Tästä kun ollut viime aikoina enemmänkin puhetta niin aloin tätä pohtimaan että onkohan tuo edes kovin erikoinen saldo loppupeleissä? Veikkaisin nimittäin että esimerkiksi Toews-Kane duolta voisi löytyä samanmoinen tai parempikin saldo. Tai Kopitar-Carter parilta. Tai mites Zetterberg-Datsyuk? Stamkos-Johnson?
Tarkoitatko, että tuo voittoprosentti ei ole kummoinen vai että pelaajat ovat tehneet yllättävän vähän maaleja samassa ottelussa?
En osaa tähän kaivaa tilastodataa tueksi, mutta jotenkin näppituntumalta sanoisin, että Chicagon ja Detroitin veljekset voivat olla liki, mutta saman ajanjakson tilastoista tuskin muita on. Esimerkiksi Stamkos&Johnson parilla ei liene mitään palaa kun toinen on pelannut niin vähän aikaa liigassa. Kingsissä ei ole niin kamalasti maaleilla tai voitoillakaan juhlittu. Pudotuspelit on sitten voitettu kovalla prosentilla, mutta ne ei niin näy tässä tilastossa. Carterkin on ollut jokusen tovin muualla. Getzlaf ja Perry voisi olla jonkinlainen tekijä, samoin Bäckström ja Ovechkin. Sedinit todennköisesti kovia mutta ehkä aavistuksen pitemmältä ajanjaksolta. Ei Genon ja Sidin record mikään all-time ennätys ole, mutta kyllä se varmaan suht rautainen kuitenkin on. Jos vertaa vaikkapa tehtyjä maaleja. Geno ja Sid on tehnyt yhteensä 570 maalia 06-07 kaudesta eteenpäin. Siinä väkisinkin osuu maaleja samoihin otteluihin ja ne on voitettu aika hyvällä prosentilla kuten se alkuperäinen lukema todistaa. Chicagon veljeksillä maaleja tuolta ajalta on yhteensä 477, ja kuten sanoin he voisivat olla lähellä sitä tilastoa. Detroitin parivaljakolla maaleja 452.
Samalta ajanjaksolta kun katsoo näiden pelaajien joukkueiden pärjäämistä se vahvistaa omaa mututuntumaa. Penguinsilla on eniten voittoja (439) tuolta ajalta ja Chicago hengittää neljäntenä 19 voittoa vähemmän saalistaneena. Detroit siinä välissä kolmantena 424 saldollaan. Sharks muuten toisena siinä tilastossa. Oliskos sieltä jotain tiettyä parivaljakkoa? Marleau & Pavelski? Thorntonilla on kuitenkin aika matala maalisuhde verrattuna pisteisiin, tosin mistäpä näitä tietää.
Avainsanahan tässä on tuo ajanjakso. Detroitin paatsat kun ovat pelanneet jo iäisyyden ennen tähän valittua ajanjaksoa niin voipi olla, että piikkipaikka menee sinne kun näiden koko uran aikaisia tilastoja tarkastelee. Oma motivaatio ei siihen nyt riitä. Chicagon kaverit tulivat aavistuksen Penguins-parin jälkeen, mutta Crosbyn pitkä poissaolo kompensoi näiden kahden joukkueen vertailua ihan mukavasti tämän tilaston tiimoilta.
Olisi tosiaan mielenkiintoista tietää tarkemmin Detroitin ja/tai Chicagon statistiikkaa parhaiden pelimannien maalatessa saman pelin aikana. Anyone?
Jopa omaan silmiin hyvin sekavaa settiä, asia vaatisi enemmän aikaa parsia se fiksusti kasaan ja kaivella tilastot kuntoon. Tuntui tätä kirjottaessa, että aluksi se oli pieni setti josta pystyi hyvin raapustamaan kahvikupillisen ajan tarinaa mutta jatkuvasti se levisi eri suuntiin. Nyt lienee paikallaan poistua ennen kuin koko päivä valuu tilastoja kaivellessa.