Mainos

Ns. valmiit einesruoat... Illuminatin & Alieneiden juonia, vai?

  • 20 040
  • 90

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Sinkkuna ja yksin asuvana on valmisruoka hyvinkin helppo valinta, vaikka kahdesta neljään kertaan viikossa teen sapuskaa ihan itsekin ja aina sellaisen satsin, että sitä voi joko pakastaa ja syödä sitten joskus tai syödä samaa ruokaa pari päivää putkeen.
Valikoimassakin tosiaan löytyy maistuvia vaihtoehtoja nykyään, mutta yleensä valmisruoista syön maksalaatikkoa rusinoiden kera. On todella hyvää minun makuuni.
Valmispizzoja tulee otettua mukaan kaupasta silloin tällöin ja noita Saarioisten kanahampurilaisia ostan myös silloin tällöin. HK:n tavallinen hampparikin kelpaa, kun on vähän kastikkeita ja mausteita mukana.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Nykyisin on jo niin paljon ns valmisruokia, että siellä joukossa on paljonkin ihan syötävää settiä. Varsinkin kun hieman tuunaa annoksia. Monikohan Jatkoaikalainen tekee päivittän ruokasettinsä alusta loppuun saakka niistä yksinkertaisista raaka-aineista?

Ja vielä yksi käsi lisää.

Pari-kolme kertaa kuukaudessa joudun kiireessä ostamaan Footlessin mainitseman thai cuben, kaupan sushia tms., mutta muuten teen kaiken itse ihan alusta alkaen. Esimerkiksi sosekeittoja kanalla, tiikeriravuilla tms. on helppo tehdä iso satsi kerralla ja pakastaa sopivissa annoksissa valmiiksi - hyvää, halpaa ja terveellistä. Sitä paitsi mm. häränhännät ja kielet, ribsit jne. tulevat lähes itsekseen alkumisausten jälkeen, joten ainakaan kiirettä ei voi käyttää tekosyynä, kun ohessa ehtii tekemään ihan mitä tahansa pyykinpesusta imuroimiseen, Jatkoajan lukemiseen, parvekekalusteiden maalaamiseen ja panemiseen.

Tykkään puuhailla keittiössä ja esimerkiksi hyvällä veitsellä pilkkominen on suoranainen nautinto. Pakaste- tai valmiiksi pilkotut vihannekset sekä marinoidut lihat ovat saatanan keksintöjä, niitä en käytä koskaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
En sinkkuna ollessakaan juurikaan ostanut valmisruokia, vaan tein kaiken alusta loppuun. Tuohon aikaan olin vielä vegekin, joten liotin ja keittelin pavutkin itse enkä tyytynyt purkkijuttuihin. Ainoa valmisruoka, jota taisin joskus satunnaisesti ostaa olivat pinaattiletut. Ruoanlaitto on aina ollut mielestäni kivaa!
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Sama täällä. Valmisruokia tulee käytettyä todella vähän. Lähinnä menee jo mainittuihin perunasuikaleisiin yms. Joskus tulee kyllä sorruttua esim. krapulassa ja haettua jotain helppoa, josta sitten tuunaamalla saa parempaa. Heh, mukava käyttää sinänsä typerää tuunata-sanaa kun tietää, ettei Ukkometso tule itkemään tähänkin ketjuun.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pyrin tekemään mahdollisimman paljon itse, mutta aina arkisin ei ehdi. Molemmat aikuiset ovat töissä meitin taloudessa ja lisäksi puuhaa on omien sekä muksujen harrastusten kanssa sen verran, että aina ei ehdi tehdä alusta saakka itse. Viikonloppuisin en halua koskea valmistuotteisiin.

Muksujen lemppareita nuo meillä syötävät einekset yleensä ovat, eli maksalaatikkoa, pinaattilettuja sekä hampurilaiset/metripizza ovat silloin tällöin kehissä. Kokkikartanon valmislaatikot, lähinnä kinkkukiusaus, ovat enemmän omaan makuuni, jos valmiiseen on turvauduttava. Ei häviä juurikaan vetisistä sipuli-peruna -sekoituksesta taiotulle kinkkukiusaukselle.

Puolivalmisteita käytän harkitusti, lähinnä valmistajasta riippuen. Johonkin broilerin marinadisuikaleisiin en koske, mutta jos maustamattomat, siivotut broilerin koivet menevät samaan kastiin, niin sitten kelpaa. Ja sitten jonkin Reinin lihan marinadituotteen saattaisin ostaa ihan ilomielin. Miten puolivalmisteet nyt määritelläänkään. Tomaattimurska on yleisin varmasti meillä, jos se sellainen on. Vai eines?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nykyisin on jo niin paljon ns valmisruokia, että siellä joukossa on paljonkin ihan syötävää settiä. Varsinkin kun hieman tuunaa annoksia. Monikohan Jatkoaikalainen tekee päivittän ruokasettinsä alusta loppuun saakka niistä yksinkertaisista raaka-aineista?

Lasagnette paketti tulee joskus ostettua, mutta käytännössä muuten perheemme ruoka tehdään alusta loppuun niistä yksikertaisista raaka-aineista. Arkiruoka on hyvin yksinkertaista, kanankoivet vuokaan, vettä ja riisiä pohjalle ja ajastuksella uuniin kotiinpaluuta odottamaan. Kanasuikaleet pannuun, mausteita ja makukerma joukkoon, kanakastike on valmis. Sama toimii lihasuikaleiden ja jauhelihan kanssa. Joskus tulee tehtyä keittoja, muutaman perunan ja juureksen kuoriminen ei ole iso homma.
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Einesruokia tulee erittäin harvoin ostettua mutta esim tänään kun tein lihapullia niin sipulikeitto ainespussi meni lihapullataikinaan, kastike tuli tehtyä pussikamasta ja perunamuussi oli myös puolivalmista. Kai olen huono ihminen tämän takia.

-Tinke
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
No kyllähän erotunkin sitten täällä kirjoittavista suht suuresti. Omaan ruokavalioon kun kuuluu esim. lihapullat, pakastepizzat, karjalanpiirakat, perunasoselaatikot, lasagnet, Apetit-pakastekeitot, ruokaisat majopohjaiset valmissalaatit ja kalatuotteet (puikot,pihvit) pakasteesta. Perunasetti/riisi ja kastike on yleensä omaa tuotantoa. Oikeastaan hienoa, että moni valmistaa kaiken alusta mutta kai mä sitten yritän pitää elintarviketeollisuutta pystyssä:)

Hyviä valmistuotteita on paljon. Nykyisin taitaa olla hieman häpeä vain tunnustaa niiden käyttö kun eletään kuitenkin master chef-maailmassa.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Einesruokia, sikäli kun niillä tarkoitetaan kaupasta ostettavia valmisaterioita, en juurikaan syö. Joskus, kerran-pari kuussa saatan ostaa lihapiirakoita tai hampurilaisia, mutta siinäpä se. Purkkihernekeitto olisi kyllä hyvää, mutta työpaikan ruokalassa on sitä tarjolla noin joka toinen torstai, joten ei sitä niin kotona tule tehtyä. Kyllä monet muutkin varmaan maistuisivat, mutta jotenkin aina tulee väännettyä itse ruoka. Ei se kuitenkaan niin iso homma ole, hei.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Hyviä valmistuotteita on paljon. Nykyisin taitaa olla hieman häpeä vain tunnustaa niiden käyttö kun eletään kuitenkin master chef-maailmassa.

No monen mielestä noita ei ole paljon. Ja mitä ihmeen häpeää siinä teikäläisellä tai kenelläkään on? Jos itse pitää valmisruoasta niin siitä vaan. Turha sitä on heti taas vetää marttyyri-korttia esiin, niin kuin tässä ketjussa jo käynyt. Makunsa kullakin. Ei sitä moskaa myytäisi, ellei sille ostajia olisi.

Jos ihmiset tykkäävät syödä omatekemää ruokaa niin tuskin se ihan "Master chef-maailmaa" on.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hyviä valmistuotteita on paljon. Nykyisin taitaa olla hieman häpeä vain tunnustaa niiden käyttö kun eletään kuitenkin master chef-maailmassa.

Makuja on monia. Itse en keksi mitään syytä valmisruokia syödä, kun ruoanlaitolle on aikaa. Osa saattaisi ihan ok-makuisia ollakin, mutta sitten hinta onkin jo sitä luokkaa että kotona tekee paljon halvemmalla paljon parempaa tai syö ulkona.

Toki jollain tasolla ymmärrän perheellisten kiireen yms. mutta ruoanhan voi aina tehdä edellisenä päivänä valmiiksi ja lämmittää samassa ajassa kuin eineksenkin.

Meillä poika on nyt 7kk eikä ole syönyt mitään valmiskamaa. Uskon että se on terveydelle jatkossa hyväksi, sekä oppii pienestä pitäen syömään monipuolisesti.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jos ihmiset tykkäävät syödä omatekemää ruokaa niin tuskin se ihan "Master chef-maailmaa" on.

Meikäläisen kokkailut on ainakin todella kaukana mastercheffistä, perusruokaa hyvistä raaka-aineista. Ei paljon nappaa kikkailla mitään ihmeellisiä.

Siis helvetti, sipulia saa nykyään valmiiksi silputtuna. Kuka helvetti niitä ostaa? Käsiä pystyyn nyt.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Einekset ovat enimmäkseen ankeita esityksiä. Vältän niitä jos vain mahdollista. Joitakin riemukkaita poikkeuksia löytyy, etunenässä muutamat keitot.

Hernekeitto on siitä hienoa tavaraa, ettei teollinen prosessi onnistu pilaamaan sitä oikeastaan minkään vertaa. Hernekeitto on hernekeittoa. Vielä kun hernaria täydentää oman maun mukaan vaikkapa kermatilkalla ja/tai maidolla, sinapilla, tuoreella sipulilla, juustoraasteella, jauhelihalla/palvikinkulla tms., niin hyvää tulee.

Nykyään saa jo keskinkertaisesti varustelluista kaupoista valmista borssikeittoa lasipurkissa tai tölkissä. Borssia olisi melko helppo valmistaa kotonakin. Tosin valmisruokana myytävä borssi on yleensä niin hyvää ja edukasta, ettei keitonteko oikein maksa vaivaa. Lautaselle kauhottu borssi kaipaa pientä nokaretta smetanaa maistuakseen erityisen hyvältä. Toisinaan kaupasta saa myös muita itänaapurin keittoja, kuten seljankaa ja rassolnikia. Jopa shtshi eli perivenäläinen kaalisoppa on bongattu muutaman kerran suomalaiskaupan hyllyltä valmistuotteena. Riippuen valmistajasta keitot vaihtelevat maultaan tyydyttävästä erittäin hyvään.

Lihakaalilaatikko saa niukasti armon einesmuotoisena. Vaimon kärsivällisyys riittää joskus harvoin jopa lihakaalilaatikon valmistamiseen kotona, omani ei. Onneksi kaupasta saa kohtuullista lihakaalilaatikkoa, jota kylläkin on aivan pakko modifioida jotenkin.

Bonus: Ehkäpä muutkin ovat huomanneet kaupoissa myytävän vorschmackia. Tätä ei nyt oikein voi pitää eineksenä, valmissäilykkeenä paremminkin. Kaupoissa yleisesti myytävä Marskin Vorschmack on paremminkin luxussäilyke, jonka rinnastamisesta kategorisesti esimerkiksi maksalaatikkoon saisi rangaista pieksämällä. Marskin Vorschmack onkin mainio tuote, noin kympin hintaluokassa ehkä hintava, mutta erinomaittain maistuvaa. Nautitaan kuten vorschmack aina, eli smetanan, kuutioitujen suolakurkkujen ja etikkapunajuurten kanssa. Pääruoka-vorschmackin kanssa tarjotaan lisäksi mielellään myös pottumuusia tai uuniperuna.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Maksalaatikko on aika lailla ainoita, mutta sitä tulee kyllä välillä ostettua. On se vaan sen verran hyvää. Ja rusinoilla tietenkin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Bonus: Ehkäpä muutkin ovat huomanneet kaupoissa myytävän vorschmackia. Tätä ei nyt oikein voi pitää eineksenä, valmissäilykkeenä paremminkin. Kaupoissa yleisesti myytävä Marskin Vorschmack on paremminkin luxussäilyke, jonka rinnastamisesta kategorisesti esimerkiksi maksalaatikkoon saisi rangaista pieksämällä. Marskin Vorschmack onkin mainio tuote, noin kympin hintaluokassa ehkä hintava, mutta erinomaittain maistuvaa. Nautitaan kuten vorschmack aina, eli smetanan, kuutioitujen suolakurkkujen ja etikkapunajuurten kanssa. Pääruoka-vorschmackin kanssa tarjotaan lisäksi mielellään myös pottumuusia tai uuniperuna.

Tuota on pitänyt kokeilla joskus, mutta unohtuu aina. Pitää laittaa muistiin huomista kauppareissua ajatellen. Toki vorschmackin kanssa pitää syödä duchesse-perunaa. Ja silputtu sipulihan tuohon kuuluu myös.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Purkkihernekeitto olisi kyllä hyvää, mutta työpaikan ruokalassa on sitä tarjolla noin joka toinen torstai, joten ei sitä niin kotona tule tehtyä.

Oletkos muuten koskaan ajatellut paljonko syötkään valmisruokateollisuuden tuotteita työpaikan ruokalassa? Ei taida olla kokki kolmonen olla itse vääntänyt ihan kaikkea alusta asti ja tuskin on omin pikkukätösin raastanut porkkanoita ja edes keittänyt niitä perunoita.
Ja samoja puolivalmiita ja valmiita komponetteja käytetetään myös näissä oikeaa ravintolaa muistuttavissa etukorttipaikoissa ja varmaan kaikissa ketjuihin kuuluvien tienvarsiliikenneasemien syöttölöissä.

On kyllä ihan omasta kokemuksesta sanottava, että laatuhaitari niin valmisruokien kuin näiden puolivalmiiden komponettien osalta on todella laaja aina oikeasti hyvän makuisesta ihmisruoaksi kelpaamattomaan. Yleensä laatu ja hinta kulkevat käsi kädessä. Esimerkiksi erään tässäkin ketjussa mainitun toimijan 80 % naudanlihaa sisältävät lihapullat ovat oikeasti syötäviä. (Itse toki teen parempia...)
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Kaupan pakastealtaasta lähtee silloin tällöin mukaan punakampelafileitä ja jotain Findusin kasvissettejä, joita hätäpäissään tulee paisteltua, jos muuta ei kaapista löydy.

Tavallisesti ei tule einesruokia syötyä, eikä vähiten ajankäytön takia. Siinä ajassa, missä uuni lämpeää ja pakastepizza paistuu, väsää ja nauttii maittavan ja ravitsevan salaatin. Viimeksi tänään kellotin tonnikala-raejuustosalaatin valmistuksen viiteen minuuttiin. Kiireiselle ihmiselle siis valmisruoat ovat mahdottomuus.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tuota on pitänyt kokeilla joskus, mutta unohtuu aina. Pitää laittaa muistiin huomista kauppareissua ajatellen. Toki vorschmackin kanssa pitää syödä duchesse-perunaa. Ja silputtu sipulihan tuohon kuuluu myös.
Tuossa on minun handicap, en ole kotioloissa laittanut koskaan vorschmackin kanssa duschesse-perunoita. Helppoahan niitä olisi tehdä. Tuore pilkottu sipuli on myös verraton lisuke vorschmackin kanssa. Sata grammaa vodkaa kenties myös!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ja samoja puolivalmiita ja valmiita komponetteja käytetetään myös näissä oikeaa ravintolaa muistuttavissa etukorttipaikoissa ja varmaan kaikissa ketjuihin kuuluvien tienvarsiliikenneasemien syöttölöissä.

Ihmiset hämmästyisivät, jos tietäisivät kuinka paljon teollista tavaraa käytetään ihan vaikka kuinka hienoissa ravintoloissa. Miljöö kohdalleen, hinta ylös ja hieno esillepano, niin se menee täysin läpi.

Ei tule eineksiä juurikaan käytettyä, maksalaatikko on kuitenkin sellaista mitä ei tule tehtyä itse. On ollut kyllä mielessä monta kertaa, kun aika paljon ruokaa laittelen. Olisiko se nyt aivan mahdoton tehtävä.

Makaronilaatikko on erittäin hyvä esimerkki siitä mikä on aivan kammottavaa paskaa eineksenä kaikilta valmistajilta. Varsinkin, kun se on niin helppo ja nopea tehdä. Tai kestäähän siinä uunissa pitämisessä, mutta sen saa sinne nopeasti ja helposti.

Valmiiksi pilkotusta sipulista kuulen nyt ensimmäistä kertaa, mutta eipä se todellakaan yllätä. Pilkoin äsken pari sipulia kalakeittoon, ei vain tullut mieleenkään, että tässähän olisi liikeidea myydä valmiiksi pilkottuna.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Olen tuota kaupan purkkivorschmackia kokeillut, mutta kyllä valittaen on todettava, että säilyke maistuu tässäkin tapauksessa säilykkeeltä. Onhan se toki parempi, kuin olla kokonaan ilman vorschmackia. Ns. scratch built -vorschmackia kun ei tahdo nykyään saada oikein mistään.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ihmiset hämmästyisivät, jos tietäisivät kuinka paljon teollista tavaraa käytetään ihan vaikka kuinka hienoissa ravintoloissa. Miljöö kohdalleen, hinta ylös ja hieno esillepano, niin se menee täysin läpi.
Kovin hienoissa ravintoloissa en usko käytettävän, mutta jos mestassa käy joku bonuskortti, niin melko varmasti on ainakin puolivalmisteita ja pakasteita käytetty.
Valmiiksi pilkotusta sipulista kuulen nyt ensimmäistä kertaa, mutta eipä se todellakaan yllätä. Pilkoin äsken pari sipulia kalakeittoon, ei vain tullut mieleenkään, että tässähän olisi liikeidea myydä valmiiksi pilkottuna.
Kyseessä on tietenkin pakaste. Osaan vain kuvitella miten hyvä ja kätevä tuote on kyseessä.
 
K

kiwipilot

Monikohan Jatkoaikalainen tekee päivittän ruokasettinsä alusta loppuun saakka niistä yksinkertaisista raaka-aineista?

Heps. Maksalaatikkoa joutuu joskus lapsille ostamaan, muuten lähes kaikki tehdään itse.

Edit. Eipä tehdäkään; purkkihernekeittoa tulee osteltua silloin tällöin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ei tule eineksiä juurikaan käytettyä, maksalaatikko on kuitenkin sellaista mitä ei tule tehtyä itse. On ollut kyllä mielessä monta kertaa, kun aika paljon ruokaa laittelen. Olisiko se nyt aivan mahdoton tehtävä.
Maksalaatikko on mielestäni helpoin esim. joulusapuskoista. Eipä tuossa tarvitse juuri muuta kuin osata keittää riisipuuro. Sen sekaan sotketaan jauhettu maksa, kananmuna ja mausteet --> uuniin. Tuosta noin vaikka ohjetta.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Kananuggetit on ihan hyvä välipala, jos on pääsy mikrolle. Suklaapuuro on hyvää. Marinoituja kananreisiä menee paljon, koska ne ovat niin halpoja.

Nakit&muusi-tyyppistä valmisruokasettiä en ole syönyt kertaakaan elämässäni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös