Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 236 794
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sen verran täytyy toki prassailla, että vaikka Ristolaista ei lopulta miehistöön valittukkaan, niin mitä ilmeisimmin aika lähellä paikka oli (ja voihan mies vielä sinne päästäkkin). Tältä osin muistuu mieleeni loppukesä, jolloin toin tänne ensimmäistä kertaa Ristolaisen nimen esille, ja aikamoinen naurunsekainen paskamyrsky siitä nousi. Ja taisihan Erkka enemmän kanssani samaa mieltä Ristolaisesta olla kuin palstaveli erkun.

Ristolainen oli Erkan papereissa ilmeisimmin pakkihierarkiassa sijoilla 9-13. Sinun papereissasi Ristolainen oli ilmeisesti sijoilla 5-6. Minun papereissani hän oli jossain sijoilla 13-15. Itse en ainakaan pysty tästä päättelemään, että sinun näkemyksesi olisi ollut jotenkin lähempänä.

Ja siinä mielessähän Erkka, Keklu, Kurri ja Holtari olivat kanssani täysin samaa mieltä, kun nimesivat täsmälleen saman pakiston kuin minä itsekin. Varapakkien tilanteen näen kylläkin eri tavalla. Nyt Erkan puheista päätellen Nummelin ja Karalahti olivat ne viimeisenä ulos jääneet, kun itse ajattelin Jaakolan, Salmelan ja Mäntylän olevan lähimpänä paikkaa nyt valitun kahdeksikon takana.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Mä en vaan näin yön yli nukuttuanikaan oikein hiffaa Aaltosen funktiota nelosketjussa. Vaikka kyseessä ei olisikaan perinteinen jarruketju, niin kaiken järjen mukaan neloselta odotetaan nimenomaan energistä pelaamista pienellä peliajalla ja oman maalin pitämistä puhtaana. Komarov saattaa päästä av:ta pelaamaan, mutta muille on tuskin erikoistilanneaikaa luvassa. Erkka kun sitä roolitusta valinnoissa paljon hehkutti, niin Pihlström sopii hyvin tällaiseen alle 10min energiarooliin, joten sen valinnan pystyn jotenkin sulattamaan, mutta Aaltosen roolia en oikein ymmärrä.

Vai onko Erkalla tarkoituksena peluuttaa nelosena esimerkiksi Barkovin tai OJ:n johtamaa nhl-pelaajista koostuvaa ketjua? Siinä voi esimerkiksi OJ:lla olla pelihuumori koetuksella jos khl-äijät vetää isommalla peliajalla kuin itse piällikkö. Näinhän ei saisi tietenkään olla vaan jokaisen pitäisi ansaita peliaikansa, mutta nähdäkseni ainoa järkevä vaihtoehto on, että KHL-ketju ainakin aloittaa turnauksen neloskenttänä.

Edit. JJ#36:lla ehkä parhaat kentät tähän mennessä ehdotetuista. Kolmosketju varsinkin aika mielenkiintoinen.
 
Viimeksi muokattu:

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Bergenheimista taisi tulla näiden olympiakisojen "Jussi Jokinen" -palkinnon saaja.... Ja nyt kun se paukuttaa 20 pinnaa ennen kisoja, kaikki raivoavat.

Sitten keväällä MM-kisoihin ja 2+1 ?
 

ori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
No aika moni pystyy parempaan kuin Juuso Hietanen. Mielestäni Olympialaisrosteria valittaessa Suomen kohdalla tulee valita ylimääräisiksi pelaajiksi/kolmospariin pelaajia, jotka eivät ainakaan olisi mitään pelotteita (siis omalle joukkueelle) puolustuspäässä. Nyt valittiin pelaaja, joka ei ole ikinä pelannut edes lähelläkään näin kovissa karkeloissa ja jolla ei ole se parin vuoden takainen tahti menossa seurajoukkueessakaan, jonka kautta hän nousi dominoimaan MM-kisoissa :))

Tartutaan ensin tämän lainauksen joko provoon tai tietämättömän idioottimaiseen kommenttiin/perusteluun Hietasen tästä kaudesta. Hietanen on tällä hetkellä KHL:n pakkien pisteissä 5., pisteillä 7+15=22, 41 ottelussa. Peliaikatilaston top kympissä koko sarjassa. Eli aika hyvä tahti on päällä tälläkin kaudella. On pelannut itseasiassa erittäin tasaiseti läpi koko uransa, nostaen tasoaan vielä pikkasen vuosi vuodelta.

Täällä korostuu paljon se että Hietanen ja Lepistö olisivat jotenkin reilusti huonompia PAPP:issa kuin esimerkiksi, Kukkonen, Väänänen, Määttä tai Vatanen. Eniten mietityttää se mihin tämä perustuu, monella perustelu tuntuu tulevan pitkälti mutu pohjalta. Eli Kukkonen ja Väänänen ovat isompia, joten ovat parempia omassa päässä. Väänänen on usein jopa SM-liigassa pulassa omassa päässä, liike ei riitä, eikä osaa pelata kiekkoa ollenkaan, vaan pelaa todella kovaa mailalla vastustajaan (poikkaria selkään ja mailaa kainaloon). Tästä saattaapi Olympialaisten linjalla olla tulossa jäähyjä, jopa melko useasti (jos Väänänen siis kentälle pääsee). Määtän hieno kausi NHL:ssä on sokaissut myös monta ihmistä tällä palstalla. Määttää viedään otteluissa vielä monesti kahville ja muutenkin on erittäin kokematon näissä peleissä. Voi mennä täysin lukkoon Sotshissa, jos peli ei ala kulkemaan. Myöskään Vatasen oman pään taidot eivät ole sen erikoisempia. Lepistö ja varsinkin Hietanen sijoittuvat puolustaessa erittäin hyvin ja Hietasen mailapuolustus on itseasiassa erittäin tehokasta ja häntä harvoin viedään 1 vs 1 tilanteissa.
Lisäksi jos mietitään että Vatanen tai Määttä loukkaantuisivat tai sairastuisivat turnauksessa on Hietanen paras stuntti heidän tilalleen, kiekkoa hyvin liikuttavana sekä hyvin liikkuvana ja YV taitoisena puolustajana, mitä Suomesta löytyy. Lisäksi kuten täälläkin on jo mainittu, on Hietasen näytöt viime vuosina maajoukkueesta paremmat kuin oikeastaan kenelläkään muulla pakilla Euroopasta ja lisäksi hän toteuttaa Suomen pelitapaa hyvin ja osaa voittaa tilaa sekä syöttämällä että liikkeellä.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Tuomo Ruutu - Mikko Koivu (C) - Valtteri Filppula
Kimmo Timonen (A) - Sami Salo

Jussi Jokinen - Olli Jokinen (A) - Mikael Granlund
Sami Lepistö - Sami Vatanen

Lauri Korpikoski - Aleksandr Barkov - Teemu Selänne
Olli Määttä - Juuso Hietanen

Leo Komarov - Petri Kontiola - Juhamatti Aaltonen
Ossi Väänänen - Lasse Kukkonen

+ Jori Lehterä, Antti Pihlström

Tuukka Rask
Antti Niemi

+ Kari Lehtonen

Hyvää pohdintaa. Hyökkäyksestä olen samaa mieltä, mutta itse pohdiskelin että riittääkö puolustuspelaaminen kakkosketjulla? Jokisen Jussi varmasti hoitaa oman leiviskänsä, mutta mites Mikke ja OJ. Ei sillä ettenkö kokoaisi hyökkäystä samalla lailla, mutta silti kakkonen on/olisi omiin hyvin riskialtis ketju.

Pakistosta uskon, että parit menevät näin:

Timonen-Salo
Määttä-Kukkonen
Vatanen-Väänänen
(Lepistö)

Jos Aaltonen tulee neloseen se muuttaa hiukan normaalia joukkueen rakentamisen mallia. Juhiksen pelatessa nelosessa panostetaan eritysesti siihen, että pysytään liikkeen ja taidon avulla kiekossa ja Aaltosen hyvällä liikkeellä myös aloitusten saaminen omasta päädystä vastustajan päätyyn ei pitäisi olla mahdoton tehtävä, päinvastoin. Philströmin ja Aaltosen puolesta puhuu myös todella vahvat näytöt maajoukkueessa. Ei kannata aliarvioida maajoukkue pelien merkitystä, varsinkin näiden kahden kohdalla. Valintaan on varmasti vaikuttanut se, että molempien näytöt maajoukkueesta ovat vakuuttavia juurikin Westerlundin valvovan silmän alla ja samalla pelikirjalla millä tullaan pelaamaan Sotshissa. Esimerkiksi Bergenheimilla tai vaikka Ristolaisella ei näitä näyttöjä ole, vaikkakin Bergenheim on pelannut Westerlundin joukkueessa mutta siitäkin on aikaa monta vuotta (Moskova 2007). Philström oli minulle ainoa yllätys, muuten joukkueessa on juurikin ne mitä itse odottelinkin. Sakun pois jättäytyminen avasi Lehterälle ovet kisoihin, mielestäni ihan perustellusti, jos Lehterä olisi ilman Sakun kieltäytymistä ollut kisoissa olisin pitänyt sitä yllätyksenä. Yhtään suurta vonkaletta ei kisoista Suomen kohdalla ulos jäänyt, vaikka jatkoajalla Bergenheimistä sellaista yritetään tehdäkin. Varmasti ne jotka ovat jo pidempään Suomen maajoukkueen rakentamiseen perehtyneet, eivät varmaankaan ole hirveän yllättyneitä valinnoista.
 
Viimeksi muokattu:

IpaTeme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Avausottelun ketjut

Näillä Suomi lähtee ekaan peliin, i think ;)



Tuomo Ruutu - Mikko Koivu (C) - Lauri Korpikoski
Kimmo Timonen (A) - Sami Salo

Jussi Jokinen -Valtteri Filppula - Mikael Granlund
Ossi Väänänen(A) - Olli Määttä

Olli Jokinen - Aleksandr Barkov - Teemu Selänne
Lasse Kukkonen - Sami Vatanen

Leo Komarov - Petri Kontiola - Antti Philström


Tuukka Rask
Antti Niemi

+ Kari Lehtonen
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Bergenheimista taisi tulla näiden olympiakisojen "Jussi Jokinen" -palkinnon saaja.... Ja nyt kun se paukuttaa 20 pinnaa ennen kisoja, kaikki raivoavat.

Eiköhän tuo valita vielä kisoihin, koska hyvin suurella todennäköisyydellä joku ehtii loukkaantumaan vielä ennen kisoja.
 

snowsii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itsellä heräsi kysymys, että pääseekö Sasha pois Venäjältä kisojen jälkeen.. Ottaen huomioon Venäjän käytännön kaksoiskansalaisuuden omaaviin.. Tosin muistaakseni piti olla olla vakituinen asuinpaikka tjsp Venäjällä, että olisi "pakotettu" käymään armeija itänaapurissa. Kuinka tilanne on Sashan kohdalla?
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Itsellä heräsi kysymys, että pääseekö Sasha pois Venäjältä kisojen jälkeen.. Ottaen huomioon Venäjän käytännön kaksoiskansalaisuuden omaaviin.. Tosin muistaakseni piti olla olla vakituinen asuinpaikka tjsp Venäjällä, että olisi "pakotettu" käymään armeija itänaapurissa. Kuinka tilanne on Sashan kohdalla?

Itsellä oli tupakaverina kaksoiskansalaisuuden omaava henkilö. Hän sanoi, että saa päättää kummassa maassa käy armeijan. Suomenhan tietenkin valitsi.
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä hän ihan puhtaasti Stanley Cupia ajatteli päätöstä tehdessään. Nythän se on varmistunut lehtijuttujen perusteella. Suotakoon se hänelle, hieno mies ja hieno kapteeni.

http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/nhl/uutiset.shtml/2014/01/1850104/saku-koivu-ampuu-huhut-alas-asia-on-kuten-sanoin

Tässä on hyvä pitää mielessä se, että vaikka Koivu on nyt ollut mainiossa vireessä, niin olympialaisten jälkeen olisi vielä pitkä pätkä NHL-kautta jäljellä. Kun Koivu sanoi, ettei koe ole olevansa tarpeeksi hyvässä kunnossa, uskoisin hänen tarkoittavan ettei ole tarpeeksi hyvässä kunnossa vetääkseen kisojen jälkeen vielä lopun kauden tarpeeksi hyvällä tasolla. Tosiaan Koivulle Stanley Cup > olympiakulta (kultaahan tuolta lähdetään hakemaan), joten siinä mielessä ymmärrän täysin päätöksen jäädä kotiin lepäämään, vaikka olenkin pettynyt ettei häntä kisoissa nähdä.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Meinaat siis tosissasi että suomen ylivoimaisesti paras ylivoiman pyörittäjä tällä hetkellä ei käytettäisi siinä roolissa? jokainen voi itse päätellä kuka kyseessä. On meillä kova jengi kun voidaan jättää paras yv pyörittäjä neppailemaan kakkos yv viivaan salo viellä vaihtoehtona syrjäyttämään :D

Edit: Barkov ja Jokinen kyllä voisivat olla hyvät vaihtoehdot tuonne maalille. Kätisyydet iso ongelma, kun ei suomella liikaa ole noita rightin pelaajia.

Suomella on kova jengi taktisesti & pelaajistoltaan, sen tulevat kisat osoittamaan, mitalista tapellaan Ruotsin ja Kanadan kanssa. Jos et luota Granlundiin ylivoiman moottorina ja pelintekijänä, niin lyö Filppula sitten hänen paikalleen. Vale voi rakentaa peliä tuolla viivasta käsinkin oivaltavilla syötöillään ja yllättävillä nousuillaan, hän on myös loistava kahdensuunnan pelaaja ja näinollen voisi pelata tuollakin paikalla ylivoimassa. Tässäkin ketjussa on ollut keskustelua, että Suomi tulee pelaamaan tod.näk. toisessa ylivoimassaan 4:llä hyökkääjällä.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuli vielä sellainenkin mahdollisuus mieleen, että neloskentäksi arveltu Komarov - Kontiola - Aaltonen saattaa itseasiassa kahdessa ensimmäisessä pelissä olla huomattavasti ylempänä, eli kakkos tai jopa ykköskenttänä. Tämä sen takia, että aivan väistämättä NHL miehet kärsivät aikaerosta kahdessa ekassa pelissä, eivätkä missään nimessä ole terävimmillään. Sen sijaan Konna ja Leksahan ovat jo valmiiksi Venäjällä, eikä Aaltonenkaan ole kaukana. Joten ei ole mahdotonta vaikka lähtisivät Itävaltaa vastaan jopa ykköskenttänä. Eli heille eniten peliaikaa, ja änärimiehet saavat rauhassa totutella isoon kaukaloon ja aikaeroon. Erkka osaa takuuvarmasti ajatella tämmöiset asiat.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Eiköhän tuo valita vielä kisoihin, koska hyvin suurella todennäköisyydellä joku ehtii loukkaantumaan vielä ennen kisoja.

No, niin kauan kun kukaan ei loukkaannu. Tässä vaiheessa tuo palkinto on jaettava, koska lähtökohtaisesti Bergenheim on ulkona.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Pakko se kai on itsekkin tunkea lusikka tähän soppaan. Aloitetaan näistä valinnoista mitkä ei omassa listassa ollut.

Juuso Hietanen, kun nimim "ori" tuossa ylempänä kertoi tämän kauden statsit ja ennen kaikkea tuon jääajan niin annan Hietasen valinnasta enemmän anteeksi kun vielä eilen. Omassa listassa edellä oli kuitenkin Jaakola ja Salmela, mutta toisaalta mitäpä he toisivat enemmän kuin Juuso joten olkoon siellä sitten Lepistön kanssa nelosparissa.

J-M Aaltonen, kuten varmasti suurin osa faneista niin en minäkään saa tätä mahtumaan mitenkään joukkueeseen. Ainut syy voi olla tuo Kontiolan kanssa synkkaaminen mutta jätettiin sieltä pois isommissakin ympyröissä toimiva "superpari". Ja jos on laskettu että Aaltonen Kontiolan kanssa pelaa niin missä roolissa!?! Olisin ennen Aaltosta ottanut mieluummin vaikka Ville Leinon, mutta JMA on mukana ja sillä hyvä. Toivon mukaan on poppariosastolla nämä bileet.

Antti Pihlström, on toki hirveä vauhtikone ja tyytyy tuohon vähäisempäänkin peliaikaan mutta uskon että niin olisi tyytynyt Bergenheimkin. Lisäksi Pihlströmin maalivainu on aika olematon verrattuna Seanin vastaavaan.

Lehterä, Jori Lehterä ei minun listallani ollut kun oletin jo valmiiksi ettei sitä paikkaa tule saamaan. Ilmeisesti oli niin että Sakun kieltäytyminen avasi portit Barkoville, mutta omissa hahmotelmissa se avasi paikan juurikin Jori Lehterälle. Ihan ilo katsella Lehterää nyt isoissa kuvioissa, kyseessähän on erittäin viihdyttävä pelaaja. Paikka nelosketjuun Kontiolan ja Komarovin kanssa tai katsomoon. Itse kokeilisin Lehterää tai Kontiolaa laidassa jolloin katsomossa olisi Pihlström ja Aaltonen.

Ketjut siis jotenkin näin.

T.Ruutu-M.Koivu-J.Jokinen. Eli vanha junnumaajoukkueketju taas kasassa.
Filppula-O.Jokinen-Granlund. Taitokiekon laaja oppimäärä laidoilla!
Selänne-Barkov-Korpikoski. Sasha uusi Saku ja Korppari on uusi Jere Lehtinen.
Komarov-Kontiola-Lehterä. Suu ja kädet käy tässä ketjussa.

Pakkiparit onkin pahempi juttu joten nää meni nyt vaan sinnepäin.
Salo-Vatanen
Timonen-Määttä
Väänänen-Kukkonen
Hietanen-Lepistö.

Maalilla aloittaa Rask ja sillä mennään. Lehtosta kovia vastaan puoltaisi se että torjuu joka ilta järjettömän määrän vetoja heikohkon Stars-pakiston takana ja luultavaa on että Suomikin joutuu aikamoisen määrän vetoja "isoja" maita vastaan ottamaan.

Vielä loppuun veikkaus että nämä on nyt ne kisat missä OJ todistaa olevansa itse antamansa nimen veroinen. Eli "päällikön" kisat ja Suomi ottaa kuin ottaakin pronssia!
 
Suosikkijoukkue
Hifk, Man Utd, Suomalaiset änärissä
Ketjut siis jotenkin näin.

T.Ruutu-M.Koivu-J.Jokinen. Eli vanha junnumaajoukkueketju taas kasassa.
Filppula-O.Jokinen-Granlund. Taitokiekon laaja oppimäärä laidoilla!
Selänne-Barkov-Korpikoski. Sasha uusi Saku ja Korppari on uusi Jere Lehtinen.
Komarov-Kontiola-Lehterä. Suu ja kädet käy tässä ketjussa.

Pakkiparit onkin pahempi juttu joten nää meni nyt vaan sinnepäin.
Salo-Vatanen
Timonen-Määttä
Väänänen-Kukkonen
Hietanen-Lepistö.

Maalilla aloittaa Rask ja sillä mennään. Lehtosta kovia vastaan puoltaisi se että torjuu joka ilta järjettömän määrän vetoja heikohkon Stars-pakiston takana ja luultavaa on että Suomikin joutuu aikamoisen määrän vetoja "isoja" maita vastaan ottamaan.

Vielä loppuun veikkaus että nämä on nyt ne kisat missä OJ todistaa olevansa itse antamansa nimen veroinen. Eli "päällikön" kisat ja Suomi ottaa kuin ottaakin pronssia!

Komppaan muuten mut nelonen Komarov - Lehterä - Kontiola, perusteluna Konnan parempi liike laidalle. Pakit taas Timonen - Vatanen , Määttä - Salo. Muille ihan sama. ;D
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Nyt kannattaa 'pekuloonti' keskittää niihin, jotka on valittu. Ei niihin, jotka eivät päässeet tai halunneet mukaan.

Toipuuko M.Koivu pelikuntoon, kestääkö O.Jokisen pää ja kestääkö yleensä veteraanien kantti, jos pelit eivät lähdekään hyvin käyntiin.

Tällainen isät-pojat-joukkue tarvitsee ehdottoman kapteenin, joka pitää joukkueen kasassa myös vaikeina hetkinä. M.Koivun lisäksi auktoriteetti voi olla lähinnä Teemu, vaikka ei olisikaan tämän joukkueen tähti. Kapteenilla pitää olla paitsi luontaista auktoriteettia myös kykyä ja halua käyttää sitä oikealla tavalla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Tällainen isät-pojat-joukkue tarvitsee ehdottoman kapteenin, joka pitää joukkueen kasassa myös vaikeina hetkinä. M.Koivun lisäksi auktoriteetti voi olla lähinnä Teemu, vaikka ei olisikaan tämän joukkueen tähti. Kapteenilla pitää olla paitsi luontaista auktoriteettia myös kykyä ja halua käyttää sitä oikealla tavalla.

Näkisin että valinta on lähes satavarmasti Kimmo Timonen jos M.Koivu ei mukana ole. Selännehän ei ole koskaan tainnut kapteeni missään olla ja Timonen on varsin luontainen liideri tuolle porukalle Koivujen puuttuessa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näkisin että valinta on lähes satavarmasti Kimmo Timonen jos M.Koivu ei mukana ole. Selännehän ei ole koskaan tainnut kapteeni missään olla ja Timonen on varsin luontainen liideri tuolle porukalle Koivujen puuttuessa.

No Selännehän oli Leijonien kapteeni Salt Lake Cityn olympialaisissa. Anaheimissakin taisi olla joskus 1990-luvun loppupuolella kapteenina silloin, kun Kariya riiteli seuran kanssa sopimuksesta.

Kyllä minusta Teukka on kapteeni jos molemmat Koivut ovat poissa. Hän on kuitenkin karismaltaan hieman eri kategoriaa kuin Timonen. Ja samalla kapteenius voisi olla eräänlainen kunnianosoitus Teemulle huikeasta urasta Suomi-kiekon eteen.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
No Selännehän oli Leijonien kapteeni Salt Lake Cityn olympialaisissa. Anaheimissakin taisi olla joskus 1990-luvun loppupuolella kapteenina silloin, kun Kariya riiteli seuran kanssa sopimuksesta.

Kyllä minusta Teukka on kapteeni jos molemmat Koivut ovat poissa. Hän on kuitenkin karismaltaan hieman eri kategoriaa kuin Timonen. Ja samalla kapteenius voisi olla eräänlainen kunnianosoitus Teemulle huikeasta urasta Suomi-kiekon eteen.

Tosiaan näinpäs olikin, teki muisti tepposet. Noh, sanon silti että oma valinta kapteenistoksi olisi Timonen C, Selänne ja Kukkonen A. Selänne johtaa sillä karismalla muutenkin ja Timonen kuitenkin ollut myös Flyersin kapteeni Prongerin poissa ollessa. Kukkonen tai Komarov sitten Euroopassa pelaavien pelaajien äänenä joukkueessa.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Kapteenin pitää olla ensisijaisesti luotettava ja kylmähermoinen pelaaja, kokenut ja silti paljon jääaikaa saava sekä muiden pelaajien kunnioituksen omaava. Timonen ja Selänne ovat mielestäni tässä omassa kategoriassaan Koivujen puuttuessa. A-kirjain menee sitten rintaan näistä toiselle, ja lisäksi jollekin joukkiosta Salo, Kukkonen, Filppula ja Kontiola. Siis siinä skenaariossa että pelataan ilman Mikko Koivua.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kapteenin pitää olla ensisijaisesti luotettava ja kylmähermoinen pelaaja, kokenut ja silti paljon jääaikaa saava sekä muiden pelaajien kunnioituksen omaava. Timonen ja Selänne ovat mielestäni tässä omassa kategoriassaan Koivujen puuttuessa. A-kirjain menee sitten rintaan näistä toiselle, ja lisäksi jollekin joukkiosta Salo, Kukkonen, Filppula ja Kontiola. Siis siinä skenaariossa että pelataan ilman Mikko Koivua.

Mikäli Mikko Koivu on poissa, laittaisin minäkin C:n Kimmon rintaan. Teemu tuskin tulee pelaamaan tasakentällisin isoja minuutteja, kun taas Timonen kellottaa melko varmasti eniten minuutteja. Näin ollen Timonen olisi luonnollinen valinta, johtaisi joukkojaan jäällä ja kopissa. Teemu ja Filppula varakapteeneiksi. Koivun ollessa mukana, A:t menee Timoselle ja Selänteelle.

Melko tyytyväinen olen Erkan valintoihin, yllättynyt olin Pillun ja Aaltosen valinnoista, mutta näillä mennään mitä on. Erityisesti Barkov/Määttä valinnoille iso peukku, jätkät kyllä hoitaa roolinsa.

Nyt voi naureskella sille kuinka Nash/Ovie jyrää meitin pakiston. Tai sille kuinka Rask sulaa kun edessä ei ole Bostonin puolustusta. Lopussa huomataan että siellähän me taas kerran pelataan mitaleista. Ja Ristolaisen innostamana Lasse Kukkonen ratkaisee finaalin hurreja vastaan. Helppoa.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Edit: Barkov ja Jokinen kyllä voisivat olla hyvät vaihtoehdot tuonne maalille. Kätisyydet iso ongelma, kun ei suomella liikaa ole noita rightin pelaajia.

Hyökkääjistä Selänne, Kontiola ja Aaltonen, pakeista Salo, Vatanen ja Hietanen. Kyllähän tuossa määrällisesti ainakin righteja löytyy ihan mukavasti, laadun näkee sitten kisoissa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
No Selännehän oli Leijonien kapteeni Salt Lake Cityn olympialaisissa. Anaheimissakin taisi olla joskus 1990-luvun loppupuolella kapteenina silloin, kun Kariya riiteli seuran kanssa sopimuksesta.

Käsittääkseni Selänteelle on tarjottu useaankin otteeseen kapteenin C:tä rintaan, viimeksi työsulun jälkeisen comebackin yhteydessä. Selänne on kuitenkin itse kieltäytynyt kunniasta, mutta ei ole medialle sen suuremmin tainnut tätä selitellä.

Maajoukkuekapteeniksi mies kyllä sopisi. Varmasti joukkueen kunnioitetuin pelaaja. Toisaalta Elävä Legenda-status tekee C:n rinnassa tarpeettomaksi, kun kaverit muutenkin katsovat ja kuuntelevat Salamin esimerkkiä. Timonen C, Selänne A ja Salo A, mikäli Koivu ei kisoihin tokene?
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Sen verran toisin itse mukaan sukupolven vaihdosta että antaisin korkeintaan yhden A-kirjaimen vanhalle kaartille. Joko sitten Timoselle tai Selänteelle. Filppula tai Ruutu ansaitsee mielestäni toisen A:n.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Lainasin nyt tämän viestin, mutta samanlaisia oli useampia. Eikö porukka ole nähnyt Hietasen pelejä vai mistä tuo lapas-puhe on lähtöisin? Muistaakseni oli jo junnuna Kerhon voimamieskisoissa aika hyvillä sijoilla ja ihan riittävän jässikkä isompiakin vastaan. Paljon enemmän vaikeuksia esim. jollain Lepistöllä tulee olemaan. Myös tuo logiikka ontuu, että ylimääräiseksi pakiksi pitäisi ottaa joku fyysinen pakki (kuka?), Järvinen? Mielestäni ihan perusteltu ratkaisu ottaa monipuolinen pakki mukaan, jos selvästi parempaa osaamista ei ole tarjolla.

Perustelin jo tuota logiikkaani siitä, miksi näen Suomella tarvetta enemmän puolustuksessa kuin hyökkäyspäässä pärjäävissä pakeissa. Suomella on jo Timonen, Salo, Vatanen & Määttä, joista käytännössä jokainen voi pelata ylivoimaa ja kätisyydetkin jakautuu tasan. Itse en missään nimessä muodostaisi top4-puolustusta niin, että nuo kaikki herrat miehittäisivät kyseiset paikat, koska oli kolmospari mitä tahansa, niin huonolta näyttää näihin karkeloihin. Eli kun nuo neljä pelaajaa jaotellaan kolmeen pariin, niin top6-pakiston täydentäviltä pakeilta ei hirveästi tarvitse vaatia mitään ylivoimaosaamista tai kovaa kiekollista roolia. Itse toivoin, että Lepistöstä ja Hietasesta toinen valitaan jengiin, sillä yksi tuollainen pakki riittää kyllä Suomelle, kun katsoo pakkitilannetta ja miettii mahdollisia loukkaantumisia.

Väitän, että valtaosan mielestä esim. näistä pakkisommitelmista vaihtoehto A näyttää paremmalta (vaikea toki tietää muiden mielipidettä, mutta omaan silmääni tilanne on näin):

A)

Timonen - Salo
Kukkonen - Vatanen
Määttä - Järvinen

B)

Timonen - Salo
Lepistö - Vatanen
Määttä - Hietanen

Kolmosparina jos seilailee joku Kukkonen - Hietanen tai Väänänen - Lepistö, niin se ei meikäläiselle hirveästi luottoa anna. Mieluiten isken näistä saatavilla olevista pelaajista Timosen ja Salon omaksi pariksi, koska tuntevat toisensa niin hyvin kuin olla ja voi. Kaksi muuta paria sitten Määttä - Kukkonen ja Väänänen - Vatanen, joista ainakin jälkimmäisessä selkeänä roolituksena on saada Väänäsestä puolustava oman pään pakki ja Vatanen on se enemmän hyökkäyksiä tukeva peluri.

Joka tapauksessa oli pelaava kuusikko mitä tahansa, niin totta kai toivon, että taso riittää. Hietasen valintaa olen tässä itse koittanut avata itselleni, ja päädyin siihen, että kätisyys ja pelitavan toteuttaminen kohtalaisesti on onnistunut ainakin MM-kisoissa. Pelottaa vaan, että mitä siitä tulee, kun vastustajat ovat huomattavasti kovempia.

Enkä tarkoita, että ainoastaan joku fyysinen oman pään pakki, tyyliin Järvinen olisi kiilannut omissa listauksissani Hietasen edelle. Olisin innostunut esimerkiksi Salmelastakin enemmän, koska pelaa loistavaa kautta Ruotsissa ja on mielestäni selkeästi monipuolisempi pelaaja kuin Hietanen.

Olen mielelläni väärässä ja toivon Hietasen pelaavan hyvät kisat, jos pelaavaan pakistoon mahtuu.

edit. ja edelleen joukkueessa on oikeitakin ongelmia, joista Kurpitsa antoi taas haastattelussa esimakua.

Tarkoitat tuota haastattelua, jossa puhuttiin hänen Olympiamatkastaan? No tämä viesti on täyttä kuraa, pitäisikö ammattilaiskiekkoilijan vastata tuossa niin, että Olympialaiset on koko ajan tällä hetkellä mielessäni, olen ihan innoissani? Not. OJ kuittasi homman juuri niin kuin kuuluu, eli sanoi, että keskittyminen on 100 % nyt seurajoukkueessa, Olympialaiset alkavat vasta helvetti sentään 5 vkon päästä.

Yllättävää sinänsä, että se OJ:n dissaaminen alkaa taas lähteä käyntiin... Hieno mies se on, viime yönäkin iski mustan pussiin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös