Niklas Kokko – Kärppien maalivahtituotannon kirkkain tähti?

  • 81 239
  • 457

Bo73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelsu
Tämä saattaa olla silläkin puolella sellainen all in-kausi ja ymmärrän että näitä hinnoitteluja on ehkä varta vasten säästelty tosipeleihin, joita on määrä X. Tylyltähän tää kuulostaa.
Jokaisen osakeyhtiön pitää pitää taloudestaan huolta. Luulen, että me täällä Lahessa aika hyvin se ymmärretään. Hallin kapasiteetti on mikä on.

Eikä me kaivata tähän sarjaan yhtään lisää saipoja, tepsejä tai jukureita taloudellisessa mielessä.

Ja jos saa valita, niin henkilökohtaisesti otan mielummin tämän kuin sen, että tuote on huonossa hapessa.

Jottei mene kokonaan ohi ketjun aiheesta, niin minusta on juuri tullut Seattle Krakenin uskollinen kannattaja!
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Syksyllä nauroin kaikille hehkutuksille tästä kaverista. En naura enää. Jumalauta on kova veska. Ikinä oo nähnyt ton ikäiseltä kaverilta tollaisia otteita. Kiitos Oulu. Kiitos Ari Hilli. Ja persoona on ihan mieletön. Elää niin tunteella peleissä. Ei riitä sanat...

Syksyllä muuan Petteri Sihvonenkaa ei omissa arvioissa antanut suurta arvoa kärppien maalivahtiosastolle, josta piti häntä huomauttaa tietysti. Oulussa tiedettiin kyllä, että Westerholm/Kokko on huippujätkiä molemmat tähäm sarjaan. Luulis nyt viimeistään, että Oulun ulkopuolellakin aletaan oikeasti sisäistämään Ari Hillin maailmanluokan maalivahtivalmennuksen. Roope Koistinen on tosiaan junnupuolen (hyvä nosto toisessa ketjussa!) maalivahtivalmennuksessa antanut myös erittäin väkevää taustatulta ja ollut hyvin merkittävässä roolissa, kun näitä nuoria huippuveskareita on lähtenyt maailmalle.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Minä puolestani arvostan ja ymmärrän. Pelicans on ottanut jättimäisen taloudellisen riskin kasatessaan mestaruuteen tähtäävän joukkueen. Kun juna jyskyttää, pitää takoa.
Se on täsmälleen juuri näin. Tässähän alkaa jatkuvasti olemaan samaa mieltä Torson kanssa. Teikäläinen alkaa olla jo semijulkkis, oman elämän Batman, mutta kuka onkaan Bruce. Kalevan radiossakin viisikymppiset nostettiin kuutiolta esiin. Onneksi olkoon!

Syksystä lähtien pojan suosikkipelaaja nro1 se vaan liidaa väärää joukkuetta kohti finaaleja. Kertoimet se kun vaan pienenee sille, että Kokko nähdään välierissä Raksilassa.
 

JPL

Jäsen
Hesarilta lyhyt juttu Kokosta. Pientä harmitusta on selkeästi jäänyt Kärppiä kohtaan.

Aika luonnollinen reaktio nuorelta pelaajalta.

Todellisuudessa kuitenkin (sekä tilastojen että silmämääräisen arvion perusteella), Kokko oli syksyllä heikompi maalivahti kuin Westerholm. Talvella tilanne oli aika tasan, siinä vaiheessa kun Kokko lähti junnujen kisoihin.

Suurin osa olisi todennäköisesti mieluiten nähnyt kaksikon Karhunen-Kokko Kärpissä keväällä, mutta koska Kokko lähtee rapakon taakse ja Westerholmilla sopimus jatkuu, niin tämä ratkaisu oli täysin ymmärrettävä. Kokkokin sen toki ymmärtää, mutta silti se tuntuu tällä hetkellä ikävältä. Ikää ja perspektiiviä hieman lisää, niin en usko että tästä jäi isommin mitään hampaankoloihin Kärppiä kohtaan.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suurin osa olisi todennäköisesti mieluiten nähnyt kaksikon Karhunen-Kokko Kärpissä keväällä, mutta koska Kokko lähtee rapakon taakse ja Westerholmilla sopimus jatkuu, niin tämä ratkaisu oli täysin ymmärrettävä. Kokkokin sen toki ymmärtää, mutta silti se tuntuu tällä hetkellä ikävältä. Ikää ja perspektiiviä hieman lisää, niin en usko että tästä jäi isommin mitään hampaankoloihin Kärppiä kohtaan.
Kokko - Westerholm olisi ollut täysin ymmärrettävä. Karhunenkin sen olisi ymmärtänyt - samoin mm minä.

Kokko maaliin.
 

Beni49

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäli vuorotellaan niin silloin on Karhusen vuoro. Vieraissa. Ei tule tapahtumaan - voit ottaa talteen.

No joo, pointti oli, että vuorottelu jatkuu Pelicans-sarjassa. Siitä samaa mieltä, että suurella todennäköisyydellä Niklas aloittaa Lahdessa ja Tomi hyppää askiin vuorostaan Oulussa.

E: Vaikka toisaalta, en pidä mahdottomana sitäkään, että Karhunen aloittaa maalilla heti perjantaina vanhassa kotihallissaan.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät

Kalaverkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät


"Tiedän hallin kulmat. Pystyn vaikka tulkkina olemaan, Kokko naurahtaa."
"Ei yhtään huoleta se, että tuleva vastustaja tietää sinut läpikohtaisesti ja tiedostaa sen, jos jostain kolosta on ehkä livahtanut harjoituksissa pari kiekkoa taakse?
– Ihan niin kuin olisi joskus livahtanut, Kokko heittää kuolemattoman kuitin aiheesta."

Hitto mikä kaveri :D Pakko tykätä vaikka Pelsujen palkkalistoilla tänäpäivänä onkin!
 
Viimeksi muokattu:

UPIX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas, Kärpät
Miltä se mahtoi Johan Gustafssonista ja Jasper Patrikaisesta tuntua, ku yhtäkkiä joku Kokko oli ilmestynyt niiden pukukoppiin? Kaveri veti paskat junnukisat ja pleijareita varten tarvittiin toinen luotettava maalivahti. Voi olla, että "kokkeli" vetää pitemmän korren, mut sit saatana vetää! Ihme parkumista. Pian nähdään kumpi on kumpi!!!!
Ja tällä en tarkoita, ettenkö toivois Niklakselle valoisaa tulevaisuutta.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sekin vielä, että ihan takuulla Hilli ja kumppanit tiesi, että Kokko kyllä pelaa itsensä Pelicansin ykköstorjujaksi. Tiedettiinhän me kannattajatkin se. Se oli yllätys vain Lahdessa ja etelän medioissa.

Eikä tästä mitään "hylkiöstä tuhkimotarinaksi"-narratiivia minusta kannata siksi luoda. Kokosta irtipäästäminen ei johtunut siitä, etteikö häntä täällä olisi arvostettu tai pidetty yhtä hyvänä kuin kahta muuta veskaria.
 

Micol

Jäsen
Eikä tästä mitään "hylkiöstä tuhkimotarinaksi"-narratiivia minusta kannata siksi luoda.
Tämähän on lähinnä etelän medioiden pyrkimystä johonkin "psykologiseen" yliotteeseen Kärpistä. Kaikki keinot otetaan varmasti käyttöön myös median osalta, jotta pohjoiseen voitaisiin lyödä edes jotain lisäpainetta tulevaan sarjaan. Sitten jos / kun Pelicans sattuu pelin voittamaan, niin tuhkimotarina -vouhotukset nousevat vielä toiseen tai kolmanteen potenssiin lähtötilanteesta. Kärppien hylkiö sitä, tätä ja tuota. Se on sellaista...
 

Kalpankaataja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta mistä sitten johtui, että Kokkosta luovuttiin, jos syynä ei ollut, että Karhunen nähtiin parempana veskarina (kyseisenä aikana)? Eikös Kokko ihan ok alkukauden pelannut, lähti U20 MM-kisoihin ja täytemies HIFK:n kolmosvahti oli vienyt sillä aikaa pukukopista paikan? Karhunen jos haluttiin pitää, niin Kokkosta oli luovuttava ja näihän Kärpät teki. Oliko siis Seattle Kraken siirron takana ja Kokkolle haluttiin ykkösmaalivahdin paikka, mutta eihän sekään Pelicansissakaan ilman ottamista ollut tarjolla. Jos taas Kärpät oli päätöksen takana, niin eikös silloin nimenomaan Kärpät katsonut, että Kokko ei tule ottamaan ykkösmaalivahdin tonttia täältä tai muuten auttamaan joukkuetta joten voidaan luopua ja ottaa Karhunen tilalle? No tuskin täällä palstalla totuutta kukaan tietää, mutta kunhan kyselen. Erikoinen keissi mielestäni jokatapauksessa.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
mistä sitten johtui, että Kokkosta luovuttiin, jos syynä ei ollut, että Karhunen nähtiin parempana veskarina (kyseisenä aikana)?
Karhunen nähtiin nimenomaan Kärppien palettiin sopivampana ja parempana maalivahtina Westiksen tueksi.

Eivätkä Kokon statsit mitenkään kovin mairittelevat olleet ennen junnukisoja Kärpissä, 2W 5L rekordilla. Sitten nähtiin myös junnukisat jotka nyt eivät välttämättä myöskään ihan nappikisat olleet ja samaan aikaan Karhunen suoritti hyvällä tasolla Kärpissä tuoden valoa Laten aikakauden tunneliin.

Tuossa vaiheessa varmasti katseltiin jo kohti kevättä ja mietittiin, miten kevään kuvioihin mahtuu kaksi playoff-kokematonta maalivahtia. Ja tässä pohdinnassa tultiin siihen lopputulokseen, että kolmen Suomen mestaruuden Karhu on parempi palanen Kärppien loppu kauden maalivahtiyhtälöön. Tämä voisi jopa olla edellisen kappaleen faktoja isompi syy Karhusen ottamiseen.

Ei taida Seattlella olla tämän siirron kanssa muuta tekemistä kuin kumileimaisemisena oleminen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpäsen Karelin.
Miltä se mahtoi Johan Gustafssonista ja Jasper Patrikaisesta tuntua, ku yhtäkkiä joku Kokko oli ilmestynyt niiden pukukoppiin? Kaveri veti paskat junnukisat ja pleijareita varten tarvittiin toinen luotettava maalivahti.
Olkinuora läks ja Gusse tuli tilalle kakkoseksi ja Jassen piti olla ykkönen. Jasse meni reiluksi pariksi kuukaudeksi klesaksi jolloin Kokko tipahti syliin kuin taivaanlahjana. Gussekin se sitten lopulta taisi hajota ja tovi mentiin kaksikolla Kokko - Nikkilä jonka jälkeen Nikkilälläkin aloitettiin pari peliä, kun Kokko oli mahataudissa.

Miltä mahtoi tuntua niin veikkaan ja toivon Jassenkin ymmärtävän lopulta penkille palattuaan pleijareihin että pleijareissa peluutetaan sitä kuumaa maalivahtia jolla pelejä alla, kun Jassen pelikunto on arvoitus. Gusse siellä vaan muutenkin tsemppaa nuorempia ja varmaan ihan tyytyväinen, että ylipäätään sai sopimuksen tälle kaudelle...

Ärsyttävä tilanne Jasselle varmasti, mutta minkäs teet. Ensi kaudella sitten uusiksi ellei olosuhteiden pakosta vielä pleijareissa maaliin päädy. En ainakaan usko, että peluutetaan ellei Kokko sula totaalisesti tai vaihtoehtoisesti loukkaannu...
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu, mutta mistä sitten johtui, että Kokkosta luovuttiin, jos syynä ei ollut, että Karhunen nähtiin parempana veskarina (kyseisenä aikana)?

Hyvä että tulet huuteleen, kun mielestäni täällä asiaa selitellään "parhain päin" ja luodaan siitä ainakin palstatotuutta.

Kirjoittelin jo tammikussa että kyllä meillä sekoiltiin ainakin kahteen otteeseen
1. Karhunen hankittiin
2. Westerholm - Kokko - Karhunen, yhdestä piti luopua. Ainoa oikea vaihtoehto olisi ollut Karhunen, mutta sen sijaan luovuttiin ketjun nimeä mukaillen Kärppien maalivahtituotannon kirkkaimmasta tähdestä.
Ehkä vielä kolmaskin: Asiaa ei myönnetä.

Ja nyt siis käännellään "parhain päin"

Jos taas Kärpät oli päätöksen takana, niin eikös silloin nimenomaan Kärpät katsonut, että Kokko ei tule ottamaan ykkösmaalivahdin tonttia täältä tai muuten auttamaan joukkuetta joten voidaan luopua ja ottaa Karhunen tilalle?
Näin tehtiin. Kenen toimesta, olen yrittänyt kysellä. Palstatotuus on Hilli, mutta Kärppien oma tiedoitus on hys hys ja syystäkin jos Hillin yli on kävelty.

Toinen asia mitä täällä viljellään on ettei Kokon kantti ja pää kestä. Ehkä tällä saadaan mielenrauhaa, mutta asia on kyllä juurikin päinvastoin.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
2. Westerholm - Kokko - Karhunen, yhdestä piti luopua. Ainoa oikea vaihtoehto olisi ollut Karhunen, mutta sen sijaan luovuttiin ketjun nimeä mukaillen Kärppien maalivahtituotannon kirkkaimmasta tähdestä.
Omaat enemmän kompetenssia sanoa "ainoista oikeista vaihtoehdoista" kuin Kärppien organisaatio ja valmennus? Melkoista, pistä CV:tä menemään officelle, eiköhän sulle vaikka ja mitä hommia löydy.

Näin tehtiin. Kenen toimesta, olen yrittänyt kysellä. Palstatotuus on Hilli, mutta Kärppien oma tiedoitus on hys hys ja syystäkin jos Hillin yli on kävelty.
Tuomitset täällä "palstatotuuksia" ja luot samalla oman agenasi mukaan uusia, kuten yllä näemme. Ironialataus suuri.

Minä en ainakaan nää mitään syytä miksi Kärppien pitäisi lähteä jälkikäteen selittelemään mitään. Nuo päätökset on tehty edelleenkin joulukuun kontekstiin peilaten ja that's it.
 

Maustemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyvä että tulet huuteleen, kun mielestäni täällä asiaa selitellään "parhain päin" ja luodaan siitä ainakin palstatotuutta.

Kirjoittelin jo tammikussa että kyllä meillä sekoiltiin ainakin kahteen otteeseen
1. Karhunen hankittiin
2. Westerholm - Kokko - Karhunen, yhdestä piti luopua. Ainoa oikea vaihtoehto olisi ollut Karhunen, mutta sen sijaan luovuttiin ketjun nimeä mukaillen Kärppien maalivahtituotannon kirkkaimmasta tähdestä.
Ehkä vielä kolmaskin: Asiaa ei myönnetä.

Ja nyt siis käännellään "parhain päin"


Näin tehtiin. Kenen toimesta, olen yrittänyt kysellä. Palstatotuus on Hilli, mutta Kärppien oma tiedoitus on hys hys ja syystäkin jos Hillin yli on kävelty.

Toinen asia mitä täällä viljellään on ettei Kokon kantti ja pää kestä. Ehkä tällä saadaan mielenrauhaa, mutta asia on kyllä juurikin päinvastoin.

Sinä olet nyt useamman kuukauden täällä valittanut siitä, miten kaikki muut keksii omia palstatotuuksiaan samalla, kun jauhat tätä samaa omaa "palstatotuuttasi" viestistä toiseen samalla agendalla. Karhunen hankittiin aivan syystä ja uskon, että Hillin sana on painanut silloin, kun on mietitty kuka/ketkä voi kantaa Kärpät keväällä pisimmälle. Totuus on kuitenkin se, että Westerholm-Karhunen on mitä todennäköisimmin Kärppien maalivahtitandem myös ensi kaudella.

En itse usko, että Karhunen on mitenkään istunut Kokon paikalla, kun Nisu palasi nuorten kisoista takaisin Ouluun. Olen jo nyt kyllästynyt tähän tarinaan Kärppien hylkiöstä joka nousee kuolleista kuin feenikslintu nostamaan Pelicansin mestaruuteen. Harmillinen tilanne, että Kokosta jouduttiin luopumaan, mutta nuoren lupauksen pitäminen penkillä olisi ollut kaikkien osapuolten kannalta huonoin mahdollinen ratkaisu, eikä Kokko todennäköisesti olisi onnistunut ryöstämään ykköstorjujan paikkaa Kärpissä muutenkaan. Uskon, että Oulussa toivotaan Kokolle vain onnistumisia ja Kokko itsekin heittelee näitä kommenteja mediaan pääosin leikillään, vekkuli persoona kun on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös