Näinhän se on, kyllä oman viestini varsin kieli poskessa kirjoitin.
Joo tarkennettakoon, että en viitannut omaan viestiisi vaan enemmänkin aiheeseen johon vastasit. Nyt kun maaliennätyksen voi pysäyttää enää jokin totaalinen yllätys, niin täällä alkaa tietyillä nimimerkeillä pyörimään teoriat tyhjien maalien poisjättämisestä, GPG-tilaston mittaamisesta yms.
Tämähän on kaikki ihan huuhaata, koska todellinen mittari maalikuninkuuteen on 35-syntymäpäivän jälkeinen maalia per ottelu -tilasto. Ja tästä syystä Ovechkin onkin koko jääkiekkomaailman ylhäinen kuningas eikä Gretzky, Howe, Lemieux tai Bossy kykene tässä vertailussa edes sitomaan Aleksanteri Suuren luistimen nauhoja. (Ps. Huomatkaa sarkasmi)
Tää oli kyl hyvä :D Niinku se Ovechkin olis niitä maaleja tehnyt pelkästään lämärillä siitä B-pisteen kaarelta, varsinkaan juurikin noina alkuaikoina. Välillä tuntuu, että monikaan ei ole niitä Ovechkinin pelejä ylipäänsä nähnyt. Kunhan jäänyt mieleen highlighteista ainoastaan ne B-pisteen lämärimaalit.
Tästä täysin samaa mieltä. Vaikka Ovechkin on saanut etua kuitumailasta omalla tavallaan, niin kehtaan sanoa että nuo älyttömät maalimäärät, jääkiekon amatöörimäinen taso sekä maalivahtien varusteet ovat pelanneet merkittävää roolia siinä miksi esimerkiksi Gretzky on voinut "siinä sivussa" takoa melkein 900 maalia. Jos se kuitumailan käyttö yksistään on niin helppoa, niin luulisi että varsinkin nykyiset 18-30-vuotiaat lappaisi mustaa pussiin minkä ehtii. Toisin kuin Ovechkin, he ovat pelanneet ihan pienestä pitäen näillä kuitumailoilla. AO8 sen sijaan on joutunut mukautumaan kuitumailaan myöhemmällä iällä.
Jos ylipäätään puhutaan menneisyydestä, niin esimerkiksi McDavid on kiekkoilijana kaikin mittarein tappiinsa viritetty pelaaja, joka sotkisi Wäinön suohon vaikka pelaisi puumailalla ja voiveitset saappaisiin teipattuna. En halua halventaa menneitä kiekkosukupolvia, on sieltäkin niitä absoluuttisia huippuja löytynyt, mutta mm. heidän kiekkoilijaelämäänsä (harjoittelu, ravinto, palautuminen, taktiikat yms) käytetty aika on keskiarvoltaan aika mitätön nykypäivän pelaajiin verrattuna. Se että Gretzkyä pidetään jonkinlaisena mittatikkuna esimerkiksi McDavidille mielestäni aliarvioi sitä tajutonta työmäärää, jonka nykypäivän jääkiekkoilijat tekevät menneisiin sukupolviin verrattuna ollakseen parhaita.
GPG voi monellakin nykypelaajalla olla isompi kuin ennen muinoin lähes kenelläkään, mutta kyllä tuo jälkimmäinen G eli pelattujen pelien määrä on ihan yhtä lailla lineaarisesti maalisaldoon vaikuttava asia. Prime-vuosista kun haaskautuu 10-15 peliä per kausi loukkeihin, niin siinä annetaan uran mitalta nopsaan satakin maalia muutoin identtisellä maalintekotahdilla tasoitusta.
Puhumattakaan työsulkukausista ja muusta vastaavasta. Itse aikoineen mietin, että Ovechkin tulee tämän Gretzkyn ennätyksen rikkomaan. Mutta sitten tuli toinen työsulku ja myöhemmin vielä vähän koronaakin päälle, niin kyllä siinä alkoi epäilyksen pilvet nousta aika merkittävällä tavalla ennätysjahdin ylle. Kaikista oudointa lienee tuo 2020 kesä-syksy, kun ei ollut tietoa pelataanko seuraava kausi tynkänä vai pelataanko ollenkaan.