NHL:n yli-ja aliarvostetuimmat suomalaispelaajat

  • 80 683
  • 255

Barney

Jäsen
Lehterä sai osakseen kohtuutonta hehkutusta alkukauden pisteidensä johdosta, mutta vuodenvaihteen jälkeen vaipui pelilliseen unholaan. Siitäkin huolimatta häntä hehkutettiin läpi kauden ja varmaan edelleen pidetään Suomen parhaana sentterinä, vaikka itse rankkaisin hänen edelleen Filppulan, Koivun ja Barkovin.
Ehkä tuo Lehterän "ylihehkutus" saattoi johtua siitä, että hän tuli joillekin vähän puskista, koska jotkut pitivät vielä pari vuotta sitten jotain vitun Kontiolaa Lehterää parempana sentterinä. Onhan Lehterän peliäly ja syöttövalikoima suomalaisista senttereistä selvästi paras. Itse ainakin arvostan juuri noita sentterin ominaisuuksia kaikista eniten, joten minun papereissani Lehterä on todella korkealla suomalaissenttereissä. Barkov on ehkä aika-ajoin väläytellyt melkein samanlaista nerokkuutta hyökkäyspäässä, mutta Koivu ja Filppula ovat lähinnä 2-way senttereitä, joilta harvoin tulee mitään nerokkaita kiekollisia ratkaisuja. Ensi kaudella uskon Lehterän kunnossa pysyessä paukuttavan yli 60 tehopistettä, mikä on tietenkin pelkästään Tarasenkon ansiota.
 

pernavoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Sympatiat: ANA, CAR, FLA
Jos määritellään arvostusta sen perusteella miten kotimainen media tuo pelaajia esiin / miten kuvittelen että jääkiekosta jonkin verran kiinnostunut, mutta ei varsinaisesti NHLää seuraaava peruspena arvostaa pelaajia.

Yliarvostettuja: Koivu, Määttä, Granlund, Komarov
Aliarvostettuja: J.Jokinen, Filppula
Erityismainintana O.Jokinen on ollut pitkään aliarvostettu, mutta viime kauden näytöt kohtasi arvostustason kanssa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikael Granlund kuuluu peliälyltään ja nerokkuudeltaan samaan kastiin Lehterän ja Barkovin kanssa, ehkä jopa edelle. Lehterä ja Barkov ovat sitten kyllä fyysisiltä ominaisuuksiltaan valovuosia edellä, jonka johdosta etenkin Barkov tulee tekemään kovempia tehoja kuin Mikke. Todennäköisesti.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mikael Granlund kuuluu peliälyltään ja nerokkuudeltaan samaan kastiin Lehterän ja Barkovin kanssa, ehkä jopa edelle. Lehterä ja Barkov ovat sitten kyllä fyysisiltä ominaisuuksiltaan valovuosia edellä, jonka johdosta etenkin Barkov tulee tekemään kovempia tehoja kuin Mikke. Todennäköisesti.

Todennakoisesti nain on. MG:n ero tosiaan Lehteraan ja Barkoviin verrattavissa on koko. Lehtera naista on edella yhdessa asiassa ja se on kiekonsuojaamisessa ja se on tarkeinta pelintekija sentterille. Mita kauemmin kyseiset kaverit saavat kiekko pitaa niin sen parempi. Myos omasta mielesta miken pelintekotaito on parasta, mutta heikolla voimatasolla, pienella koolla ja keskinkertaisella luistelulla kaveri ei saa ylimaaraisia sekunteja kiekon kanssa. Toki MG voi jonkun muun tavan loytaa jolla parjaa, mutta hankalaa tulee olemaan. Kuitenkin varmasti ihan jees uran tulee luomaan NHL:ssa, tosin nakisin edelleen MG:n parhaiten laiturina. Barkov taas on jo hyva kiekonsuojaaja, mutta kehittyy viela paremmaksi. Lisaksi on tilaa kehittya nopeammaksi ja siina tulee eroa Lehteraan. Kylla se Barkovin taito rupeaa nakymaan pisteissa vakisin pikkuhiljaa.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Jaa, ehkä seuraan väärää mediaa, vai kävikö niin että Glory Hunter nyt liioitteli eikä media? Enpä muista Komarovia lähes Selänteen veroiseksi maalintekijäksi ikinä missään hehkutettaneen.

Oman pelityylinsä ja rottamaisen aktiivisen rouhijan ja taklaajan roolinsa hoitamisesta lienee eniten saanut kotimaisessa mediassa kunniaa, aivan kuten on käsittääkseni saanut esim. Torontossa tehtyään työnsä tähän asti varsin hyvin NHL-kaukaloissa.

Komarov taitaa kuitenkin edelleen olla ainoa suomalainen, jonka tolppalaukaus on päässyt Ylen urheiluruudun pääaiheeksi.

Komarov saa kykyihinsä nähden turhan paljon mediahuomiota ja iso osa johtuu miehen MM-kisamaineesta ja siitä, että mies pelaa Torontossa. Kuten joku jo sanoi niin laiskojen toimittajien on paljon helpompi lainata niitä lukuisia juttuja Toronton mediasta kuin jostain Floridasta tai Arizonasta.

Lehterästä taas tehtiin viime kaudella reilun 20 runkosarjaottelun otannalla Suomen paras kenttäpelaaja. Tämä ilmiö jäi elämään vielä pitkälle keväälle asti, vaikka miehen tehoillut loppuivatkin jo joulukuussa. Kyseessä on harvinaisen selkeä tapaus siitä kuinka todellisen huippupelaajan siivellä NHL-tasolle suhteellisen keskinkertainen pelaaja voi hetken aikaa näyttää todella hyvältä.
 
Komarovhan kärsi uransa alkutaipaleella ehkä hienoisesta aliarvostuksesta. Pääsi passin avulla venäjälle jne. (ei sillä ettei silläkin ollut osuutta). Toinen syy tietysti että vastustajajengin fanit keskimäärin eivät pahemmin pitäneet. Ennen kuin veti maajoukkuepaidan päälle.

Kiekollinen peli on kehittynyt huimasti uran alkuajoista ja Komarov joskus totesi ettei haluaisi olla mikään kolmos-nelosketjun ajokoira vaan ihan tulosta tekemässä kärkikentissä, mutta kun muulla ei Liigaan päässyt niin sillä oli mentävä. Muistaakseni. Lopulta päätyi Pelicansin nelosesta Dynamo Moskovan parhaaksi pistemieheksi, ei huonommin toteutuneet toiveet.

Paha tosin kommentoida koko aihetta kun niin värikkäät lasit on nyt ja aina silmillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös