Mainos

Nyrkkeilyketju

  • 779 699
  • 3 720

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kamppailulajeissa vastustajan merkitys tulee olennaiseksi tekijäksi, kun tarkastellaan käytyä ottelua jälkeenpäin. Amin Asikainen oli valmistautunut otteluun Sebastian Sylvesteriä vastaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kehässä nähtiin huippukuntoinen Asikainen. Valmistautuminen seuraaviin suuriin otteluihin ei tule Asikaisen kohdalla enää paranemaan.
Sebastian Sylvesterin tasoista vastustajaa vastaan Amikaisen on lähdettävä aina tästä lähtien tarkasta puolustusnyrkkeilystä lähtien. Asikaisen mahdollisuus teknillisesti taitavampia (kuten mm. Sylvester on) ja kuitenkin iskuvoimaa omaavia vastustajia vastaan on päästä yllättämään heidät omasta puolustusasemasta yllättävällä vastaiskulla.
Sylvester lähti otteluun viisaasti puolustaen tarkasti ja pistäen vauhtia ottelun edetessä. Asikainen pyrki alusta lähtien koviin tyrmäysiskuihin, jotka Sylvester yhtä lyöntiä lukuunottamatta väisti tai poimi kilpikonnapuolustukseen. Sylvesterin niskaanlyönti 9. erässä tapahtui sen jälkeen, kun ottelu oli jo kääntynyt Sylvesterin hallintaan. Ammattilaisnyrkkeilyssä niskaanlyöntejä tapahtuu melkein aina silloin, kun vastustaja antaa siihen tilaisuuden. En lähtisi tekemään protestia Sylvesterin niskaanlyönnistä vaan ottaisin tästäkin kovaan lajiin kuuluvasta mahdollisuudesta opiksi.
Asikainen oli hyvä, mutta ei taktillisesti järkevä, ottelun alkuerissä. Sylvester käänsi parempana nyrkkeilijänä tällä kertaa ottelun itselleen nyrkkeillen niin kuin kuuluukin nyrkkeillä tyrmäysiskuvoimaa omaavaa vastustajaa vastaan.

Kamppailulajit, jos mitkä, ovat taktisia (pelikirja :)) urheilulajeja.
 
Kamppailulajit, jos mitkä, ovat taktisia (pelikirja :)) urheilulajeja.

Kamppailut, jos mitkä, ovat reagointilajeja. Suunnitelmia pitää tehdä, kuten muissakin lajeissa, mutta sitä mukaa mitä tapahtuu tulee olla mukana liikeessä. Pelikirja ei terminä voi kuulua mitenkään tähän yhteyteen. Taktiikka pitää olla selvillä, mutta ottelun mukaan pitää reagoida ja se vaikuttaa enemmän kuin taktiikka.

Asiakaisen suurin ongelma oli innokkuus, ei taktiikka. Taktisesti homma oli selvillä alusta asti. Ei pitäisi ryntäillä vaan antaa haastajan tulla voittamaan vyönsä. Kuitenkin Asiakainen luotti vahvaan alkuun ja ehkä salaa toivoi Sylvesterin antaneen henkisesti periksi, jolloin hän olisi päässyt myllyttämään tuolla tyylillä mielin määrin. No Sylvesteriä oli lyöty aiemminkin kovaa ja se näkyi matsissa.

Ainoa jossittelu mikä harmittaa on se, että Asiakainen horjutti selvästi kolme kertaa Sylvesteriä, mutta ei pystynyt lyömään kenttään. Nyrkkeily tällaisilla kavereilla on niin pienestä kiinni aina.

Joku ihmetteli miksei Asikainen saisi uutta matsia. Ei varmasti Sylvester anna vapaaehtoista haastoa noin kovaa lyövää nuorukaista vastaan, joka on vieläpä ottanut pari matsia, joten tuntee kaverin aika hyvin. Ennemmin siitä vierestä vähän teknisempi, mutta pehmeämpi kaveri. Jos taas Asikainen kokoaa itsensä ja voittaa kaverit "ympäriltään" tulee pian uudelleen eteen tilanne, jossa Sylvesterin on puolustettava titteliään asikaista vastaan tai jo pelkästään nyrkkeilymaailman seuraava silmä painostaa Sylvesteriä pistämään pisteen keskustelulle (siis siinä vaiheessa olevalle).

Yksi pelimiehen temppu olisi lähteä hakemaan maailman liittojen listalta sijoituksia ja unohtaa "vähäpäitöiset" euroopan listat. Kaikki on vielä Asiakaiselle mahdollista, mutta helppoa se ei tule olemaan. Hän on nyt siinä tilanteessa, missä pitäisi olla 24-26 vuotiaana. Asiakainen on kuitenkin jo 31. Jotkut vetävät lähelle neljää kymmentä, mutta työ on vaikeampaa vuosi vuodelta.
 

krobbe

Jäsen
Mielestäsi on turhaa hehkuttaa ensimmäisestä suomalaisesta nyrkkeilyn euroopan mestarista, Ensimmäisestä suomalaisesta ammattinyrkkelijästä joka on saavuttanut jotain suurta?

jesse72 kirjoitti:
Olli Mäki oli hallitseva Euroopan mestari vuosina 64-65. Lisäksi amatöörien EM-kisoissa kultaa ja hopeaa. Ainut suomalainen, joka on päässyt MM-otteluun, mutta hävisi Davey Moorelle Olympiastadionilla 1962.

Risto Luukkonen voitti myös Euroopan mestaruuden jo 60-luvulla. Elis Ask oli mestari vuosina 1951-52 ja myöhemmin perusti maineikkaan Askin-tallin.

Puhumattakaan Gunnar Bärlundista, joka oli maailmanmestarin Joe Louisin toinen haastaja 1938. Ammattilaisena 1934-47 85 ottelua (55 voittoa).

Se siitä ensimmäisestä suomalaisesta, joka on voittanut ammattilaisena jotakin..


Nuo mainitsemasi herrat olivat toki hyviä nyrkkeilijöitä, mutta heidän menestyksen vuosistaan on aikaa jo monta vuosikymmentä, ja Asikainen on mies joka nosti nyrkkeilyn taas suuren yleisön tietoisuuteen suomessa.

Hohhoijaa, joillekin vaan tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa tunnustaa kirjoittaneensa täyttä potaskaa.

Amin hävisi ottelun yli-innokkuuteensa. Ekan erän "likityrmäys" sai kaverin uskomaan hiukan liikaa ja nyrkkeilyn perusasiat unohtuivat. Maltilla Asikainen olisi homman hoitanut kotiin.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kamppailut, jos mitkä, ovat reagointilajeja. Suunnitelmia pitää tehdä, kuten muissakin lajeissa, mutta sitä mukaa mitä tapahtuu tulee olla mukana liikeessä. Pelikirja ei terminä voi kuulua mitenkään tähän yhteyteen. Taktiikka pitää olla selvillä, mutta ottelun mukaan pitää reagoida ja se vaikuttaa enemmän kuin taktiikka.

Asiakaisen suurin ongelma oli innokkuus, ei taktiikka. Taktisesti homma oli selvillä alusta asti. Ei pitäisi ryntäillä vaan antaa haastajan tulla voittamaan vyönsä.

Pelikirjan olinkin laittanut hymiön kanssa:) Taktiikkalaji on nyrkkeily viimeisen päälle. Siksi siellä nurkkauksessa reagoidaan tilanteen mukaan. Mäki ei pyrkinyt vaikuttamaan Asikaisen taktilliseen puoleen riittävän ajoissa. Loppuerien herättelyssä ei ollut enää vaikutusta. Ottelu oli kääntynyt jo Sylvesterin hallinnaksi. Taktiikka olisi pitänyt muuttaa puolustusvoittoisemmaksi ja nöyremmäksi jo parin erän jälkeen. Kokenut kehäkettu Risto Meronen alkoi nähdä vaaran merkit heti, kun Sylvester selvisi Asikaisen alkupainostuksesta. Meroselle selvisi ottelun kulku nopeammin kuin Pekka Mäelle nurkkauksessa. Meronen alkoi nähdä myös Sylvesterin tyylikkäät ja vaaralliset vastaiskut aikaisessa vaiheessa. Sen sijaan otteluselostaja Rajalin oli ottelun käänteestä Sylvesterille täysin tietämätön ja hän hehkutti Asikaisen rohkeutta ja tyrmäysintoa oikeana taktiikkana.
Olen Pula-ajan Retjakin otteluavauksen kanssa samaa mieltä, että nyt Asikaisella oli vastassaan uransa pahin vastustaja, joka tunsi Asikaisen vaarallisuuden ja hänen tiiminsä teki viisaan taktisen suunnitelman Asikaisen lyömiseksi.
Asikainen on jo nyt nostanut nyrkkeilyn yksinään Suomessa uudelle mielenkiinnon tasolle. On huippusaavutus lajin kannalta, että joku pystyy nousemaan aina Euroopan mestariksi saakka. Juho Tolppolasta ei siihen ole ja Robert Helenius on pitkän matkan päässä ammattinyrkkeilyn kärjestä. Asikaiseen on katseet kohdistettava vielä muutaman vuoden ajan menestystoiveiden suhteen Euroopan tasolla.
 

DR_J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoiskaarre
Hohhoijaa, joillekin vaan tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa tunnustaa kirjoittaneensa täyttä potaskaa.

Ja joillekkin tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa antaa edes hieman tunnustusta miehelle, joka nosti nyrkkeilyn siitä suosta missä se oli vielä muutama vuosi sitten suomessa.
 
Mäki ei pyrkinyt vaikuttamaan Asikaisen taktilliseen puoleen riittävän ajoissa. Loppuerien herättelyssä ei ollut enää vaikutusta. Ottelu oli kääntynyt jo Sylvesterin hallinnaksi. Taktiikka olisi pitänyt muuttaa puolustusvoittoisemmaksi ja nöyremmäksi jo parin erän jälkeen. Kokenut kehäkettu Risto Meronen alkoi nähdä vaaran merkit heti, kun Sylvester selvisi Asikaisen alkupainostuksesta. Meroselle selvisi ottelun kulku nopeammin kuin Pekka Mäelle nurkkauksessa.


Silmiin pisti itsellä enemmän Asikaisen jonkin asteinen hermostuneisuus(myöhemmässä vaiheessa) ja innokkuus. Aminilla oli poikkeuksellisen nopea ja terävä etukäsi, kun aiemmissa matseissa se on ollut tunnusteleva. Mäki yritti toppuutella Aminia jo alku erissä ja pitää paketin kasassa. Mäki painotti sitä, että paketti kasassa, odottaa Sylvesterin ratkaisuja ja jos paikka tulee niin vetää tietyllä tavalla itse (turvallisesti). Mäki huomasi takuu varmasti vähintäänkin yhtä nopeasti kuin Meronen, missä mennään.

Siinä vaiheessa, kun ottelu alkoi kääntymään Sylvesterille (3.erä), alkoi Amin hieman hermoilemaan ja ajamaan vielä kovemmin (toki taisi saada yhden erän ainakin myös tuon ansiosta), kun olisi pitänyt luottaa itseensä, tietää olevansa johdossa ja antaa Sylvesterin tulla, koska hänen olisi pitänyt tehdä oikeasti töitä saadakseen erät ensin tasoihin ja siitä ohi. Asikainenkin on kuitenkin parhaimmillaan lyödessään vastaan. Asikainen ei kuitenkaan malttanut, Mäen ohjeista huolimatta. Siihen vaikuttaa monet tekijät. Loppuerät olivat vain väistämättömän odottelua, koska tuulet eivät kääntyneet silloin kun piti. Niskaanlyönnin kohdalla oli tilanne todella tasainen, mutta siinä vaiheessa jo Sylvesterillä oli hommat paremmin uunissa.

Hymiön kyllä huomasin, mutta piti vain varmistaa ettei herrasmieslajeista parhaimman ketjuun pääsee liikaa tulemaan tuota sanaa :D

P.S. Laskin eriä ja osumia (ei ammattilainen huom.) ja siitä katson Sylvesterin alkaneen kääntää hommaa kolmannessa erässä. Lapun heitin suutuspäissäni roskiin joten en voi tarkistaa.. mutta omasta mielestä Sylvester vei 3., 4. ja 5. erän, Aminin viedessä 6. Erät 1 ja 2 oli Asiakaisen. Siitä eteenpäin oltiin vahvasti ulkomaanelävän tahdissa. Osumatarkkuudessa oli ihan älytön ero, johtuen Sylvesterin kilpikonnasta. Kilpikonnasta huolimatta oli kaveri tipahtaa. Kovaa löi Amin.
 

krobbe

Jäsen
Ja joillekkin tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa antaa edes vähän tunnustusta miehelle joka nosti nyrkkeilyn siitä suosta missä se suomessa oli.

Ja joillekkin tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa antaa edes hieman tunnustusta miehelle, joka nosti nyrkkeilyn siitä suosta missä se oli vielä muutama vuosi sitten suomessa.

Vastataan nyt molempiin varmuuden vuoksi.

Miten nämä kommentit liittyvät kirjoitukseeni? Se, että kerroin mielipiteeni syistä miksi Asikainen ottelun hävisi, ei poista sitä tosiasiaa, että arvostan häntä nyrkkeilijänä suuresti. Eli, hieman tarkkuutta niihin kommentteihin, rivien välissä ei ollut mitään.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Eli nyt siis on tosiaan varmistunut tuo protestin tekeminen. Kohteena kehätuomarin työskentely, ja erityisesti tuo niskaanlyönti. Uusintaottelua vaativat.

Eivät ole odotukset ainakaan täällä suunnassa kovin korkeat tämän suhteen.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Nuo mainitsemasi herrat olivat toki hyviä nyrkkeilijöitä, mutta heidän menestyksen vuosistaan on aikaa jo monta vuosikymmentä, ja Asikainen on mies joka nosti nyrkkeilyn taas suuren yleisön tietoisuuteen suomessa.

Tolla ajattelulla vois väittää Jukka Keskisalon olevan eka juoksija, joka voitti jotain. Mitäs Paavo Numesta, Hannes Kolehmaisesta, Ville Ritolasta ja Lasse Virenistä, kuka w***u niitä nyt muistaa..

Ammattinyrkkeilyä seurattiin vielä 70-80 luvulla Suomessa eri mielenkiinnolla kuin nykyään. Tietysti persoonat Ali, Holmes, Tyson auttoivat asiaa.

Asikaisella on pitkä matka kärkeen Suomeessa puhuttaessa parhaista kautta aikain. Ykkönen omalla listalla olisi Mäki tai Bärlund. Uusivirta oli huikea amatööriuralla, mutta epäonni ja alkoholiongelmat estivät näkemästä mihin olisi voinut yltää parhaimmillaan ammattilaisena.

Mäki vai Bärlund?

Mäki: Amatöörinä EM-kultaa ja hopeaa. Liittoriitojen vuoksi jäi valitsematta Olympiakisoihin 1960 ja monet väittävät Suomen menettäneen varman kultamitallin.

Ammattilaisena välisarjan Euroopan mestari vuosina 64-65. Ainoa suomalainen MM-ottelussa, mutta hävisi tyrmäyksellä Moorelle 1962. Otteli ammattilaisena vielä 70-luvun alussa, joten oli huipulla kolmella vuosikymmenellä.

Bärlund: Amatöörinä EM-kultaa 1934. Ammattilaisena vuodet 1934-47. 85 ottelua ja 55 voittoa. Louisin toinen haastaja 1938. Paavo Nurmen ohella tunnetuin suomalainen 1930-luvulla. Monien mielestä menetti MM-ottelun "vehkeilyn" takia.

Kannattaa lukea kirjat Rakas Gee-Bee ja Olli Mäki:Nyrkkeilijä, antavat hyvän kuvan äijien urasta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Oma kymmenen kaikkien aikojen parhaan suomalaisen nyrkkeilijän lista näyttää tälläiseltä paremmuusjärjestyksessä:
Pentti Hämäläinen, Olli Mäki, Sten Suvio, Reima Virtanen, Tarmo Uusivirta, Jyri Kjäll, Gunnar Bärlund, Kalevi Marjamaa, Joni Nyman, Joni Turunen.

Amin Asikaisella on vielä mahdollisuus nousta tuolle listalle, mutta kovan työn takana se on. Toisen tämän hetken huippunyrkkeilijöistämme, Robert Heleniuksen, en usko kärkikymmenikköön yltävän, vaikka toivon sitä täydestä sydämestäni. Hieno homma, että Asikainen ja Helenius nostivat nyrkkeilyn parrasvaloihin Suomessa pitkähkön suvantovaiheen jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Toivottavasti Asikaisen menestys euroopan kärjessä kirvoittaisi nykynuorista uusia toivoja jotka ottavat lajin tosissaan ja haluavat menestyä ja tekevät työtä sen eteen kaikesta sydämestään.
Mutta tämän päivän tilanne suomessa tuntuu olevan se, että ammattinyrkkeilijänä täältä käsin on todella vaikea saada suurta maailmanlaajuista huomiota.
Uskon vahvasti, että jos Amin olisi jenkki, ja hänen takanaan olisi jokin sellaisista puljuista kuin esim. DKP, Top Rank, DiBella jne. jne... Niin tuolla syrämmellä ja sitkeydellä mies olisi kohta samalla viivalla arvoasteikossa Arturo Gattin kanssa. Eli, ei varmasti paras maailmassa, mutta todella viihdyttävä nyrkkeilijä ja sympaattinen persoona, jonka matseja kaikki nyrkkeilyn ystävät haluavat nähdä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Vieläkös Casamayor jatkaa uraansa? Mietin vain kun ei ole syksyn jälkeen otellut ja ei ole näkynyt otteluita sovittunakaan. Onhan tuota ikääkin kuitenkin jo ihan mukavasti kaverilla.
 

Shadow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, MLB, Nyrkkeily
Nyrkkeilyn ystävät muistakaahan tänään urheilukanavalta tuleva ammattilaisilta,
jonka pääottelussa yhteen iskevät Wladimir Klitschko ja Lamon Brewster.
Ilta näytetään suorana klo 22.10 alkaen ja pääottelu alkaa arviolta noin klo 23.45.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Vladimir Klitshko oli ylivoimainen Lamon Brewsteria vastaan. Brewsterin mahdollisuus oli heti ottelun alussa, mutta Klitshko selvisi nopeasti Brewsterin alkurynnistyksestä. Toisesta erästä lähtien Klitshkon vasemman käden lyhyet ja nopeat jabit osuivat jatkuvasti Brewsteriin eikä Brewster päässyt iskuetäisyyteen kertaakaan ottelun aikana. Viidennessä erässä alkoi Klitshkon moukarointi oikeilla suorilla ja kuudes erä jatkui samanlaisena. Brewsterin valmentajalla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin keskeyttää ottelu kuudennen erän jälkeisellä erätauolla. Brewsterin tiimin keinot ottelun kääntämiseksi oli käytetty ja edessä olisi ollut väistämätön tyrmäystappio, joten viisasta oli luovuttaa ottelu tässä vaiheessa. Tuli sekin nyrkkeilyssä paljon käytetty klisee korjatuksi, että Brewsterin kaltainen nyrkkeilijä uskoo aina itseensä eikä anna koskaan periksi. Nyt oli järkevää ylivoiman edessä lopettaa ottelu luovutuksella.
 

scholl

Jäsen
Todella onneton ottelu taas kerran. Aina kun RTL:llä on nyrkkeilyilta niin sitä odottaa hyvää ottelua ja jos lopputulos on tuollainen niin pettymys on kova. Jos osaisin viheltää niin olisin kotona osallistunut 19000 ihmisen vihellykseen Kölnin hallissa.

Brewster oli aivan surkea ottelija (käänsin muuten yhdessä vaiheessa hetkeksi UK:lle ja mielestäni siellä selostajat sanoivat nimen lähinnä Rooster) ja sen touhua vitutti katsoa. Ei saanut varmaan osumia edes yhden käden sormilla laskettavaa määrää. Toisaalta samaan hengenvetoon täytyy todeta, etten pitänyt tämän nuoremman Klitshkonkaan otteista. Sellaista jonkinlaista tarkkailua ja tökkimistä vasemmalla suoralla. Mielestäni nyrkkeilyyn kuuluu niin vahvasti iskut oikealla suoralla ja sellaiset nopeammat sarjatkin, joten harmitti se, että Klitshko alkoi tosissaan otella vasta siinä viidennessä erässä ja sitten havaittiin se jumalaton tasoero ja ottelu oli heti ohi.

Harmitti myöskin se, että tekninen tyrmäys tulee ennen ensimmäistäkään kanveesissa käyntiä. Jäi todella huono maku koko ottelusta. Toinen ei ikäänkuin edes yrittänyt, vaikka onhan hän toki valovuoden päässä juuri tällä hetkellä.

Ihmekoneita nuo itäeurooppalaiset. Vaikka Klitshkot ovat asuneet miljoona vuotta Saksassa ja kieli on hallussa niin ei yleisöä osata ottaa. Jotenkin monotonista puhumista ja aika diibadaabasisältö. Ainoa hetki jolloin yleisö hieman saatiin mukaan oli se, kun Kai Ebel kysyi vielä Klitshkolta, että aikooko hän juhlia lasillisella vodkaa vai kölschiä. Vastauksena oli, että valmentajalla on syntymäpäivät ja varmaan tulee laulettua onnittelut. Tarkkana miehenä Kai Ebel tarttui heti tuohon (klo oli 23.55 CET) ja sanoi, että klo ei ole vielä kahtatoista, joten yleisö varmaan yhtyy lauluun mukaan, jos nyt vedetään ja ne lauloivat sitten valmentajalle Happy Birthday.

Joo, paska matsi, mutta tulipa nähtyä.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Todella onneton ottelu taas kerran. Aina kun RTL:llä on nyrkkeilyilta niin sitä odottaa hyvää ottelua ja jos lopputulos on tuollainen niin pettymys on kova. Jos osaisin viheltää niin olisin kotona osallistunut 19000 ihmisen vihellykseen Kölnin hallissa.

Brewster oli aivan surkea ottelija (käänsin muuten yhdessä vaiheessa hetkeksi UK:lle ja mielestäni siellä selostajat sanoivat nimen lähinnä Rooster) ja sen touhua vitutti katsoa. Ei saanut varmaan osumia edes yhden käden sormilla laskettavaa määrää. Toisaalta samaan hengenvetoon täytyy todeta, etten pitänyt tämän nuoremman Klitshkonkaan otteista. Sellaista jonkinlaista tarkkailua ja tökkimistä vasemmalla suoralla. Mielestäni nyrkkeilyyn kuuluu niin vahvasti iskut oikealla suoralla ja sellaiset nopeammat sarjatkin, joten harmitti se, että Klitshko alkoi tosissaan otella vasta siinä viidennessä erässä ja sitten havaittiin se jumalaton tasoero ja ottelu oli heti ohi.

Harmitti myöskin se, että tekninen tyrmäys tulee ennen ensimmäistäkään kanveesissa käyntiä. Jäi todella huono maku koko ottelusta. Toinen ei ikäänkuin edes yrittänyt, vaikka onhan hän toki valovuoden päässä juuri tällä hetkellä.

Ihmekoneita nuo itäeurooppalaiset. Vaikka Klitshkot ovat asuneet miljoona vuotta Saksassa ja kieli on hallussa niin ei yleisöä osata ottaa. Jotenkin monotonista puhumista ja aika diibadaabasisältö. Ainoa hetki jolloin yleisö hieman saatiin mukaan oli se, kun Kai Ebel kysyi vielä Klitshkolta, että aikooko hän juhlia lasillisella vodkaa vai kölschiä. Vastauksena oli, että valmentajalla on syntymäpäivät ja varmaan tulee laulettua onnittelut. Tarkkana miehenä Kai Ebel tarttui heti tuohon (klo oli 23.55 CET) ja sanoi, että klo ei ole vielä kahtatoista, joten yleisö varmaan yhtyy lauluun mukaan, jos nyt vedetään ja ne lauloivat sitten valmentajalle Happy Birthday.

Joo, paska matsi, mutta tulipa nähtyä.

Heti alkuun kerron, etten juuri ymmärrä nyrkkeilystä mitään, vaikka arvostan lajia. Katson aina Asikaisen matsit ja nämä tällaiset raskaansarjan mestaruusottelut, jos tulevat sopivilta kanavilta. Asiaan... Mun mielestä nyrkkeilyssä(kin) on kyse pohjimmiltaan voittamisesta. Miksi helvetissä Klitshko olisi avannut suojausta ja ehkä altistunut tappiolle? Yleisöä viihdyttääkseenkö?? Ja sitten tuo afroamerikkalainen vastustaja olisi saanut yhden tuurilyönnin naamariin ja matsi olisi ollut siinä. Hieno homma, mut yleisöllä oli hauskaa!

Mun mielestä kaikissa kamppailulajeissa (ja muissakin) on oteltava omilla vahvuuksilla. Jos vahvuus on ulottuvuus, on käytettävä sitä. On tyhmää lähteä antamaan aseita toisen käteen vain jonkun vitun näyttävyyden vuoksi. Ja sitä paitsi ihan yhtä hyvin voisi syyttää Brewsteria siitä, ettei antanut Klitshkon napauttaa oikeaa suoraa kunnolla poskeen. Se vasta näyttävää olisi ollutkin. Ja tyhmää...

Mun mielipide on, että huonompiakin matseja on nähty. Brewster oli housu Klitshkoon verrattuna, mutta hyvin se kesti iskuja. Kyllä se niitä melkoisesti otti vastaan. Nyt täytyy toivoa, että Klitshko ottaisi jo piakkoin jotain muita ex-neukkuja vastaan, kuten Chagaevia (vai miten se kirjoitetaan) tai sitten sitä Moskajevia. Vaikka lieneekö heistäkään vastusta Klitshkolle?
 

scholl

Jäsen
Nyt täytyy toivoa, että Klitshko ottaisi jo piakkoin jotain muita ex-neukkuja vastaan, kuten Chagaevia (vai miten se kirjoitetaan) tai sitten sitä Moskajevia. Vaikka lieneekö heistäkään vastusta Klitshkolle?

Voi olla, ettei piakkoin ota matsia. Vasempaan käteen tuli 1. erässä hiusmurtuma. Kipsissä nyt alkuun 4 viikkoa.

Iso broidi Vitali muuten ilmoitti tekevänsä syksyllä paluun kehään. Hänhän joutui 2005 vetäytymään WBC maailmanmestarina loukkaantumisen vuoksi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Voi olla, ettei piakkoin ota matsia. Vasempaan käteen tuli 1. erässä hiusmurtuma. Kipsissä nyt alkuun 4 viikkoa.

Iso broidi Vitali muuten ilmoitti tekevänsä syksyllä paluun kehään. Hänhän joutui 2005 vetäytymään WBC maailmanmestarina loukkaantumisen vuoksi.

Ilmoitushan tapahtui jo keväällä. Vastustajakin on selvillä. Jameel McCline(kaveri joka hävisi Valueville viime ottelussaan) ja tämän jälkeen tarkoitus olisi päästä ottelemaan sitten heti vyöstä. Koska luopui loukkaantumisen takia vyöstään niin tässä taisi olla säännöt vielä sen puolella että saisi titteliottelun nopeastikkin.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Voi olla, ettei piakkoin ota matsia. Vasempaan käteen tuli 1. erässä hiusmurtuma. Kipsissä nyt alkuun 4 viikkoa.

Iso broidi Vitali muuten ilmoitti tekevänsä syksyllä paluun kehään. Hänhän joutui 2005 vetäytymään WBC maailmanmestarina loukkaantumisen vuoksi.

Ai, tota vamma-juttua en tiennytkään. No, pieni tauko ja sit valmistautumaan uuteen matsiin. Eiköhän Klitshko vielä ennen talvea nouse kehään. Siis Vladimir...

Puhuttiin duunikaverin kanssa, että olis mahtavaa, jos Klitshkot ottelisivat keskenään, mutta ei liene ihan heti sellaista matsia tulossa. Mut ehkä joskus?
 

scholl

Jäsen
Ei ole mitään syytä matsata toisiaan vastaan kun liittoja on kuitenkin ihan liikaa. WBA, WBC, hieman heppoisempi IBF ja nytten on kai tullut vielä lisää jotain huuhaaliittoja. Niinpä molemmille riittää vöitä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ei ole mitään syytä matsata toisiaan vastaan kun liittoja on kuitenkin ihan liikaa. WBA, WBC, hieman heppoisempi IBF ja nytten on kai tullut vielä lisää jotain huuhaaliittoja. Niinpä molemmille riittää vöitä.

Ei IBF todellakaan ole heppoisampi kuin WBA tai WBC. Kyllä niitä on juurikin ne neljä suurta ja isoa liittoa, WBA, WBC, WBO ja IBF. Näissä sitten riippuen sarjasta on eri tasoisia mestareita. Esim. raskaassasarjassa Klitschko on juuri IBF:n(ja IBO:n joka kuuluu näihin pienempiin liittoihin).

80-luvullahan mopo lähti ihan käsistä ja liittoja alkoi tulemaan kun sieniä sateella, nytkin niitä vielä tulee, mutta onneksi edes näiden 4 asema on suhteellisen vahva ja ei sitten tarvitse puhua vielä useammista liitoista suurina liittoina.

Allekirjoittanut haaveilee edelleen yhdestä varsinaisesta liitosta ja vähemmistä sarjamääristä myös.
 

scholl

Jäsen
Itse olen ollut aina sitä mieltä, että WBA ja WBC ovat suuria liittoja. IBF hieman ei niin arvostettu ja muut ovat pieniä liittoja, mistä kukaan ei ole koskaan mitään kuullut. Jos olet WBA:n, WBC:n ja IBF:n mestari kuten Tyson oli niin olet kiistaton maailmanmestari.

Onko tilanne muuttunut vai miten minulla on voinut olla kymmeniä vuosia tällainen käsitys? Enkä sitä käsitystä ole mitenkään hatusta vetänyt, vaan mm-otteluita aikoinaan katsonut ja selostusta kuunnellut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös