Nuuska- ja tupakkaketju

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Minä tein sellaisen päätöksen vuodenvaihteessa, että lopetin kokonaan tupakkatuotteiden käytön, nuuskat sun muut mukaanluettuna. Ajatus oli jo pidempään virinnyt mielessäni, sain tästä sitten hyvä tekosyyn lopettaa, kun tuleva vaimo halusi että lopetan ennen kesähäitä jne.

No, lopetin sitten sillä tavalla, että vedin aattoiltana röökin ja sitten menin nukkumaan. Aamulla heräsin ja vain jätin aamukessun väliin. Nyt on about viikko takana savuttomuutta ja eipä juuri ole tullut edes mieleen polttaa. Savukkeet (ja tämä ketju) tuli mieleen siitä, kun tuttu kiskamyyjä oli jo ottamassa röökiaskia hyllystä ja sanoin, etten tarvitse.

Mielestäni lopettamispäätöksessäni fiksuin veto on ollut olla sortumatta mihinkään nikotiinipurkka jne kusetuksiin. Katsoin aikanaan dokkaria tupakkatuotteiden lopettamisesta ja siinä juuri joku tutkija totesi, että nämä purkat ja laastarit vain jatkavat ja ylläpitävät riippuvuutta.

Sanoisin, etten ole juuri kaivannut nikotiinia sen ekan aamun jälkeen, jolloin olin lopettanut. Motivaatiotekijänä toimii toki sekin, että morsian on todennut seuraavan tupenrapinat jos lopettamispäätös rakoilee ;). Nikotiiniriippuvuuden sijaan sanoisin, että tietty psykologinen riippuvuus on ollut vaikeampi, huomaan ajattelevani silloin tällöin röökiä tai nuuskaa kun ei ole muuta tekemistä. Tai vaikka ennen hermostuttavaa lätkämatsia.

Mielestäni mentaalisesti ja fyysisesti lopettaminen on kuitenkin ollut suhteellisen helppoa, pelkäsin että alkaa tulla joku hirveä nikotiininhimo, mitä ei voi kestää.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielestäni mentaalisesti ja fyysisesti lopettaminen on kuitenkin ollut suhteellisen helppoa, pelkäsin että alkaa tulla joku hirveä nikotiininhimo, mitä ei voi kestää.
Kaikki me olemme yksilöitä ja jokainen käsittelee ja kokee asiat tavallaan, mutta sanoisin tuon tupakasta vieroittumisen läpikäyneenä, että ekat viikot ovat helppoja. Muistan kun aikanaan ihmettelin laillasi, että eihän tämä nyt niin vaikeaa ollut, kun joku viikko savuttomuutta oli takana. Pahimmat röökinhimot ja tuskat iskivät kuitenkin siinä neljännen ja kahdeksannen savuttomuuskuukauden välissä. Toki tähänkin varmasti vaikuttavat yksilökohtaiset erot, mutta mulla noin. Niin ja säännöllistä aski päivässä-tupakointia oli lopettamishetkellä takana vajaat parikymmentä vuotta.

Koska edelleen käytän nuuskaa, niin en osaa nikotiiniriippuvuudesta sanoa oikein mitään. Olen silti laillasi sitä mieltä, että psykologinen riippuvuus röökistä on se huomattavasti vaikeammin karistettava riippuvuus. Rööki pyörii mielessä oikeastaan vuosikausia lopettamisen jälkeen niissä tilanteissa, joissa ennen olisi laittanut palamaan. Mulle vaikeinta oli odottaa bussia niin että en laittanut tupakaksi. Monia kertoja muistan kävelleeni pysäkille ja jos bussia ei näkynyt, niin kädet alkoivat kaivamaan taskusta olematonta tupakka-askia.

Niin ja pakko sanoa vielä sekin, että poltan mä silloin tällöin edelleen. En kyllä ikinä osta tupakkaa, mutta sanoisin olevani ns. seuran vuoksi-tupakoija. Eli voin sen pöllin imaista jos joku tarjoaa, mutta en päivittäin, en edes viikoittain. Tämäkin tietysti on yksilöllistä, toisella menee koko käsi kun tuolla lailla pikkusormea pirun naaman edessä heiluttaa, mutta mulle tuo tuntuu sopivan, joten miksikäs ei. Nyt varmaan joku miettii, että miksi sitten polttaa edes silloin tällöin. Ei siihen mitään järkisyytä olekaan, se on vain yksi epäterveellinen tapa muiden joukossa, melkein kaikilla meillä on omamme. Voin kuitenkin toimia noin, koska tupakkaa ei ole pakko polttaa. Jos alan siihen taas tuntea tarvetta, saa tuollainen huvin vuoksi silloin tällöin -röökaaminenkin välittömästi jäädä.

Mutta ei siinä, vilpittömästi onnea yritykseen. Kuten jo totesitkin, niin motivaation ollessa hyvällä tasolla ollaan jo aika pitkällä.
 

Andrew

Jäsen
En itse polta tupakkaa, mutta en pidä sitä kauhean pahana paheena, kun vertaa moneen muuhun nautinto aineeseen. Silti yksi asia minua ihmetyttää. Moni ihminen, joka treenaa todella kovaa esim. salilla tai käy lenkillä, polttaa kuitenkin tupakkaa. Jotenkin se jaksaa aina ihmetyttää, että ensin urheilee ja sitten tuhoaa oman hapenotto kykynsä polttamalla röökiä.
 

Kip#37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matt Generous
Jotenkin se jaksaa aina ihmetyttää, että ensin urheilee ja sitten tuhoaa oman hapenotto kykynsä polttamalla röökiä.
Oon ihmetelly samaa, kun on nuoria +18v kundeja, ketkä painaa lätkätreenien jälkeen suorilta kessulle hallin nurkalle.

Vaimo painostanut kovasti nyt nuuskan käytön lopettamiseen. Ekan purkin oon ostanu stadin aseman ärrältä ja markoilla sen maksanut, eli jokunen purkki tässä vuosien saatossa mennyt. Sanoin, että loppuu, kunhan pakastin tyhjenee. Kolme tolppaa, eli kuukauden tarpeet on ja vääjäämättä vähiin käy.
Toimiikohan nuuskan kanssa joku tuollainen lääkevalmiste, mitä määräävät tupakinhimoon ihan lääkärissä? Vai lyönkö kolme nicorettea suuhun, pureskelen pallon ja liipasen kielellä huuleen vanhasta muistista? Miten, onko jengi miten päässyt eroon tuosta helpoiten? Tupakissahan monella on ihan vaan tapa se sauhuttelu, mikä tuppaa olemaan hankalammin lopetettavissa, vaikkei varsinaista nikotiinihimoa enää olisikaan.
Pieniä liennytyksiä on jo tehty, eli generaalin löysä vaihtui pussinuuskaan noin vuosi sitten. Akoille, kun antaa pikkusormen, niin vievät pirulaiset pikkuhiljaa koko käden...
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mustatkortit kertoikin jo tuossa ylempänä, että kaikki tollaset laastarit ym. on hömppää. Röökinpolttohan on tosiaan monilla sitä tapapolttelua eikä niinkään se nikotiini. Minulla mennyt vähän siihen, että jos ei ole nuuskaa, niin pakko röökata. Mutta vissiin 4kk sisään en ole kun yhden askin ostanut, sekin oli joku viikonloppu hönöily. Olisi hyvä vain päästä eroon näistä turhuuksista, rahaakin menee aivan tolkuttomasti, jos alkaa vuoden menoja laskemaan.

Ne nuoret kundit ei vaan ymmärrä, että onko sillä välii jos parit hatsit ottaa treenien jälkeen. Jos joku kiekkolegenda menis heittää jerryy ja sanoon miten asiat on, niin voisivat saada eri käsityksen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mustatkortit kertoikin jo tuossa ylempänä, että kaikki tollaset laastarit ym. on hömppää. Röökinpolttohan on tosiaan monilla sitä tapapolttelua eikä niinkään se nikotiini...
Lisäisin vielä sen, että aika arveluttavia ovat myös näiden "näillä pääset eroon tupakasta"-tuotteiden hinnat. Nikotiinipurkka näyttää kaupassa maksavan pauttiarallaa saman verran kuin röökiaski, toki perhepakkauksen ostaessa säästää rahaa.

Kuten jo aiemmin totesin, niin muistan erään tupakointia elämänsä tutkineen tiedemiehen todenneen, että nämä nikotiinivalmisteet ovat ihan potaskaa ja kusetusta, koska ylläpitävät riippuvuutta, eivät poista sitä. Ai eikö ole purkkaa himassa, käynpä pummimassa naapurilta röökin...
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Spämmään taas kerran tuon Siljan Turun linjan nuuskahinnaston tänne, oletan sen pätevän myös muilla linjoilla. Sentilleen samat hinnat olen tänne ennenkin kirjoittanut, mutta otin eilen katalogin tätä tarkoitusta varten mukaan, niin menköön nyt. Hinnasto näyttää olevan voimassa huhtikuun loppuun, joten ainakin voisi olettaa, että nämä nuuskahinnat pätevät sinne samoille haminoille.


Hinnat per kymmenen purkin tolppa, ellei toisin mainita:

Catch Licorice Portion 39,90 e
Ettan Loose 41,90 e
Ettan Portion 39,90 e
General Loose 41,90 e
General Portion 39,90 e
General Onyx Portion 44,90 e
General White Portion 39,90 e
General X Strong Portion 39,90 e
Granit Loose 39,90 e
Granit Portion 36,90 e
Granit White Portion 36,90 e
Lundgrens Perforated White 21,90 e (5 prk)
Lundgrens Prebaked 21,90 e (5 prk)
Grov Loose 41,90 e
Grov Portion 39,90 e
Göteborgs rapé Portion 39,90 e
Göteborgs rapé Loose 41,90 e
The LaB Portion 19,90 e (5 prk)

*e*

Kerrottakoon myös, että pitkällisten neuvottelujen tuloksena vaimo antoi luvan uuden Icetoolin hankkimiseen ja sehän totta kai tarkoitti sitä, että piti ostaa myös irtonuuskaa mitä sillä Icetoolilla työntää huuleen. En kyllä ostanut kuin viisi purkkia ja tarkoituksena muutenkin käyttää tuota vain himassa ns. herkuttelunuuskana ja jatkaa pussinuuskan käyttöä noin muuten. Tässä nyt "aamukahvin" kaveriksi työnsin huuleen parisen milliä Generalia, on tämä vain hyvää. Toki hyvä että tämän sain aikanaan pussinuuskaan vaihdettua, onhan se pirusti kätevämpää ja jokseenkin siistimpääkin touhua, mutta ei se silti ole sama, vaikka lähelle pääsekin.
 
Viimeksi muokattu:

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuossapa hyvä linkki tähän niin rakkaaseen harrastukseen...
Olipa mukava lukea nuuskasta vaihteeksi sellainenkin juttu, jossa sitä ei pyritty mitenkään demonisoimaan, eikä valehdeltu röyhkeästi päin naamaa nikotiinipitoisuuksista ja muista "teknisistä" tiedoista. Ei tuossa nuuskaa ja sen vaarallisuutta mitenkään vähätelty, vaan ihan suoraan tuotiin sekin puoli esiin. Tuo olisi todella suositeltavaa luettavaa näille "yksi nuuskapussi vastaa tupakka-askia" -ihmisille.

Jos nyt oikein ymmärsin, niin sosiaali- ja terveysministeriön norsunluutornissa aiotaan uuden tupakkalain myötä jälleen vähentää nuuskan sallittua tuontimäärää. Tämä tuntuu jopa loogiselta, sillähän siitä ongelmasta päästään, että kielletään ja rajoitetaan kun ei muutakaan osata. Rajoittaminen ja kieltäminenhän ovat jo ratkaisseet mm. maahan verovapaasti tuodun alkoholin muodostamat ongelmat, joten sama toiminee nuuskankin kohdalla.

Kyllä mä ymmärrän, että nuuskaa ei Suomessa palauteta kaupan hyllyille, kun siitä kerran on eroon päästy. Olisin silti valmis maksamaan nuuskarasiasta jopa sellaiset 7-8 euroa, jos sen saisin mistä tahansa kioskilta käydä laillisesti ostamassa. Uskon myös, että valtaosa nuuskaajista olisi valmis maksamaan tuontinuuskaan verrattuna n. tuplahintaa nuuskastaan, jos sitä kaupasta saisi. Tätä ei kuitenkaan tule tapahtumaan, eikä siinä mitään. Pidän tupakkalain tavoitetta saada tupakkatuotteiden käyttö loppumaan Suomessa vuoteen 2040 mennessä kunnianhimoisena ja erittäin vaikeana toteuttaa, mutta seison kyllä sen tavoitteen takana.

Se nyt on kuitenkin aivan varmaa, että kiristämällä sallittuja tuontimääriä ei nuuskaaminen ilmiönä häviä mihinkään. Kyllähän joku saattaa lopettaa nuuskan hakemisen, mutta isoin hyöty tuosta valuisi salakuljettajien laariin. Kenellekään muulle siitä ei sitten mitään hyötyä olisikaan, ainakaan jos otetaan huomioon pelkästään taloudelliset seikat.

Omaan ostokäyttäytymiseeni en usko mahdollisten uusien rajoitteiden vaikuttavan, ellei sitten sallittua määrää kuristeta niin vähäiseksi, että laivalla pitäisi rampata viikoittain. Silloin lienee pakko siirtyä trokarin asiakkaaksi, tai sitten vaan tuoda ylimääräistä ja ottaa se riski, että jää tullin haaviin. Tämä riski ei nykyään kovin kummoinen ole, pitäisin sitä jopa häviävän pienenä. En tiedä miten tuo on pohjoisen rajanylityspaikoilla, mutta laivalta poistuessa harvemmin edes tulliukkoja näkyy. Kertaakaan en ole joutunut tullin kanssa tekemisiin laivalta poistuessani, toki yleensä repussa onkin vain sallittu nuuskamäärä. Turussa asuvana ja vielä eläkeläisenä on halpaa ja vaivatonta "tuhlata" yksi arkipäivä kolmessa kuukaudessa siihen, että aamulla lähtee miniristeilylle ja sieltä kotiutuu iltasella sallitun nuuskamäärän kanssa. Jos löytyy intressejä pidempään risteilyyn, niin voihan siellä laivalla sen n. vuorokaudenkin viettää, nuuskan suhteen lopputulos on kumminkin sama. Risteilyllä toki tuppaa rahaa palamaan muuhunkin kuin nuuskaan, mutta se on asia erikseen ja helpohkosti vältettävissä.

Enkä usko, että Tulli kovin paljon aktiivisemmin tuontimäärien kiristyksen myötä alkaisi nuuskantuojia vahtimaan ja tarkistamaan, taitaa niillä olla määrärahoilleen parempaakin käyttöä. Toki niitä määrärahoja voidaan lisätä, mutta sen todennäköisyyttä varsinkin tässä taloustilanteessa voi jokainen kohdallaan pohtia.

*e* Oman tuontini suhteen laillisuus on vähän tulkinnanvaraista sikäli, että yleensä olen reissussa vaimoni kanssa ja koska kumpikaan ei osta tupakkaa, niin saamme lain sallimissa rajoissa tuotua kuusi tolppaa nuuskaa maihin. Vaimoni ei nuuskaa ja minähän ne hänen tuomansa nuuskat totta kai käytän, mutta tätä on Tullin hyvin vaikea ellei jopa mahdoton todistaa. Varmasti Tullissa kyllä ymmärrettäisiin homman juoni mikäli tuomisiamme alettaisiin selvittämään, mutta nähdäkseni heillä ei olisi keinoja asiaan puuttua.
 
Viimeksi muokattu:

ela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Kaikille röökaajille suosittelen lämpimästi siirtymään sähköspadduihin. Itse lopetin tavallisen röökinpolton obaut 2 vuotta sitten.
Säästynyt pitkä penni, makuaisti parantunut ja ehkä jopa kuntopuolikin hiukan noussut vaikken ole urheilua sen enempää harrastunutkaan kuin ennen lopettamista. Ja tosiaan suosittelen lämpimästi ihan kirjaimellisesti, koska sähköröökiä voi imailla ihan rauhassa myös sisätiloissa (mikäli et satu olemaan nillittäjien ympäröimä), nimittäin ei ole savuhaittoja ja aromi, joka sähköröökistä tulee ilmaan häviää miltei välittömästi.

Spaddua tuli vedeltyä noin 12 vuotta non-stoppina. Tuli muutaman kerran yritettyä lopettaa sekä nuuskan avulla, että ihan seinään. Mutta meikäläisellä ilmeisesti tuo henkinen koukku / tapa oli jo juurtunut niin voimakkaasti, ettei nuuska oikein ajanut asiaansa. Sähköröökistä pienen opettelun ja totuttelun jälkeen on tullut varsin hyvä ja maukas* vaihtoehto.

* nikotiininesteitä myydään tavallisen röökin mausta aina nallekarkki makuihin asti ja kaikkea siltä väliltä.


Jos joku haluaa sähkötupakoinnista kysyä, tai muuten keskustella niin vastailen mieluusti. Arvaankin, että täällä on jo jonkin verran aiheesta keskusteltu, mutta en ainakaan varsinaista "sähkötupakka"-ketjua löytänyt, jotenka pahoittelut jos tulee nyt väärään ketjuun.
 

Cactus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Sj Sharks
Siljallako ei myydä LD:n pussinuuskaa? Tämä on vain Vikingin tarjonnassa mukana?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siljallako ei myydä LD:n pussinuuskaa? Tämä on vain Vikingin tarjonnassa mukana?
En tiedä Viikkarin tarjonnasta, mutta Siljalta sitä ei ainakaan saa. Tuossa muutama viesti ylöspäin on laittamani Siljan hinnasto, jossa on listattuna kaikki sieltä saatavissa olevat nuuskat hintoineen.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ole mielestäni järin suuri menetys.
Mun mielestä taas tuo LD on oikeinkin hyvää, ainakin nyt hintaansa nähden. Purkit sisältävät toki vähemmän nuuskaa kuin normipurkit, joten se ainakin osaltaan selittänee tuon edullisuuden. Makuasioitahan nämä ovat, mutta mun mielestä LD on huomattavasti parempaa, kuin Siljan "halpismerkki" Granit. Tai ainakin se LD White-pussinuuska on, muista LD:n tuotteista mulla ei ole kokemusta.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Mun mielestä taas tuo LD on oikeinkin hyvää, ainakin nyt hintaansa nähden. Purkit sisältävät toki vähemmän nuuskaa kuin normipurkit, joten se ainakin osaltaan selittänee tuon edullisuuden. Makuasioitahan nämä ovat, mutta mun mielestä LD on huomattavasti parempaa, kuin Siljan "halpismerkki" Granit. Tai ainakin se LD White-pussinuuska on, muista LD:n tuotteista mulla ei ole kokemusta.
No, meneehän tuo pahan päivän varalta, mutta en kyllä laivalle lähde osteleen LD:tä. Granit on samaa osastoa, jää paska maku suuhun noiden jälkeen. Mutta makuasioita tosiaan, ja joku voi tykätä Megapolestakin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No, meneehän tuo pahan päivän varalta, mutta en kyllä laivalle lähde osteleen LD:tä. Granit on samaa osastoa...
Pitkälti omallakin kohdalla näin. Eihän se yhtä hyvää ole kuin esim. normigenkku, mutta ei toisaalta yhtä kallistakaan. Toki hintaero on silti varsin mitätön:

General Loose 41,90 e
General Portion 39,90 e
General Onyx Portion 44,90 e
General White Portion 39,90 e
General X Strong Portion 39,90 e
Granit Loose 39,90 e
Granit Portion 36,90 e
Granit White Portion 36,90 e
Joka tapauksessa pidän LD:tä parempana nuuskana kuin Granit ja jostain syystä tuo LD:n White-pussinuuska ainakin mulla saa aikaan huulen ärtymisen ja sitä kautta sen jokaisen nuuskaajan tietämän mukavan kirvelyn, samaa vaikutusta en Granitista saa. Muutenkin olen huomannut, että kannattaa vaihdella käytössä olevan nuuskan merkkiä, niin huuli ei ehdi tottumaan yhteen tiettyyn merkkiin, joka sitten ei tunnu enää missään. Toki tässäkin varmasti on yksilökohtaisia eroja.

Yksilökohtaisista eroista tulikin mieleen, että huomasin taas miten nopeasti purkillinen irtonuuskaa mulla kuluu, kun sitä herkuttelunuuskaksi viimeksi muutaman purkin ostin. Pussinuuskapurkki mulla kestää sellaiset 2-3 päivää, kun taas tykkinuuskapurkki menee reilussa päivässä ja tämä ihan merkistä riippumatta.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Yksilökohtaisista eroista tulikin mieleen, että huomasin taas miten nopeasti purkillinen irtonuuskaa mulla kuluu, kun sitä herkuttelunuuskaksi viimeksi muutaman purkin ostin. Pussinuuskapurkki mulla kestää sellaiset 2-3 päivää, kun taas tykkinuuskapurkki menee reilussa päivässä ja tämä ihan merkistä riippumatta.
Totta tosiaan, yksilökohtaisia eroja. Meikäläisellä tilanne on aikalailla päinvastainen ja löysän käyttö kyllä vähenee vähenemistään. Ruotsissa tuli tuossa käytyä ja mukaanhan tarttui toki hiukan ehkä enemmänkin tuotteita kuin laillista on. Mm. Thunderin Ultra Strongia, Offroadin Frosted Whitea (yllättävän hyvää) ja tasapainottamaan normimakuna Skrufin Extra Strong Whiteä ja tietysti myös muutama purkki Byronia. Lösit jätin tällä kertaa liki kaikki hyllylle ja ostin vain pelkkää Göteborgin Prima Fintiä, joka on kyllä aivan erinomaista tavaraa. Skrufin Extra Starkkia toki olisi tuotu, mutta Kungstobakista oli loppu ja muualla kun siellä ja Swedish Matchin omassa putiikissa ei tullut käytyä.

Aasinsillan kautta päästään kätevästi tuohon Swedish Matchin omaan puljuun ja ei siitä muuta voi sanoa kuin että suosittelen ja kovasti. Hinnaltaan toki melko kallis, mutta palvelu oli aivan erinomaista ja myynnissä on tosiaan kaikenlaista härpäkettä kaulahuiveista nuuskaan ja kalvosinnapeista kännykän kuoriin. Kyseisessä paikassa on myöskin maailman ensimmäinen (lieneekö myös ainoa) nuuskakahvila, jossa siis myyjät yksinkertaisesti suosittelevat mitä nuuskaa kannattaa minkäkin kahvin kanssa käyttää. Itselleni tarttui mukaan tuollainen "retro"-paketti Ettania. 250 grammaa Ettania on yksinkertaisesti kääritty paperiin kunnon vanhan ajan tyyliin.

Osoite on Kungsgatan 3 ja englanninkieliset nettisivut löytyvät täältä. Aika lailla must visit.
 

Cactus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Sj Sharks
Joo, siis halpisnuuskana LD on nimenomaan lyömätön, toki Knoxin kanssa. LD:ssä on muistaakseni vajaa 20pussia purkissa, mutta noihin joihinkin Odensin ym halpisnuuskien kokoihin verrattuna varsin mainio, sylettää oikein kun Odensissa on jotain 14pussia purkissa, helkkari hyvä että päiväksi riittää.

Hintaeroa tosiaan on LD:llä vs Ettan tai General. Noita normeja saa usein tarjouksesta sen 3patteria ~100e, mutta kun tuolla satasella saisi LD:tä sen 5patteria. Juuri kun kaveri laivalla oli, siis Vikingillä niin patterin hinta oli 20,40€. On siinä hintaeroa, 2 x 3setti Ettan/Gene/Göteborg 200€ VS 10patteria LD:tä hintaan 204€. Tottakai itsekin mieluummin Ettania tai Generalia käytän, mutta kyllä hinta puhuu puolestaan, jos samalla hinnalla (muutaman egen ero) saa 4patteria enemmän. =)

Juuri tuli laivalta 2tornia Ettania ja 1torni Generalin vittiä. Parin viikon päästä sitten 2tornia Ettania ja 1torni normi Generalia.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Täytyy kuitenkin muistaa, että Odensia saa reilun puolet halvemmalla kuin laivalla myytäviä merkkejä ja sikäli tuo vähäinen pussin määrä ei ole haitaksi. Ja kyllähän Odensin hinta-laatusuhde on parhaimmistoa ja pistää extreme cold pärisemään vanhemmallakin konkarilla.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Täytyy kuitenkin muistaa, että Odensia saa reilun puolet halvemmalla kuin laivalla myytäviä merkkejä ja sikäli tuo vähäinen pussin määrä ei ole haitaksi. Ja kyllähän Odensin hinta-laatusuhde on parhaimmistoa ja pistää extreme cold pärisemään vanhemmallakin konkarilla.
Tuo on totta. Kungstobakista kun viimeksi ostin Oden's Extreme Cold Dry White:a, niin hinta taisi olla 190 kr /torni. Tuolla hinnalla ja tuolla vahvuudella meikäläistä ei haittaa, että purkissa on vain se n. 14-15 pussia, koska pussit on kuivia ja niitä voi pitää pitkään huulessa ilman että rupeavat valuttelemaan. Sen lisäksi välillä esim. kaljotellessa on hauskaa, että pussi menee ns. ihan jalkoihin asti. Toisaalta en mä tota Odensin Extreme Cold myrkkyä ihan arkikäytössä diggaa käyttää, vaan sitä varten on esim. Skruffin tranbäriä ja muuta peruspussia. Ei nouse toleranssi silloin liikaa.
 

Cactus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Sj Sharks
Noh kuten jo aiempaan viestiini kirjoitin, niin LD:llä hintana viikkarilla 20,40€ joten eipä hinnassa häpeä Odensille.

Omaan makuun Odens ja vastaavien nuuskien makuesanssit eivät putoa millään. Eikä pärise, vaikka en ole nuuskannut kuin vasta reilut 12-vuotta. :D

Eli jos saan valita LD:n 18-19pussin purkin tupakan maulla tai pärisevän/"pärisevän" Odensin 14pussin purkin, niin homma on selvä. Mieluiten kuiteski Ettan ja General meikäläiselle.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Noh kuten jo aiempaan viestiini kirjoitin, niin LD:llä hintana viikkarilla 20,40€ joten eipä hinnassa häpeä Odensille.

Omaan makuun Odens ja vastaavien nuuskien makuesanssit eivät putoa millään. Eikä pärise, vaikka en ole nuuskannut kuin vasta reilut 12-vuotta. :D

Eli jos saan valita LD:n 18-19pussin purkin tupakan maulla tai pärisevän/"pärisevän" Odensin 14pussin purkin, niin homma on selvä. Mieluiten kuiteski Ettan ja General meikäläiselle.
Hyvin, hyvin mielenkiintoista, että rankkaat LD:n ennen Odensia eikä Odens tunnu juuri missään? No, nämä on taas näitä henkilökohtaisia mielipiteitä ja tuntemuksia ja itsehän sen tietää parhaiten. Kaikki Odensithan ei tosiaan "pärise", juurikin tuo sana "extreme" tuo paljon. Normaali Cold on sama kun heittäisi Megapolen huuleen ja jää ihmeen kitkerä jälkimaku, kun taas Extreme Cold on pirun hienoa tavaraa. Ja kuten mainittiinkin tuossa, että kaljan kanssa menee kivasti falskaamatta.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Kyllähän Odensit ihan asiansa ajaa, mutta niitä on harvemmin saatavilla tai jos on, niin joku urpo myy niitä jollain 45-50e tornihinnalla. LD on oikein hyvää noin halvaksi pussiksi, mutta mikäli mahdollisuus on molempiin halvalla niin vaikea sanoa, kumpi on parempaa. Odenseja ei kovin montaa purkkia pysty putkeen käyttää, mutta LD:tä huomattavasti paremmin. Odensit kyllä tuntuvat enemmän ja niistä saa paremmat fiilikset, joten vähän fifty-fifty.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Omaan makuun Odens ja vastaavien nuuskien makuesanssit eivät putoa millään.
Allekirjoitan tämän. Tuossa pari päivää sitten kaveri halusi väkisin tarjota jotain Odens extreme dry white magic unbemazing-pussinuuskaa ja koska en kehdannut kieltäytyäkään, otin sen suuvedeltä tuoksuvan pussin vastaan. Vahvuus vaikutti olevan ihan jees, mutta maistui vaan niin saakelin pahalta, että kovin pitkään se ei huulessani viihtynyt.

Näistä makunuuskista kaikki nuo "raikkaan" makuiset tyrmään välittömästi, salmiakkivivahteisista mulle toimii LD Salmiak, Catch white licorice ja totta kai suosikkeihini muutenkin kuuluva General Onyx.

Onneksi silti näitä kaiken maailman mintcaramelberry-nuuskia on markkinoilla, koska se edesauttaa sitä, että kaikki löytävät oman suosikkinsa. Ei ole ollenkaan multa pois jos joku niitä preferoi, ite tykkään tosiaan nuuskassani satunnaisesti salmiakin/lakritsin mausta, mutta pääasiassa se on ihan rehellinen tupakanmaku joka mulle toimii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös Pohja