Öö ehtona on ollut alusta asti 2018&2022, joten mikäs tämän pointti oli? Lisää joukkueita heikentämään jo heikkoa tasoa?
Nykyinen formaattihan on urheilullisuuden irvikuva, kun kolmessa neljän joukkueen lohkossa kamppaillaan siten, että kaikki kuitenkin pääsee jatkoon. Käsittääkseni on väläytelty sellaista, että jos NHL ei taivu, niin formaatti muuttuisi vanhaan, eli kahteen kuuden joukkueen alkulohkoon ja siitä sitten normisti molemmista neljä parasta pudotuspeleihin. Mutta miksi ei mahdollisessa neuvotteluvaiheessa sitten väläyttele myös 16 joukkueen formaattia? Jos siis oletetaan, että NHL olettaa kaikesta huolimatta pääsevänsä mukaan neuvottelupöytään 2022 kisoista. Meinaa jos vuoden 2018 kisojen jälkeen NHL yhtäkkiä ilmoittaakin, että nyt taas kiinnostaisikin, niin vaikeahan KOK:n on sanoa ei. Mutta sen se voi päättää jo etukäteen, miten pelataan ja jos NHL aiheuttaa päänvaivaa 2018, voi KOK "maksaa takaisin" vuonna 2022. Tervetuloa, mutta formaatti on tämä, ottakaa tai jättäkää ja samalla IIHF ilmoittaisi, että ei muuten makseta teidän pelaajien matkakuluja. Se tarjous oli voimassa vain Koreaan asti.
Omasta mielestäni täysin oikea päätös, kun pelaajayhdistys ei suostunut viikostaan luopumaan niin jättää väliin, kun riskinarvioinin kannalta katsottuna. Urheilullisesti harmi, mutta yhtäaikaisesti KOK tässä kokee kolauksen talviolympialaisten arvostuksessa eli positiivista tämäkin.
Vaikka ymmärrän toki, että NHL:n kannalta voi olla perusteltu päätös ja jos itse olisin siellä asiaa päättämässä, niin voisin tulla samaan johtopäätökseen, niin miten KOK:n kokema kolaus talviolympialaisten suhteen voi olla positiivinen asia, perus kiekkokuluttajan kannalta? Vai kuulutko mahdollisesti NHL joukkueiden omistajien piiriin?
edit. toisaalta jos NHL pelaajat eivät tosiaan osallistu, niin vaikkei se kotijoukkueen turnauksesta kauheasti helpompaa tee, niin voikohan kuitenkin pahimmat verilöylyt välttää? Meinaa eikös se Etelä-Korean joukkue taistele 1A divisioonassa ja viime vuonna oli kait vielä viimeiseen kierrokseen asti nousumahdollisuudessa kiinni.
Viimeksi muokattu: