Nyt just vituttaa!

  • 2 579 122
  • 12 196

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pohjois-Suomella on myös se etu, ettei siellä oikein ole muuta tekemistä kuin lätkiä kiekkoa. Mä oon aika paljonkin pyörinyt siellä ja se ero on valtava. Kyllähän se väkisinkin vaikuttaa urheilullisuuteen. Ja pitää muistaa että osan rahoistakin ne saa kun pistää kaikki paikat aivan täyteen mitä tahansa mainoksia.
 

Stigu

Jäsen
Ja pitää muistaa että osan rahoistakin ne saa kun pistää kaikki paikat aivan täyteen mitä tahansa mainoksia.
IFK:lla ja Kärpillähän on melkein identtiset talousluvut tällä hetkellä, tulobudjettia ja pelaajabudjettia myöden. Markkinoinnista saatava rahakin on molemmilla melkein sama. Seurojen ero on pitkäjänteisyydessä ja ammattitaidossa. Jos otetaan referenssivuodeksi vuosi 2004, niin

1. Talouspuolella
- Kärpät on joka kausi pystynyt kasvattamaan tulobudjettiaan ja pelaajabudjettiaan
- IFK:n tulobudjetti ja pelaajabudjetti ovat lievästi laskeneet

2. Urheilupuolella
- Kärpillä on 6 mestaruutta, 2 muuta mitalia, 4 alisuorituskautta (sijat 5:sta alaspäin)
- IFK:lla on 1 mestaruus, 1 muu mitali, 1 nelossija , 9 alisuorituskautta (sijat 5:sta alaspäin)

Eli kyllähän noiden seurojen käyrät osoittavat niin talous- kuin urheilupuolellakin ihan eri suuntiin. RedMachine pointtasi hyvin, että Kärpät teki korjausliikkeen heti neljän laihan vuoden (2009-2013) jälkeen. Meillä korjausliikkeeseen kestää keskimäärin 13 vuotta. Mut hei, meille tuleekin Garden. Ja turbulenssi on julistettu vuosi sitten kuolleeksi ja kuopatuksi.

Tietääkö kukaan, mistä löytyisi nakkeja, joiden parasta ennen-päiväys ulottuu vuoteen 2016? Voisi käydä ostamassa jo valmiiksi niitä pakkaseen.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Olin alussa innoissani Gardenista, mutta täytyy sanoa että jos ei tule muutosta urheilulliseen menestymättömyyteen niin ihan sama vaikka pelaisivat Pirkkolassa. Ei hienot puitteet ja pitkä historia kiinnosta jos tämä sama skeida jatkuu, pöndejengit pyyhkii persettään HIFK;lla. Asennemuutos on tultava myös hallitukseen ja päättäviin elimiin. Noh, toivossa on hyvä elää. Ei mene kuin 4,5 kk niin kiekko tippuu taas jäähän. Kohti uutta turbulenssin loppua.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
IFK:lla ja Kärpillähän on melkein identtiset talousluvut tällä hetkellä, tulobudjettia ja pelaajabudjettia myöden. Markkinoinnista saatava rahakin on molemmilla melkein sama. Seurojen ero on pitkäjänteisyydessä ja ammattitaidossa. Jos otetaan referenssivuodeksi vuosi 2004, niin

1. Talouspuolella
- Kärpät on joka kausi pystynyt kasvattamaan tulobudjettiaan ja pelaajabudjettiaan
- IFK:n tulobudjetti ja pelaajabudjetti ovat lievästi laskeneet

Tämä talouspuolen kehityshän ei sinänsä kerro muuta kuin, että Kärpät ovat lähteneet vuonna 2004 huomattavasti alempaa, ja kasvupotentiaali on ollut verrattain suuri HIFK:n vastaavaan nähden. Jos ja kun talousluvut ovat tällä hetkellä identtiset, niin lopulta talouspuolen kehitystä päästään arvioimaan vasta nyt. Toki urheilussa talous on täysin sidottu menestykseen, minkä ansiosta Kärpillä on luonnollisesti iso etu puolellaan. Mutta ei nyt sentään puhuta ihan höpöjä siitä, että me mentäisiin jotenkin täysin vastakkaiseen suuntaan Kärppien kanssa talouspuolella. Lopulta HIFK on taloudellisesti se toinen seura Liigassa, joka voi pistää Kärpille täysipainoisesti kampoihin, Lukon ollessa toinen.

Urheilupuoli on se, joka meillä tällä hetkellä laahaa ihan helvetisti perässä. Edustuksen puolella meillä tulee ensi kaudella olemaan todella iso etu Kärppiin verrattuna jatkuvuudessa. Kärppien pajatso tyhjenee tähän sarjaan liian hyvistä pelaajista (Donskoi ja Komulainen) sekä kalleista flopeista (Glenn, Davis, Spang, Kaspar). Tuohon kun lisätään vielä isomman peliajan perässä poistuvat, niin Kärpäthän räjähtää käsiin kuin HIFK viime vuosina konsanaan. Toki Kärpillä on vähintään yhtä massiivinen etu voittamisen kulttuurissa ja juniorityössä verrattuna meihin. Sitä on mahdotonta sanoa, saadaanko me Kärppiä kokonaan kiinni ensi kauden aikana, mutta kyllä mä uskallan ennustaa välimatkan kapenevan isosti, on se jatkuvuus vaan niin tärkeää.

Junioripuoli puolestaan on kuin talouspuoli vuonna 2004, ainoastaan käänteisesti. Meillä on siellä ihan mielettömän paljon kasvupotentiaalia verrattuna Kärppiin. Helvetin tylsäähän se on todeta, että pitää vaan malttaa, mutta eihän tässä nyt enää mikään auta. Toki minun kohdallani odottamista helpottaa se, että HIFK:n junnupuoli on tällä hetkellä käsissä, joihin minä luotan täysin. Itse odotan junnutyön osalta innolla kolmen ja viiden vuoden väliaikaraportteja Kärppien vastaavaan verrattuna. Salaa toivon, että viiden vuoden jälkeen katseet voisi Kärppien sijaan suunnata Skellefteån suuntaan.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edustuksen puolella meillä tulee ensi kaudella olemaan todella iso etu Kärppiin verrattuna jatkuvuudessa. Kärppien pajatso tyhjenee tähän sarjaan liian hyvistä pelaajista (Donskoi ja Komulainen) sekä kalleista flopeista (Glenn, Davis, Spang, Kaspar). Tuohon kun lisätään vielä isomman peliajan perässä poistuvat, niin Kärpäthän räjähtää käsiin kuin HIFK viime vuosina konsanaan.

Tässä on joku spekulaatio Kärppien ensi kauden jengistä:

Heitetääs nyt tässä vähän tätä tilannetta:

Junttila - Niemi - Mäenalanen
Huml / Polak - Aaltonen/"Vahvistus" - Puljujärvi
Pyörälä - Pirnes/Maxwell - Aho
Alikoski/Suoranta - Kalapudas/Paakkis - Keränen
"Kentällinen junnuja"

Masuhr - Kukkonen
"Vahvistus" - Nutivaara
Niemelä - Laatikainen
"Junnu" - "P-suomalaiset juuret omaava peruspakki"/"Vahvistus"/Glenn/Spang


Maalilla: Iiro (pitkin hampain) ja joku "hiomaton timantti"

Toki tuossa on paljon olettamaa, mutta pakisto jatkaa lähes tulkoon samana kuin edellisenäkin kautena, ja se on jo pelkästään helvetin iso valttikortti kärppälaumalle. Hyökkäykseen saapuu helvetin kova sentteri Niemen muodossa, ja kyllä sieltä näyttäisi omia junnujakin pukkaavan pelaavaan kokoonpanoon. Enkä nyt tarkoita näitä meidän tammisia, teppoja ja heikkisiä, vaan Ahoja, Puljujärviä, Mäenalaisia ja muita. Huima ero.

Ei Kärppien paletti minusta hajoa käsiin, ei todellakaan.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Ei Kärppien paletti minusta hajoa käsiin, ei todellakaan.

Junnupuolesta jo kirjoittelin aiemmassa viestissä. Puolustus toki näyttää Kärpillä pysyvän ihan hyvin kuosissa. Mutta eipä Kärpät tällä kaudella missään kohtaa menestynyt poikkeuksellisen puolustuksensa ansiosta, päinvastoin. Sen sijaan tuo hyökkäys. Ykkönen ja kakkonen kokonaan uusiksi. Kyllä mä sanon sen olevan jo melkoinen räjähdys. Ei sillä, etteikö Mika Niemi olisi erinomainen pelaaja, mutta ei se yksinään riitä vielä mihinkään. Tuli meillekin tälle kaudelle Zabo, ja se riitti 7. sijaan. Katselee tuota Kärppä hyökkäystä miten tahansa, niin vaihtuvuus on vaan liian suurta. Ja kyllä mä tuossa lainaamassasi hahmotelmassa kyseenalaistan myös Mäenalasen ja Puljujärven kummankin edellytyksiä vetää kärkiketjun roolissa. Toinen hetkittäin ehkä, mutta kumpikin lähtökohtaisesti ei millään. Kärpille paska juttu, koska jengi oli tällä kaudella kovasti riippuvainen hyökkäyksestään.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Junnupuolesta jo kirjoittelin aiemmassa viestissä. Puolustus toki näyttää Kärpillä pysyvän ihan hyvin kuosissa. Mutta eipä Kärpät tällä kaudella missään kohtaa menestynyt poikkeuksellisen puolustuksensa ansiosta, päinvastoin.

Katselee tuota Kärppä hyökkäystä miten tahansa, niin vaihtuvuus on vaan liian suurta. Ja kyllä mä tuossa lainaamassasi hahmotelmassa kyseenalaistan myös Mäenalasen ja Puljujärven kummankin edellytyksiä vetää kärkiketjun roolissa. Toinen hetkittäin ehkä, mutta kumpikin lähtökohtaisesti ei millään. Kärpille paska juttu, koska jengi oli tällä kaudella kovasti riippuvainen hyökkäyksestään.
Olet ihan oikeassa viime kauden Kärppien joukkueenrakenteesta puhuessasi. Tästä huolimatta väitän, että menestyvä joukkue Liigaan on helpompi rakentaa puolustuksen kautta, kuin hyökkäyksen kautta. Tästä johtuen en näe Kärppien hyökkäyksen muuttumista niin pahana asiana kuin sinä. Tämän lisäksi Marjamäki jatkaa tehtävässään, mikä tarkoittaa sitä, että joka ikinen juniori-ikäinen puolustaja tietää tasan tarkkaan miten toteuttaa edustusjoukkueen pelitapaa. Se edesauttaa aivan pomminvarmasti jokaisen kärppäjuniorin breikkaamista edustusjoukkueeseen. Kokenut ja jatkuvuuden säilyttänyt mestaripakisto helpottaa myös aivan varmasti hyökkäyksen (niin junioreiden kuin tulevien hankintojenkin osalta) integroitumista Marjamäen pelitapaan.

Täten en näe Kärppien paletin hajoamista niin radikaalina, etteikö kärppälauma olisi myös ensikin kautena mestariehdokas nro. 1. Niillä on niin huikea kokonaissysteemi tällä hetkellä kasassa, ettei sitä ihan noin vain hajoteta, vaikka Donskoita ja Kemppaiset vaihtavatkin maisemaa.

Tämä sanottua, on myös mainittava, että HIFK:n ensi kauden näkymät ovat myöskin positiiviset, vaikka niitä varjostaakin Tompan näkemykset joukkueenrakentamisesta. Jos HIFK:ta olisi ravistellut yhtä isot muutokset kuin ensi kauden Kärppiä, niin meillä olisi aivan tyylipuhdas katastrofikausi käsillä. Kärppien tapauksessa en usko näin käyvän, kuten tässä kovasti vakuuttelenkin.

Lausahdus ''we have to agree to disagree'' on varmaankin aika osuva tässä yhteydessä.
 

Stigu

Jäsen
Jos ja kun talousluvut ovat tällä hetkellä identtiset, niin lopulta talouspuolen kehitystä päästään arvioimaan vasta nyt. Toki urheilussa talous on täysin sidottu menestykseen, minkä ansiosta Kärpillä on luonnollisesti iso etu puolellaan. Mutta ei nyt sentään puhuta ihan höpöjä siitä, että me mentäisiin jotenkin täysin vastakkaiseen suuntaan Kärppien kanssa talouspuolella. Lopulta HIFK on taloudellisesti se toinen seura Liigassa, joka voi pistää Kärpille täysipainoisesti kampoihin, Lukon ollessa toinen.
Kun ihan kliinisesti katsot noita lukuja (Kärppien osalta esim. Wikipediassa vuodesta 2003 lähtien), niin seurojen talousluvut ovat menossa eri suuntiin. Hence the saying: käyrät näyttävät eri suuntiin. Kärpäthän on jo meitä budjetissa (niin pelaaja- kuin kokonais-) edellä. IFK kiristänee taas ensi kaudeksi hunajapurkin kantta yhden kierroksen tiiviimmäksi. En mä silti epäile, etteikö IFK saisi joka kausi plänättyä liigan TOP4 budjetin. Brändi on vahva ja markkinointipuoli kunnossa. Mutta onhan tuolla esim. isojen talousalueiden Tappara, Lukko, Jyp ja TPS, jotka voivat saada lähestulkoon samanlaisen pelaajabudjetin kasaan.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Kun ihan kliinisesti katsot noita lukuja (Kärppien osalta esim. Wikipediassa vuodesta 2003 lähtien), niin seurojen talousluvut ovat menossa eri suuntiin. Hence the saying: käyrät näyttävät eri suuntiin.

Ilmeisesti sitten tulkitsin liikaa ilmaisuun "[e]li kyllähän noiden seurojen käyrät osoittavat niin talous- kuin urheilupuolellakin ihan eri suuntiin." Epäilen tätä kuitenkin jossain määrin. Ja toisaalta kun urhilullista puolta tässä tutkaillaan, niin Kärppien käppyrähän on tällä hetkellä stagnaation tilassa, missä taas HIFK:n vastaava on, jos ei nyt räjähdysmäisessä, niin jonkinlaisessa nousussa nyt kuitenkin.

Sitä en ole kiistämässä, etteikö Kärpät olisi tehnyt kautta linjan parempaa työtä kuin HIFK vuodesta 2004 tähän päivään. Talouspuolella eroa ei kuitenkaan nykypäivänä ole olemassa käytännössä laisinkaan. Urheilullinen puoli määrittää, kumman talous kukoistaa ja kumman ei. Kummankaan seuran tapauksessa talous ei aseta pienimpiäkään rajotteita menestykselle. Se on se asia mihin halusin ottaa kantaa.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei meidän kannata verrata HIFK:ta Kärppiin koska he ovat menestyksensä aallonharjalla luoden jo toista dynastiaa viimeisen 15v sisällä. Ensi kauden aikana/jälkeen voidaan miettiä ollaanko edes Jypin rinnalla. Tällä hetkellä vertaisin HIFK:ta kenties Lukkoon.

On ihan puhdasta realismia pitää HIFK:ta keskikastin joukkueena-> yksi suonenveto -11. Sitä ennen ja sen jälkeen on se todellinen stoori. Toivottavasti Stögön 3v aikana tähän saadaan muutos ja varsinkin sen jälkeen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
EI IFK:ta voi kyllä verrata Lukkoonkaan. Toinen paukuttanut kutakuinkin viimeiset 5 vuotta välieriin, samalla kun IFK on sinne kerran änkenyt.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
HIFK ja Ville Peltonen on sellanen junnu-magneetti täällä, että en todellakaan ymmärrä, mikä tässä nyt on ongelma?
On ilman muuta hyvä juttu HIFK:n juniorityön kannalta, että Peltonen on sen koordinoinnissa keskeisessä roolissa. Juniorityön ongelma on ymmärtääkseni ollut se, että sen on annettu mennä ikään kuin omalla painollaan. Tämä taas on johtanut siihen, että juniorivalmennus -erityisesti yksilön kehityksen suhteen- on hieman laahannut perässä vertailtaessa vaikka pelkästään Bluesin tai Jokereiden junioreita. Kun junioripolku on raaistunut viime vuosina yhä selkeämmin -mm. vanhempien lisääntyneenä aktiivisuutena puuttua valmennukseen, peluuttamiseen jne.- on valintakriteerit joukkueen valitsemisen suhteen samalla muuttuneet. Nykyisin -ja tässä ehkä konkreettisin muutos aikaisempaan- seurat kilpailevat yhä enemmän potentiaalia omaavista junioreista ainakin täällä pk-seudulla, kun aikaisemmin vanhemmat kilpailivat siitä kuinka saada lapsensa haluamansa seuran valmennuksen piiriin. Tässä pk-seudun seurojen välisessä kilpailussa HIFK on saanut kärjistettynä jo vuosia pronssimitalin kaulaansa kilpailussa lahjakkuuksista ja syitä ei tarvitse kovin kaukaa hakea. Lajitaitovalmennus, yksilön taitojen (fyysisten ja henkisten) kehittämistä tukeva valmennus ja harjoittelumaksujen suhde sen laatuun on valintakriteereitä tekevien lapsien vanhempien keskuudessa aikaisempaa selvästi enemmän keskiössä ja ne ovat olleet HIFK:lla korkeintaan tyydyttävällä tasolla ja kilpailijoitaan vaatimattomammalla tasolla. Seuraus tästä on ollut jos nyt ei suoranainen lama laadukkaiden omien junioreiden tuottamisessa niin ainakin juniorimylly ei ole seulonut jyviä akanoista riittävällä tehokkuudella. Tämä on vaikuttanut siihen, että yhä useampi lupaava ja hyvän kehityspotentiaalin omaava juniori on hakeutunut johonkin toiseen seuraan eli sellaiseen jolla on vakuuttavammat näytöt kyvyistään kehittää yksilöä.

Mikäli tuo valmennus ja sen suunta ei kohtaa konkreettisia muutoksia niin siinä ei yksi Ville Peltonen ja sen vetovoima paina vaakakupissa marginaalia enemmän. Kun kyse on Ville Peltosesta en ainakaan henkilökohtaisesti usko, että olisi lähtenyt mukaan projektiin tarkoituksenaan kääntää ainoastaan joka toinen kivi. Suunnitelmat juniorityön kokonaisvaltaisesta rationalisoimisesta on tehty ja ne ovat sekä modernit että varsin perusteelliset. Kuinka laadukkaasti nuo suunnitelmat tullaan toteuttamaan käytännön tasolla määrittelevät sen kuinka nopeasti mylly alkaa sylkemään huippujunioreita HIFK:n käyttöön. Aikaa siihen joka tapauksessa menee muutamia vuosia parhaimmillaankin.

Kärppiin on mielestäni melko turhaa tehdä vertailua. Kyseessä on Suomikiekon mallioppilas useilla eri kriteereillä mitattuna, jonka taso on syntynyt vuosikymmenien systemaattisen ja ihailtavan tinkimättömän työn seurauksena . Jos HIFK lähtee kopiomaan Kärppien tekemät läksyt saattaa oppiminen jäädä puolitiehen ja tuloksena parhaimmillaankin vain halpa kopio. Siksi on mielestäni hieno juttu, että HIFK on kehittänyt oman strategian ja valjastanut sen toteuttajaksi parhaimman mahdollisen tekijän jolla on oma seuratausta, näkemystä, intohimoa ja korvien välissä tietoa ja taitoa muutaman sadan Pasi Sormusen verran. Kenties niiden tekijöiden summana vuosien päästä joku 17-vuotias oma juniori ratkaisee finaalien game 7:in jatkoajalla HIFK:lle. Siinä on hyvä tavoite.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä en ole kiistämässä, etteikö Kärpät olisi tehnyt kautta linjan parempaa työtä kuin HIFK vuodesta 2004 tähän päivään. Talouspuolella eroa ei kuitenkaan nykypäivänä ole olemassa käytännössä laisinkaan. Urheilullinen puoli määrittää, kumman talous kukoistaa ja kumman ei. Kummankaan seuran tapauksessa talous ei aseta pienimpiäkään rajotteita menestykselle. Se on se asia mihin halusin ottaa kantaa.
Kun ihan kliinisesti katsot noita lukuja (Kärppien osalta esim. Wikipediassa vuodesta 2003 lähtien), niin seurojen talousluvut ovat menossa eri suuntiin. Hence the saying: käyrät näyttävät eri suuntiin. Kärpäthän on jo meitä budjetissa (niin pelaaja- kuin kokonais-) edellä. IFK kiristänee taas ensi kaudeksi hunajapurkin kantta yhden kierroksen tiiviimmäksi. En mä silti epäile, etteikö IFK saisi joka kausi plänättyä liigan TOP4 budjetin. Brändi on vahva ja markkinointipuoli kunnossa. Mutta onhan tuolla esim. isojen talousalueiden Tappara, Lukko, Jyp ja TPS, jotka voivat saada lähestulkoon samanlaisen pelaajabudjetin kasaan.
Mua vituttaa tällainen ajattelu. Ollaan niin laatikon sisällä, ettei ole näkemystä katsoa asioita laatikon ulkopuolelta. Palautetaan nyt mieliin se, että HIFK:n talousalue on jotain muuta kuin Kärppien. Noin karkeasti sanottuna HIFK:n talousalue on about sama kuin Oulun, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Rauman yhteensä. Jos HIFK lähtee rakentamaan budjettiaan siltä pohjalta, että oltaisiin ainakin tasoissa jonkun Oulun talousalueen jengin kanssa, niin jotain on tehty väärin johtajavalinnoissa. Jo pelkästään Stadissa asumisen kalleuden takia HIFK:n pitää pystyä maksamaan sellaisia liksoja, että pelaajilla riittää ostovoimaa asumisen maksamisen jälkeenkin. Eli siis enemmän kuin missä tahansa muualla Suomessa. Jos tähtäimessä on (vain) yhtä iso budjetti kuin Kärpillä, mestruustaistot on hävitty ennen kuin kaudet ovat edes alkaneet. Simple as that.
 

444

Jäsen
Mua vituttaa tällainen ajattelu. Ollaan niin laatikon sisällä, ettei ole näkemystä katsoa asioita laatikon ulkopuolelta. Palautetaan nyt mieliin se, että HIFK:n talousalue on jotain muuta kuin Kärppien. Noin karkeasti sanottuna HIFK:n talousalue on about sama kuin Oulun, Tampereen, Turun, Jyväskylän ja Rauman yhteensä. Jos HIFK lähtee rakentamaan budjettiaan siltä pohjalta, että oltaisiin ainakin tasoissa jonkun Oulun talousalueen jengin kanssa, niin jotain on tehty väärin johtajavalinnoissa. Jo pelkästään Stadissa asumisen kalleuden takia HIFK:n pitää pystyä maksamaan sellaisia liksoja, että pelaajilla riittää ostovoimaa asumisen maksamisen jälkeenkin. Eli siis enemmän kuin missä tahansa muualla Suomessa. Jos tähtäimessä on (vain) yhtä iso budjetti kuin Kärpillä, mestruustaistot on hävitty ennen kuin kaudet ovat edes alkaneet. Simple as that.
Mä puolestani en oikein jaksa ymmärtää tätä meuhkaamista asumiskuluista. Joo, Stadissa on kalliimpaa asua kuin esim. Joroisissa, mutta silti. Hintaero Oulun ja Stadin välillä ei ole moninkertainen, ja vaikka olisikin, niin ei puhuttaisi vuositasolla kovinkaan monesta tuhannesta eurosta. Ja nämä puolestaan ovat aika pelimerkkejä, kun mietitään pelaajien palkkoja. Tai ainakin niiden pelaajien, joita oletan ja toivon tällaisen keskustelun koskettavan. Juusosalmet on asia erikseen.
Lisäksi voisin kuvitella, että kun palkkaneuvotteluja käydään, niin myös Suomessa pelaajille tehdään selväksi, mikä on tuleva nettopalkka, josta on siis jo siivutettu verot työsuhdekämppineen pois. Pelaajat eivät lähtökohtaisesti kuitenkaan ole niin fiksuja, että osaisivat laskea ne itse oikein. Seuran massipäälliköt sitten miettivät, että minkälaisen loven tämä diili lohkaisee aina kirstun pohjalle seuran osalta, ja se taas ei pitäisi kiinnostaa ainoatakaan pelaajaa tippaakaan.
 

F#21

Jäsen
Vituttaa tuon Jatkoajan Niemisen haastattelun jälkeen, ettei häntä saatu meille pelaamaan viime kaudella. Okei, jalka ei olisi ehkä riittänyt, mutta se kokemus ja taistelutahto olisi varmasti tuonut muillekin pelaajille lisää halua. Samallalailla kun Lukossakin häntä oltaisiin voitu peluuttaa nelosessa sekä välillä ylivoimalla maalinedessä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:ssa pelaaminen on vähän niin kuin Stanley Cupin voittaminen. Jokainen jääkiekkoilija unelmoi siitä, mutta vai harva pääsee kokemaan sen - eikä kyseisten unelmien toteutuminen riipu pelkästään omasta tekemisestä. Ville voi kuitenkin lohduttautua sillä tiedolla, että hän voitti Stanley Cupin. Ihan hyvä lohdutuspalkinto, vaikka nyt se Suurin jäi uralta saavuttamatta.
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:ssa pelaaminen on vähän niin kuin Stanley Cupin voittaminen. Jokainen jääkiekkoilija unelmoi siitä, mutta vai harva pääsee kokemaan sen - eikä kyseisten unelmien toteutuminen riipu pelkästään omasta tekemisestä.

Noinhan se on ja tuo tiedostaen, viimeisen parin kauden aikana nähtyä brändin alasajoa ei voi hyväksyä. Lisäksi en ole ihan varma, ymmärsikö esimerkiksi kaikki viime kaudella joukkueessa pelanneet sitä, miten perinteikkäässä seurassa pääsivät pelaamaan ja mitä brändin edustaminen tarkoittaa urheilullisesti.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Hah, tuon kysymyksen voit kysyä lähes jokaisen kauden jälkeen. HIFK:ssa mestaruuden voittaminen on vähän sama asia kuin maailmanmestaruuden, olympia kullan ja Stanley Cupin voittaminen.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:ssa mestaruuden voittaminen on vähän sama asia kuin maailmanmestaruuden, olympia kullan ja Stanley Cupin voittaminen.
Samalla kaudella. Pistepörssin voitto kaikista turnauksista ja änärin MVP niin päästään ehkä lähelle IFK-mestaruuden merkitystä jääkiekkoilijan kannalta, mutta ei ihan kuitenkaan samalle tasolle. Muutenkin ihmetytti tuossa Niemisen urakatsauksessa se, että nostettiin erityisesti esille Niemisen halu pelata IFK:ssa. Eikö se olisi enemmän uutinen, jos joku ei haluaisi pelata IFK:ssa?

Nyt ei vituta kauheasti mikään, kohta alkaa kesä eli päästään elämään IFK-kannattajan parasta aikaa. Odotellaan järisyttäviä vahvistuksia ja viimeistään loppukesästä iskee se tunne, että tää on meidän kausi. Nakit menevät pakkaseen CHL-pelien alkaessa ja kilpitatuointia varten pistetään aika varaukseen huhtikuun lopulle, kunhan mestaruusjuhlista on ensin toivuttu. Jossain loka-marraskuun pimeinä loskapaskaisina tiistai-iltoina KooKoo-tappion jälkeen kotiin kävellessä ne ensimmäiset epäilyksen siemenet alkavat itää, mutta se on sen ajan murhe. Tää on meidän kesä!
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Onhan tuo räkänokka kuitenkin kovempi peluri jo tällä hetkellä kuin Ville Peltonen ikinä olikaan, joten aikamoisena kunnianosoituksena lähinnä pitäisin.

Noniin. Provoon tartuttiin :)
Eihän noissa jäädytyksissä ole ikinä ollut kyse siitä absoluuttisesta taidosta vaan nimenomaan meriiteistä jotka on hankittu ko. paidassa. Maajoukkuepaidassa ei monella ole heittää enempää saavutuksia kuin Villellä. Siksi hän ansaitsisi maajoukkuepaidan jäädytyksen.
 
Noniin. Provoon tartuttiin :)
Eihän noissa jäädytyksissä ole ikinä ollut kyse siitä absoluuttisesta taidosta vaan nimenomaan meriiteistä jotka on hankittu ko. paidassa. Maajoukkuepaidassa ei monella ole heittää enempää saavutuksia kuin Villellä. Siksi hän ansaitsisi maajoukkuepaidan jäädytyksen.
Eipä tämä nyt provo ollut, mutta eihän Peltosen paitaa tuossa joukkueessa muulle voisi antaa.

Mielestäni maajoukkueessa ei pitäisi numeroita jäädyttää.
 

Nouzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni maajoukkueessa ei pitäisi numeroita jäädyttää.
Tästä samaa mieltä. Helmisen ja Kurrin paidat taitavat olla jäädytetty, seuraavaksi veikkaisin Koivun ja Selänteen paidan jäädytystä. Minun mielestä Lehtinen ja Peltonen ansaitsisivat paidan jäädytyksen ennemmin kuin Kurri, mutta varmaan lähinnä Kurrin paita jäädytetty koko ura huomioon ottaen.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näissä paita-asioissa voi myös toimia siten, että jos sattuu pelaamaan samalla numerolla kuin uransa lopettanut tai muualle siirtynyt seuralegenda, voi pelaaja omaan harkintakykyynsä vedoten kieltäytyä pelaamasta tietyllä numerolla. Esimerkiksi HIFK:ssa tuskin kukaan menee pyytämään numeroa 9 ensi kaudelle - sama pätee TPS:ään (oletan, että Saku Koivun pelinumeroa ei ole jäädytetty?). Lisäksi jos joku seuraikoni tulee kesken kauden seuraan, hänelle voi antaa toisen pelaajan toimesta numeronsa. Esimerkiksi Jani Honkanen toimi näin Söderholmin tultua kesken kauden Ruotsista HIFK:hon. Eräs toisenkinlainen tapaus on, kun eräs juniori eräässä seurassa kieltäytyi vaihtamasta pelinumeroaan kesken kauden vastaavassa tapauksessa - nimi ja joukkue jääköön sanomatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös