Olympiakarsinnat

  • 106 822
  • 476

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Hyökkääjä Martin Pospisil (Calgary) on varma nimi olympiakarsintoihin Slovakian paitaan. Pospisil pelasi erinomaiset MM-kisat viime keväänä ollen Slovakian paras pelaaja.


Puolustaja Martin Fehervary (Washington) kärsii ilmeisesti jostain pikkuvammasta. Hänellä olisi halukkuutta pelata.

***

Hyökkääjä Nikolaj Ehlers (Winnipeg) on lupautunut vahvistamaan Tanskaa olympiakarsintaotteluissa. Hienoa, että änäriukkoja kiinnostavat tällaiset harvemmin pelattavat tosipelit. Tästä voi parhaimmillaan saada erittäin hyvän startin varsinaiseen kauteen.

 
Viimeksi muokattu:

RetroRenttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarjasta riippuen
Onko missään ollut infoa miten Venäjän edustuspaikka jaetaan? (Toivottavasti eivät siis ole tulossa mukaan) Edelleen yksi paikka heille kuitenkin varattuna ranking sijoituksen mukaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Onko missään ollut infoa miten Venäjän edustuspaikka jaetaan? (Toivottavasti eivät siis ole tulossa mukaan) Edelleen yksi paikka heille kuitenkin varattuna ranking sijoituksen mukaisesti.

Vastaavassa tilanteessa olevan Valko-Venäjän korvasi edellisen karsintakierroksen paras lohkokakkonen eli Unkari.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian olympiakarsintaryhmän julkaisu venyy nähtävästi ensi viikon maanantaihin, jolloin päävalmentaja Craig Ramsay on saapunut Pohjois.-Amerikasta Slovakiaan.

Eilen ja tänään varmistui lisää P-Amerikan -vahvistuksia. Puolustaja Patrik Koch (Tucson, AHL) sekä hyökkääjät Milos Kelemen (Tucson, AHL), Pavol Regenda (San Diego, AHL) ja Adam Sykora (Hartford, AHL).

Lukitut NHL- ja AHL-pelaajat tällä hetkellä

Puolustajat

Patrik Koch, Tucson (AHL)
Simon Nemec, New Jersey
( Martin Fehervary, Washington - tulee, mikäli terveysasiat ovat kunnossa )

Hyökkääjät

Milos Kelemen, Tucson (AHL)
Martin Pospisil, Calgary
Pavol Regenda, San Diego (AHL)
Adam Sykora, Hartford (AHL)
Tomas Tatar, New Jersey
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian hyökkääjä Martin Pospisil (Calgary) sanoo suoraan Dennik Sportin haastattelussa, että hänen on pohdittava osallistumistaan olympiakarsintapeleihin sen jälkeen, kun hän sai tietää, että määrittelemätön määrä Slovakian KHL-pelaajia saa kutsun samaan mj-tapahtumaan. Pospisil oli siis jo lupautunut mukaan. Saa nähdä, minkälainen sekamelska tästä KHL-mj -kuviosta muodostuu. Maa on rakentanut sen ihan itse.

EDIT: Tiedä sitten, onko seuraavassa vastaanottamassani viestissä jotain perää.

Satan (GM of Slovakia) will eventually actively helping to destroy everything that has been built up in recent years.

The coaches supposedly had a ready-made roster without KHL players. Only Satan supposedly threw it off the table, saying players from Russia had to be there. And Dvorsky and Mesar were told to wait because they had no room.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vastaavassa tilanteessa olevan Valko-Venäjän korvasi edellisen karsintakierroksen paras lohkokakkonen eli Unkari.

Näin teki ja todennäköisesti näin menetellään ratkaisuja koskien sitten ennen pitkää nytkin.

Eli panoksia riittää jännitettäväksi näinkin.

Mukava päättää kesä ja aloittaa syksy näin.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia lähtee Olympiakarsintaan aika hyvällä nipulla. Leiriryhmä on nyt julkaistu ja suurempia puuttujia ovat lähinnä ykkössentteri Theodors Bluegers (Vancouver), ykkösvahdin paikan hiljalleen nuoremmilleen menettävä Elvis Merzlikins (Columbus) ja syvyyspuolustaja Karlis Cukste (ei sopimusta, viime kaudella Brynäs). KHLssä sodan syttymisen jälkeen pelanneet Nikolajs Jelisejevs ja Janis Kalnins ovat luonollisesti edelleen pois kuvioista. Klotenin sentteri Deniss Smirnovs taitaa olla vielä puolikuntoinen kevään leikkauksen jälkeen, eikä hänen paikkansa joukkueessa olisi myöskään ollut mitenkään selvä. Kokenut laituri Ronalds Kenins (Lausanne) taitaa olla lopettanut maajoukkueuransa MM-pronssiin, koska hän ei ollut mukana viime keväänä, eikä nimeä näy listalla myöskään tässä turnauksessa.

Pohjois-Amerikasta on siis tulossa mukaan puolustaja Uvis Balinskis (Florida), maalivahti Arturs Silovs (Vancouver) sekä sentterit Rodrigo Abols (Philadelphia) ja Zemgus Girgensons (Tampa Bay). Farmin puolelta paikasta joukkueessa tulevat taistelemaan hyökkääjät Raivis Ansons (Pittsburghin AHL) ja Sandis Vilmanis (Floridan AHL) ja maalivahti Gustavs Grigals (Nashvillen AHL) sekä puolustaja Bodgans Hodass (aloittaa ammattilaisuransa ECHLn Iowassa). Viimeisistä paikoista taistelee myös kasa nuoria NCAA-pelaajia, joiden kirkkaimpana helmenä Bostonin varaama sentteri Dans Locmelis.

Euroopan puolella pelaavista kavereista pitää nostaa esille Suuri Kapteeni Kaspars Daugavins, joka jatkaa edelleen maajoukkueuraansa! Kevään MM-kisoista loukkaantumisten takia poisjääneet kärkihevoset ovat myös takaisin ryhmässä kun yksi Euroopan laatulaitureista Rudolfs Balcers (Zurich) ja Latvian kärkipään pakki Kristians Rubins (Plzen) ovat taas mukana listalla.

Jalkeilla on siis tuttu paketti, mutta jos Girgensons on oikeasti tulossa takaisin ensimmäisen kerran edellisten Olympiakarsintojen jälkeen + loukkaantumisia ei ole samalla tavalla kun aina keväisin, niin joukkue on kyllä parempi mitä MM-kisoissa viime vuosina. Sentteriosasto on ollut usein surkea kun Abols on joutunut kantamaan sitä yksinään. Nyt leveyttä olisi edes hieman, vaikka ykkösmies olisikin poissa Bluegersin osalta.. Uusista kasvoista on mielenkiintoista nähdä läpäiseekö Floridan varaus Sandis Vilmanis vielä seulaa. Hän on tehnyt kovaa jälkeä OHLssä, joten onnistunut siirtyminen AHLään jo nuorella iällä on enemmän mahdollista kuin monella muulla Latvialaisella. Myös Vaasan Sportin junnuissa aikanaan kauden verran pelannut Bodgans Hodass on saanut nyt kutsun aikuisten tasolle. He ovat osa Latvian tulevaisuutta ja debyytti aikuisten tasolla voi tapahtua jo tässä turnauksessa!

Suomen puolella pelaavista Latvialaisista leirillä on vain JYPin veskari Eriks Vitols. Puolustajat Miks Tumanovs (JYP) ja Niks Fenenko (Jokerit) eivät siis mahtuneet tällä kertaa mukaan. Latvian puolustus on tällä hetkellä kuitenkin sen verran kapea, että heidän aikansa koittaa vielä. En nyt sano että kyseiset kaverit pelaavat kisoissa 4 vuoden päästä, mutta ehdokkaiden listalla noiden nimien pitäisi ainakin jo näkyä, jos kehitys ei nyt stoppaa aivan täysin..

Latvian peli oli viime kevään MM-kisoissa todella tukkoista. Peliin saatiin järkeä vasta viimeisten kahden ottelun aikana, ja silloin oli jo liian myöhäistä. Tämän seurauksena valmennukseen on tehty sen verran muutoksia, että Ville Peltosen pesti jäi yhden kevään mittaiseksi. Vielä ei ole julkaistu palaako Artis Abols takaisin apuvalmentajan pallille, mutta en olisi yllättynyt jos näin tapahtuisi. Artis lienee ylpeä isä kun poikansa Rodrigo sai lopultakin ansaitsemansa NHL-sopparin Flyersiin, ja isä pääsisi nyt valmentamaan vielä poikaansa ennen kuin hän palaa Jenkkeihin. Petteri Nummelin jatkaa Latvian penkin takana puolustajien valmentajana.

Latvia pelaa 2 harjoitusottelua kotikentällään Tanskaa vastaan ennen kuin lopullinen karsintajoukkue julkaistaan.

------------------------------------------

Jos katsotaan muita Latvian lohkon joukkueita, niin Slovenia ei saa uutisten mukaan ryhmäänsä megatähteään Anze Kopitaria. Ikääntyvä ryhmä joutunee siis taistoon ilman suurinta asettaan.

Ranska on jälleen Rigan lohkon toinen A-sarjan joukkue. Ranska laittoi Latvian koville 4 vuoden takaisissa karsinnoissa, peli päättyi silloin 2-1. Nyt on luvassa samanmoinen jännäri. Ranska on saamassa jalkeille hyvän nipun uutisoinnin perusteella. Heidän harjoituspeleissä ei ehkä vielä nähdä tähtiä, mutta Latviaan pitäisi matkata kärkinimiä Da Costan, Bellemaren, Texierin ja Bertrandin johdolla. KHL-panna ei siis koske Ranskaa tälläkään kaudella.

Näiden tietojen pohjalta on tärkeää isäntäjoukkueen kannalta että Girgensons-Balcers-Balinskis-Rubins saadaan nyt jalkeille. Viime kevään MM-ryhmällä oli vaikeuksia Ranskan kanssa, ja 2 pisteeseen sai silloin olla jopa tyytyväinen. Ylimääräinen ketju laadukkaita pelaajia tuo nyt vähän enemmän pelimerkkejä Harijs Vitolisin pöydälle!
 

Pardus

Jäsen
Iso-Britannia valmistautuu karsintoihin kohtaamalla perjantaina Cardiff Devilsin ja sunnuntaina Belfast Giantsin. Olisi melkoinen temppu briteiltä, jos pääsisivät olympialaisiin. Tanskalla lienee kuitenkin myös NHL-pelaajia nipussaan, joten heidän kaataminen jäänee haaveeksi. Norja sekä Japani -ottelut varmaankin kohtuu tasaista vääntöä.

 

Pardus

Jäsen
Ei mennyt aivan putkeen brittien harjoitusottelut, kun saldona oli tappiot molempia EIHL-joukkueita vastaan. Cardiff oli parempi lukemin 5-0 ja Belfast 4-1.

Latvia kohtasi Tanskan kahdesti. Ensimmäisen ottelun voitti Tanska lukemin 3-2 ja toisen Latvia lukemin 5-3.
 

Kiekkonarri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Ei mennyt aivan putkeen brittien harjoitusottelut, kun saldona oli tappiot molempia EIHL-joukkueita vastaan. Cardiff oli parempi lukemin 5-0 ja Belfast 4-1.

Latvia kohtasi Tanskan kahdesti. Ensimmäisen ottelun voitti Tanska lukemin 3-2 ja toisen Latvia lukemin 5-3.
Norja puolestaan pieksi toisessa valmistavassa ottelussa Ranskan 9-0.

Olympiakarsintojen viimeinen lohkovaihe juuri käynnistyi ottelulla Kazakhstan - Unkari ja kovaa mennään! Mielenkiintoisia matseja luvassa. Varsinkin sunnuntain ratkaisevat pelit.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Harijs Vitolinsin Latvia Olympiakarsinnassa:

Maalivahdit:
Kristers Gudļevskis (Bremerhaven, DEL)
Gustavs Grigals (Ei Seuraa/ Milwaukee Admirals, AHL/ECHL)
Ēriks Vītols (JYP Jyväskylä)

Puolustajat:
Uvis Balinskis (Florida Panthers, NHL)
Kristiāns Rubīns (Plzen, CZE)
Jānis Jaks (Karlovy Vary, CZE)
Ralfs Freibergs (Karlovy Vary)
Kristaps Zīle (Litvinov, CZE)
Roberts Mamčics (Karlovy Vary)
Oskars Cibuļskis (Herning, DEN)
Markuss Komuls (Nove Zamky, SVK)

Hyökkääjät:
Rodrigo Ābols (Philadelphia Flyers, NHL)
Rūdolfs Balcers (Zurich, NLA)
Kaspars Daugaviņš (Michalovce, SVK)
Zemgus Girgensons (Tampa Bay Lightning, NHL)
Mārtiņš Dzierkals (Skelleteå, SHL)
Miks Indrašis (Brynäs, SHL)
Roberts Bukarts (Vitkovice, CZE)
Rihards Bukarts (Vitkovice)
Oskars Batņa (Mountfield, CZE)
Eduards Tralmaks (Kladno, CZE)
Dans Ločmelis (U-Mass, NCAA)
Haralds Egle (Slovan Bratislava, SVK)
Renārs Krastenbergs (Michalovce)
Fēlikss Gavars (St. Lawrence Univ., NCAA)

Viimeisenä joukkueesta putosivat esim. puolustajat Bodgans Hodass (Iowa, ECHL) ja Arvils Bergmanis (NCAA) sekä hyökkääjät Raivis Ansons (Wilkes-Barre, AHL), Sandis Vilmanis (Charlotte, AHL) ja Martins Lavins (NCAA). Nuoria farmimiehiä ei siis nähdä joukkueessa vielä tänä syksynä.

Ykkösmaalivahti Arturs Silovs (Vancouver) on kärsinyt pikkuvammoista loppukesän aikana. Hän ei pelannut kummassakaan harkkapelissä, eikä lähde vaarantamaan ensimmäistä kokonaista NHL-kauttaan tähän turnaukseen. Jypin Vitols on kutsuttu tämän takia viimeiseksi lisäpelaajaksi. Hänen jätti leirin lopulta väliin, kun rooli jäisi kuitenkin pieneksi ja valmistautuminen uran ekaan SM-Liigakauteen on tärkeää nuorelle miehelle.

Vanha kunnon Kristers Gudlevskis pääsee siis jälleen kerran ykkösvahdin paikalle. Miehen ura näytti valuvan kovaa alamäkeen joskus 3-4 vuotta sitten ja aika maajoukkueessa piti olla jo ohi. Sittemmin hän on saanut uutta nostetta uralleen (Allsvenskanin ja DELin paras veskari 2 vuonna peräkkäin) ja kun nyt tippui vielä kärkiveskarit edestä pois, hän löytää itsensä jälleen vastuuvahdin paikalta.

Latvia pelasi 2 harjoitusottelua Tanskaa vastaan. Ensimmäisestä tuli tappio 2-3, toisesta voitto 5-3. En nähnyt kumpaakaan ottelua. Gudlevskis torjui ekan matsin Tanskan ykköstä Andersenia vastaan. Grigals torjui voiton toisesta matsista Tanskan varaveskaria Sögardia vastaan. Kladnon Eduards Tralmaks onnistui maalinteossa molemmissa otteluissa, mikä sinetöi hänen paikkansa lopullisessa joukkueessa. Latvia onnistui toisessa ottelussa paremmin ehkä senkin takia, että siinä pelasi paljon pelaajia joiden piti näyttää että he ansaitsevat paikkansa turnauksessa. Kärkipelaajista lepuutuksessa olivat Balinskis, Girgensons, Jaks ja Ro.Bukarts, joten kokelaat pääsivät taistelemaan tosissaan viimeisistä paikoista.

Nuori puolustaja Bodgans Hodass avasi pistetilinsä aikuisissa kun hän syötti Rodrigo Abolsin maalin toisessa matsissa. Myös Floridan varaama laituri Sandis Vilmanis pääsi pelaamaan aikuisissa, mutta ei päässyt vielä tulostaululle. Lopulta nuoret pudotettiin joukkueesta energialaituri Feliks Gavarsia lukuunottamatta. Mukana on edelleen esim. Oskars Cibulskis, joka on viimeisiä 1980-luvulla syntyneitä sotureita.

Nuorta sentteriä Dans Locmelisia yritettiin ajaa sisään kärkiketjujen sentterinä näissä harkkamatseissa. Zemgus Girgensons pelasi oman ottelunsa laiturina. Zemgus on pelannut jo vuosikaudet NHLssä juurikin laiturin paikalla, joten hän vetää siellä nyt myös maajoukkueessa, jos Locmelis uskalletaan laittaa isoon rooliin myös panoksellisissa peleissä. Jos Girgensons siirtyy taas keskelle niin Latvian leveästä laituriosastosta voi nostaa jonkun tekijän kakkosketjuun. Vaihtoehtoja ovat esim. Miks Indrasis, Martins Dzierkals ja Roberts Bukarts.

Jos Locmelis pystyy pelaamaan kärkiketjussa niin kokoonpano tulee olemaan jotain tätä luokkaa:

Balcers-Abols-Daugavins
Ri.Bukarts-Locmelis-Girgensons
Ro.Bukarts-Batna-Dzierkals
Indrasis-Egle-Tralmaks
Krastenbergs,Gavars

Balinskis-Rubins
Jaks-Freibergs
Zile-Mamcics
Cibulskis-Komuls

Gudlevskis
Grigals
Vitols​

Hyökkäys on siis leveä ja sillä pitäisi pystyä tekemään tulosta tässä turnauksessa. Tulosta voi tulla eri ketjuista eri iltoina. Kykeneviä kavereita on kerrankin ihan nelosketjuun asti.

--------------------------------------------------

Jos katsotaan Latvian vastustajia niin Slovenia hävisi molemmat harkkamatsinsa Itävallalle luvuin 2-1. Tästä ja Slovenian vanhoista otteista on helppo päätellä että illan matsista tulee tasainen ja vähämaalinen. Pitää toivoa että Latvia saa murrettua Slovenian suht heikon puolustuksen 4 ketjun pyörityksellä, muuten ottelusta tulee pitkä ja nihkeä.

Ukraina voitti harkkapelissään Unkarin hieman yllättäen luvuin 4-6. Siinäkin joukkueessa on nykyään sen verran pelimiehiä että Latvian pitää laittaa työhousut jalkaan. Viime kevään matsissa Puolaa vastaan nähtiin mitä tapahtuu, jos keskitason maa lähtee pelaamaan huonolla asenteella. Latvia neppaili 45 min ja se kostautui lopulta 1 pisteen menetyksenä. 15min kunnolla pelaaminen meinasi riittää nihkeään voittoon, mutta Puola nousi vielä tasoihin illan kolmannella tuuri-pomppumaalilla. Tämän uusiutuminen pitää välttää kotiyleisön edessä. Gustavs Grigalsin torjuma voitto Tanskasta oli mukava asia, häntä uskalletaan varmaan peluuttaa tässä ottelussa.

Latvian päävastustaja Ranska hävisi kahdesti Norjalle harkkapeleissä. Toinen päättyi 3-2 JA, toinen jopa 9-0. Tuosta voisi päätellä että Ranskalla on jotain ongelmia heikohkon puolustuksensa kanssa, mutta siitä ei pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Viime keväänä Latvia nimittäin pieksi Norjan viimeisessä harkkapelissä luvuin 8-0, eikä se lopulta merkinnyt mitään. Norja pelasi positiivisen turnauksen lähtökohtiin nähden, ja Latvia taas pelasi huonosti omaan tasoonsa verraten..

Ranskan hyökkäys on tässä tapahtumassa aika hyvä pikkumaaksi, he eivät häviä Latvialle mitenkään selvästi. Ero pitäisi saada aikaan puolustuksen laadun ja materiaalin leveyden kautta. Erikostilanteet nousevat toki suureen arvoon yksittäisessä ottelussa ja siinä onkin Ranskan avain. Jos he saavat tarpeeksi hyviä juttuja laadukkailta kärkihepoiltaan ja onnistuvat selviytymään tasaisissa merkeissä lähemmäksi ottelun loppua, niin heidänkin kisapaikkansa on ihan mahdollisuuksien rajoissa..
 

Kiekkonarri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Kazakhstan löi Mikhailisin johdolla Unkarin 5-2 ja Ranska on pieksemässä Ukrainaa kun live-tilanteessa numerot 6-1. Näistä pitkäaikaisista IB-divisoonan joukkueista ei hirveästi vastusta näytä olevan eikä sitä kukaan olettanutkaan. Japani kiusasi Norjaa pitkälle toisen erän loppuun, mutta sitten astuivat esiin konkarit ja peli on taputtelua vaille valmis, näin olettaisin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Voihan nenuli kun nämäkin alkoivat isommin sittenkin jo eilen!

Pitänee seuraavaan viestiin kirjoittaa isommin tuntemuksia. On vain näiden tapahtumien lisäksi ollut muutama muukin jääkiekkotapahtuma meneillään.

Kuten myös ikävä kyllä hirveästi noita tämänkin keskustelualueen ulkopuolisia työtehtäviä joskin tietenkin osa mutkan kautta kuten muun muassa NHL:n nk. Wanhan Ajan kotimaisten lähetysten selvitys liittyy toki keskustelualueenkin tilanteeseen.

Muusta jääkiekosta ainakin:

Jääkiekon LATAM Cup tältä vuodelta muun muassa on myös jo pelattu ja jotenkin sen seurannan jälkitunnelmiin ei ole oikein vieläkään ehtinyt kirjoittaa mitään.

Kun pitäisi kyseisen turnauksen osalta viime vuoden vastaavastakin kirjoittaa enemmän.

Siellähän muuttui tänä vuonna muutenkin turnausmuoto viime vuoteen verrattuna kiitos lopullisestikin liian suurten joukkuemäärän niin hienossa tapahtumassa, mutta siitä lisää enemmän ehkä ajan kanssa muiden maajoukkueiden puolella.

Etenkin kun nyt on vähän eikä vähän isompikin tapahtuma merkitykseltään jo alkanut!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisen kieltosulun jatkaminen kuten myös pitäminen kansainvälisessä jääkiekossa ja Valko-Venäjän jääminen ulos jo talvella helmikuussa Talviolympialaisten 2026 Karsinnasta tarkoittaa tietenkin omalla tavallaan paljon.

Talviolympialaisten Karsinnassa pelaavat seuraavat maat kolmessa eri lohkossa näin myöhäisenä kertauksena mainiten vielä kerran:

2026 Talviolympialaisten Karsinta

Lohko D

Slovakia

Kazakstan

Itävalta

Unkari (Unkari sijoittuu tähän lohkoon. Varsinaisesti Unkari ei olisi päässyt tähän tapahtumaan enää mukaan, mutta Valko-Venäjän ulosheitto tarkoitti kaikkien vertailujen jälkeen parhaana muuna lohkokakkosena pääsyä ja Unkari oli muutoin lopullisesti mukana kun kesän loppuun mennessä ei tapahtunut missään kohtaa lopulta todella merkittäviä riitautuksia Unkarin saamasta ylimääräpaikasta.

Romania ja Etelä-Korea olivat asemaan pisteissä vahvimmat huolimatta toki myös perusluokan IIHF:n herrojen vakiovastarannankiiskestä eli Puolasta valittamaan päätöksestä, mutta mikäli näin tehtiin niin niitä ei hyväksytty.

Hieman mielenkiintoista ja varmaankin ehkä osin sen erinäisen turnauksen lohkokierron säännön mukaisesti puhuen tällä kertaa ratkaisu talvella otettiin sitten Lohkon G perusteella missä Unkari oli mukana ja sama olisi koskenut Japania mikäli se olisi hävinnyt Unkarille lohkoratkaisussaan Talviolympialaisten Esikarsinnan puolella.

Mikäli menetelmä olisi ollut sama kuin miten Pekingin Talviolympialaisiin 2022 meneteltiin niin siellä ratkaisu otettiin Lohkon H perusteella ja arvioitu lohkokierto näihin kisoihin siis tämän tapahtuman osalta ennen tapahtunutta vaikutti olevan Lohkon J mukaan tapahtuva. Niin tai näin on Unkari siis mukana.

Ennakkopäätöksenä tämä pysyi voimassa siis myös ajatellen Milano-Cortina d' Ampezzon 2026 Talviolympialaisten päätapahtumaa Venäjän pysyessä siitä poissa siis juuri tähän turnaukseen lohkokakkosen pitää olla siis yhteispistein suhteellisesti tai hyvin selvästi paras kaikkiaan päästäkseen vielä mukaan sinne Italiaan.)

Lohko E

Latvia

Ranska

Slovenia

Ukraina (Ukraina sijoittuu tähän lohkoon.)

Lohko F

Tanska

Norja

Iso-Britannia (Iso-Britannia sijoittuu tähän lohkoon.)

Japani (Japani sijoittuu tähän lohkoon. Näin myös Unkari olisi sijoittunut mikäli se olisi voittanut Japanin suorasta noususta puhuen niin tähän lohkoon.)

Vuoden 2026 Talviolympialaisten Karsinnan ottelut pelataan jo alkaneina vielä tämän vuoden puolella, mutta ei esimerkiksi jo maaliskuussa näin ei tehty vaan vasta elokuussa syyskuulle ulottuen eli päivämäärinä 29.8.2024-1.9.2024 välisenä aikana yhtenevästi kaikkiaan.

Slovakiassa kuten myös Latviassa ottelupaikat ovat tutut eli Bratislavan Jäähalli, Riian Jäähalli ja viimein elokuuhun mennessä Tanskan ottelupaikkakunta jäähalleineen varmistui jo helmikuisten osalähteiden perusteella sittenkin olemaan jo huhuttu Aalborg.

Isommin turnauksesta muuta puhuttavaa tulee ihan kohta vielä ajatellen niiden tilaa kun osa joukkueista on aloittanut hyvin ja osa huonosti.

Etenkin osa harjoitusotteluistakin tuottivat melkoisen levottomia ja erikoisia tuloksia jolloin ei sitten tosipaikassa oikein tiedetty, että mitä oli luvassa!
 

Kiekkonarri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Eilisen iltapeleissä Slovakia piti pintansa Itävaltaa vastaan vaikka ei tuo mitenkään vakuuttavalta näyttänyt. Taitaa lohkon taso kuitenkin lopulta pelastaa. Latvia saa ison edun kotiyleisöstä ja sen jalkoihin jäi ensimmäisenä Slovenia. Täytyy kuitenkin kehua heidän yritteliäisyyttään, kuten myös Brittien taistelua. Pitkään olivat nimimerkin @Pardus mainitseman Liam Kirkin maalilla kiinni yllätyksessä, mutta sitten astuivat Tanskan NHL-nimet esiin. En missään nimessä odottanut Japanilta ja Briteiltä tuollaisia esityksiä, mutta saa nähdä pystyvätkö pitkässä juoksussa pitämään stabilisuutta pelaamisessa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Talviolympialaisten 2026 Karsinta ennen pitkää vajaan puolentoista vuoden kuluttua pelattaviin varsinaisiin Talviolympialaisiin Italian Milano-Cortina d' Ampezzossa käynnistyivät siis eilen seuraavasti kun tähän viestiin tulee arvioita niiden kulusta ja yhteneväisten lohkojen takia nyt tulee paljonkin asiaa tähän viestiin:

Talviolympialaiset 2026 Karsinta

Lohko D

29.8.2024

Kazakstan-Unkari 5-2 (Tämä oli huono ja turhauttava alku Unkarille. Enemmän oli laukauksia kohti maalia, mutta kyllä olisi tuntunut sihtileipä jos toinenkin olevan tarpeeseen! Kakkostilallakin voi päästä haluttuun päätapahtumaan, mutta tämä lohko tiedettiin niin kovin paljon vaikeammaksi ja heti olisi pitänyt onnistua. Kuten myös jatkaa onnistumista. Nyt lähdetään nollilta eilisen jäljiltä tälle päivälle.

Helpommassa lohkossa ja Japanin ja Iso-Britannian omia virheitä/riippuvuuksia katsellessa olisi ollut niin paljon hienompaa nähdä Unkari siellä pelaamassa, mutta nyt on näin ja tietenkin parempi näin kuin rannalla kaikesta kokemusta edes hakemassa jos ei muuta.

Kazakit toki hyötyivät yhdestä ylivoimamaalista, mutta kyllä heillä lopulta tuli onnistuminen tästä pelistä huolimatta häviämisessä siinä mitä laukauksiin tuli ja kerta kaikkiaan välillä osin muutenkin erinäiset taktiset kuviot heillä takkuilivat.

Bence Balizs torjui tai yritti torjua minkä pystyi, mutta nyt oli osin hyvin huono päivä siinä mitä torjuntoihin tuli. Turhia jäähyjäkin otettiin liikaa ja välillä pelkoa oli pahemmastakin lopputuloksesta. Kun niin hermostuneen vauhkoontunutta ajoittain oli toiminta jäällä.

Kielteistä oli myös se, että kun ei taas kerran saatu sitä onnistumisen riemua tuottavaa ensimaalia niin Unkarilla oli taas jäätymistä tilanteissa sen jälkeen.

Toki ajoittain saatiin hyviä vastahyökkäyksiä aikaan, mutta kyllä se vain niin paljon piru vie olisi tekemisessä jäällä näkynyt se myönteinen aloitus kuten usein ennenkin. Myönteistä oli myös, että osa Unkarin nuoremmista pelaajista osasi paljon paremmin asemoida sijoittumiskeskiön jäällä veteraaneihin nähden.

Kazakeista loppuun voisi puhua, että hyvä alku heille ja ehkä nyt tulee se mitä viime kisoissa menetettiin nk. Hopealautasella eli kisakonepaikka Italiaan!)

Slovakia-Itävalta 2-1 (Tämä oli kyllä tiukka ja tasainen ottelu! Mene ja tiedä, että olisikohan ilman mahdollisia entisiä tai vieläkin KHL:n riveihin meneviä pelaajia Slovakia edes voittanut tätä ottelua ja ottanut huonoimman aloituksensa hetkeen mitenkään Talviolympialaisten Karsinnasta puhuen?

Toinen erä ratkaisi ottelun sitten niukasti slovakeille. Välillä tietysti toimitsijalinjasta tuntui olevan pientä valitusta, mutta yllättävänkin sinänsä siisti ottelu. Tietenkin ennen toisen erän jäähysumaa mikä osin tarjosi Itävallalle mahdollisuuden kavennukseen. Tälle päivälle eilisen jäljiltä silti molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä osin ja tämä on Unkarin tapaan huono juttu Itävallalle olla pisteittä täysin. Edes kakkostilaa ajatellen.)

Lohko E

29.8.2024

Ranska-Ukraina 7-2 (Jääkukkojen osalta puhuen erittäin hyvä voitto näin vaikka pientä ylivoimaimartelua mukana olikin kahden maalin turvin. Harjoituspeleissä kun Jääkukot höyhennettiin pahimmillaan jo maalein 0-9 niin siihen nähden pienempikin voitto nyt olisi ollut balsamia niille haavoille. Ukrainalle sitten mielenkiintoisen harmittavasti vauhdissa ei pysytty, mutta yllättävän paljon laukauksia ammuttiin kohti maalia.

Ne eivät vain menneet itse pömpeliin. Toisaalta muutamat Ukrainan maaliyritykset menivät Unkarin tyyliin täysin päin persettä menneeksi levottomaksi roiskinnaksi. Sihtileipää pitäisi napostella näemmä sielläkin.

Lopulta erikoisesti Ukraina itse teki yhden maaleistaan ylivoimalla ja sitkeästi oman maansa puolesta taisteleva, sotaa käyvä maa teki synkän sopivasti itse maalin myös alivoimallakin ottelun lopuksi! Jääkukoilla oli vahva aloitus ristiriitaisessa lohkossa siihen mitä ehkä kisakoneeseen pääsyyn tulee.)

Latvia-Slovenia 4-2 (Latvia voitti, mutta välillä tilanteet olivat hieman ihmeellisen jähmeitä. Ei vain oikein lähtenyt eteenpäin selvästä laukausylivoimasta huolimatta tilanteet vielä parempaa maalijuhlaa kohti. Latviaa imarteli voimakkaasti myös peräti kolmekin tullutta maalia ylivoimalla eli huonoimmillaan kielteispuhujan asenteella olisi voitu jopa hävitä tämä ottelu tai ainakin tilanne olisi ollut pelottavankin lähellä pistepotin jakoa!

Jossain määrin myös Slovenian pahin liikepeli oli ennakkosuosikin osin pakko väsyttää ennen pysyvää loppupuolen hallintaa.

Lohko on ristiriitainen ja Latvian harmiksi osin kyllä odotetusti Jääkukot aloittivat myös hyvin joten tästä ellei osa-aluemurheisiin kyetä vastaamaan niin voi tulla odotettuakin haastavampi juttu heille nousta suoraan kisakoneeseen. Slovenialle ikävämpi juttu hävitä näin vaikkakin kyllä sitten kun voimat loppuivat kesken niin vähänkin paremmalla tapaa ennakkosuosikille olisi Slovenialle käynyt todella huonosti eilen.)

Lohko F

29.8.2024

Norja-Japani 4-2 (Jääkarhuille tämä voitto ei liian helpolla tullut vaikka välillä ja vähän paremmin kuten tarkemmin laukauksin kohti maalia ja myös paremmalla joukkuekavereiden huomioimisella jäällä tässä ottelussa olisi paremmin onnistuttu kuin miten sitten näkyi lopputuloksissa. Alku oli huono ja Japani näytti jopa karkaavan isompaankin johtoon!

Onneksi Jääkarhujen maalivahdilla eli Henrik 'Henkka' Haukelandilla käpäläräpsä nousi harvinaisen vikkelästi eilisen ottelussa!

Jääkarhujen juhlavuoden kunniaksi hyvien otteiden olisi sinänsä kuitenkin syytä jatkua kun oikeasti nyt alkavat olla jo viimeisen 6 vuoden aikana yhä vanhentuvat veteraanit nyt käytännössä lopullisen vanhoja heille.

Toivottavasti vielä vanhoissa käpälissä voimaa riittäisi kuten nk. Pohjan Naapurimme maajoukkueen nimikkoeläimellä riittää yleensä iästä huolimatta hyvinkin pitkään ja kauan.

Japanilla taas... Narisawan Yuta torjui kyllä jälleen kylmähermoisen päättäväisesti ja ikävää oli sanoa tämä, mutta Unkarin ja Ukrainan levottomaan roiskintaan ja satunnaisesti perin hermoheikkoon vauhkoamiseen nähden Japanilla linjapelaaminen ja yleistorjunta tähän otteluun sujuivat hävitessäkin ehkä paremmin kuin kertaakaan aiemmissa tapahtumissa yhteensä!

Samoin laukaukset meni useimmiten perille ja ainoa mikä esti voiton tai pistepotin jaon oli sitten ikävä kyllä vähän vajaaksi jäänyt viimeistely tasoltaan.

Nyt hieman harmittavasti on jo mukana tiettävästi kaikki kovimmat mahdolliset maalitykit joita ei käytettävissä Japanilla ollut Talviolympialaisten Esikarsinnassa.

On todella paha sanoa myös, että olisiko oikein Japanin esittämä peli eilen illalla kelvannut siellä lohkossa mihin Unkari joutui ylimääräjoukkueena mukana ja mihin Japani olisi joutunut hävitessään silloisen ratkaisupelin Unkarille?

Ehkä se olisi kelvannut, ehkä ei.

Tämäkin ottelu oli tiukka ja on paha sanoa ottelun kääntymisestä suuntaan ja toiseen vaikkakin Jääkarhut olisi vieneet tämän otteluun nimiinsä ikään kuin unohtaen ylivoimamaalit imarteluineen eli ilman niitä lopputulos olisi ollut maalein 3-1. Japanin onneksi ja osin pieneksi murheeksi myös Iso-Britannia jäi omassa ottelussaan pisteittä. Siten Japanilla on nyt pakkorako mitä edes suhteellisen, elintärkeän kakkostilan metsästämiseenkin tulee!)

Tanska-Iso-Britannia 3-1 (Ilman Cole Shudran omaa jäähyä huitomisesta päätöserässä olisi tämä Leijona-kollegojemme kohtaaminen tanskalaisten ja brittien vastaavien kesken voinut päättyä vieläkin alempiin lukemiin eli maalein 2-1. Näennäisesti hyvinkin tasainen ottelu oli kuitenkin hyvin vahvasti ennakkosuosikin nimiin menevää. Etenkin päätöserässä jos ei muutoin. Lähinnä huono viimeistely ja Ben Bownsin tavaramerkiksi tulleet huipputorjunnat pitivät British Lionsia jotenkin pelissä mukana.

Myös ilman Liam Kirkin omaa ylivoimamaalia olisi tämä voinut ottelu päättyä myös ilman lainkaan brittien maalia tanskalaisten voittoon maalein 2-0. Pahempaankin aineksia oli kun nuoriherra Kirk meni itse jäähylle päätöserässä melko pahaankin paikkaan ja niitä ei olisi tarvittu!

British Lionsin onneksi Jääkarhut voittivat Japanin ja samalla se on oma pieni epäonni. Kun huonoimmillaan lopputurnaus on niin osin muusta kiinni ja samalla pitäisi saada niitä pisteitä edes jotenkin miettien ajatuksellakin kakkostilan nousua samoin yhtä ajatuksellakin.

Tanskalla on vielä voitettavanaan oma perinnevastustaja Jääkarhut suorasta noususta puhuen ja tässäkin ottelussa aina tunnetta riittää suuresti kuten itsellämme aina otteluun Leijonat-Tre Kronor.)

Seuraavaan viestiin tuleekin turnauksen tämän hetken pistetilanne.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Eilisen iltapeleissä Slovakia piti pintansa Itävaltaa vastaan vaikka ei tuo mitenkään vakuuttavalta näyttänyt. Taitaa lohkon taso kuitenkin lopulta pelastaa. Latvia saa ison edun kotiyleisöstä ja sen jalkoihin jäi ensimmäisenä Slovenia. Täytyy kuitenkin kehua heidän yritteliäisyyttään, kuten myös Brittien taistelua. Pitkään olivat nimimerkin @Pardus mainitseman Liam Kirkin maalilla kiinni yllätyksessä, mutta sitten astuivat Tanskan NHL-nimet esiin. En missään nimessä odottanut Japanilta ja Briteiltä tuollaisia esityksiä, mutta saa nähdä pystyvätkö pitkässä juoksussa pitämään stabilisuutta pelaamisessa.

Mikäli eivät väsy niin Japanilla homma ainakin pysyy ihmeittä vakaampana. Vielä kuin vain maalit menisi perille asti.

Briteillä riippuu paljon siitä jäähytasosta ja ehkä muusta hermoilustakin. Oli kyllä vähän ikävä nähdä homman menevän heillä niin kuin meni. Ja Unkarille olisi niin toivonut paikkaa brittien tai japanilaisten lohkoon taistelemaan osin heidän nyt nähtyjen virheidenkin vuoksi. Suoralla voitolla silloin Japanista Unkari olisikin tässä lohkossa nähty.

Joka tapauksessa briteillä oli toki eriskummalliset tappiot harjoituskaudellakin.

Sellaisten tappioiden ehkä olisi kuulunut jäädä sinne brittijääkiekon todella kamaliin murheenalhovuosiin historiankirjoissa nähden jolloin silloin välillä maajoukkue saattoi huonoimmillaan ottaakin maan omalta liigapuolta tai Yhdistyneiden Kuningaskuntien osamaajoukkueelta koskien (Eli lähinnä yleensä Skotlannilta.) kuokkaan melkoisenkin selvästi.

Tuolloin tosin aikakausi oli toinen ja noistakin on aikaa jo melkoisesti vierähtänyt.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Talviolympialaisten 2026 Karsinnan pistetilanteet tulevat tässä näin eilen alkaneen turnauksen osalta puhuen lohkoittain:

Jääkiekon Talviolympialaiset 2026 Pistetilanne

Lohko D

Kazakstan 3 pistettä

Slovakia 3 pistettä

Itävalta 0 pistettä

Unkari 0 pistettä

Lohko E tulee seuraavaksi näin:

Lohko E

Ranska 3 pistettä

Latvia 3 pistettä

Slovenia 0 pistettä

Ukraina 0 pistettä

Lohko F tulee vielä viestin päätteeksi näin:

Lohko F

Norja 3 pistettä

Tanska 3 pistettä

Japani 0 pistettä

Iso-Britannia 0 pistettä

Tänään jatketaan sitten jälleen tätäkin tapahtumaan minkä seurantaan onneksi ehtii nyt lopuksi ajaksi paremmin mukaan kun jotenkin sitä vain itse oli laskenut ja odottanut eilen, että vasta silloisesti huomenna eli tänään olisi alkaneetkin ottelut.

Olikin jo eilen, mutta tänään jatketaan siitä huolimatta!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Talviolympialaisten 2026 Karsinta jatkuu tänään ja kaikissa lohkoissa pelataan seuraavin otteluin myös juurikin tänään:

Jääkiekon Talviolympialaiset 2026 Karsinta

Lohko D

30.8.2024

Kazakstan-Itävalta (Kazakeille tästä tulee suora voitto, mutta ei välttämättä liian helpolla. Etenkin kun Itävalta haastoi hyvin eilen melkein loppuun asti Slovakiaa. Elleivät voimat heiltä kuluneet loppuun tai elleivät he itse mokaa jotenkin tätä ottelua niin pisteryöstöön nyt ainakin mahdollisuudet ovat olemassa.)

Unkari-Slovakia (Mikäli tähän otteluun olisi ollut Unkarin pistetili auki niin pystyisin vielä pitämään yllä jotakin toivoa ja suhtautumaan tähän myönteisemmin. Mikäli ottelu olisi vielä vaikkapa Unkari-Slovenia niin silloin tähän vielä pystyisi ehkä suhtautumaan myös äärimäisen vaikeana, mutta jopa voitettavana otteluna.

Slovenia käytännössä on jääkiekossa kykytasoltaan ainakin historiallisemmin peilaten ollut kuin se Slovakian oma B tai C-maajoukkue ottelutilanteesta ja ikäluokasta riippuen jääkiekossa ja Slovakia on itsessään sitten ikään kuin se valovuosia edellä oleva A-maajoukkuepuoli.

Siksi tähän otteluun ei juuri pahemmin ole itselläni myönteisyyttä vaikka ilman muuta katson ja kannatan Unkaria. Toivottavasti edes tappioluvut pysyisivät pienenä.

Pientä toivoa tuottaa kylläkin nyt normaaliin nähden se, että pelitavat ovat yllättävät samat kuin Slovenialla. Toki heikoimmillaankin paljon sloveeneja edellä ja niihinkin voidaan iskeä.

Lisäksi Slovakialla on hetkeen ehkä heikoin maajoukkuetilanne ja se olisi vielä huonompi ilman KHL-ehdokaspelaajapelastajia. Silloin kuitenkin ihmeenkin sattuessa pisteryöstökin olisi jo juhlan paikka!

Slovakialle tämä voidaan laskea nk. Hengähdystauoksi, mutta kyllä heilläkin voi huonoimmillaan mennä ottelut todella huonosti toisinaan. Ellei sitten kaikki yllätetyksi tulemiset ja perseilyt nähty jo eilen Itävaltaa vastaan. Muutoin ei paljon jälkipolville muisteltavaa tule tästä ottelusta.)

Lohko E

30.8.2024

Ranska-Slovenia (Jääkukoille suora nousu on lähellä ja paljonkaan ei pisteitä tarvitse ottaa. Ongelmana tietysti on mikäli jotain ihmejäätymistä, ylimielisyyttä tai liikajäähyjä tulisi heille ratkaisun hetkellä. Slovenian taas on avattava pistetili edes suhteellista lohkokakkosten nousua ajatellen kenties kisakoneeseen mukaan tänään. Pakkoraossa Risi na Hokej Ledu eli Jään Ilvekset ovat toisinaan pahuksenkin kova joukkue!)

Ukraina-Latvia (Latvialla on vähän nyt edessään nk. Hengähdystauko ennen mahdollista lopullista ratkaisua, mutta kyllä heilläkin olisi vähän vähemmän syytä nyt olla riippuvaisia tähän otteluun ylivoimamaaleista kun vähempikin suorite lähtökohtaisesti riittää. Ukraina sinnittelee, mutta kaatunee kunnialla ihmeittä. Tosin eihän sitä koskaan tiedä kun tässä maassa toisinaan toden totta osataan yllättää monin tavoin. Niin jäällä kuin sen ulkopuolella!)

Lohko F

30.8.2024

Norja-Iso-Britannia (Jääkarhut vastaan Leijona-kollegamme nk. Sumujen Saarilta. Tämäkin on toisinaan melko mielenkiintoinen vääntökamppailu. Muutamankin eri kerran ovat nk. Pohjan Naapurimme nostaneet kämmentänsä ja lyöneet British Lionsia korville siinä mitä erilaisiin MM-kisanousuihin tai muihin suurturnausten kohokohtiin on tullut.

Jääkarhuille vähempikin riittää nyt periaatteessa suoraan nousuun, mutta sitten välillä se perin heikko viimeistely tai satunnainen liikajäähyily on ollut kyllä ikävä juttu aina heillekin tärkeiden paikkojen otteluissa.

Ehkä pahin kuitenkin on ohi sillä kokonaisuutena Japani oli riittävän haastava alkuun ja Tanska heikäläisille aina muuna tärkeimpänä henkisenä mittatikkuna on kaadettavissa ilman turhaa jännityksen viritystä. Edellisellä kerralla tosin olympiamatka Pekingiin hävittiin melko kalkkiviivoilla.

Sitä ei monien Jääkarhujen veteraanipelaajien suhteen haluta toistaa. British Lionsilla on varmaankin kaikki tässä pelissä kun on pakkorako ja pistetili avattava.

Muuten ei olla edes kisassa yleensäkään ajatuksellakaan mukana lohkokakkosten ylimääräpaikkaa koskien noususta. Kunhan ei nyt vain nuoriherra Kirk ja kumppanit vain menisi jäähyilemään liikaa. Jännäksi menee kyllä ja tänäänhän tämänkin ottelun näkee!)

Japani-Tanska (Myönteisestä yrityksestä huolimatta Jääkarhut jo voittivat Japanin. Täten pakkorako on edessä ja haaste periaatteessa on vieläkin pahempi kun on vieläkin enemmän Tanskalla esimerkiksi NHL-miehiä käytössä.

Siinä missä vertailuksi vasta varovaisesti voisi puhua, että olisikohan maalivahti Yuta Narisawa seuraava edes ajatuksellinen Japanin NHL-maalivahti sitten joskus? Seuraaja hän on joka tapauksessa Yutaka Fukufujille. Japani on kuten monet muutkin joukkueet turnauksessa niin pakkoraossa. Pisteitä on saatava tai käytännössä muuten kaikki on mennyttä.

Vaikka ehkä vielä päätöspäivän peleissä voisi tämän päivän tuloksista riippuen muissa lohkoissa jotain pisteitä vielä saadakin niin ne eivät välttämättä riitä edes muuhun lohkokakkospaikkaan. Tanskalle riittää yllättävänkin vähäinen suorite tästäkin ajoittain Tanskalle pelottavasta perinnekamppailusta huolimatta.

Aina siis mitä tulee vaikka historiallisiin Olympiapaikkoihin tai MM-kisojen alempien sarjojen pariin muistaen.

Toisaalta Tanska viimein pääsi Pekingiin toissa vuonna pelaamaan ja kyllä noste on ansaitun kovaa nytkin Pekingin viimein katkaistua selvemmän kisattomuuden ja Albertvillen 1992 nk. Talviolympialaisten Virallisen Karsijan Haamun se karisti myös harteiltaan silloin! Jännitysnäytelmä tähänkin siis toivon mukaan luvassa.)

Tälle päivälle Talviolympialaisten Karsinnat pelataan onneksi samoilla kellonajoilla kuin eilenkin kaikissa lohkoissa.

Slovakiassa Ondrej Nepela Arenalla Bratislavassa ottelut alkavat Klo 14 ja Klo 18 Slovakian Aikaa eli Klo 15 ja Klo 19 Suomen Aikaa, Latviassa Riga Arenalla Riiassa ottelut alkavat Klo 16 ja Klo 20 Latvian Aikaa ja aika on sama kuin Suomessa joten sitä ei miettiä tarvitse ja vielä Tanskassa Aalborgissa Aalborgin Jäähallissa eli Aalborg Arenalla ottelut alkavat Klo 15.30 ja Klo 19.30 Tanskan Aikaa eli Klo 16.30 ja Klo 20.30 Suomen Aikaa.

Jännittävää ottelupäivää seurantoineen!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Alkujaan piti odotella iltaan asti, mutta kieltämättä juuri nyt on jo sattunut ja tapahtunut valmiiksi melkoisen paljon.

Siinä siis mitä Talviolympialaisten 2026 Karsintaan tulee!

Tältä tilanne näyttää siis juuri nyt kun tietenkin on vielä tänäkin iltana otteluja edessä ja vähän niitä on jo valmiiksi pelattukin:

Jääkiekon Talviolympialaiset 2026 Karsinta

Lohko D

30.8.2024

Kazakstan-Itävalta 2-1 (Kazakeille tästä tulee suora voitto, mutta ei välttämättä liian helpolla. Etenkin kun Itävalta haastoi hyvin eilen melkein loppuun asti Slovakiaa. Elleivät voimat heiltä kuluneet loppuun tai elleivät he itse mokaa jotenkin tätä ottelua niin pisteryöstöön nyt ainakin mahdollisuudet ovat olemassa.

Näin mietin aiemmin päivällä tänään ja jännitystä riittikin loppuun asti. Toinen erä oli itse asiassa harvinaisen puhdas eli täysin jäähytön taitonäytös ilman kuitenkaan myöskään maaleja!

Viimeisen erän ja ottelun päätteeksi kazakkien voittoa jäivät himmentämään epäurheilijamainen käytös, tappelut tai viittä vaille tappeluiksi laskettavat joukkokehimiset höystettynä myös pelikiellolla erikseen ottelun jälkeen.

Vaihtoehtoisesti muutama muu tapaus on vielä mietinnän alla mitä tulee päätökseen. Kazakit ovat siis käytännössä melkein varmasti suoraan nyt mukana kisakoneessa Milano-Cortinaan päin mentäessä sen noin puolentoista vuoden kuluttua. Sääli Itävallalle kun nyt ottelu tuntui sujuvan vieläkin paremmin kuin eilen vastaavassa oman pään tilanteessa.)

Unkari-Slovakia (Mikäli tähän otteluun olisi ollut Unkarin pistetili auki niin pystyisin vielä pitämään yllä jotakin toivoa ja suhtautumaan tähän myönteisemmin. Mikäli ottelu olisi vielä vaikkapa Unkari-Slovenia niin silloin tähän vielä pystyisi ehkä suhtautumaan myös äärimäisen vaikeana, mutta jopa voitettavana otteluna.

Slovenia käytännössä on jääkiekossa kykytasoltaan ainakin historiallisemmin peilaten ollut kuin se Slovakian oma B tai C-maajoukkue ottelutilanteesta ja ikäluokasta riippuen jääkiekossa ja Slovakia on itsessään sitten ikään kuin se valovuosia edellä oleva A-maajoukkuepuoli.

Siksi tähän otteluun ei juuri pahemmin ole itselläni myönteisyyttä vaikka ilman muuta katson ja kannatan Unkaria. Toivottavasti edes tappioluvut pysyisivät pienenä.

Pientä toivoa tuottaa kylläkin nyt normaaliin nähden se, että pelitavat ovat yllättävät samat kuin Slovenialla. Toki heikoimmillaankin paljon sloveeneja edellä ja niihinkin voidaan iskeä.

Lisäksi Slovakialla on hetkeen ehkä heikoin maajoukkuetilanne ja se olisi vielä huonompi ilman KHL-ehdokaspelaajapelastajia. Silloin kuitenkin ihmeenkin sattuessa pisteryöstökin olisi jo juhlan paikka!

Slovakialle tämä voidaan laskea nk. Hengähdystauoksi, mutta kyllä heilläkin voi huonoimmillaan mennä ottelut todella huonosti toisinaan. Ellei sitten kaikki yllätetyksi tulemiset ja perseilyt nähty jo eilen Itävaltaa vastaan. Muutoin ei paljon jälkipolville muisteltavaa tule tästä ottelusta.

Tällä hetkellä kuitenkin tämä ottelu on muuttunut jännitysnäytelmäksi jossa ei ehkä välttämättä allekirjoittaneen pumppu kestä katsoa sitä loppuun asti mikäli tätä menoa ottelu jatkuu näin!

Tasapelissä 1-1 kun mentiin erätauolle Unkarin harmillisesti hukattua yhden melko selkeänkin ylivoiman ja välttyi taas onnella yhdeltä turhalta jäähyltä lisää. Unkarin maalivahti Adam Vay torjui hyvin, mutta oli ennen erätaukoa yhden omituisen lisätauon pyytäjä ja saaja kesken ottelun:

Syy johtui maalivahdin jalan kiinnikesuojan irtoamisesta jolloin patjan sovittamisen ajaksi tuli pelikatko huolimatta Slovakian protesteista asiaan.

Vastalauseita saa esittää, mutta ei jääkiekossa ainakaan ammattimaisesti maajoukkuetasolla puhuen saa pelata ilman asianmukaisesti kiinnitettyjä jalkasuojia patjoineen mitä maalivahteihin tulee ja tätäkin toimitsijat teroittivat päätöksessään.

Eli irtoaminen tai riittävä epäily irtoamisesta maalintekotilanteessakin aiheuttaa mahdollisen maalin hylkäämisen ja pelikatkon mikäli vain kaikki osuisi samaan aikaan. Nyt oli lähellä, mutta ei edes tullut maalia joten vastalauseet sinänsä toki erikoiseen ja myös harvinaiseen tilanteeseen tavallaan olivat turhia. Toinen erä on jo meneillään joten tästä jatketaan.)

Lohko E

30.8.2024

Ranska-Slovenia 5-1 (Jääkukoille suora nousu on lähellä ja paljonkaan ei pisteitä tarvitse ottaa. Ongelmana tietysti on mikäli jotain ihmejäätymistä, ylimielisyyttä tai liikajäähyjä tulisi heille ratkaisun hetkellä. Slovenian taas on avattava pistetili edes suhteellista lohkokakkosten nousua ajatellen kenties kisakoneeseen mukaan tänään. Pakkoraossa Risi na Hokej Ledu eli Jään Ilvekset ovat toisinaan pahuksenkin kova joukkue!

Näin mietin tänään ja yllättävänkin äkkiä Jääkukot marssivat tavoitteeseensa! Ihmeenkin paljon ei huippumiehistä huolimatta jäänyt Slovenialle jakoja. Täten Jääkukot ovat nyt äärimmäisen lähellä kisakonepaikkaa ja vaikka lopulta sattuneesta syystä putoaisivat niin vuoden 2030 Talviolympialaisiin he olisivat isännät muutenkin joten karsia ei sitten ainakaan tarvitse! Slovenialle ikävä juttu. Tosin heillä oli melkein yhtä paljon laukauksia kuin voittajalla eli Jääkukoilla, mutta sihti ei ollut tänään hyvä ja pömpeliin ei uponnut. Se siitä heidän osalta oikeastaan mitenkään puhuen.)

Ukraina-Latvia (Latvialla on vähän nyt edessään nk. Hengähdystauko ennen mahdollista lopullista ratkaisua, mutta kyllä heilläkin olisi vähän vähemmän syytä nyt olla riippuvaisia tähän otteluun ylivoimamaaleista kun vähempikin suorite lähtökohtaisesti riittää. Ukraina sinnittelee, mutta kaatunee kunnialla ihmeittä. Tosin eihän sitä koskaan tiedä kun tässä maassa toisinaan toden totta osataan yllättää monin tavoin. Niin jäällä kuin sen ulkopuolella! Tämä ottelu alkoi 3 minuuttia sitten.)

Lohko F

30.8.2024

Norja-Iso-Britannia 6-2 (Jääkarhut vastaan Leijona-kollegamme nk. Sumujen Saarilta. Tämäkin on toisinaan melko mielenkiintoinen vääntökamppailu. Muutamankin eri kerran ovat nk. Pohjan Naapurimme nostaneet kämmentänsä ja lyöneet British Lionsia korville siinä mitä erilaisiin MM-kisanousuihin tai muihin suurturnausten kohokohtiin on tullut.

Jääkarhuille vähempikin riittää nyt periaatteessa suoraan nousuun, mutta sitten välillä se perin heikko viimeistely tai satunnainen liikajäähyily on ollut kyllä ikävä juttu aina heillekin tärkeiden paikkojen otteluissa.

Ehkä pahin kuitenkin on ohi sillä kokonaisuutena Japani oli riittävän haastava alkuun ja Tanska heikäläisille aina muuna tärkeimpänä henkisenä mittatikkuna on kaadettavissa ilman turhaa jännityksen viritystä. Edellisellä kerralla tosin olympiamatka Pekingiin hävittiin melko kalkkiviivoilla.

Sitä ei monien Jääkarhujen veteraanipelaajien suhteen haluta toistaa. British Lionsilla on varmaankin kaikki tässä pelissä kun on pakkorako ja pistetili avattava.

Muuten ei olla edes kisassa yleensäkään ajatuksellakaan mukana lohkokakkosten ylimääräpaikkaa koskien noususta. Kunhan ei nyt vain nuoriherra Kirk ja kumppanit vain menisi jäähyilemään liikaa. Jännäksi menee kyllä ja tänäänhän tämänkin ottelun näkee!

Näin mietin aiemmin tänään ja Petter Thoresen oli kuin nuorempina päivinään eli liiti ja iski aikaisen äkkiä kypärätempun otteluun!

Sekin jo sai brittileijonat epäuskoisiksi ja ei vain kun hyvä pohja oli saatu niin muuttuivat kyllä ikään kuin varjoiksi itsestään. Välillä jopa varamokke Jääkarhuille eli Jonas Arntzen tuntui kovin yksinäiseltä ja ryöpytetty Ben Bowns British Lionsin maalilta vaihdettiin nk. Viheltäjä-Jaakkoon eli Jackson Whistleen sen kummemmin onnistumatta.

Vähemmän toki loppua kohti Jääkarhujen säästellessä maaleja päästi kun Bowns, mutta Bownsilla on myös jo ikää ja ottelu valmiiksi raskaana alla niin paha verrata sinänsä.

British Lionsin olympiaunelma ihmeittä on murskana riippuen toki hieman vielä muista tilanteista ja iltaottelujenkin tuloksista. Särkyneitä unelmapaloja ei ole helppoa liittää takaisin yhteen. Toivottavasti kuitenkin vähäistä toivoa vielä olisi tulevaa kauttakin ajatellen sitten muuten vain.)

Japani-Tanska (Myönteisestä yrityksestä huolimatta Jääkarhut jo voittivat Japanin. Täten pakkorako on edessä ja haaste periaatteessa on vieläkin pahempi kun on vieläkin enemmän Tanskalla esimerkiksi NHL-miehiä käytössä.

Siinä missä vertailuksi vasta varovaisesti voisi puhua, että olisikohan maalivahti Yuta Narisawa seuraava edes ajatuksellinen Japanin NHL-maalivahti sitten joskus? Seuraaja hän on joka tapauksessa Yutaka Fukufujille. Japani on kuten monet muutkin joukkueet turnauksessa niin pakkoraossa. Pisteitä on saatava tai käytännössä muuten kaikki on mennyttä.

Vaikka ehkä vielä päätöspäivän peleissä voisi tämän päivän tuloksista riippuen muissa lohkoissa jotain pisteitä vielä saadakin niin ne eivät välttämättä riitä edes muuhun lohkokakkospaikkaan. Tanskalle riittää yllättävänkin vähäinen suorite tästäkin ajoittain Tanskalle pelottavasta perinnekamppailusta huolimatta.

Aina siis mitä tulee vaikka historiallisiin Olympiapaikkoihin tai MM-kisojen alempien sarjojen pariin muistaen.

Toisaalta Tanska viimein pääsi Pekingiin toissa vuonna pelaamaan ja kyllä noste on ansaitun kovaa nytkin Pekingin viimein katkaistua selvemmän kisattomuuden ja Albertvillen 1992 nk. Talviolympialaisten Virallisen Karsijan Haamun se karisti myös harteiltaan silloin! Jännitysnäytelmä tähänkin siis toivon mukaan luvassa.

Tämä on luvassa runsaan puolen tunnin päästä kirjoitushetkestä puhuen eli 27 minuutin kuluttua.)

Tälle päivälle Talviolympialaisten Karsinnat pelataan tai on pelattu onneksi samoilla kellonajoilla kuin eilenkin kaikissa lohkoissa.

Slovakiassa Ondrej Nepela Arenalla Bratislavassa ottelut alkavat tai ovat alkaneet Klo 14 ja Klo 18 Slovakian Aikaa eli Klo 15 ja Klo 19 Suomen Aikaa, Latviassa Riga Arenalla Riiassa ottelut alkavat tai ovat alkaneet Klo 16 ja Klo 20 Latvian Aikaa ja aika on sama kuin Suomessa joten sitä ei miettiä tarvitse ja vielä Tanskassa Aalborgissa Aalborgin Jäähallissa eli Aalborg Arenalla ottelut alkavat tai ovat alkaneet Klo 15.30 ja Klo 19.30 Tanskan Aikaa eli Klo 16.30 ja Klo 20.30 Suomen Aikaa.

Otteluseurannan suhteen nyt ihmeittä viimein jännittävää loppuiltaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös