Mainos

Nimeni on Bond, James Bond

  • 12 607
  • 724

Waluigi

Jäsen
Tämä on Spectren kavalin juoni tähän mennessä. Luonnollista jatkoa No Time To Dien lopetukselle. Ei ole enää ketään pelastamassa maailmaa, joten tämä oli väistämätön tapahtuma.

Vaikka liveseurantaan saattaa mahtua vuodessa yksittäisiä huonoja viestejä (lähinnä ulkopuolisilta ihmettelijöiltä, muuten pelkkää sisältöä), keskittyvät viestit nimenomaan elokuviin, hahmoihin, näyttelijöihin, kohtauksiin sekä knoppitietoihin. Jos vuoden verran lukee liveseurantaa niin satavarmasti viisastuu rainojen taustoista sekä yksityiskohdista. Tämä siitä huolimatta, että vuosittainen läpikäynti tapahtuu kerran vuodessa ja noin kolmen tunnin aikaikkunassa.

Huhut ja vuodot uudesta leffasta tuntivat hiljentyneen. Keväällä vielä riitti puhetta, mutta näinköhän on toivoa saada seuraavaa pätkää leffoihin ainakaan ennen vuotta 2027.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Tämä on Spectren kavalin juoni tähän mennessä. Luonnollista jatkoa No Time To Dien lopetukselle. Ei ole enää ketään pelastamassa maailmaa, joten tämä oli väistämätön tapahtuma.
Juu, otan tästä vaikka kuukauden, kahden kuukauden tai puolen vuoden pelikiellon ns. henkilöllisyyden arvuutteluna, mutta nyt selvisi se että SPECTRE = @Moderaattorit .

Noh, tavallaan tämän odotti jossain vaiheessa tulevaksi, mutta silti fiilis on kuin Apulannan Armo-kappaleessa. Tätä hetkeä kartoin, tätä väistin, tätä niin pelkäsin. Sen on tultava loppuun, nyt on aika.

Kiitos TÄMÄN KETJUN liveseuranta kesästä 2020 aina tähän päivään 2024.
 

Waluigi

Jäsen
Juu, otan tästä vaikka kuukauden, kahden kuukauden tai puolen vuoden pelikiellon ns. henkilöllisyyden arvuutteluna, mutta nyt selvisi se että SPECTRE = @Moderaattorit .
En syytä ketään suoraan, mutta toistaiseksi emme ole elokuvissa törmänneet Spectren jäseneen numero 8 saati lukua 12 isompiin numeroihin. Parempi kenties ryhtyä haarukoimaan nimimerkkilistaa, jotta saamme selvitettyä kuka on tämä soluttautunut moderaattoriperkele.

"M: You don't trust anyone, do you?
James Bond: No.
M : Then you've learned your lesson."
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Skandaali! Fiasko! Huutava vääryys! Oikeusmurha! Tämän rinnalla kalpenee Paavo Nurmen ammattilaissyytökset, Stig Wetzellin efedriinikäry, Martti Vainion tapaus, Gretzkyn korkea maila 1993, Luc Robitaillen sikailu Milanon MM-finaalissa 1994 ja moni muu vastaava tapaus. Olen pöyristynyt! Olen sydänjuuriani myöden järkyttynyt! Olen lähes sanaton! Miltei 36 000 asiaviestiä - toistan asiaviestiä, koska ketju on pelkkää asiaa - siirretään toiselle puolelle palstaa. Sinne meni spekulaatiot pelaajista, valmentajista ja huoltajista; otteluennakot, joita on vaivoja säästelemättä väännetty aamuvarhaisella ja yömyöhään; Jameksittarista, kulkuneuvoista, kansallislauluista ja vaikka mistä laaditut kentälliset; luonneanalyysit vastustajan gooneista; listaukset Jameksin suorittamista tarpeettomista noudoista jne. Kaikki ansiokas työ halutaan haudata suuren yleisön silmiltä piiloon.

Täällä tehdään pyyteetöntä työtä ja kannustetaan ilta illan perään vapaan maailman puolustaja, generational talent James “Jameksi” Bond voittoon, kun mies kohtaa kaukalossa vaarallisia vastustajia ja vaaaarallisia tilanteita. Jimmy on jo yli kuusi vuosikymmentä vienyt kovuudella höystetyn taitolätkän ilosanomaa ympäri maapallon aina Pohjois-Koreaa myöten A) verta, B) hikeä ja C) kyyneleitä säästelemättä. MI6:n franchise sentteri on tälläkin kaudella vastannut reilusti puhelimeen, kun mm. Red Grant, Oddjob, Bambi ja Rumpali ja viimeksi Jaws eli Leuat ovat vääntäneet tai näppäilleet Jaskan numeron. Sitten Moderaattoreilta tulee tällainen törkytaklaus kuolleesta kulmasta.

Nykyään, kun Suomi on Natossa, Jameksi puolustaa meitäkin - Jimmy on siis meidän liittolaisemme. Nyt sitten Team Moderaattorit tekee tällaisen tempun Nato-liittolaiselleen. Presidentti Stubb puolisonsa Suzannen kanssa on tällä viikolla edustanut maatamme hienosti Naton huippukokouksessa ja hankkinut meille good williä. Nyt moderaattorit vetävät pukukoppikäytävän maton luistinten alta ja tarjoilevat runsaasti ill williä.

Entäpä sitten ajankohta? Tänä iltana Harri Heilövaara pelaa miesten nelinpelin finaalissa Wimbledonissa. Vain joitakin tunteja ennen tuota suurta kohtaamista Suomessa tapahtuu tällaista. Kun nyt vaan ei kävisi niin, että verkon toiselle puolelle asettuva australialaispari - leskeksi jääneen Jameksin maanmiehiä siis - mittauttaa kostoksi Heliövaaran mailan käyryyden.

Ei pidä unohtaa sitäkään, että tässä ketjussa - tai siis Kierrätyskeskukseen siirretyssä ketjussa - on spekuloitu paljon mahdollisuudella, että seuraava Jameksi tulisi Suomesta. Ilkka Johannes Lipsasen nimi on nostettu monesti esiin. Pelkään pahoin, että tämä tökerö temppu ei todellakaan sada Ison D:n laariin.

Sitä paitsi miten otteluseuranta siirretään Kierrätyskeskukseen? Otteluseuranta kuuluu otteluketjufoorumiin. Tosin ainakin HIFK:n otteet ovat viime vuosina olleet ajoittain siinä määrin sitä itseään, että niille Kierrätyskeskus ei välttämättä olisi täysin väärä loppusijoituspaikka, mutta Jimbon kohdalla mistään sellaisesta ei ole puhettakaan. No jaa, No Time To Dien kohdalla asiasta voidaan toki keskustella, mutta en lähtisi pilkkomaan hienoa ketjua yhden ainoan matsin takia.

Kuukauden kuluttua tulee omalla kohdallani 18 vuotta Jatkoajassa täyteen. Viime aikoina olen yhä useammin huomannut, että palstalle ei huvita kirjoittaa enää niin usein kuin ennen, koska keskustelu on yhä useammassa ketjussa riitelyä, tarpeetonta vastakkainasettelua ja toisten kirjoittajien tönimistä ja tölvimistä. Jameksin ketju on vielä pysynyt asiallisena, kun kirjoittajat yli seurarajojen vetävät yhtä köyttä ja jännittävät Jaskan puolesta. Tämä moderaattorien häpeällinen cheap shot todennäköisesti takaa sen, että seuraavia kahdeksaatoista vuotta en palstalle jaksa enää kirjoittaa. Ainakaan kokonaan. Ainakaan yhtä paljon kuin tähän asti. Tai jotain.

Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin Jameksin puolesta. Tältä siis Jameksista tuntui, kun mies joutui blokkaamaan brittilaivaston lämärit NTTD:n lopussa.

-------

Kun nyt kävi, niin kuin kävi, niin hyvä sentään, että koronakesästä 2020 alkanut jokakesäinen huima tykitys pidettiin yhdessä eikä sitä lähdetty pätkimään esimerkiksi tästä keväästä/viikosta/päivästä alkaen. Kiitos edes siitä vähästä. Jälkipolvet kyllä taatusti ihmettelevät, miksi ketjussa on yhtäkkiä viiden vuoden tauko.

P.S. Tämä on näemmä ensimmäinen (!) viestini tähän ketjuun.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mulla on fiksaatio, että "Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa" on paras Bond-leffa koskaan. Siinä ei ole muuta vikaa kuin, että siinä on pääosassa George Lazemby eikä Sean Connery, josta syystä arvosana tälle täydelliselle elokuvalle laskee 10 1/2 => 10+.

"Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa" on paljon muutakin kuin pelkkä agenttitarina, joita todella useat Bondit ovat. Se näytti suuntaa ja mallia koko genrelle, että millainen leffa ja millainen juoni agentti-elokuvissa voi olla / pitää olla esimerkiksi 2010-luvulla. "Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa" elokuvan juoni on kestänyt näihin päiviin saakka.

"Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa" Bondissa on monta koukkua, johon tarttua. On mm. Bondin ja Tracyn juttu, on Bondin ja Blofeldin juttu, on Bondin ja MI6-organisaation juttu. Elokuvassa on monta vaihetta, jotka ovat olleet aikaansa edellä.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
PanAm palaa taivaalle 30 vuoden tauon jälkeen ja järjestää ens kesänä 12 päivän "reissun". Hinta 65k$. Lähdetäänkö reissuun

Tässä linkki
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Listaillaanpa vaihteeksi Bond -asioita!

Bond leffat
1. Rakastettuni
2. Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa
3. Istanbulissa
4. Casino Royale
5. Pallosalama
6. Erittäin salainen
7. Vaaran Vyöhykkeellä
8. Elä ja anna toisten kuolla
9. Lupa tappaa
10. Kultainen ase
11. Tri No
12. Octopussy
13. Skyfall
14. Kuoleman katse
15. Kun maailma ei riitä
16. Kultasormi
17. Kultainen Silmä
18. Kuuraketti
19. Spectre
20. Timantit ovat ikuisia
21. Quantum of Solace
22. Elät vain kahdesti
23. No Time to Die
24. Huominen ei koskaan kuole
25. Kuolema saa odottaa

Bond näyttelijät
1. Roger Moore
2. Sean Connery
3. Timothy Dalton
4. Daniel Craig
5. Pierce Brosnan
6. George Lazenby

Bond tytöt top 10
1. Talisa Soto
2. Lois Chiles
3. Daniela Bianchi
4. Gemma Arterton
5. Ursula Andress
6. Eva Green
7. Carey Lowell
8. Halle Berry
9. Claudine Auger
10. Emily Bolton

Top 10 konna näyttelijät
1. Telly Savalas
2. Famke Janssen
3. Richard Kiel
4. Christopher Lee
5. Christopher Walken
6. Sophie Marceau
7. Michael Lonsdale
8. Robert Davi
9. Caroline Munro
10. Gert Fröbe

Top 5 Bond-biisit
1. You Only Live Twice - Nancy Sinatra
2. Live and Let Die - Paul McCartney & Wings
3. We Have All the Time in the World - Louis Armstrong
4. GoldenEye - Tina Turner
5. A View to a Kill - Duran Duran
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
16. Kultasormi
17. Kultainen Silmä
On muuten pakko sanoa, että olet varmaan ainoa ihminen maan päällä joka listaa nämä heikommalle puolikkaalle. Ei siinä, makuasioita nämä tietysti on, mutta kyllä nämä molemmat menee itselläni sinne top (00)7:aan.

Hankala tietysti on absoluuttista järjestystä sanoa, koska omaan "top5" listaan voisin perustellusti heittää useammankin leffan. Erittäin Salainen on varmaan kuitenkin se minkä pystyn arvottamaan ihan aidosti ykköseksi omalla listallani.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Täällä on jo kesken kautta vedetty yhteenvetoa, mutta tässä oma versioni viime kesältä


James Bondit

Tässä kategoriassa on listattu James Bondin näyttelijät järjestyksessä.

1.Sean Connery 25.08.30 Fountainbridge. Edinburgh, Yhdistynyt kuningaskunta – 31.10.20 Lyford Cay

Mielestäni ainoa oikea valinta sijalle 1. on Sean Connery. Hän on kuitenkin se kaikkien aikojen ensimmäinen Bond, joten jo se nostaa miehen osakkeita valtavasti. Lisäksi massiivinen 6+1 kauden sopimus on valtaisia. Pienen miinuksen miehen tekemisistä aiheuttaa hassuttelu Bond, Älä kieltäydy kahdesti, joka taisi olla vittuilumielessä tehty alkuperäisille tuottajille. Conneryn aika kausi, kun on vuosikymmenien takaa, tekee se elokuvista klassikoita. Klassikoita, jotka tulevat kestämään toivon mukaan vielä vuosikymmeniä.

2.Roger Moore 14.10.27 Stockwell, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta – 23.05.17 Montana, Sveitsi

Sijasta kaksi käytiinkin sitten tiukempi taistelu, mutta rinnan mitalla sen sijan saavutti Roger Moore. Vuosien 1973 – 1985 aikana peräti seitsemän kertaa Bondina, on kova suoritus. Voidaan kaiketi sanoa, että tuolloin mentiin, eikä meinattu. Itse tykkään oikeastaan kaikista Mooren esittämistä Bondeista, joskin jalka taisi jo painaa vähän viimeisimmässä, Kuoleman katseessa. Kantaa myöskin Sir -titteliä nimessään, kuten myös Sean Connery

3.Daniel Craig 02.03.68 Chester, Yhdistynyt kuningaskunta

Niukka tappio Sir Rogerille tarkoittaa, että sijalta kolme löydämme Daniel Craigin. Mies, jonka aikakautena Bond luotiin uudestaan ja tuotiin uudelleen syntyneenä estradille. Tarina alkoi alusta ja eteni mielestäni hienosti. Yhteiskunta on muuttunut paljon Conneryn ajoista ja Craigin ja Conneryn leffoja ei voi verrata keskenään, mutta ovathan nämä silti olleet jotain aivan muuta. Viisi elokuvaa vuosien 2006 -2021 aikana on vähän liian vähän, mutta tähän on varmaan ollut montakin syytä. Hienoa uraa Bondina varjostaa mielestäni viimeisin No Time to Die, joka menee ainakin omassa kategoriassa paskimpien Bondien TOP 5 -luokkaan. Aika tulee näyttämään, kuka astuu 007 saappaisiin seuraavaksi. Ja se aika voi olla todella pitkä.

4.Pierce Brosnan 16.05.53 Our Lady of Lourdes Hospital, Drogheda, Irlanti –

Seuraava sija menee itse oikeutetusti sympaattiselle Piercelle. Neljä kertaa smokki päälle ja radalle vuosien 95-02 aikana on kova suoritus. Brosnan toi mielestäni, ns. munaa Bondille, tunkkaisen edeltäjänsä jälkeen. Avaus Kultainen Silmä, on todella mukaansa tempaava ja vauhdikas. Valitettavasti, kuten usein pitkissä pesteissä, loppua kohden homma menee vähän saman kuivan leivän jauhamiseksi. Brosnanin kohdalla uran hohtoa pilaa umpi surkea ja jopa farssimainen Kuolema saa odottaa.

5.Timothy Dalton 21.03.46 Bae Colwyn, Yhdistynyt kuningaskunta –

Vain kaksi kertaa vuosien 87 – 89 aikana esiintynyt Timothy nappaa sijan 5. Vaikka äsken sanoinkin Timothyn olevan tunkkainen, veti hän silti ihan hyvän rooliin. Sinällään poikkeus, sillä hänen suorituksissaan ei ollut huonoja elokuvia. Molemmat elokuvat olivat juoneltaankin hyviä. Jotenkin olisi toivonut hänelle jatkoa, sillä seuraavaa leffaa saatiin tosiaan odottaa peräti kuusi vuotta.



Elokuvat, ne parhaat

Nyt kun olemme painaneet päätähdet järjestykseen, on aika siirtyä seuraavaan kiista kapulaan. Eli elokuviin. Veikkaan, että tästä saamme aikaiseksi vielä suuremman väännön, mutta kuten aiemminkin, nämä ovat niitä makuasioita

1.Erittäin Salainen 1981 Roger Moore. Kuten jo aiemmin tuossa kauden aikana totesin, tässä on vaan sitä jotain. Elokuva kiteytyy ATAC seurantalaitteen ympärille ja siitä käydään valtaisa kamppailu MI6 ja KGB kesken. Elokuva on täynnä kovaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Häikäilemättömiä konnia, Kristatos, Kriegler, mutta myös leppoisia miehiä kuten Columbo. Valehtelu ja petturuus kuuluvat illan teemaan.

2.Pallosalama 1965 Sean Conneryn veto numero neljä. Tässä on myös menoa ja melskettä. Loistava roolitus ja juoni elokuvassa on tuhoisa. Pääkonna on häikäilemätön, mutta silti ajoittain lempeä. Ehdottomasti Conneryn paras suoritus.

3.Kultainen Silmä 1995 Pierce Borsnanin uran ensimmäinen. Kova tykitys alusta asti. Petturuus ja kosto ovat illan teema. Häikäilemätön Alec päättää kostaa vanhempiensa kohtalon rakkaalle Englannille. Tarkoitus on palauttaa Englanti kivikaudelle käyttämällä Kultaista Silmää, joita onkin salaa rakennettu myös toinen, johonkin viidakkoon. Tiedossa oleva kultainen silmä tuhotaan Siperiassa. Elokuva on ehkä koskettavin kaikista Bondeista ja siinä Bond joutuu laittamaan vertailuun elämän ja kuoleman merkityksen.

4.Elä ja Anna toisten kuolla1973 Listalle sijalle neljä pääsee Mooren uran avaus. Lähestulkoon täydellisyyttä hipova, vauhdikas ja tapahtumia täynnä oleva seikkailu, jossa huumekeisari Kanangan tarkoitus on jkaa miljoona tonnia kokkelia ( ei muna ) ilmaiseksi markkinoille. Mahtavat roolitukset myös tässä. 1973 vuonna yhteiskuntamme oli jotain aivan muuta kuin se on nyt ja tässä elokuvassa tuodaan aika rajusti esille rotuerottelu tjsp. Jos tämä tehtäisiin nyt, 50 vuotta myöhemmin, se ei ikinä näkisi päivänvaloa tässä muodossa. Ihme että sille ei ole annettu esityskieltoa rasistisen olemuksensa vuoksi.

5.Skyfall 2012 Tämän sijan nappaa Craigin kolmas leffa. Myös tässä on teemana kosto, jossa petetty agentti haluaa kohdistaa vihansa ja hylätyksi tulemisensa MI6 organisaation johtajalle. Bond elokuvien tapaan vauhtia ja tapahtumia riittää alusta asti. Elokuvasta tietyllä tapaa koskettavan tekee, että tässä palataan Bondin nuoruuden lähteille ja traaginen menneisyys nostetaan muistoihin. Elokuvan loppu on yksi surullisimpia, jossa eräs suuri ja mahtava aikakausi tuli päätökseen.

Elokuvat, Ne paskat

Jos edellisessä listauksessa käytiin läpi TOP 5 parhaimmat elokuvat, on tähän kaivettu ne huonoimmat. Koska elokuvasaaga on valtaisa ja se on kestänyt n. 60 vuotta ja pitää sisällään miltei 30 elokuvaa, on pakko mukana olla myös huonojakin. Ja jälleen kyse on makuasioista.

1.No Time to Die 2021

Daniel Craigin uran viimeisin ja samalla ehdottomasti huonoin. Tosin vain kerran tämän katsoneena, en sinällään pääse ihan ”ytimeen”, mutta mielestäni tässä on menty liikaa muuttamaan sitä perus genreä, ydintä. Sitä mikä elokuvissa on aina ollut se juttu. Nyt 007, se aito on korvattu jollain extra hyökkääjällä, jolle annetaan jämä minuutteja. Elokuva on vedetty lähinnä vitsiksi. Sääli, sillä odotin aikanaan tältä elokuvalta aika paljon. Spectre jäi niin maukkaaseen tilanteeseen, että siitä olisi saanut valtaisan potentiaalin jatkumolle.

2.Kuolema saa odottaa 2002

Brosnanin uran viimeinen. Elokuvan juoni on kertausta Timantit ovat ikuisia ( 1971 ) -elokuvalle, mutta vaan uudelleen kuvattuna versiona. Se missä Timantit ovat ikuisia oli oman aikakautensa tyyliin tehty, välillä hauska ja vilpitön, on tämä 31 vuotta myöhemmin tehty elokuva täysin yli ampuva ja epärealistinen. Muutamilla täysin käsittämättömillä ratkaisuilla ja teknisillä jutuilla homma menee ihan överiksi.

3.Huominen ei koskaan kuole 1997

Tätä ei nyt pidä ajatella väärin, vaikka paskimpien listalla top 3 on 50 % Brosnanin suorituksista. Se ei ole hänen vikansa. Mielestäni elokuvan juoni on vaan ihan käsittämätön. Pyritään luomaan sota kahden valtion välille, vain sen vuoksi, että voidaan kertoa huomisen uutiset jo tänään, oman mediaimperiuminsa kanssa. Itse elokuvassa on hyvät roolihahmot, mutta hekään eivät pelasta kokonaisuutta.

4.Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa 1969

Jotenkin tämä leffa ei vaan itselle aukea. Meno on jotenkin kankeaa ja juoni on nihkeä ja mitätön. Tässä on tarkoituksena samanlainen rodun uudelleen jalostus kuin 10 vuotta myöhemmin. Uran ainoassa suorituksessa oleva Lazenby ei oikein vakuuta. Kaverille taidettiin tarjota mottipäistä, massiivista useamman elokuvan roolia, mutta hän ei siihen tarttunut? Ehkäpä Bondin historia voisi olla toisenlainen jos olisi tarttunut.

5.Kuuraketti 1979

Nyt varmaan jengi sekoaa siellä, että mitä vtua Niilo, ihan oikeasti. Mutta kyllä, päätin nostaa tämän elokuvan tähän listalle. Elokuvassa on todella paljon hyvää ja vauhdikasta tekemistä, mutta tässäkin on lähdetty murtamaan myyttejä ja perinteitä. Homma toimii aina siihen asti, kun lähdetään vauhdikkaasti avaruuteen ja siellä tullaan käymään ”eeppinen” star wars kamppailu. Täällä tosin taisi joku veli aikanaan kesällä todeta, että tähän haettiin tuo taistelu vain sen vuoksi, että saatiin suosiota myös tälle?



P.S listalle olisi heittämällä menneet Casino Royale 1967 sekä Älä kieltäydy kahdesti 1983, mutta ne eivät edes ole Bond -leffoja. Ne ovat alinta mahdollista saastaa



BOND tytöt

Nyt päästäänkin siihen kovimpaan kiistaan. Tästä ei varmaan voida mitenkään olla samaa mieltä, kuka on se kaikkien aikojen kaunein ja ihanin jne. Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Joku ottaisi molemmat. Tämä kategoria oli ehkä se vaikein valinta, sillä vaihtoehtoja on valtavasti, useita kymmeniä. Jotenkin on vaan saatava heistä kaivettua esille se Top 5. Listalle pääsyyn edellyttää se, että rooli elokuvassa on muutakin kuin yksi tai kaksi nopeaa ja lyhyttä vaihtoa. Pitää olla menossa mukana ja täysillä. Listani on seuraava



1.Mary Goodnight
06.10.42 Tukholma, Ruotsi ( Britt Ekland. Kultainen ase 1974 )

Bond tytön rooli tässä elokuvassa taitaa olla juonen kannalta yksi isoimpia. Ainoa kerta historiassa, kun Bond tyttö edustaa Bondin tavoin MI6 organisaatiota. Tinkimätöntä työtä organisaatiolle toisella puolella maailmaa kuin Lontoo. Ei saa oikeaa arvostusta koko aikaa ja joutuu jopa tungetuksi vaatekomeroon. Saa kuitenkin lopussa ”palkinnon”. Vaihtaa myös joukkuetta matkan aikana…

2.Domino Petachi 26.04.41 Pariisi, Ranska – 18.12.19 Pariisi, Ranska ( Claudine Auger, Pallosalama 1965 )

Uskomattoman kaunis, kuin karkki. Esiintyy Bondin vastustajan rakastajattarena, mutta lopulta surmaa Largon, koska saa totuuden selville tämän tekemisistä. Joutuu monen muun tavoin Jameksen hurmaamaksi.

3.Solitaire 15.02.51 Uxbridge, Yhdistynyt kuningaskunta ( Jane Seymour, Elä ja anna toisten kuolla 1973 )

Tohtori tuli kaupunkiin. Yksi tyylikkäimmistä Bond tytöistä, kautta aikain. Oli 22 kun elokuva valmistui. Rooli on ehkä yksi suurimpia rooleja, mitä Bond tytöllä on. Vastuu Kanangan organisaatiossa on valtava. Toiminta perustuu pitkälti hänen pelikirjaansa, sillä sieltä voidaan ennustaa tulevaisuutta. On vielä viaton, mutta viattomuus katoaa Jameksen käsittelyssä. Myös hän lumoutuu Jameksesta

4.Madelene Swann 01.07.85 Passy, Pariisi, Ranska – ( Léa Seydoux Spectre 2015ja No Time to Die 2021 )

Esiintyy Maud Adams:in tavoin kahdessa eri elokuvassa pääroolissa. Oli n. 30 tehdessään ekan roolin, eli varsin vanha verrattuna tiettyyn aika kauteen, kun tytöt oli n. 20 vuotiaita. Hyvät rooli suoritukset, etenkin Spectre, mutta myös No Time to Die. Spectressä ei ensin oikein syty Bondille. Etenkään kun hänelle näytetään tilannehuoneen nauhoitusta, kuinka Bond ojentaa hänen ( Madelene ) isälleen aseen, jolla tämä tekee itsemurhan. Lopulta, ties miten mones kerta, antautuu Bondille junassa…

5.Honey Rider 19.03.36 Ostermundigen, Sveitsi – ( Ursula Anders, Tri. No 1962 )

Listalle on pakko nostaa se kaikkien aikojen ensimmäinen Bond tyttö. Hän edusti aikanaan, jotain uutta ja mullistavaa. Uran uurtaja roolissaan, kuten myös James Bond. Tulee elokuvassa varsin myöhään vasta esille, mutta roolin merkitys on silti hyvä. Vuosikymmenien aikana, Bond tyttö on ollut iso osa elokuvaa ja aika ajoin kohtelu on ollut, no aika heikkoa.



Tunnusmusiikit

Jokainen elokuva tarvitsee myös tunnusmusiikin. Listalle olisi voinut nostaa muitakin kappaleita, mutta tällä kertaa listalle pääsivät seuraavien elokuvien kappaleet.

1.Erittäin salainen 1981 Sheena Easton

2.Kultainen silmä 1995 Tina Turner

3.Mustekala 1983 Rita Coolidge

4.Elä ja anna toisten kuolla 1973 Paul McCartney

5.Casino Royale 2006 Chris Cornell



Vakiojyrät

Pitkän elokuvatrilogian aikana mukana on ollut, jos jonkinlaisia mestareita. Väkeä on ollut kuin Tapparan mestaruusjuhlissa. Mutta mukana on myös totta kai ollut vakiokasvoja. Tähän listaukseen olen koettanut kerätä omia kulttihahmojani. Uskoisin, että moni Teistä on samoilla linjoilla. Koska muutama heistä on tehnyt valtavan uran, oli vaikea laittaa heidät absoluuttiseen paremmuus järjestykseen.



1.Miss Moneypenny 14.02.27 Kitchener, Kanada - 29.09.07 Fremantle, Australia ( Lois Maxwell )

Kun sama henkilö esittää samaa roolihahmoa yhteensä 14 eri elokuvassa, voidaan sitä pitää suorastaan järisyttävänä tekona. Uskollisuus samalle organisaatiolle on ollut valtaisa. Vaikka Moneypenny rooli Bond elokuvissa on aina ollut pieni, niin se on silti ollut tietyllä tavalla merkityksellinen. Aina pientä silmäpeliä ja teerenpeliä Bondin kanssa. Ne pienet hetket ovat piristäneet valtavasti elokuvaa.

2.Q se varusteseppä 12.09.14 Newport, Yhdistynyt kuningaskunta – 19.12.99 Firle, Yhdistynyt kuningaskunta ( Desmond Llewelyn )

Siinä missä Lois Maxwell painoi pitkän uran toimistolla, toimiston ohella kentällä esiintyi massiiviset 17 kertaa Desmond. Q rooli näissä elokuvissa on ollut valtaisa. Hän on ollut se, joka antoi Bondille työkalut, joilla lähteä roistojen perään. Bondin ja Q:n välillä on aina ollut pientä piruilua ja naljailua. Johtuen varmaan siitä, että firman työkaluja ei koskaan arvostettu. Desmondin merkitys on mielestäni valtaisia, ei pelkästään näissä elokuvissa, vaan ihan oikeassa elokuvamaailmassa. Tapa, jolla hänen lähtönsä pois MI6 organisaatiosta hoidettiin, on yksi upeimpia.

3.M 10.01.08 Brentford, Yhdistynyt kuningaskunta – 16.01.81 Royal Free Hospital, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta ( Bernard Lee )

Mennään menneisyyden hahmoilla. Yhdessätoista ensimmäisessä Bond elokuvassa toimiston isoa johtajaa edustanut Lee ansaitsee tämän paikan. Johtajan rooli ei ole ollut helppo, etenkin Bondin johtajana on pinnan pitänyt kestää. On pitänyt olla sitkeä kuin Tilliliha. Myös M rooli on miltei aina ollut pienehkö, mutta silti hyvä ja tärkeä osa elokuvia.

4.M 9.12.34 Heworth, York, Yhdistynyt kuningaskunta – ( Judi Dench )

Päätin nostaa myös hänet listalle, vaikka tuossa juuri esiteltiin toinenkin M. Judin versio johtajasta oli ”ämmämäinen”. Hän esittämä johtaja oli hyvinkin erilainen. Hän viihtyi paljon myös kentällä. Johtajana ehkä vaativampi ja kovempi otteinen. Ehti edustaa toimiston johtajaa peräti 7 kertaa, kunnes ura päättyi kohtalokkaasti, kentällä. Jos Desmond kirjoitettiin hienosti pois, niin Judi lähti mielestäni vielä hienommin ja arvokkaammin. Vaikka kuoleminen ei ole hienoa, niin uskon, että saitte kopin mitä tarkoitin

5.Felix Lieter 07.12.65 Washington, Yhdysvallat – ( Jeffrey Wright )

Felix Lieter ( Leiter ) on kulttihahmo näissä elokuvissa. CIA:n miehiä ja miltei aina tukena ja turvana Bondille. Yhdessä ovat kokeneet paljon. Felixin roolissa on nähty iso liuta eri näyttelijöitä, mutta mielestäni juuri Jeffreyn esittämän Felix on parhaimmillaan. Kolme eri kertaa, Casino Royale 2006, Quantum of Solace 2008, sekä No Time to Die 2021 on merkittävä suoritus.

Konnat

Vuosikymmenien saatossa James on kohdannut ison kasan viekkaita ja ovelia, kovan kaliberin konnia. Osa heistä on todella brutaaleja. Heillä kaikilla on ollut tietyt tavoitteet ja päämäärät. Ideat ovat vaihdelleet maailmaa uhkaavista tuhoista, taloudelliseen sekasortoon. Joku haluaa kostaa omalle organisaatiolleen, osa haluaa hallita maailman asemarkkinoita tai olla huumekuningas. Osa jahtaa mystisiä seurantalaitteita, joku haluaa hallita maailman öljymarkkinoita. Timantit ja kulta on myös kiinnostanut muutamaa. Myös avaruudesta on koetettu ottaa valtaa. Kaikki ovat johtaneet siihen, että MI6 on asettanut oman tähtensä James Bondin vastarintaan pahuutta vastaan. Ja kuten voimme arvata, taisteluista on välillä tullut jopa eeppisiä kamppailuita, elämästä ja kuolemasta. Ja kuten aina, voittajana paikalta on poistunut Bond. Tosin viimeisin No Time to Die päättyi tavalla, joka taisi olla sankarillemme kohtalokas.

Seuraavassa listaus mielestäni parhaimmista konnista

1.Max Zorin 31.03.43 Astoria, New York, Yhdysvallat ( Christopher Walker, Kuoleman katse 1985 )

Täysin hullu, mielipuolinen teurastaja, jolla on huikea idea. Kaveri tavoittelee mikrosirumarkkinoiden totaalista hallintaa ja on valmis tekemään maata mullistavia muutoksia. Piilaakso, tuo Yhdysvaltain teknologian kehto on tarkoitus hukuttaa veden alle räjäyttämällä valtava määrä dynamiittia ja lavastaa homma maanjäristykseksi. On sekunneista kiinni, ettei projekti onnistu.

2.Aris Kristatos 27.03.35 Hampstead, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta – ( Julian Glover, Erittäin salainen 1981 )

Häikäilemätön, ovela, brutaali ja sitkeä kuin tilliliha. On petturi ja pelimies, koettaa sysätä syyt ATAC:in tavoittelusta toiselle, jotta voisi itse tehdä kauppaa KGB:n kanssa. Yleensä aina oikeus voittaa pahuuden.

3.Alec Trevelyan 17.04.59 Handsworth, Sheffield, Yhdistynyt kuningaskunta – ( Sean Bean, Kultainen silmä 1995 )

Tekee keikan Bondin kanssa Arkangeliin, joka menee vihkoon. Bond pelastuu, mutta Alec ei? Vuosia myöhemmin hän onkin elossa ja päättää kostaa vanhalle isänmaalleen kaikki ne synnit, petturuudet sekä hylkäämiset, johon hänen vanhempansa joutuivat. Haluaa palauttaa Englannin takaisin kivikaudelle yhdessä oman organisaationsa kanssa. Kaveri on julma ja häikäilemätön toteuttaessaan unelmaansa, unelmaa joka kohtaa kovan lopun.

4.Raoul Silva 01.03.69 Las Palmas de Gran Canaria, Espanja – ( Javier Bardem, Skyfall 2012 )

Petetty ja hylätty, ilmiannettu entinen 007 agentti. Agentti, joka vaihdettiin vaihtokaupassa, jotta oma organisaatio saa haluamansa. Lähtee valtaisaan kosto-operaatioon ja haluaa saavuttaa tavoitteensa. Oman entisen pomonsa hengen riistämisen. On monen muun tavoin häikäilemätön ja säälimätön. Mutta omaa myös hyvän huumorintajun. Jaksaa sitkeästi tavoitella omaa tavoitettaan ja siinä melkein onnistuu.

5.Auric Goldfinger 25.02.13 Oberplanitz, Zwickau, Saksa – 05.09.88 München, Saksa ( Gert Fröbe, Kultasormi 1964 )

Myös tällä kaverilla on unelma. Ehkä yksi tyylikkäimmistä koko historian aikana. Ei vaadi kovin brutaaleja tekoja, jotta sen voisi saavuttaa. Myös hän on ajoittain häikäilemätön, mutta ei kuitenkaan raaka? On myös yllättävän lempeä ja ymmärtäväinen.

Konnien oikeat kädet

Jokainen menestystä tavoitteleva konna tarvitsee sen likaisen työn tekijän. Miehen, joka pistää kaiken likoon ja tekee työnsä täydellisesti organisaatiolleen. Tähänkin olisi voinut tehdä, vaikka kuinka pitkän listan, mutta teeman mukaan mennään. Eli viisi mielestäni parasta ja tehokkainta apumiestä ovat

1.Red Grant 09.08.27, Westhoughton, Yhdistynyt kuningaskunta – 28.08.78 Toormakeady, Irlanti ( Robert Shaw, Salainen agentti 007 Istanbulissa 1963 )

Spectre osaston kliininen todellinen tappokone, suorittaa ehkä eniten tappoja. Tuhoaa kaiken mahdollisen edeltään, päästäkseen päämääräänsä. Löytyy voimaa ja kovuutta.

2.Erich Kriegler ( John Wyman, Erittäin salainen 1981 )

Aris Kristatoksen luottomies. Iso ja vaalea, järkälemäinen viimeistelijä. Tekee sen mikä käsketään, tehokkaasti ja tappavasti. Tasapaino pettää korkealla ja putoaa nykyajan mukaisesti ikkunasta kuolemaansa.

3.Locque 24.06.39 Hendon, Yhdistynyt kuningaskunta – 02.02.92 Hampstead, Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta ( Michael Gothard, Erittäin salainen 1981 )

Locque ei varsinaisesti taida kuulua Kristatoksen leiriin, mutta pelaa kuitenkin Bondia vastaan. Julma ja brutaali kuvastaa myös häntä. Mies tunnetaan kahdeksan kulmaisista silmälaseista. Toimii ikään kuin varjoista. Menettää tasapainon kielekkeellä ja putoaa kohtaloonsa Bondin potkaistua mersun kylkeen.

4.Jaws 13.09.39 Detroit, Michigan, Yhdysvallat – 10.09.14 Saint Agnes Medical Center ( Richard Kiel, Rakastettuni 1977 ja Kuuraketti 1979 )

Valtaisa kolossi. Voimaa löytyy vaikka muille jakaa. Vaikka edustaa kahta eri organisaatiota, joilla on ihan ääripäiden tavoitteet, on hän uskollinen organisaatiolle. Kaveri tekee juuri sitä työtä mitä käsketään, juuri ne ovat kriteerit listalle pääsemiseen. On kuitenkin isosta koostaan huolimatta lempeä ja kiltti. Ja joo vähän ote luistaa loppumetreillä ja kääntyy isäntäänsä vastaan.

5.Stamper 15.10.67 Offenbach am Main, Saksa - ( Otto Götz, Huominen ei koskaan kuole 1997 )

Elliot Carvetin tehomies. Vahva vääntäjä, viimeistelijä. Tekee työn antaumuksella. Pelaa koko illan omalle organisaatiolleen. Näkyvässä roolissa.

Hassut ja hauskat heput

Listataan tähän nyt vielä elokuvissa esiintyneitä, hauskoja ja harmittomia kavereita. Heillä kaikilla on kuitenkin ollut oma roolinsa näissä tarinoissa.

1.Valentin Zukovsky 30.03.50 Ruthergien, Yhdistynyt kuningaskunta – 14.10.22 Forth Valley Royal Hospital, Larbert, Yhdistynyt kuningaskunta ( Robbie Coltrane, Kultainen silmä 1995 ja Kun maailma ei riitä 2002 )

Kärkitila menee tälle persoonalliselle ja yritteliäälle kaverille. Kun kaverina on James Bond, elämä ei voi olla helppoa ja huoletonta. Se voi olla kovin tylyä ja raakaa. Etenkin jos joutuu jalkavaivaisena ontumaan Pietarin kylmässä, tuulessa ja tuiskussa kun Bond on telonut polven. Elämä ei ole myöskään helppoa myöhemmin kaviaarin kasvattajana, kun Bond pistäytyy mestoilla. Molempien elokuvien suoritukset ovat loistavia ja saa peliaikaa varsin kivasti. Elämän viimeiset hetket ovat karut

2.René Mathis 01.08.42 La Spezia, Italia – ( Giacarlo Giannini, Casino Royale 2006 ja Quantum of Solace 2008 )

Mukava mies, lempeä sydän. Sellainen nallemainen, vähän kuin karhuherra Paddington. Vaikka kaveri onkin vahvasti Bondin kelkassa ja osoittaa olevansa MI6 organisaatiolle tärkeähkö, piilee lempeän sydämen kammioissa salaisuus? Etelä-Amerikkaan mukaan lähteminen, Gemman viereltä, osoittautuu lopulta kohtalokkaaksi. Syvään ikiuneen nukahtaminen on erittäin koskettava tapahtuma. Siinä on samanlaista haikeutta ja surua kuin oli M pois nukkumisessa. Kaverille olisi suonut paremman lopun. Potentiaali oli ottaa mukaan vielä vaikka Skyfall:iin.

3.Milos Columbo 09.09.35 Tel Aviv, Israel – 08.03.23 Tel Aviv, Israel (Chaim Topol, Erittäin salainen 1981 )

Velmu ja mukava mies, salakuljettaja. Kuskaa vaikka mitä, mutta ei huumeita. Sen on ulkoistanut muille. Väitetään, että hän olisi tarinan pääkonna, mutta ei ole. Se on joku muu. Aloittaa ryhmänsä ja Bondin kanssa huikean operaation, jotta ATAC saataisiin takaisin Briteille. Päätä huimaava projekti saakin lempeän lopun, korkealla, pyhässä paikassa.

4.Kenraali Gogol 15.03.24 Bonn, Nordrhein-Westfalen, Saksa – 05.05.97 Lontoo, Yhdistynyt kuningaskunta ( Walter Gotel )

Vaikka kaveri onkin Bondin verivihollisen, KGB:n johtajia, on hän hauska ja lempeä. Juuri siksi hän pääsee tälle listalle. Esiintyy peräti kuudessa eri elokuvassa juuri tässä roolissa, viisi niistä on Roger Mooren aikakaudella ja yksi Timothy Daltonin. Gotel on muuten ollut myös Istanbulissa, mutta eri roolissa.

5.J.W Pepper 29.05.20 Spokane, Washington, Yhdysvallat – 15.04.17 Gladstone, Oregon, Yhdysvallat ( Clifton James, Elä ja anna toisten kuolla 1973 ja Kultainen ase 1974 )

Niin rasisti kuin olla ja voi. Suu käy kuin moottoriturpa, sylki lentää ja miehellä on virtaa, vaikka muille jakaa. On tahtoa ja yrittelijäisyyttä, kun jahtaa Bondia takaa. Lauhtuu lopulta, kun hänelle selviää, että Bond on salainen agentti Englannista ja on myös hyvien puolella. Roolin olisi voinut lopettaa ensimmäiseen elokuvaan, toisessa mukana olo vaikutti vähän väkisin roikottamiselta.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Bond leffojen IMDb järjestys ja rating on muuten seuraava:

1. Casino Royale (8,0)
2. Skyfall (7,8)
3. Kultasormi (7,7)
4. No Time to Die (7,3)
5. Istanbulissa (7,3)
6. Kultainen Silmä (7,2)
7. Tri No (7,2)
8. Rakastettuni (7,0)
9. Pallosalama (6,9)
10. Spectre (6,8)
11. Elät vain kahdesti (6,8)
12. Kultainen ase (6,7)
13. Elä ja anna toisten kuolla (6,7)
14. Lupa tappaa (6,7)
15. Erittäin salainen (6,7)
16. Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa (6,7)
17. Vaaran Vyöhykkeellä (6,7)
18. Quantum of Solace (6,5)
19. Octopussy (6,5)
20. Huominen ei koskaan kuole (6,5)
21. Timantit ovat ikuisia (6,5)
22. Kun maailma ei riitä (6,4)
23. Kuoleman katse (6,3)
24. Kuuraketti (6,2)
25. Kuolema saa odottaa (6,1)

Itseä tossa lähinnä yllättää No Time to Dien korkea sijoitus. Mutta voi olla että se loppu ei ärsytä niin paljoa niitä katsojia joille Bond leffat ei merkkaa niin paljoa. Elät vain kahdestin korkea sijoitus on tavallaan toinen ylläri kun omaan makuun ajan hammas ja Austin Powers parodiat on sitä leffaa pureskellut.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Mielestäni ainoa oikea valinta sijalle 1. on Sean Connery. Hän on kuitenkin se kaikkien aikojen ensimmäinen Bond
Tähän sellainen pieni täsmennys ja pilkunviilaus, että Connery on nimenomaan ensimmäinen elokuvissa näytellyt Bond, mutta häntä ennen James Bondin hahmoa oli jo näytelty televisiossa. Barry Nelson näytteli Bondia vuonna 1954 Casino Royaleen perustuvassa tv-sarjan jaksossa, tuosta olisi itse asiassa pitänyt tulla ihan pitkä tv-sarjakin mutta se ei koskaan toteutunut. Yle Teema on joskus näyttänyt tuon jakson.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Tähän sellainen pieni täsmennys ja pilkunviilaus, että Connery on nimenomaan ensimmäinen elokuvissa näytellyt Bond, mutta häntä ennen James Bondin hahmoa oli jo näytelty televisiossa. Barry Nelson näytteli Bondia vuonna 1954 Casino Royaleen perustuvassa tv-sarjan jaksossa, tuosta olisi itse asiassa pitänyt tulla ihan pitkä tv-sarjakin mutta se ei koskaan toteutunut. Yle Teema on joskus näyttänyt tuon jakson.
Myös Bob Holness ehti näytellä Bondia ennen Connerya, eteläafrikkalaisessa radiokuunnelmassa 50-luvun lopulla.

Ja jos oikein pilkkua viilataan, Connery ei ollut ensimmäinen elokuva-Bond, vaan se kunnia kuuluu Bob Simmonsille, tämä Simmonsin roolisuoritus Bondina kun lävähtää ruutuun ennen Connerya:


 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Piti tsekata IMDb:stä että olenko nähnyt mitään muuta George Lazenbyn roolisuoritusta kuin ton Bondin, ja vastaus oli että enpä ollut. Mutta siitä sain idean nyt listata parhaat leffat joissa on joku Bond-näyttelijä pääroolissa. Bondeja on 25 kpl joten listataan 25 parasta leffaa:

1. The Man Who Would Be King (Connery)
2. Name of Rose (Connery)
3. Indiana Jones and the Last Crusade (Connery)
4. The Untouchables (Connery)
5. Hot Fuzz (Dalton)
6. The Girl with the Dragon Tattoo (Craig)
7. A Bridge Too Far (Connery)
8. Highlander (Connery)
9. The Hunt for Red October (Connery)
10. Knives Out (Craig)
11. Glass Onion (Craig)
12. Road to Perdition (Craig)
13. The World's End (Brosnan)
14. Mars Attacks! (Brosnan)
15. The Ghost Writer (Brosnan)
16. The Cannonball Run (Moore)
17. The Only Living Boy in New York (Brosnan)
18. Cowboys & Aliens (Craig)
19. Seraphim Falls (Brosnan)
20. The Thomas Crown Affair (Brosnan)
21. The Sea Wolves (Moore)
22. Logan Lucky (Craig)
23. Mrs. Doubtfire (Brosnan)
24. Entrapment (Connery)
25. The Rocketeer (Dalton)

Pakko tunnustaa että osasta leffoista oli todella hämärät muistikuvat. Mutta Conneryllä selkeesti parhaat leffat. Craig ja Brosnan sitten mitallisijoilla määrässä. Tosin Dalton on top vitosessa Hut Fuzzin ansiosta. Suosikki Bond-näyttelijä Moore ei nyt ole kovin montaa katsottavaa leffaa tehnyt ja vaikka kuinka värilasit oli päässä niin vain kaksi mainintaa nyt sai.

Itsellä ei Conneryn The Rock mahtunut top 25. Jotkuthan pitää sitä Bond-leffana. En muista leffasta yhtään mitään, mutta antamastani arvosanasta päätellen en ole siitä pitänyt. Ja vaikka Brosnanin Mamma Mia tulee kerran viikossa telkkarista, niin en ole sitä vieläkään katsonut. Craigin München on myös katsomatta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Itsellä ei Conneryn The Rock mahtunut top 25. Jotkuthan pitää sitä Bond-leffana. En muista leffasta yhtään mitään, mutta antamastani arvosanasta päätellen en ole siitä pitänyt.
Connery näyttelee entistä Britannian salaisen palvelun agenttia joka on ollut vuosien ajan vankina Yhdysvalloissa johonkin salaiseen tietoon liittyvistä syistä. Eli siinä ihan tietoisesti vinkataan siihen suuntaan että kyseessä on James Bond. Elokuvana varmaan Michael Bayn paras tai hyvin lähellä sitä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Connery näyttelee entistä Britannian salaisen palvelun agenttia joka on ollut vuosien ajan vankina Yhdysvalloissa johonkin salaiseen tietoon liittyvistä syistä. Eli siinä ihan tietoisesti vinkataan siihen suuntaan että kyseessä on James Bond. Elokuvana varmaan Michael Bayn paras tai hyvin lähellä sitä.
Korjataan sen verran että Conneryn hahmo ei ole salaisen palvelun agentti, vaan SAS-joukkojen mies eli maavoimien erikoisjoukkoihin kuuluva. Veikkaan että ihan tarkoituksella tehty tuollainen pieni eroavaisuus, koska olisihan tuo muuten ollut vähän liian lähellä Bondin taustoja.

Tokihan Conneryn hahmo heittää klassisen "but of course you are" laininsa ilmoille, eli siinäkin ollaan aika lähellä Bondia.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Piti tsekata IMDb:stä että olenko nähnyt mitään muuta George Lazenbyn roolisuoritusta kuin ton Bondin, ja vastaus oli että enpä ollut. Mutta siitä sain idean nyt listata parhaat leffat joissa on joku Bond-näyttelijä pääroolissa. Bondeja on 25 kpl joten listataan 25 parasta leffaa:

1. The Man Who Would Be King (Connery)
Mainio listaus, ja varsinkin ykkössija lämmitti. Hieno elokuva.

Listan ulkopuolelta voisin mainita Sidney Lumet'n tulkinnan Murder on the Orient Expressistä (Connery), Englannin hovin juonitteluista 1100-luvulla kertovan The Lion in Winterin (Daltonin ensimmäinen leffarooli), Terry Gilliamin fantasiasekoilu Time Banditsin (Connery) ja "avaruuswesternin" Outland (Connery). Myös Craigin tähdittämä The Jacket teki muistaakseni vaikutuksen teatterissa pari vuosikymmentä sitten, mutta muistikuvat alkavat olla sen verran huteria etten ihan varauksetonta suositusta uskalla antaa.

Lazenby tosiaan ei valtavasti leffoja tehnyt, en ole nähnyt kuin kaksi, 30 sekunnin cameon The Kentucky Fried Moviessa ja allaolevan kasariäksönin, jossa George näyttelee pienessä sivuosassa kovin Bondin oloista agenttia. Ja Gene Simmons on hermafrodiitti pahis.



 

Waluigi

Jäsen
Vaikka ei leffa olekaan niin pakko silti nostaa esiin Timothy Dalton Netflixin The Crownissa. Kaipa se hahmon kohtalokin olisi hieman riipinyt, mutta Daltonin vetämänä tuli aimo annos lisää potkua.

Dalton tänään ja keskiviikkona klo 21. Toisessa ketjussa lisää.
 

J.C.S.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pari elokuvaa, jotka voisivat mahdollisesti olla mukana paremmin tv-tähtinä kunnostautuneilta Brosnanilta ja Moorelta:
Shout at the Devil (Joka pirua kutsuu) 1976 (Moore)
- Afrikkaan sijoittuva I ms. elokuva, Lee Marvin jyrää
Dante's Peak 1997 (Brosnan)
- katastrofi-elokuva, tulivuori
 

Nosebleed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, San Jose Sharks
Daltonilta löytyy sarjapuolelta myös Penny Dreadful, Yellowstone esiosa 1923 ja Doom Patrol. Leffoista voisi vielä mainita camplegenda Flash Gordonin.

Brosnanilta leffoista mainittujen lisäksi The November Man, After the Sunset, Rakkaudesta erämaahan ja Robinson Crusoe. Sarjoista tietenkin Remington Steele ja uudehko länkkärisarja The Son. Sitten myös ihan hauska versio Matka maailman ympäri 80 päivässä, jossa esittää Philleas Foggia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos sarjoista puhutaan niin Roger Moorella on tietenkin legendaarinen The Saint josta olen muutaman jakson nähnyt. Kuten myös tv-sarjasta The Persuaders josta näyttäsi löytyvän jaksoja YouTubesta. Ivanhoe ja Maverick oli myös sarjoja josta Moore tuli tunnetuksi, mutta niistä en ole edes klippejä katsonut.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuli hiljattain katsottua Operaatio Mincemeat.
Elokuva perustuu tositapahtumiin ja yksi sivuosa henkilöistä on Ian Fleming. Ei ollut kovin kaksinen leffa, mutta olihan se ihan sivistävää tietää tosta operaatiosta ja Flemingin historiasta. M hahmon esikuva John Henry Godfrey on yksi tarinan päähamoista ja Q-osastollakin käydään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös