NHL:n aliarvostetuimmat pelaajat?

  • 27 640
  • 101

Nshr

Jäsen
iiron_troikka kirjoitti:
Sen sijaan pakko nostaa yksi vähän yllättävämpi nimi esiin- Columbuksen ja Tsekin maajoukkueen David Vyborny...
Yhdyn. Vybornyn arvoa nostaa vielä se, ettei hän pelaa Blue Jacketsin 1. kentässä. Mikäli hänen vierellä olisi Rick Nash ja Sergei Fedorov, olisi tshekin pistemäärä heittämällä nykyistä suurempi. Mielenkiintoinen seikka muuten on, että hän muodostaa Jan Hrdinan ja HPK:kin tutun Jaroslav Balastikin kanssa kolmikon, josta kaikki ovat Tshekin kansalaisia.
 

Forceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tre Kronor, Timrå, Detroit, Washington, Jyp
Kyllä aliarvostetuimmat tällä hetkellä ovat Sedinin veljekset ja Samuel Påhlsson. Sedineitä yleensä moititaan pehmeydestä, mutta tämä on täysin harhaluulo. Ehkä he ennen olivat heppoisia luistimillaan, mutta tätä nykyä kun vartta on tullut lisää, heidän tasapaino alkaa olemaan jo hyvä, ja heiltä on vaikea saada kiekkoa pois hyvän kiekon suojauksen ansiosta. Myös heidän kahden suunnan pelinsä on jotain ilmiömäistä, ja heistä onkin noussut Vancouverin tärkeimpiä alivoimapelaajia viimeisellä kaudella - varsinkin Henrik on loistava erikoistilannepelaaja, sillä hän on mm. todella hyvä aloituksissa.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Jan Hejda. Jätkä pelaa illasta toiseen vastustajan tähtihyökkääjiä vastaan ja plusmiinus on silti 16 merkintää plussalla. Oikeastaan tasakentällisin Hejdan tilastot ovat maalien määrää lukuun ottamatta lähes identtiset Zdeno Charan kanssa. Silti Chara on Norris-ehdokas, Hejda joku no-name jostain Columbuksesta.
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
En niin tarkasti seuraa P-Amerikkalaista mediaa että voisin ihan varma tästä olla, mutta tuskin suomalaiset osaavat tätä kaveria pahemmin arvostaa. Greg Zanon. Ainoa pelaaja tällä kaudella jolla on 200+ blokattua laukausta ja 100+ taklausta.

Jäähyjäkin mies on ottanut vain 36 minuutin edestä mikä on todella vähän puolustajalle joka pelaa keskimäärin yli 20min/ottelu. Vielä jos löytäisi jostain tilaston syötönkatkoista joita Zanonille tuli esim. San Josea vastaan yhdessä vaihdossa, 5vs3 alivoimalla neljä kappaletta. Greg johtaa myös joukkueensa tehotilastoa ollen kahdeksan maalia plussan puolella, esim. Ryan Suterilla vastaava lukema on 11 maalia pakkasen puolella.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
ja ne 99.99999% maailman kiekkofaneista ottaisivat Pitkäsen ja Phaneufin ennen Bouwmeesteriä.
Näin ovat ajat muuttuneet, vaikka Pitkänen ja Phaneuf ovat edelleen ihan hyvä ja kehityskelpoisia kavereita, niin kyllä Bouwmeester lienee tästä ryhmästä kovin tämän kauden osalta. Hyvin osasi käyttäjä Mogo ennustaa tämän kolme vuotta sitten.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Ketju ylös...

Puolustajien +/- -tilaston viidettä sijaa tällä hetkellä miehittävä Niklas Hjalmarsson lienee maininnan arvoinen tapaus. Puhutaan sitten Hawksin pakistosta tai Ruotsin mahdollisesta olympiamiehistöstä, niin Hammer jää usein vaille huomiota (osittain tosin aiheestakin). Hawks-fanit osaavat ainakin suurimmaksi osin antaa Hjalmarssonille arvoa vaaditulla tavalla, mutta noin yleisesti - esim. onko kukaan vähemmän NHL:ää seuraava edes kuullut miehestä? Epäilen. Keithin, Seabrookin ja Campbellin varjossa on hyvä kasvaa ja kehittyä.

Modernin NHL:n moderni puolustaja - löytyy niin kokoa, näköä kuin liikettäkin. Pelaa paljon, avaa peliä hyvin (näin voi varmasti sanoa monesta, mutta tässä tapauksessa ko. sanat pätevät oikeasti) sekä kykenee jakamaan puhtaita ja näyttäviä avojään pommeja. Ei ehkä koskaan tule herkuttelemaan pisteillä, mutta muilta ominaisuuksiltaan on tulevaisuuden superpakki.

"And the hockey world is noticing."
 
Viimeksi muokattu:

NaNi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, KooKoo, Red Wings
Heikkinen #49

HEIKKISEN BONO ON ALIARVOSTETUIN!!! MAITOJUNALLA TAKAS SAIPAAN!!!
 

settingsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Ehdottomasti tänne kuuluu ikisuosikkini Ray Whitney, josta kukaan miehen pelejä seurannut ei voi olla tykkäämättä. Toinen Canesin aliarvostettu supersuorittaja on puolustuksen johtaja Tim Gleason. Molemmat ovat omalla tavallaan olleet yllättävän heikon Carolinan parhaimmistoa omissa kenttäpäädyissään. Miehet ovat selvinneet vähällä mediahuomiolla tasoonsa nähden, mikä nyt ei toisaalta mitenkään haittaavaakaan varmasti ole.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tämän hetken Devilsistä voisi mainita Travis Zajacin. Nuori jannu pelaa helvetin kypsää kahden suunnan peliä illasta toiseen, puolustaa tunnollisesti, raapii aloituksia ja nakuttaa tasaiseen tahtiin pisteitä Parisen ja Eliasin varjossa. Ei hän täysin tuntemattomaksi toki ole jäänyt, mutta ehkä takuuvarma tuleva Selke-voittaja ansaitsisi hiukan enemmänkin arvostusta.

New Jerseyn puolustuksesta pitää nostaa esille Andy Greene. Tällä kaudella joukkueen tehokkain pakki, 32 matsissa 21 pinnaa, 11 maalia plussalla ja lähes 24 minuuttia peliaikaa ottelussaan. Nipin napin puolustajien pistepörssissä top kympin ulkopuolella - takaa löytyy Campbelliä, Timosta, Jovanovskia, Weberiä... Nuo kyllä tunnetaan laajalti, mutta kuka ei-Devils-fani tietää kuka on Andy Greene?

Ai niin, ja onhan Martin Brodeurkin aliarvostettu. Kuulemma maailmasta löytyy noin yhdeksän jääkiekkoa seuraavaa ihmistä, jotka eivät vielä arvosta hänen saavutuksiaan tarpeeksi pitääkseen häntä Kaikkien Aikojen Parhaana Maalivahtina. Hävetkööt, ymmärtämättömät.
 
Viimeksi muokattu:

KyyhkyBoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Phoenix Coyotes, JYP, Minnesota Timberwolves
Näin Coyotes-fanina voin sanoa, että Zbynek Michalek on todella aliarvostettu puolustaja. Mies johti viime vuonna blokattuja laukauksia koko NHL:ssä ja ikää on vasta 26 vuotta.

Michalekia pidetään puolustavana puolustajana, ei tehtaile pisteillä. Mutta osana tähän syyhyn on, että miehelle ei ole annettukaan ylivoima-aikaa. Nyt Tippettin alaisuudessa on alkanut sitäkin tulla ja laukauksia ja syöttöjä on alkanut tulla.

Todella aliarvostettu pakki.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Michalekia pidetään puolustavana puolustajana, ei tehtaile pisteillä. Mutta osana tähän syyhyn on, että miehelle ei ole annettukaan ylivoima-aikaa. Nyt Tippettin alaisuudessa on alkanut sitäkin tulla ja laukauksia ja syöttöjä on alkanut tulla.

Ihan täysin ei pidä paikkaansa tuo etteikö Michalekille olisi annettu ylivoima-aikaa. Esimerkiksi kausilla 05-06 ja 06-07 hän kellotti keskimäärin noin 3,5 minuuttia ylivoimaa pelissä. Kauden 06-07 28 pisteestäkin hän teki silloin puolet ylivoimalla, aiemmalla kaudella noin 40% pisteistä tuli ylivoimalla.

Tuo ylläoleva ei toki mitenkään vähennä Michalekin aliarvostusta. Eipä hän juuri otsikoihin pääse vaikka joukkueessaan on tärkeä palanen.
 

Cube

Jäsen
Michalek on ensi kesänä myös UFA, ellei uutta sopimusta sitä ennen synny. Mielenkiinnolla olen seurannut tämän tilanteen kehittymistä.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Ai niin, ja onhan Martin Brodeurkin aliarvostettu. Kuulemma maailmasta löytyy noin yhdeksän jääkiekkoa seuraavaa ihmistä, jotka eivät vielä arvosta hänen saavutuksiaan tarpeeksi pitääkseen häntä Kaikkien Aikojen Parhaana Maalivahtina. Hävetkööt, ymmärtämättömät.
Päinvastoin, Brodeur on yliarvostettu. Kaikkien aikojen parasta on paha lähteä arvioimaan, kun peli on maalivahtienkin osalta muuttunut vuosikymmenien saatossa niin paljon, mutta kyllähän Hasek on näistä 1990-luvun ja 2000-luvun vahdeista täysin ylivoimainen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Päinvastoin, Brodeur on yliarvostettu.
Yksi tuli kaapista. Nyt odotellaan kahdeksaa muuta.

Kyllähän Hasek oli kova, ei siinä mitn. Niin oli myös Tretjak, ja moni muu. Silti: katsokaas viimeistä 19 vuotta. Tilastot puhukoot puolestaan. (Eikä voi olla tässä tapauksessa vetämättä esiin sitä seurauskollisuus-korttia. Kuka muu on pelannut kaksi vuosikymmentä NHL:ää samassa joukkueessa, siis nämä kaksi viimeisintä? Ja vieläpä tuolla tasolla?)
 

Snagari

Jäsen
Jokaisella aikakaudella on omat parhaat maalivahtinsa, ja ainakaan minä en ala vertailemaan eri aikakausilla pelanneita maalivahteja.

Ja tässä tulee toinen kaapista ulos, sillä minustakin Brodeur on yliarvostettu.

Ei noita saavutuksia paljoa voi yliarvostaa, mutta Brodeur saa kaiken mitä voi. Omissa kirjoissani Brodeurin edelle menee Hasekin lisäksi Patrick Roy. Ehkä se johtuu Royn ja Hasekin pelityylistä, joista pidin enemmän kuin Brodeurin tai sitten se johtuu Hasekin ja Royn karismaattisuudesta. Molemmat ovat miehiä joihin samaistuu helpommin kuin Brodeuriin, ainakin omasta mielestäni.

Brodeur toki on seurauskollinen, mutta niin on moni muukin, seurauskollisuus ei ole ainutlaatuista.
 

True Blue

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, TPS
Otanpa kantaa tähän Brodeur asiaan. On tosiasia että Marty on voittanut urallaan lähes kaiken ja rikkonut ennätyksiä liukuhihna tahtiin. Vaikka itse en pidä Brodeurista lähinnä joukkueen ja olemuksensa takia, tai oikeastaan inhoan häntä, niin en silti lähde aliarvioimaan hänen peliään. En myöskään pidä häntä yliarvostettuna, koska hän on omalla pelaamisellaan saavuttanut sen arvostuksen mikä hänelle kuuluu. Arvostusta kyllä pitää hänelle antaa, muttei liikaa eikä liian vähän.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Brodeur on minunkin mielestäni NHL:n kaikkien aikojen paras maalivahti. En osaa sanoa, että kumpi on parhaimmillaan ollut parempi Hasek vai Brodeur (vai Roy?), mutta Brodeur on pelannut lähes 300 peliä Hasekia enemmän urallaan ja jatkuvasti ihan käsittämättömän kovalla tasolla, joten kaikkien aikojen tittelin hän saa. Dominik Hasek ja Patrick Roy eivät ole kumpikaan pystyneetsamalla tavalla pitämään tasoaan kaudesta toiseen vaan väliin tuli keskenkertaisempia kausia. Royn puolesta puhuu tosiasia, että mies oli huippuvahti kahden eri tekniikan aikakausina, mutta Brodeurin eduksi on laskettava taas se, että hän on pystynyt loistavan tekniikkansa ansiosta urakoimaan valtavia määriä pelejä (10 kautta yli 70 peliä putkeen), joten hän oikeasti antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa joka ilta ihan toisella tavalla kuin 50-60 peliä kaudessa pelaava kollegansa (ja silti pitämään tasonsa). Roy ei kertaakaan urallaan pelannut 70 peliä runkosarjassa ja Hasekin vain kerran.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Minä kuulun myös Pro Brodeur-liikkeeseen, vaikka olen enemmän pitänyt Hasekia ja Roytä suosiossani noin semifanitusmielessä.

Hart Trophyt mietityttävät, kuinka korkealle ne arvostaa, ja miten joukkue on vaikuttanut mahdollisuuteen saavuttaa ko. palkinto. On mielenkiintoista miettiä olisiko Brodeur voittanut useampaa Hart Trophyä Buffalon maalinsuulla. Toisaalta voidaan myös miettiä olisivatko Hasekin lukemat samanlaisia kyseisen työmäärän alla, ja olisiko Hasek voittanut Stanley Cupeja New Jerseyn peräsimessä. Olisiko Hasek voittanut Hart Trophyä Devilsissä. Molemmilla menestystä NHL:n seuratasolla ja olympiakulta.

Samalla tavalla kuin Devils on ollut puolustusvoittoinen joukkue, on se myös ollut riippuvainen siitä että Brodeur ei päästä maaleja taakseen, ja että Brodeur pitää tiukat matsit voittoisina. Ja vuodesta toiseen, se taso on pitänyt.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Kai minäkin sitten olen yksi niistä yhdeksästä, jotka eivät pidä Martyä "Kaikkien Aikojen Parhaana Maalivahtina". Häpeemään en siltä aio, eikä siihen mitään syytä olisikaan. Tilostojen perusteella ei voi kyllä kiistää Martyn hyvyyttä, mutta on marty saanut paljon enemmän apua joukkueelta niiden saavuttamiseen kuin Hasek tai itseasiassa varmaan enemmän kuin kukaan. Hasek sen sijaan on tehnyt ihan miehen työtä raatamalla säälittävän Buffalon Stanley Cup-finaaliin asti, YKSIN. Muiden aikakausien maalivahdeista en osaa sanoa, mutta 90- ja 00-luvun parhaimpana maalivahtina pidän Hasekkia. Niin se oli jo nuorena katusählyä pelatessakin selvää kenen nimen kuuli, jos teki hienon pelastuksen.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Niin se oli jo nuorena katusählyä pelatessakin selvää kenen nimen kuuli, jos teki hienon pelastuksen.

Vai oliko sittenkään? Hasek kyllä sai kiekot kiinni, tavalla toisella, mutta ei aina niin kovinkaan hienosti :D

No joo, mutta asiaan: Arvostan kyllä Hasekia ja Brodeuria, mutta vielä enemmän arvostan Roy'ta. Tämä näkemys siis vahvojen Habs/Roy-lasien takaa, eikä mieltäni muuta minkäänlaiset faktat tai fiktiot. Paitsi ehkä raha.

EDIT: typo
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hasek sen sijaan on tehnyt ihan miehen työtä raatamalla säälittävän Buffalon Stanley Cup-finaaliin asti, YKSIN.
Kumma juttu että jos Hasek yksin pystyi Buffalon finaaliin saamaan, niin miksei hän sitä tehnyt sitten joka kausi. Ei se ainakaan siitä voinut johtua että muina vuosina muu joukkue olisi ollut niin huono, koska heillähän ei asiaan mitään osaa ja arpaa ollut. Useiden Stanley Cupien voittaminen hyvässä joukkueessa on kovempi juttu kuin kohtuullinen menestys heikossa joukkueessa. Voittajia voi olla vain yksi.

Ihmeen hyvänä joukkueen New Jersey Devilsiä muuten pidetään. Ennen Brodeuria loistava Devils ei ollut kerännyt yhdelläkään kaudella historiassaan yli 87 pistettä runkosarjassa. Brodeurin kanssa tämä Devils on kerännyt sitten keskimäärin yli sata pistettä kaudessa. Heti Martinin ensimmäisellä kaudella Devils keräsi 21 pistettä enemmän kuin vuotta aikaisemmin (87->106) ja päästi 79 maalia vähemmän (299->220), vaikka joukkue oli käytännössä muuten sama. Ilman Brodeuria joka tunnetaan huippupuolustuksestaan tunnettu Devils oli päästänyt alle 290 maalia vain kolmena kautena, Brodeurin kanssa se on päästänyt alle 210 maalia 13 kertaa:
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/display_standings.php?tmi=7066
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ei se Buffalon joukkue todellakaan mikään säälittävä ollut. Supertähdet sieltä puuttuivat etenkin hyökkäyksestä, mutta erittäin tasainen ja kahteen suuntaan pelaava nuori, laaja joukkue. Mike Peca eräs parhaimpia puolustavia hyökkääjiä, ja Miroslav Satan vaarallinen sniper. Minusta noina aikoina esimerkiksi Rangers oli säälittävä joukkue.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Pakkohan se on taas "omaa" puolustaa kun lukee näitä vertailuja:)

Brodeur on koko uratilastojen valossa maalivahtien Gretzky mutta mies ei todellakaan ole ollut koko uransa ajan lajin paras maalivahti.

Runkosarja:

Hasekin päästyä vihdoin ykköstorjujaksi 1993 Brodeur jäi vuosina 1994-2002 henkilökohtaisissa tilastoissa selvästi kakkoseksi. Hasekin huippuvuosina Buffalossa miehellä oli mm. 6 vuotta putkeen NHL:n paras torjunta%. 2* Pearson, 2* Hart ja 6* Vezina trophyä. Eli Dominik oli 90-luvun puolenvälin jälkeen täysi suvereeni omalla pelipaikallaan. Ehkä jopa koko NHL:n paras pelaaja tuolloin?

Playoffs:

Brodeur nappasi vyölleen Hasekin kulta-aikana (1994-2002) 2 Stanleysormusta loistavalla pelillään. Brodeur sai ensimmäisen Stanleyn (-95) aikana hyvää taustatukea mm. Richeriltä, Lemieuxsilta, Niederiltä joilla kaikilla oli huippukevät. Myös tuolloin vallalla ollut idioottivarma "trap"kiekko sopi Devilsin ryhmään kuin nenä päähän (Toki Sabres käytti samaa pelitapaa huippuhyökkääjien lähdettyä maisemista 90-luvun loppuvuosina). Tuolloin mielestäni Brodeur oli ehkä parhaimmillaan vaikka oli vasta puhkeamassa kukkaan? Seuraavassa Stanley cupissahan (-00) oli jo mukana Sykora, Arnott, Elias, Gomez, Mogilny jne. Miehiä jotka pistivät kiekkoa pussiin hyvällä prosentilla. Hasek ei taas vastaavasti onnistunut parhaina vuosinaan voittamaan Stanleytä vaikka pari kautta pääsikin pelaamaan mm. Pattyn, Mogilnyn ja Hawerchukin kanssa. Noiden miesten lähdettyä joukkueen ilme muuttui täysin. Joukkueen ykköshyökkääjiä oli finaalivuonna 1999 mm. Mike Peca, Curtis Brown ja Stu Barnes?!? Satan oli muistaakseni puolet peleistä sairaslomalla. Joukkue ei todellakaan ollut täynnä muita kuin hyvin kahteen suuntaan pelaavia kakkos/kolmos kentän miehiä. Buffaloa mainostettiinkin tyyliin: Hardest working team in hockey. Piti varmaan osittain täysin paikkansa.

Tällä kaikella turinoinnilla yritän sanoa sitä että, Brodeur jota pidetään NHL:n parhaimpana pleijarivahtina Royn lisäksi (Royn playoffuran torjunta% 92,1) lisäksi omistaa huonomman playoff torjunta %:n 92,2 kuin Hasek. Hasekin uran pleijari% on hieman parempi 92,8. Hasekkiahan pidettiin yleensä median silmissä epävarmana playoffvahtina aina Detroitissa saavutettuun Stanley voittoon saakka. Vaikka pleijareiden torjunta% ei kerro kaikkea kevään peleistä niin siitä nähdään että Kanadan omat epäjumalat (Brodeur&Roy) ovat suht samalla viivalla Hasekin kanssa vaikka pari sormusta enemmän omistavatkin. Jääkiekko oli 90-luvun puolesta välistä 2000 luvun alkuun saakka joukkuepeli jonka tärkein pelaaja oli tuolloin maalivahti.

Tyyli:

Dominikin kaatuiluja nauraneet jäivät ihmettelemään miehen "tuuri"torjuntoja jotka myöhemmin havaittiin todella harjoitelluiksi ja itse kehitetyiksi vakiokuvioiksi. Hasek oli ehkä maalivahtipelin suurin uudistaja nykykiekon (1990-2009) aikana? Moni maalivahtivalmentaja on varmasti saanut harmaita hiuksia junnujen kopioidessa Dominikin tyyliä. Ajoitus ei kaikilla muksuilla ole taatusti Hasekin luokkaa...

Brodeurin valta-aika:

Hasekin lopettaessa vuoden 2002 mestaruuden jälkeen 37-vuotiaana Brodeur pääsi NHL:n yksinvaltiaaksi vuonna 2003 jonka jälkeen mies on napannut Vezinan 4 kertaa. En suinkaan halua vähätellä näillä kaikilla vertailuilla Brodeurin saavutuksia. Martin on mielestäni pelannut uskomattoman uran johon ei suvantovaiheita ole tullut. Brodeurhan pelaa stand-upin ja butterflyn sekoitusta jonka vuoksi mies on säästynyt suurimmilta loukkaantumisilta. Pitkä ura hyvällä voittoprosentilla ei todellakaan perustu pelkästään Devilsin idioottivarmaan puolustukseen (Toki se on auttanut) tai trap-kiekkoon vaan miehen lahjoihin ja rautaiseen kuntoon. Ilman Brodeurin torjuntoja Devils olisi tuskin voittanut yhtäkään Cuppia?

Loppukaneetti:

Lupaan että tämä on viimeinen puolustuspuhe Hasekin puolesta. Mies on mielestäni edelleen aliarvostettu. Olen taistellut Kanadalaisten ja Jenkkien kanssa erinäisillä foorumeilla maalivahtien paremmuudesta n. 15 vuotta:) Omasta puolestani on aika haudata aihe ja seurata tulevaisuuteen kuinka korkealle Martin nostaa riman manttelinperijälleen?
 

Fordél

Jäsen
Tyyli:

Dominikin kaatuiluja nauraneet jäivät ihmettelemään miehen "tuuri"torjuntoja jotka myöhemmin havaittiin todella harjoitelluiksi ja itse kehitetyiksi vakiokuvioiksi. Hasek oli ehkä maalivahtipelin suurin uudistaja nykykiekon (1990-2009) aikana? Moni maalivahtivalmentaja on varmasti saanut harmaita hiuksia junnujen kopioidessa Dominikin tyyliä. Ajoitus ei kaikilla muksuilla ole taatusti Hasekin luokkaa...

En ole asiastani täysin varma, mutta tuodaan se nyt kuitenkin esille eli eikös Roy puolestaan ollut perhostyylin uranuurtajia? Voisiko tästä antaa puolestaan hänelle vähän kredittiä vaikka ei sen keksijä olekaan? Nykyäänhän kuitenkin lähes kaikki veskat pelaavat tuolla tyylillä vaikka tottakai siitä on olemassa vähän erilaisia muunnelmia.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
En ole asiastani täysin varma, mutta tuodaan se nyt kuitenkin esille eli eikös Roy puolestaan ollut perhostyylin uranuurtajia? Voisiko tästä antaa puolestaan hänelle vähän kredittiä vaikka ei sen keksijä olekaan? Nykyäänhän kuitenkin lähes kaikki veskat pelaavat tuolla tyylillä vaikka tottakai siitä on olemassa vähän erilaisia muunnelmia.

Ken Dryden taisi olla ensimmäinen tai ensimmäisiä "butterfly-vahteja" mutta, Roy jalosti perhostyylin siihen miten se nykyään tunnetaan?

Roy oli mestari avaamaan "five-holen" ja houkutteli pelaajia ampumaan palikoihin. Samalla kun sulki aukon ja kiekko jäi suojuksiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös