Olympiakisat 2014: Voimasuhteet

  • 41 786
  • 143
Tila
Viestiketju on suljettu.

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sääliksi käy nyt jo Kanadalaisia, jotka saavat sunnuntaina semmoisen tukkapöllyn, etteivät todennäköisesti löydä hallista ulos ilman karttaa.

No ehkei nyt sentään, mutta Suomen pelinopeus on kyllä hyvä ja kiekollinen peli upeaa katsottavaa.

Kyllä Kanada isoihin vaikeuksiin joutuu, jos yhtään löysäilevät.
 

Histo

Jäsen
Neljän maalin voitto Norjasta ja Ruotsin nihkeä voitto tarkoittavat käytännössä sitä, että ellei Tre Kronor pöllytä huomenna Latviaa kahdeksan maalin erolla, on Suomi voittaessaan Kanadan Ruotsin edellä lohkovoittajien vertailussa.

Silloin joukkue saisi vastaansa puolivälieräottelussa lohkokolmosia (joihin voi tosin lukeutua Tshekki) ja välttäisi Venäjä-Yhdysvallat-kaksikon. Neljänneksi ja viidenneksi rankkautuva joukkue näyttäisivät tulevan A- ja B-lohkoista ja Ruotsin lohkon kakkonen (Sveitsi/Tshekki) jää kuudenneksi saaden luultavasti Ruotsin vastaansa puolivälierävaiheessa.

SH67 mainitsi otteluseurantaketjussa, että Sveitsi ei olisi voittanut Ruotsia 1950-luvun jälkeen. Korjattakoon tämä: vuoden 1993 MM-kisoissa Sveitsi voitti 6-4, vuoden 2008 kisoissa 4-2 ja viime kevään kisojen avausottelussa 3-2. Suomen Sveitsi on voittanut MM-kisoissa viimeksi 1972 ja olympialaisissa 1988. Suomi ja Sveitsi tosin ovat mututuntumalla olleet vakiokävijöistä alkulohkoihin siirtymisen jälkeen MM-kisoissa kaksi vähiten kohdannutta joukkuetta. Eivät tainneet vuosina 1992-2006 kohdata kertaakaan (paitsi nyt muistin että 1999 olivat jatkolohkossa vastakkain, eli kerran).
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Se mita olen nyt nahnyt, kylla Suomella on taas mahdollisuudet mitaleille. Nopeus on isossa kaukalossa niin hyvaa verrattuna vaikka huikeaan Kanadaan.

USA vaikuttaa talla hetkella todella kovalta ryhmalta ison kaukalon hokiin, samoin Suomi.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ei tämä laji tunnu laajenevan vieläkään liikaa. Tähän mennessä neljässä ottelussa peli on revennyt liian aikaisin ilman todellista taistelua voitosta:

Suomi-Itävalta
USA-Slovakia
Suomi-Norja
Kanada-Itävalta

Ja vielä on tarjolla mm. USA-Slovenia sekä Ruotsi-Latvia.

Seuraaviin kisoihin kahdeksan maata mukaan ja yksinkertainen sarja kaikki kaikkia vastaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Palstalla on käyty keskustelua siitä, kumpi on kovempi Suomi vai Slovakia.

Slovakian matsi Sloveniaa vastaan on toki vielä kesken, mutta kyllä sen nyt jo uskaltaa julistaa, että Suomi on joka suhteessa helvetisti parempi joukkue.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Seuraaviin kisoihin kahdeksan maata mukaan ja yksinkertainen sarja kaikki kaikkia vastaan.

Jos olisi vain kahdeksan maata mukana, niin silloin ei Sloveniakaan pääsisi nöyryyttämään Slovakiaa.

Turha sitä maiden määrää on liikaa supistaa. 12 maata on miehille ihan hyvä määrä. Naisille nykysysteemi on hyvä, eli parhaat neljä pelaavat A-lohkossa ja loput B-lohkossa.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Kyllä USA, Ruotsi ja Venäjä ovat odotetun kovia. Suomi on aloittanut turnauksen hyvin mutta huomenna vasta todellinen testi edessä. Samoin Kanadasta ei oikein voi sanoa mitään.

Sveitsi saattaa aiheuttaa jonkin yllätyksen sillä niin tiivis on joukkueen puolustus ja maalivahtipeli on ollut loistavaa.

Tsekki on ollut melko kuraa. Odotukset eivät olleet mitään ihmeellisiä mutta kun katsoo kokoonpanoa niin luulisi että noilla hyökkääjillä saisi aikaan paljon parempaa peliä. Onko heillä edes kunnon pelisapluunaa. Kahden näkemäni pelin perusteella ei kummoista.

Slovakialle myös loput peleistä ovat luultavasti tuskaa. Voi jopa olla että Slovakia ei voita peliäkään, sillä niin aneemiselta on joukkue näyttänyt.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Tsekki on ollut melko kuraa...

Allekirjoitan oikeastaan koko viestisi.

Sellainen huomio vaan tästä lainaamastani kohdasta, ettei tosiaankaan olisi ensimmäinen kerta, kun Tshekki aloittaa turnauksensa vasta seuraavassa pelissä ja tulosta rupeaa syntymään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eikös voitolla tule vastaan sijoilta 8-9 olevan ottelun voittaja, (huonoimpien lohkokolmosten peli ((Slovenia-Norja vakioveikkaan)

Vastaan tähän otteluseurannan viestiin Voimasuhteet-ketjussa jonne se paremmin sopii.

Tulee. Eli jos Kanada tai Suomi voittaa huomisen matsin suoraan, se päätyy parhaaksi lohkoykköseksi ja saa vastaansa puolivälierissä sen joukkueen, joka voittaa neljännesvälierien kamppailun 8-9. Eli vastaan ei tulisi lohkonelosia vaan joku lohkokolmonen eli luultavimmin Itävalta/Norja tai Slovenia).

Suoralla häviöllä Suomi saisi todennäköisimmin vastaansa neljännesvälierissä joukkueen #12 (Slovakia tai Itävalta/Norja, myös Latvia on vielä mahdollinen). Sen ottelun voittaja kohtaisi sitten puolivälierissä parhaan lohkokakkosen, joka olisi näillä näkymin todennäköisesti Venäjä.

Kanada-pelin voitto olisi kyllä erittäin hyvä jatkopeleihin ja välieriin asti yltämisen kannalta, mutta toki mitalipeleihin mentäessä kaikki on voitettava ja Venäjä olisi Top4-maista ehkä kuitenkin se maa, jota vastaan Suomi voisi parhaiten pärjätä, koska Venäjän paineet ottelussa olisivat helvetilliset.

Jos Suomi ja Kanada päätyvät varsinaisella peliajalla pistejakoon, niin sitten ryhdytään tosissaan räknäämään maali- ja piste-eroja ja sen jälkeen antaa matemaatikkojen ratkaista, kuka pelaa ketäkin vastaan.

Toki kaikki tämä voi olla turhaa löpinää jos huomenna vaikkapa Slovakia nuijii Venäjän tai USA tupeloi Sloveniaa vastaan, sitten saa taas laskeskella kaikenlaista.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Päivitystä

Otetaanpa pientä katsausta nyt, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet vähintään kaksi ottelua - C-lohkon joukkueet toki kolme. Suluissa muutos turnauksen alun listauksiini nähden. Arviot perustuvat odotuksiin sekä jo turnauksessa nähtyyn esitykseen. Kannattaa eniten kiinnittää huomiota tuohon lopulliseen arvioon, se on objektiivisin, neutraalein ja järkevin näkemys - nuo muut voivat heitellä, johtuen siitä, että joukkueet ovat pelanneet eritasoisia vastustajia vastaan.

Maalivahdit:
1. Sveitsi (+5)
2. Yhdysvallat (-1)
3. Kanada (+2)
4. Ruotsi (0)
5. Suomi (-3)
6. Venäjä (-3)
7. Tshekki (0)
8. Slovenia (+3)
9. Latvia (+3)
10. Slovakia (-2)
11. Norja (-2)
12. Itävalta (-2)

Puolustajat:
1. Sveitsi (+7)
2. Kanada (-1)
3. Yhdysvallat (0)
4. Venäjä (0)
5. Ruotsi (-3)
6. Tshekki (0)
7. Suomi (0)
8. Norja (+2)
9. Slovenia (+3)
10. Latvia (-1)
11. Slovakia (-6)
12. Itävalta (-1)

Hyökkääjät:
1. Yhdysvallat (+3)
2. Suomi (+4)
3. Ruotsi (0)
4. Kanada (-3)
5. Venäjä (-3)
6. Tshekki (-1)
7. Latvia (+3)
8. Slovenia (+4)
9. Sveitsi (-1)
10. Itävalta (+1)
11. Norja (-2)
12. Slovakia (-5)

Valmennus:
1. Slovenia (0)
2. Sveitsi (+3)
3. Suomi (+5)
4. Yhdysvallat (+2)
5. Kanada (+2)
6. Venäjä (-3)
7. Ruotsi (+3)
8. Latvia (+4)
9. Norja (-7)
10. Tshekki (+1)
11. Itävalta (-2)
12. Slovakia (-8)

Arvio turnauksen lopullisesta järjestyksestä:
1. Yhdysvallat (0)
2. Ruotsi (0)
3. Venäjä (0)
4. Tshekki (0)
5.-8. Kanada (0), Suomi (0), Sveitsi (+1), Slovakia (-1)
9.-12. Slovenia (+3), Norja (-1), Latvia (-1), Itävalta (-1)

Plussat ja miinukset koontina, eli katsotaan, miten joukkueet ovat suoriutuneet ennakko-odotuksiini nähden:

1. Sveitsi +15
2. Slovenia +13
3. Latvia +8
4. Suomi +6
5. Yhdysvallat +4
6. Kanada 0
7. Ruotsi 0
8. Tshekki 0
9. Itävalta -5
10. Venäjä -9
11. Norja -10
12. Slovakia -22

Eiköhän se ole muutenkin aika selvää, mikä maa on epäonnistunut selkeiten ja mitkä maat ovat positiivisimmin yllättäneet. Minun näkemyksieni mukaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Eiköhän se ole muutenkin aika selvää, mikä maa on epäonnistunut selkeiten ja mitkä maat ovat positiivisimmin yllättäneet. Minun näkemyksieni mukaan.

Olet mielestäni arvioinut Sveitsin varsin hyvin, oikeastaan kaikelta osin. Pisti kuitenkin silmään, että mielestäsi Sveitsi on selvästi ylisuoriutunut odotuksiin nähden?

Miksi?

Minun mielestäni Sveitsi on tehnyt viimeisten vuosien aikana "suomet", eli saman tempun, jonka Suomi teki 1980-1990-lukujen vaihteessa, siirtyessään pysyvästi kohti/lähemmäksi kärkimaiden tasoa. Itse asiassa Sveitsi on vieläpä toteuttanut tämän lopullisen nousun varsin samoilla metodeilla, kuin Suomi aikanaan.

Joukkueessa on toistensa kanssa paljon pelannut pelaajarunko, muutama kokenut pelaaja, uutta nuorta verta ja änärissäkin läpimurtoa tehneitä sällejä. Maalivahtipeli on erinomaista, samoin valmennus. Änärijätkät puuttuivat käytännössä kokonaan viime kevään mm-karkeloista, silti tuloksena oli hopeaa.

Ei liene yhtään liioiteltua todeta, että jo ennen kisoja esim alkulohkon ottelu Sveitsi-Tshekki oli ihan fifty-sixty, että kumpi voiton kairaa.

En pidä mahdottomana, että Sveitsi pudottaa tiiviillä joukkuepelaamisellaan jonkun näistä "suurista" ja etenee kohti mitalipelejä jo näissä olympialaisissa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Pisti kuitenkin silmään, että mielestäsi Sveitsi on selvästi ylisuoriutunut odotuksiin nähden?

Miksi?

Joo, siis minun odotuksiini nähden suorittanut positiivisesti. Osasin odottaa, että voittavat Tshekin, mutta se yllätys oli siinä, että laittoivat Ruotsin oikeasti ahtaalle. Joukkueen, jolta moni odottaa tässä turnauksessa suuria tekoja. Ruotsi oli ajoittain suurissakin ongelmissa.

Sveitsi on mielenkiintoisesti pelannut nollanollaa. Silti, edelleen maalla on ongelmia noita pienempiä vastaan, tästä hyvänä osoituksena Latvia-peli. Kaksi tehtyä maalia ovat kuitenkin jatkoa ajatellen pieni ongelma, eli Sveitsi ei yksinkertaisesti voi odottaa Hillerin tai Berran vain pelaavan nollapelejä.

Joukkueen pakisto ei ole turnauksen nimekkäin, mutta hyvä valmennus on saanut tehtyä siitä kompaktin ja sen takana maalivahdilla on mahdollisuus onnistua. Hiller ja Berra ovat kumpainenkin hyviä maalivahteja. Kärkihyökkääjiä joukkueessa ei valitettavasti ole, jos Brunneria ja Niederreiteria ei sellaisiksi halua laskea.

Joukkueen yhtenäisyys on nostanut arviossani Sveitsin korkealle eri osa-alueissa. Vaikka sen materiaali ei olekaan turnauksen paras, on se kaiketi sitten saanut joukkueista parhaiten ulosmitattua potentiaalinsa. Vielä, kun hyökkäyspäässä tulisi onnistumisia, niin Sveitsi voisi taas yllättää. Tämänhetkisellä tasollaan se pudonnee puolivälierissä, parannettavaakin on.
 

Histo

Jäsen
Kuten Musta Nuoli ylempänä selitti, jos Yhdysvallat ja Venäjä voittavat huomenna pelinsä suoraan ja Suomi-Kanada ei mene jatkoajalle, tarkoittaa se jatkoa varten rankkausjärjestystä:

1. Ottelun Suomi-Kanada voittaja
2. Ruotsi
3. Yhdysvallat
4. Venäjä
5. Ottelun Suomi-Kanada häviäjä
6. Sveitsi
7. Tshekki

Sijat 8-12 riippuvat tuossa tilanteessa ottelun Norja-Itävalta tuloksesta.

Slovenia on kahdeksas, mikäli sen maaliero (nyt -1) pysyy häviöllä parempana kuin ottelun Norja (-7)-Itävalta (-10) voittajan. Slovenia on myös kahdeksas, jos Norja-Itävalta menee jatkoajalle. Huonoimmillaan Slovenia on yhdeksäs ja Norja-Itävalta-pelin voittaja on luultavasti kahdeksas tai yhdeksäs, jolloin näistä joukkueista muodostuu yksi neljännesvälieräpari. Tshekki tippuu tähän, mikäli Norja murjoo Itävallan kuudella tai useammalla maalilla.

Jos Norja-Itävalta menee jatkoajalle, on voittaja yhdeksäs ja häviäjä kymmenes. Muuten Latvia on kymmenes.

Slovakia (-8) on häviöllä joko yhdestoista tai kahdestoista, riippuen siitä millaiset ovat loppunumerot Venäjää vastaan ja miten Norja-Itävalta päättyy.

Näissä skenaariossa ei oteta huomioon sitä mahdollisuutta, että Slovenia voi ottaa pisteitä Yhdysvalloilta (silloin joukkue nousisi seitsemänneksi) tai että Slovakia voi ottaa pisteitä Venäjältä (joukkue nousisi jatkoaikahäviöllä kymmenenneksi, ellei myös Norja-Itävalta mene jatkoajalle ja pääty Itävallan voittoon; jatkoaikavoitolla Slovakia olisi varmasti kymmenes). Slovakian voitto tiputtaisi myös Venäjän rankkauksissa kuudenneksi ja nostaisi Sveitsin viidenneksi. Tällöin ottelun Suomi-Kanada häviäjä saisi suoraan nelosrankkauksen.

Jatkokaaviossa tarkoittaisi seuraavaa

1 Kanada / Suomi - ottelun 8-9 voittaja
4 Venäjä - ottelun Suomi / Kanada vastaan 12 voittaja
Näistä kaksi välieriin.

2 Ruotsi - ottelun Tshekki vastaan 10 voittaja
3 Yhdysvallat - ottelun Sveitsi vastaan 11 voittaja
Näistä kaksi välieriin.

Jos Suomi-Kanada menee jatkoajalle, varmistuu Ruotsille ykkösrankkaus ja ottelun voittaja todennäköisesti jää tällöin Yhdysvaltojen taakse maalierovertailussa ja saa kolmosrankkauksen. Sen sijaan häviäjä ottaisi luultavasti nelosrankkauksen Venäjän nenän edestä (mutta saisi edelleen Venäjän vastaansa puolivälierässä).

Noh, pelit voivat huomennakin päättyä oletusten vastaisesti...
 
Viimeksi muokattu:

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Jatkokaaviossa tarkoittaisi seuraavaa

1 Kanada / Suomi - ottelun 8-9 voittaja
4 Venäjä - ottelun Suomi / Kanada vastaan 12 voittaja
Näistä kaksi välieriin.

2 Ruotsi - ottelun Tshekki vastaan 10 voittaja
3 Yhdysvallat - ottelun Sveitsi vastaan 11 voittaja
Näistä kaksi välieriin.

Itsekin funtsin tätä ja päädyin myös siihen lopputulokseen, että huomisella Suomi-Kanada -pelillä on aika suuri merkitys. Voitto varsinaisella peliajalla nimittäin merkitsisi tuota ykkösrankkausta ja tuota 8-9 voittajaa vastustajaksi puolivälieriin. Kuten aiemmin mainitsit tuo vastustaja todennäköisesti tarkoittaa yhtä seuraavasta kolmikosta: Norja, Slovenia, Itävalta. Kuulostaa ainakin herkulliselta… No, ensin pitäisi hoitaa Kanada ja tämäkin voi tietysti vielä muuttua. Tappiolla puolestaan todennäköisesti vastaan tulee Norja-Itävalta -pelin häviäjä karsintakierroksella ja sitten Venäjä puolivälierissä. Huomenna jokaisen ottelun jälkeen ollaan aina paljon viisaampia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuli muuten mieleen näistä maalivahtispekulaatioista, että ainakin itseni Jonathan Quick vakuutti kyllä eilen.

Sanoisin, että todella vakuuttava ja tasainen esitys, mukaa muutama huikea gamesaver.
 

kovalev

Jäsen
Sarjasysteemillä paras voittaisi aina. Olisi myös aivan olennaista, että kaikki huippumaat kohtaisivat turnauksessa toisensa.
Eli 8 maata ja sarjasysteemi. Pelkkiä huippuotteluita. Kaikki ottelut yhtä tärkeitä. Paras voittaa koko paskan. Vähemmän tilastotiedettä, enemmän hyviä otteluita.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sarjasysteemillä paras voittaisi aina. Olisi myös aivan olennaista, että kaikki huippumaat kohtaisivat turnauksessa toisensa.
Eli 8 maata ja sarjasysteemi. Pelkkiä huippuotteluita. Kaikki ottelut yhtä tärkeitä. Paras voittaa koko paskan. Vähemmän tilastotiedettä, enemmän hyviä otteluita.

Kannattaisin kyllä minäkin vanhan liiton systeemiä, jossa vaativa tilastotiede, jatko/otteluparispekulaatiot ynnä kuolemanpelien satunnaisuus olisi poistettu. Ei tarvittaisi puolivälieriä, välieriä ynnä muita. Ei edes finaaliottelua. Tosin ehkä voisi sellaisen myönnytyksen tehdä, että joukkueet 1-2 pelaisivat sen finaaliottelun, pronssit sitten suoraan sille joukkueelle joka sijoittui kolmanneksi.

Myös vanhan mallinen alkulohko/jatkolohko-systeemi voisi olla paikallaan eli alkulohkosta (vaikkapa viisi maata) kolme jatkaisi finaalilohkoon, jossa kohdattaisiin vielä toisen alkulohkon kolme parasta. Otteluita tulisi tällöin 7 kappaletta per turnaus (plus mahdollinen finaalimatsi jos nyt halutaan sellainen).
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
12 joukkuetta kahteen lohkoon, neljä parasta jatkoon puolivälieriin ja perinteisesti lohkoykköset vastaan toisen lohkon nelosia, kakkoset kolmosia ja siitä välieriin sekä mitalipeleihin. Toki taktikoinnin mahdollisuus jää tuossa, mutta tuollainen kahdeksan joukkueen kuivakka vaikkakin reilu systeemi ei tule istumaan päättävien tahojen pirtaan millään. Jää se jääkiekkoilun globaali luonne tulematta esiin, vaikka ei sitä toki ole olemassa nytkään.

Tietysti yksi vaihtoehto olisi jatkaa nykyisellä systeemillä, mutta ottaa lassipallo-säännöt käyttöön. Randomina joku katsoja muuttamaan pelisysteemiä mielensä mukaan läpi turnauksen, ja katso, taktikointi vähenisi kummasti. Lohkoykköset pelaamaan putoamisesta b-sarjaan, Slovenialle immuniteetti haastetehtävästä löytää Norjan hiihtomaajoukkueen ampullit ja suoraan finaaliin, huonoin lohkoykkönen pelaa komeimman pelaajan joukkuetta vastaan ja voittaja pronssipeliin. Toinen finaalijoukkue muodostuu siitä, joka johtaa kolmannen pelinsä kolmannen erän kolmannella minuutilla kolmella maalilla. Jos ei tällaista ole, ratkaisee muhkeimmat viikset. Pronssipeliin joukkue, jolla on tasaisin keskipituus. Finaalissa sitten säännöt elävät jälleen ylituomarin päähänpistosten mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tietysti yksi vaihtoehto olisi jatkaa nykyisellä systeemillä, mutta ottaa lassipallo-säännöt käyttöön. Randomina joku katsoja muuttamaan pelisysteemiä mielensä mukaan läpi turnauksen, ja katso, taktikointi vähenisi kummasti. Lohkoykköset pelaamaan putoamisesta b-sarjaan, Slovenialle immuniteetti haastetehtävästä löytää Norjan hiihtomaajoukkueen ampullit ja suoraan finaaliin, huonoin lohkoykkönen pelaa komeimman pelaajan joukkuetta vastaan ja voittaja pronssipeliin. Toinen finaalijoukkue muodostuu siitä, joka johtaa kolmannen pelinsä kolmannen erän kolmannella minuutilla kolmella maalilla. Jos ei tällaista ole, ratkaisee muhkeimmat viikset. Pronssipeliin joukkue, jolla on tasaisin keskipituus. Finaalissa sitten säännöt elävät jälleen ylituomarin päähänpistosten mukaan.

Kiitos tästä loistavasta kevennyksestä! Miksipä ei, miksipä ei.. :D
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
12 joukkuetta kahteen lohkoon, neljä parasta jatkoon puolivälieriin ja perinteisesti lohkoykköset vastaan toisen lohkon nelosia, kakkoset kolmosia ja siitä välieriin sekä mitalipeleihin.

Oishan tuo hyvä, mutta vaatisi ehdottomasti lisää pelipäiviä. Niitä tuskin on mahdollista lisätä, jos NHL-pelaajat halutaan edelleen pitää mukana.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Sarjasysteemillä paras voittaisi aina. Olisi myös aivan olennaista, että kaikki huippumaat kohtaisivat turnauksessa toisensa.
Eli 8 maata ja sarjasysteemi. Pelkkiä huippuotteluita. Kaikki ottelut yhtä tärkeitä. Paras voittaa koko paskan. Vähemmän tilastotiedettä, enemmän hyviä otteluita.

Tulisi todella kovia ja tärkeitä otteluita, joten eihän se voi käydä IIHF:n pirtaan. Siihen vielä tasapelit voimaan eikä mitään jatkoaikoja. Kisat on vuodesta 1992 lähtien olleet liian latteita. Globaaliroska ja huonompi mahdollisuus rahastaa estävät kuitenkin.

Musta Nuoli kirjoitti:
Myös vanhan mallinen alkulohko/jatkolohko-systeemi voisi olla paikallaan eli alkulohkosta (vaikkapa viisi maata) kolme jatkaisi finaalilohkoon, jossa kohdattaisiin vielä toisen alkulohkon kolme parasta. Otteluita tulisi tällöin 7 kappaletta per turnaus (plus mahdollinen finaalimatsi jos nyt halutaan sellainen).

Tämä olisi myös kova. Kunnon mitalisarja Calgaryn malliin.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Jos ei nyt matematiikkani paljoa pettänyt niin ensimmäsellä pudotuspelikierroksella kohtaavat seuraavat parit, olettaen ettei Suomi tai Kanada ota toiselta hyvin rankasti turpaan (Suomella varaa ottaa kuudella maalilla, Kanadalla viidellä):

1.Venäjä-Norja
2.Sveitsi-Latvia
3.Tshekki-Slovakia
4.Slovenia-Itävalta

Ykkösparia vastaan sijoitustaulukon ykkönen jne.`

EDIT:EI NÄIN, vaan siis tosiaan sijoitusnumeroltaan ykkönen kohtaa toki tuon karsintakierroksen parin numero 4 voittajan jne.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Taitaa Suomen maalin edessä isännöivä kaksikko Ossi&Lasse olla sittenkin "hieman" kovemman tason pakkipari, kuin täällä etukäteen itkettiin ja voivoteltiin.

Minä väitän seuraavaa, turnauksen loppusijoituksesta riippumatta:

huolimatta monista karvaista pelaajamenetyksistä, on vuoden 2014 olympiajoukkue pelillisesti parempi, kuin vuoden 2010 pronssia voittanut vastaava.

Suorastaan nautin Suomen vahvasta joukkuepelistä tänään, vaikkei kaikilla edes ollut "pöljä päivä", vaan mm. MG oli kateissa. Mahtavuutta!

Vancouverissa Suomen pelin seuraaminen oli enemmän tai vähemmän tuskallista ja otteluiden sisällä tapahtui valtavia heilahteluita. Nyt peli näyttää solidilta ja vahvalta ja roolituskin tuntuu menneen nappiin!

Yksittäisissä peleissä voi käydä toki mitä tahansa ja voi olla, että jäädään ilman mitskua tällä kertaa. Tai sitten ei.

Suomen pelilliseen antiin tässä turnauksessa olen joka tapauksessa helvetin tyytyväinen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Alkulohkovaiheen jälkeen:

Maalivahdit

1. Sveitsi
2. USA
3. Venäjä
4. Kanada
5. Suomi
6. Ruotsi
7. Laco
8. Slovenia
9. Tšekki
10. Latvia
11. Itävalta
12. Norja

Puolustus

1. Sveitsi
2. Kanada
3. USA
4. Venäjä
5. Suomi
6. Ruotsi
7. Tšekki
8. Slovakia
9. Slovenia
10. Latvia
11. Norja
12. Itävalta

Hyökkäys

1. USA
2. Ruotsi
3. Kanada
4. Venäjä
5. Suomi
6. Slovenia
7. Tšekki
8. Itävalta
9. Sveitsi
10. Slovakia
11. Latvia
12. Norja

Valmennus

1. Suomi
2. Slovenia
3. USA
4. Sveitsi
5. Ruotsi
6. Kanada
7. Latvia
8. Norja
9. Tšekki
10. Slovakia
11. Venäjä
12. Itävalta
______________

1. USA
2. Suomi
3. Ruotsi
4. Kanada
5-8 Slovenia, Venäjä, Tšekki, Sveitsi
9-12 Norja, Itävalta, Latvia, Slovakia
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Yhdyn edelliseen viestiin ainakin siltä osin, että onhan professori Westerlund saanut esim. tuon puolustuspelin ihan jäätävän hyvään kuntoon.

Hurja mies kyseessä.

Tänään Suomen valmennus vei kyllä pelitaktisesti ajateltuna Kanadan vastaavaa. Myös se pelin voittoon asti riittänyt loistopaikka lopulta luotiin, tällä kertaa ei uponnut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös