Tulkintoja on monenlaisia, mutta toisaalta hyvä puoli kyllä Nokian ja MS:n diilissä on se että siinä Nokialla on oikeasti paukkuja MS:ään nähden, sen verran surkeaa on koko MS:n mobiiliseikkailu ollut (minkäköhän arvosanan nettikriitikot antavat MS:n appstorelle jos Ovi store oli surkea), mutta kun tietää MS:n meriitit markkinoitten valtaamisesta niin... Helmikuussa tiedetään enemmän.
Koska Nokian jenkkimallisto "silloin aikanaankin" oli varsin erilaista kuin Euroopassa, ei joku Win7-phone Nokialta paljoakaan häiritsisi kuluttajan perspektiivistä, osakkeenomistajana toki lämmittäisi jos tuolla tavalla saataisiin jenkkien markkinaosuutta ylöspäin. Sinänsä MS:n ja Nokian liitto olisi paljon loogisempi kuin hyppääminen Android-kentälle, mutta nykyinen win7 ei kyllä ole minkäänlainen parannus S^3:een nähden.
Onkohan enää mitenkään mahdollista saada jonkinlaista objektiivista käytettävyystestiä eri käyttöliittymistä, koska S^3 on jo lytätty yleisesti paskaksi kaikkialla, jopa kokeilematta. Eli siis, vähän sama kuin jo 3,5 vuotta sitten kysyin että mikä tekee iOS:stä jotenkin käytettävyydeltään ylivoimaista vaikkapa S40:een verrattuna (eipä taida vieläkään olla yksinkertaisempaa tapaa vaikkapa tekstiviestin lähettämiseen kuin S40:ssä, jos ei jotain dedikoitua tekstari-nappulaa lasketa) olisi ihan oikeasti kiintoisaa tietää mitkä ovat ne kvantitatiiviset erot käyttisten välillä. Kvalitatiivisia eroja sen sijaan on jo niin onnistuneesti onnistuttu rummuttamaan, että peli on siltä osin jo menetetty koska mielikuvamainontaa Nokia ei vain osaa ja niin iso massa on jo täysin myytyjä että mikään kvantitatiivinen fakta ei enää muuta mieliä. Ehkä parhaimpana esimerkkinä tämä työpöytien vaihto, vaikka kvantitatiivisesti vaihto tapahtuu käytännössä samassa ajassa niin muissa käyttiksissä käytettävä sormen siirtämisen mukana tapahtuva vaihto jättää ihmisille nopeamman mielikuvan ja muutenkin "tuntuu" paremmalta, vaikka itse käytettävyyden kannaltahan tavoissa ei ole käsittääkseni mitään eroa koska uutta työpöytää ei voi käyttää ennen kuin se on kokonaan vaihdettu.
Sijoittajan kannalta worst case on se, että nyt (jenkkilehdet etunenässä) rummuttavat Nokian siirtymistä Androidiin (WSJ) tai sitten vaikkapa Win7:aan ja sitten kun tätä ei tapahdukaan, kurssi romahtaa "odotusten" pettymisen takia. Toisaalta mielestäni em. linkin Tomi Ahosen maininta Nokian "sukelluksesta" on hieman liioiteltu, mutta tällä hetkellä kai trendinä on katsoa hyvin lähelle ja tehdä suuria johtopäätöksiä pienestä määrästä informaatiota. 2010 oli Nokialta puolustustaistelua ja Q1 sisältäen sen tiedon mitä helmikuun kokouksissa tulee, tulee olemaan ensimmäinen varsinainen piste jossa ehkä jo tiedetään jotain.