Nightwish

  • 825 885
  • 3 714

toothfairy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ai ei ole? Mulla ainakin levyn kannessa oli keltainen tarra, jossa luki: "Limited Edition". Tosin ostin levyn Saksasta 18,75€(ei paha hinta), joten en tiedä onko täällä jokin eri sisältö kuin Suomessa?

Itse ostin Limited Edition -version Prismasta, hintaa 19,90€. Kumma juttu että normaali yhden CD:n versio ja Limited olivat saman hintaisia.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Ai ei ole? Mulla ainakin levyn kannessa oli keltainen tarra, jossa luki: "Limited Edition". Tosin ostin levyn Saksasta 18,75€(ei paha hinta), joten en tiedä onko täällä jokin eri sisältö kuin Suomessa?
Suomessa levyn julkaisee Spinefarm ja muualla Euroopasa Nuclear Blast.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Don`t bore us, get to the chorus

Tuli itsekkin kuunneltua tuo levy ensimmäisen kerran. Päällimmäinen tunne on hämmennys ja pettymys. Pettymys ei syntynyt niinkään odotettua heikommasta tasosta, vaan väärien ratkaisujen käytöstä jotka minusta pilaavat kokonaisuuden.

Mahtipontisuutta on ja Holopainen on Jim Steinmaninsa kuunnellut. Mahtipontisuuden keskelle vain Anetten ääni tuppaa hukkumaan ja siksipä Holopainen on perussävelen suhteen tyytynyt jakamaan äänivallin kuin Mooses punaisen meren Anetten laulun ajaksi. Tämä on hieman läpinäkyvää, mutta toisaalta jo Uriah Heepin kappaleet oli aikanaan tarkkaan sovitettu David Byronin äänelle. Häiritsevänpi tekijä on kertaussävelissä. Sitten kun Sergei päättää avata mielensä ja antaa uudelle laulajalla mahdollisuuden, niin Nighwish ei sitä anna ja kertaussäveliin hyppääkin tämä karvainen peikko mörisemään.

Parhaimmillaan Nighwish onnistuu tavoittamaan King Diamond-maisia ponnekkaita sävelkulkuja, mutta niistä puuttuu esikuvansa melodisuus ja sävelten tietty tarttuvuus. Osa ongelmaa on tuo Hietalan mörinä kertaussävelissä. King Diamond ymmärsi jo Merfycul Faten aikoihin, että perussävelen aikana muristaan, mutta kertaussävelten soljuvuuden takia ne kannattaa laulaa korkealta. Muuten kappaleet puuroutuvat ja muuttuvat skaalautumattomaksi proge-äänivalliksi.

Ongelma on, että koko pirun levy kuulostaa I Wish I Had An Angel-kappaleelta, jota vihasin ensi kuuntelusta asti.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Levyä on nyt luukutettu, mutta ei auta. Väkisinkin oli siirryttävä kuuntelemaan vanhempaa Nightwishia ja parempaahan se oli, huomattavasti. Ei tämä uutukainen huono levy ole, mutta ei kyllä kovin erikoinenkaan. Pettymys.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Vedetäänpä levy nippuun biisi biisiltä.

1.The Poet and the pendulum
Ylistyssanoja tuli kuultua jo ennen kuin levyn kimppuun pääsin mutta harva niistä liioiteltuja oli. Eka säköistö on aika lattea, mutta nyky-Nightwishmaiseen (että euroviisuradionovamaiseen) tapaan näitä käytetään näemmä korostamaan huippukohtia. Kyseessä olevassa biisissä latteudet loppuvat kuitenkin lyhyeen. Raivokas kertosäe, on silkkaa timanttia ja seuraava kaunis sello-osuus tuo mieleen etäisesti Whitesnaken Still of the nightin (hyvässä mielessä). Anette laulaa näillä kohdin ehkä upeimmin mitä koko levyllä, ja miksaus on kerrankin neidin tukena. Loppu-osa biisistä onkin sellaista tykitystä että oksat pois. Hietala on tiimin ykköstykki, ja sylkee tässäkin kappaleessa sisuksensa pihalle. Lopun fiilistely on varsin tavanomaisin palikoin toteutettu, mutta jälleen kerran Holopainen taikoo tähänkin fiiliksen jota on vaikea sanoin kuvailla. Beautiful. Kertakaikkiaan upea biisi.

2.Bye bye beatiful 3. Amaranth
Ok. BBY ei pärjäis ehkä euroviisuissa yhtä hyvin kuin Amaranth, koska Hietalan örinä Lordiin verrattuna on potenssiiin kymmenen miljoonaa. Varsin mitäänsanomattomia, joskin tarttuvia kertakäyttökappaleita. Malliesimerkkejä lostavasta radio-biisistä.

4.Cadence of of her last breath
Alku lupaa hyvää, joko laitetaan hanat kaakkoon? Ei laiteta, edellisistä biiseistä tuttu "lattea säkeistö=hyvä kertosäe"-kaava toistuu tässäkin. Paitsi kertsi ei ole läheskään yhtä tarttuva kuin edellisissä. Empun kitarasoolot on pidetty levyllä aika minimissä, ja ihan syystä. Eipä säväytä tämä kappale.

5. Master Passion Greed
Hietala, Hietala, Hietala. Vihdoinkin mennään (joskin aika yksitoikkoisesti) kovaa ja korkealta. Häivähdys vanhasta Nightwishistä. This i like.

6. Eva
Seuraava.

7. Sahara
Taas mennään hyvällä sykkeellä. Annette on pikkasen hukassa matalalta laulettaessa, mutta varsin väkevä esitys muuten. Ehdottomasti yksi levyn helmistä, vaikka Led Zeppeliniä Kiteellä on riittävästi kuunneltukin ;) Jos olisi Evan kuunnellut niin tämä olisi varmaan iskenyt seuraavana paljon paremmin...

8. Whoever brings the night
Biisin alku ei lupaa hyvää, mutta onneksi meininki paranee. Anette on tässä piisissä ihan omimmillaan. Suht pienelle skaalalle tehdyt laulumelodiat sopivat Anettelle huomattavasti paremmin kuin "Tarjamaiset" biisit. Ihan ok veto, siellä tais olla pieni pätkä Wishmasteriakin joukossa.

9. For the heart i once had
Biisin alettua jouduin tarkistamaan onko joku ruoja tunkenut Negativea Ipodiini. (Negative toki mainettaan parempi bändi. toim huom.) Ei ollut, tai sitten Jonne on saanut takaperoisen äänenmurroksen. Ei kuulemma ollut sitäkään. Tuomas Holopainen, mitä hittoa ajattelit kun tämän biisin päätit levylle laittaa???? Heikko esitys, KOSKA kyseessä on Nightwish.

10.The Islander
Back to business. Hietala loistaa, on se vaan uskomaton tyyppi. Anetelle vaan ikävä että jää ns. jalkoihin laulussa. Holopaiselta loistava veto vetää kokolailla peri-irkahtava biisi levylle. Thumbs up!

11. Last of the Wilds
Hieman samoilla teemoilla kuin edellisessä. Haistan kevyesti Moore-cover Over the Hills and far away-hengen, ja ihan positiivisessa mielessä. Empulta kitara pois, suoraan sanottuna ovat aivan kamalia nuo revitykset. Erinomainen biisi kuitenkin loppupeleissä.

12. 7 days to the Wolves
Missä mahtipontisuus? Jäikö se sinne ekaan piisiin? Ei missään nimessä huono veto ole, mutta "se" puuttuu. Anette viihtyy selkeästi tämän tyyppisissä biiseissä, kun taas Marco joutuu selvästi himmailemaan. Emppu vetää toistaiseksi pohjat soolollaan. Loppua kohden biisi kuitenkin pistää vitosvaihteen sisään, ja kyllä tämäkin taitaa soittolistoilla säilyä pitkään.

13. Meadows of Heaven
Soittakaa Tapani Kansalle, Kultaniityt kaipaa päivitystä. Ihan käsittämättömän luokaton lallatus levyn lopuksi. Voi hyvänen aika. This is just plain bad.

Conclusion.
Tuomas Holopainen on ykkösluokan säveltäjä (surprise?). Levyn ongelmakohdat ovat kuitenkin siinä että koko tiimi ei toimi samalla tasolla. Erinomaista työtä tekevä rumpali Jukka Nevalainen, sekä Marco Hietala ovat ainoat jotka "pysyvät mukana" Holopaisen kyydissä. Kitaristi Emppu Vuorinen komppaa loistavasti, mutta sooloissa mielikuvituksettomuus on erittäin häiritsevää. Anette on hyvä, ja kivasti persoonallisen äänen omaava laulaja. Musta vaan tuntuu, että Holopaisen visioihin/monitahoisiin sävellyksiin ei Anette pysty pidemmän päälle vastaamaan. En mitenkään usko, että seuraavalla levyllä Holopainen tekisi näin montaa kompromissia laulajan takia, kun ei aiemminkaan ole tehnyt.

Tarja vs Anette.
Tarjan häkellyttävän huono englanti ei kuitenkaan poistanut sitä tosiasiaa, että Holopainen ei todennäköisimmin joutunut biisejä tehdessään miettimään pystyykö laulaja ne vetämään. En tiedä oliko nyt niin, mutta kieltämättä sellainen fiilis levyä kuunnellessa syntyy.
 
Viimeksi muokattu:

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Jos joku haluaa uuden levyn ostaa niin Sokoksen 3+1 päivillä albumi tarjouksessa. Saattaa olla tosin jo loppu.
 

Thibauld

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gwinnett Gladiators, Lukko
Vedetäänpä levy nippuun biisi biisiltä.

9. For the heart i once had
Biisin alettua jouduin tarkistamaan onko joku ruoja tunkenut Negativea Ipodiini. (Negative toki mainettaan parempi bändi. toim huom.) Ei ollut, tai sitten Jonne on saanut takaperoisen äänenmurroksen. Ei kuulemma ollut sitäkään. Tuomas Holopainen, mitä hittoa ajattelit kun tämän biisin päätit levylle laittaa???? Heikko esitys, KOSKA kyseessä on Nightwish.

Niin ne vain ovat mielipiteet eroavaiset...

Itse juuri tuon läpyskän hain. Best Buyssa kiskoivat 24 taalaa mutta Circuit Citystä tuo irtosi 13.99$. Autossa vaan heti soimaan ja ajelu venähtikin sitten koko levyn mittaiseksi. Vähän sellaiset ristiriitaiset tunteet jäi. Toisaalta levy on upea kokonaisuus, toisaalta vähän turhan tasapaksu. Heikoin biisi selkeasti on Eva. Parhainta ei vielä passaa sanoa ennen kuin muutama pyöritys on alla lisää. Juuri tuohon For the Heart I Once Had ihastuin kyllä valtavasti ja sen kuuntelinkin pariin otteeseen uudestaan. En sitten tiedä mikä tuossa tummasävytteisessä biisissä kiehtoo, ehkä se vaan peilaa tämän hetken mielialaa tai jotain. The Poet and the Pendulum jäi kanssa mahtavana mieleen. Hyvä levy kokonaisuutena mutta mitään klassikkoaineksia en tuossa näe. Ihan hyvä ostos kumminkin ja kuten niin usein, tämäkin levy varmasti paranee lisäkuuntelulla ja vasta myhemmin ne todelliset suosikkibiisitkin nousevat pintaan.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse kun en ole mikään Nightwish-fani aiemmin ollut, pystyn katsomaan tätä levyä ns. ilman Nightwish-värilaseja. Minua ei häiritse se, ettei koko albumi ole hirveää tykitystä (balladit kuten Eva ovat sallittuja), tai jos se ei kuulosta "vanhalta Nightwishiltä".

Aivan loistava levy on kysymyksessä! Monipuolisuudessaan ja -ulotteisuudessaan Dark Passion Play hakee vertaistaan. Olen hyvin pettynyt, jos tämä levy ei myy maailmalla vähintään 5 miljoonaa kappaletta. Ei sillä, että levymyynti olisi mikään todiste levyn laadusta. Sellaista skeidaa nimittäin myydään musiikin nimellä miljoonia ja taas miljoonia kappaleita, varsinkin USA:ssa.

The Poet and the pendulum, Amaranth, Sahara, For the heart I once had, 7 days to the wolves ja, kyllä vain, Eva ovat kaikki aivan timanttibiisejä. Toki muitakin helmiä löytyy. Oikeastaan ainut heikompi kappale on mielestäni Whoever brings the night.

Tuomas Holopainen on kyllä piiskannut orkesterinsa huippuiskuun. Anette Olzonin äänestä pidän kyllä enemmän kuin sinänsä persoonallisen Tarja Turusen oopperalaulusta.

Ja tähtiä tulee seuraavasti:
*****
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Osaako kukaan sanoa miten DPP on menestynyt ulkomaiden charteissa? (Saksa, Ruotsi, Iso-Britannia...)
 

Juuso74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Osaako kukaan sanoa miten DPP on menestynyt ulkomaiden charteissa? (Saksa, Ruotsi, Iso-Britannia...)

Ei ole tainnut DPP ehtiä vielä tämän viikon charteihin mukaan. Mutta ainakin tästä linkistä noita sijoituksia pääsee tiirailemaan. HIMin Venus Doom oli näköjään Euroopan 7. myydyin levy männä viikolla.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Osaako kukaan sanoa miten DPP on menestynyt ulkomaiden charteissa? (Saksa, Ruotsi, Iso-Britannia...)
Uusimman levyn julkaisupäiviä:
26.9 Suomi & Japani
28.9 Saksa
1.10 Iso-Britannia
2.10 USA & Kanada
 
Viimeksi muokattu:

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Totta kai, vaikka nuo ovatkin alan julkaisuja, hyvässä ja pahassa.
Toki mtv valitsi uutiseksi sen joka ei tykännyt. Ei niin yllättävää.

Extralla tuli Turusen oma video, aika samaa genreä NW:n kanssa minusta.
Luulin että sen piti palata klassisen pariin.
 

Thibauld

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gwinnett Gladiators, Lukko
Liput on nyt sitten taallakin hommattu. Viela tarvisi runsaan kuukauden karvistella. Onneksi tassa ennen on viela Type O Negative/Lordi ja As I Lay Dying joten ei ihan tyhjan panttina tarvi odotella.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Tuli pari biisiä itsekin kuunneltua uutta Nightwishiä. Soittajathan ne edelleen ovat hyviä. Sanoisinko, että en erityisesti pitänyt tästä ruotsalaismimmin laulannasta. Anetten ääni on mielestäni heikohko eikä äänessä löydy laajuutta kovinkaan paljon. taidan olla niitä, jotka piti Turusen aikaista Nightwishiä kovana juttuna, mutta en jaksaisi kiusata itseäni soittamalla levyraitaa enää läpi. Toivottavasti näitä raitoja ei soitettaisi edes radiossa läpi kovinkaan useasti.
 

solamnic76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlos Tevez... siis punaistako pitää kumartaa?
Tuli pari biisiä itsekin kuunneltua uutta Nightwishiä. Soittajathan ne edelleen ovat hyviä. Sanoisinko, että en erityisesti pitänyt tästä ruotsalaismimmin laulannasta. Anetten ääni on mielestäni heikohko eikä äänessä löydy laajuutta kovinkaan paljon. taidan olla niitä, jotka piti Turusen aikaista Nightwishiä kovana juttuna, mutta en jaksaisi kiusata itseäni soittamalla levyraitaa enää läpi. Toivottavasti näitä raitoja ei soitettaisi edes radiossa läpi kovinkaan useasti.

Ohut. Ääni on niin pirun ohut. Miltä tämä kuullostaisikaan miessolistin esittämänä?
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ite pidän Anettesta enemmän kuin TT:sta. Mokoma oopperakiekuna alkoi jo käymään hermoille. Biisitkin ovat erittäin hyviä uudella levyllä. Marco Hietalan ärjyntä tietyissä biiseissä on aika kurkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös