Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

NHL Entry Draft 2016

  • 688 810
  • 2 257
Nyt kun kisat on takana ja NHL-kausi puolessa välissä, niin katsotaanpa, mitkä seurat ovat vahvoilla eli sarjan häntäpäässä.

Mitattuna pisteillä per ottelu:
Columbus
Buffalo
Edmonton
Carolina

Vancouver
Winnipeg
Toronto
Colorado
Philadelphia
Anaheim

Noiden viiden lihavoidun lisäksi Calgary pitää laskea potentiaaliseksi häntäpään joukkueeksi, vaikka juuri nyt keikkuukin Playoff-paikalla. Koska heillä on kuudenneksi eniten suoria tappioita ja kolmanneksi vähiten suoria voittoja. Päästäneet toiseksi eniten maaleja ja maaliero on kolmanneksi huonoin.

Olisi se suorastaan uskomatonta, jos Edmonton saa jonkun noista top3 hyökkääjälupauksesta. Ja miksipä ei saisi, laituria siellä juuri tarvitaankin, ja isokokoisia pelaajia. Eli toinen suomalaisista sopisi hyvin sinne. Ja jos saa ykkösvarauksen niin voi ottaa Matthewsin ja myydä Nugent-Hopkinsin. Tai myydä jopa ykkösvuoron johonkin valmiimpaan pelaajaan.

Kummasti se Buffalokin on taas valunut kellariin. Heillä on mainiosti assetseja hyökkäyksessä jo nyt, mutta varmaan ottaisivat mieluusti yhden lisää, laitahyökkääjän.

Columbus on tiukasti pysynyt viimeisenä, ei tuosta varmaan mitään mahtavaa nousua enää tee kovin ylös. Ja onko siihen motivaatiotakaan.
Kekäläisen uran kannalta olisi mainiota päästä varaamaan joku noista kolmesta hyökkääjästä, vaikka puolustus onkin se mikä kaipaisi enemmän vahvistusta. Ihan hyvä nuori sentterikaksikko olisi Johansen-Matthews, mutta eikös Kekäläinen tykkää myös isokokoisista laitureista, kuten Hartnell, Saad, Horton, Clarkson.

Torontollakin olisi yht´äkkiä aivan äärettömän lupaavat sentterit, jos Nylanderin lisäksi sinne sattuisi arpoutumaan myös Auston Matthews.
Mutta hyvin sopisi rakennustaktiikkaan myös varata isokokoinen, dynaaminen suomalaislaituri. Nyt kun on varastossa näitä pienikokoisia hyökkääjiä, Nylander, Kapanen, Marner, Timashov.

Carolinallakin olisi hyvä tilanne, jos saisi top3 vuoron. Siellä kun on maalivahti Nedeljkovic, puolustajat Fleury ja Hanifin, ja Justin Faulk on vasta 23-vuotias. En ole seurannut onko loukkaantumisista kärsinyt Ryan Murphy jo vähän niin kuin entinen lupaus vai mitä.
Ja hyökkäyksessä Rask ja Elias Lindholm nuorempia pelaajia, ja Skinner ja Staalit ainakin toistaiseksi. Ja Sebastian Aho on osoittautumassa todella hyväksi valinnaksi, vaikka vähän ihmeteltiinkin noin korkeaa varausta viime kesänä (35.) pienikokoiselle hyökkääjälle.
Lupaavalta alkaisi näyttää Hurricanesin tulevaisuus, jos tuohon lisäisi Suomi-pojan tai Matthewsin.

Tuo on kyllä totta, mitä @Iker sanoi SM-liigasta. Siellä Puljujärvellä ja Laineella on mahdollisuus ottaa roolia ja menestyä joukkueensa kanssa.
Ja sitten olisi vielä ne 18-vuotiaiden kisat ja aikuisten mj-leiritys harjoituspeleineen.
Olisi aika hurjaa jos joku tuosta kohuketjusta valittaisi MM-kisoihin, mihin en ihan helposti usko. Suomesta kun sinne ei ole nuoria valittu, eikä sellaisia jotka tekee paljon pisteitä SM-liigassa. Vaan mieluummin miikkalahtia ja jphytösiä jyrkilouhia.
 
Laine saattaa olla varausta ennen tilanteessa, jossa on ensin ollut osaltaan ratkaisemassa talvella maailmanmestaruutta ja keväällä vielä Tapparallekin mestaruutta heiluttaessaan verkkoa illasta toiseen ratkaisupeleissä.

Minusta olisi paljon hienompaa, että Laine ratkaisisi huhtikuussa Suomelle vielä toisen nuorten maailmanmestaruuden samana vuonna, tällä kertaa Grand Forksissa. Kai siitäkin scoutit tykkäisivät.


Olisi aika hurjaa jos joku tuosta kohuketjusta valittaisi MM-kisoihin, mihin en ihan helposti usko. Suomesta kun sinne ei ole nuoria valittu, eikä sellaisia jotka tekee paljon pisteitä SM-liigassa. Vaan mieluummin miikkalahtia ja jphytösiä jyrkilouhia.

Puljujärvellä taitaa olla vielä aika paljon petrattavaa ennen kuin yltää SM-liigassa Hytösen pistetahtiin. Tällä hetkellä on kasassa tehot 5+7.
 
Viimeksi muokattu:
Ja pitää muistaa, että jos Tappara ja Kärpät nähdään perinteisesti finaaleissa, niin näillä molemmilla jätkillä eli Puljujärvellä ja Laineella on mahdollisuus nousta todella merkittävään rooliin myös siellä.

Toisaalta olisi aika maukasta nähdä kun Laine ja Puljujärvi pitävät oman ikäisiään vastustajia pilkkanaan alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa keväällä. En uskalla edes ajatella sitä dominointia. Tai no, uskallan.

edit: Niin no Kirjoittelija ja apulais-GM olivat jo samalla asialla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
U20, U18 eikä kahta ilman kolmatta eli Skoda vielä toukokuussa. Kai tuokin jonkin sortin saavutus olisi. Mutta oli miten oli, koska mulla ei liigaan eikä varsinkaan Tapparaan tai Kärppiin ole erityisiä himoja, toivon, että molemmat nähtäisiin U18-kisoissa. Miesten kisoihin en heidän usko yltävän tai ainakaan Puljun. Eilen syötti kaksi, mutta kyllä nuo kaksi viimeistä ottelua silti näytti sen, että jerkkua kaivataan, jotta pääsee pelaamaan vahvuuksillaan. Kepeästi nostettiin seinälle tai jos ei muuta niin heitti katolleen. Laine on paljon valmiimpi fyysisesti miesten koitoksiin, Ahokin, vaikkei koolla olekaan pilattu.
 
Kyllähän Auston Matthewsin osakkeet laskivat rajusti noiden ratkaisupelien myötä. Ykkösvarauksen on kuitenkin noustava tiukassa paikassa esiin ja johdettava joukkuetta. Matthews ei sitä todellakaan tehnyt. Venäjä-ottelu oli häneltä asennevammaista surffailua eikä Ruotsi-pelikään muutamaa väläytystä lukuunottamatta hirveästi riemunkiljahduksia herättänyt.

Esim. Connor McDavid saalisti viime kisojen välierässä kolme syöttöpinnaa ja oli Kanadan näkyviä pelaajia. Kun taas Jack Eichel ei pystynyt johtamaan jenkkejä puolivälieriä pidemmälle. Näillä asioilla on iso merkitys, kun ykkösvarausta mietitään. Henkisen puolen asioilla on todella suuri merkitys NHL-draftissa, suurempi kuin mitä moni Suomessa luulee.

Matthewsin osakkeet saattoivat laskea verrattuna kisojen alkupuoliskoon, mutta kokonaisuudessaan mihinkään laskuun, tai varsinkaan rajuun sellaiseen, en usko alkuunkaan. Matthews oli selkeästi kisojen paras sentteri Ahon kanssa ja lisättynä Laineella ja Puljujärvellä, olivat selkeästi kisojen parhaat hyökkääjät. Hän oli juuri niin hyvä, ellei parempikin, kuin olin lukenut ja katselleet. Matthews oli myös pronssia voittaneen USA:n ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Välierässä hän ei ollut terävimmillään kuten ei koko Yhdysvaltojen joukkue, mutta heikompia otteluita näin tiiviissä turnauksessa sattuu ihan jokaiselle.

En usko, että edes loppukauden loukkaantuminen suistaa Matthewsia kärkipaikalta. Toisaalta en myöskään usko, että mikään suistaa Lainetta tai Puljujärveä top vitosesta.
 
Onhan tämä tavallaan tervettä vähän herätellä keskustelua siitä ykkösvarauksestakin. Vuodesta toiseen siellä tosiaan on se selvä suosikki jo paljon ennen varaustilaisuutta ja lähes poikkeuksetta se menee ykkösenä. Harvoina vuosina on ollut tällaisia U20-kisoja, missä joku hyvin erilaisella paketilla varustettu pelaaja aiheuttaa keskustelua varauksesta. On hyvin todennäköistä, että Matthews varataan ensimmäisenä, kukaanhan ei ole sitä kai edes kiistänyt. Lisäksi aiemmin joku mainitsi, että jos joukkue haluaa mieluummin Laineen kuin Matthewsin, niin vaihdetaanko treidijärjestystä. Hyvinkin. Mitä tosin maksetaan vaihdosta 1 <-> 2, jos tiedetään, että syy vaihdolle on se, että halutaan Laine eikä Matthews. Erityisen hienoa keskustelusta (siitä perustellusta) tekee se, että puhutaan erilaisista pelaajista ja erilaisesta käyrästä näyttöjen antamisen suhteen. Mielenkiintoista olisi nähdä skouttien ja GM:ien pään sisään.

Juolevilta odotin kisoissa paljon, mutta näytti vielä enemmän. Ainahan sitä voi haaveilla vielä suuremmasta dominoinnista puolustuspäässä, mutta kaveri antaa aika paljon eteen vielä ikänsä ja kokonsa puolesta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kun on aihetta kehua niin kehutaan: Laine ja Pulju vetivät huikeat kisat, ei kukaan tällaista ilotulitusta uskaltanut odottaa. Varmasti nostivat kumpikin jo ennestään korkeita osakkeitaan skouttien listoilla ja kumpikin lienee nyt top 5 -kamaa varmuudella, Laine sitä ainakin on.

Sitten hieman jäitä hattuun. Ensinnäkin U20-kisat eivät ole draft-ikäisille pelaajille vuoden tärkein tapahtuma. Lähtökohtaisesti jos jokin yksittäinen skouttaustapahtuma pitää nostaa muiden edelle niin se on U18 -kisat kauden lopuksi tai jopa Hlinka Memorial turnaus kauden alussa. Toki Laineen ja Puljujärven tapauksessa tämmöisen U20-dominoinnin jälkeen U18 -kisojen merkitys on pieni, sillä he ovat jo tasonsa kovemmissa kisoissa todistaneet. En kuitenkaan usko, että yhden turnauksen painoarvo on niin suuri, että sillä kuitataan kokonaan huonosti mennyt alkukausi Liigassa (Puljujärvi). Uskoisin skouttien huomioivan koko kauden suoritukset, painotuksen ollessa nimenomaan siellä kauden loppupäässä. Eli sekä Paten että Puljun pitää molempien pelata loppukausi Liigassa nousujohteisesti, jotta voidaan puhua varmasta top 3-varauksesta.

Laine oli ihan huikea läpi kisojen. Tuo laukaus on jotain ennennäkemätöntä. Hänellä on kaikki ominaisuudet olla täysiverinen supertähti NHL:ssä. Matthewsin nostaa hänen edelleen ainoastaan pelipaikka, kotimaa, sekä korkeampi valmius pelata NHL:ssä jo ensi kaudella. Puljujärven kohdalla olen kuitenkin varovaisempi arvioissa. Hänet valittiin MVP:ksi ja voitti pistepörssin, mutta kyllähän tuon nyt jokainen näki, että virheitä ja kiekonmenetyksiä sattui myös paljon joka pelissä. Pidin Puljua aiemmin Kovalchuk -tyyppisen snaipperina, mutta se mielikuva on nyt karissut. Puljujärvi on itseasiassa enemmän tilanteiden rakentaja kuin niiden päättäjä. Häneltä puuttuu se viimeinen terävyys maalipaikoissa ja hänen laukauksensa vaatii vielä paljon kehittämistä, jotta sillä tehtäisiin NHL:ssä kaudesta toiseen yli 30 maalia. Toisaalta Puljujärvi on tietyllä tavalla varmempi NHL-prospekti kuin Laine, sillä vaikka Puljusta ei tulisikaan ykkösketjun laituria on hänellä kuitenkin kasassa niin kokonaisvaltainen paketti, että käyttöä NHL-kaukaloissa hänelle löytyy monessakin roolissa. Laine taas on enemmän boom or bust -tyyppi NHL:n näkökulmasta.
 
Matthewsin osakkeet saattoivat laskea verrattuna kisojen alkupuoliskoon, mutta kokonaisuudessaan mihinkään laskuun, tai varsinkaan rajuun sellaiseen, en usko alkuunkaan. Matthews oli selkeästi kisojen paras sentteri Ahon kanssa ja lisättynä Laineella ja Puljujärvellä, olivat selkeästi kisojen parhaat hyökkääjät.
Ja tavallaanhan tämä spekulointi, niin mielenkiintoista korkeiden suomalaistalenttien vuoksi onkin, on loppupeleissä toissijaista. Oli se vuoro sitten 1 tai 3, jos ensimmäisellä kierroksella menee noin korkealla, pääsee kyllä kyntensä näyttämään. Sentterinä Matthews tullaan todennäköisesti valitsemaan ensimmäisenä, vaikka Aho olikin jopa kisojen paras/tärkein pelaaja. Tämä luonnollisesti siksi, että Matthewsin potentiaali nousta NHL:n eliittiin on niin korkea verrattuna Ahoon tai jopa Laineeseen, joka nyt näyttää tuon 2. paikan ottaneen. Ja pitää myös muistaa, ettei Matthews todellakaan pelannut niin huonoa turnausta, että esim. Laineen voisi nostaa turnauksen perusteella ykköseksi.

Puljujärvellä on edelleen paljon ongelmia tuon kokonsa kanssa ja 2-3 vuoden päästä mies tulee olemaan aivan erilainen pelaaja. Kun tuohon kroppaan saadaan se räjähtävyys ja tasapaino mitä siihen on mahdollista rakentaa, vain taivas on rajana ja tämän moni tuntuu tässä Lainehehkutuksessa nyt unohtavan. Laine on selkeästi se valmiimpi paketti näistä kahdesta ja en epäile yhtään, etteikö molemmista tulisi loistavia pelaajia. Kyllä, itsekin varaisin Laineen ennen Puljua tällä hetkellä, mutta koen että Puljun katto on jopa Lainettakin korkeampi, matkaa sinne on vain enemmän kuin Laineella.

@steierwrass todellakin harmi, ettei noita esim. Columbukselta nähtyjä treidivideoita / -spekulaatioita nähdä enempää, sillä ne ovat huikean mielenkiintoisia. On mielenkiintoista verrata omia milipiteitä nuorista pelaajista ammattilaisten kanssa ja huomata missä on samaa ja missä eri mieletä ja mitä on jättänyt huomiotta.
 

Captain J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Jackets
Tulipahan mieleen, että jos Sabres voittaisi tänä vuonna draft lotteryn (toiseksi viimeinen tällä hetkellä runkosarjassa) ja Laine/Pulju pelaa loppukauden nousujohteisesti ottaen yhä isompaa roolia seurajoukkueissaan, niin silloin pitäisin hyvinkin todennäköisenä että jompikumpi suomalaisista varattaisiin ensimmäisenä ennen Matthewsia. Buffalolla ymmärtääkseni on pakisto ja keskusta kohtuu hyvällä mallilla, ja isoin tarve lienee saada maaleja sylkevä laituri kärkiketjuihin.

Tämä siis puhtaana mutuiluna ja jossitteluna. Toivottavasti pojat kuitenkin pääsisivät joukkueisiin, jossa rebuild on jo aloitettu ja niillä olisi myös selkeä suunnitelma joukkueen kehittämisen suhteen.
 
Tulipahan mieleen, että jos Sabres voittaisi tänä vuonna draft lotteryn (toiseksi viimeinen tällä hetkellä runkosarjassa) ja Laine/Pulju pelaa loppukauden nousujohteisesti ottaen yhä isompaa roolia seurajoukkueissaan, niin silloin pitäisin hyvinkin todennäköisenä että jompikumpi suomalaisista varattaisiin ensimmäisenä ennen Matthewsia..
Tuostahan oli aiemmin jo juttua että silloin ehdottomasti järkevin tapa olisi treidata vuoro tai kaksi alaspäin ja saada edelleen 2-3 vuorolla pulju/laine + ottaa vuoroja / prospecteja mukana.
 
No itseasiassa ei pidetty, oli toki kisassa mukana mutta Yakupovia pidettiin selkeänä ykkösvarauksena. Alex ei vaan päässyt kuromaan tuota etumatkaa kiinni tuon loukkaantumisen takia. Hall vs Seguin oli tuo missä Sequin ajoi Hallin kiinni ja loppumetreillä se ratakaisu ykkösvarauksesta tehtiin sitten mentaalisella puolella, Oilers siis päätyi Hallin varaamiseen koskaan miehessä oli merkkejä uudesta Messieristä, siis mentaalisella puolella. Taylor vs Tyler kisan lopputulos on se että molemmat ovat Franchise-pelaajia. Yakupovin vuosi oli umpipaska vuosi varata ensimmäisenä, koska draftin taso ei ollut se paras mahdollinen.

Sen verran mitä itse muistelen, niin draftvuonna Jakupov ja Mihail Grigorenko taistelivat tasapäin tuosta ykkösnimen tittelistä, heidän takanaan sitten Ryan Murray ja koko kauden missannut Galchenyuk. Viimeksi mainittua saatettiin joskus yli vuosi ennen draftia pitää ykkösvarauksena, mutta ei tosiaan enää varausvuonna. Jakupovkaan ei ollut sellainen "varma" ykköspick jo kauden alussa kuin vaikkapa Crosby, Kane, Tavares, Stamkos, Hall, MacKinnon, Nugent-Hopkins, Ekblad ja McDavid.
 

Apheu

Jäsen
No niin, kisat on ohi ja on aika päivitellä omaa draft rankingia. Reilu kaksi viikkoa sitten ennen kisojen alkua tein oman rankingini (löytyy tästä ketjusta sivulta 16). Muutokset ko. rankingiin merkittynä sulkuihin plussana / miinuksena.

1. Auston Matthews, C (-)
Eipä oikein mikään muuttunut. Taitava, kokonaisvaltainen, erittäin hyvin peliä lukeva sentteri. Näki kyllä kaikesta tekemisestä turnauksessakin, että kova prospekti on. Liike on sulavaa ja syötöt lähtevät oikeaan aikaan, peliä edistävästi.

2. Patrik Laine, W (-)
Laine pysyy papereissani kakkosena. Vankisti vain asemaansa. Ihan vain tuolla laukauksella iskee helposti NHL:ssä muutaman vuoden päästä 20-30 häkkiä. Muutakin osaamista on, joten oikeasti jopa 40-50 maalia parhaimmillaan Laine voi tulevaisuudessa nakuttaa. Pelaa kaiken lisäksi fyysisesti ja käyttää kokoaan hyväksi.

3. Jesse Puljujärvi, W (+1)

Nosti osakkeitaan kisoissa. Heikohkon alkukauden jälkeen oli vähän kysymysmerkkejä ilmassa, mutta todisti olevansa ikäluokkansa parhaimpia. Luistelu on vahva ase ja kehittymisvaraakin löytyy. TOP-3 on kivikova tässä draftissa. Sen jälkeen taso hieman laskee.

4. Matthew Tkachuk, W (+1)
Tekee asioita kentällä oikein. On mielestäni enemmän kuitenkin sellainen täydentävä palanen, kuin se palanen, jonka ympärille rakentaa. Ei nyt säkenöinyt kentällä omaan silmääni mitenkään erityisesti, mutta nakutti kovat tehot (toki Matthewsin vierellä). Tkachuk on siitä hankala arvioitava, että on pelannut viime vuodet aina ihan tähtikentällisissä, jossa vierellä on lähtökohtaisesti parempi pelaaja. USDP:ssä Matthews, junnukisoissa Matthews, Londonissa Marner ja Dvorak.

5. Jakob Chychrun, D (+1)

6. Alexander Nylander, W (+5)

Näytti osaamistaan. Kova saavutus olla Ruotsin kärkihyökkääjä U20-kisoissa 17-vuotiaana.

7. Olli Juolevi, D (+3)

8. Michael McLeod, C (-5)
Muut vain nostivat kisoissa osakkeitaan. Lisäksi McLeod vähän hyytynyt OHL:ssä, kun nuorempi Nylander lähti junnukisoihin viereltä.

9. Kieffer Bellows, C/W (-2)

10. Julien Gauthier, W (+2)

Väläytteli osaamistaan Kanadan paidassa. Oli parempi kuin odotin.

11. Mikhail Sergachyov, D (-3)

12. Pierre-Luc Dubois, C/W (-3)

13. Charlie McAvoy, D (+5)

Pelasi USA:n pakistossa erittäin hyvin. Osui oikein silmään useaan otteeseen vahva pelaaminen.

14. Jake Bean, D (+2)
Jatkanut todella vahvaa pistetehtailuaan WHL:ssä.

15. Dante Fabbro, D (-1)
16. Clayton Keller, C (-2)
17. Tyson Jost, C/W (-2)
18. Logan Brown, C (+1)
19. Max Jones, W (-1)
20. Sam Steel, C (-)
21. Luke Kunin, C (-)
22. Rasmus Asplund, C/W (*)
23. German Rubtsov, C (*)
24. Chad Krys, D (-1)
25. Carl Grundström, W (*)
26. Alex DeBrincat, C/W (-2)
27. Tyler Benson, W (-5)
28. Kale Clague, D (-3)
29. Taylor Raddysh, W (*)
30. Nathan Bastian, C/W (*)


Sen verran vahvasti pelasivat nuo kisoissa olleet varauskelpoiset, että ne jotka kisoissa pelasivat lähes järjestäen kohensivat osakkeitaan. Paljon on ratkaisematta, kun on vielä puolivuotta aikaa näyttää osaamistaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Sen verran mitä itse muistelen, niin draftvuonna Jakupov ja Mihail Grigorenko taistelivat tasapäin tuosta ykkösnimen tittelistä, heidän takanaan sitten Ryan Murray ja koko kauden missannut Galchenyuk. Viimeksi mainittua saatettiin joskus yli vuosi ennen draftia pitää ykkösvarauksena, mutta ei tosiaan enää varausvuonna. Jakupovkaan ei ollut sellainen "varma" ykköspick jo kauden alussa kuin vaikkapa Crosby, Kane, Tavares, Stamkos, Hall, MacKinnon, Nugent-Hopkins, Ekblad ja McDavid.

Jo tosiaan Grigohan siellä oli, muistelin vain tuota edelliskesänä käytyä keskustelua Yaks-Gal asetelmasta, kun joidenkin puheilla Alex saattaisi olla samantasoinen prospekti.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Voikohan pitää paikkansa jossain IS:n jutussa ollut tieto, että Puljujärvi olisi jo 196cm pitkä? Isolta se kyllä näyttää Laineenkin vieressä, joka on kai virallisesti 194cm korkea. Nopea ja pitkään jatkunut pituuskasvu selittäisi kyllä Puljun mystisiä kiekonkäsittelyvaikeksia.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Voikohan pitää paikkansa jossain IS:n jutussa ollut tieto, että Puljujärvi olisi jo 196cm pitkä? Isolta se kyllä näyttää Laineenkin vieressä, joka on kai virallisesti 194cm korkea. Nopea ja pitkään jatkunut pituuskasvu selittäisi kyllä Puljun mystisiä kiekonkäsittelyvaikeksia.
Omaankin silmään Puljujärvi näytti Lainetta pidemmältä monissa tilanteissa, vaikka Laineen pitäisi olla melkein 5cm pidempi.
 

Largo

Jäsen
No kyllä se on ihan Puljujärvestä ja Laineesta itsestään kiinni, pelaavatko Suomessa vielä ensi vuonna. Kun olet kuitenkin kohtalaisen kokonaisvaltainen paketti (joskin siis vielä varaa parantaa), isokokoinen ja top3-varaus, niin ei ole mitään syytä olla lähtemättä suoraan. Toki riippuu vähän joukkueestakin, mutta kyllä on ihme, jos ei muka mahtuisi jo tulevalla kaudella vähintään tekemään "rantasia".

Tuota haihattelua ykkösvarauksesta kummankaan kohdalla en usko ennen kuin näen. Viimeiset ainakin yhdeksän vuotta ykkösvaraus on kuitenkin ollut tasan tarkkaan tiedossa jo ainakin vuosi etukäteen. Toki Ekbladin ja varsinkin MacKinnonin kohdalla yritettiin väkisin herättää muita mahdollisuuksia, mutta niin vain sieltä ensimmäisenä kajahti se nimi, joka oli jo pari vuotta ollut kaikkien huulilla. 2004 jotkut tahot yrittivät tyrkyttää Capsille Malkinia ennen Ovechkinia, mutta myös tuolloin oli täysin tiedossa, että Oviehan sieltä huudetaan ensimmäisenä. Siitä lähtien ykkösvaraus on ollut oikeastaan aina tiedossa jo vuoden tai vuosia ennen tilaisuutta, poislukien kesän 2006 tilaisuus, josta minulla ei ole muistikuvia, että kuinka selkeä ykkösvaraus Eric Johnson oli. Eli Matthews on tulevan kesän ykköspicki, teki Laine tai Pulju lähes mitä tahansa loppukauden aikana, näin väitän.
2007 taisi tilanne olla kyllä niin, että kauden aikana vaihdeltiin ykköspickiä useaan otteeseen. @Mängimies Kane ei ollut 2007 selkeä yllösvaraus, näin muistan ja väitän. Kyle Turris oli useaan otteeseen ranking ykkönen ja taisi myös JVR olla joissain rankingeissa ykkönen. Ja Erik Johnson oli 2006 selkeä ykkönen. En jaksa kaivaa, mut muistaakseni Turris oli jopa viimeisissä rankingeissa ykkönen, mutta niin vain Chicagossa tiedettiin paremmin, ja varattiin tuhanteen tilanteen mies, Patrick Kane.
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
2007 taisi tilanne olla kyllä niin, että kauden aikana vaihdeltiin ykköspickiä useaan otteeseen. @Mängimies Kane ei ollut 2007 selkeä yllösvaraus, näin muistan ja väitän. Kyle Turris oli useaan otteeseen ranking ykkönen ja taisi myös JVR olla joissain rankingeissa ykkönen. Ja Erik Johnson oli 2006 selkeä ykkönen. En jaksa kaivaa, mut muistaakseni Turris oli jopa viimeisissä rankingeissa ykkönen, mutta niin vain Chicagossa tiedettiin paremmin, ja varattiin tuhanteen tilanteen mies, Patrick Kane.

Juu kyllä toi näin silloin oli että jopa draftia edeltävässä rankingissa CSSn 1st overall oli Turris ja taas THNn JVR silloisessa drafti ketjussa @nuck kynäili pitkät pätkät varausikäisistä. Sieltä nämä rankingit siis poimittua, ja laitetaanpa vielä jatkoajan mock drafti linkki tähän: http://www.jatkoaika.com/Artikkeli/mock-draftin-ensimmäinen-kierros/71699


E: Hockey Newsin rankissa Kane oli 1st overall, pahoittelut
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Craig Buttonin U20-kisojen jälkeinen Mock Draft, perustuen seurojen tämänhetkisiin sijoituksiin:

1. Auston Matthews (Columbus)
2. Patrik Laine (Buffalo)
3. Jesse Puljujärvi (Edmonton)
4. Matthew Tkachuk (Winnipeg)
5. Alexander Nylander (Vancouver)
6. Jakob Chychrun (Carolina)
7. Olli Juolevi (Toronto)
8. Julien Gauthier (Philadelphia)
9. Pierre-Luc Dubois (Calgary)
10, Mihail Sergatshjov (Colorado)
11. Dante Fabbro (Anaheim)
12. Tyson Jost (Tampa Bay)
13. Michael McLeod (Ottawa)
14. Kieffer Bellows (Pittsburgh)

Button's post World Juniors mock draft - Article - TSN
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minun mielestäni tällä hetkellä tilanne on noin, että niin varma #1 kuin Matthews onkin, niin yhtä varma #2 on Patrik Laine. Chychrunista ei mitään osaa sanoa, kun ei peliäkään ole nähnyt, mutta jännä nähdä että on pudonnut tuossakin listassa sijalle 6. Niin varmana #2 pickinä häntä kuitenkin pidettiin melkein kaikilla listoilla tuossa kauden alussa. No eiköhän se siinä tapauksessa sitten aika selkeä ole myös se pick #3, eli Jesse Puljujärvi.
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
Sinänsä turhaa spekulointia vielä seuralla edelleen mutta mielenkiintoinen skenaario tuo Laine Sabresiin, Eichel kuitenki suht kookas, olisko tämmönen Anaheimin Perry-Getz asetelma lähellä?
 
Sitten hieman jäitä hattuun. Ensinnäkin U20-kisat eivät ole draft-ikäisille pelaajille vuoden tärkein tapahtuma. Lähtökohtaisesti jos jokin yksittäinen skouttaustapahtuma pitää nostaa muiden edelle niin se on U18 -kisat kauden lopuksi tai jopa Hlinka Memorial turnaus kauden alussa. Toki Laineen ja Puljujärven tapauksessa tämmöisen U20-dominoinnin jälkeen U18 -kisojen merkitys on pieni, sillä he ovat jo tasonsa kovemmissa kisoissa todistaneet. En kuitenkaan usko, että yhden turnauksen painoarvo on niin suuri, että sillä kuitataan kokonaan huonosti mennyt alkukausi Liigassa (Puljujärvi). Uskoisin skouttien huomioivan koko kauden suoritukset, painotuksen ollessa nimenomaan siellä kauden loppupäässä. Eli sekä Paten että Puljun pitää molempien pelata loppukausi Liigassa nousujohteisesti, jotta voidaan puhua varmasta top 3-varauksesta.

Ihan asiaa puhut, mutta pakko vielä tarkentaa sen verran, että tuota argumenttia käytetään yleensä silloin kun U20-kisat ovat menneet enemmän tai vähemmän penkin alle. Siis, että tuo ei ollut kauden päätapahtuma, liian nuori noihin kisoihin jne. Nyt kuitenkin kävi sillä tavalla poikkeuksellisesti, että nuo vasta tulevana kesänä varattavat veijarit olivat U20-kisojen parhaita. Kyllä sillä minusta on ja pitääkin olla positiivinen vaikutus varausnumeroon. Tottakai loppukauden pelit seurajoukkueissa (ja miksei myös U18-kisoissa) pitää mennä putkeen, mutta aika usein vuodenvaihteen junnukisoissa tulleet onnistumiset ovat poikineet kotimaan liigassakin parempiin tuloksiin kuin syksyllä. Ja näin uskon nytkin tapahtuvan. Tiedän, että on paljon sanottu, mutta en usko Laineen ja Puljujärven putoavan top 5:stä enää millään menipä kevätkausi miten tahansa. Tai Matthewsin putoavan ykköspaikalta.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Voikohan pitää paikkansa jossain IS:n jutussa ollut tieto, että Puljujärvi olisi jo 196cm pitkä? Isolta se kyllä näyttää Laineenkin vieressä, joka on kai virallisesti 194cm korkea. Nopea ja pitkään jatkunut pituuskasvu selittäisi kyllä Puljun mystisiä kiekonkäsittelyvaikeksia.

Minun mielestäni Puljujärvi ja Laine ovat aika lailla saman pituisia. Puljujärvi on siis mitä ilmeisimmin jokusen sentin venähtänyt kohtuu lyhyessä ajassa, kun viralliseksi mitaksi on ilmoitettu 190 senttimetriä. Katsoin huvikseni YouTubesta videon Puljujärven otteista Kanadan kisoissa 2015, ja kiekonkäsittely näytti ainakin omaan silmääni jotenkin sulavammalta.

E: Tässä vielä linkki tuohon mainitsemaani videoon: Jesse Puljujärvi - 2015 IIHF WJC Highlights - YouTube
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös