Nokia – jättiläinen huojuu?

  • 951 525
  • 5 138

Jeffrey

Jäsen
Itse en oikein ymmärrä miksi muistikorttia tarvitsisi. Okei olisi melko näppärää mikäli olisi sekä tietokone että puhelin jotka lukisivat samaa muistikorttia. Nykyisellään noita standardeja on vain jo niin tuhottoman monta erilaista, että laitteiden yhteensopivuus olisi joka tapauksessa melkomoista lottoa.

Uskoisin, että muistikorteista osittainen luopuminen nyt on ollut tietyllä tapaa kustannus kysymys. Tämä on myös säästänyt rahoja mm. tuotekehityksessä, ja samoja resursseja on voitu allokoida RFID -siruihin. Veikkaisin, että ei mene kovinkaan pitkä aika siihen, että tietoa saa siirrettyä tehokkaasti myös langattomasti. Bluetooth tätä jo yritti, mutta siinä ei taida tehot riittää.

Itse olen käyttänyt omaa L800 melko säästeliäästi mitä kerättyyn dataan tulee. Tietenkin yhteystietoja, kuvia, videoita ja appeja on keräytynyt iso liuta. Edelleen puhelimessa on 11GT vapaata tallennustilaa. En oikein näe syytä sille, miksi tarvitsisin enemmän. Vieläpä kun on tuo skydrive!
 

J.Petke

Jäsen
Itse en oikein ymmärrä miksi muistikorttia tarvitsisi.

Itse heräsin tuohon todellisuuteen, kun halusin ladata musiikkia Spotifystä ja Googlelta puhelimeeni. Suomessahan data on aivan älyttömän halpaa mutta muualla maailmassa ei Spotifyn luukuttaminen 24h tule kysymykseen ilman biisien lataamista puhelimeen. Ja 16gt, josta muut härpäkkeet vie sen 4gt, ei kovin pitkälle riitä. Itse tilasin Note 2:seen 64gt muistikortin ja nyt ei tarvitse huolehtia vaikka haluaisi matkalle ladata jonkun sarjan puhelimeen, jotta saa lennot kulumaan hieman viihdyttävämmin.

Kyllä muistikorttipaikan puuttuminen on minulle hyvin iso erektionlaskija.
 

Jeffrey

Jäsen
Eikös esimerkiksi 10gt mahdu joku 1000 kappaletta? Keskiarvoltaan 4 min kappaleilla tuo olisi 4 000 min eli luukuttaa saa melkein kolme vuorokautta putkeen ilman, että tulee sama kipale kahdesti.

Ok, jos joku haluaa enemmän tilaa niin sitten haluaa.

Onkos kukaan muuten kokeillut tuota Nokian Music+ systeemiä. Siinä on käsittääkseni offline moodi, miten se käytännössä toimii? Käyttääkö vaan kovalevyä väliaikaiseen käyttöön?
 

minarc

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Boston Bruins
Eikös tässä vehkeessä ole fm-radio lähetin, joka puuttuu Nokian muista malleista aika tehokkaasti. 920 jäi itsellä hyllyyn, mutta tämä 925 on luultavasti seuraava puhelimeni.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös tässä vehkeessä ole fm-radio lähetin, joka puuttuu Nokian muista malleista aika tehokkaasti. 920 jäi itsellä hyllyyn, mutta tämä 925 on luultavasti seuraava puhelimeni.
On se radio (melkein?) kaikissa Nokian Lumioissakin, kuten 920:ssä, mutta Microsoft ei ole ehtinyt vielä koodata softaa sitä käyttämään.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
On se radio (melkein?) kaikissa Nokian Lumioissakin, kuten 920:ssä, mutta Microsoft ei ole ehtinyt vielä koodata softaa sitä käyttämään.
Siis FM-lähetin, ei vastaanotin.

Tuo FM lähetin on muuten aika kurko toiminnallisuus. Itse tuli luukutettua sillä rokkia puhelimesta auton steroihin aikoinaan N8:lla.

Itsellenikin muistikortin puuttuminen on kanssa käyttäjälle vittuilua. Jos luureissa on HD kamera niin olisi tietty nastaa että sillä voisi kuvata vaikka häät jos siltä tuntuu.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Mulla auto luukuttaa hienosti langattomasti musaa L920 mallista BT:llä.
Ei musiikin langaton lähettäminen sinänsä ole se juttu, vaan se että FM-lähettimen avulla musiikkia voi kuunnella missä tahansa autossa, tai oikeastaan missä tahansa, missä on perinteinen radio. Autossa, kuntosalilla, naapurilla, kaverin autossa, jne. Bluetooth-lähettimet, AUX-piuhat ja USB:t ym vaatii aina että myös soittimelta tuen. Juuri tämän takia mielestäni FM-lähetin on todella hyvä juttu kannettavissa laitteissa.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Liittyy enemmänkin HTC mutta voi tästä peilata vähän Nokiaankin, HTC:llä tietotaito (henkilökunta) jättämässä uppoavan laivan ja kamppailu Android-puolella Samsungia vastaan näyttäisi taistelulta tuulimyllyjä vastaan:

HTC in disarray: staff departures, 'disastrous' First, and production problems cloud company's future | The Verge

Jos HTC:llä on vaikeaa Samsungin hallitsemalla Android-markkinalla niin millaista se olisi Nokialla sitten ollut? HTC One on ilmeisesti ihan pätevä puhelin ja tyylikäs sellainen, mutta tuotantovaikeudet ovat viivystäneet puhelimen massamyyntiä, samalla kuin pahin kilpailija S4 myy 10M puhelinta kuukaudessa.

HTC:n Seattlen päämajasta on johtajia lähtenyt menemään ja kehoittavat muitakin eroamaan, hyvällä pohjalla siis tulevaisuus sielläkin.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Samsung muutenkin tosiaan vetää 95% Android-markkinoitten tuotoista, joten aikalailla tuolla markkinalla pärjää vain Samsung ja sitten kasa kiinalaisia kloonipajoja joita ei ehkä lasketa noihin virallisiin tilastoihin.
Samsung kyllä painaa nykyään uusia malleja sellaista tahtia että tulee ihan vanhat Nokian ajat mieleen, toki yhdistävänä tekijänä on se että kaikki mallit on aina brändätty Galaxyiksi jolloin tosiaan tuotteita on helppo myydä kulloisenkin lippulaivamallin statuksella.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kuluva neljännes on kauppalehden mukaan taas ratkaisemassa Nokian kohtalon. Eihän näitä ratkaisevia neljänneksia ole ollut kuin 16 kpl?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kauppalehti otsikoi nykyiselle tyylilleen uskollisena, "talouslehtien seiska-päivää" ja oikoo aika pahasti analyytikko Tero Kuittisen ihan asiallisia näkemyksiä Nokian tilanteesta. Kuittinen toteaa, että USA:ssa ja Kiinassa olisi jo hyvä, jos esim. uudet 928 ja 520/521 myisivät nyt kelvollisesti, että Nokian asema niissä maissa vahvistuisi edellisestä neljänneksestä ylöspäin, kun kilpailu kiristyy koko ajan ja tunkua kolmospaikalle Samsungin ja Applen jälkeen riittää.
Spring Quarter Is Vitally Important For Nokia For Two Reasons - Forbes
Vitally important = erittäin tärkeä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy alkaa ihmettelemään Nokian nimeämispolitiikkaa. Toki Nokia tuo markkinoille paljon erilaisia puhelimia eri hintaluokkiin ja tarkoituksiin, mutta miksei niitä voisi nimetä "seksikkäämmin". Esimerkiksi vaikka lippulaivalle kävisi nimi "Helmi". Enemmän siitä ottaa tolkkua, kuin näistä Lumia 920, 925, 950 jne.
Nokian tablettia vai mitälie phablettia(puhelimen ja tabletin risteymä) huhuillaan ja olipa nimenkin huhuiltu olevan Nokia 1050 tai Lumia 1050. Nämä toki huhuja, mutta Nokian tuntien tuollainen se nimi tulee olemaan. Voisi sitä nyt ensimmäiselle laatuaan olevalla tabletille antaa jonkun mielenkiintoisemman nimen, kuin pelkkä numerosarja. Onhan noissa numerosarjoissa logiikkansa. Ensin oli lippulaiva 920, sitten tuli paranneltu versio 925, jonka perään uusi lippulaiva 950. Olipa jenkkimarkkinoille vielä oma versionsakin 928. Silti mielestäni ainakin noiden kalliiden älypuhelimen nimeäminen joksikin toimii paremmin kuin pelkät numerot.

Kohta ilmeisesti Nokia on julkaisemassa tuota uutta lippulaivaansa 950. Vähän aikaa sitten julkaistiin 925, päivitetty versio 920:sta. Näen tuon hiukan kusevan omille nilkoille, kun julkaistaan näitä kärkipuhelimia noinkin tiuhaan tahtiin. 925:sta tuskin saa hetkeen vielä Suomesta ja jos kohta jo julkaistaan 950 Purewiew-kameralla, niin jollei hinnoittelu onnistu, niin ei tuota 925:sta kukaan tule ostamaan vaan odottaa uutta lippulaivaa 950:aa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Täytyy alkaa ihmettelemään Nokian nimeämispolitiikkaa. Toki Nokia tuo markkinoille paljon erilaisia puhelimia eri hintaluokkiin ja tarkoituksiin, mutta miksei niitä voisi nimetä "seksikkäämmin".

Tuo tuotevolyymi on se avainsana, Samsungilla kaikki puhelimet ovat Galaxyitä n. viidellä lisäsanalla vahvistettuna, joten ihan yhtä epäselvää se on joskin siis tietoisen tarkoituksellista että huippumallin brändi kantaa kammottavan huonoihin halpiksiin asti. Kilpailijoilla taas tuotteita on varsinaisesti 1-3, joten ongelmaa ei ole.

EOS asettunee hinnaltaan selvästi ylemmäs kuin muut mallit joten separaatio lienee selvä, sen sijaan pitää kyllä vaihteeksi antaa rispektiä Nokialle siitä että ei ole alkanut muuttamaan tuota huhuilun nimikäytäntöä vaan EOS-termi on pysynyt jatkuvasti käytössä ja se vain korostaa sitä "jotain ihan muuta"-tasoa kännykkämaailmassa mitä nämä Noksun kamerat edustavat. Lopputuote ei varmastikaan ole EOS, onhan se Canonin tavaramerkki, mutta kellekään ei liene tällä hetkellä epäselvää mitä EOS-puhelin tarkoittaa, mutta koska koodinimi on tavallaan "vuodettu" niin Canoninkaan lakimiehet eivät voi alkaa sen kummemmin ärhennellä.
 

Carlos

Jäsen
Lopputuote ei varmastikaan ole EOS, onhan se Canonin tavaramerkki, mutta kellekään ei liene tällä hetkellä epäselvää mitä EOS-puhelin tarkoittaa, mutta koska koodinimi on tavallaan "vuodettu" niin Canoninkaan lakimiehet eivät voi alkaa sen kummemmin ärhennellä.

EOS ei ole Canonin rekisteröimä tavaramerkki, eli sitä saa vapaasti käyttää jos haluaa. Nokia ainakin kuulemma väittää ko. nimellä viitattavan johonkin vanhaan kreikkalaiseen jumal-olentoon.

Kyllä tuo varmasti joku Lumia tulee olemaan, mutta jotenkin kyllä odottaisi että tämä on ihan oma lajinsa, eikä sitä sekoiteta normiLumioiden n20 -sarjoihin. Ehkä Lumia Camera? Lumia Smartcam? Lumia Monstercam?
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
EOS ei ole Canonin rekisteröimä tavaramerkki, eli sitä saa vapaasti käyttää jos haluaa. Nokia ainakin kuulemma väittää ko. nimellä viitattavan johonkin vanhaan kreikkalaiseen jumal-olentoon.

Volkswagen Eos - Wikipedia, the free encyclopedia

Totta. Mutta joo voishan Nokia keksi jotain jännittävämpää nimeämisen suhteen kuin 123. Lumia on sinänsä hyvä brändinimi. Mutta voisi nimeä käyttää varsinaisissa mallinimissäkin.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Näen tuon hiukan kusevan omille nilkoille, kun julkaistaan näitä kärkipuhelimia noinkin tiuhaan tahtiin. 925:sta tuskin saa hetkeen vielä Suomesta ja jos kohta jo julkaistaan 950 Purewiew-kameralla, niin jollei hinnoittelu onnistu, niin ei tuota 925:sta kukaan tule ostamaan vaan odottaa uutta lippulaivaa 950:aa.

Eihän tuo 925 mikään lippulaivamalli ole, vaan hiukan raudaltaan heikennetty ja ulkonäöltään "tuunattu" sisarmalli 920:lle. 950:stä/mikäliestä nyt tässä vaiheessa ei kukaan tiedä oikeasti yhtään mitään. Syksyksi toki pitäisi uusi huippumalli saada ulos, kun silloin on 920:n julkaisusta jo vuosi kulunut.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Hieman vanha uutinen, mutta pistetääs nyt tänne. Eli Lumia 928 on ykkösoperaattori Verizonin kolmanneksi myydyin puhelin.

Hieno uutinen Nokialle ja toivottavasti suunta on sama. Hienoja laitteitahan nuo ovat.

Linkki uutiseen: digitoday.com

Näin on. Täytyy kuitenkin muistaa, että sekä 920 että 900 taisivat olla at&t:lla aikanaan myös kolmanneksi myydyimpiä puhelimia. Tämä tosin tarkoittaa sitä, että operaattorit myyvät aina 50 galaxya, 40 iphonea ja sitten ehkä 4 lumiaa ja 6 random puhelinta.

Ei noilta operaattoreilta juuri muuta osteta kuin iphonea ja galaxya. Muut luurit sitten taistelevat rippeistä.

Mutta onhan 3. sija parempi kuin kokonaan listan ulkopuolella. Katsellaan nyt kuitenkin kesäkuun sijoitus. Onkohan enää listoilla lainkaan?
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vastahan noita Lumioita on markkinoilla 14 erilaista, joten kyllä sinne vielä sekaan mahtuu ilman että on vaaraa numerosarjojen sekoittumisesta. Oikeastihan keskivertoasiakkaalla ei ole luurikauppasilla ollessaan mitään hajua noista salakoodeista, joka mitätöi tehokkaasti nokian markkinointiin lykkäämiä resursseja sekä ajaa hänet samalla tuotteensa informatiivisemmin nimeävien ja siksi turvallisimmilta tuntuvien kilpailijoiden asiakkaaksi.

Voisivat alkaa väsäillä noita esimerkiksi seuraavalla kaavalla:

Nokia Lumia
Nokia Lumia X
Nokia Lumia T
Nokis Lumia C

Ensimmäinen olisi se ykkösmalli, toinen puolta halvempi hintalaatu/nuorisomalli tms. niille joilla ei perse kestä, kolmas teknofriikkimalli ulkonäöstä välittämättä nörttipojille ja neljäs pikkuinen minihintainen ipanamalli. Sitten vaan +1 kaavalla numeroa mallinimen perään aina kun kuhunkin sarjaan julkaistaan uusi luuri. Nimeämispolitiikka toimii samalla myös valmiina sloganina ko. tuoteperheelle.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse näkisin nokian tilanteen niin, että nykyiset windows phonet ovat kyllä aika onnettomia kapistuksia verrattuna androideihin, että vaikea on kilpailla.

Otapa käteen galaxy s4 ja nokian lippulaiva niin toinen painaa tonnin, toinen on kevyt, toiseen saa minkä tahansa appsin, toiseen joitain. Toinen on muokattavissa toinen ei.

Toisaalta, saatanhan sitä olla väärässäkin, sillä iphone kuuluu samaan sarjaan, paitsi appsien osalta, mutta silti myy.


Kyllä nokian tulevaisuus riippuu siitä, saako mikkisofta tehtyä systeemilleen jotain.

Pikku huomiona testasimme kaverin kanssa liittymien nopeutta speedtestillä. Hänellä 920 ja minulla S4. Molemmilla identtinen Elisan 4G yritysliittymä. Itse lataan 85-95 Mbit/s ja lumia imee 20-30Mbit/s kun testi toistettiin useita kertoja. Liittynee kapulan suorituskykyyn, mutta nokia nyt on ollut tunnettu näiden asioiden toimivuudesta, ei ole enää.Toki kännykässä 30Mbit/s on ihan riittävä reilusti.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Itse näkisin nokian tilanteen niin, että nykyiset windows phonet ovat kyllä aika onnettomia kapistuksia verrattuna androideihin, että vaikea on kilpailla.
Minäkin näen monia asioita. Tämä perustelusi oli tosin aika lailla huvittava.

Olet siis vakaasti tätä mieltä:
Kyllä nokian tulevaisuus riippuu siitä, saako mikkisofta tehtyä systeemilleen jotain.

Ja juuri tuota ennen sanoit näin:
Otapa käteen galaxy s4 ja nokian lippulaiva niin toinen painaa tonnin, toinen on kevyt, toiseen saa minkä tahansa appsin, toiseen joitain. Toinen on muokattavissa toinen ei.

Paino: mikkisoftan softa ei tietääkseni paina mitään, joten en tiedä, miten voisivat tänän vaikuttaa. Miten nämä muuten määritellään? Itselläni on ollut huomattavasti Lumia 920:aa painavampi sekä myöskin huomattavasti galaxyä kevyempi kännykkä.

Appsit: mikkisoftalla on tietysti joitain appseja, mutta niiden tekeminen ei ole firman asia. Pitäisikö mielestäsi mikkisoftan muuttaa systeemiään esim. siten, että android-appsit toimivat wp:ssä. Kerrotko vielä esimerkkejä, mitä keskeisiä appseja puuttuu wp:stä?

Muokattavuus: Symbiankin oli muokattava joo. Tätä ei ole tarkoituskaan muuttaa tietääkseni. Nörtit saavat muokata androidia sen ensimmäisen viikon ajan käyttöönotosta ihan rauhassa. Tyhmät ostavat sitten iphonen ja jotkut wp:n

Itse näen kyllä niin, että wp on tällä hetkellä täysin kilpailukykyinen alusta noiden muiden kanssa. Wp:n tulevaisuus riippuu nyt vain siitä, saadaanko sitä tarkeeksi agressiivisesti markkinoitua ja myytyä, jotta se voisi nousta uskottavaksi alustaksi. Vauhti on ollut tähän mennessä liian hidasta. Pian tulee kuitenkin jokin seuraava käyttöjärjestelmä. Ja sitten sitä seuraava. 10 vuoden päästä varmaan nelikosta android-ios-wp-blackberry on jäljellä ehkä 1-2 käyttöjärjestelmää ja yksikään näistä ei ole markkinajohtaja. Sekin jää arvoitukseksi, minkälainen kapistus kännykkä silloin on.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
..Nörtit saavat muokata androidia sen ensimmäisen viikon ajan käyttöönotosta ihan rauhassa....
Tuo alkaa olla jos ei kaupunkilegendaa niin ainakin mennen ajan hommaa.

Vuosi sitten hankkimani S3:sta ei enää pahemmin tarvinnut muokata mieleisekseen, kun se oli jo paketista vedettynä aika täydellinen. Toki sinne ne n.10 lempisovellusta piti heti asentaa, mutta ei mitää sellaista showta kuin oli kolmen edellisen Android (1.X-2.X) luurini kanssa. Niitä piti rootata yms. nörttitemppuja saadakseen niihin paremmat käyttöliittymät jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös