Ai, että kanukit ja jenkit arpoivat ottelulohkot siten, että tiesivät varmasti Suomen kohtaavan Ruotsin ennen Kanada-ottelua? Joopa joo... varmaan oli kaikkien pelien maalintekijät ja maalien syntyajatkin etukäteen päätetty.
Lohkovoittajathan ansaitsevat kevyemmän ohjelman, koska pääsevät suoraan välieriin. Yleensä lohkot jaetaan siten, ettei A-lohkoon tule Suomi, Ruotsi, Venäjä, Kanada ja USA ja toiseen Kazakstan, Valko-Venäjä, Puola, Norja ja Tsekki. Eli edellisten kisojen menestys vaikuttaa lohkojakoihin, jotta niistä saataisiin mahdollisimman tasaiset.
--
Yleisesti tässäkin turnauksessa nähtiin Suomen vahvuudet: alivoimapeli, joukkuepelaaminen, hyvä maalivahti ja tarkka viisikkopuolustus. Käytännössä kaikki puolustuspelaamisen asioita. Jos aina lähdetään puolustamaan, onko ihme, ettei juuri maaleja tule.
Usein näki koko Suomen viisikon omalla alueella kuin alivoimamuodossa. Ettei vaan kolahda omissa. Hyökkääjätkin valitaan sillä perusteella, miten hyvin puolustavat. Ja sitten nippu ns. roolipelaajia pelotteena. Kanadaa vastaan ei ollut kummassakaan pelissä mitään jakoja. Ruotsi-ottelussa nähtiin Suomen tapaisen joukkueen ainut mahdollisuus - joku pomppu toiseen päähän ja oma pää nollilla.
Huippualivoima voi tarkoittaa surkeaa ylivoimaa. Kyse on siitä, mitä harjoitellaan ja mitä painotetaan.