NHL20 – yleinen keskustelu

  • 280 255
  • 1 529

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Onko Lake79 käynyt jo ilmoittamassa, että äänestää jaloillaan ja peli jää hyllyyn tänäkin vuonna? Yleensä tämä lupaus on kestänyt julkkarin jälkeen noin kaksi päivää kuten muillakin palstakitisijöillä. Ne ketkä oikeasti sen pelin hyllyyn jättävät niin, eivät roiku täällä NHL20 palstalla ruikuttamassa..
Eiköhän tuo tule kirjastosta lainattua ja kahdessa viikossa pystyy muodostamaan mielipiteen onko peli ostamisen väärti 18 ja 19 jäivät hyllyyn tämän kokeilun perusteella ja NHL17 lähti kirppikselle marraskuussa 2016.
NHL 16 tuntui tuoreelta ehkä siitä syystä, että 12.13.14 ja 15 jäi ostamatta. Mikäli noi joukkueiden keräilyt olisivat mukana niin todennäköisesti ostaisin pelin taas tai edes palkkakatto.

Myös useampi PP ja SH kenttä olisi positiivista ja ei liene vaikea toteuttaa.

No toivottavasti peli yllättäisi tänävuonna.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Toisaalta on ihan hyvä ettei tule mitään radikaalia muutosta. EA saisi kuitenkin niihinkin kätkettyä jonkun momentumin tai syncron mitä voi käyttää hyödyksi ja sitä ei korjata koko vuonna. Voin jo kuvitella kun tulisi jokin kunnon hanskaa naamaan jälkipeli uudistus ja sitä kun tarpeeksi runkkaa niin hutissa menee peli poikki tai jtn.

Minusta tämän vuoden peli oli pelattavuudeltaan jopa ihan hyvä, mutta ea:n kuuluisa tasoitus oli paljon selvempää kuin aikaisemmin. En varmaan pysty edes laskemaan kuinka monta kertaa olin häviöllä 6-5 ja vihulla oli 6 tai 7 vetoa. Tämä siis hutissa kuin myös offlinessa. Kerran jopa kaverin kanssa testattiin tätä kun pelattiin vastakkain, eli tahallaan annettiin toisen pyörittää ja toinen pelasi kuin ei osaisi mitään. Siinähän kävi niin, että tämän selkeästi huonomman tiimin vedot menivät sisään törkeällä prosentilla ja oli ihan sama mistä veto lähti, kun maaliin se jotenkin pomppasi.

Tälläiset turhat tasoitukset pois, hutissa paluu vanhaan, gm mode eurooppaan ja muutenkin vähän laajempi managerointi mukaan, niin peli olisi 100 kertaa parempi.
 
NHL 16 tuntui tuoreelta ehkä siitä syystä, että 12.13.14 ja 15 jäi ostamatta. Mikäli noi joukkueiden keräilyt olisivat mukana niin todennäköisesti ostaisin pelin taas tai edes palkkakatto.
Mitä väliä jollain palkkakatolla, kun dynamic diccifulty tms. elää ja voi hyvin? Käytännössä mitään merkitystä millä joukkueella huttia mäiskii, kun peli arpoo edunsaajan ennen kuin peli alkaa. Tämä on se syy, miksi '19 lähti myyntiin jo joskus loka-marraskuussa ja jäi tältä erää viimeiseksi änäriksi omalle kohdalle.

On muuten viimeisin päälle iso vitsi, että änäristä kehitellään jotain isoa esports-peliä. Niin kauan kuin tuo DD on pelissä, niin tuntuu vähän samalta kuin Kulta-Jaskasta tai Tuplapotista kehiteltäisiin jotain taitoturnauksia.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
https://www.ea.com/fi-fi/games/nhl/nhl-20/features-overview

Kylläpä EA on laittanut paukkuja komeisiin kotisivuihin. Not. NHL 1999 aikaan tuollaiset sivut olisivat vielä rimaa hipoen menetelleet, mutta vuonna 2019, herätys.

Vuorossa näyttäisi olevan taas vaihteeksi rosteripäivitys, maustettuna jollain huippu tärkeällä maskottien pipolätkällä. Olisko pakut sitten jo seuraavassa versiossa, joka tulee myös seuraaville konsolisukupolville? Jos EA nettoaa sen 10-15 €/peli + HUT myynti, ja parhaimmillaan (2015?) pelimyynti on ollut 1,5 M kopiota, ja nyt 0,72 M ja laskeva trendi, niin tulisiko tilanteelle tehdä jotain? Ilmeisesti panos/tuotto suhteeseen ollaan EA:lla tyytyväisiä, koska näyttää siltä että riman alta kävellään suorin jaloin. Taas kerran.

EA on hallinnut lätkäskeneä 90-luvun alusta asti, ja oikeastaan ainoa kunnon kilpailija oli 2K:n NHL sarja, joka omasta mielestäni oli parempi. Sen minkä 2K jäi grafiikoissa jälkeen, voitti taas pelattavuudessa 100-0. Harmiksi jonnet osti tutun ja turvallisen EA:n, ja 2K vetäytyi kisasta. Uskottavalla kilpailijalla pitäisi olla siis tarpeeksi pakkaa, että selviäisivät n. 5 vuoden ylimenokauden, jonka jälkeen valtaosa faneista voisi olla jo uuden yrittäjän leirissä. Sillä oletuksella siis, että uusi NHL olisi merkittävästi parempi kuin EA:n. Mahtaako tällaista tahoa löytyä, onkin sitten eri juttu. Jotain säpinää e-lätkäskene tarvitsisi, koska EAta ei sarja näytä juuri kiinnostavan...

Jos nuo mainostetut laukaisu, torjunta yms. animaatiot eivät tuo käytännössä mitään uutta sarjaan, niin tämä versio jää minun osalta kaupan hyllylle. Jos taas sokea kana on osunut vahingossa edes jyvän puolikkaaseen, niin sitten palataan asiaan.
 

Buster

Jäsen
Uskottavalla kilpailijalla pitäisi olla siis tarpeeksi pakkaa, että selviäisivät n. 5 vuoden ylimenokauden, jonka jälkeen valtaosa faneista voisi olla jo uuden yrittäjän leirissä. Sillä oletuksella siis, että uusi NHL olisi merkittävästi parempi kuin EA:n.
Ja moni kaveri pelaa nykyään ainoastaan onlinessa, mikä on EA:lla hiottu kuitenkin aika pirun pitkälle ja kun tänä sosiaalisena aikakautena vielä ostetaan ne samat pelit porukalla, niin pitäisi tavallaan yhden sijaan käännyttää useampi kerralla. Valtaosalle se valinta kun olisi varmaankin vain jompi kumpi peli.

Siihen on aika vaikea päästä väliin yhtäkkiä ja kenties tämä jääkiekkopelien markkinakin on loppupeleissä kovin pieni. Uudella tulijalla pitäisi melkein myös olla isompia massoja varten jokin erityinen juju/gimmick. Kyynikkona en oikein ole varma riittäisikö joku pelkkä realismi ja parempi pelikokemus kaukalossa, vaan ehkä pitäisi olla muutakin. Vaikka itsekin ostaisin kyllä kyseisen pelin jo ihan tukemismielessä.

Tosiaan myös massia pitäisi olla takana, koska ei kuitenkaan tuosta vaan hypätä EA:n änärin tasolle. Ja kun joku pelaaja sitten heti alkuun ostaa sen uuden tuotteen ja pettyy siihen kun se on vähän karkea ja online ei ole samaa tasoa kuin vuosikymmeniä sarjaansa hinkanneella EA:lla jne, niin menee myös helposti muutama vuosi ennen kuin sanottu pelaaja antaa sarjalle uuden mahdollisuuden. Ehkä PC-puolelta olisi ensin voinut koittaa ujuttautua mukaan, mutta varmaan EA reagoisi siihenkin ja yhtäkkiä alkaisi taas PC-versio ilmestyä.
 

Sylfan

Jäsen
Heti kun EA alkaa panostaa jälleen single player puoleen (lähinnä Dynasty Mode vai mikä GM onkaan) voisin harkita ostamista. Onneksi on NHL 2004 ja modit mikäli näin ei käy.

Kysymys myös edellisistä änäreistä: Vieläkö AI laukoo vain n. 15 kertaa maalia kohti ottelussa 5 minuutin erillä? Tuo johti aina väistämättä siihen kun pelasit kaikki 82 ottelua runkosarjasta niin oman molarin torjuntaprosentti oli siellä 85 hujakoilla vaikka olisi 99 overall molari maalissa. Pelit oli myös aivan liian helppo voittaa. Edellinen ostamani NHL oli toki NHL 13 eli varmaan on kehitystä tässäkin tapahtunut.
 

IlPadrino

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itsekkin aiemmin pelasin vain single player modeja, tosin ennen tätä vuotta minulla oli viimeeksi nhl14. Nyt varsinkin franchise mode on erittäin sekava ja menut vaikea käyttöisiä (vrt. fifa). Toisaalta myös AI:ta vastaan pelaaminen on puuduttavaa omasta mielestä joten ainoa mode joka HUTin lisäksi innostaa on Be a Pro mutta siitäkin otettu männävuosien saavutukset pois ja muutenkin karsittu.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse hommmasin valokuidun vain todetakseni, että EA:n servereillä on on ihan hirveästi vaihtelua. Välillä pelit ovat sulavaa ja toisinaan taas ihan helvetin hidasta ja jäykkää.
Myös tuo vuotanut "dynamic difficulty" pelin tuoton parantamiseksi sai oksennusta suuhun. Mutta ei sillä, kyllä tulen ostamaan, ja toivottavasti saisi offlinessä 6 pelaajaa samaan aikaan, niin kuin ennen muinoin (vai onko tämä ps4:llä edes mahdollista?)
offline änäriviikonloput mökillä saa ihan uuden ulottuvuuden.

Mutta, tulen ostamaan pelin, alussa tykkään, sitten tulee uusi gameplay päivitys, jossa pelinopeus ja taklausten voima on ruuvattu alas ja syötön katkot lisätty maksimiin. Sitten vielä servut toimii miten toimii, niin olen kypsä.
Sopivasti arcedea ja nopeatempoisuutta, ja joukkuepelin ja syöttelyn merkityksen korostamista, sitä toivon ja sitä en tule saamaan.

Mutta muutama kymppi pelistä, joka ainakin ekaan gameplayhin on ihan lystiä, niin eihän siinä auta :)

Ja pelaan vain onlinessä, tai sitten samalla sohvala multiplayeriä. tekoälyä vastaan ei riitä mielenkiintoa pelata
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Yksi kehitysaste minkä pitäisi olla aika saatanan itsestäänselvä olisi valikoiden nopeus.

Etenkin HUT:ssa, kun menet kokoelmiin etsimään jotain kortteja, niin kerkeät kahvit keittämään siinä välissä kunnes valikot miettii ja latailee niitä pelaajia jne.
Itse latausajathan pelissä on varsin lyhyet, eli kun löydät vaikka vastustjan niin menee joku noin kymmenen sekuntia ja peli onkin jo alkamassa, joten siinä ei ole valitettavaa.
Muutenkin noissa HUT:nkin valikoissa tuntuu olevan välivaiheita niin helvetisti. Näppäilyvirheitä tulee, kun yhtäkkiä peli sitten reagoikin johonkin kun edellisellä kerralla kesti viisi sekuntia, että se painallus menee läpi jne.

Minun puolesta saisivat pitää samat valikot ja päivittää niiden nopeutta sekä itse gameplayta, mutta EA:n tuntien siellä on taas laitettu resursseja uusiin ulkoasuihin ja valikoihin, koska muutakaan isoa ei ole tarjota, niin ainakaan ei voi pelaajat valittaa että se näyttääkin ihan samalta...
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse varmaan taas ostan, koska EASHL:n tuoma kaveripaine. Ainoa toive itselleni olisi se, että taktiikoilla saisi oikeaa muutosta peliin aikaiseksi, maalivahdit olisivat erilaisia ja pelkkä bugietuylänen ei menisi aina. Maalivahdit olisivat oikeasti erilaisia ja jotkut aggressiivisempia ja kaikki maalivahdit tekisivät erilaisia ratkaisuja ja jopa oppisivat ottamaan yhtä maalia pois. Sama kenttäpelaajilla, että että jotkut olisivat agressiivisempia ja jotkut pelaisivat varovaisemmin. Ei olisi niin helppo pelata samalla kaavalla, vaan joutuisi oikeasti keksimään erilaisia ratkaisuja vs ja HUT-peleissä.

Niin ja se EA:n tasoitus kokonaan pois. Raivostuttavin asia tämän pelisarjan historiassa.
 
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Heti kun EA alkaa panostaa jälleen single player puoleen (lähinnä Dynasty Mode vai mikä GM onkaan) voisin harkita ostamista. Onneksi on NHL 2004 ja modit mikäli näin ei käy.
Ainoa mikä vitutti modatussa 2004:ssä oli se saatanan koukkiminen. Se on ilmeisesti niin syvällä pelimoottorissa että siitä ei pääse eroon vaikka mitä tekisi. Tulee nimittäin sellaista kahvaa että jopa Jukka Rautakorpi olisi ihmeissään.

Toki omat kokemukset tästä modista on ehkä viiden vuoden takaa, joten onhan se mahdollista että jotain muutosta siihen on tapahtunut. Mutta silloin ainakin se koukkiminen oli niin syvällä (ja syvältä) että pelaamisen nautinto oli kyllä aika kaukana.

Kysymys myös edellisistä änäreistä: Vieläkö AI laukoo vain n. 15 kertaa maalia kohti ottelussa 5 minuutin erillä? Tuo johti aina väistämättä siihen kun pelasit kaikki 82 ottelua runkosarjasta niin oman molarin torjuntaprosentti oli siellä 85 hujakoilla vaikka olisi 99 overall molari maalissa. Pelit oli myös aivan liian helppo voittaa. Edellinen ostamani NHL oli toki NHL 13 eli varmaan on kehitystä tässäkin tapahtunut.
Vaihtelee kovasti. Joskus tulee hyvä määrä vetoja, mutta sen kyllä huomaa että kun itse kehittyy yhtään paremmaksi niin AI:n laukaisumäärät tippuvat samalla. Muistan kun aloitin NHL 19 pelaamisen niin ekassa pelissä taisi tulla joku 40 kutia maalia päin ja pitkään oltiin siinä n. 25-30 hujakoilla. Sitten alkoi vähitellen laskemaan ja en kamalasti valehtele jos 15 vetoa on aika lähellä myös omaa keskiarvoani mitä AI saa aikaan.

Kaiken huippu joskus pleijareissa kun veskarini päästettyjen maalien keskiarvo oli jotain 1.5 mutta torjuntaprosentti oli sitten alle 90. Ei sillä ihan Conn Smythea pokattu.
 

Bacon

Jäsen
Vaikea kutsua jääkiekkopeliksi peliä, jossa voittaja ratkeaa sillä, kuka luistelee parhaiten takaperin ja osaa tehdä eniten one-timer maaleja. Tällä nykyhetken pelillä ei ole enää mitään tekemistä jääkiekon kanssa. Sen todisti esimerkiksi viime SM-kisat. Aivan järkyttävää sontaa. Ja olen 09:stä asti hakannut änäriä tuhansia tunteja, mutta näitä viimeisimpiä hirvityksiä ei pysty enää pelaamaan. HUT on kanssa pilattu tekemällä miljoonia helvetin erikoiskortteja, niin se itse joukkueenrakennus on unohtunut kokonaan, kun kaikilla on 99 jengit vastassa. NHL 19 ostin käytettynä, tätä tulevaa en ollenkaan. 2k sarja saisi palata takaisin, käykääpä huvikseen katsomassa vaikka 2k10 peliä ja verratkaa nykyiseen.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Änärit vuodesta 2010 eteenpäin

NHL 10 = Hyvä peli
NHL 11 = Hyvä peli (oma suosikkini, jossa myös HUT oli parempi kuin seuraajissaan)
NHL 12 = Hyvä peli
NHL 13 = Ok peli (julkaistaessa pidin paljonkin, mutta pidemmän päälle alkoi rasittamaan varsinkin luistelunopeuden ylivertaisuuden vuoksi)
NHL 14 = Ok peli (parempi kuin edeltäjänsä, vaikka ei tällä nyt kuitenkaan kuuhun menty)
NHL 15 = Pettymys
NHL 16 = Ok peli
NHL 17 = Hyvä peli (Uusittu Franchise Mode oli mahtava lisäys)
NHL 18 = Pettymys
NHL 19 = Pettymys (ensimmäinen änäri, jonka ostin vasten tahtoani ja ainoa syy ostoon oli se, että se on änäri ja olihan Laine kannessa hienon näköinen. Ensimmäistä kertaa jätin myös pelin ostamatta julkaisupäivänä. Ostin vasta 3 päivää julkaisun jälkeen :D )

Toivottavasti NHL 20 olisi taas geimi, jota on mukava pelailla, vaikka vielä ei suurta hypeä herätä. Valitettavasti olen pelaaja, joka pelaa lähinnä F1, NHL ja GTA pelejä. Poikkeuksina Battlefield, Driver ja nyt remasteroidut Crashit, joten mikään ihme ei olisi, että tulee tämäkin änäri hankittua, vaikka ei uudistuksia sisältäisi.
Nyt toisaalta olisi ehkä aikaakin pelata änäriä enemmän kun julkaisu ei mene Formuloiden kanssa samaan ajankohtaan, jolloin täytyy valita kumpaan aikaansa käyttää.
HUT on nykyään oikeasti täysin kamala pelimuoto. Ennen piti ansaita puckseja, että sai ylipäätänsä hankittua jonkun NHL pelaajan jengiinsä, mutta nyt siellä annetaan valmiiksi jotain maanantaiversioita McDavideista 80 overaalilla ja kaikilla samat legendat. Mikä järki tässä on? Pelissä on kuitenkin liigoja ainakin +10, joten loogisinta olisi aloittaa joukkueella, jossa on pelaajia euroopasta ja juniorisarjoista.
Vielä loppuun voisin sanoa, että toivottavasti pelin soundtrack olisi pitkästä aikaa kunnossa. Mainitsemallani listalla ainoastaan 10, 11, 12 ja 13 vuoden versioissa tämä oli rautaa. Nyt on se on jotain ihmeellistä non copyright höttöä Trap city kanavalta.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Miksi edelleenkkään ei voi tulla:
Franchise mode European mode
Be a pro European mode
Ensiksi EA:n pitäisi hommata joku laittamaan Euroopan pelaajille realistiset arvot. Nyt NHL:n nelosketjun jyrät ovat paljon parempia kuin esimerkiksi Liigan parhaat pelaajat. Ryan Reaves ja kumppanit ovat taitavampia kuin Teemu Turuset. Liigan sisällä kaikkien pelaajien arvot tuntuu olevan arvottu, eikä vastaa mitenkään todellisuutta.
 

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ensiksi EA:n pitäisi hommata joku laittamaan Euroopan pelaajille realistiset arvot. Nyt NHL:n nelosketjun jyrät ovat paljon parempia kuin esimerkiksi Liigan parhaat pelaajat. Ryan Reaves ja kumppanit ovat taitavampia kuin Teemu Turuset. Liigan sisällä kaikkien pelaajien arvot tuntuu olevan arvottu, eikä vastaa mitenkään todellisuutta.
Ei kai tästä montaa vuotta ole, kun Jarkko Immosten kasvot ja statsit olivat sekaisin. Kertoo paljon mielenkiinnosta rukata pelaajia NHL:än ulkopuolelta.
 

Buster

Jäsen
Ja ehkä kaikkein surullisinta on se, että ihmiset mielellään tekisivät sen raskaimman työn rukaten nuo arvot realistisiksi ja palkkioksi riittäisi vain ilmainen versio pelistä (täältä olisi noussut heti näpertelijänä käsi ylös). Eikä edes vaatisi minimissään kuin yksi-kaksi ahkeraa henkilöä per. liiga Euroopassa, vaikka tietysti FM-tyyliin yksi joukkuetta seuraava kaveri per. poppoo tai kaksi takaisi parhaimman tuloksen. EA:n päästä vain joku kaveri sitten suhteuttaa muihin sarjoihin ja joukkueisiin verraten sopiviksi.

Mutta tuo Immosten -episodi kertoo kyllä kaiken olennaisen, samoin Antti Miettisellä oli vuodesta toiseen väärä kätisyys ja se sentäs pelasi NHL:ssä. Tästä listasta tulisi pitkä Ryan Reavesin ihonväreineen ja muineen.

Ylipäänsä EA:n pitäisi miettiä koko ratingsysteeminsä ihan uusiksi, lisätä varianssia, tuoda uusia arvoja ja kunnon player traitit mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Ja ehkä kaikkein surullisinta on se, että ihmiset mielellään tekisivät sen raskaimman työn rukaten nuo arvot realistisiksi ja palkkioksi riittäisi vain ilmainen versio pelistä (täältä olisi noussut heti näpertelijänä käsi ylös). Eikä edes vaatisi minimissään kuin yksi-kaksi ahkeraa henkilöä per. liiga Euroopassa, vaikka tietysti FM-tyyliin yksi joukkuetta seuraava kaveri per. poppoo tai kaksi takaisi parhaimman tuloksen. EA:n päästä vain joku kaveri sitten suhteuttaa muihin sarjoihin ja joukkueisiin verraten sopiviksi.

Mutta tuo Immosten -episodi kertoo kyllä kaiken olennaisen, samoin Antti Miettisellä oli vuodesta toiseen väärä kätisyys ja se sentäs pelasi NHL:ssä. Tästä listasta tulisi pitkä Ryan Reavesin ihonväreineen ja muineen.

Ylipäänsä EA:n pitäisi miettiä koko ratingsysteeminsä ihan uusiksi, lisätä varianssia, tuoda uusia arvoja ja kunnon player traitit mukaan.

Tai riittäisi, että tulisi vain jaettavat kokoonpanot peliin. Eiköhän aika moni niitä kokoonpanoja tekisi, jos olis mahdollisuus jakaa toisten kanssa. PS3:ssahan pystyi kokoonpanoja siirtelemään muistitikun avulla.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ylipäänsä EA:n pitäisi miettiä koko ratingsysteeminsä ihan uusiksi, lisätä varianssia, tuoda uusia arvoja ja kunnon player traitit mukaan.
Hyvä uudistus olisi kanssa semmoinen, että pelaajien ominaisuudet erottuisivat vielä selkeästi enemmän. Kyllähän ne väitti, että tämä tuli jo monia vuosia sitten peliin, mutta eipä tuo oikeasti isommin oikein missään näy. Isommat kaverit taklaavat vähän tömäkämmin, pikkuiset jätkät luistelevat snadisti nopeammin ja Patrick Kanella pysyy joku 360-harhautus pikkaisen paremmin lavassa, mutta siinä se.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Änärit vuodesta 2010 eteenpäin

NHL 10 = Hyvä peli
NHL 11 = Hyvä peli (oma suosikkini, jossa myös HUT oli parempi kuin seuraajissaan)
NHL 12 = Hyvä peli
NHL 13 = Ok peli (julkaistaessa pidin paljonkin, mutta pidemmän päälle alkoi rasittamaan varsinkin luistelunopeuden ylivertaisuuden vuoksi)
NHL 14 = Ok peli (parempi kuin edeltäjänsä, vaikka ei tällä nyt kuitenkaan kuuhun menty)
NHL 15 = Pettymys
NHL 16 = Ok peli
NHL 17 = Hyvä peli (Uusittu Franchise Mode oli mahtava lisäys)
NHL 18 = Pettymys
NHL 19 = Pettymys (ensimmäinen änäri, jonka ostin vasten tahtoani ja ainoa syy ostoon oli se, että se on änäri ja olihan Laine kannessa hienon näköinen. Ensimmäistä kertaa jätin myös pelin ostamatta julkaisupäivänä. Ostin vasta 3 päivää julkaisun jälkeen :D )

Toivottavasti NHL 20 olisi taas geimi, jota on mukava pelailla, vaikka vielä ei suurta hypeä herätä. Valitettavasti olen pelaaja, joka pelaa lähinnä F1, NHL ja GTA pelejä. Poikkeuksina Battlefield, Driver ja nyt remasteroidut Crashit, joten mikään ihme ei olisi, että tulee tämäkin änäri hankittua, vaikka ei uudistuksia sisältäisi.
Nyt toisaalta olisi ehkä aikaakin pelata änäriä enemmän kun julkaisu ei mene Formuloiden kanssa samaan ajankohtaan, jolloin täytyy valita kumpaan aikaansa käyttää.
HUT on nykyään oikeasti täysin kamala pelimuoto. Ennen piti ansaita puckseja, että sai ylipäätänsä hankittua jonkun NHL pelaajan jengiinsä, mutta nyt siellä annetaan valmiiksi jotain maanantaiversioita McDavideista 80 overaalilla ja kaikilla samat legendat. Mikä järki tässä on? Pelissä on kuitenkin liigoja ainakin +10, joten loogisinta olisi aloittaa joukkueella, jossa on pelaajia euroopasta ja juniorisarjoista.
Vielä loppuun voisin sanoa, että toivottavasti pelin soundtrack olisi pitkästä aikaa kunnossa. Mainitsemallani listalla ainoastaan 10, 11, 12 ja 13 vuoden versioissa tämä oli rautaa. Nyt on se on jotain ihmeellistä non copyright höttöä Trap city kanavalta.


Voisin lainata, itsellä eka änäri oli snessin nhlpa93, ja ehkä sarjan rakkain peli. Oli Myllystä sharkisin 3. veskarina ja kettereriä buffalossa. Tais Sulanderkin jossain rosterissa olla varamaalivahtina

NHLPA93 8/10
NHL94 9/10
NHL95 9/10
NHL96 9/10 (eka 3d änäri, pelit-lehden toimittaja arvioi, ettei jääkiekkopeli voi tästä enää paremmaksi muuttua!!)
NHL97 8/10
NHL98 8/10 (ps1 ja onetimer rankaisi aina)

NHL99-2007 (paljon hienoja hetkiä)
En tarkasti muista mikä oli mikä, mutta paljon näitä pelattiin vuosien saatossa, tehtiin omia pelaajia, haastettiin japanilla änäri tiimejä, oli momentum mittaria, läpiajoissa tuli hidastus kuvakulma jne. ketjuilla oli kemiat jne

NHL08
PS3 eka änäri minkä ostin oli ehkä. Selkku kannessa ja fiilis kiva!
NHL09 7/10
NHL10 7/10
NHL11 7/10
NHL12 7,5/10
NHL13 8/10 uusi true broadcast kuvakulma toi paljon iloa pelaamiseen, myöskin GM connectedia väännettiin monta kautta rystyset valkoisina (vai oliko se tämä painos)
NH14 8/10
NHL15 9/10 PS4 nyt tutisi ja suhisi dynamic low kuvakulma ja pelinopeutta ihan uudella tapaa, tykkäilin kovasti
NHL16 8/10
NHL17 7/10
NHL18 8/10 onnlinesa ekaan gameplay päivitykseen asti. Myös servereissä toivomisen varaa
NHL19 8/10 onnlinesa ekaan gameplay päivitykseen asti. Myös servereissä toivomisen varaa



NHL20 jotain ihan uudenlaista? tykkäisin kovasti! toivottavasti saisi ainakin 3 vs 3 matseja offlinessä, sais peli-illat ihan uuden vireen!






E:
NHL 96 – Hattutemppu
Julkaistu
1.9.1995

Kirjoittaja
Kaj Laaksonen

https://www.pelit.fi/artikkelit/nhl-96/





E2: nyt kun noista EA:n servuista jo kitisin, niin en tiedä onko ketään Aepx Lgendisin pelaajia, mutta hävyttömän usein kaatuu EA:n servut siinäkin. Tekisivät jotain massiivista noill, kiitos!
 
Viimeksi muokattu:

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
PS3/X360-aikakausi oli kyllä itselle konsolikiekon parasta aikaa. Skill stick toi aivan uuden tuntuman pelaamiseen ja EASHL/GM Connected-pelimuodot oli jotain, mistä sai pienenä vaan haaveilla kun pelattiin kortteliturnauksia kynän ja paperin avustamana pleikka ykkösellä.

Nykyisen sukupolven konsolien pelit on jäänyt vähän hmv-osastolle. Kehitys on polkenut pitkään paikallaan tai ottanut jopa askelia taaksepäin, kuten esim. NHL15 osoitti. Edelleen joka vuosi kirotaan ihan samoja juttuja mitä 10 vuotta sitten. Aiemmin änärit oli pakko-ostoksia joka vuosi, nykyään olen ostanut joka kolmannen painoksen ja hädin tuskin pelannut sitäkään.
 
Suosikkijoukkue
Puolueeton lätkänseuraaja
Tässä ollaan keskusteltua myös historiallisesti Änäri-pelien kehityksestä ja laitan oman suppeahkon kokemukseni perusteella oman listani. Lisään mausteeksi vertailukohteina NESin Ice Hockeyn ja Blades of Steelin sekä Amigan Wayne Gretzky Hockeyn sikäli kun niistä enää kunnolla muistan.

NES Ice Hockey (80-luvun loppu)

Itselleni se eka lätkäpeli ja oli kyllä kiva pelata maajoukkueilla vaikka Suomen tilalla oli Puola. Ei voi gameplayn osalta kunnolla verrata NHL:n edes niihin varhaisiin mutta jotakin legendaarista tuossa oli. Tykkäsin sen ajan mittapuuhun suhteutettuna.

NES Blades of Steel (80-luvun loppu)

Tässä olivat muistaakseni NHL-jengit mukana mutta ei tainnut olla oikeita pelaajia (saatan muistaa väärin). Gameplay taisi olla kehittyneempi mutta jotenkin pidin itse enemmän tuosta Ice Hockeystä koska maajoukkueilla tykkäsin tuolloin enemmän pelata. Hyvä peli tämäkin oli kyllä ja oma mausteensa oli Ice hockeytä realistisempi gameplay sen ajan kokemukseen nähden.

Amiga 500 Wayne Gretzky Hockey (1990-luvun alku)

Tätä tuli hakattua kaverin kanssa ja pelasimme maajoukkueilla turnauksia ja teimme sen aikaisia SM-liigajoukkueita sekä omiakin jengejä kuvitteellsilla pelaajilla. Tuo rostereiden muokattavuus oli erinomainen ominaisuus mielestäni ja sen soisi olevan myös NHL-peleissä. Gameplay oli hieman "matopelimainen" mutta toteutus muuten oli erinomainen verrattuna mm. NESin peleihin. Mukana olivat ketjun vaihdosmahdollisuudet, maalivahdin poisotto, tilastointi, jäähyt (en muista oliko näitä ainakaan samassa määrin NESin peleissä) jne. Tuolloin ajattelin että voiko lätkäpeli mennä tämän paremmaksi mutta tuo ajatus muuttui pian kun löysin Amigalle mm. Sensible Soccerin joka futispelinä oli parempi mitä Wayne Gretzky Hockey graafisen ilmeen osalta ja gameplayn vaikka eri lajista olikin kyse.

PC NHL93 (1990-luvun puolivälin tienoo)

Sain tämän joulahjaksi noin vuoden myöhässä julkaisusta ja nimi taitaa tuolla ollla NHLPA93 jos oikein ymmärsin mutta NHL-pelistä oli kyse. Tässä taas otettiin siihen aikaan iso loikka gameplayn osalta eteenpäin. Kaikki oli tuon ajan mittapuun mukaan parempaa mitä edellisissä pelaamissani lätkäpeleissä.

PC NHL94-96/97 (1990-luvun puoliväli ja sen jälkeiset pari vuotta)

Näitä pelejä pelasin kaverilla ja itse en niitä omistanut. Viimeisin kaverilla pelattu versio oli joko 96 tai 97 - en muista sen tarkemmin. Näissä versioissa muistikuvien mukaan mentiin kokoajan parempaan suuntaan. Nykyvertailupohjaa ei ole koska en ole noita sittemmin pelannut ennen nykyisiä NHL:ä mistä kokemusta.

Tämän jälkeen meni pitkään ennen kuin pelasin NHL:ä taas ja ylipäätään mitään pelejä tietokoneella tai konsoleilla. Kaverini tutustutti minun 2010-luvun alussa Football Manageriin josta alkoi oma uusi herätykseni pelien osalta ja tuota peliä hakkasin sitten muutaman version enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Sitten 2017 sain herätyksen siirtyä Pleikkariin koska FM2015 oli ollut käytössä ja toiminut vain kelvollisesti vaikka pelata pystyi mutta halusi siirtyä FIFAan ja niinpä hankin PS4:n sekä siinä samassa FIFA17:a ja NHL17:a. Tuosta alkoi oma uusi aikani pelien - niin muidenkin pelien mutta myös NHL:n parissa.

PS4 NHL17 (2017)

Tämä aiheutti todella ison tajunnanräjäytyksen. En ollut pelannut uuden sukupolven konsoleilla koskaan ja ensimmäinen peli minkä omaan PS4:n laitoin sisään oli NHL17. Sitä sitten syksyyn saakka pelasin ja tykkäsin kovasti koska pitkän ajan olin ollut näkemättä uusimpia NHL:ä ja tämä muistutti osaltaan 1990-luvun puolivälin NHL:ä jossain suhteessa tai ainakin enemmän mitä se muistutti NESin pelejä. Vaikuttava kokemus kyllä.

PS4 NHL18 (2017)

Tämän hankin ennakkotilauksena ja odotukset olivat korkealla. Gameplayn osalta ei mielestäni eroa merkittävästi NHL17:a mutta serveriongelmat häiritsivät aikana jolloin tutustuin elämäni ensimmäisen kerran onlinepelaamiseen. Ei siis hyvä ensivaikutelma onlinepelaamisesta joka sittemmin muuttui täysin. Myös jotenkin puukäsimäiset ja kankeat pelaajahahmot eivät niin innostaneet että olisin innostunut pelistä kunnolla ja kun FIFA18 vei näistä peleistä voiton ja sittemmin FIFA19 niin omalla kohdallani aktiivinen NHL-pelaaminen kärsi takaiskun tuolloin. Ennen FIFA18-innostusta pelasin suhteellisen paljon NHL:ä ja enemmän kuin FIFAa mutta jotenkin FIFA innosti jatkossa enemmän pelaamaan ja siinä kehittymään. Onlinepelaaminen tuli sitten enemmän FIFAn kautta itselleni tutuksi ja innostuin siitä.

PS4 NHL19 (2018)

Tämän hankin CD-versiona ihan vain että annoin mahdollisuuden uudelle herätykselle. Innotus ei kuitenkaan tuolloin lähtenyt kunnolla käyntiin ja vaikka pelin gameplayssä oli jotakin edistystä mielestäni havaittavissa hieman niin ne pelaajien liikkeiden sulavuus oli niin marginaalista että en innostunut pelistä syksyn jälkeen enemmän ja myin sen pois.

Edellä mainittujen lisäksi pientä kokemusta on kavereiden PS3 NHL14 (tai olla) ja NHL Legacysta sekä PS4 NHL15:a. Näiden kokemusten perusteella hieman ymmärrän perusteita miksi osa pitää joitakin vanhempia versioita mm. NHL18 parempina. Oma kokemukseni on siis näistä kaikkien edellä mainittujen versioiden ja pelien perusteella lätkäpeleistä ja NHL:ä. Vanhoissa peleissä on ehkä joitakin nykypelejä parempia juttuja esimerkiksi PS3 Legacyssä tuntuu että pelaajien liikkeet ovat NHL18-versiota sulavampia kuten mielestäni myös NHL15 pesee tässä osittain NHL18:a. Laajempi kokemus on kyllä lähinnä NHL18:a jota olen pelannut kaikista mainitsemistani versioista ja lätkäpeleistä selvästi eniten varsinkin sen alkuvaiheessa. Sittemmin innostus on NHL18:a syttynyt hieman uudelleen ja jopa kestänyt koko tämän vuoden loppukevään ja alkukesän joten ei ole poissuljettua siirtyä vaikkapa NHL20:n jos se on selvästi parempi ja innostus jatkuu sekä NHL18:a ei ole onlinessa enää tarpeeksi pelaajia pelitarpeisiini nähden syksystä eteenpäin. FIFA20 tulee olemaan syksystäkin lähtien ykköspelini mutta NHL:n uudelleen aktivoituminen ainakin hyvään casual-pelaamistasoon on täysin mahdollista. NHL18:a on kiva pelata kausitilaa jota olenkin nyt pelannut viimeaikoina Tshekin liigan muodossa. Onlinepelaamiselle uudempi versio olisi ehkä syksystä alkaen parempi mutta kausitilaa pelatessa sen mitä FIFAlta ehtii voi NHL18 riittää jatkossa. Mietin vielä koska onlinepelit ovat mielestäni nykyurheilupelien suola etenkin FIFAssa olen sen todennut mm. Weekend Leaguessa. Mitä vanhempi versio on käytössä sitä hankalampi on löytää onlinesta pelaajia kuten jo nyt joskus näyttää NHL18:a.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tässä ollaan keskusteltua myös historiallisesti Änäri-pelien kehityksestä ja laitan oman suppeahkon kokemukseni perusteella oman listani. Lisään mausteeksi vertailukohteina NESin Ice Hockeyn ja Blades of Steelin sekä Amigan Wayne Gretzky Hockeyn sikäli kun niistä enää kunnolla muistan.

NES Ice Hockey (80-luvun loppu)

Itselleni se eka lätkäpeli ja oli kyllä kiva pelata maajoukkueilla vaikka Suomen tilalla oli Puola. Ei voi gameplayn osalta kunnolla verrata NHL:n edes niihin varhaisiin mutta jotakin legendaarista tuossa oli. Tykkäsin sen ajan mittapuuhun suhteutettuna.

NES Blades of Steel (80-luvun loppu)

Tässä olivat muistaakseni NHL-jengit mukana mutta ei tainnut olla oikeita pelaajia (saatan muistaa väärin). Gameplay taisi olla kehittyneempi mutta jotenkin pidin itse enemmän tuosta Ice Hockeystä koska maajoukkueilla tykkäsin tuolloin enemmän pelata. Hyvä peli tämäkin oli kyllä ja oma mausteensa oli Ice hockeytä realistisempi gameplay sen ajan kokemukseen nähden.

Amiga 500 Wayne Gretzky Hockey (1990-luvun alku)

Tätä tuli hakattua kaverin kanssa ja pelasimme maajoukkueilla turnauksia ja teimme sen aikaisia SM-liigajoukkueita sekä omiakin jengejä kuvitteellsilla pelaajilla. Tuo rostereiden muokattavuus oli erinomainen ominaisuus mielestäni ja sen soisi olevan myös NHL-peleissä. Gameplay oli hieman "matopelimainen" mutta toteutus muuten oli erinomainen verrattuna mm. NESin peleihin. Mukana olivat ketjun vaihdosmahdollisuudet, maalivahdin poisotto, tilastointi, jäähyt (en muista oliko näitä ainakaan samassa määrin NESin peleissä) jne. Tuolloin ajattelin että voiko lätkäpeli mennä tämän paremmaksi mutta tuo ajatus muuttui pian kun löysin Amigalle mm. Sensible Soccerin joka futispelinä oli parempi mitä Wayne Gretzky Hockey graafisen ilmeen osalta ja gameplayn vaikka eri lajista olikin kyse.

PC NHL93 (1990-luvun puolivälin tienoo)

Sain tämän joulahjaksi noin vuoden myöhässä julkaisusta ja nimi taitaa tuolla ollla NHLPA93 jos oikein ymmärsin mutta NHL-pelistä oli kyse. Tässä taas otettiin siihen aikaan iso loikka gameplayn osalta eteenpäin. Kaikki oli tuon ajan mittapuun mukaan parempaa mitä edellisissä pelaamissani lätkäpeleissä.

PC NHL94-96/97 (1990-luvun puoliväli ja sen jälkeiset pari vuotta)

Näitä pelejä pelasin kaverilla ja itse en niitä omistanut. Viimeisin kaverilla pelattu versio oli joko 96 tai 97 - en muista sen tarkemmin. Näissä versioissa muistikuvien mukaan mentiin kokoajan parempaan suuntaan. Nykyvertailupohjaa ei ole koska en ole noita sittemmin pelannut ennen nykyisiä NHL:ä mistä kokemusta.

Tämän jälkeen meni pitkään ennen kuin pelasin NHL:ä taas ja ylipäätään mitään pelejä tietokoneella tai konsoleilla. Kaverini tutustutti minun 2010-luvun alussa Football Manageriin josta alkoi oma uusi herätykseni pelien osalta ja tuota peliä hakkasin sitten muutaman version enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Sitten 2017 sain herätyksen siirtyä Pleikkariin koska FM2015 oli ollut käytössä ja toiminut vain kelvollisesti vaikka pelata pystyi mutta halusi siirtyä FIFAan ja niinpä hankin PS4:n sekä siinä samassa FIFA17:a ja NHL17:a. Tuosta alkoi oma uusi aikani pelien - niin muidenkin pelien mutta myös NHL:n parissa.

PS4 NHL17 (2017)

Tämä aiheutti todella ison tajunnanräjäytyksen. En ollut pelannut uuden sukupolven konsoleilla koskaan ja ensimmäinen peli minkä omaan PS4:n laitoin sisään oli NHL17. Sitä sitten syksyyn saakka pelasin ja tykkäsin kovasti koska pitkän ajan olin ollut näkemättä uusimpia NHL:ä ja tämä muistutti osaltaan 1990-luvun puolivälin NHL:ä jossain suhteessa tai ainakin enemmän mitä se muistutti NESin pelejä. Vaikuttava kokemus kyllä.

PS4 NHL18 (2017)

Tämän hankin ennakkotilauksena ja odotukset olivat korkealla. Gameplayn osalta ei mielestäni eroa merkittävästi NHL17:a mutta serveriongelmat häiritsivät aikana jolloin tutustuin elämäni ensimmäisen kerran onlinepelaamiseen. Ei siis hyvä ensivaikutelma onlinepelaamisesta joka sittemmin muuttui täysin. Myös jotenkin puukäsimäiset ja kankeat pelaajahahmot eivät niin innostaneet että olisin innostunut pelistä kunnolla ja kun FIFA18 vei näistä peleistä voiton ja sittemmin FIFA19 niin omalla kohdallani aktiivinen NHL-pelaaminen kärsi takaiskun tuolloin. Ennen FIFA18-innostusta pelasin suhteellisen paljon NHL:ä ja enemmän kuin FIFAa mutta jotenkin FIFA innosti jatkossa enemmän pelaamaan ja siinä kehittymään. Onlinepelaaminen tuli sitten enemmän FIFAn kautta itselleni tutuksi ja innostuin siitä.

PS4 NHL19 (2018)

Tämän hankin CD-versiona ihan vain että annoin mahdollisuuden uudelle herätykselle. Innotus ei kuitenkaan tuolloin lähtenyt kunnolla käyntiin ja vaikka pelin gameplayssä oli jotakin edistystä mielestäni havaittavissa hieman niin ne pelaajien liikkeiden sulavuus oli niin marginaalista että en innostunut pelistä syksyn jälkeen enemmän ja myin sen pois.

Edellä mainittujen lisäksi pientä kokemusta on kavereiden PS3 NHL14 (tai olla) ja NHL Legacysta sekä PS4 NHL15:a. Näiden kokemusten perusteella hieman ymmärrän perusteita miksi osa pitää joitakin vanhempia versioita mm. NHL18 parempina. Oma kokemukseni on siis näistä kaikkien edellä mainittujen versioiden ja pelien perusteella lätkäpeleistä ja NHL:ä. Vanhoissa peleissä on ehkä joitakin nykypelejä parempia juttuja esimerkiksi PS3 Legacyssä tuntuu että pelaajien liikkeet ovat NHL18-versiota sulavampia kuten mielestäni myös NHL15 pesee tässä osittain NHL18:a. Laajempi kokemus on kyllä lähinnä NHL18:a jota olen pelannut kaikista mainitsemistani versioista ja lätkäpeleistä selvästi eniten varsinkin sen alkuvaiheessa. Sittemmin innostus on NHL18:a syttynyt hieman uudelleen ja jopa kestänyt koko tämän vuoden loppukevään ja alkukesän joten ei ole poissuljettua siirtyä vaikkapa NHL20:n jos se on selvästi parempi ja innostus jatkuu sekä NHL18:a ei ole onlinessa enää tarpeeksi pelaajia pelitarpeisiini nähden syksystä eteenpäin. FIFA20 tulee olemaan syksystäkin lähtien ykköspelini mutta NHL:n uudelleen aktivoituminen ainakin hyvään casual-pelaamistasoon on täysin mahdollista. NHL18:a on kiva pelata kausitilaa jota olenkin nyt pelannut viimeaikoina Tshekin liigan muodossa. Onlinepelaamiselle uudempi versio olisi ehkä syksystä alkaen parempi mutta kausitilaa pelatessa sen mitä FIFAlta ehtii voi NHL18 riittää jatkossa. Mietin vielä koska onlinepelit ovat mielestäni nykyurheilupelien suola etenkin FIFAssa olen sen todennut mm. Weekend Leaguessa. Mitä vanhempi versio on käytössä sitä hankalampi on löytää onlinesta pelaajia kuten jo nyt joskus näyttää NHL18:a.


Hienoja muistoja!
Oliko nintendo ice hockey se, jossa piti valita joko lyhyt, hidas ja vahva, tai pitkä, laiha ja nopea pelaaja?
Blades of steel vei kyllä keikko pelit ihan uudelle levelille


Myös mustana hevosena super nintendolla oli brett hull hockey, joissa oli jo selostus, ja muut pelaajat sanottiin numerolla, mutta Brett Hull ainoastaaa nimellä :D

PS1 NHL FAce Off2000 oli karmea, mutta satiinpa silläkin turnee pelattua viime vuonna :D
 
Suosikkijoukkue
Puolueeton lätkänseuraaja
Hienoja muistoja!
Oliko nintendo ice hockey se, jossa piti valita joko lyhyt, hidas ja vahva, tai pitkä, laiha ja nopea pelaaja?
Blades of steel vei kyllä keikko pelit ihan uudelle levelille


Myös mustana hevosena super nintendolla oli brett hull hockey, joissa oli jo selostus, ja muut pelaajat sanottiin numerolla, mutta Brett Hull ainoastaaa nimellä :D

PS1 NHL FAce Off2000 oli karmea, mutta satiinpa silläkin turnee pelattua viime vuonna :D


Juuri tuota oli Nintendon Ice Hockeyssa eli valittiin pelaaja juuri noin.

Super Nintendolla en koskaan pelannut edes kavereilla koska en tiennyt oliko kellään kavereistani siihen aikaan sitä konsolia. Samaten PS1:ä ei kokemusta. Vanhin Pleikkari josta on jonkinlaista kokemusta on PS3 ja sitäkään en ole itse omistanut koskaan. PS4:ä sen sijaan nyt reilun 2 vuoden kokemus.


Toivotaan että syksyllä julkaistava NHL20 on The jääkiekkopeli joka vie tuon lajin pelit uudelle tasolle. Myös odotan mahdollista kilpailijan näkemystä kuten FIFAn kanssa on jo vuosia kilpaillut PES ja on antanut ihan uuden haasteen FIFAn kehittämiselle. Samantapaista kilpailuasetelmaa odotan jääkiekkopeleihin. Toki jääkiekko on globaalisti pieni laji joten sen lajin videopelien markkinat ovat suppeammat mitä futispelien puolella on joten sekin karsii ehkä potentiaalisia kilpailijoita jääkiekkopeleihin EA Sportsille. NHL:ä pelattanee eniten Suomessa ja joissakin muissa isommissa jääkiekkomaissa sekä Japanissa voisi kuvitella olevan myös innostuneita pelaajia tuolle tai muualla aasiassa. Euroopassa pienemmissä jääkiekkomaissa peliharrastajat pelannevat eniten FIFAa vaikka NHL:ällekin löytynee innokkaita. Nämä arviot perustuvat mutuun eli ei mihinkään tilastoihin vaan siihen miten näiden lajien maailmanlaajuiden aseman huomioonottaen markkinat voisivat jakautua. Aasiassa ollaan kiinnostuneita yleensä monista pienemmistä ja erikoisemmista jutuista ja jääkiekkopeli sopinee siihen lokeroon.

Kyllähän FIFAssakin on ainakin oman onlinekokemukseni mukaan moni pelaaja joita olen kohdannut on ollut kotoisin esimerkiksi Saksasta, Italiasta, Englannista ja pohjoismaista Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta sekä myös Itä-Euroopan maista esimerkiksi Venäjä ja Puola ovat olleet hyvin edustettuna. Nämä ovat päättelyitä sen mukaan millainen nimimerkki pelaajalla on ja jos joukkueissa on monia tiettyjä kansallisuuksia ko. liigan pelaajien (esim. Valioliiga) lisäksi. Tämä siis FUTissa jossa myös käytetty vaakuna voi antaa osviittaa sekä joukkueen nimi. Oikeilla joukkueilla pelatessa lähinnä voi päätellä nimimerkistä ja pienempien joukkueiden ollessa kyseessä (esimerkiksi Venäjän liigan tai Puolan liigan) voi olettaa näiden pelaajien olleen ko. maasta. Toki nämä eivät ole mikään varma keino. NHL:ä suomalaisten joukkueiden nimet HUTissa joukkueen nimessä (tai niihin viittaukset) kertovat aika paljon sekä pelaajan nimimerkki. Myös vastassani onlinessa HUTissa on ollut joukkue jonka lippu on ollut Venäjältä esimerkiksi ja joukkueen runko on muodostettu pääosin venäläisistä pelaajista.Mutta moni pelaaja joita vastaan olen pelannut on vaikuttanut nimen perusteella olleen Suomesta tai muista isommista lätkämaista.
 
Viimeksi muokattu:

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
PC NHL93 (1990-luvun puolivälin tienoo)

Sain tämän joulahjaksi noin vuoden myöhässä julkaisusta ja nimi taitaa tuolla ollla NHLPA93 jos oikein ymmärsin mutta NHL-pelistä oli kyse. Tässä taas otettiin siihen aikaan iso loikka gameplayn osalta eteenpäin. Kaikki oli tuon ajan mittapuun mukaan parempaa mitä edellisissä pelaamissani lätkäpeleissä.

Taisi olla nimeltään yksinkertaisesti NHL Hockey tuo PC:n ensimmäinen peli, joka julkaistiin 1993. Siitä sitten jatkui seuraavat versiot nimettyinä NHL95 jne. Tuota tuli itsekin kaverin luona hakattua aika lailla, itse en PC:tä vielä ihan silloin omistanut. Megadrivella toki 94-97-versioita tuli pelattua kotonakin.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Taisi olla nimeltään yksinkertaisesti NHL Hockey tuo PC:n ensimmäinen peli, joka julkaistiin 1993. Siitä sitten jatkui seuraavat versiot nimettyinä NHL95 jne. Tuota tuli itsekin kaverin luona hakattua aika lailla, itse en PC:tä vielä ihan silloin omistanut. Megadrivella toki 94-97-versioita tuli pelattua kotonakin.

Nintendolla peli on ihan nhlpa93, pelaaja yhdistyksen mukaan, ehkä segallakin, liittyi siihen, ettei nhl nimeä haluttu antaa, kun pelissä oli tappeluita tjms. Tais lukea tuossa nhl96 pelit lehden erinomaisessa artikkelissa. Oli kuitenkin lisenssillä kaikki pelaajat, ja jopa statsit väännetty kaikille :)


Ja jep, kyllä se kilpailu tekisi hyvää tälle pelisarjalle :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös