selväksi että Rasse on minun lapuissani joukkueessa ja @adolf heitti oudon Laine-vertauksen kun sanoin Rassen herättävän tunteita ja pomminvarma-juttujen toistoineen olevan samaa kuin 2016 julistukset. Kirjoitin vielä erikseen tekijöistä jotka minun mielestä vaikuttavat valintoihin.

Toki valehtelu on mukava harrastus joillekin.

Tämä tästä.
 
Viimeksi muokattu:

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan mielenkiinnosta, kun Ristolaisesta on puhetta ollut. Mikä on se roolitus, jossa voidaan perustellusti pudottaa Ristolainen top-4 ulkopuolelle? Puhumattakaan siitä, että mies ei edes joukkueeseen mahtuisi.

Tiedän kyllä, että Jalonen jossain määrin suosii roolituksia yli paperilla nähtävän paremmuuden. Mutta siinäkin menee jossain raja. Jossain kohdassa se parempi pelaaja on vain niin selvästi parempi, että mitään "sopivampaa" pelaajaa ei tarvitse miettiä. Ristolainen on nähdäkseni tässä sarjassa suomalaisittain juuri nyt. Suomen pakisto ei ole niin laaja, että vielä seuraaviin olympialaisiin saataisiin riittävästi vaihtoehtoja ohi Ristolaisen. Itse asiassa, pidän aika varmana, että olympialaisten aikaan Ristolainen on paras suomalainen rightin pakki, jos kunnossa pysyy ja nykytrendi jatkuu. ...ja kun roolitustenkin puolesta Ristolaisen vahvuudet ovat suomalaisittain aika harvassa. Ei niitä hyökkääviä, oikealta ampuvia vaihtoehtoja ihan liikaa ole.

Ristolainen on kaikista ongelmistaan huolimatta Suomen pakeista top-3 osastoa. Rightin pakeista se kovin, ellei Vatanen tai joku junnuista kaiva jostain vahvaa ryhtiliikettä. Eikä niitä Ristolaisen hyökkäyspään tehoinkaan yltäneitä pakkeja oikein ruuhkaksi asti ole. Ristolainen on puolustuspään haasteista huolimatta ollut kelvollinen hyökkäävä pakki NHL:ssä jo useamman kauden. Sopivasti fyysinenkin osaa olla. Eikä tuo omiinkaan päin enää aivan niin avuton ole kuin ennen, vaan askelia eteenpäin on otettu. Silti joku hieman puolustustorientoituneempi kaveri viereen olisi ihan kiva. Näistä lähtökohdista joku Lindell - Ristolainen tuntuisi niin roolitusten kuin tasonkin puolesta loogiselta valinnalta toiseksi Suomen kärkipareista seuraaviin olympialaisiin.

Suomen pelaajamateriaali on laajentunut, joten keskustelua valinnoista herää varmasti aikanaan. Kaikkien suosikit eivät mahdu mukaan, kun varsinkin hyökkäyksessä leveyttä on. Sinne alaketjuihin on valinnanvaraa reilustikin. Siinä keskustelussa varmasti roolitus ja Jalosen tuttuuskin painaa. Mutta Ristolainen ei paperilla siihen keskusteluun kuulu, ei mitenkään. Suomen tilanne pakkien osalta ei vielä ole niin hyvä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ketä ne Rassen fanipojat on? En ole huomannut yhtäkään, ihan asiallisia viestejä ja perusteltuja näkemyksiä.

Minusta taasen Ristolaisen valinnan kyseenalaistaminen pisti @adolf in meiningin aika laukalle. Ja kyllä nuo pomminvarma-jutut yleisesti jonain absoluuttisena totuutena huomion herättivät.

Minä esimerkiksi toin esiin että Ristolaisen ainoa otanta aikuisten tasolla on World Cup jonka veti muun muassa Vatasen kanssa vihkoon.

Tein samassa viestissä selväksi että Ristolainen kuuluu joukkueeseen ja vastineeksi tuli surkea Laine-vertaus. Aivan kuin olisin tylyttänyt Rassea kun nimesin hänet joukkueeseen.

Laine oli tuoreeltaan pelannut "ihan kivat" MM-kisat, mutta ei peliäkään NHL:ssä. Ristolaisella oli alla kolme täyttä kautta akselilla NHL-AHL.

@Ralph päätti sitten hassutella Barkovilla ja eihän Barkovista ollutkaan majussa otantaa kuin 2014 Sotshista(loukkaantui), MM 2015 ja 2016.

Ja toki "Vatasen fanipoika" -heitto kruununa. Ei mitään halua ollut lukea viestejäni ja huomata mistä puheeni lähti liikkeelle ja miksi ihmettelin esimerkiksi adolfin menoa.

Nuo Ristolaisen pomminvarma-jutut ovat mielestäni sitä samaa maustamista mitä nähtiin täällä World Cupin alla.

Ja kirjoitin vielä erikseen viestin jossa pohdin yleisesti valinta-asioita.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Nuo Ristolaisen pomminvarma-jutut ovat mielestäni sitä samaa maustamista mitä nähtiin täällä World Cupin alla.
Olen pudonnut jo ihan kokonaan kärryiltä, että mitä sinä oikein ajat takaa. Maustamista? Mitä se tarkoittaa?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Olen pudonnut jo ihan kokonaan kärryiltä, että mitä sinä oikein ajat takaa. Maustamista? Mitä se tarkoittaa?

@Rene Saari

Tuossa onkin se pointti että Jalonen haluaa varmasti roolittaa joukkueen tarkasti ja tuo ei taatusti tule vastaamaan kaikkien pelaajien halua. Ja pelaajien halulla en tarkoita kakaramaisuutta vaan käsitystä siitä miten saa itsestään parhaan irti. Peliaika ja rooli. Myös vallitseva terveystilanne ja pelituntuma on oma lukunsa.

Jalonen on myös niin kovalla statuksella nykyisin liikkeellä että häneen ei ulkopuolelta painetta saa läpi. On vastaavasti myös päivittänyt ajatteluaan ja tajuaa yksilötasonkin merkityksen pelikirjan ohella.

Olympialaiset on ainutlaatuinen turnaus ja Suomi tarvitsee nopeasti yhteen hioituvan joukkueen. Tuossa ollaankin sitten henkilökemian tasolla ja varmasti käydään läpi miten maajoukkue on kiinnostanut.

Suosittelisin kuitenkin muistamaan että Suomi saa nyt jalkeille joukkueen johon on varaa valita pelaajia. Mielestäni ollaan todella hyvässä jamassa.

Lukee edellisellä sivulla tämä viesti. Muilta osin saat varmasti pointista kiinni jos jaksat lukea viestit kokonaan.

Ehkä sinä avaat Laine-hassuttelun minun yhteydessäni?
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ehkä sinä avaat Laine-hassuttelun minun yhteydessäni?
Kyllä minäkin sen jo avasin tuolla edellisissä viesteissäni.

Mutta ehkä tämä tästä väittelystä nyt. Ei koko lauantai-iltaa viitsisi tähän käyttää. Peace.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kyllä minäkin sen jo avasin tuolla edellisissä viesteissäni.

Mutta ehkä tämä tästä väittelystä nyt. Ei koko lauantai-iltaa viitsisi tähän käyttää. Peace.

Ehkei tässä nyt tavoitettu samaa aaltopituutta kun minä tein selväksi että Rasse kuuluu minusta joukkueeseen ja sinä tulkitsit ettei mielestäni kuulu. Tuossa kun useaan kertaan kerroin miksi käytin World Cupia esimerkkinä.

Ja hyvät lauantai-illat sinne.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllä mäkin muistan kuinka Ristolaisen kohdalla oli aikanaan pientä hypeä vesilasissa, Norris-potentiaalia jne. Ne puheet nyt sentäs on vaimenneet. Jäiskö tuosta sen maailmanluokan pelikäsityksen verran vajaaksi.

Mutta eipä ole puolustajien suhteen sellaista runsauden pulaa, että Ristolaisen paikasta tarttis ees keskustella.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Suurin kysymysmerkki Ristolaisen kohdalla on kokemuksen puute kovista peleistä. Hänen viimeinen suuri pelinsä on nuorten MM-kisoista vuodelta 2014, jolloin hän tosin ratkaisi Suomelle maailmanmestaruuden kaatamalla Ruotsin jatkoajalla. World Cupin muoviturnauksesta 2016 ei voi kolmen pelin perusteella päätellä yhtään mitään. NHL-urallaan Ristolainen on pelannut hurjia minuutteja joukkueensa ykköspuolustajana, mutta tämä on tapahtunut Buffalossa, joka ei ole kymmeneen vuoteen päässyt pleijareihin.

Taitotason puolesta Ristolainen kuuluu ehdottomasti olympiajoukkueeseen, eikä siitä ole kahta sanaa. Esimerkiksi Lindell voisi olla sopiva tutkapari, siinä osuvat kätisyydetkin kohdalleen.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Heitetääs oma lusikkakin tähän soppaan. Tässä oma lottorivi ns. realistisesta joukkueesta:

Granlund-Barkov-Rantanen
Teräväinen-Aho-Laine
Kiviranta-Hintz-Kapanen
Lehkonen-Kotkaniemi-Armia

Lindell-Heiskanen
Välimäki-Ristolainen
Lehtonen-Vatanen

Rask
Korpisalo
Lankinen


Toisaalta mehustelen ajatuksella, että Kakko ja Puljujärvi jatkavat kehittymistään ja nousevat joukkueeseen. Kyllähän kaiken osuessa kohdalleen heillä on valtavasti enemmän ratkaisupotentiaalia, mitä esim Kapasella. Ketjut voisivat mennä jotakuinkin näin:

Teräväinen-Barkov-Rantanen
Laine-Aho-Puljujärvi
Granlund-Hintz-Kakko
Kiviranta/Lehkonen-Kotkaniemi-Armia/Kapanen

Olisihan tuo kakkonen muikeaa nähdä jälleen yhdessä
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Minkäköhänlaiset mahdollisuudet Luostarisella on päästä jengiin esimerkiksi nelosketjuun? Hyvin aloittanut kautensa ja tuttu mies Jaloselle 2019 joukkueesta. Ei oikein ole sellainen kokenut puolustava sentteri, mitä toivoisi neloseen, mutta nyt kun Koivu lopetti ja Haula eikä Kotkaniemi mitenkään häikäise, niin mikseipä hän olisi vaihtoehto. Mietin ennen kauden alkua, että joku Lammikko jos löisi kunnolla läpi niin Jalonen voisi ottaa hänet taas sentteröimään nelosta ja siihen rinnalle Kiviranta ja Armia. Luostarisella on lähtenyt paremmin nyt kuitenkin, mutta onko vielä liian nuori kantamaan jarrukentän vastuun?
 

Rara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähän hassuksi meni tuo keskustelu Ristolaisesta: siitä oltiin yhtä mieltä, että Rassen pitäisi kisoihin mahtua, mutta sen sijaan monta sivua väiteltiin siitä, että onko Ristolainen vuotta ennen kisoja 95 % vai 100 % varma valinta kisoihin. Sillä kun ei ole edes mitään väliä sen suhteen pelaako RR55 olympialaisissa vai ei.

No se siitä. Itse kisoihin tullee kuitenkin yksi tai useampi yllätysvalinta. Toki nämä ovat luultavimmin 3-4 ketjun ja 3-pakkiparin miehiä kuin kärjestä. Se mikä joukkueen hahmottamisesta tekee vähän hankalampaa verrattuna vaikkapa Huuhkajien EM-kisakokoonpanon suhteen on tietenkin se, että parhaiden pelaajien maajoukkuepelejä ei lätkän puolella ole. Näin ollen on hankalampi arvioida Jalosen ajatuksia joukkueen suhteen ja miten hän arvottaa vaikkapa KHL:n kärkipelaajia suhteessa NHL:n kolmosketjun pelaajiin. Näiden kesken tulevan kevään MM-kisat ovat tärkeä näyttöpaikka mikäli ne ylipäätään pelataan. Jos olympiapaikka kiinnostaa niin rajatapauspelaajilla ei ole oikein varaa kieltäytyä MM-kisoista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Muuten, kun katsoo näitä eri Suomen pelaajia, joita mietitään mukaan, niin Barkov on tyyliin ainoa kuka ei ole voittanut yhtään mestaruutta, mikä tuntuu absurdilta, koska hän on lähtökohtaisesti joukkueen paras pelaaja. Mietin aluksi, että onko Vatasellakaan mitään, mutta oli se voittamassa Suomen mestaruutta ja Korpisaloltakin löytyy AHL:n mestaruus. Maalivahtiosastolta Raanta on ollut voittamassa Suomen mestaruutta ja Koskisella on pari KHL:n mestaruutta. Saa oikeasti kaivella, mutta Barkovin lisäksi vain Haula on semmoine, jolla ei ole mitään mestaruutta tilillään ja on mukana Olympiajoukkueen ketjusommitelmissa vakavasti otettavana pelaajana.

Suurin osa näistä erilaisista mestaruuksista on maajoukkuepeleistä ja on mukava nähdä, kuinka paljon alle 18-vuotiaitten ja alle 20-vuotiaitten mestaruuksia tämä nuori runko on jo voittanut, ja onhan joukossa myös aikuisten kisojen mestareita. Rask ja Määttä ovat tällä hetkellä ainoita Stanleyn voittaneita pelaajia, jos ovat mukana. Ja Filppulakin on Stanleyn voittanut, mutta taitaa katsoa nämä kisat kotisohvalta. edit: Niin Teuvo Teräväinen on voittanut Stanleyn myös. Kiitos @Loorz15

Ja muutenkin hyvä huomata, että pelaajien kesken löytyy yhdessä voitettuja mestaruuksia. Hauska huomata näitä yhteyksiä, kun aina unohtaa, että jotkut pelaajat olivat samassa joukkueessa voittamassa. Esimerkiksi 2014 alle 20-vuotiaiden kisoissa kullan makuun pääsivät Ristolainen, Lehtonen, Lindell, Lehkonen ja Teräväinen. 2016 alle 18-vuotiaiden mestaruusjoukkueessa olivat Jokiharju, Heiskanen, Välimäki ja Puljujärvi ja pitää Kuokkasenkin nimi mainita, vaikkei häntä ole vielä ketjuhahmotelmissa näkynytkään. Pelkästään noissa kaksissa kisoissa pelanneista puolustajista todennäköisesti koostuu iso osa Suomen pakistosta. Toki alle 20-vuotiaitten vuoden 2016 joukkueesta löytyy miltei puolet Suomen hyökkäyksestä.

Pakko vielä mainita, että Nutivaara, Aho, Puljujärvi ja Donskoi juhlivat yhdessä Suomen mestaruutta 2015. Ahon ja Puljun muistan pelanneen yhdessä, mutta Nuti ja Donskoi unohtuivat taas täysin. Raanta ja Armiakin olivat yhdessä Ässissä voittamssa Suomen mestaruutta. Olisi hauska tehdä jonkinlainen kuvio tai listaus suomalaispelaajien välisistä yhteyksistä, kuka oli voittamassa kenenkin kanssa ja mitä.

Mestaruuksien lisäksi toki monet ovat pelanneet yhdessä seuratasolla tai maajoukkueissa. Pointtini on kuitenkin se, että on hienoa, kuinka paljon kokemusta voittamisesta suomalaisille on kertynyt erityisesti juuri maajoukkuetasolla ja monille vielä niin nuorena. Tuskin se ihan sattumaa oli, että kun nuorena kultaa voittaneet M. Koivu ja T. Ruutu olivat mukana, niin voitiin Suomen joukkueelta odottaa mitalia aikuisten kisoista. Voittamalla oppii voittamaan, ja minkä nuorena oppii niin sen vanhana taitaa, kuten sanonta kuuluu. Lisäksi pelaajilta löytyy tuota historiaa keskenään eli on voitettu se mestaruus yhdessä ja monet ovat olleet ketjukavereita niissä kisoissa, joten kemioita luulisi löytyvän. Jos ei hirveitä loukkaantumisia tule, niin kyllä minulla on odotukset tapissa näiden kisojen osalta. Suomalaisilta löytyy historiaa yhdessä pelaamisesta ja voittamisesta ja tietenkin taitoa. Siinä on hyvät lähtökohdat näille kisoille.
 
Viimeksi muokattu:

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Muuten, kun katsoo näitä eri Suomen pelaajia, joita mietitään mukaan, niin Barkov on tyyliin ainoa kuka ei ole voittanut yhtään mestaruutta, mikä tuntuu absurdilta, koska hän on lähtökohtaisesti joukkueen paras pelaaja. Mietin aluksi, että onko Vatasellakaan mitään, mutta oli se voittamassa Suomen mestaruutta ja Korpisaloltakin löytyy AHL:n mestaruus. Maalivahtiosastolta Raanta on ollut voittamassa Suomen mestaruutta ja Koskisella on pari KHL:n mestaruutta. Saa oikeasti kaivella, mutta Barkovin lisäksi vain Haula on semmoine, jolla ei ole mitään mestaruutta tilillään ja on mukana Olympiajoukkueen ketjusommitelmissa vakavasti otettavana pelaajana.

Suurin osa näistä erilaisista mestaruuksista on maajoukkuepeleistä ja on mukava nähdä, kuinka paljon alle 18-vuotiaitten ja alle 20-vuotiaitten mestaruuksia tämä nuori runko on jo voittanut, ja onhan joukossa myös aikuisten kisojen mestareita. Rask ja Määttä ovat tällä hetkellä ainoita Stanleyn voittaneita pelaajia, jos ovat mukana. Ja Filppulakin on Stanleyn voittanut, mutta taitaa katsoa nämä kisat kotisohvalta.
Teuvo Teräväinen 2015.

Hyvää pohdiskelua muuten ja mielenkiintoinen huomio tosiaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Pardus

Jäsen
Pekingin kesäolympialaisissa 2008 mm. käsipalloareenana toiminut National Indoor Stadium on saatu remontoitua jääkiekkoon soveltuvaksi, jää valmistui pari viikkoa sitten. Areenan sisällä on pääareena ja harjoitushalli. Areena on nyt valmis tulevien olympialaisten testitapahtumille.

 

Kumikana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
No se siitä. Itse kisoihin tullee kuitenkin yksi tai useampi yllätysvalinta. Toki nämä ovat luultavimmin 3-4 ketjun ja 3-pakkiparin miehiä kuin kärjestä. Se mikä joukkueen hahmottamisesta tekee vähän hankalampaa verrattuna vaikkapa Huuhkajien EM-kisakokoonpanon suhteen on tietenkin se, että parhaiden pelaajien maajoukkuepelejä ei lätkän puolella ole. Näin ollen on hankalampi arvioida Jalosen ajatuksia joukkueen suhteen ja miten hän arvottaa vaikkapa KHL:n kärkipelaajia suhteessa NHL:n kolmosketjun pelaajiin. Näiden kesken tulevan kevään MM-kisat ovat tärkeä näyttöpaikka mikäli ne ylipäätään pelataan. Jos olympiapaikka kiinnostaa niin rajatapauspelaajilla ei ole oikein varaa kieltäytyä MM-kisoista.
Yllätysvalintoja näiden fantasiakokoonpanojen ulkopuolelta varmasti tulee. Tarkoitan että olisi aika epätodennäköinen tilanne jos kaikki ennakkoon turnaukseen kaavaillut miehet olisi Olympialaisten aikana terveinä. Pakistossa tuota leveyttä ei hirveästi ole ja sinne ei kestä montaa loukkaantumista, mutta hyökkäykseen alempiin ketjuihin on tarjolla useampiakin pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Koko 10-luvun on ollut nähtävissä maalivahtituotannon vähittäinen hiipuminen ja se aiheutti syvää huolta jääkiekkoväessä itseni mukaanlukien. Ongelmana oli se, ettei uusia huippumaalivahteja näyttänyt tulevan ja entiset vanhenivat pystyyn. Ero esimerkiksi Torinon joukkueeseen oli huima, silloinhan torjuntavastuuseen nousi pelaaja, jolla ei pitänyt olla alunperin mitään sijaa maalivahtikaavailuissa, Antero Niittymäki. Ja samalla tämä alleviivasi 00-luvun vahtien huikeaa tasoa, nimenomaan kärjen osalta. Nimet Kiprusoff, Niemi, Lehtonen, Bäckström ja Rinne olivat tunnettuja huippuvahteja koko kiekkoilevassa maailmassa 10-luvun alussa. Näiden lisäksi oli vielä joitakin muita laatuvahteja, kuten Toskala, Markkanen ja Norrena. Suomella oli jopa huippulupauksia tuhlattavaksi asti, kuten Hannu Toivonen tai Riku Helenius. (00-luvun alussa meillä oli vain yksi NHL-vahti, Jani Hurme).

Uusia vakiovahteja ei 10-luvulla kuitenkaan ilmaantunut. Joni Ortio oli hyvässä lähtökiidossa, mutta nousi lopahti nopeasti. Karri Rämöön pistettiin myös toivetta, ei tulosta. Eikä Sami Aittokalliokaan noussut lupauksesta tähdeksi. Kaudella 2015-16 oli erityisen outo tilanne NHL:ssä, kun saavutettiin maalivahtien ennätys lukumäärässä, 11 ja samaan aikaan kaikki tiesivät ongelmien olevan edessä. Kaudella 2018-19 saavutettiin pohjakosketus, vain 5 vahtia! 10-luvulla vain yhtä vahtia voitiin pitää huippulupauksena, Juuse Sarosta, eikä hänkään ollut vielä ykkösvahtina seurassaan.

Tällä kaudella maalivahtitilanne on radikaalisti muuttunut ja ikärakenteen huomioiden, kriittistä massaa on riittävästi uuden huippuvahtisukupolven luomiseen. Toki jonkun pitää myös nousta kiintotähdeksi. Maajoukkueen kannalta eletään mielenkiintoista suvantovaihetta, Rinne ja varmaan myös Rask ovat heittämässä hyvästit NHL:lle tämän kauden jälkeen. Raskilla olisi tosin vielä muutama vuosi jäljellä huipulla, mutta riittääkö motivaatio kun rahaa on taskut täynnä ja kaikki mahdollinen on saavutettu eivätkä Bostonin fanit kaiketi rakasta häntä enää. Siksi Rask ei välttämättä enää ole Suomen ykkösvahti Pekingissä.

Se, mikä olisi kaiketi pitänyt ottaa lukuun, on että maalivahdiksi tullaan pitkän kaavan kautta NHL:ssä. 25-vuotias on vielä nuori maalivahti, Suomelta puuttui ylipäätään lähes kaikki ikäluokkien 1985-93 joukoista, juniorituotannon mahalasku oli täydellinen myös maalivahtien osalta. Joten jos nyt tätä taustaa vasten laskee asioita, päädytään nykyiseen tilanteeseen. Vasta kun riittävä määrä potentiaalia ilmaantuu, saadaan väkisinkin myös huippuja. Yhden pelaajan varaan ei kannata jättää mitään (esim. Ortio), koska uralla voi tapahtua kaikenlaista.

Maalivahtitilanne on juuri nyt erittäin kiinnostava: Lankinen on ainakin tähdenlento, Saros on ykkösvahtina seurassaan, Kähkönen ja Husso ovat ainakin nyt seuroissaan taistelemassa peliajasta. Korpisalo voisi olla kakkosvahtina kisoissa. Luukkonen tuskin ehtii marinoitua AHL:ssä riittävästi päästäkseen NHL:n kautta kisavahdiksi. On kuitenkin huomattava, että seuraavaa askelta ei ole vielä kukaan uusista ehtinyt ottaa, vain Saros voi olla varma paikastaan myös ensi kaudella. Jos joukkueeseen saadaan edes yksi liekeissä oleva maalivahti, silloin voidaan todella puhua kaikkien aikojen joukkueesta, kun puhutaan kokonaistasosta. Jokaiselle pelipaikalle saadaan vähintään luottopelaaja ja parhaat pelaajat ovat seurojensa tai jopa NHL:n eliittiä. Tuskin maltan odottaa tulevia kisoja, koronalla tai ilman.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Yllätysvalintoja näiden fantasiakokoonpanojen ulkopuolelta varmasti tulee. Tarkoitan että olisi aika epätodennäköinen tilanne jos kaikki ennakkoon turnaukseen kaavaillut miehet olisi Olympialaisten aikana terveinä. Pakistossa tuota leveyttä ei hirveästi ole ja sinne ei kestä montaa loukkaantumista, mutta hyökkäykseen alempiin ketjuihin on tarjolla useampiakin pelaajia.
Ny tais mennä lainaus pieleen. En o tota tekstiä kirjottanu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Rinne ja varmaan myös Rask ovat heittämässä hyvästit NHL:lle tämän kaudenjälkeen. Raskilla olisi tosin vielä muutama vuosi jäljellä huipulla, mutta riittääkö motivaatio kun rahaa on taskut täynnä ja kaikki mahdollinen on saavutettu eivätkä Bostonin fanit kaiketi rakasta häntä enää. Siksi Rask ei välttämättä enää ole Suomen ykkösvahti Pekingissä.
En kyllä usko että Rask vielä tämän kauden jälkeen NHL:stä on mihinkään lähdössä. Ikää nyt ei kuitenkaan ole kuin kohta 34 vuotta, joten kyllä tuossa hyviä pelivuosia on vielä edessä. Uskoisin että Raskia kuitenkin motivoi vielä suurvoiton saaminen nimenomaan ykkösveskarina, Stanley Cup löytyy mutta Tim Thomasin kakkosena. Sen jälkeen kahdesti häviävänä osapuolena ykkösveskarin roolissa, joten luulisi tuonkin vielä motivoivan uran jatkoa. Toisena vaihtoehtona sitten se ison voiton saavuttaminen Leijonien ykkösvahtina, kaikki eväät sille paikalle on vuodenkin päästä olemassa vaikka nuoret hurjat sieltä kovasti kirittävät.

Uraa voi jatkaa muuallakin kuin Bostonissa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
En kyllä usko että Rask vielä tämän kauden jälkeen NHL:stä on mihinkään lähdössä. Ikää nyt ei kuitenkaan ole kuin kohta 34 vuotta, joten kyllä tuossa hyviä pelivuosia on vielä edessä. Uskoisin että Raskia kuitenkin motivoi vielä suurvoiton saaminen nimenomaan ykkösveskarina, Stanley Cup löytyy mutta Tim Thomasin kakkosena. Sen jälkeen kahdesti häviävänä osapuolena ykkösveskarin roolissa, joten luulisi tuonkin vielä motivoivan uran jatkoa. Toisena vaihtoehtona sitten se ison voiton saavuttaminen Leijonien ykkösvahtina, kaikki eväät sille paikalle on vuodenkin päästä olemassa vaikka nuoret hurjat sieltä kovasti kirittävät.

Uraa voi jatkaa muuallakin kuin Bostonissa.
Rask on puhunut siitä, että hän lopettaa uransa nimenomaan Bostonissa: Tuukka Rask kertoi, miksi lähti Toronton NHL-kuplasta – tytär ei voinut hyvin: "Ambulanssi oli kutsuttu"
Lopettaminen on ihan realistinen vaihtoehto, jos hän ei enää omasta mielestään kykene tarpeeksi korkeaan suoritustasoon, vrt. Mikko Koivu. Suomen maajoukkueen suhteen en olisi valmis laittamaan senttiäkään likoon sen puolesta, että pelaisi olympialaisissa. Toki olisi kulmakivi kunnossaan ollessa.
 

MegaForce

Jäsen
Vielä voi olla hieman aikaista sanoa, mutta mielestäni Jesse Puljujärvi on nostanut tämän vuoden alussa paljon osakkeitaan puhuttaessa Olympiapaikasta. Luonnollista olisi tehdä PuLa-Aho ketju uudestaan, varsinkin jos Puljujärvi jatkaa näin hyviä otteita, syksy mukaan lukien.

Olen hahmotellut seuraavaa kokoonpanoa viime aikoina:

Granlund - Barkov - Rantanen
Laine - Aho - Puljujärvi
Teräväinen - Hintz - Donskoi/Kapanen
Kiviranta - Kotkaniemi - Armia
Donskoi/Kapanen, Lammikko

Eli käytännössä joko Donskoi tai Kapanen tippuu pelaavasta kokoonpanosta. Lammikon valitsin kun näyttää (muutaman pelin perusteella) lupaavalta NHL:ssä ja on Jaloselle tuttu pelaaja. Lisäksi mielestäni ylimääräisiin hyökkääjiin olisi tärkeää saada ainakin yksi joka voisi pelata hyvin myös sentterinä.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Vielä voi olla hieman aikaista sanoa, mutta mielestäni Jesse Puljujärvi on nostanut tämän vuoden alussa paljon osakkeitaan puhuttaessa Olympiapaikasta. Luonnollista olisi tehdä PuLa-Aho ketju uudestaan, varsinkin jos Puljujärvi jatkaa näin hyviä otteita, syksy mukaan lukien.

Olen hahmotellut seuraavaa kokoonpanoa viime aikoina:

Granlund - Barkov - Rantanen
Laine - Aho - Puljujärvi
Teräväinen - Hintz - Donskoi/Kapanen
Kiviranta - Kotkaniemi - Armia
Donskoi/Kapanen, Lammikko

Eli käytännössä joko Donskoi tai Kapanen tippuu pelaavasta kokoonpanosta. Lammikon valitsin kun näyttää (muutaman pelin perusteella) lupaavalta NHL:ssä ja on Jaloselle tuttu pelaaja. Lisäksi mielestäni ylimääräisiin hyökkääjiin olisi tärkeää saada ainakin yksi joka voisi pelata hyvin myös sentterinä.
Milläköhän perusteella Joel Kiviranta olisi pelaavassa kokoonpanossa ennen Donskoita tai Kapasta?
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
On kyllä tuo hyökkäyksen laajuus nykyään jopa ihailtava. Väkisinkin jää ulos semmoisia nimiä jotka olisivat mahtuneet edellisen sukupolven joukkueeseen ilman mutinoita. Lammikko, Luostarinen, Kiviranta, Kuokkanen tai jopa Kakko ja Kapanen alkaa olemaan semmoisia jotka hyvin voi jäädä ulos. Hyvässä lykyssä ei tarvitse edes miettiä Euroopassa pelaavia pelaajia. On kyllä varaa rakentaa, jos kaikki ovat terveitä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
On kyllä tuo hyökkäyksen laajuus nykyään jopa ihailtava. Väkisinkin jää ulos semmoisia nimiä jotka olisivat mahtuneet edellisen sukupolven joukkueeseen ilman mutinoita. Lammikko, Luostarinen, Kiviranta, Kuokkanen tai jopa Kakko ja Kapanen alkaa olemaan semmoisia jotka hyvin voi jäädä ulos. Hyvässä lykyssä ei tarvitse edes miettiä Euroopassa pelaavia pelaajia. On kyllä varaa rakentaa, jos kaikki ovat terveitä.

Sochin kisoissa oli niin epäreilun tuntuista, kun Koivu ja Filppula olivat lasaretissa ja sitten hyvin pelannut Barkovkin loukkaantui. Pronssi tuolla jengillä oli melkoinen saavutus. Toivottavasti vastaavanlaista loukkaantumissumaa ei tule ensi vuonna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös