Nokia antoi kenkää Rajeev Surille ja tilalel otettiin Pekka Lundmark. Muuten en tätä kommentoi, mutta ajoitus vaihdokselle on loistava, kun yrityskohtaiset spekulaatiot hukkuvat yleiseen pörssikurimukseen.
Lundmarkin kohdalla Fortum vaihtuu Nokiaan (Lundmark on ollut aiemminkin Nokialla v. 1990-2000). Ei hommat ainakaan helpotu. Lundmarkin kohdalla sanoisin kuitenkin, että häntä on alkanut varmaan vi***tamaan Fortumin Venäjän ja Saksan bisnekset, ne kun ovat vähän kuin löysässä hirressä olisi... Pikkuisen maan toimija suurten vallanhimoisten maiden markkinoilla. Ne Fortumin bisnekset siellä on enemmän Venäjän valtapolitiikkaa ja Saksan ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa kuin bisnestä, ja Lundmark on kuitenkin kova bisnesmies.
Fortumillahan Lundmarkilla olivat vastassa Venäjän valtapolitiikka ja Saksan ympäristö- ja ilmastopolitiikka. Politiikasta tai poliittisista päätöksistä Nokiallakaan Lundmark ei pääse eroon, siitä ovat osoitus Yhdysvaltojen Kiinan kauppapolitiikka Trumpin aikana, Huawein Euroopan 5G verkkorakentamisprojekti jne. jne. Nuo vaikuttaa myös Nokiaan, jossain osa-alueella enemmän, jossain osa-alueella vähemmän, jossain positiivisesti, jossain negatiivisesti. Ja kun tuossa on kysymys ns. sodasta, ei varmasti lopullista lopputulosta ole tuossa nähtävissä.
Tällä hetkellä ilmeisesti suomalaisten luotto Nokiaan ei ole kovinkaan kaksinen. Itselläni on kuitenkin usko Lundmarkiin, että hän saa Nokialla hyviä tuloksia aikaiseksi. Jos Lundmark ei saa Nokiaa nousuun, ei sitä saa kyllä kukaan muukaan (suomalainen). Lundmark on "nuorekas", käytännönläheinen, mutta myös visionääri. Konecranes oli hänelle vähän liian pieni, Fortum on taas enemmän bisneksensä "uhri". Nokialla Lundmart pääsee mielestäni enemmän osaamisensa ytimeen. Pääsee tekemään töitä teknologian parissa ihmisten kanssa eri maailman markkinoilla. Teknologia on mennyt hurjasti eteenpäin, ja tulee jatkossakin kehittymään osa-alueille joista meillä ei varmasti ole vielä mitään käsitystä (nuorilla ehkä enemmän, vanhemmilla vähemmän). Ympäristö- ja ilmastopoliittiset näkökulmat versus teknologia - niin tuo myös tulee tulevaisuudessa olemaan entistä suuremmassa roolissa. Paljon vouhotetaan ympäristö- ja ilmastopolitiikasta puolesta ja vastaan. Se on kuitenkin mielestäni tosiasia, että tulevaisuuden ilmasto- ja ympäristöpolitiikka tehdään teknologia kärkenä entistä enemmän.