Musta Nuoli
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Onko siis paras keino tasapäistäminen ja varmistaminen ettei kukaan vain häviä, vai se että loppujenkin kilpailuhenkeä ruokitaan, joilla ei sitä luonnostaan. Onko se nyt sitten keltään muulta pois jos joku kilpailuhenkisempi siellä pelin jälkeen sitten kiukkuilee,
Ei tietenkään tarvitse tasapäistää eikä varmistaa, ettei kukaan häviä, päin vastoin. Häviämisen kokemus on olennaista kasvamisessa ja kasvatuksessa. Vain curling-vanhempien lapsille taataan tie, jossa lapsukainen ei koskaan koe pettymyksiä eikä kykene niitä sitten aikuisenakaan käsittelemään mitenkään. Koululiikunnassa ei muutenkaan ole tai ei ainakaan pitäisi olla kyse muusta kuin liikunnasta, ei kovaan huippu-urheiluun tähtäävästä tai junnutähtien egon hivelemisestä.
Omat ns. pihapelit sekä eri seuroissa vapaaehtoisesti, oma-aloitteisesti harrastetut lajit ovat sitten asia erikseen. Jos joku menee pelaamaan vaikkapa jalkapalloa ja on siinä nuorena lahjakas, niin silloin on hyvä päästä suht omantasoisten ja lajin harrastamisesta kiinnostuneiden kanssa pelaamaan, se kehittää paremmin kuin tavallisten pulliaisten parissa diivailu ja kiukuttelu tai päteminen sillä, että rökittää aina koulun tunneilla jonkun vähemmän liikunnallisen tai vähemmän kiinnostuneen koulutoverinsa 10-0.
Kiukutteluakin on monta lajia, paremman tason atleetit ovat kiukkuisia ennen kaikkea itselleen jos oma suoritus on ollut huono ja pyrkivät jatkossa parantamaan. Sitten on sitä kiukuttelua, jossa vaikkapa annetaan keskisormea valmentajalle jos ei päästä ykkösketjuun tai muuten pännii. Sitten voi tulla vaikkapa kenkää ikäkausimaajoukkueesta kunnes oppii tavoille. Sitten kun oppii, niin voi päästä vaikkapa NHL-tulokastähdeksi.