Ainoa mies jonka listaukset noteeraan on Big Bobin.
Sikäli hänen listansa ovat itselle taas tylsimpiä kun niissä koitetaan vain selvittää missä järjestyksessä joukkueet varaavat.
Ainoa mies jonka listaukset noteeraan on Big Bobin.
Sikäli hänen listansa ovat itselle taas tylsimpiä kun niissä koitetaan vain selvittää missä järjestyksessä joukkueet varaavat.
Ei yhtään ihmetytä. Buttonin varhaisista listauksista paistaa aina suurempi tietämättömyys pelaajista. Ei hänen listallaan ole kuin neljä pelaajaa Euroopasta. Kunhan kirjoittelee koska pitää jotain kirjoitella jotta shekki tulee kotiin. Lisäksi hänen ja muutaman muun draft listauksissa paistaa se, että joitakin pelaajia pimitellään jotta voivat sitten "shokki" nostaa niitä ja tuoda täten enemmän näkyvyyttä ja huomiota omiin listauksiin. Ainoa mies jonka listaukset noteeraan on Big Bobin.
Nyt Järventiellä on 19 ottelusta tehot 5+8. Oikein hyvin 16-vuotiaalle pelaajalle. Järventie skippasi käytännössä kokonaan B-junnut ja siirtyi puolessa vuodessa C:stä A-junnuihin. B:ssä otteluita kertyi vain 10 kappaletta.Roby Järventie, W, Ilves 13 4+3=7
Toki tuossa on semmoinen homma että tuo Barkovin viimeinen kausi Liigassa vertautuu melkein paremmin Lundellin tähän kauteen, kuin tuo 2011-12 kausi. Joka tapauksessa komiaa tulosta tekee Anton.Draft -1 kauden top3 SM-liigassa:
1. Aleksander Barkov 2011-12 32. 7+9 = 16
Lundellilla on nyt 15 ottelusta tehot 4+5.
Iällisesti toki, mutta ennätykseen on silti mahdollisuus. Raja nyt sattuu kulkemaan syyskuun puolivälissä ja that's it.Toki tuossa on semmoinen homma että tuo Barkovin viimeinen kausi Liigassa vertautuu melkein paremmin Lundellin tähän kauteen, kuin tuo 2011-12 kausi. Joka tapauksessa komiaa tulosta tekee Anton.
Toki toki. Mutta kuitenkin Barkov teki kuukauden Lundellia vanhempana 53 otteluun 21+27=48. Ei mulla muuta, mutta jos jotain mittaria lähdetään hakemaan Lundellille että missä menee suhteessa muihin suomalaisiin tuon ikäisenä, niin tuo on minusta se kausi johon Lundellia pitää suhteessa Barkoviin verrata.Iällisesti toki, mutta ennätykseen on silti mahdollisuus. Raja nyt sattuu kulkemaan syyskuun puolivälissä ja that's it.
En minä mitään vertailua tässä edes hakenut, enkä halua ottaa mitään pois Barkovilta. Pointtini oli vain näyttää, kuinka harvinaista on tuollainen pistetehtailu varauskauttaan edeltävällä kaudella.Toki toki. Mutta kuitenkin Barkov teki kuukauden Lundellia vanhempana 53 otteluun 21+27=48. Ei mulla muuta, mutta jos jotain mittaria lähdetään hakemaan Lundellille että missä menee suhteessa muihin suomalaisiin tuon ikäisenä, niin tuo on minusta se kausi johon Lundellia pitää suhteessa Barkoviin verrata.
Draft -1 kauden top3 SM-liigassa:
1. Aleksander Barkov 2011-12 32. 7+9 = 16
2. Juha Jyrkkiö 1975-76 36. 7+5 = 12
3. Jesse Puljujärvi 2014-15 21. 4+7 = 11
Lundellilla on nyt 15 ottelusta tehot 4+5.
Kannattaa myös huomioida, että yleisenä suuntauksena pelaajat alkavat menestyä yhä nuorempina. Heitä peluutetaan rohkeammin ja tuomarilinjakin mahdollistaa paremman menestymisen, Nuoria lupauksia osataan varmaan myös valmentaa aiempaa paremmin.
Liigassa on enemmän joukkueita kuin parikymmentä vuotta sitten ja kun KHL on vienyt ison osan parhaista Euroopassa pelaavista suomalaisista (ja miksei muunkin maalaisista), niin nuorilla on paljon enemmän mahdollisuuksia nousta jo 17-vuotiaana Liigaan. Vaikka Liigan taso suhteessa NHL:ään on ehkä nykyisin huonompi, valmistaa pelit aikuisten kanssa kuitenkin varmasti paremmin kuin junnuissa pelaaminen. Se näkyy nyt näissä 90-luvulla syntyneissä nuorissa tähdissä. Toisaalta myös NHL-joukkueiden määrä on noussut samana aikana, minkä johdosta noin sata pelaajaa enemmän pääsee vakituisiin kokoonpanoihin rapakon taakse.
Voitaneen sanoa, että suomalaisten junnujen pelastus on sittenkin saattanut olla 15-joukkueen Liiga ja KHL:n perustaminen, vaikkakin syyt ovat varmasti nykyisen vuosikymmenen juniorivalmennuksessa yhtä lailla.
En pistä ollenkaan pahaksi, jos TOP5-varauksia tulee edelleen vuosittain.
Corey Pronman järjesti alustavan 2020 listauksen The Athletic palvelussa. Kopioin nimet tähän äkkiseltään.
1. Alexis Lafreniere
2. Lucas Raymond
3. Alexander Holz
4. Quinton Byfield
5. Antonio Stranges
6. Jamie Drysdale
7. Noel Gunler
8. Jean-Luc Foudy
9. Dylan Holloway
10. Jaromir Pytlik
11. Justin Barron
12. Connor McClennon
13. Jeremie Poirier
14. Theo Rochette
15. Yaroslav Askarov
16. Kaiden Guhle
17. Jake Sanderson
18. Tyler Kleven
Muut merkillepantavat pelaajat:
Blake Biondi, RW, Hermantown-US High School
Brock Faber, D, USNTDP-USHL
Sean Farrell, LW, USNTDP-USHL
Daniil Gushchin, LW, Muskegon-USHL
Helge Grans, D, Malmo-J20 SuperElit
Yan Kuznetsov, D, Sioux Falls-USHL
Hendrix Lapierre, C, Chicoutimi-QMJHL
Anton Lundell, C, HIFK-Liiga
Ryan O’Rourke, D, Sault Ste. Marie-OHL
Vasili Ponomaryov, C, Moscow-MHL
Cole Perfetti, C, Saginaw-OHL
Dylan Peterson, RW, USNTDP-USHL
Ryder Rolston, RW, USNTDP-USHL
Marco Rossi, C, Ottawa-OHL
Kasper Simontaival, RW, Taapara-Liiga
Ty Smilanic, C, USNTDP-USHL
Tim Stutzle, LW, Mannheim- Germany U20
Oliver Suni, RW, Karpat-Jr. B Liiga
Samaa mieltä, mutta noissa täytyy muistaa myös se, että kyse ei ole edes yli puolen vuoden päässä olevassa tulevassa draftissa, ja Pronmanin pääasiallinen aika kulunee tämän tulevan kesän draftin parissa. Toki ammattimiehet 2020 draftiakin seurailevat jo 2019 ohella, mutta esimerkiksi pelaajien seuraaminen P-Amerikassa lienee Pronmanille huomattavasti helpompaa. Pidän itseasiassa todennäköisyyksiä sille, että mies on nähnyt edes Lundellin pelaavan tämän syksyn aikana pienenä. Toki se on hyvinkin mahdollista, mutta en yllättyisi, vaikka vaihtoakaan ei olisi itse nähnyt. Ja se on mielestäni osittain ihan ymmärrettävääkin.Anton Lundell? Toistaiseksi mikään ei poista häntä ainakaan top18 ulkopuolelle. Jotenkin tuntuu omituiselta, että jos oikeasti tuolta listalta puuttuu.
Kysyin pronmanilta the Athleticin sivuilla miksei Lundell mahtunut top 18. Vastasi että ei ole parhain luistelija ja että ei pidä Lundellin taitoja mitenkään erityisenä. Olisi kuitenkin ollut ehkä siinä 20 paikkeilla jos olisi jatkanut listaa.Anton Lundell? Toistaiseksi mikään ei poista häntä ainakaan top18 ulkopuolelle. Jotenkin tuntuu omituiselta, että jos oikeasti tuolta listalta puuttuu.
Minä pidän aika erityisenä sitä, että pystyy 17 kesäisenä vetämään miesten joukossa erottumasta sieltä oikeastaan mitenkään (negatiivisesti, siis). Pronman on muuten sellainen ukkeli joka ei edes katso näitä pelaajia ja arvioi silti. TAi sitten arviot voivat perustua vuoden tai kahden takaisiin juttuihin. Lundellin luistelu on nimittäin tullut kyllä harppauksin eteenpäin ja se on jo hyvällä tasolla.Kysyin pronmanilta the Athleticin sivuilla miksei Lundell mahtunut top 18. Vastasi että ei ole parhain luistelija ja että ei pidä Lundellin taitoja mitenkään erityisenä. Olisi kuitenkin ollut ehkä siinä 20 paikkeilla jos olisi jatkanut listaa.
Minä pidän aika erityisenä sitä, että pystyy 17 kesäisenä vetämään miesten joukossa erottumasta sieltä oikeastaan mitenkään (negatiivisesti, siis).