Oman pienen lisämausteensa tähän draftiin tuo ainakin näin fanittajan näkökulmasta se, että osalla varattavista on kausi jo alkanut. Euroopassa kaikki isot liigat ovat jo käynnistyneet pl. Saksan DEL. Pohjois-Amerikassa normaalisti tähän aikaan jo pelataan, mutta kiitos koronan, ainoastaan QMJHL on käynnistynyt ja sekin vasta pari päivää sitten. Alexis Lafreniere tosin ilmoitti jo pari kuukautta sitten, että jättää alkukauden Q:ssa väliin ja siirtyy aikanaan suoraan NHL-peleihin.

Kärkipäässä varattavista siis Lundellilla, ruotsalaisilla, valtaosalla venäläisistä on kausi jo alkanut. Samoin Q:ssa pelaavat Mercer, Lapierre ja Bourque ovat kauden jo aloittaneet. Vaikka DEL ei ole käynnistynyt, niin John-Jason Peterka siirtyi alkukaudeksi Itävallan puolelle sikäläiseen liigaan, jotta saa pelejä. Näin ollen hänelläkin kausi alkanut.

Otetaan muutama tilastopoiminta uuden kauden peleistä.

KHL:
Shakir Mukhamadullin 13. 1+5
Rodion Amirov 9. 3+2
Maksim Groshev 9. 0+1

Ufan kaksikko Muhkamadullin ja Amirov ovat aloittaneet upeasti ja koronan vaivaaman joukkueen peleissä saaneet vielä ennakoitua isompaa vastuuta.

MHL (junnusarja):
Pavel Tjutnev 7. 4+4
Marat Khusnutdinov 8. 2+5

Liiga:
Ruben Rafkin 2. 1+1
Roby Järventie 2. 1+1
Anton Lundell 2. 1+0
Roni Hirvonen 2. 0+1

Joel Blomqvist 2. 2 voittoa, 1.50 ja 91,4

Blomqvist sai yllättäen vastuuta ja hoitanut hommansa mallikkaasti. Rafkin ja Järventie aloittaneet hienosti ja Lundell johtaa IFK:n ykkösketjua.

Mestis:
Christoffer Sedoff 4. 0+1

ASM:
Juuso Mäenpää 4. 1+7
Samuel Knazko 9. 2+3


SHL:
Helge Grans 3. 1+1
Lucas Raymond 4. 1+1
Alexander Holtz 3. 1+0
Emil Andrae 4. 0+1

Kärkinimet päässeet jo maalien makuun ja raporttien mukaan erityisesti Raymondin peli mennyt kevään ja kesän aikana selvästi eteenpäin.

J20:
Theodor Niederbach 9. 3+12
Daniel Ljungman 9. 10+4
Daniel Torgersson 8. 4+4
Elliot Ekmark 4. 1+7
Linus Lööf 8. 3+4

EBEL: (tai mikä nimihirviö olikaan liigan nimi nykyään)
John-Jason Peterka 2. 2+1

QMJHL:
Hendrix Lapierre 2. 3+2
Lukas Cormier 2. 2+3
Jakob Pelletier 2. 1+4
Jeremie Poirier 2. 1+3
Dawson Mercer 2. 2+1
Ryan Francis 2. 0+2
 
RELEASE THE KRAKEN

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onko tuo viasatin ja viaplayn NHL Draft 2020 lähetys ilmainen?
 
Hercule Poirot: "Käytä pieniä harmaita solujasi." "Koko maailma on näyttämö ja kaikki miehet ja naiset vain näyttelijöitä." Ote Shakespearen parodiasta "Kuten haluatte."
Jokaisella ihmisellä on itsessään se pimeämpi puoli. Se, kuinka hyvin osaamme hallita tätä pimeää puolta itsessämme, määrittää meidät hyviksi ihmisiksi.
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." --> Goodbye Trump!

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
Tuossa pisti silmään veikkaus Carolinan varaavan ekalla vuorollaan Lundellin, toisella Hirvosen, kolmannella Järventien, neljännellä Miettisen, kuudennella Mäenpään. Melkoinen suomalais fiksaatio :D
Jep, enemmänkin yllättää, jos kyseisen sivuston listalla on Carolinan kohdalla muitakin kuin suomalaisia. Kts. menneet vuodet.

Samaa katoin itekkin, enkä usko Lundellin päätyvän Carolinaan, ihmettelen jos ei Winnipeg viimeistään häntä varaa. Jos Askarov on vielä vapaana, kun koittaa Carolinan vuoro, olen kovasti yllättynyt, jos eivät poimi pois, Carolinan maalivahti osasto on tunnetusti heikoin lenkki.
Puolustajaa Carolina ei tietysti tule varaamaan 1.kierroksella, mutta jotenkin jäi toissa viikon Tom Dundonin haastattelusta sellainen kuva, että samaa voisi sanoa myös maalivahdin osalta. 1.kierrokselta siis maaleja, maaleja ja maaleja...ne muut tarpeelliset ehtii varaamaan tai hankkimaan myöhemminkin. Dundon väitti ettei osallistu valintaan, mutta uskaltaako miehistö tehdä poikkeuksia omistajan tahtoon. Toivottavasti Askarov olisi vielä vapaana Carolinan vuorolla, niin nähtäisiin onko draft-osaston mielestä tärkeämpää tehdä maaleja vai torjua niitä.

Hyökkääjistä voisi varmaankin tulla kysymykseen vuorolla #13 esim. Jack Quinn, Dawson Mercer, Seth Jarvis tai Anton Lundell, ehkä jopa hieman taaempaa Jacob Perreault tai Rodion Amirov. Osa toki mennyt on aiemmin, mutta varmasti joku noista on vielä vapaana.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
IS laitaa arvauksia peliin, alla juttua ja jokaisen pelaajan jälkeen paino / pituus, tilastot Liigan sivut. Tsemppiä suomalaiset ja eiköhän se 14-22 varausta taas Suomeen !

NELJÄNÄ viime vuotena suomalaiset ovat olleet varaustilaisuudessa isoissa parrasvaloissa. 2016 Patrik Laine meni toisena, 2017 Miro Heiskanen kolmantena, 2018 Jesperi Kotkaniemi kolmantena ja viime vuonna Kaapo Kakko toisena.

Tänä vuonna ei aivan yhtä korkealle ylletä, mutta Anton Lundellin (185 cm / 86 kg) nimi voidaan huutaa jo kärkikymmenikön aikana.

Peliälykäs kahden suunnan sentteri Lundell on suomalaisista ainoa varma ykköskierroksen nimi. Kierroksen loppupäähän saattaa kuitenkin yltää vielä joku muukin suomalaispelaaja.

Lundellin takana tyrkyllä toiseksi korkeimmaksi kotimaiseksi varaukseksi on monta pelaaja, joista todennäköisimmät ovat Kärppien puolustaja Topi Niemelä (182 cm / 74 kg) ja Ässien hyökkääjä Roni Hirvonen (176 cm / 77 kg).

Heidän lisäkseen TPS:n Eemil Viro (183 cm / 76 kg) Ilveksen Roby Järventie (189 cm / 84 kg), Tapparan Kasper Simontaival (175 cm / 80 kg), JYPin Joni Jurmo (192 cm / 85 kg), Kärppien maalivahti Joel Blomqvist (186 cm / 83 kg) ja Yhdysvaltain yliopistosarjaan siirtynyt espoolaislähtöinen Veeti Miettinen (175 cm / 72 kg) ovat varaustilaisuuden kiinnostavimpia suomalaisnimiä.
 
"Wir lieben autos, Opel"

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Herttilei, enhän minä tajunnut että ensimmäinen kierros on jo ensi yönä! Luulin, että se olisi vasta ke-to yönä. Jaksaisikohan sitä valvoa ja katsoa edes alun.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Lähetys siis alkaa 2 aikaan yöllä. Osaako joku sanoa alkaako itse varaaminen esim.2.30 mennessä? Itse meinasin mennä kiltisti nukkumaan ja yrittää heräillä noihin aikoihin.
 
Lähetys siis alkaa 2 aikaan yöllä. Osaako joku sanoa alkaako itse varaaminen esim.2.30 mennessä? Itse meinasin mennä kiltisti nukkumaan ja yrittää heräillä noihin aikoihin.
Meinasin heittää tähän, että ei ennen puolta mitään tapahdu, mutta parempi olla hiljaa. Jo lotteryssa nähtiin, että homma meni yllättävänkin äkkiä eteenpäin. Lienee siis parempi olla mestoilla heti kahdelta. Tai katsella rauhassa aamulla töiden/aamupalan/etäilyn/minkälie lomassa.
 
RELEASE THE KRAKEN

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Itselläkin vielä harkinnassa heräänkö yöllä katsomaan tuota, vaiko en? Yli 10v tuo on tullut livenä katsottua, toki ollut viikonloppuna mikä helpottanut heräämistä. Huomenna kuitenkin normi työpäivä ja huilaamaan ei kauheesti töissä pääse.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Lähetys siis alkaa 2 aikaan yöllä. Osaako joku sanoa alkaako itse varaaminen esim.2.30 mennessä? Itse meinasin mennä kiltisti nukkumaan ja yrittää heräillä noihin aikoihin.
Virtuaalilähetyksen aikataulu saattaa erota aikaisemmista drafteista, joten kellään ei ole varmaan antaa tarkkaa vastausta sinulle. Mutta jos kiinnostaa, niin viime vuoden draftissa oli tällainen aikataulu:

"I still have last year's draft on my DVR:

1st pick (Hughes) 7:18 EST
7th pick (Cozens) 7:53 EST
18th pick (Harley) 9:01 EST
20th pick (Heinola) 9:13 EST"

Tuli HFBoardsilla Devilsin draft-keskustelussa vastaan.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Hieman kulmakarvoja kohottavia lausuntoja Jatkoajan Suhoselta ja Alaselta Tim Stützlesta tämänpäiväisessä top-20 rankingissa. Ovatkohan nähneet peliäkään, tai edes videoita youtubesta kyseisestä pelaajasta, kun lausunnoissa nostetaan kysymysmerkeiksi Stützlen luistelu ja peliäly, jotka ovat molemmat Stützlen selviä vahvuuksia kiekonkäsittelyn lisäksi.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Hieman kulmakarvoja kohottavia lausuntoja Jatkoajan Suhoselta ja Alaselta Tim Stützlesta tämänpäiväisessä top-20 rankingissa. Ovatkohan nähneet peliäkään, tai edes videoita youtubesta kyseisestä pelaajasta, kun lausunnoissa nostetaan kysymysmerkeiksi Stützlen luistelu ja peliäly, jotka ovat molemmat Stützlen selviä vahvuuksia kiekonkäsittelyn lisäksi.
"Saksalaisen vahvuuksiin kuuluvat pelintekeminen ja kiekon liikuttaminen, mutta luistelussa ja kokonaisvaltaisuudessa on vielä hiottavaa."

"Hän on erinomainen luistelija, jonka nopeusominaisuudet ovat huippuluokkaa, mutta myös erittäin näyttävä kiekonkäsittelijä ja syöttelijä. Stützlen raaka potentiaali on todella korkea, mutta hänen peliälyn kohdalla on pieniä kysymysmerkkejä."

Menee vähän ristiin.. Lupaavaa..
 
"Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen."

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Tepsin pelejä kun paljon näkee, niin tuo Viro-Rafkin -asetelma näyttäytyy ihan mielenkiintoisena. Viroa on rankattu sinne 2.-3. kierrokselle suurimmaksi osaksi, ja Rafkinia ehkä jonnekin 4.-6. kierrokselle. Typeräähän se on jonkun viiden pelin näkemyksellä mitään tänne kirjoittaa, mutta ainakin tällä hetkellä jälkimmäisenä mainittu pelaa parempaa hokia. Virolla varmasti nähdään tuo offensiivinen upside sekä luistelu sellaisina vahvuuksina, ja siitä on toki väläyksiä nähty, joten on paria pykälää korkeammalle rankattu prospekti. Mutta kyllä tuo Rafkinin tekeminen on yllättänyt positiivisessa mielessä, joten sikäli tuo mahdollinen parin kolmen kierroksen varausero tuntuu suurelta. Syyllistynen siis liian pienen otannan ja aikajänteen järkeilyyn. Mutta jos joku jollain vitos-kutoskiekalla Rafkinin varaa, niin näyttäytyy omiin silmiin hyvältä kokeilulta.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Tepsin pelejä kun paljon näkee, niin tuo Viro-Rafkin -asetelma näyttäytyy ihan mielenkiintoisena. Viroa on rankattu sinne 2.-3. kierrokselle suurimmaksi osaksi, ja Rafkinia ehkä jonnekin 4.-6. kierrokselle. Typeräähän se on jonkun viiden pelin näkemyksellä mitään tänne kirjoittaa, mutta ainakin tällä hetkellä jälkimmäisenä mainittu pelaa parempaa hokia. Virolla varmasti nähdään tuo offensiivinen upside sekä luistelu sellaisina vahvuuksina, ja siitä on toki väläyksiä nähty, joten on paria pykälää korkeammalle rankattu prospekti. Mutta kyllä tuo Rafkinin tekeminen on yllättänyt positiivisessa mielessä, joten sikäli tuo mahdollinen parin kolmen kierroksen varausero tuntuu suurelta. Syyllistynen siis liian pienen otannan ja aikajänteen järkeilyyn. Mutta jos joku jollain vitos-kutoskiekalla Rafkinin varaa, niin näyttäytyy omiin silmiin hyvältä kokeilulta.
Siis itse olen kummastellut, että kuinka tutkan alla Rafkin on saanut kulkea jo pitkään ja edelleenkin on scouttien listoilla omituisen alhaalla. Okei, ei hän ikinä ole ollut mikään superlupaus, mutta maajoukkueessa on ollut mukana ja valittiin OHL rookietähdistöön, missä on ollut vuosien aikana erittäin kovia nimiä. Esimerkiksi mm. Jamie Drysdale, joka ensi yönä saa varausnumeron varmasti top10 sisältä, ellei jopa top5.
Suomalaisista ainakin Olli Määttä on myös valittu tuohon tähdistöön.

En näe hirveän montaa syytä, että mikä olisi Rafkinin kehittymisen esteenä ihan huipulle asti. Toki tekemistä vielä riittää ja ensiksi opetellaan kunnolla liigaympyröitä.
 

Pardus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Laser HT, KISE
Tehkääpä peliliike siellä Viasatilla ja näyttäkää Viafreessä tämä. Vielähän tässä olisi muutama tunti aikaa, jos onnistuisi NHL:n lähetysoikeuksilla.

Edit. Näkyy siis Viasat Hockeyllä klo 2 alkaen, joten aivan hyvin voisi esittää myös Viafreessä.
 
Viimeksi muokattu:

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Tehkääpä peliliike siellä Viasatilla ja näyttäkää Viafreessä tämä. Vielähän tässä olisi muutama tunti aikaa, jos onnistuisi NHL:n lähetysoikeuksilla.

Edit. Näkyy siis Viasat Hockeyllä klo 2 alkaen, joten aivan hyvin voisi esittää myös Viafreessä.
Siis alkaako drafti tosissaan vasta 2:00 suomen aikaan?
Olin kattovinani että 24:00...
 
Montako eri lähetystä löytyy? Sopivia linkkejä voin ottaa vastaan yvnä. Kiitoksia

Tulee varmaan koko katsottua, mielenkiinnolla Flyersin 2. vuoro ja kehtaavatko ottaa Ridley Greigin.

Jotenkin vahva tuntuma että tässä draftissa tullaan keräämään hyviä pelaajia pitkin toista kierrosta, mielelläni ottaisin Flyersille muutaman vuoron lisää sinne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy