Olympiakarsinnat

  • 99 665
  • 444

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Näyttää tuolla olevan mukana myös kaudella 2000-01 Jokereissa ja HPK:ssa pelannut ex-kanadalainen Darcy Werenka. Nyt menossa jo kuudes kausi Itävallassa, joten siten hän on saanut oikeuden edustaa maata, toki teki sen jo viime kevään kisoissa (Itävalta pelasi I divisioonassa ja nousi)

Ranskan alakerrassa luuttii Mestiksen Jukureiden Nicolas Besch, jolla on jo kolmas edustusreissu kauden aikana. Onnea Nikelle, vaikka kirpaiseekin pahasti sarvipäitä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Norja on kerrankin pakko laskea suosikiksi omassa karsintalohkossaan. Hyökkäyspää on sillä kuuluisalla paperilla katseltuna näihin kekkereihin kovaa luokkaa. Patrik Thoresen on ottamassa maajoukkueessa Espen Knutsenin jättämän kuninkaan roolin. Joka tapauksessa tasainen karsinta odotettavissa ja pelejä tultaneen pelaamaan aika hyvin ristiin. Tanska, Norja, ja Ranska ovat pelanneet keskenään aina tasaisia pelejä. Kazakstan osaa olla hankala vastus, niin kuin kaikki muutkin itäblokin maat näille kolmelle muulle. Ranskan hyökkäys vaikuttaa ihan mukiinmenevältä, mutta puolustuskalusto vaikuttaa kansainväliselle tasolle kokemattomalta.

Saksa on omassa kotiturnauksessaan niin ikään suosikki. Itävalta lienee ainoa, joka pystyy todella taistelemaan ykköspaikasta. Uskon kuitenkin Saksan kotiedun turvin pitävänsä Itävallan takanaan.

Latvia on muiden turnausisäntien tapaan suosikki. Italiasta ja Unkarista ei pitäisi olla vastusta. Ukrainaa vastaan tiedossa tasainen kapina, mutta materiaalinsa turvin pitäisi Latvian homma kotiin hoitaa. Yleisön elää vahvasti isäntäjoukkueen mukana.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Saksa on omassa kotiturnauksessaan niin ikään suosikki. Itävalta lienee ainoa, joka pystyy todella taistelemaan ykköspaikasta. Uskon kuitenkin Saksan kotiedun turvin pitävänsä Itävallan takanaan.

Kyllä Saksa tosiaan on selvä suosikki varsinkin, kun pelataan Saksassa. Itävallalla tutut vahvuudet ja ongelmat, joista voin raportoida paremmin, kun minulla on enemmän aikaa kirjoittaa. Slovenia on usein osoittanut olevansa erittäin ikävä vastustaja Saksan ja varsinkin Itävallan tasoisille maille. Slovenialaiset Jesenice ja Ljubljana pelaavat Itävallan liigaa ja näistä joukkueista koostuukin pääosin Slovenian maajoukkue. Itävalta ja Slovenia tuntevat siis hyvin toisensa ja kyseessä onkin vähän niinkuin "derby". Ennalta ajatellen Japanille jäänee statistin rooli, mutta ei heitäkään aliarvioida kannata.

Itävallassa televisioidaan ainakin Itävallan pelit tuossa tänään alkavassa, Hannoverissa pelattavassa karsintalohko E:ssä. Ajattelin ne parhaani mukaan seurata ja voin niistä sitten tänne vähän raporttia laittaa.

Lohkon ohjelma (ajat paikallista, Suomen aikaan pelit alkavat tuntia myöhemmin):

05.02.2009 Thu
16:00 SLO - AUT
19:30 GER - JPN

07.02.2009 Sat
12:00 SLO - JPN
15:30 AUT - GER

08.02.2009 Sun
13:30 JPN - AUT
17:00 GER - SLO
 
Norja on kerrankin pakko laskea suosikiksi omassa karsintalohkossaan. Hyökkäyspää on sillä kuuluisalla paperilla katseltuna näihin kekkereihin kovaa luokkaa. Patrik Thoresen on ottamassa maajoukkueessa Espen Knutsenin jättämän kuninkaan roolin.

Tosiaan Norjan hyökkäyskalusto on tälle tasolle timanttisen kova. Johtotähdistä Per-Åge Skrøder johtaa Ruotsin Elitserienin pistepörssiä ja myös Thoresen on Sveitsin liigan pistepörssin kärkinimiä. Muista nimistä kokenut arvokisakävijä Tore Vikinstad on edelleen iskussa Saksan DEL-liigassa kuten myös nuoremman polven Mathis Olimb. Tähän kun vielä lisätään Elitserienissä pelaavat Anders Bastiansen, Mats Zuccarello Aasen, Marius Holtet, Mads Hansen ja Peter Lorentzen lisättynä Suomessakin pelanneella Morten Askilla, niin saadaan kasaan todella kova hyökkäysnippu.

Puolustukseenkin on heittää kaiken kokenut Tommy Jacobsen 38 v., NHL-kokemustakin omaava Anders Myrvold, Färjestadissa pelaava lupaava Jonas Holøs sekä myöskin kokenut arvokisakävijä Mads Trygg. Ja onpahan siellä taas mukana myös suomalainen Juha Kaunismäki. Maaliin sitten joko Pål Grotnes tai nuoret haastajat Ruben Smith tai Andre Lysenstoen.

Kyllä Norjaa on pakko pitää tämän lohkon suosikkina. Tanskan kiekkoilu on nousussa, mutta heidän suurimmat tähdet eivät kisoihin pääse, sillä pelaavat parhaillaan vähän suuremmissa ympyröissä.
 
Viimeksi muokattu:

Boomhauer

Jäsen
Ensimmäisen päivän tulokset

Lohko E
Slovenia - Itävalta 3-4 ja.
Saksa - Japani 7-1

Lohko F
Italia - Ukraina 2-3
Latvia - Unkari 7-3

Lohko G
Tanska - Ranska 1-2 ja.
Norja - Kazakstan 2-1

Ranskan voitto Tanskasta lienee kierroksen suurin yllätys. Muuten mielestäni aika lailla odotettuja tuloksia.

Lohkot E ja G pitävät perjantaina välipäivää, mutta F-lohkossa pelataan ottelut Italia-Unkari ja Ukraina-Latvia. Jälkimmäisessä ottelussa kohtaavat siis avauskierroksen voittajat ja tämän ottelun voittaja lienee aika lähellä lohkovoittoa ja tämän myötä olympiapaikkaa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Italia - Ukraina 2-3

Ukrainalla tuli otettua isolla panoksella "varmat" rahat pois.

Tosiaan, luulisin että tänään ottelussa Latvia-Ukraina ratkaistaan olympiapaikka. En usko että Ukraina perseilisi viimeistä peliään Unkarille, koska Ukrainalla on hieman vahvempi ryhmä käsillä kuin viime kevään MM-kisoissa.

Katselin viimeisen erän eilisestä Latvia-Unkari ottelusta ja vakuutuin Latvian kovasta tasosta. Riiassa on todela iso kaukalo ja Ukraina voi olla vaikeuksissa kevyellä jalalla olevan Latvian kanssa. Ukraina ei lähde haastamaan Latviaa luistelukilpailussa, vaan se nojaa vastahyökkäyksiin ja näppärään ylivoimaan. Latvian heikot kohdat voi paikantaa myös maalinsuulta.

G-lohkossa Norja otti ison askeleen olympiapaikkaan kaatamalla tiukassa ottelussa Kazakstanin, sillä Tanska näyttäisi olevan aavistuksen vaisumpi ilman kirkkaimpia tähtiään.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Itävallalla oli odotettuja vaikeuksia Sloveniaa vastaan. Kolme kertaa Slovenia oli ottelussa johdossa, mutta Itävalta jaksoi joka kerta taistella ottelun tasoihin ja voitti lopulta ansaitusti jatkoajalla. Alussa ylilatauksesta johtuneet typerät jäähyt vaikeuttivat Itävallan pääsyä mukaan otteluun, mutta toisessa erässä joukkue otti ottelun haltuun.

Yksittäisistä pelaajista voisi Itävallalta mainita Thomas Kochin ja Matthias Trattnigin. Kumpikin olisivat kovia sanoja SM-liigassakin, vaan eivät ole saatavilla, kun tienaavat suuria Red Bull -rahoja Salzburgissa. Setzingerin Oliverin pelaaminen on näyttävää, mutta hieman tehottoman puoleista. Silti ottaisin Kerhoon koska vaan, mutta Ollikin tienaa varmasti mieluummin Sveitsissä hyviä rahoja. Niin ja tietenkin Michael Rene Grabner on mainitsemisen arvoinen kaveri. Pelasi nuoreksi kaveriksi erittäin kypsää peliä ja heitti hienon yläpellinkin. Pelaa AHL:ää Manitobassa. Vancouverin mies. Tuleva NHL-pelaaja. Slovenialta voisi mainita Rodmanin veljekset, jotka läpällä väittävät olevansa Dennisin valkoisia serkkuja. Varsinkin vanhempi, Marcel, olisi vahvistus liigassa: röyhkeitä maalintekijätyyppejä ei ole koskaan kenelläkään liikaa. Eilen kaksi todellista maalintekijän maalia Itävaltaa vastaan. Nuorempi Rodman, David, on myös kova pelimies, joskin mielestäni vähemmän röyhkeä. Ensi vuonna EU-pelaajia saa olla SM-liigassa rajattomasti: saa nähdä kenelle kelpaa... Mainittakoon vielä Ruotsissa kehuja kerännyt maalivahti Kristan, joka seisoi välillä päällään. Seikkailuista tosin tuli välillä mieleen Huikea Jamppa.

Itävallan puolustus ei yksinkertaisesti edelleenkään vakuuta. Koko ajan kentällä olevat Lakosin veljekset ovat mielestäni isoja, hitaita ja tyhmiä. Onhan Venäjällä pelaavalla Andre Lakosilla aivan hillitön kuti, jolla ratkaisi jatkoajalla eilen voiton, mutta siihen se sitten jääkin. Positiivisesti pelasi Itävallan puolustuksessa Darcy Werenka... Toisaalta sekin kertoo jotakin puolustuksen tasosta, jos Werenka oli sieltä paras. Mitenkään Werenkaa halveksimatta.

Huomenna on luvassa todella mielenkiintoinen peli, kun Itävalta haastaa Saksan. Kyseessähän on todellinen hegemoniaottelu. Saksa on selvä ennakkosuosikki yksinkertaisesti laadukkaamman materiaalin vuoksi. Saksan voittoa tietenkin puoltaa myös kotiareena ja isoveliasema. Tosin jos pikkubroidi saa hurmoksen päälle, mitä tahansa voi tapahtua. Lakosien pitää kuitenkin yrittää saada hippa Seidenbergeistä ja kumppaneista, jos Itävalta meinaa Saksalle hanttiin laittaa.

Kävi huomisessa Saksa-Itävalta -matsissa miten tahansa, on Slovenialla muuten Saksaakin vastaan sanansa sanottavana.
 
Viimeksi muokattu:
Tosiaan, luulisin että tänään ottelussa Latvia-Ukraina ratkaistaan olympiapaikka.

...jonka Latvia vei 4-2 ja on lähellä olympiapaikkaa. Italialle ei kuitenkaan saisi hävitä päätösottelussa. Tilastojen valossa (laukaukset) Ukraina oli aavistuksen parempi, mutta maalit ratkaisee kuten tiedämme. Latvialle kaikki kaikessa oli jälleen AHL-kaksikko Karsums (tänään 1+1) ja Sprukts (1+0), jotka muuten miehittävät turnauksen pistepörssin kärkeä.
 

Pardus

Jäsen
Millähän Ö-kokoonpanolla Ukraina pelasi viime kevään MM-kisat, kun onnistui häviämään Unkarille ratkaisevan ottelun? Unkari on näiden karsintojen perusteella varmasti huonoimpia maita mitä MM-kisojen A-sarjassa on nähty sitten Japanin. Ei ollut onni myötä madjaareilla, kun joutuivat samaan alkulohkoon Kanadan, Slovakian ja Valko-Venäjän kanssa. En usko, että pystyvät jättämään karsintalohkossa yhtään maata taaksensa.

Sen sijaan Kazakstanin haluaisin nähdä joskus pelaavan parhaalla kokoonpanollaan, sillä eilinen niukka tappio Norjaa vastaan oli oikein hyvä suoritus C-maajoukkueelta. Kyllähän Kazakstan kuulusi parhaalla kokoonpanollaan ehdottomasti A-sarjaan.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Latvialle Ukrainan kaato merkitsi käytännössä Olympiapaikkaa. En jaksa uskoa enää suurempiin ihmeisiin lohkon päätöskierroksella. Unkari pääsi haistelemaan A-sarjajoukkueiden tasoa. Turnauksesta saakin roppakaupalla arvokasta kokemusta ensi kevään MM-kisoja ajatellen.

Norjan lohkon pelit päättyivät odotetusti. Tanskan ja Ranskan välisen kapinan ratkeaminen varsinaisen peliajan jälkeen ei yllättänyt. Ranska kykenee pelaamaan tasapäin lohkon jokaista joukkuetta vastaan, mutta en jaksa uskoa patonkimaan onnistuvan kuitenkaan jokaista vastaan. Ranska ja Norja ovat pelanneet tiukkoja vääntöjä vuosikaudet toisiaan vastaan. Nyt kuitenkin taitaa olla aika jolloin gallian kukot saavat lähteä näihin otteluihin selkeästä altavastaajan asemasta. Mielenkiintoisia otteluita luvassa vuonomaan lohkossa vielä kahtena päivänä.

Saksa kylvetti Japanin oikeastaa yllättävän "kesyin" numeroin. Liekö siellä vähän säästeltykin. Ratkaisun hetket ovat Saksan maalla vielä edessäpäin.

Loppuun kymysys. Mistäs nämä ottelut saisi näkyviin kotisohvalle? Näkyykö netissä tai jollain maksukanaalilla?
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Millähän Ö-kokoonpanolla Ukraina pelasi viime kevään MM-kisat, kun onnistui häviämään Unkarille ratkaisevan ottelun?

Itseasiassa lopullinen Ukrainan kokoonpano on aika samanlainen kuin viime vuoden MM-kisoissa. Merkittävimmät lisäykset ovat maalivahti Simchuk (joka ei kuitenkaan ole pelannut), Lada Togliatin Andrei Mikhnov sekä seurajoukkueissaan tehokkaat hyökkääjät Timchenko ja Shafarenko. Gennadi Razinkin jäi pois.

Sen sijaan Kazakstanin haluaisin nähdä joskus pelaavan parhaalla kokoonpanollaan, sillä eilinen niukka tappio Norjaa vastaan oli oikein hyvä suoritus C-maajoukkueelta. Kyllähän Kazakstan kuulusi parhaalla kokoonpanollaan ehdottomasti A-sarjaan.

Viimeksi Kazakstan sai lähes kaikki parhaansa mukaan Torinon olympialaisiin (http://en.wikipedia.org/wiki/Kazakhstan_national_ice_hockey_team) ja jälkikin oli sen mukaista. Joukkue voitti tuolloin Latvian ja hävisi vain niukasti Venäjälle, Slovakialle sekä USA:lle. Ainoa huonompi ottelu oli Ruotsia vastaan.
Tuon kauden jälkeen Venäjän liigaan tuli ulkomaalaiskiintiöt. Kiintiöt eivät koskeneet entisten Neuvostotasavaltojen pelaajia, jos nämä eivät pelaa maajoukkueessa. Tämän jälkeen Kazakstanin maajoukkueen kokoonpano on vaihdellut paljonkin, mutta muutamien viimeisten kansainvälisten turnausten perusteella runko näyttää siltä että runko alkaa vakiintua. Joukkueeseen ajetaan sisään nuoria 80-luvun puolivälissä/loppupuolella syntyneitä pelaajia joilta toivottaisiin varmasti jatkuvuutta. Edelleen kuitenkin fanit vitsailevat ennen maajoukkueen nimeämistä että "ketähän tälläkin kertaa pelaa joukkueessa". Näissä karsinnoissa yllätysnimi oli Amur Khabarovskin tämän kauden tehokkain puolustaja Vladimir Antipin.

Koska Kazakstanin pelaajista ylivoimaisesti suurin osa on etnisesti Venäläisiä, niin kynnys myös Venäjän kansalaisuuden ottamiseen lienee matala. Etenkin jos pelaaja on niin hyvä että toiveita on mahtua pelaamaan Venäjän maajoukkueeseen. Tätä mahdollisuutta ovat käyttäneet mm. Jevgeni Nabakov ja Aleksander Perezhogin.

Kazzinc-Torpedo Ust-Kamenogorskin saaminen KHL:än toisi maajoukkueeseen enemmän leveyttä, sillä osa KHL:än Kazakstanilaisista palaisi takaisin kasvattajaseuraan ja KHL:ssä pelaavilla ulkomaalaisjoukkueilla ei ole kansallisuuskiintiöitä. Tämä ei toteudu ainakaan vielä ensi vuonna. KHL:n ulkomaalaiskiintiöiden poistamisestakin on puhuttu ja tuolloin maajoukkue varmasti vahvistuisi. Näillä näkymin tuokaan ei ole tulevaisuudessa ongelma sillä itsenäisessä Kazakstanissa 90-luvulla syntyneitä pelaajia kohdellaan Venäjällä Kazakstanin kansalaisina.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Japani teki sitten hyperyllätyksen ja onnistui jollain ilveellä kaatamaan Slovenian! Taitaa olla japsien suurin voitto sitten Naganon Olympialaisten jumbokamppailun Itävaltaa vastaan. Torjuntojen valossa ottelu ollut jopa tasainen. I-divisioonan keskikastimaalta loistosuoritus.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Itävalta-Saksa päättyi juuri lukemin 1-2. Kahden ottelun jälkeen Saksalla on 6 pistettä ja muilla 2, joten Saksa varmisti voitollaan olympiapaikkansa ennen viimeistä kierrosta.

Oslossa päivän toisessa ottelussa pelataan toista erää ja Norja johtaa Ranskaa 0-1. Maalin teki ensimmäisessä erässä Tore Vikingstad Patrick Thorensenin syötöstä.

Edit. Tilanne on 1-1. Ottelun tulosseuranta löytyy täältä.

Edit2. Norja voitti 1-2, joten se johtaa lohkoaan kahden pisteen erolla ennen viimeisiä pelejä. Huomenna pelattavassa Norja-Tanska-ottelussa ratkeaa olympiapaikan kohtalo.
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taistellen saksalaiset ottelun voittivat, kyllä oli puristusta, mutta tulos ratkaisee. Maalissa Pätzold oli vahva. Kruppin teesi karsintoihin oli ettei mitään mikkihiiripeliä pelata. Huolestuttavaa kyllä tavallaan se, että Itävalta pystyi vyöryttämään vahvojakin hetkiä. No, onneksi tyyli ei ratkaise ja O-kisat kutsuvat.


MACK
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Taistellen saksalaiset ottelun voittivat, kyllä oli puristusta, mutta tulos ratkaisee. Maalissa Pätzold oli vahva. Kruppin teesi karsintoihin oli ettei mitään mikkihiiripeliä pelata. Huolestuttavaa kyllä tavallaan se, että Itävalta pystyi vyöryttämään vahvojakin hetkiä. No, onneksi tyyli ei ratkaise ja O-kisat kutsuvat.


MACK

Matsi oli tosiaan ympäripyöreä. Ei voi sanoa, että kumpikaan olisi erityisesti ansainnut voiton. Vedot selvästi Itävallalle, todelliset maalipaikat menivät aika tasan. Rautaa kolisteli Itävalta kerran enemmän, toisaalta Saksan maalipaikan jälkeen mentiin kerran videoille, joiden kyyläämisessä menikin sitten aika kauan. Itävaltalaisten kommenteista ennen ottelua sai semmoisen käsityksen, että pyritään vastaamaan saksalaisten fyysiseen ja taistelevaan peliin heidän omilla aseillaan ja siltä se tosiaan näytti.

Mielestäni Itävalta taisteli todella hienosti ennalta astetta parempaa vastustajaa vastaan. Minä näkisin näin, että Saksan ei tarvitse olla mistään huolissaan, vaan ennemminkin Itävalta voi lähteä positiivisella mielellä tuleviin MM-kisoihin. Tuolla ilmeellä kun joukkue pelaa, luulisi sarjapaikan säilyvän. Bergströmin aikana Itävallan maajoukkueen touhuun on tosiaan tullut iso annos järkeä lisää. MM-alkulohkossa Latvia haastoon :)
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
http://forums.internationalhockey.net/showthread.php?t=7701&page=6

Tuonne ketjuun eri maiden kiekkofanit postailevat myös osoitteita streameihin, kun sellaisia on saatavilla.
Kiitos tästä vinkistä. Norja-Tanska-otteluun löytyi tuolta tämä linkki, josta ottelua voi katsoa tanskaksi selostettuna. Ottelu alkoi hetki sitten ja tilanne on tasan 1-1.

Tänään on pelattu jo kolme ottelua:
Lohko E: Japani-Itävalta 2-5
Lohko F: Unkari-Ukraina 3-4 vl.
Lohko G: Kazakstan-Ranska 8-2

Lohko F:ssä Latvia johtaa Italiaa 2-0 toisessa erässä ja on matkalla Vancouveriin. E-lohkossa Saksa ja Slovenia aloittavat muutaman minuutin kuluttua oman ottelunsa.

Edit. Hannoverissa ja Oslossa toiset erät ovat päättyneet: Saksa-Slovenia 2-0 ja Norja-Tanska 3-2. Latvia voitti Italian 4-1 ja pelaa vuoden päästä Vancouverissa.
 
Viimeksi muokattu:

Pardus

Jäsen
Kyllä tuli vittumaisesti Norjan kolmas maali: Tanskan oma pakki kaatoi maalivahdin, joten norskilla oli helppo työ nostaa kiekko yli jäässä makaavan maalivahdin.

Nyt juutit kaikki peliin!

Ukraina oli kaatua jälleen sukulaistemme toimesta, mutta nousivat kuitenkin 0-3 tappioasemasta 3-4 rankkarivoittoon.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Norja voitti Tanskan 5-3 ja lunasti viimeisenä maana olympiapaikan. Petter-isänsä jalanjäljissä olympiakiekkoilijaksi mielivä Patrick Thoresen teki kolme joukkueensa maaleista.

Edit. Olympialaisten lohkot näyttävät tältä (lähde):
Lohko A: Kanada, Yhdysvallat, Sveitsi, Norja
Lohko B: Venäjä, Tshekki, Slovakia, Latvia
Lohko C: Ruotsi, Suomi, Valko-Venäjä, Saksa
 
Viimeksi muokattu:

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
On kyllä niin uskomattomat lukemat, että videomatskua on pakko saada. Eihän toi ole todellista. Yksikään suomalainen tyttöjen ringettejoukkuekaan ei olisi ottanut noilla numeroilla pataan, ei millään.

Ei sen enempää kuin puolisentoista vuotta myöhässä mutta viimeöisen Kanada -
Slovakia-löylytyksen jälkimainingeissa bongasin Facebookista nämä klipit kyseisestä karsintamatsista Bulgariaa vastaan, johon suhteutettuna 18 maalinkin tappio oli varsin niukka.

Slovakia - Bulgaria 82:0 part-1, part-2, part-3.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Missä oli Bulgarian maalivahti. Esimerkiksi tuossa 77-0-tilanteessa maalivahtia ei näkynyt. Rankkarissa taas oli maalissa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
7-10.2 käydään taistoon kolmesta viimeisestä olympiapaikasta.

Lohko D (Bietigheim-Bissingen): Saksa, Itävalta, Italia, Hollanti
Lohko E (Riika): Latvia, Ranska, Kazakstan, Iso-Britannia
Lohko F (Vojens): Tanska, Valko-Venäjä, Slovenia, Ukraina

Olympics

Alustavia pelaajalistojaan ovat julkaisseet jo Ranska, Ukraina ja Kazakstan. Mukana listoilla on vielä esim. NHL-pelaajia mutta näiden saaminen mukaan on vähemmän todennäköistä. Kazakstan pudotti kuitenkin ensimmäisen pommin, kun ilmeisesti KHL:n parhaita hyökkääviä puolustajia viime kausina ollut Kevin Dallman saattaa olla mukana.

http://www.hockeysverige.se/article/13976805/khls-baste-back-blir-kazak
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Jännitys tiivistyy jo ennen kisoja, Italia on antanut potkut valmentajalleen: Italy replaces coach!! Syynä surkeasti mennyt harjoitusturnaus. En tiedä kuinka paljon Italia uskoo olympiapaikkaan, mutta ainakin kevään B-kisat ovat joukkueelle tärkeät...


Saksa & Latvia saavat pelottavat kokoonpanot tälle sarjatasolle. Toivottavasti kieltäytyjiä ei olisi hirveästi, tämän hetken listoilta löytyy vielä oikeastaan kaikki aktiivihuiput. Yksittäisissä matseissa lohkojen haastajat (Ranska, Itävalta, Kazakit & Italia) pystyvät varmasti haastamaan isäntiä, mutta Saksa & Latvia lähtevät silti suurina suosikkeina kisoihin!


Kolmas lohko on vaikuttaakin melko mielenkiintoiselta. Tanska on nousemassa hiljalleen huipulle, mutta he eivät vielä kestä kärkimiesten poissaoloja (edes siinä mittakaavassa mitä Saksa tai Latvia). Heidän kisapaikkansa ei olekaan selviö. V-Venäjä on esittänyt viime vuosina todella ailahtelevaa peliä, en uskalla arvata yhtään mitä on tulossa. Onnistuessaan he voivat vaikka pieksää kaikki joukkueet helposti! Koska lohkon parhaat joukkueet ovat pieniä kysymysmerkkejä voi Slovenialle (tai jopa Ukrainalle) aueta paikka järkyttää suurempiaan, se toki vaatii suht täydellistä onnistumista!!
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kolmas lohko on vaikuttaakin melko mielenkiintoiselta. Tanska on nousemassa hiljalleen huipulle, mutta he eivät vielä kestä kärkimiesten poissaoloja (edes siinä mittakaavassa mitä Saksa tai Latvia). Heidän kisapaikkansa ei olekaan selviö.

Tanska saa onnekseen maalivahti Frederik Andersenin mukaansa AHL:stä joten Tanskan mahdollisuudet nousivat heti monella pykälällä. Nicklas Jensen tulee olemaan Tanskan ehdottomasti suurin tähti näissä kisoissa ja toivottavasti Hardt pystyy antamaan taustatukea, vaikka hänellä onkin takanaan loukkaantumisten riivaama kausi.

Pitää vain toivoa että Valko-Venäjä onnistuu pelaamaan huonosti näissä kisoissa. Olympialaisissa näen, että Tanska saa jalkeille huomattavasti kovemman joukkueen kuin V-V. Kaikki kärkipelaajat vuoden vanhempia ja Boedker on vahvasti tekemässä tällä kaudella vihdoinkin sitä läpimurtoaaan.
 

Pardus

Jäsen
Kevin Dallman on liittynyt Kazakstanin maajoukkueen leirille Itävaltaan ja pelaa näin ollen myös Latviassa. Enempää Kazakstan tuskin olisi voinut puolustukseensa toivoa.

Latvian puolustus saa myöskin lisäboostin omaan turnaukseensa, jos/kun Sandis Ozolins tekee paluun maajoukkueeseen. Ozo on itse ilmoittanut paluustaan, mutta vielä on epäselvää saako hän pelata viimeisessä karsintaturnauksessa. Asia ratkeaa lähipäivinä. Sen sijaan Riian Dinamon ykköspakki Guntis Galvins jätettiin joukkueen ulkopuolelle, koska ei edusta Ted Nolanin vaatimaa joukkuehenkeä/pelaamista.

Pitää vain toivoa että Valko-Venäjä onnistuu pelaamaan huonosti näissä kisoissa.

Ainakin yhden takaiskun Valko-Venäjä on jo kärsinyt, kun päävalmentaja Skabelka pudotti Andrei Kostitsynin ulos joukkueesta. Kostitsyn tuli myöhässä maajoukkueen leirille, eikä vaivautunut kertomaan edes syytä myöhästymiselleen. Sinänsä kylläkin hyvä asia joukkuehengelle, ettei kenenkään paikka joukkueessa ole kiveen hakattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös