Olympiafinaali Suomi-Ruotsi su 26.2.2006

  • 111 973
  • 662
Tila
Viestiketju on suljettu.

Rib

Jäsen
Ruotsilla kavi joulu

tsekki pelissä. Ei tule onnistumaan suomee vastaan. Hieonoo mennä kanukkejen jarjestamään tilaisuuteen katsoon finaalia ja vielä kuittailla, vaikka tulis takkiinkin(ei tule). Oli Kanukit aika hiljaisia elen hallilla....
 
Viimeksi muokattu:

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Niin, tästä se ei maajoukkuepeli enää parane. Kaikkien aikojen mahdollisuus koittaa sunnuntaina, voitto olisi niin sanoinkuvaamattoman hienoa.

tämä peli on pakko mennä baariin katsomaan.
 

Mies-Olavi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kaizu kirjoitti:
tämä peli on pakko mennä baariin katsomaan.

Jaa... Mä just mietin et tää peli voi olla sellainen jota on pakko kattoa kerrankin selvinpäin. Tosin voi olla että krapula vaan nostaa päätään...
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Mun täytyy ensiksi pyytää anteeksi tässä yhteydessä Erkalta - anteeksi - en uskonut viime MM-kisojen ja euroturnausten muniinpuhaltelun jälkeen, että olympialaisissa joukkueen pelaaminen olisi noin uskomattoman hienoa. Venäjä-pelin kolmas erä oli aivan maaginen, Venäjän pelaamisen täydellinen jäädyttäminen.

Ja asiaan. Mulla on todella hyvä fiilis finaalin suhteen. Verrattuna esim. World Cupiin, Suomi vaikutti nyt finaalipaikan ratkettua jollain tavalla tunteettomalta, ikään kuin siltä että homma on vielä kesken. Joukkueesta huokuu kova luottamus omiin kykyihin ja kun puolustus ja viimeisenä lukkona Niittymäki ovat pelanneet jäänviileästi, hyvältä näyttää. Lisäksi Suomella on tällä hetkellä muutama niin liekeissä oleva peluri - Koivu, Selänne, LEHTINEN!!, Numminen, Peltonen, Jokinen, Niittymäkin jne. - on lähes fakta että me ollaan voitettu sunnuntain peli.

Uusis ei viitsinyt voittaa omaa finaaliaan koska reiluna jätkänä tiesi että lätkän olympiakulta jäisi pahasti hänen kultansa varjoon.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mies-Olavi kirjoitti:
Jaa... Mä just mietin et tää peli voi olla sellainen jota on pakko kattoa kerrankin selvinpäin. Tosin voi olla että krapula vaan nostaa päätään...

En kyllä ajatellut mitään koomia pelin aikana vetääkkään...en halua ramppaa vessassa/tiskillä kesken pelin, mutta sitten kultajuhlissa !
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Itsellä tuli kanssa tippa silmään kun kuuntelin tänään Oilers Go Go:lta "Ihanaa Leijonat, Ihanaa!" -iki-inhan kipaleen! Tuli niin hieno tunne, että jotain suurta ollaan jo nyt saavutettu!

Suuren suosikkipelaajani Toni Lydmanin maali oli jotain niin hienoa, jota saa harvoin todistaa! Kyllä tämä hieno joukkue jää mieliin, kävi finaalissa miten hyvänsä. Konemaisen varmaa puolustamista, jonka viimeisenä tappina erittäin sympaattinen Antero Niittymäki. Näin hyvää Suomea ei ole näkynyt pitkiin aikoihin! Aivan käsittämättömän hieno joukkue!

Ensimmäisen kerran en tunne mitään pessimististä (ja minä jos joku olen ollut ikipessimisti) ennen Suomen tärkeää matsia. Ruotsi ei ole vakuuttanut meikäläistä ainakaan. Jos Suomi pelaa kuin eilen, niin Ruotsi kaatuu - ei mitään epäilystä. Suomen puolustuspeli, maalivahti ja ylivoima ovat niin timanttisia, ettei Ruotsi pysty niitä murtamaan. Yksittäinen matsi nyt voi aina kääntyä miten hyvänsä, mutta hällä väliä. Itse uskon Suomeen kuin vuoreen. Nyt tai ei koskaan Selänne ja kumppanit, muistakaa se!!!
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Huomenna viedään Ruotsia kuin pässiä narussa! Lundqvist, Forsberg, Sundin ja muut börjet vikisee ja pahasti kun Koivu, Selänne ja O. Jokinen pistää kieputtaen. Kyllä tämä nyt hoidetaan! Pakko hoitaa! 4-1 olisi aika hyvä tulos!
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Käsittämättömän iso ottelu tulossa. En muuta jaksa nyt kommentoida, muuta kuin että joukkueessa on kolme pelaajaa, joille voitto meinaisi enemmän kuin kenellekään muulle.

Teppo Numminen, Teemu Selänne ja Saku Koivu ovat miehiä, jotka ovat kaikkien aikojen suomalaisia jääkiekkoilijoita Kurrin ja Tikkasen seurassa. Jälkimmäiset kaksi saivat Stanley Cupinsa Oilersissa ja New Yorkissa, mutta Numminen ja Selänne eivät vielä ole saaneet mitään Suomen mestaruuksien jälkeen. Saku sai euro-MM:n Tukholmassa 1995 mutta lajin suomalaiseksi legendaksi mies tarvitsee kipeästi jotain isoa. Jere Lehtinen on jo voittanut Stanley Cupit Dallasissa.

Suurille pelaajillemme tämä lienee viimeinen tilaisuus voittaa jotain. Sen on nähnyt Teemusta kisojen aikana, käsittämätöntä taistelua ja repimistä loppuun asti. Sama Numminen. Sama Koivu, joka viime kauden jälkeen oli jo omissa ajatuksissani laskeva tähti. Samaan kategoriaan voi laskea toki vielä Peltosen Villen, joka on ollut suomikiekon suurmies 90-luvulta vaikka NHL ei sitten ikinä natsannutkaan.

Ruotsin kultainen sukupolvi on jo saanut jotain, mutta sama tilanne siellä on edelleen. Mats Sundin ei ole kohotellut kuin MM-kultaa, ei Stanley Cupia eikä best-of-best -voittoa.

Toivottavasti Leijonat hoitavat homman kotiin. Sen todella soisi näille muutamalle pelaajalle, jotka nostivat Suomen kiekkoilun todelliseen suuruuteen 1990-luvulla Kurrin ja Tikin jälkeen.

-TommyT-
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Johannes kirjoitti:
Numminen voitti olympiakisoissa hopeaa Calgaryssa 1988.

No, myönnetään että tuo hopea oli kieltämättä 100% voitettu mitali, mutta tarkoitin enemmänki niitä asioita, mitkä oikeasti jäävät elämään. Ei Teppo Nummisesta kirjoitettaisi uran jälkeen, että "..Calgaryn 1988 hopeamitalisti Teppo Numminen..."

-TT
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivottavasti tuo ruotsalaisten hopeaonnittelu tavoittaa leijonien pukukopin, ja siitä ammennetaan se viimeinen silaus jolla hurrit kylvetetään perusteellisesti.

Itse toivon hyvää peliä; ei paniikkia, ei romahdusta, ei puppelointia. Vaan kun katsoi pelaajia eilisen välierän jälkeen, ei sellaista tulekaan. Nyt leijonan kasvoilta ei paistanut tyytyväisyys, ei kylläisyys, ei hermoilu -- vaan tappajan nälkäinen katse.

Tulossa huikea finaali. Tuo Aftonbladetin "onnittelu" voidaan tunkea syvälle svedujen kurkkuun.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Grome kirjoitti:
Linkitetääs toinenkin ruotsalaislehden linkki, jos kukaan ei ole vielä tehnyt sitä.

http://www.aftonbladet.se/ettor/webb/26_normal.html

Hoppeeta tulossa siis.

Kyllä nuo sveedbergit osaa,mutta tämä on osoitus tavallaan siitä,kuinka paniikkia rupeaa pukkaamaan finaalin lähestyessä.
Suomi on ehdoton ennakkosuosikki ja se pitäisi jo hookkaneidenkin hiffata.
Vaisu-foppa ja Super-Mats saa tyytyä hopeaan.
 

racoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leijonat, Liverpool FC, Kärppä, Stevie G.
Osaako kukaan sanoa ollaanko jonnekkin päin Helsinkiä pystyttämässä jonkinmoista skriiniä mistä vois tuota ottelua mennä seuraamaan?
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Skandinavia rulaa

Ensin putosivat ameriikan ihmeet ja sitten jätettiin jämäpeleihin Itä-Eurooppa. Kirkkaimmista mitaleista saa siis kunnian pelata skandinaavit. Aika yllättävää kaiken kaikkiaan tämä hegemoniasuuntaus.

Suomi on jo toisessa peräkkäisessä suurturnauksessa finaalissa. Kaiken lisäksi jompikumpi finalisteista nousee voitollaan Venäjän, USA:n ja Tsekin kanssa tasoihin tositurnausvoitoissa. Saku&co:lle soisi nyt uran huipennukseksi uusinnan vuoden 1995 uroteosta.
 

Mulli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmanen & Hjallis akseli, Jokerit, Avs.
Jotenkin herkkä olo taas.

Suomen voittoon uskon kovasti. Ruotsi ei ole onnistunut vielä vakuuttamaan minua. Sielläkin on niitä nimimiehiä mutta kuka niistä välittää?

Tiukka vääntö. 4-1 Suomelle.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Pitäisi kysellä, mikä on ruotsalaisten kisabiisi, jotta tiedetään taas mitä soittaa torilla.. Kovin samanlaista meininkiä naapurilta taas kuin oli 1995.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Luuleeko joku oikeasti, että pelaajat joita kutsutaan nimillä "Fobba", "Tellan", "Pebben", "Sudden" jne. voittavat Suomen? Ei nämä nyt sentään mitkään vitun hiusmuotoilun MM-kisat ole.

Viilllle Peeeltonen... Ville Peltonen... Viiiiillle Peeeeltonen....
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Suomella oli eilen pelillisesti kaikki mahdollinen niin hyvässä kuosissa kuin vain voi ikinä toivoa. Suomi on jo esittänyt niin huikeita otteita kaatamalla kerta toisensa jälkeen vaarallisia vastustajia, että kyllä tästä finaalista tappio olisi katkeraa kalkkia jälleen kerran.

Venäjä nollattiin täydellisesti, mutta huomenna on taas uusi peli. Ruotsi on joukkueena vahvempi, mutta ei sen nyt niin erikoinen pitäisi olla, etteikö voittoputki saisi jatkoa huomennakin.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Mikään ei ole lätkässä kettumaisempaa, kuin voittaa kaikki pelit finaaliin asti ja hävitä siellä Ruotsille. Tätä ei nyt yksinkertaisesti saa antaa tapahtua. Suomen suurin jääkiekkovoitto on yhden ottelun päässä. Siitä voitto, eikä kukaan voi perustella puoleksikaan, että väärin voitettu tai jotakin muuta perusjauhantaa.

Kädet täristen tässä odottaa huomista peliä. Sen ottelun jälkeen henkinen tila on asteikolla 0-100, tarkalleen 0 tai 100.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös