Nyrkkeilyketju

  • 755 961
  • 3 665
Ei tietenkään ole ja totta kai pidän kovatempoisista matseista. Silti minusta nyt nähty ottelu ei ollut tylsä.

En huomannut sanoneeni, että ottelu oli tylsä. Varmaan tarkoitin jotain muuta, jos jossain niin lukee.

Se mitä eniten ihmettelen ja pidän outona, on Joshuan kritisointi peruuttelusta sun muusta. Olisiko kuitenkin niin että jos eräs ylipainoinen meksikolaismestari olisi saanut vastustajansa kiinni paremmalla liikkeellä, ottelussa olisi voinut olla kummasti enemmän tapahtumia ja vauhtia? Logiikka jonka mukaan nopeamman ja parempikuntoisen, ottelua suvereenisti hallinneen osapuolen olisi pitänyt antaa jotain ihmeen tasoitusta jotta hitaampikin kerkeää matsiin mukaan on minusta outo. Ensi kerralla Ruiz paremmassa tikissä niin voipa näyttää taas erilaiselta.

Et suostu ymmärtämään, että nuo ei ole ainoat mahdolliset tapahtumaketjut. Hyvä kuntoinen kaveri yleensä juoksuttaa toista, lyö aktiivisesti ja väsyttää kaveria. Sitten kun heikompikuntoisella on edge lähtenyt, niin sitten isketään ja lisätään tempoa. Tämä esimerkiksi olisi ollut yksi mahdollinen skenaario. Toki paljon muitakin. Ei tarvitse kenellekään antaa tasoitusta.

Mutta siksi sanoinkin aika monessa viestissä, että mikäli Joshualla ei olisi ollut niin kovat voiton paineet kuin nyt, hän olisi luultavasti antautunut matsin vietäväksi aika ajoin, tai jopa ollut rohkeampi. Nyt ei ollut yksinkertaisesti varaa työtapaturmaan ja vaikka se toisellakin taktiikalla olisi ollut kohtuullisen epätodennäköinen, niin tämä vedettiin viimeisen päälle tarkasti. Yleensä tosiaan kehässä ollaan toisenlaisissa lähtökohdissa ja se kamppailutilanne syntyy luonnollisemmin.

Nyt siis moni taitaa unohtaa, että Ruiz ei ollut listan ensimmäinen haastaja, eikä toinen, eikä kolmas... hän oli kymppilistan ulkopuolelta haettu täytemies. Tämä täytemies kajautti sitten vyöt itselleen ja se oli huikea sensaatio, yksi isoimmista pitkään pitkään aikaan. Jos Joshua olisi tämänkin matsin hävinnyt, niin se olisi ollut täydellinen katastrofi. Tämän vuoksi ottelusta puuttui tietynlainen säkenöinti ja tämä osiltaan teki Joshuan huonommaksi, kuin mitä hän on. Ruiz ei ollut ennen Joshuan kohtaamista mikään jumalan lahja nyrkkeilylle, jota Joshuan tulisi aristella tai pakitella, mutta olosuhteet kyllä tulivat sellaisiksi. Jos vielä menee vähän pidemmälle, niin Ruizin taidot eivät ole niin uskomattoman hyvät, että häntä pitäisi kehässä vältellä. Ei varsinkaan Joshuan, joka on ihan älyttömän hyvä nyrkkeilijä ja voittanut valtaosan matseistaan melko selvästi.

Joskus uusintamatsit ovat huiketa. Tämä ei nouse klassikkojen joukkoon. Tämä jää sivujuonteeksi listalle "otettiin matsi alta pois", sillä Ruiz tämän oli joka tapauksessa häviämässä, vaikka ensimmäisen voittikin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on kyllä ihmeellinen palsta. Olen itse nyrkkeillyt jonkun vuoden ja seurannut nyrkkeilyä todella pitkään. Sitten jos menet sanomaan, että mieluummin tykkäät matseista joissa tapahtuu enemmän ja kaverit kamppailevat ensin kehän herruudesta ja sitten siitä, kumpi voittaa vielä matsin (ei aina sama asia), niin sitten onkin aivoton sohvaperuna joka ei vain tajua nyrkkeilyä, liekkö koko lajistakaan kuullut.

Otan nyt vain tästä kiinni ja palaan kenties päivän valjettua muuhun viestiisi. Minähän en ainakaan sinusta mitään tällaista vihjannut eli älä suotta ota itseesi. Tasan nimimerkille @YamahaGPR ilmaisin "halveksuntani" etkä sinä ole sortunut sellaiseen kommentointiin että olisi tarvetta teitä niputtaa. Eli peace vaan, ei sinua ole kukaan aivottomaksi sohvaperunaksi vihjannut.
 
Otan nyt vain tästä kiinni ja palaan kenties päivän valjettua muuhun viestiisi. Minähän en ainakaan sinusta mitään tällaista vihjannut eli älä suotta ota itseesi. Tasan nimimerkille @YamahaGPR ilmaisin "halveksuntani" etkä sinä ole sortunut sellaiseen kommentointiin että olisi tarvetta teitä niputtaa. Eli peace vaan, ei sinua ole kukaan aivottomaksi sohvaperunaksi vihjannut.

Heh, sillähän minä taisin vastata, kun lainasit viestiäni ja ihmettelit miten sohvalta tuollaisia huudellaan ja eikä vielä edes tajuta mistä on kyse :)

Enkä oikeasti ottanut itseeni, huvitti vain niin paljon notta oli pakko vastata :)
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Ei nyt parasta viihdettä ollu tämä ottelu, mutta hyvää viihdettä kuitenkin. Joshua lähti järkevällä taktiikalla voittamaan vöitä takaisin ja siinä onnistui. Muutaman kerran meinasi näyttää jo pahalta Joshua niin kannalta. Ruizille pitää nostaa kyllä hattua, hieno mies ja hieno urheilija, olemuksestaan huolimatta. Muutenkin mukava katsoa välillä otteluita ja siihen liittyvää keskustelua ilman turhaa nollauhoilua. Toivottavasti Ruizin tiimi on kunnossa ja jatkossa saa hyviä otteluita.

Joshua ei vöistään huolimatta kovin kummoinen mestari ole. Paljon olisi vielä todistettavaa kovimpia vastaan. Eteen voi kyllä nousta se, ettei raskas sarja ole kummoisessakaan hypessä jenkeissä ja on turvallisempaa läpsytellä Heleniuksia ja muita nollarecordeja vastaan brittiyleisölle. Top 15 sisältäkin löytyy useampi mätisäkki. Nykykuntoista Chisorakaan se ei uskalla kyllä kohdata. No, kohti Wilder-Furya. Maailman parhaat kohtaa.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otan nyt vain tästä kiinni ja palaan kenties päivän valjettua muuhun viestiisi. Minähän en ainakaan sinusta mitään tällaista vihjannut eli älä suotta ota itseesi. Tasan nimimerkille @YamahaGPR ilmaisin "halveksuntani" etkä sinä ole sortunut sellaiseen kommentointiin että olisi tarvetta teitä niputtaa. Eli peace vaan, ei sinua ole kukaan aivottomaksi sohvaperunaksi vihjannut.

En mä tästä itseeni tietenkään ottanut, en tunnistanut itseäni edes sohvaperunaksi koska olin sängyssä jo nukkumassa viestisi lähettämisen aikaan.

Edelleen sanon, että olipa paska matsi näin viihteen näkökulmasta. Revanssia hakeva atleetti juoksee puolitoista päätä lyhyempää ylipainoista lihapullaa 12 erää karkuun ja voittaa muutamalla pehmeällä vasurilla. Jee!!!
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Katselin vertailun vuoksi tuon viime kesän kohtaamisen. Olipahan ero eiliseen. Iskujenvaihto oli jatkuvaa, eikä se jäänyt mihinkään jabittamiseen, vaan suorat osuivat puolin ja toisin. Kumpikin ottelija kävi kanveesissa, ja katsoja sai tosissaan jännittää, että nouseeko se vielä sieltä. Etenkin kolmas erä oli mieletön.

Mitä tulee eiliseen, niin joo, varmasti oli taktisesti hyvää nyrkkeilyä ja kypsä esitys Joshualta. Tällaiselle nyrkkeilyn satunnaiskuluttajalle ottelu oli sanalla sanoen tylsä. Noin kolmannen erän tietämillä kävi selväksi, että Joshua tulee juoksemaan koko ottelun "karkuun" ja hyödyntämään parempaa ulottuvuuttaan. Ruizilla eivät jalat riittäneet siihen, että olisi saanut ahdistettua Joshuan isossa kehässä kulmaan.

Matsista tuli mieleen parin vuoden takainen Mayweather vs. Pacquiaio. Sitäkin kohtaamista edelsi hirveä hype, että nyt tulee kaikkien aikojen kohtaaminen ja mitä kaikkea. Itse matsi oli suurimmaksi osaksi sitä, että MW pysytteli turvallisen etäisyyden päässä ja jabitteli silloin tällöin scorecardit itselleen. Mitään suurta draamaa, rytminmuutoksia tai käänteitä ei tapahtunut, vaan matsi päättyi juuri niin kuin saattoi ensimmäisen erän jälkeen ennustaa.

Korostan, etten ole mikään nyrkkeilyn asiantuntija. Minulle tämä on ihan puhdasta viihdettä, joka perustuu pitkälti tyrmäyspotentiaaliin. Onhan se pieni pettymys, kun ennakkosuosikki voittaa 8 ensimmäistä erää paremman reachin ja jalkatyön ansiosta. Veikkaan, että yleisön enemmistö janoaa kuitenkin sitä, että altistutaan iskuille ja haetaan tosissaan tyrmäystä.
 

Kyle

Jäsen
Mielestäni tässä ottelussa nimenomaan Ruiz oli se, jolla oli todistettavaa ja turhan paljon väärä henkilö eli Joshua saa kritiikkiä että olisi passiivinen. Ensimmäisessä kohtaamisessa Joshua, kaikinpuolin parempana nyrkkeilijänä ja urheilijana teki virheen ja aliarvio Ruizin ja "käveli päin tämän nyrkkejä". Viime yönä Joshua näytti että Ruizilla ei käytännössä ole mitään eväitä häntä vastaan, jos hän ei itse altista itseään paljon lyhyemmän Ruizin etäisyydelle.

Jos kuvitellaan round 3 niin ei ole kahta sanaa kumman pitää olla aktiivisempi, jos mielii voittoon.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Täällähän on juntit olleet vauhdissa. "Ei tullut tyrmäystä, yhyy, tästäkö maksan ettei kukaan kuole." Älkää menköö äänestämään, jookosta kookosta?

Eiköhän se THE MATCH III ole tulossa. Siinä voi käydä miten vain.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Ruiz ei missään vaiheessa pakottanut Joshuaa pelaamaan muilla avuilla. Joshua oli mielestäni todella hyvä ja fanina minä kyllä viihdyin, vaikka voin kuvitella, että jotain spektaakkelia odottava saattoi pettyä. Itse en yllättänyt yhtään Joshuan taktiikasta, ehkä korkeintaan siitä, että mies piti päänsä kylmänä vaikka selkeästi välillä vitutti Ruizin rottailu sidontatilanteissa.

Joshua palasi perusasioihin ja nyrkkeili 12 erää. Ruiz mahdollisti tämän aivan uskomattoman löysillä jaloillaan. Jos Ruiz olisi painon nostamisen sijasta pudottanut tuon määrän kiloja ja tehnyt, kuten hän sanoi haluavansa tehdä, olisi hän voinut pakottaa Joshuan tappelemaan. Nyt hän tarjosi Joshualle mahdollisuuden ottaa rutiinisuorituksella helpon pistevoiton ja raudanlujana ammattilaisena Joshua tähän tarttui. Joshualla oli edelleen aivan vittupäisesti hävittävää tässä matsissa. Jos tuo 130 kiloinen "toptonni" olisi pudottanut Joshuan uudelleen, se olisi ollut aivan käsittämättömän paljon isompi särö Joshuan perinnölle kuin tuo ensimmäinen häviö.

Henkilökohtaisesti en toivo kolmatta matsia. Mielestäni Ruiz on nyt nähty ja hänellä ei ole enää mitään annettavaa tämän tasoiselle ottelulle. Haluan oikeasti alkaa pikkuhiljaa näkemään Joshuan joko Furya vastaan tai Wilderia vastaan, ennen kuin koko kolmikko kasvattaa itselleen harmaat hiukset.
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Myönnän olevani nyrkkeilyn suhteen täysi turisti ja vain katsonut näitä etukäteen hehkutettuja matseja. Katson otteluita juuri sillä viihteellisellä näkökulmalla joten siitä syystä kommentoin matsin olevan huono. Varmasti lajia tuntevan näkökulmasta matsi oli jännittävä ja Joshua teki oikeita asioita. Omaan silmään vain itse matseissa kun ei tapahtunut sitä hakkaamista vuoron perään niin se oli tylsää seurattavaa. Pahoittelut kun toin omalla tietämättömyydellä joillekin pahan mielen.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Eiköhän se THE MATCH III ole tulossa. Siinä voi käydä miten vain.
Nyrkkeilyllisesti uskoisin sen olevan aika paljon eilisen ottelun kaltainen. Joshua nyrkkeili kuten pitikin tuossa matsissa, mutta en näe mitään arvoa siinä, että tuota vastaavaa shakkia joutuisi katsomaan vielä kerran. Ruiz toki saisi siinä rahaa enemmän kuin muista matseista on saava. Sen sijaan Joshuan olettaisi saavan enemmän rahaa Wilder/Fury -osastolta.

Tietenkin jos Joshua haluaa vältellä kovimpia nimiä, niin sittenhän Ruiz olisi hyvä alibi välttää niitä.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Eilinen matsi oli pitkälti sellainen mitä ajattelinkin sen olevan. Joshualla oli kaikki maailman paineet harteilla, toisella ei taas ollut mitään menetettävää. Tai tietysti oli, mutta vöistä huolimatta Ruiz oli altavastaaja, haastaja etc.

Joshua otteli fiksusti, selvästi tiedostettiin Ruizin vahvuudet ja pyrittiin alta pois. Ensimmäisessä kohtaamisessa Joshua kävi muistaakseni neljä kertaa tontissa, nyt mies sitoi heti kun Ruiz pääsi lähelle. Oli opittu virheistä, eikä tuossa juuri hätää Joshualla ollut.

Ruiz oli päässyt leveän elämän makuun ja olin pettynyt että mies oli kerännyt vielä lisää painoa. Hyvinhän se eilen otteli, mutta jotenkin jäi sellainen fiilis, että mies ei saanut kaikkea itsestään irti. Tai sitten Joshua vain peruutteli ja tanssahteli sen verta hyvin, ettei Ruiz pysynyt kyydissä.

Selostajan "fucking chicken" jutut olivat hämmentäviä. Ei ollut spektaakkeli kuten odotettiin, mutta luulisi ammattimiesten osaavan pitää turpansa kiinni tuossa vaiheessa. Totta kai katsojana toivoisi mahdollisimman avointa ottelua, mutta nyrkkeilijän kannalta ymmärtää eilisen täysin.

Joshuan seuraavaa liikettä odotan innolla.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten et katsonut silmilläsi matsia. Joshua vältteli taktiikkansa mukaan Ruizia niin paljon kuin mahdollista. Hän oli pitkiä pätkiä kokonaan lyömättä, koska hänellä oli kiire liikkua ja ellei jalat ole maassa, niin on vähän turha lyödäkään. Ja tämä on ihan selvä asia, koska Ruiz todellakin on huonompi nyrkkeilijä taidoiltaan eikä hänellä ollut nyt, eikä edellisessäkään matsissa käytännössä mitään mahdollisuutta voittaa Joshuaa pisteillä. Tämä on se toinen syy, miksi Joshua otteli kuten otteli. On myös täysin selvää, että Joshua on kaksikosta taitavampi, vaikka Ruiz on kokeneempi. Ruiz pärjää hyvin todella terävien käsiensä avulla ja hän on kunnon ruutitynnyri. Hän ei ole mikään nyrkkeilyn taitoniekka, joka tekee jatkuvasti jotain yllättävää, vaan hänen yllättävyytensä tulee juuri hänen luontaisista ominaisuuksista ja ne on nuo todella hyvät kädet. Joshua on kokonsa lisäksi erittäin taitava ja hän todella vahva. Mitä haastatteluja ja jotain urheilupätkiä olen katsonut, niin kaveri vaikuttaa vieläpä melko järkevältä. Ymmärrän siis tämän taktiikan täysin, vaikka hän pystyisi paljon muuhunkin.


Suosittelen sinua katsomaan vaikka ao. koosteen josta voit todeta kuinka Joshua menee ajoittain eteenpäin ja pitää huolen siitä että Ruiz joutuu kunnioittamaan hänen oikeaa suoraansa. Edelleen toistan että on kärjistys sanoa Joshuan juosseen karkuun 12 erää. Ei Joshua karkuun juoksemalla tuota ensimmäisessä erässä tullutta vekkiä Ruizin silmäkulmaan saa. Joshua nimenomaan nyrkkeili järkevästi "ulkona", mutta antautui ajoittain lyhyisiin iskujenvaihtoihin ja otti askelia eteenkinpäin joka Ruizin heikon liikkeen lisäksi vesitti Ruizin ottelemisen. Andy ei voinut lähteä huolettomammin ryntäämään päälle koska Joshua nimenomaan ei vain juossut karkuun, kun taas jaloissa ei ollut liikettä saada AJ:ta kiinni ilman holtittomuutta.





Muuten tuntuu että hieman yliarvoit Joshuan taitotasoa. Totta kai hän on taitava, mutta kyllä niin hänellä kuin Wilderilla atleettisuus ja genetiikka antavat paljon anteeksi siinä missä nyrkkeilyteknisesti kenties on kehittämisen varaa. Ei Joshua todellakaan ole teknisiltä taidoiltaan lähelläkään Furya tai edes Ortizia, mutta hänellä on valtavasti enemmän kaatoa kuin ensin mainitulla ja ikä ja koko puolellaan toiseksi mainittuun verrattuna. Joshua menestyy niin hyvin koska osaa hyödyntää vahvuuksiaan ja otella riittävän yksinkertaisesti. Viime yö oli tästä erinomainen esimerkki. Lisäksi Joshua kehittyy vielä joka matsissa taidollisesti kuten hän itsekin sanoo.

Kohtalaisen asiantunteva Max Kellerman muuten sanoo tässä ottelua edeltävässä haastattelussa että hänestä Joshuan tulee rajoittaa iskujenvaihtoja ja tyytyä iskemään 1-2 ja silloin tällöin koukkua lisäksi. "You don't want to start exchanging with the guy if you hurt him because Ruiz's muscle memory is from when he's five years old. So in those exchanges the athlete doesn't do well against the boxer." Eli Kellermaninkin kirjoissa Ruiz on nyrkkeilijä ja Joshua atleetti, kun näitä kahta vertaillaan. Toteaa myös että vaikka Joshualla löytyy olympiakulta, Ruizilla on syvempi amatööritausta.





Tästä olemme eri mieltä. Moni ei ymmärrä, kuinka käsittämättömän kovaa nuo kaverit lyö. Moni ei myöskään taida tajuta, kuinka tajuttoman kovaa Anthony Joshua lyö. Vaikka Ruiz on kuinka kova ottamaan lyöntejä vastaan ja itse kova lyömään, niin hänet pystyy tyrmäämään kyllä. Ei tarvita edes Antony Joshuan voimaa siihen. Avain tyrmäykselle kuitenkin on aina lyödä se lyönti, jota se vastaanottaja ei huomaa. En ole nyt varma onko koskaan aiemmin urallaan Joshua lyönyt yhtä vähän kuin tässä matsissa 12 erässä (enkä jaksa tarkistaa), mutta tyrmäyksen todennäköisyys tippuu aina jos ei hieman useammin pidetä omaa aluetta ja lyödä takaisin. Mitä tässä yritän sanoa on se, että Ruizin pääseminen eteenpäin oli tässä matsissa "helpompaa", kun lyöntejä tuli vähän. Toki vaikeaa, kun ei saanut kiinni ja oikeasti se otti kovia osumia vastaankin. Ja koska Joshua on niin taitava kuin on ja lyö niin kovaa kuin lyö, niin ei tässäkään matsissa Ruizilla hauskaa ollut etäisyyttä kuroa kiinni. Kerran notkahti tänäänkin polvet, mutta pääsi heti sitomaan ja Joshua antoi sen jälkeen palautua. Mutta kyllä se intoa laskee.

Totta kai Joshua voi tyrmätä Ruizin ja voittaa monella tavalla. Niin Ruizkin Joshuan kun tarpeeksi annetaan toistoja. Minä puhun siitä mikä on järkevä taktiikka lähteä matsiin ja on todella vaikea nähdä "viihdyttävämpää" taktiikkaa Joshualta tähän matsiin mitenkään järkevänä. Analogiana toisesta lajista Khabib olisi voinut voittaa McGregorin pystyssä ja onnistuikin tiputtamaan tämän polvilleen hienolla yliolan oikealla. Silti häneltä olisi idioottimainen taktiikka olla hakematta alasvientejä koska hänen etunsa on nimenomaan mattokamppailussa, vaikka varmaan yleisön mielestä pysty olisi usein viihdyttävämpää ja silläkin "voisi voittaa".

Mutta tietenkin olemme siitä samaa mieltä että raskaassa sarjassa kaikki lyövät käsittämättömän kovaa ja voivat kaiken sattuessa kohdilleen tyrmätä kenet vaan koska vaan. Ei tähän havaintoon kuitenkaan kannata ottelutaktiikkaansa perustaa. Etenkin kun erotuksena käyttämällesi kolikonheittovertaukselle tapauksessa Joshua - Ruiz, Ruiz ehtii saada sisään 2-3 lyöntiä siinä missä Joshua yhden kun aletaan avoimesti iskuja vaihtaa.

Ruiz aiheutti edellisessä matsissa Joshualle työtapaturman. Joshua ei valmistautunut Ruizin vahvuuksien kohtaamiseen ja oli silti tyrmätä Ruizin.

Joshua saa Ruizin istahtamaan takamukselleen kyllä, mutta tyrmäys ei ollut kovin lähellä. Kuten videolta näkyy, Ruiz oli koko iskujenvaihdon tolkuissaan ja jo perseelleen kaatuessaan katse oli tiukasti Joshuassa.





Muilta osin en nyt lähde pätkimään viestejäsi sillä tuntuu että niiden sisältö ei kauheasti liittynyt kirjoittamiini asioihin.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Faktahan on se, että Joshua sai Compuboxin statsejen mukaan lähen kaksinkertaisen määrän lyöntejä sisään Ruiziin nähden (107-60). Pieniä määriä, mutta on selvää kumpi ottelua hallitsi mielin määrin. Ruizin lyönneistä varmasti toistakymmentä myös clinchistä kylkiin lyöntejä ennen tuomarin erotusta. Joshua myös osui pari-kolme oikeasti painavaa koukkua Andyn kupoliin, jotka näyttivät vähän horjuttavankin Ruizia hetkellisesti.

Mielestäni täysin naurettavaa hukkua A.J:tä ottelun kulusta, kun vastustaja ei pystynyt millään tavalla hyökkäämään vastaan. A.J on aiemmisaa otteluissaan osoittanut jo muiden osa-alueiden olevan maailman huippua ja tyrmäysvoimaa löytyvän yllinkyllin, tässä matsissa nähtiin taktisesti ja liikkuvuudellaan täysin ylivoimainen Joshua. Todellakin vakuuttava voitto ja kaikki kunnia Ruizille, mutta nyt oli kehässä kaksi AIVAN eri tason ottelijaa.
 
Suosittelen sinua katsomaan vaikka ao. koosteen josta voit todeta kuinka Joshua menee ajoittain eteenpäin ja pitää huolen siitä että Ruiz joutuu kunnioittamaan hänen oikeaa suoraansa. Edelleen toistan että on kärjistys sanoa Joshuan juosseen karkuun 12 erää. Ei Joshua karkuun juoksemalla tuota ensimmäisessä erässä tullutta vekkiä Ruizin silmäkulmaan saa. Joshua nimenomaan nyrkkeili järkevästi "ulkona", mutta antautui ajoittain lyhyisiin iskujenvaihtoihin ja otti askelia eteenkinpäin joka Ruizin heikon liikkeen lisäksi vesitti Ruizin ottelemisen. Andy ei voinut lähteä huolettomammin ryntäämään päälle koska Joshua nimenomaan ei vain juossut karkuun, kun taas jaloissa ei ollut liikettä saada AJ:ta kiinni ilman holtittomuutta.

Alatko siis oikeasti väittelemään jo siitä, että peruutteliko Joshua tässä matsissa voittopuolisesti? Tietenkin nyrkkeilijät liikkuvat joka matsissa eteenpäin, liikkuvat myös sivullekin. Se ei poista sitä faktaa, että Joshua valitsi taktiikakseen peruutella ja pysyä ulottumattomissa. Nyrkkeilytermein tuommoinen määrä on perääntymistä on pakittelua ja ymmärrän jokaista, joka sanoo karkuunjuoksemiseksikin tuota. Se on termi, kuten vaikkapa jääkiekossa jyrän alla olo, vaikka pääsisikin itse hyökkäämään viisi kertaa erässä.

Pakko sitten vähän alkeita laittaa. Raskaansarjan nyrkkeilijä ei voi lyödä ollessaan ilmassa tai liikkuessaan taaksepäin. Yleensä nojataan tai jopa mennään eteenpäin samalla. Joshua yritti lyödä muutaman sata kertaa ottelussa ja valtaosa oli joko paikoiltaan tai eteenpäin mennessä. Se ei poista sitä tosiasiaa, että Joshua peruutteli 12 erää. Aloitteet olivat Joshualla vähissä ja se oli luonnollisesti haluttu taktiikka. Joshua myös pyrki pari kertaa jatkamaan iskusarjaa osuessaan Ruiziin. Pari kertaa on todella vähän häneltä.

Muuten tuntuu että hieman yliarvoit Joshuan taitotasoa. Totta kai hän on taitava, mutta kyllä niin hänellä kuin Wilderilla atleettisuus ja genetiikka antavat paljon anteeksi siinä missä nyrkkeilyteknisesti kenties on kehittämisen varaa. Ei Joshua todellakaan ole teknisiltä taidoiltaan lähelläkään Furya tai edes Ortizia, mutta hänellä on valtavasti enemmän kaatoa kuin ensin mainitulla ja ikä ja koko puolellaan toiseksi mainittuun verrattuna. Joshua menestyy niin hyvin koska osaa hyödyntää vahvuuksiaan ja otella riittävän yksinkertaisesti. Viime yö oli tästä erinomainen esimerkki. Lisäksi Joshua kehittyy vielä joka matsissa taidollisesti kuten hän itsekin sanoo.

Sinä ymmärrät taas väärin. Minä vertaan Joshuaa vastustajaansa ja olen huomannut, että Ruizia yliarvostetaan aivan huikeasti. Raskaasta sarjasta löytyy muitakin erittäin taitavia kavereita, joista joku saattaa olla Joshuaa teknisempi tai taitotasoltaan parempi (hiukka vaikea määritellä mitä tarkoitetaan, mutta luulen että ymmärretään samalla tavalla). Jos Joshua on esim. 5 joukossa raskassarjalaisista, niin se on helvetisti paremmin kuin Ruizilla. Fury on minulle ykkönen, mutta hän antaa kunnon kanssa eteen muille ja on aina antanut.

Kohtalaisen asiantunteva Max Kellerman muuten sanoo tässä ottelua edeltävässä haastattelussa että hänestä Joshuan tulee rajoittaa iskujenvaihtoja ja tyytyä iskemään 1-2 ja silloin tällöin koukkua lisäksi. "You don't want to start exchanging with the guy if you hurt him because Ruiz's muscle memory is from when he's five years old. So in those exchanges the athlete doesn't do well against the boxer." Eli Kellermaninkin kirjoissa Ruiz on nyrkkeilijä ja Joshua atleetti, kun näitä kahta vertaillaan. Toteaa myös että vaikka Joshualla löytyy olympiakulta, Ruizilla on syvempi amatööritausta.

Asiantuntijoiden konsesus on, että Joshuan oli pakko ottaa varman päälle eikä tuota matsia saa hävitä. Valittu taktiikka oli toimiva ja en ole kiistänyt sitä missään vaiheessa. Päin vastoin olen kirjoittanut, että tuossa valitussa taktiikassa oli vähiten riskejä työtapaturmalle ja se hyvin pitkälti määritteli sen valintaa. Kyllähän Joshua sen lisäksi silmiin nähden pelkäsi Ruizin iskuvoimaa ja se osiltaan helpotti taktiikassa pysymistä. On jokaisella vähänkään nyrkkeilyä seuraaville täysin selvää, että Ruiz ei pysty Joshuaa voittamaan kuin tyrmäyksellä. Hän ei yksinkertaisesti pysty lyömään Joshuaa niin monesti, että voisi pisteillä voittaa mitenkään. Tämän vuoksi Joshuan ainoaksi tehtäväksi jäi vältellä riskiä ottaa kovaa osumaa. Niinhän ne tekee toki muutenkin, mutta harvoin näin korostetusti.

Joshua voi tyrmätä Ruizin ja voittaa monella tavalla. Niin Ruizkin Joshuan kun tarpeeksi annetaan toistoja. Minä puhun siitä mikä on järkevä taktiikka lähteä matsiin ja on todella vaikea nähdä "viihdyttävämpää" taktiikkaa Joshualta tähän matsiin mitenkään järkevänä. Analogiana toisesta lajista Khabib olisi voinut voittaa McGregorin pystyssä ja onnistuikin tiputtamaan tämän polvilleen hienolla yliolan oikealla. Silti häneltä olisi idioottimainen taktiikka olla hakematta alasvientejä koska hänen etunsa on nimenomaan mattokamppailussa, vaikka varmaan yleisön mielestä pysty olisi usein viihdyttävämpää ja silläkin "voisi voittaa".

No miksi sitten joudun väittelemään siitä, että tuo valittu taktiikka olisi ainoa tapa voittaa kun se ei selvästi ole. Kukaan ei ole kiistänyt järkevää taktiikkaa missään vaiheessa. Vähätapahtumainen ottelu tuosta silti tuli, ja jostain syystä on tarve väittää ettei tullut. Valtaosalle se on tylsää ja kyllähän itsekin olisin mieluusti nähnyt taistelun kehässä.

Mutta tietenkin olemme siitä samaa mieltä että raskaassa sarjassa kaikki lyövät käsittämättömän kovaa ja voivat kaiken sattuessa kohdilleen tyrmätä kenet vaan koska vaan. Ei tähän havaintoon kuitenkaan kannata ottelutaktiikkaansa perustaa. Etenkin kun erotuksena käyttämällesi kolikonheittovertaukselle tapauksessa Joshua - Ruiz, Ruiz ehtii saada sisään 2-3 lyöntiä siinä missä Joshua yhden kun aletaan avoimesti iskuja vaihtaa.

Joshuan taktiikka on etenkin alku uralla ollut hyvinkin painostava ja se on ollut erittäin tehokas, kun ottaa huomioon hänen tyrmäysvoimansa. Joshuan record sisältää kyllä melkoisia pummejakin, jolloin se on helpompaa toteuttaakin. Mutta esim. Klitskon kanssa oli hyvä ja viihdyttävä matsi. Itse rohkenen väittää, että jos näiden miesten ensimmäinen kohtaaminen olisi ollut suunniteltu, olisi tasoeron vuoksi Joshua ottanut painostavan taktiikan ja olisi vain ollut huomattavasti enemmän varuillaan. Yli-innokkuus kuitenkin oli se syy, miksi hän hävisi ensimmäisen matsin. Hän oli melko lähellä lopettaa sen jo, ja se vaikuttaa tapahtumien kulkuun. Edelleen, tätä matsia ei ollut varaa hävitä ja piti ottaa varman päälle. Promoottorit ja katsojat eivät tykkää, jos jää tähän moodiin. Luultavasti ei pärjää kovemmille ukoille tällä tavalla, vaan on ihan pakko myös ottaa aloitteita.

Joshua saa Ruizin istahtamaan takamukselleen kyllä, mutta tyrmäys ei ollut kovin lähellä. Kuten videolta näkyy, Ruiz oli koko iskujenvaihdon tolkuissaan ja jo perseelleen kaatuessaan katse oli tiukasti Joshuassa.

Nyrkkeilyssä voi olla lähellä tyrmäystä ilman lattiaan lyöntiäkin. Hän oli todella lähellä useampaan kertaan osua aivan Jackpotin. Myöskin pitää muistuttaa, että jotkut nyrkkeilijät näyttävät skarpilta testikuvan ollessa säröillä ja palautuvat parhaimmillaan joissakin kymmenissä sekunneissa ottelukuntoiseksi. Jokainen kerta, kun raajat lopettavat lyönnin seuraksena toiminnan vaikuttaa. Toisille enemmän, toisille vähemmän.

Olet varmaan ainoa matsin nähnyt, joka ei nähnyt Joshuan peruuttelevan kahtatoista erää. Se ei tarkoita sitä, että täydet erät juoksisi taaksepäin, mutta varmaan sen tiedätkin kun hetken pohdit.

Edit: Meni lainaus rikki ja osa tekstistä hävisi itseltäkin. Ei jaksa alkaa säätämään kuntoon, eiköhän tuossa ole tarpeeksi asiaakin.
 
Faktahan on se, että Joshua sai Compuboxin statsejen mukaan lähen kaksinkertaisen määrän lyöntejä sisään Ruiziin nähden (107-60). Pieniä määriä, mutta on selvää kumpi ottelua hallitsi mielin määrin. Ruizin lyönneistä varmasti toistakymmentä myös clinchistä kylkiin lyöntejä ennen tuomarin erotusta. Joshua myös osui pari-kolme oikeasti painavaa koukkua Andyn kupoliin, jotka näyttivät vähän horjuttavankin Ruizia hetkellisesti.

Näinhän homma meni ja vielä täysin selvästi. Joshua vältteli tilanteita, missä olisi voinut olla iskuetäisyydellä ja joka kerta Ruizin lyödessä, hän pyrki vain pistää etäisyyttä väliin. Omalla ulottovuudellaan, silmällä ja nopeudellaan napsi paikoin melko helppojakin osumia.

Mielestäni täysin naurettavaa hukkua A.J:tä ottelun kulusta, kun vastustaja ei pystynyt millään tavalla hyökkäämään vastaan. A.J on aiemmisaa otteluissaan osoittanut jo muiden osa-alueiden olevan maailman huippua ja tyrmäysvoimaa löytyvän yllinkyllin, tässä matsissa nähtiin taktisesti ja liikkuvuudellaan täysin ylivoimainen Joshua. Todellakin vakuuttava voitto ja kaikki kunnia Ruizille, mutta nyt oli kehässä kaksi AIVAN eri tason ottelijaa.

Joshua oli tosiaan ylivoimainen, mutta ei vakuuttava. Joshuan oikeat vastustajat ovat varsin tyytyväisiä näkemäänsä ja heillä itseluottamus nousee. Joshua voitti kuitenkin juuri niin helposti, kuin etukäteen oli odotettavissakin. On erittäin harvinaista, että näin paljon parempi kaveri joutuu osaltaan tarjoamaan näinkin tylsän ottelun, sillä yleensä juuri näissä iskut lentää. Mutta eiköhän se ollut sitä varmistelua, että näin kävi.

Minä en ymmärrä sitäkään, että mikä haukkumista se on, kun toteaa matsista totuuden? Ei tuo jää todellakaan historian kirjoihin suurena tai hienona matsina, vaan sivukommenttina ns. pakkovoiton ottamisesta. Selvästihän tuon teki, mutta kuka tuommoisia matseja edes haluaa muistella?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alatko siis oikeasti väittelemään jo siitä, että peruutteliko Joshua tässä matsissa voittopuolisesti?

En tietenkään. Sen sijaan sanon nyt ainakin kolmatta kertaa että on kärjistys väittää Joshuan juosseen karkuun 12 erää. Oletko sinä todella eri mieltä?

Tuo muu viestisi on ihmeellistä ilotulitusta jolla ei ole about mitään tekemistä sanomisteni kanssa. Sivuutit Kellermaninkin kommentista sen pointtini ytimen. Voisiko Ruizin pistevoiton vaikeudella olla mitään tekemistä sen kanssa että on 15 senttiä Joshuaa lyhyempi ja ylipainoinen, ei niinkään sillä että Joshua on kaksikosta jotenkin selvästi taitavampi nyrkkeilijä?

Kun nyt olet niin asiantuntevaa että on varaa "alkeita" opettaa, on hieman outoa että analyysisi ottelun aikana oli että "Ruiz on kuin kotonaan", vaikka tämä oli kaikkea muuta kun ei päässyt ottelemaan mukavuusalueellaan lähietäisyydellä eikä liike riittänyt etäisyyden sulkemiseen. Turhautuminen manifestoituikin lopussa seisomaan jäämisenä ja "haastamisena" sekä matsin jälkeisessä haastattelussa josta kävi ilmi ettei ollut tyytyväinen valmistautumiseensa ja vannoi olevansa huippukunnossa ensi kerralla.
 
En tietenkään. Sen sijaan sanon nyt ainakin kolmatta kertaa että on kärjistys väittää Joshuan juosseen karkuun 12 erää. Oletko sinä todella eri mieltä?

Olen eri mieltä. Et selvästi ymmärrä mitä se tarkoittaa, kun puhutaan nyrkkeilykehästä. Joshua pakitteli 12 erää ja voidaan hyvin todeta, että juoksi karkuun. Jos et ymmärrä mitä sillä haetaan takaa, niin olet joko yksinkertainen tai ymmärrät tahallasi väärin. Itse pääsääntöisesti pidän sanoa, että pakittelee. Ihan varmasti sanon myös, että juoksi karkuun vaan jokainen normaali ihminen ymmärtää mitä sillä tarkoitetaan. Etenkin, jos on nähnyt matsin.

Tuo muu viestisi on ihmeellistä ilotulitusta jolla ei ole about mitään tekemistä sanomisteni kanssa. Sivuutit Kellermaninkin kommentista sen pointtini ytimen. Voisiko Ruizin pistevoiton vaikeudella olla mitään tekemistä sen kanssa että on 15 senttiä Joshuaa lyhyempi ja ylipainoinen, ei niinkään sillä että Joshua on kaksikosta jotenkin selvästi taitavampi nyrkkeilijä?

Sinä et ymmärrä mitä Kelleman edes sanoo. Hän ei puhu taitavuudesta siinä sinällään mitään, vaan hän puhuu raskaansarjan nyrkkeilijöistä. Hän puhuu siinä pikemminkin siitä, että Ruiz on "taistelija" vaikka käyttää sanaa Boxer ja Joshua taas urheilija. Hän ei tarkoita sitä, että Ruiz olisi parempi lyömään suoran tai kohokoukun, tai liikkumaan. Tai väistämään. Taitoja on lukemattomia ja suurimmassa osassa Joshua on kiistatta parempi kuin Ruiz.

Kun nyt olet niin asiantuntevaa että on varaa "alkeita" opettaa, on hieman outoa että analyysisi ottelun aikana oli että "Ruiz on kuin kotonaan", vaikka tämä oli kaikkea muuta kun ei päässyt ottelemaan mukavuusalueellaan lähietäisyydellä eikä liike riittänyt etäisyyden sulkemiseen. Turhautuminen manifestoituikin lopussa seisomaan jäämisenä ja "haastamisena" sekä matsin jälkeisessä haastattelussa josta kävi ilmi ettei ollut tyytyväinen valmistautumiseensa ja vannoi olevansa huippukunnossa ensi kerralla.

Sinä se et ymmärrä mitään tai et vain halua ymmärtää. Kommentti tuli kohdassa, missä oli ollut paljon lyöntejä melkein pysäytystilanteessa (tuomari alkoi loppua kohden antaa nuhjata paljon pitempää muutenkin, kun ottelussa oli niin vähän tapahtumia) ja joku kommentoi Ruizin alkavan kuumenemaan. Siinä oli nimenomaan Joshua, joka alkoi lähellä turhautumaan ja ne paikat oli Ruizin ainoita hyviä paikkoja ottelussa. Hänen olisi pitänyt saada Joshua menettämään malttinsa ja antautuvan ottelemaan, vaan ei onnistunut aivan. Lähellä oli saada Joshua taistelemaan useammin toe-to-toe, mikä olisi ollut Ruizin ainoa mahdollisuus. Ja olen myös todennut varmaan ainoana, että Ruizin oli todella vaikea päästä useammastakin syystä lähelle.

Luetko sinä viestejä vai irroitteletko vain lauseita asianyhteydestä tahallasi?
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinä et ymmärrä mitä Kelleman edes sanoo. Hän ei puhu taitavuudesta siinä sinällään mitään, vaan hän puhuu raskaansarjan nyrkkeilijöistä. Hän puhuu siinä pikemminkin siitä, että Ruiz on "taistelija" vaikka käyttää sanaa Boxer ja Joshua taas urheilija. Hän ei tarkoita sitä, että Ruiz olisi parempi lyömään suoran tai kohokoukun, tai liikkumaan. Tai väistämään. Taitoja on lukemattomia ja suurimmassa osassa Joshua on kiistatta parempi kuin Ruiz.

Voi luoja. Se että toistelet lukuisia kertoja "sinä et ymmärrä" ei tee siitä totta. Minä ymmärrän ihan mainiosti mitä Kellerman tarkoittaa ja hän käyttää ihan tietoisesti sanaa boxer eikä puncher tms. Hän puhuu lihasmuistista eikä mistään taistelija-asenteesta ja kovakalloisuudesta. Ruizilla on todellakin nopeammat ja "paremmat" kädet ja jos nämä kaksi alkavat vaihtaa suoria ja kohokoukkuja, toinen jää yleensä pystyyn eikä se ole Joshua.

Käsittääkseni Joshua ei myöskään ole profiloitunut erityisen taitavaksi väistelijäksi tai ylipäänsä puolustavan tyylin ottelijaksi. Mayweatherkin taisi kommentoida Klitschko-matsin jälkimainingeissa että ottaa liikaa osumia omiin. Siksipä tämä matsi olikin positiivinen suoritus häneltä. Ruizista on hyvä muistaa että myös hän pärjäsi sangen mainiosti Parkeria vastaan, vaikka kyseenalaisesti voitto Parkerille annettiinkin. Ja myös Parkeria vastaan Joshua hyödynsi ylivertaista fysiikkaansa, ulottuvuuttaan ja tuomarin linjaa joka tuppasi erottamaan ottelijat heti kun päädyttiin clinchiin.

Luetko sinä viestejä vai irroitteletko vain lauseita asianyhteydestä tahallasi?

Niin, tätä samaa voisin kysyä sinulta.

PS. Käsi sydämelle. Taidot ennallaan, miten Joshua pärjäisi 15 senttiä pidemmälle Andy Ruizille? Veikkaanpa että aika huonosti. Enkä tarkoita että vahvuuksillaan otteleminen olisi jotenkin vähempiarvoista tms., päinvastoin. Hieman liikaa kuitenkin Pula-ajan Tretjak minusta korostaa Joshuan ylivertaisia nyrkkeilytaitoja suhteessa Ruizin vastaaviin.
 
Voi luoja. Se että toistelet lukuisia kertoja "sinä et ymmärrä" ei tee siitä totta. Minä ymmärrän ihan mainiosti mitä Kellerman tarkoittaa ja hän käyttää ihan tietoisesti sanaa boxer eikä puncher tms. Hän puhuu lihasmuistista eikä mistään taistelija-asenteesta ja kovakalloisuudesta. Ruizilla on todellakin nopeammat ja "paremmat" kädet ja jos nämä kaksi alkavat vaihtaa suoria ja kohokoukkuja, toinen jää yleensä pystyyn eikä se ole Joshua.

Ei vaan käsität väärin tuon sisällön. Ruizin kädet on todella nopeat ja mies on täynnä ruutia. Hänellä on terävämmät eli paremmat kädet kuin Joshualla. Hänellä on myös paremmat koukkukombinaatiot (ei juuri muita kyllä olekaan) ja on selvää, että se oli Ruizin ainoa mahdollisuus pärjätä. Kellerman ei edellenkään puhunut nyrkkeilytaidoista, mistä me olemme puhuneet. Ammattilaisnyrkkeily on kuitenkin paljon muutakin kuin taitoa, joka ei ole siis Ruizin vahvuus. Ruizin vahvuus on juuri nuo kädet ja hän pystyy suojelemaan itseään melko ollessaan lähellä vastustajaansa. Silti Joshua pystyy voittamaan hänet jopa toe-to-toe. Mutta kuten sanottua, Joshuan leiri halusi minimoida kaiken riskin ja siksi tuo taktiikka valittiin. Minä en myöskään puhunut mistään "taistelija-asenteesta" vaan siitä mitä Kellerman tarkoittaa. Suomessa käytettäisiin jopa sanaa tappelija tuossa yhteydessä, mutta monesti englannissa boxer tai fighter. Sillä on tarkoitus alleviivata kahden ottelijan eroja.

Käsittääkseni Joshua ei myöskään ole profiloitunut erityisen taitavaksi väistelijäksi tai ylipäänsä puolustavan tyylin ottelijaksi. Mayweatherkin taisi kommentoida Klitschko-matsin jälkimainingeissa että ottaa liikaa osumia omiin. Siksipä tämä matsi olikin positiivinen suoritus häneltä. Ruizista on hyvä muistaa että myös hän pärjäsi sangen mainiosti Parkeria vastaan, vaikka kyseenalaisesti voitto Parkerille annettiinkin. Ja myös Parkeria vastaan Joshua hyödynsi ylivertaista fysiikkaansa, ulottuvuuttaan ja tuomarin linjaa joka tuppasi erottamaan ottelijat heti kun päädyttiin clinchiin.

Ei ole, eikä Joshuan yleensä tarvitsekaan väistellä. Joshuan väistön kuuluukin olla ihan pituuden vuoksi taaksepäin nojaamista, sillä voi jäädä vähän vajaaksi heittää u-väistöä tuolla mitalla. Ruizin tapa on enemmän painaa leukaa rintaan ja ottaa niitä osumia vastaan. Niitä tulee tuon mittaiselle raskassarjalaiselle ihan takuulla ja eteenpäin on kuitenkin päästävä.

PS. Käsi sydämelle. Taidot ennallaan, miten Joshua pärjäisi 15 senttiä pidemmälle Andy Ruizille? Veikkaanpa että aika huonosti. Enkä tarkoita että vahvuuksillaan otteleminen olisi jotenkin vähempiarvoista tms., päinvastoin. Hieman liikaa kuitenkin Pula-ajan Tretjak minusta korostaa Joshuan ylivertaisia nyrkkeilytaitoja suhteessa Ruizin vastaaviin.

15 cm ja samassa suhteessa lihavana laittaisin Joshualle. 15cm ja ns muuten samat ominaisuudet löisin vetoa Ruizin puolesta. En missään nimessä tekniikkakilpailussa, mutta raskaansarjan nyrkkeilyottelussa kuitenkin. Ruiz on tietyillä ominaisuuksilla pärjännyt hyvin, mutta on täysin selvää ettei hän olisi ilman Rockymaista ihmettä heidän ensimmäisessä kohtaamisessaan koskaan noussut listoilla kärkeen. Minä arvostan todellakin Joshuan nyrkkeilytaitoja Ruiziin verrattuna ja taidan kuulua enemmistöön. Kuitenkin pidän Ruizia kovalyöntisenä ja nopeana raskassarjalaisena, joka pystyy lyömään kovaa useasta eri asennosta koukkuja. Tämä laittaa vastustajilta testikuvan hyvin särölleen, ja antaa hyvät eväät ottelujen voittamiselle. Nyrkkeily ei ole kuitenkaan vain taitolaji, ja minusta Ruiz ei ole esittänyt mitään sellaista, joka tekisi hänestä erityisen taitavan nyrkkeilijän.

Tuntuu vähän siltä, että ajattelet Joshuan olevan vain kokoa ja lihasta, ja että sen vuoksi voittaa matsejaan. Ei ole, vaikka tietenkin nuo ominaisuudet auttavat. Isoja ja vahvoja kavereita aika ajoin pyrkii eri kamppailulajeissa huipulle ja onnistuvat todella harvoin, kun "laiherliinit" kilpaa lyövät heitä köysistä ulos. Joshua on yksi parhaista tuommoisista isoista möykyistä, mitä heti muistan. Esim. Valujev oli mielestäni "kovempi" kuin Joshua, mutta heti monta kertaluokkaa huonompi taidoiltaan.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joshua uhosi ennen matsia menevänsä Ruizista läpi. Ei mennyt, vaan luikki ympäri. Paska maku jäi eikä tuota esitystä pelkää yksikään tulevista haastajista.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei vaan käsität väärin tuon sisällön. Ruizin kädet on todella nopeat ja mies on täynnä ruutia. Hänellä on terävämmät eli paremmat kädet kuin Joshualla. Hänellä on myös paremmat koukkukombinaatiot (ei juuri muita kyllä olekaan) ja on selvää, että se oli Ruizin ainoa mahdollisuus pärjätä. Kellerman ei edellenkään puhunut nyrkkeilytaidoista, mistä me olemme puhuneet. Ammattilaisnyrkkeily on kuitenkin paljon muutakin kuin taitoa, joka ei ole siis Ruizin vahvuus. Ruizin vahvuus on juuri nuo kädet ja hän pystyy suojelemaan itseään melko ollessaan lähellä vastustajaansa. Silti Joshua pystyy voittamaan hänet jopa toe-to-toe. Mutta kuten sanottua, Joshuan leiri halusi minimoida kaiken riskin ja siksi tuo taktiikka valittiin. Minä en myöskään puhunut mistään "taistelija-asenteesta" vaan siitä mitä Kellerman tarkoittaa. Suomessa käytettäisiin jopa sanaa tappelija tuossa yhteydessä, mutta monesti englannissa boxer tai fighter. Sillä on tarkoitus alleviivata kahden ottelijan eroja.

Kellermanin kommenteista meidän on tyydyttävä olemaan eri mieltä. Sanaa boxer ei minusta juuri koskaan käytetä "tappelija"-merkityksessä tässä yhteydessä vaan siihen löytyy sitten puncheria ja sluggeria ja mitä lie, vaan boxer korostaa nimenomaan nyrkkeilyspesifiä osaamista. Tässä tapauksessa Kellerman vieläpä korostaa tätä puhumalla Ruizin lihasmuistista; Andy Ruizin amatöörirekordi on 105-5 vaikka hän siirtyi ammattilaiseksi jo 19-vuotiaana, siinä missä Joshua aloitti koko nyrkkeilyn 18-vuotiaana. Kun tekniikasta puhutaan, asioiden oikein tekeminen vaatii Joshualta enemmän keskittymistä joka sitten herpaantuu kun aletaan käydä holtitonta sotaa ja nimenomaan tähän uskon Kellermanin viitanneen.

Joshua pystyy toki voittamaan Ruizin toe-to-toe mutta väitän että niin käy selvästi alle 50% ajasta. Taktiikkana ei siis mitään järkeä. Selvästi kuitenkin pääsemme lähemmäksi yhteisymmärrystä ja mukavaa että sinäkin löysit taitoja joissa Ruiz on Joshuaa parempi.


Ei ole, eikä Joshuan yleensä tarvitsekaan väistellä. Joshuan väistön kuuluukin olla ihan pituuden vuoksi taaksepäin nojaamista, sillä voi jäädä vähän vajaaksi heittää u-väistöä tuolla mitalla. Ruizin tapa on enemmän painaa leukaa rintaan ja ottaa niitä osumia vastaan. Niitä tulee tuon mittaiselle raskassarjalaiselle ihan takuulla ja eteenpäin on kuitenkin päästävä.

Ao. video aukeaa kohdasta jossa Froch esittää Joshuan ongelmaksi palautumisen puutteen ja David Haye nostaa esille että Joshua ei saa taukoja koska ei osaa väistää lyöntejä vaan jäykistyy ja nostaa kädet ylös päänsä suojaksi. Tämä avaa vartalon iskuille jonka jälkeen kädet usein tippuvat ja tarjottimelle tulee kupoli. Tämä siis Hayen analyysi mutta olen pitkälti samaa mieltä. Vertailuna nuorempaan Klitschkoon että Vladilla tuota ongelmaa ei ollut, sillä Vladimirin puolustus oli Joshuaa edellä ja ylipäätään lähestyminen hieman erilainen. Korjaa jos olen väärässä mutta minusta Joshualla on taipumus pitää oikeaansa enemmän pään vieressä sivulla kun taas Vlad piti sitä Lennox Lewisin tapaan leuan edessä kämmen eteen osoittaen, samalla kun etukäsi oli kaukana ulkona. Näin hänen oli mahdollista pitää vastustaja etäällä, kopata vastustajan oikeat joko olkapäällä tai takakädellä, ja kääntyä koukkujen alta pois, ja hän pystyi hallitsemaan otteluita ulkoa mutta keskeltä kehää. Joshuan eilinen ottelu muistutti kenties varovaisuuden osalta Vladimiria, mutta muita yhtäläisyyksiä ei hirveästi taida olla. Klitschko olisi otellut keskeltä kehää eikä tanssinut reunoilla, ja Tyson Furyn tapaan uskon että Ruiz olisi lähelläkään primea olevalla Vladille suupala.

Juttu meinaa lähteä hieman rönsyilemään, mutta pointtina on että kyllä Joshualle olisi poikaa osata vähän paremmin väistääkin. Eikä ne u-väistöt ole ainoita väistöjä maailmassa. Tyson Fury on elävä esimerkki siitä että isokin mies voi tehdä muuta kuin nojata taakse.





Minä arvostan todellakin Joshuan nyrkkeilytaitoja Ruiziin verrattuna ja taidan kuulua enemmistöön. Kuitenkin pidän Ruizia kovalyöntisenä ja nopeana raskassarjalaisena, joka pystyy lyömään kovaa useasta eri asennosta koukkuja. Tämä laittaa vastustajilta testikuvan hyvin särölleen, ja antaa hyvät eväät ottelujen voittamiselle. Nyrkkeily ei ole kuitenkaan vain taitolaji, ja minusta Ruiz ei ole esittänyt mitään sellaista, joka tekisi hänestä erityisen taitavan nyrkkeilijän.
...
Tuntuu vähän siltä, että ajattelet Joshuan olevan vain kokoa ja lihasta, ja että sen vuoksi voittaa matsejaan. Ei ole, vaikka tietenkin nuo ominaisuudet auttavat. Isoja ja vahvoja kavereita aika ajoin pyrkii eri kamppailulajeissa huipulle ja onnistuvat todella harvoin, kun "laiherliinit" kilpaa lyövät heitä köysistä ulos. Joshua on yksi parhaista tuommoisista isoista möykyistä, mitä heti muistan. Esim. Valujev oli mielestäni "kovempi" kuin Joshua, mutta heti monta kertaluokkaa huonompi taidoiltaan.

Minusta sinä aliarvioit Joshuan luonnonoikku-tason fysiikkaa. Geenilotossa AJ on voittanut isosti minkä todistaa jo se että 18-vuotiaana nyrkkeilyn aloittaneesta on tullut olympiavoittaja ja myöhemmin ammattilaisissa maailmanmestari.

Olen hyvin samoilla linjoilla arvostamani JT Van V:n kanssa, joka vahvuuksia listatessaan laittaa Joshualle nimenomaan atleettisuuden, liikkeen, voiman, ulottuvuuden jne. Ruizin kohdalla hän nostaa esille, kyllä vain, tekniikan ja nyrkkeilytaidon. Joshuasta sanoo että tällä on "solid base" monella osa-alueella mutta ei loista missään taidollisesti. Kannattaa tsekata tämä matsia ennakoiva pätkä. Aika nappiin menee ennakoinnit.






Mitä Valujeviin tulee niin ollaan ihan samaa mieltä. Kuitenkin jos puhutaan about Joshuan kokoisista tai isommista nyrkkeilijöistä ja heidän taitotasostaan, äkkiseltään tulee "lähiajoilta" selvästi Joshuaa taitavammista mieleen molemmat Klitschkot, Fury ja Lewis. Mutta haluan loppuun korostaa että todellakin arvostan Joshuaa ja jopa jossain määrin fanitan häntä. Mielestäni olen nimenomaan kehunut hänen hienoa suoritustaan uusintamatsissa, jota minusta moni vähätteli aivan turhaan. Jotkut myös puhuvat kuinka Wilder ja Fury olisivat tyytyväisiä tuosta esityksestä ja nauraisivat partaansa että eipä tarvitse AJ:ta pelätä. Minä luulen että ihan päinvastoin. Monella oli kuva Joshuasta paljon yksiulotteisempana nyrkkeilijänä mutta nyt hän todisti monta tärkeää asiaa. Hän ensinnäkin kykenee niin kovaan sitoutumiseen että pystyy kiristämään painostaan huomattavan määrän, parantamaan liikettään ja nopeuttaan valtavasti, sekä noudattamaan vähän luontonsakin vastaisesti ennalta sovittua taktiikkaa. Lisäksi hän näytti että ylipäätään kykenee tällaiseen jossain määrin alimaiseen ottelemiseen kovasta paineesta huolimatta. Tietenkään tuolla samalla taktiikalla ei voi lähteä Wilderia tai Furya vastaan mutta jotain siitä kannattaa ottaa mukaan. Wilderin eteen jos jää seisoskelemaan niin nukkumatti on varma, mutta hyvällä liikkeellä, tiukalla paketilla ja harkitulla mutta äärimmäisellä aggressiivisuudella Joshua voi hyvinkin lyödä Wilderin ulos.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Jos löytyy The Athleticin tilaus, niin sieltä löytyy Wilderin ajatukset sekä matsista että molemmista ottelijoista (Ruiz ja Joshua) sekä mietteet siitä, että tullaanko me ikinä näkemään Joshuan ja Wilderin välistä ottelua.

Ilta-Sanomilta löytyy lyhyt suomennettu versio (linkki vie ilta-sanomiin). Lyhyesti Wilder ei usko kohtaamisen tapahtuvan koskaan. Perustelee sitä muunmuassa sillä, että matsin jälkeen Joshuan leiri suorastaan väisteli kysymyksiä Wilderiin liittyen.

Toki Wilderin puheet asettaa hieman ristiriitaiseen valoon se, että mies on nykyisen sopimuksensa Fury-matsista lyönyt lukkoon jo Toukokuussa ja että Wilderin leiri kieltäytyi DAZN:n tarjoamasta kolmen ottelun paketista, mikä sisältäisi kaksi kohtaamista Joshuan kanssa. Sen sijaan Wilderin leiri kääntyi revanssiin Furya vastaan.

Totuus taitaa kuitenkin olla se, että jokainen osapuoli tuntuu enemmän tai vähemmän yhtä haluttomalta kohdata toisensa. Joshuan recordi ei ole enää puhdas, joten miehellä on siinä mielessä vähemmän hävittävää kuin Wilderilla. Wilder myös nostaa tuossa itseään aivan poskettomasti jalustalle ja hehkuttaa kuinka hän mestarina ei peruuttele, vaan jättää kaikki vastustajansa pötköttämään. Mikä on toki totta, poislukien Fury. Mutta mies ei esimerkiksi mainitse sanallakaan sitä, että Ortizia vastaan meinasi kahdesti käydä vöiden vaihto, Ortizin vieden tuomareiden silmissä melko selkeästi nämä kohtaamiset. Toki kaikki kunnia herra Wilderille, että onnistuu pistämään pötkölleen vastustajansa. Fury -matsin lopputulos oli mielestäni pienimuotoinen farssi, Furyn ollessa mielestäni jopa selkeästi parempi tuossa matsissa. Joten ei Wilder mikään kaikkien aikojen mestari ole, eikä loppujen lopuksi edes mikään teknisesti erityisen hyvä nyrkkeilijä (katsokaapa vaikka Ortizia vastaan käyty ensimmäinen matsi, Wilderin lyönnit muistuttavat nakkikioskilla nähtävää tappelemista, kun mies innostuu liikaa).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös