Olisiko Tamminen hyvä päävalmentaja leijonille?

  • 15 192
  • 106

JasonMiller

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Viltsu
Minun ajatuksissa Suomessakin siirryttäisiin Kanadan malliin, jossa päävalmentajan homma olisi projektihomma eri turnauksissa.
Sitten voisi homman antaa vaikka Kari Savolaiselle. Vieläkin itselleni täysi mysteeri, miten hän onnistui pitämään Slovenijan A-sarjassa. Oliko alkusarjan ottelussa Kanadaa vastaan, kun Nieminen ei suostunut enään toisella erätäuolla kommentoimaan joukkueen peliä, mutta niin vaan loppua kohden paransivat ja joukkue on ilonamme myös ensi vuonnna, Saksan ja Itävällan pelatessa B-sarjaa.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikäli Suomella olisi Venäjän tai Kanadan kaltainen huippupelaajisto käytössään, saattaisi joukkueen normaalisuoritus riittää kultaan asti ja Tamin palkkaaminen olisi älyvapaata.

Suomella on kuitenkin vasta 7. kovin pelaajamateriaali, joten jos lähdemme hakemaan Erkan tapaista turvallista valmentajaratkaisua, ei sijoituksemme todennäköisesti paljon tästä poikkea.

Suomen tuleekin nyt hakea "high risk, high reward"-asetelmia. Nykyisellään nakutetaan takuuvarmasti puolivälieriin, jossa annetaan ihan tiukka vastus jollekin jääkiekon suurmaalle, mutta pudotaan kuitenkin jatkosta. Tamin pestaaminen olisi riski, joka saattaisi johtaa jopa puolivälieräpaikan menettämiseen, mutta saattaisi olla myös täysosuma. Ainakin minä näkisin mieluummin tällaista riskinottoa, kuin takuuvarmasti sijoille 5-8 nakuttamista.

Pelillisesti Tami olisi myöskin viihdyttävä vaihtoehto, sillä mies suosii tunnetusti hyökkäävää pelityyliä. Isojakin vastaan lähdettäisiin rohkeasti omiin vahvuuksiin luottaen, eikä jarrutellen ja takaiskumaalia odotellen.

Tamilla on kipinä, ehkä jopa sisäinen palo, jääkiekkoa kohtaan ja hän osaa tartuttaa sen myös pelaajiiin. Joku Kärppien nuorista pelaajista taisi todeta (Kossu?), että Tami sai vieraspelin Uudenmaan Jääkotkia vastaan tuntumaan MM-finaalilta. Juuri tällaista sytyttäjää Leijonat tarvitseekin. Se saattaa ampua yli, mutta kuudennen sijan menettäminen ei tuntuisi miltään, kun Suomi ei kuitenkaan niin alas voi vajota, että B-sarjaan tippuisi.

Tami kehiin!
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Viestin lähetti Lare


Tamilla on kipinä, ehkä jopa sisäinen palo, jääkiekkoa kohtaan ja hän osaa tartuttaa sen myös pelaajiiin. !

Niin samaa paloa ja asialle 100% omistautumista on Summasessa ja Jortikassakin. Lisäksi kyseiset valmentajat tuovat tunteen palon esiin myös julkisuudessa. valitettavasti tämänkaltainen toiminta malli ei sovi oman aikamme stalinin riveihin.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
En aiemmin huomannut vastata tähän.

Viestin lähetti Animal
Mitä tarkoitat voittamisella?

Viirejä katossa. Mestaruuksia.

"Hopeemitallei mul on kenkälaatikoittain. Vain voittajat muistetaan" - Hannu Jortikka
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kaikki kunnia Tamille ja hänen saavutuksilleen pelaajana ja pitkäaikaisena maajoukkueen kapteenina.
Mutta minkä ihmeen takia tuollainen lahjakkuus ja Suomikeikon pelastaja on juuttunut jonnekin mestikseen .
Miehellä tuntuu olevan kaikkialla noita;''Hyvä ystäväni Tom Rennyjä'' Mutta töitä tuo mies ei enää saa mistään muualta kuin mestiksestä. Lähes kaikki valmennuspesti ovat päättyneet ennen aikojaan ja syy on yleensä ollut aina jossain muussa kuin Tammisessa. Ei maajoukkue kaipaa Tammista ainakaan tähän tilanteeseen, tuskin jatkossakaan.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Korppi sanoi joskus, että parhaat valmentajat ovat ollet Tamminen ja Tihonov.

Tamminen sai Ässät pelaamaan Ketolan mahalaskun jälkeen loistavaa ja viihdyttävää kiekkoa. Tepsin pudottaminen pleijareissa oli erittäin lähellä keväällä 1997 (Takko kuumeessa imi kotipelissä kaikki). Tuosta joukkueesta muuan V.V. oli kevään MM- kisoissa paras ja näyttävin hyökkääjä. Peltosen Pasi totesi Ässien lähteneen Tamin aikana pelaamaan kuin maailmanmestarit.

Tamin johdolla Leijonat pelaisivat valtavalla sykkeellä pari vuotta, mutta pidempää lentoa ei kannata ajatella. Miettikää sitä energian ja näkyvyyden määrää, joka Tammisen mediasirkuksessa jääkiekon osaksi tulisi.

Myös fransmannit pelasivat Tamin johdolla kuin Äijä-Kukot eikä mitkään Kukko-Pojat. Tahtotaso oli paljon taitotason yläpuolella.

Tamille kahden vuoden sopimus, ilman optioita.
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
En hirveästi viitsi analysoida, olisiko Tami hyvä valmentaja Suomelle, mutta siinä tapauksessa ainakin toteutuisi Chelsea-ilmiö, jossa yli puolet joukkueen haastattelupyynnöistä tulisivat päävalmentajalle.

Leijonia pitäisi ehdottomasti saada vetämään joku Albertan kuuluisista Sutterin veljeksistä. Näitä on valmentajina kuvattu vaativiksi mutta reiluiksi ja sellaisiksi, että saavat pelaajien kyvyistä kaukalossa kaikki irti. Muut maat oppisivat tuntemaan Suomen inhottavana ja ilkeänä vastustajana toisin kuin Aran tai Erkan aikana. Myös pelaajien arvostus on taattu. Todella ylistäviä kommentteja Suttereista on kuultu ainakin heidän jengeissään pelanneilta Toni Lydmanilta, Tuomo Ruudulta ja Ville Niemiseltä.
 

strato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin Tamminen ja hänen egonsa ja sitä kautta pelaajien vastustus luultavasti estää tämän skenaarion tapahtumisen.

En nyt varsinaisesti Tammista maajoukkueen peräsimeen halua, mutta hän voisi olla ketjussa aiemmin mainittu turnausvalmentaja. Maajoukkueessa pitää nimenomaan olla sellainen. Suomi, joka kuitenkin lasketaan huippumaaksi, ei kaipaa pikku hiljaa eteenpäin menoa tällä tasolla. Mielestäni ollaan pielessä, jos aletaan miettiä tätä hommaa jonain projektina. Maajoukkueessa se ei toimi. Minusta vaikuttaa, että nykyinen päävalmentaja katsoo asioita tässä valossa.

Ei turnauksesta tietysti mitään puolikuolleita pelaajia tarvitse tulla, mutta kaikki pitää irti saada joka kevät. Seuravalmentajat kehittävät pelaajia ja seurajoukkueiden kautta pelaajien tulisi olla kunnossa. Maajoukkueen päävalmentaja katsoo sopivat palikat ja virittelee henkisesti heidät huippuunsa. Maajoukkueeseen ei mennä opettelemaan jääkiekkoa, vaan nimenomaan pelaamaan huipputasolla. Jos jotain pelityyliä pitää opetella siihen on euro hockey tour. Yleisesti ottaen ammattimiehet varmaan pääsevät systeemiin sisälle melko helposti, ei kukaan peliä uudestaan keksi. Kummaksun myös kovasti Kummolan puheita siitä, että näistä kisoista maksetaan korkoa Suomelle tulevaisuudessa. Muutama vuosi sitten tälläiset puheet olisivat kuulostaneet typeriltä, koska Suomi oli vakiovieras mitalipeleissä. Ei leijonat silloinkaan materiaaliltaan paljon sen kummoisempi ollut kuin nykypäivänä.

Jotta tämä ei nyt lipsuisi täysin off topiciksi, niin pyrin sitomaan tämän Tammiseen. Tammisesta saa sen vaikutelman, että hän ei ole mikään pitkäjänteisen työn tekijä, vaan keskittyy sen hetkiseen tulokseen. Hän ei myöskään ole erityisen innokas häviäjä. Hän haluaa, että joukkue pelaa eikä peruuttele (olemme voineet todeta, että peruuttelulla saadaan tuhottua sinänsä hyvän joukkueen itseluottamusta). Lisäksi Tamminen taitaa olla tunnetuin motivoinnistaan. Jos pelaajat Tammisen hyväksyisi, voisin minäkin hänet hyväksyä sopimuksella mallia 1+1. Vuosi katsottaisi, ja voitaisi katsoa mahdollisesti toinenkin, sen jälkeen vaihtoon. En muutenkaan ymmärrä mitään seitsemän vuoden sopimuksia maajoukkueessa, koska tosiaan tässä ei tehdä mitää omat pojat -projektia. Kovimmat saavutukset kaikilta edellisiltä valmentajilta (Curre, Ara, Summanen) ovat tulleet heidän tullessa peräsimeen ja kahdella edellisellä on tulokset lähteet laskuun ajan mittaan.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
Tamminen aivan loistava kommentoimaan pelejä.

Maajoukkueen Valmentajaksi?? Jos joku todellakin haluaa nähdä sirkushuveja niin sitten katsomaan vain Sportin pelejä!

Summasen voittanutta ei ole, eikä tule.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Aurinkokuningas ruoriin!

Minusta olisi aivan sama vaikka antaa Tammiselle näytönpaikka, sillä niin tuloksetonta yleisesti katsoen on Suomen MM-kiekko 2000-luvulla ollut. Se on sitten aivan sama, että pudottaisiinko jo puolivälierissä, kunhan edes yritettäsiin hyökätä ja tätä hyökkäystä uskoisin Tamin tuovan.

Toisekseen, Tamminenhan on tehnyt hyvää työtä monen seuran kanssa, projektimuotoisesti. Joten maajoukkueen peräsimeen vuodeksi, ehkä kahdeksi.

Ehdotukseni onkin seuraavanlainen. Jos ei Summasta takaisin saada, niin Tamminen vastuuvalmentajaksi, Erkka kakkoseksi. Jutila, Virta ja Kurri voisivat vaikka pestä liiton rahoilla Kummolan mersua.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Boogeyman
Todella ylistäviä kommentteja Suttereista on kuultu ainakin heidän jengeissään pelanneilta Toni Lydmanilta, Tuomo Ruudulta ja Ville Niemiseltä.

Missä yhteydessä Tuomo Ruutu on ylistänyt Chicagon Sutteria? Minulta on tällainen lausunto mennyt täysin ohi. Voitko auttaa, jotta saisin sen kansioihini?

Mitä tulee kysymykseen Tammisesta maajoukkueen päävalmentajana, niin... ei kiitos. Kokeillaan nyt ensin jossain vaiheessa Jortikkaa.
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisin ehdottomasti valmis kokeilemaan Tammista. Ego on iso, mutta ehkä sen kestäisi jos tulisi väriä ja menestystä. Olen pariin otteseen jutellu jääkiekosta kyseisen herran kanssa, ja kyllä hänellä mielestäni on erittäin hyviä ja rohkeita ajatuksia pelistä. Hän vaikuttaa myös hyvältä hengenluojalta ja tsemppaajalta.

Kuten tässä on kirjoitettu, Tami voisi olla riski, mutta voisi tuoda myös menestyksen. En ainakaan itse kaipaa nähdä seuraavatkin vuodet peruuttavaa, varman päälle pelaavaa Suomen joukkuetta jota valmentaa väritön Erkka. Virran ja Kurrinkin roolit ja meriitit kaukalon ulkopuolelta on myös mulle suuria arvoituksia!
Tami kehiin, mitään ei ole hävittävissä!
 

Morgoth

Jäsen
Jos verrataan Summasen ja Erkan MM-kisoja, niin paljonko niissä on eroa?! Ei mitään elämää suurempia saavutuksia kumpikaan.

Summanen vain siirtyi suoraan Jumalan viereen World Cupin menestyksen perusteella. Jos verrataan Summasen MM-ryhmää ja Erkan MM-ryhmää, niin ollaan lähempänä totuutta.

Tami tietysti menee jo Jumalan yläpuolellekin...

En itse Erkasta erityisemmin pidä, mutta en usko että Suomen menestys on valmentajasta kiinni. Kaikki olisi kovin helppoa sen jälkeen. Palkataan vaikka Scotty Bowman valmentajaksi ja Suomi voittaa kaiken.. Tomi Kallio muuttuu Super-Marioksi, Niklas Bäckström torjuu kuin Tretjak ja Petteri Nummelin on kuin Bobby Orr.

Jos valmentarulettiin pitää taas mennä, niin joku ulkomaalainen valmentaja olisi hyvä, joka rikkoisi taas tämän "saunakaveri"-kerhon ja saisi poistettua nuo muutamat ikiluuserit maajoukkueesta, jotka ovat vain oppineet häviämään. Eri asia sitten onko niistä pelaajistakaan aineista maailmanmestaruuteen asti jotka korvaisivat nuo saunakaverit. Ainakin se olisi muutos parempaan päin, vaikka ei mitenkään suurinta ongelmaa joka ei vuodessa tai kahdessa edes ratkea - eli että Suomi ei tällä hetkellä tuota tarpeeksi hyviä pelaajia jotta voisimme ihan realsitisesti unelmoida maailmanmestaruudesta joka kevät.
 

tohtori4

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pro Pena- leiri
No jos Westerlund olisi kakkosena niin voisi ollakin ihan hyvä. Mielestäni Westerlund tekee ihan hyvät taktiikat mutta ongelma taitaakin olla siinä ettei oikeen pysty psyykata pelaajia sille tunnetasolle mitä tarvitsesi pelaajilla olla.

Ja tähän pistäisin Tammisen mieleläni...hän jos joku osaa kyllä pelaajat psyykata. Tosin ongelmaksi voi muodostua tällä valmentajakaksikolla se, että Erkka ei kestä Tamin ylisuureksi kasvanutta egoa...ja jos ei toimi niin kenkää kummalekin ja tilalle yksinvaltiaaksi Jari Sarasvuo...Jari on äijä :D.....

Mutta ei meikäpoika Tamista oikeen innostu jos yksinään vaihtoaitiossa häärää...
 

Sakkeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Lahko
Tamminen mielummin vaikka tuohon Kalen paikalle.

Mielelläni näkisin Jortikan tai Summasen kaltaisen johtajan siellä penkin päässä, mutta minä en olekkaan pelaamassa siellä.
Pelaajat raskaan kauden jälkeen tulevat edustamaan kotimaataan eikä kuunteleen vittuilua.

Joten K.H valmentajaksi se ärsyttää vain vastustajan koutseja.
Kaikki tykkää Heikkilästä kysykää vaikka Alpo Suhoselta :D
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Viestin lähetti LaTe_Show
Aiheeseen liittyen: Jarilla on asiaa: http://www.mtv3.fi/urheilu2005/porttila.shtml?368050

Porttila pitää huolen että saa haastatteluja jatkossakin Kummolalta. Porttila ei löydä mitään negatiivistä suomen maajoukkueen toiminnasta 2 viikon kisajakson aikana. Edelleenkin maajoukkueessa kaikki hyvin!


Ainut todellinen asia Porttilan jutussa on viimeinen kappale:
Jos kisastudioissa istuvat valmentajat haluavat oikeasti olla huolissaan suomalaisesta jääkiekosta, niin jalkautukaa juniorileireille ja pitäkää siellä palopuheita yksilöllisten taitojen korostamisesta. Nyt jo C-juniorijoukkueiden valmentajille on oman uran kannalta tärkeintä voitto, joka tulee vain pakottamalla yksilöt tiukkaan, pelitaktiseen joukkuekuriin.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti HABS #11
Porttila ei löydä mitään negatiivistä suomen maajoukkueen toiminnasta 2 viikon kisajakson aikana. Edelleenkin maajoukkueessa kaikki hyvin!

Suurin syy Leijonien vaisuhkoon kisailmeeseen oli ymmärtääkseni (materiaalin kepeyden lisäksi myös) valmennuksellinen. Pelaajien ja Westerlund-Virta-Drufva -kolmikon välille ei muodostunut missään vaiheessa sellaista emotionaalista sidosta, jota joukkueessa tarvitaan. Esimerkiksi Summasen aikana tällainen (tai ainakin jonkinlainen) emotionaalinen sidos oli esimerkiksi hänen ja Ville Peltosen välillä, puhumattakaan siitä sidoksesta, joka oli valmennusryhmän ja pelaajien välillä esimerkiksi vuonna 1995.

En olisi suunnattoman yllättynyt, mikäli joskus tulevaisuudessa paljastuisi, että joukkueen on koossa pitänyt ennen kaikkea (tälläkin palstalla paljon moitittu) Jari Kurri. Kyseessä on kuitenkin - kuten jokainen joukkuepelejä pelannut/valmentanut ihminen tietää - sellainen työ, joka ei näy "ulospäin" medialausuntoina, vaan tapahtuu julkisuuden silmiltä piilossa.

Jatkoajassakin moni kirjoittaja kyselee Kurrin GM:n roolista. Voisiko olla niin, että Kurrin "näkyvämmäksi" suunniteltu rooli vääntyi olosuhteiden pakosta tänä keväänä "vain" joukkueen sisäiseksi sillanrakentajaksi? Tämä teoria antaisi vastauksen moneen nyt avoimena olevaan kysymykseen - ja herättää muutaman jatkokysymyksen, joista suomalaisen jääkiekon suhteen tärkeimmät ovat a) miksi maajoukkueen GM:n on toimittava välittäjänä pelaajien ja valmentajien välillä ja b) mitä joukkueessa olisi tapahduttava, jotta Kurri pääsisi irti tästä roolista ja suuntaamaan energiaansa muuhunkin?
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti Maple Leaf
En olisi suunnattoman yllättynyt, mikäli joskus tulevaisuudessa paljastuisi, että joukkueen on koossa pitänyt ennen kaikkea (tälläkin palstalla paljon moitittu) Jari Kurri. Kyseessä on kuitenkin - kuten jokainen joukkuepelejä pelannut/valmentanut ihminen tietää - sellainen työ, joka ei näy "ulospäin" medialausuntoina, vaan tapahtuu julkisuuden silmiltä piilossa.

Mielenkiintoinen näkemys sinulta, joka voi tosiaan olla yllättävänkin lähellä totuutta. Toisaalta jos tämä olettamus pitää paikkansa, luulisi maajoukkueen johdossa tapahtuvan muutoksia tämänkin turnauksen jälkeen. Kurri on kuitenkin pyörinyt nyt mukana sen verran kauan ja ilmeisen selvästi ainakin Kummolan silmissä omaa jonkinlaisen luottomiehen roolin, joten luulisi Kurrinkin ryhtyvän toimenpiteisiin asioiden saattamiseksi oikeaan järjestykseen.

Viestin lähetti Maple Leaf
Tämä teoria antaisi vastauksen moneen nyt avoimena olevaan kysymykseen - ja herättää muutaman jatkokysymyksen, joista suomalaisen jääkiekon suhteen tärkeimmät ovat a) miksi maajoukkueen GM:n on toimittava välittäjänä pelaajien ja valmentajien välillä ja b) mitä joukkueessa olisi tapahduttava, jotta Kurri pääsisi irti tästä roolista ja suuntaamaan energiaansa muuhunkin?

A-kohtaan onkin vaikea vastata, mutta B-kohtaan on helppo vastata: Summanen takaisin!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Gags
A-kohtaan onkin vaikea vastata, mutta B-kohtaan on helppo vastata: Summanen takaisin!

Voi olla, että tässä tapauksessa Kurrin energia kuluisi todella toissijaisiin asioihin... ;)

Mutta olen (edelleen) sitä mieltä, että annetaan vielä Westerlundille mahdollisuus, ja sen jälkeen voisi olla jo vihdoin aika kokeilla Jortikkaa. Siis Hannua.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kyllä tätä ketjua lukiessa täytyy ihailla miten Petteri Sihvonen aina osaa sohaista oikeaa muurahaispesää ja saada kaikki mukaansa vaatimaan milloin mitäkin.Tämä Tami päävalmentajaksi juttu on kyllä kaiken huippu. ja uusi juttu tuli tänään; Nyt kuulema on Norrena pantu valehtelemaan loukkaantumisestaan, että valmennusjohdon kasvot ei menisi. Huh Huh. Kisat on ohi ja tulos selvä .Itse ainakin jään innolla odottamaan uutta maajoukkuekautta ,Torinoa ja Latviaa . Golfkentät vihertää jo lupaavasti.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kun nyt tähän maahan on vihdoin viimein saatu oikeasti jääkiekosta tietävä jääkiekkotoimittaja, niin ei pitäisi heti alkaa kyseenalaistamaan hänen kirjoituksiaan/sanomisiaan. Yleisesti ottaen eri lajeihin erikoistuneet toimittajat ovat tässä maassa muutenkin erittäin harvinainen luonnonvara.

Sihvonen on erittäin tervetullut hahmo toimittajien joukkoon. Tuli vaan mieleen, kun katsoi The Hockey Newsin toimittajan haastattelua, kuinka hänestä paistoi rautainen ammattitaito ja kiekon asiantuntemus. Tiesi tasan tarkkaan Kanadan pelisysteemin ja taktiikan, tunsi pelaajat, heidän ominaisuudet. Tässä maassa sellaiseen toimittajaan ei tarvitse törmätä, nimittäin sellaista ei ole ennen ollut.

Hyvä esimerkki viime loppukesästä: A-maajoukkue leireili Vierumäellä World Cupia varten ja medialla oli vapaa pääsy tulla seuraamaan treenejä ja leiriä yleensäkin. Paikalla oli Sihvosen lisäksi muistaakseni yksi toimittaja, Risto Pakarinen, Hockey-lehdestä. Missä olivat nämä porttilat, saukkoset, pekka jaloset, vesa rantaset ym. tietäjät? Tässä kuvastui mielestäni erittäin paljon se, kuinka lapsenkengissä kiekkokirjoittelu Suomessa on. Joten kyllä Petteri Sihvoselle on tilausta tässä maassa!
 

Pena

Jäsen
Tamminen ei ehkä ole oikea ratkaisu, mutta jotain pitäisi tehdä.
Jos verrataan Summasen ja Erkan MM-kisoja, niin paljonko niissä on eroa?! Ei mitään elämää suurempia saavutuksia kumpikaan.
Sijoitusta katsomalla ei (6. vs 7.). Otteluja katsomalla: Ramin valmennuksessa voitettiin alkulohkossa USA (4-2), Ukraina 5-1, mutta Slovakialle (kisoissa vasta 4.) hävittiin heikolla esityksellä 2-5. Jatkolohkossa 1-1 tasuri Ruotsin kanssa, Tanska hoideltiin rutiinilla 6-0 ja Venäjä voitettiin 4-0. Jatkossa hävittiin Kanadalle 4-5, mutta on hyvä muistaa, ettei Kanada hävinnyt koko turnauksessa kuin Tsekille (vaikka tosin mokasi tasurin Itävallan kanssa alkuerissä).
Erkan valmennuksessa hikoiltiin voitto Tanskasta 2-1, parilla yksilösuorituksella hoideltiin Ukraina 4-1 ja oltiin täysin kassalla Ruotsia vastaan, onnella lukemat eivät kuitenkaan revenneet mahdottomiksi, 1-5. Sen jälkeen USAlta (6.) ja Kanadalta (2.) tasurit, joissa ei tulosten puolesta ole muuta valittamista kuin nuo arvostellut johtoaseman menettämiset. Ja sitten surkea peli Latviaa vastaan, ei vaatine sen kummempaa spekulointia? Venäjä-pelissä oli hyviäkin hetkiä, mutta myös 2-0-johdon menettäminen lyhyessä ajassa varjopuolena.

Todella synkät hetket 2004: peli Slovakiaa vastaan.
Todella synkät hetket 2005: pelit Tanskaa, Ruotsia ja Latviaa vastaan.

Ja tuossakin vertailussa 2004 Slovakia-tappio oli suorastaan nappisuoritus noihin 2005 kohelluksiin verrattuna.

Ja mikä tärkeintä verratessa näitä kaksia edellisiä MM-kisoja on se, miltä viisikkopeli näytti. Sanalla sanoen aivan hukassa oltiin suurin osa ajasta tänä vuonna. Noin huonoa joukkuepeliä ei ole nähty sitten ikimuistoisen Ruotsi-nöyryytyksen, sitä ennen vuonna -92.

Lisäksi, en ymmärrä miksei World Cup ole verrattavissa? Liian kovia pelejä? No verrataan sitten Euro Hockey Touria? Ai liian pieniä pelejä? No etsitäänkö sitten oikein etsimällä jokin sellainen tilanne, jossa saadaan Westerlund näyttämään paremmalta - tai edes yhtä hyvältä - ja puhutaan pelkästään siitä?
En itse Erkasta erityisemmin pidä, mutta en usko että Suomen menestys on valmentajasta kiinni.
Kyllä se vain aika pitkälle on, joukkuepelistä kun puhutaan.
Jos valmentarulettiin pitää taas mennä, niin joku ulkomaalainen valmentaja olisi hyvä, joka rikkoisi taas tämän "saunakaveri"-kerhon ja saisi poistettua nuo muutamat ikiluuserit maajoukkueesta, jotka ovat vain oppineet häviämään.
Tuo on oikein hyvä ajatus. Vaikka tuossa vertailinkin Summasen ja Westerlundin suorituksia, niin en ole sitä mieltä, että juuri Summanen pitäisi saada takaisin, mutta en pidä nykyistä päävalmentajaa pätevänä.
Suomi ei tällä hetkellä tuota tarpeeksi hyviä pelaajia jotta voisimme ihan realsitisesti unelmoida maailmanmestaruudesta joka kevät.
Totta. Mutta silti olisi mukavaa, jos porukka pelaisi joukkueena ja touhu etäisesti muistuttaisi vaikkapa jääkiekkoa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Viestin lähetti swingwood
Kyllä tätä ketjua lukiessa täytyy ihailla miten Petteri Sihvonen aina osaa sohaista oikeaa muurahaispesää ja saada kaikki mukaansa vaatimaan milloin mitäkin.Tämä Tami päävalmentajaksi juttu on kyllä kaiken huippu. ja uusi juttu tuli tänään; Nyt kuulema on Norrena pantu valehtelemaan loukkaantumisestaan, että valmennusjohdon kasvot ei menisi. Huh Huh. Kisat on ohi ja tulos selvä .Itse ainakin jään innolla odottamaan uutta maajoukkuekautta ,Torinoa ja Latviaa . Golfkentät vihertää jo lupaavasti.

Kisastudiossa, missä keskusteltiin ko. valmennusasiasta, Sihvonen esitti uudeksi päävalmentajaksi jonkin kolmikosta Summanen, Jortikka tai Tamminen.
Summasesta on JA:ssa keskusteltu jo paljon.
Jortikka ei ole herättänyt mielenkiintoa? Mistähän se johtunee, etteivät edes turkulaiset ole olleet vaatimassa Jortikkaa päävalmentajaksi?
Tamminen kolmantena vaihtoehtona on herättänyt tunteita kovasti puolesta ja vastaan. Se on hyvä asia.

Peruskysymys kuitenkin on: "Luotatko siihen, että Erkka Westerlundin johdolla Suomi saavuttaa Torinossa tavoitteensa"? Raimo Summasella oli vain yksi tavoite: kultamitali Torinosta.

Mitä tulee Norrenan tapaukseen, kävin lukemassa Urheilulehden nettisivut www.urheilulehti.fi.
Siellä ei aseteta Norrenan loukkaantumista kyseenalaiseksi. Sen sijaan kyse on julkisuuteen kerrotuista loukkaantumisajankohdista.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kyllä kai Sihvosen ja Tammisen sanomisia ja tekemisia voi arvostella siinä missä muidenkin
Kenen leipää syöt , sen lauluja laulat.

Ei kaikkea tarvitse niellä mitä tuutista tulee,ei vaikka onkin kyse suomalaisesta Jääkiekosta.

Enkä tarkoita tällä sitä että kaikki olis nyt Maajoukkueessa ok.
Mutta en myöskään usko että herrat Sihvonen ja Tamminen sen korjaisivat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös