Mainos

Ns. valmiit einesruoat... Illuminatin & Alieneiden juonia, vai?

  • 20 034
  • 90

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Marinoituja kananreisiä menee paljon, koska ne ovat niin halpoja.
Hah, unohtui tyystin. Ei nyt kovin usein tule ostettua noita, mutta on niin törkeän halpaa kamaa, ettei viitsi tiskiin jättää ihan aina. Tosin nyt satuin löytämään koipia ilman luuta, joten lihan kilohinta ei mikään paha ole siinäkään ja saa kätevästi maukkaat paistokset aikaiseksi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Olen tuota kaupan purkkivorschmackia kokeillut, mutta kyllä valittaen on todettava, että säilyke maistuu tässäkin tapauksessa säilykkeeltä. Onhan se toki parempi, kuin olla kokonaan ilman vorschmackia. Ns. scratch built -vorschmackia kun ei tahdo nykyään saada oikein mistään.
Ihme olisikin jos säilykkeenä myytävä tuote edustaisi parhautta. Mutta säilykesarjassa Marski menettelee vallan oivallisesti, ja paras menetellä kun kilpailevaa säilyketuotetta ei juuri mistään löydy, ruokakaupoista ainakaan.

Marskissa on omaan makuuni snadisti liikaa suolaa. Silliä ja anjovislientä säätämällä tuohon voisi vaikuttaa, mutta minkäs teet säilykkeelle muuta kuin blandaisit. Rakenne on hitusen karkeahko, kaipaisi jotain pehmennystä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihme olisikin jos säilykkeenä myytävä tuote edustaisi parhautta. Mutta säilykesarjassa Marski menettelee vallan oivallisesti, ja paras menetellä kun kilpailevaa säilyketuotetta ei juuri mistään löydy, ruokakaupoista ainakaan.

Marskissa on omaan makuuni snadisti liikaa suolaa. Silliä ja anjovislientä säätämällä tuohon voisi vaikuttaa, mutta minkäs teet säilykkeelle muuta kuin blandaisit. Rakenne on hitusen karkeahko, kaipaisi jotain pehmennystä.

Eikös vanha kansa neuvo heittämään raa´an perunan liian suolaiseen keittoon, imee kuulemma suolaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eikös vanha kansa neuvo heittämään raa´an perunan liian suolaiseen keittoon, imee kuulemma suolaa.
Enpä tiedä, voi olla. Vanha kansa on joskus tiennyt asioita paikalleen, mutta aikamoista humpuukiakin tarjotaan perinneoppeina. Säilykevorschmackin suolaisuuden alentamista lähtisin ensimmäiseksi yrittämään siten, että sekoittaisin joukkoon muutenkin vorschmackiin sopivia ainesosia järkevässä suhteessa. Samalla olisi mahdollista modata säilykettä haluttuun suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Anjovis sinänsähän on täysin hyödytön elintarvike, mutta vorschmackissa se on toimiakseen, ainoa perusteltu paikka hyväksyä sen olemassaolo. On ne juutalaiset joskus jotain hyvääkin saaneet aikaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eipä tuossa tarvitse juuri muuta kuin osata keittää riisipuuro.

Tuossa reseptissä ei tosiaankaan näköjään ole mitään ihmeellistä. Riisipuuroa nyt ei tule keitettyä kuin jouluna, mutta samahan se on sitä keittää sen verran, että syö puuroa myös puurona. Hyväähän se on.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yleensä mikroruuat maistuu ihan hirveältä, mutta on niitä joskus pakko ostaa. Ja mahtuu sinne muutamia herkkujakin mukaan. Esim. palapaisti perunamuusilla ja härkäruukku saivat minut aikoinaan reissuhommissa iloiseksi. Ainoa miinus oli annosten turhan pieni koko, 300 grammainen annos ei riitä täyttämään fyysistä työtä tekevän ison miehen pötsiä. Viereen pitikin ladata kasallinen kinkku-juustoreissareita ja purkki reajuustoa ynnä tietysti litran purkki maitoa niin johan oli riittävä satsi.

Ikisuosikki on tietysti hernekeitto. Sitä en ole ikinä itse tehnytkään, vaan aina olen luottanut purkkikamaan. Äiti kylläkin tekee itse hernarin ja se onkin sitten superherkullista. Harvoin kehtaa silti äidin herkkuruokien ääreen mennä. Kotona saankin nauttia hernarini yksin, sillä perheen muut jäsenet eivät vielä ole ymmärtäneet tämän perinneherkun neroutta.

Pienestä pitäen olen pitänyt myöskin maksalaatikosta, joten melko perinteisellä linjalla pysytään. Rusinat mukana, ehdottomasti.

Silloin tällöin tulee myös ostettua Jalostajan sianlihakastike-purkkeja. En tosin käytä niitä kastikkeena, vaan nautin ne ikään kuin keittona :) Hyvänmakuista pöperöä on, koiranruokamainen olemus vaan ensin hieman sieppasi.

Eli kyllähän sieltä hyvänmakuistakin kamaa löytyy. Ja on varmaan muitakin jotka kelpuuttaisin vatsani täytteeksi, mutta edellämainituista on tullut itselleni kestosuosikkeja. Ei vaan kannata kauheasti mietiskellä esimerkiksi että mitä lihaa niissä on käytetty, jne.

Valmispizzoja en suostu enää syömään lainkaan. Ihan kaamean makuista roskaa merkistä riippumatta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Anjovis sinänsähän on täysin hyödytön elintarvike, mutta vorschmackissa se on toimiakseen, ainoa perusteltu paikka hyväksyä sen olemassaolo. On ne juutalaiset joskus jotain hyvääkin saaneet aikaan.
Anjovis ja silakat ovat myös omiaan edistämään kihtiä, samoin kuin nahkoineen tai päineen ja häntineen syötävät kalat. Samaten äyriäiset. Ruokahalullisten elostelijoiden sairaus, kihti vaivaa Ahtisaartakin. Lääkäri on kehottanut minua vähentämään radikaalisti keitettyjen sinisimpukoiden ja saksielävien syöntiä kun kihtiarvot ovat olleet selvästi kohollaan. Olutkin on pannassa. Saatanan saatana. Lohtupuolelle jää se, ettei kihtiä välttääkseen kannata myöskään syödä ahnaasti janssoninkiusausta a.k.a. piikkilankaestettä. Siinä ei menetä kerrassaan mitään. Tosin kihtiäkin pahempi kohtalo on totuttautua syömään jatkuvasti einesruokia. Pääkonsuli Heikki Tavelan mukaan muuten kirjolohi ei ole kala, se on "altaassa kasvatettu hömpönpömppö", lähinnä jonkinlainen eines.

Vorschmackiin tosin lisätään melko pieni määrä silliä ja/tai anjovista. Jotta vorschmackia syömällä ehtisi hankkia kihdin, niin sitä varmaan pitää syödä muutama ämpärillinen päivässä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Aika paljon riippuu valmisruoan määritelmästä, minkä verran niitä voi sanoa käyttävänsä itse. Bataattikeiton tai vastaavan teen usein pohjana valmis sose, samoin joululaatikot tein valmissoseista, mutta ovatko nämä sitten valmisruokaa lienee määrittelykysymys. Peruslähtökohtana, että foliopakettiin pakattuja eineksiä ei taloudessa käytetä, koska ne eivät ole hyviä vaan hyvin teollisia.

Vorschmack on niin simppeli ruoka tehdä, etten ymmärrä sitä purkkiversiota yhtään. Toki jos tulisi ns. juuri nyt tuska saada vorschmackia, sitten varmaan sellaisesta, koska sen kunnolla valmistaminen kestää kuitenkin vähintään sen 3-4 tuntia. Toisaalta aktiivinen valmistusvaihe melkoisen vähän aikaa, loppu on enimmäkseen odottelua.
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Jos mennään Wikipedian kertoman määritelmän mukaan eli "Eines on vähittäiskaupassa myytävä valmis elintarvike, joka ei ole säilyke eikä pakaste.", niin meidän perheen listasta tulee aika lyhyt. Oikeastaan silloin tällöin maksalaatikko (ja tietysti rusinoilla) sekä valmiit karjalanpiirakat menevät tuon määrityksen piiriin, mitä tulee itse ostettua ja käytettyä eineksistä. Lapsille joutuu kyllä vielä noidenkin lisäksi tuomaan kaupasta aina aika ajoin kananuggetteja ja lihapiirakoita, kun molemmat tykkäävät niitä syödä välipalaksi koulun jälkeen.

Maksalaatikkoa teen kyllä itsekin, jos ei muuten niin ainakin jouluksi ja onhan noita karjalanpiirakoitakin tullut tehtyä silloin tällöin. Laiskuus kuitenkin aina välillä voittaa ja etenkin karjalanpiirakoita saa tuolta eri kauppojen paistopisteiltä sen verran hyvän makuisina, että pärjäävät kyllä kotona tehdyillekin. Meinasin muuten unohtaa kertoa, että tuo kaupan maksalaatikko täytyy lämmittää voissa paistinpannulla ja päälle tietysti häränsilmäksi paitettu kananmuna.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Jos mennään Wikipedian kertoman määritelmän mukaan eli "Eines on vähittäiskaupassa myytävä valmis elintarvike, joka ei ole säilyke eikä pakaste.", niin meidän perheen listasta tulee aika lyhyt. Oikeastaan silloin tällöin maksalaatikko (ja tietysti rusinoilla) sekä valmiit karjalanpiirakat menevät tuon määrityksen piiriin, mitä tulee itse ostettua ja käytettyä eineksistä.

Karjalanpiirakoita tulee ostettua enemmänkin. Ne ovat niin hyviä, että en edes miellä niitä eineksiksi. Jos ne sitten ovat, niin syön mielelläni eineksiä. Minulle se tarkoittaa valmiita aterioita ja niitä ei tarvitse syödä, koska aterian voi valmistaa itsekin.

Sämpylöitä tulee tehtyä, mutta karjalanpiirakoita ei jaksa.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Hö, piti kehua sitä ainoaa asiaa jossa olen hyvä, eli pakastepitsan tuunausta, mutta kun se on pakaste, niin hö. Kehun silti. Seuraavassa ohjeessa on yksiselitteisesti kielletty minkäänlaisten tuoreiden raaka-aineiden käyttö.

Uuni päälle, termostaattiin 230 astetta ja bolognese-pakastepitsa pellille. Riko päälle pari Lidlin häkkikananmunaa. Ota jääkapista pino metukkasiivuja ja leikkaa saksilla suikaleita pitsan päälle. Lisää purkista jalopeno-siivuja ja valmista valkosipulimurskaa. Jos löytyy purkkiherkkusieniä, niin niitäkin saa laittaa. Höylää mistä tahansa juustosta suikalaita luomuksen päälle. Suikaleitahan saat kun höyläät juustoa kulmista. Seuraavaa höylääjää voi mokoma toiminta vituttaa, mutta hätä ei lue ihmissuhteita. Lätty uuniin ja ulos aivan viime hetkellä, eli juuri ennen palamista. Tämä siksi, että näin paksu piirakk.. pitsa kestää kypsyä tovin. Hyvää ruokahalua!

Tonnikalapitsaa voi tuunata samalla tavalla lisäämällä purkista kilohaileja ja katkarapuja.

Mitä "oikeisiin" eineksiin tulee, niin maksalaatikkoon ja satunnaisiin karjiksiin jää täälläkin. Maksalaatikosta tulee ihan syömiskelpoista, kunhan käyttää pannun kautta. Tosin tuppaa tarttumaan.
 

Joppe K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kiekko-Vantaa
Karjalanpiirakoita tulee ostettua enemmänkin. Ne ovat niin hyviä, että en edes miellä niitä eineksiksi. Jos ne sitten ovat, niin syön mielelläni eineksiä. Minulle se tarkoittaa valmiita aterioita ja niitä ei tarvitse syödä, koska aterian voi valmistaa itsekin.

Sämpylöitä tulee tehtyä, mutta karjalanpiirakoita ei jaksa.

Itse asiassa tuosta noiden karjalanpiirakoiden eines-statuksesta ei ole minullakaan mitään havaintoa. Monessa kaupassa löytyvät vaan samasta hyllystä lihapiirakoiden, hampurilaisten, hodarien jne. kanssa tai sitten ne mitä tulee itse enemmän ostettua ovat paistopisteen hyllyssä.

Aina silloin tällöin tulee tosiaan karjalanpiirakoitakin tehtyä ihan itse. Tekeminen sinänsä on helppoa, mutta aikaa siihen menee ja ulkonäkökin niissä on hieman - sanoisinko persoonallinen.
 

Nötkötti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
HK taisi tässä äskettäin tuoda kilpailijan kolmioleipä-markkinoille.
Tänään päätin kokeilla paikallisessa Keskon liikkeessä olevia HK:n Muna-pekoni ja sininenlenkki -kolmioleipiä. Hinta taisi olla 0,99€ joka on halpaa verrattuna kilpaileviin Saarioisen kolmioleipiin (Hinta 2,00-2,50€) tai Pirkan vastaaviin joiden hinta 1,99€.

Yllätyin kovasti maistaessani: Hinta antoi odottaa että leipä koostuu makkarasta ja leivästä, vaan olihan siellä kunnon majoneesi + chiliä, sinapin-siemeniä yms. vähän tulisempaa tavaraa. Oikein hyvää leipää, suosittelen.

Sitten se toinen leipä eli Muna-pekoni ei ollut ihan yhtä hyvä mutta hyvä kuitenkin. Majoneesi oli tässä leivässä vähän miedompaa. Pekonia oli yllättävän vähän, tuoteselosteen mukaan 12% mutta väitän että oli paljon vielä vähemmän. Munastakaan en oikeen tykännyt sillä se oli mielestäni kuiva, ja ehkä palanutkin. Muna jäi syömättä loppuun.

Mutta kaiken kaikkiaan oikein tervetullutta täydennystä einesruoka-osastoon, ja vielä nuin halvalla. Jonne asteikon mukaan 4,5/5, koska ei maistunut salami ja muna oli pahaa. Hinta oli mielestäni oikein hyvä.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
HK taisi tässä äskettäin tuoda kilpailijan kolmioleipä-markkinoille.
Tänään päätin kokeilla paikallisessa Keskon liikkeessä olevia HK:n Muna-pekoni ja sininenlenkki -kolmioleipiä. Hinta taisi olla 0,99€ joka on halpaa verrattuna kilpaileviin Saarioisen kolmioleipiin (Hinta 2,00-2,50€) tai Pirkan vastaaviin joiden hinta 1,99€.

Tuon 0,99 €:n pakko olla joku tarjous. HK:n tiedotteessaan aikasemmin keväältä kertoo että hinta uusille leiville on n. 2,49 €. Kolmas makuvaihtoehto on bbq-possu.
 
Noita kolmioleipiä tulee silloin tällöin laiskuuttaan vedettyä retkieväänä. Onhan ne aika kuivakoita esityksiä. Paitsi. Härmän Snackpointin kolmioleivät, noissa on fylliä sekä makua riittävästi. Jonkin verran tyyriimpiä mutta kilohinnaltaan menee varmaan samoihin atrioiden tms. kanssa. Noita löytyi aikoinaan täällä Tampereelta lähi-citarista mutta ei ole enää toviin hyllyssä näkynyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös