Mainos

Oikeaoppinen voileipä?

  • 9 821
  • 79

Oikeaoppisen voileivän koostumus?

  • Juusto alle, leikkele päälle

    Ääniä: 175 46,7%
  • Leikkele alle, juusto päälle

    Ääniä: 200 53,3%

  • Äänestäjiä
    375

Lust4life

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vanha Liitto tietää. Leipää, laardia, läskinpala ja päälle juustoa. There can be only one.

Sitä minä en käsitä että mitä te niitä kasveja siihen änkeätte? Niillä ei ole minkään valtakunnan asiayhteyttä voileivän kanssa. Mikä teitä vaivaa?
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Rocco kirjoitti:
Makuasioista ei voi kiistellä ja siksi jokainen voi laittaa tavarat leivälle siinä järjestyksessä kuin haluaa, mutta itselle ravintolassa töissä ollessani eritoten korostettiin, että leipä kootaan aina näin:

- Voi
- Meijerituotteet
- Leikkeleet ja lihatuotteet
- Salaatit, tomaatit, kurkut, kananmunat yms
- Mahdolliset koristeet
Nyt saatiin ammattilaisen painava sana tähän asiaan, joten keskustelun voikin lopettaa tähän ja kaikkien harhaoppia äänestäneiden äänet voi hylätä.

Poison kirjoitti:
Ensin kinkku, sitten juusto. Jos laittaa salaattia, niin se tulee alimmaiseksi. Kurkku tai tomaatti sen sijaan aina päällimmäiseksi.
Voi herrajumala! Ei kai tähän margariinia tai muuta levitettä kuulu? Se on jo tarpeeksi karmeaa jumalanpilkkaa että juusto ja leikkele ovat väärässä järjestyksessä, mutta jos siihen lisätään vielä se että levite ja salaatti ovat toisiinsa kosketuksissa, aletaan puhua jo pahemman luokan kotitalousrikoksesta.
 

Dilla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, New Jersey Devils, Ässät
Kyllähän se ainoa oikea leipä menee näin:

1) Leipä
2) Levite
3) Leikkele
4) Juusto
5) Salaatti
6) Tomaatit ja kurkut
7) Aromisuola(Sopii tomaatin kanssa hyvin, kannattaa koittaa, ilman tomaattia en laita)
 

mukava valkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuukka Mäntylä
Olikos täällä joku reppana, joka ei osaa tehdä oikeaoppista leipää? No, tässä apua uusavuttomille:

Voitele leipäsiivu. Laita päälle salaatinlehden palanen. Sen jälkeen laita päälle jotain lihapitoista (tai kalaa), joka estää salaatinpalasen karkuteille lähtemisen. Sen jälkeen lisäät juustoa tarpeelliseksi katsomasi määrän lihojen(tai kalojen) päälle. Mikäli haluat leipääsi sekä kurkkua että tomaattia, laita kurkut seuraavaksi ja sitten tomaatit. Jos leipäsi tulee sisältämään myös kananmunaa, tulee se sijoittaa kurkun- ja tomaatinviipaleiden väliin. Mikäli kyseessä on parempikin leipä, muista laittaa päälle (tai sivulle) vielä punajuuri-, peruna- tai italiansalaattia. Sunnuntaiaamupalaleivän ollessa valmistuksen kohteena paista vielä kyytipojaksi pari siivua pekonia. Ja eikun syömään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei ole ehkä mikään yllätys, että suomalaisilla on kaikenlaisia sydän- ja verisuonitauteja, kun katselee millaista settiä tännekin "äijät" kirjoittelee. On se kasviksien syönti nyt niin hirmuisan kamalaa ja akkamaista, että hyijyi... lihaa vaan lihan päälle ja vielä vähän lisää. No, jokainen tyylillään...

Nimim. Syö Aina Leipänsä Vihannesten Kera
 

Tifu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, HSV
Ainoa oikea järjestys on Leipä,levite,leikkeleet,juusto,salaatti,tomaatti/kurkku.

Noin se on tehty koko lyhyen iän ajan ja tulen jatkossa tekemäänkin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
NIN kirjoitti:
Juusto alle, makkara päälle. Tietysti. Eihän se makkara maistu sieltä juuston alta.

Ensimmäisenä se kieli makkaraan osuu, jos se on juuston alla.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos haluatte juustonne olevan suorassa kosketuksessa levitteen kanssa, voidelkaa se vaikka molemmilta puolilta. Kunhan sijoitatte sen voileivälle päällimmäiseksi. Kertokaa yksikin peruste, miksi leikkeleen tms. pitää olla juuston päällä? Juuston päälle kuulu enää kuin ylähuuli.
 

julle-jr

Jäsen
Juustohan muodostaa tasaisen alustan ja sitä on helppo leikata juuri niin paljon kuin koko leivän peittäminen vaatii. Siihen päälle on sitten luontevaa laittaa leikkele. Juusto on ikäänkuin perustana muulle rakennelmalle.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pisin Kääpiö 186cm kirjoitti:
Oma lukunsa ovat leivät joille on tarkoitus kasata jotain valtavirrasta poikkeavaa.
Vaikka et selvästi tajuakaan voileivistä mitään, kokeile seuraavaa:

-ruisleipää
-tuorejuustoa, esim. aurinkokuivattu tomaatti
-metukkaa
-vaahtokarkkeja

Toimii kuin Buickin vessa.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Suorastaan törkeää etiketin raiskaamista olisi laittaa juusto leikkeleen päälle.

Leipä
Maksamakkara(HK)
Juusto
Leikkele
Paprika/tomaatti

Tuossa se optimaalisen leivän koostumus. Muuta väittävät vietäköön saunantaakse.

Perkele
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
ipa rules kirjoitti:
Maksamakkara(HK) Perkele

Oh, hoh. Helsingin Kauppiaat. (HK) Minä olen ollut siinä uskossa koko ikäni että h:läiset tuotteet ovat kauppasaarrossa näillä kulmilla.

Rohkea tunnustus, mutta luulen että uusi pormestari laittaa elintarvikkeen alkuperäalueen ratsiaryhmän vierailulle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Caps, Barca
Siis kaverit hei, eihän tää voi olla näin vaikeeta! Oikea järjestys:
1. Leipä (ruis yleensä)
2. Leikkele
3. Juusto (reilusti)

Eikä mitään turhia lisukkeita. Kaiken maailman rehut voi sitten jättää erilliseen salaattiin.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
mukava valkku kirjoitti:
Olikos täällä joku reppana, joka ei osaa tehdä oikeaoppista leipää? No, tässä apua uusavuttomille:

Voitele leipäsiivu. Laita päälle salaatinlehden palanen. Sen jälkeen laita päälle jotain lihapitoista (tai kalaa), joka estää salaatinpalasen karkuteille lähtemisen. Sen jälkeen lisäät juustoa tarpeelliseksi katsomasi määrän lihojen(tai kalojen) päälle. Mikäli haluat leipääsi sekä kurkkua että tomaattia, laita kurkut seuraavaksi ja sitten tomaatit. Jos leipäsi tulee sisältämään myös kananmunaa, tulee se sijoittaa kurkun- ja tomaatinviipaleiden väliin. Mikäli kyseessä on parempikin leipä, muista laittaa päälle (tai sivulle) vielä punajuuri-, peruna- tai italiansalaattia. Sunnuntaiaamupalaleivän ollessa valmistuksen kohteena paista vielä kyytipojaksi pari siivua pekonia. Ja eikun syömään.
Valmentajan pelikirja on maakuntasarjan tasoa. Taidat koutsata oto-pohjalta.

Ensinnäkään leipää ei voidella. Ei ainakaan margariinilla tai millään tuorejuustolla. Voita laitetaan nokare limpun kärkeen silloin, kun ollaan metsätöissä tienestissä, eikä ole varaa meetwurstiin, kun mukulat pitää ruokkia.

Leivän päälle ei myöskään laiteta salaatteja, siis nimenomaan mitään italiansalaatteja. Joskus harvoin tulee laitettua perunsalaattia, mutta kyseessä on todellakin yksittäinen manööveri, ei jatkuva tapa. Rehusalaattia laitetaan varsinkin eväsleipiin, sillä erä- tai konttoriolosuhteissa muhineisiin leipiin tulee tällöin runsaampi aromi ja jännempi maku.

Juusto todellakin kuuluu leivän päälle. Liha on lihaa on lihaa, mutta ruisleipä, juusto ja isänmaallinen patrioottisuus muodostavat pyhän kolmiyhtenäisyyden trion, joka on jakamaton kokonaisuus.

Itse en laita leivän päälle muuta makkaraa tai leikkelettä, kuin meetwurstia, mutta en näe syntinä, jos joku näin toimii, kunhan muistaa, että kunniapaikalle kuuluu juusto.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt on kyllä niin tärkeä ketju, että pakko kantaa kortensa kekoon. Ainoa ongelma tässä on se että en syö juustoa leivän päällä. Voin kyllä silpoa höylällä siivua suuhuni siinä leipää tehdessä, mutta leivän päälle sitä ei tule.

Leipä 1:
a) Leipä (yleensä ruis)
b) Margariini
c) Makkara (jotkut sanovat leikkele), minulla joko metu tai kinkku
d) Kurkku
e) Tomaatti

Siinä se. Kurkun alle voin laittaa salaatinlehden, jos on esim. tortilla-sessioita yli jäänyt. Leipää varten en salaattia osta. Margariini on joskus tullut korvattua esim. Bon Jour -tuotteilla.

Leipä 2:
a) Leipä
b) Maksamakkara (Intissä taisin maistaa kinkkuversiotakin..)
c) Kurkku
d) Tomaatti

Maksamakkaran kanssa ei tule margariiniä eikä lihaa.

EDIT: ainiin, äänestin juuston päälle, koska niin se on meillä aina tehty. Ja niin leivän teen jos jollekin juusto/makkara-leivän kyhään.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Voikkonen. Peruselintarvikkeeni. Aikanaan meinasin suuttua kulttuurilehti Pahkasialle juuston suhteen vääräoppisen voileivän kokoamisohjeista.

Siippa on koittanut opettaa ettei kahta särvintä samalle leivälle. Tästä sukupuolten välisestä leipäohjesäännöstä on Juba tehnyt oikeaoppisen stripin. Särpimiä laitetaan justiinsa niin montaa kuin itseä huvittaa, levittellä tai ilman. Riippuu leivästä. Tosin siten, että kurkku ja tomaatti eivät viihdy samassa paketissa.

Yleensäkin voikkonen putoaa muodossa jos toisessa. Tästä kertoo myös perverssi viehtymykseni kaikenlaisiin, korrrrosstan, kaikenlaisiin voileipäkakkuihin. Siitäpä ei muuten eväs parane.

Nykyisistä voileivän ongelmista nostaisin voimakkaasti esiin usein unohdetun punajuurisalaatin vetyttävän vaikutuksen ynnä sohvalle putoilun. Oliiviöljyn ja mozzarellan oikeasta kombinaatiosta voisi myöskin symposiumin pitää. Varaanko Messuhallin?
 

scholl

Jäsen
Aika jännä, että kukaan ei ehdota Nutellaa. K-Euroopassa porukka laittaa pelkkää Nutellaa, vaikka se on ajatuksena melkein yhtä vastenmielinen kuin voi tai margariini. Tai marmeladia. Useissa maissahan vedetään pääasiassa sitä. Se ei ole vastenmielistä, vaan kyllä toimii aamupalalla.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Rocco kirjoitti:
- Voi
- Meijerituotteet
- Leikkeleet ja lihatuotteet
- Salaatit, tomaatit, kurkut, kananmunat yms
- Mahdolliset koristeet
Kappas, tämähän on varmaan ensimmäisiä kertoja kun olen Sifferdin kanssa asiasta täysin samaa mieltä :)

Noinhan sen on todella mentävä, muullainen järjestys ei ole koskaan voileipiä vääntäessä käynyt edes mielessä. Itselläni järjestys johtuu lähinnä ihan käytännön syystä, eli esim. kalkkunaleikesiivuja tulee usein heitettyä leivän päälle kolmekin. Siihen kun sitten yrittäisi juuston ja muut tsydeemit heittää päälle, niin paketin kompaktius ja esteettisyyshän siinä kärsii ja pahasti. Ihmeellistä, että enemmistö tuntuu tekevän näin yksinkertaisen asian kerrassaan aivan nurinkurisesti.
 

nakkisormi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
scholl kirjoitti:
Aika jännä, että kukaan ei ehdota Nutellaa. K-Euroopassa porukka laittaa pelkkää Nutellaa, vaikka se on ajatuksena melkein yhtä vastenmielinen kuin voi tai margariini. Tai marmeladia. Useissa maissahan vedetään pääasiassa sitä. Se ei ole vastenmielistä, vaan kyllä toimii aamupalalla.

Täytyy kompata schollia. Todellinen herkku aamu- tai iltapalaksi on pari paahdettua paahtoleipää joihin päälle laitetaan vain Nutellaa tai muuta suklaalevitettä.

Ja juustohan tulee normaalisti leivän päälle.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Rocco kirjoitti:
- Voi
- Meijerituotteet
- Leikkeleet ja lihatuotteet
- Salaatit, tomaatit, kurkut, kananmunat yms
- Mahdolliset koristeet


Tähän ei voi lisätä enää mitään. Täydellinen leipä, jos leipänä on vielä Ullan Pakarin Junttakakko.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?p=1070657

http://www.yhteishyva.fi/ruokamaail...us/laskurit/fi_FI/voileivan_energian_laskuri/

Jos noista ei selviä oikeaoppiset voikakot niin uskokaa minua.
Ensin leipä ja levite, sitten juusto jonka päälle suursyömärit laittavat rullalle kieputetut metwurstin ja korppukinkun siivut…vierekkäin ja niin paljon kun mahtuu. Noiden viereen vielä, limittäin ja lomittain, tuoretta kurkkua, mielellään niin, että kurkun siivut on kieputettu kukkasen muotoon. Tuon kurkkukukkasen keskelle laitetaan ”mykiö” persiljasta tai jos oikein räyhäkäksi alkaa niin majoneesista.

Molemmat linkit on hyviä, alemmasta löytää paljon järkeviä ja monipuolisia ruokajuttuja. Käykää katsomassa jos on nälkä tai muuten vaan ruoka-asiat kiinnostaa.

Terveisin koo
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
1. Rasva
2. Juusto
3. Leikkele / lenkkimakkaran siivuja

Toisinaan tulee myös:
4. Kurkku
5. Tomaatti

Ja juotavana joko kahvia, teetä tai kaakaota.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Leon kirjoitti:
Akkojen kotkotuksia joka tapauksessa.
Täytyy myöntää että nimimerkki koo vetäisi kyllä pöytään sellaiset laput, ettei parane vastaan väittää. Analyysini asiasta kirkastuu siinä mielessä, että nyt on täysin selvää että naiset tekevät voikkarinsa eri lailla kuin me miehet. Eläköön siis edelleen se pieni ero. Ainoa asia joka minua enää hämmästyttää äänestystulosta katsoessani, on naiskirjoittajien määrä palstalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös