Mainos

NHL Entry Draft 2013

  • 470 328
  • 790

Schadowan

Jäsen
Omia ajatuksia lupaavimpien suomalaisten sijoituksista alla:

Barkov TOP5 - Ihmeitä pitää Sashan tehdä, että murtautuisi top3:seen. Näkisin kuitenkin, että Sashan potentiaali on aivan tämän draftin huippuluokkaa, joten TOP5-sijoitus on perusteltu.

Ristolainen TOP6-10 - Yhtään peliä en ole Ristolaiselta tällä kaudella nähnyt, mutta kuuleman mukaan kehitystä on tapahtunut ja erityisesti fyysisellä puolella Rasmus on jo miehen mitoissa.

Lehkonen 1.kierroksen loppu tai 2. kierroksen alku. Potentiaalia olla seuraava Armia/Teräväinen. - Erittäin valmis pelaaja hyökkäyspäässä. Ei häikäisevä, mutta omaa suomalaiseksi pelaajaksi loistavan maalivainun ja pelikäsitys on myös erinomaista luokkaa. Nakuttanut piste/peli-tahtia tämän kauden peleissä (ET ja SM-liiga).

Husso 2-3kierros. 2. kierroksen alku on suomalaisveskareille sellainen vakiopaikka nykyään. Joku paremmin tietävä voi tarkentaa, millainen maalivahti on kyseessä.

Ikonen 3-5. kierros. Kuten jo monesti mainittu, Ikonen on taidollisesti ihan maailman huippuluokkaa 94-95 ikäluokissa. Luistin liikkuu ilahduttavan nopeasti, joka on välttämättömyys näin pienelle pelaajalle. Sm-liigassa Ikonen paukuttaa luultavasti sen 30 pistettä tällä kaudella, joka kyllä takaa varauksen viimeistään 5. kierroksella. WJC onkin sitten se tärkein tapahtuma Juusolle tällä kaudella. Potentiaalia jopa 2. kierroksella, mutta se vaatii aika täydellistä onnistumista kauden kaikissa tapahtumissa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
En tiedä näistä suomalaisistakaan nuorista juuri mitään, ja vielä vähemmän ulkomaisista, mutta omaan silmään pistää tuo että Ristolaista arvostetaan ylemmäksi kuin Barkovia. Onko todella näin ihan palstaveljienkin silmissä?

Tähän en voi sanoa tällä hetkellä mitään Barkovin puolelta, kun en ole pojan otteita nähnyt vähään aikaan. Mutta Ristolaista olen nähnyt muutaman matsin ja rehellisesti sanottuna näyttäisi siltä, että Rasse on kehittynyt entisestään erityisesti fyysisiltä ominaisuuksilta, vaikkei hän mikään riisitikku viime vuonnakaan ollut. Kesä oli onnistunut RR55:lta ja reeni tuotti kaverille sellaiset 7 kilogrammaa lisää massaa ja pituuttakin oli viime kauden mitoista tullut pari-kolme senttiä lisää.

Kentällä Ristolainen on ollut tällä kaudella todella itsevarma ja ainakin HPK-pelissä, jota olin katsomassa, oli Ristolainen TPS:n paras pakki. Muistakin matsiraporteista, mitä olen lukenut, olen saanut sellaisen kuvan, että RR on ollut vahva myös JYP:iä ja Ässiä vastaan, vaikka tuossa JYP-pelissä ilmeisesti yhdessä JYP:in yv-maalissa oli hiukan myöhässä. Muuten kuitenkin pelannut hyvin ja juuri se varmuus paistaa läpi vankasti hänen otteistaan. Ratkaisut ovat useasti rohkeita, muttei uhkarohkeita ja kiekollisena Ristolainen on erittäin virheetön ja hyvä avaamaan peliä. YV:llä pelaa Tepsin ykkösviisikossa ja hänen laukauksistaan seurasi esimerkiksi Locken ja Willsien uran ekat SM-liigamaalit. Peliaikakeskiarvo rapiat 23 minuuttia ja kyllä nykykunnossa kaveri jaksaa hyvin noita minuutteja.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
NHL.comissa on NHL Central Scoutingin listaukset:

Pohjois-Amerikka

Eurooppa

----

Tuosta TSN:n listauksesta, että odotin Pavel Buchnevichia ainakin "kunniamaininnat"-kohtaan. Buchnevich on vaarallinen hyökkäyspään pelaaja ja pystyy luomaan paikkoja sekä itselleen että ketjukavereilleen. Pelannut tällä kaudella neljä ottelua KHL:ssä Severstal Cherepovetsissa, 17-vuotiaana. Itse luulen, että jos pelaa nuorten MM-kisoissa ja onnistuu siellä, niin mahdollisuudet aikaiseen varaukseen paranevat selvästi.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Barkov on aloittanut kyllä kauden hyvin, mutta oletko yhtään tietoinen miten muiden (ulkomaisten) kaudet ovat lähteneet käyntiin? Myöskin he ovat voineet aloittaa todella hyvin ja niinpä Barkov voisi pysyä nykyisellä sijallaan, tai jopa tippua tuosta.

Kanadan junnuliigat polkaisivat käyntiin eilen/tänään joten kyseiset junnut eivät välttämättä ole vielä aloittaneet kauttaan. Esim. MacKinnonin edustaman Halifax aloittaa kautensa tänään. Tosin esim. kolmoseksi sijoitettu Monahan aloitti kauden iskemällä tehot 2+1 ensimäisessä pelissä (ollen kuitenkin erikoisesti pakkasella neljän tehomerkinnän verran).

Tällä kaudella tulee varmasti seurattua paljonkin CHL:ää kun työsulku iski ja ajattelinpa mennä katsomaan muutaman pelinkin. Pitääpä skoutata tuo Monahan kun Ottawa tulee vierailemaan.

Top-10:ssä näyttää olevan jopa viisi eurooppalaista lahjakkuutta mikä taitaa olla eniten kymmeneen vuoteen. Toki top-2 (vai jopa top-3?) on aika varmasti sinetöity pohjoisamerikkalaisille mikäli uskominen draftanalyysejä.
 
Viimeksi muokattu:

Largo

Jäsen
Top-10:ssä näyttää olevan jopa viisi eurooppalaista lahjakkuutta mikä taitaa olla eniten kymmeneen vuoteen. Toki top-2 (vai jopa top-3?) on aika varmasti sinetöity kanukeille mikäli uskominen draftanalyysejä.

Kyllähän kanukit ovat aina sijoitettu hieman eurooppalaisia paremmin tässä vaiheessa kautta. Nuo listat tulee elämään varmasti paljon kauden aikana, mutta uskoisin Monahanin, MacKinnonin ja Jonesin menevän silti top-5 kun aika koittaa. Barkov ja Ristolainen mahtunee molemmat top-10, mikä on suomalaisittain todella hienoa.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks

Kannattaa muuten katsoa tuo 23 minuuttinen videopätkä missä McKenzie kertoo prospekteista ja näyttää videoclippejä (linkki sivun oikeassa reunassa). Mielenkiintoista matskua, mukana mm. MacKinnonin ja Jonesin haastattelut. Jones muuten näyttää aivan Byfuglienilta. Ja listan mukaan Barkov pelaa sellaisella paikkakunnalla kuin Tappara :)
 

Chipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura ja New York Rangers
Onhan tuo nyt aivan uskomatonta, että top-10 nostetaan jotain Ruotsin a-junnu tasolla pelaavia janareita. Elias Lindholmilla ihan kohtalaiset tehot A-junnu peleistä, listalla neljäntenä, samaan aikaan kun 6. oleva Sasha Barkov hakkaa 2p/peli tahdilla maanosan toiseksi kovimmassa liigassa. Ja tiedetään, ei ne tehot mutta sentterin pelipaikkaa pelaava Jacob De La Rose vetänyt A-junnuissa roimasti alle piste per peli tahdilla. Ja kolmantena A-junnuissa myöskin pelaava Andrei Burakovsky. Artturi Lehkonen, Kalpan ykkösketju, European trophyn pistepörssin kärkisijoilla, eikä edes päässyt hm:hin

Onhan Ruotsista viime vuosina tullut todella kovia prospecteja, mutta nyt pitäisi tuon tason asiantuntijoilla olla vähän enemmän näyttöä kyseisistä pelaajista jotta voidaan sijoittaa noin korkealle. Jäin myös ihmettelemään mihin herra MacKenzie unohti top-5:een sijoitetun Hunter Shinkarukin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Onhan tuo nyt aivan uskomatonta, että top-10 nostetaan jotain Ruotsin a-junnu tasolla pelaavia janareita.

Suomalaispelaajat taitavat lähteä keskimäärin myöhemmin rapakon taakse, johtuen mm. intistä ja siitä, että valtava määrä "lähes NHL-tason" pelaajista on siirtynyt KHL:ään ilman edes yritystä murtautua NHL-joukkueeseen. Jos itse olisin päättämässä varauksista, niin totta munassa pyrkisin minimoimaan riskejä siitä, että pelaajan varaus vanhenee KHL-sopparin takia ja koittaisin saada pelaajan mahdollisimman nopeasti "omien" riveihin.

Esimerkiksi Barkovilla taitaa olla kaksoiskansalaisuus (=ei vie ulkkaripaikkaa KHL:n venäläisjoukkueissa) ja täydellinen venäjäntaito. Päälle vielä faijan suhteet sarjan joukkueisiin, niin varmasti vientiä on idän rahakasojen luokse. Tuollaiset seikat NHL-joukkue ottaa aivanvarmasti huomioon kärkivarausvuoroista puhuttaessa. Jos mulla olisi Sasha ja joku lähes yhtä potentiaalinen ruotsalainen pelaaja suurennuslasin alla, niin helposti kyllä voisi vuoro mennä ruotsalaiseen. Vaikka Sashasta todennäköisemmin voisikin kasvaa huippupelaa, voisi hänestä myös todennäköisemmin tulla hutivaraus KHL:n takia.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Onhan tuo nyt aivan uskomatonta, että top-10 nostetaan jotain Ruotsin a-junnu tasolla pelaavia janareita. Elias Lindholmilla ihan kohtalaiset tehot A-junnu peleistä, listalla neljäntenä, samaan aikaan kun 6. oleva Sasha Barkov hakkaa 2p/peli tahdilla maanosan toiseksi kovimmassa liigassa. Ja tiedetään, ei ne tehot mutta sentterin pelipaikkaa pelaava Jacob De La Rose vetänyt A-junnuissa roimasti alle piste per peli tahdilla. Ja kolmantena A-junnuissa myöskin pelaava Andrei Burakovsky. Artturi Lehkonen, Kalpan ykkösketju, European trophyn pistepörssin kärkisijoilla, eikä edes päässyt hm:hin

Itse asiassa de la Rose ja Burakovsky pelaavat tällä hetkellä Allsvenskanissa. Molemmat pelasivat kyllä viime kaudella pääasiassa junnuissa, mutta näyttöjä on alle 18-vuotiaiden MM-kisoista ja kesällä pelatusta Ivan Hlinka -turnauksesta. En pidä de la Rosea top-10 kaverina, mutta Burakovsky on todella hyvä. Voimakas luistelija, ei pelkää ajaa maalille ja näkee kentän hyvin. Ruotsalaisista kannattaa pitää mielessä myös maalivahti Marcus Högberg (Linköping) ja hyökkääjä Alexander Wennberg (Djurgården), joilla on potentiaali tulla varatuksi ensimmäisten kierrosten aikana.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Oisikohan Seth Jones ensimmäinen näin lupaava "etelän tuote" joka on saanut inspiraation alkaa pelaamaan lätkää Dallas Starsin takia? Toki isänsä Popeyen kaveruus Mike Modanon ja Joe Sakicin kanssa varmasti helpotti poikiensa intoa pelata lätkää koripallon sijasta. Mutta siis hyvä esimerkki siitä, että "uusilta" NHL-paikkakunnilta alkaa tulemaan tasokasta junioriainesta.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Pitää muistaa, ettei sm-liiga ole moneen vuoteen kehittänyt NHL-tason huippupelaajia ja ihan siitäkin syystä voi epäillä suomalaisia lupauksia. Suunta voi kääntyä mikäli mm. Mikael Granlund ja Sami Vatanen lyövät heti läpi NHL:ssä ja sen jälkeen voi olla lisää luottoa sm-liiga-pelaajiin. Kuten sekolust mainitsi niin suomalaisten kohdalla KHL-peikko on varmasti suurin venäläispelaajien jälkeen.

Onhan tuo nyt aivan uskomatonta, että top-10 nostetaan jotain Ruotsin a-junnu tasolla pelaavia janareita. Elias Lindholmilla ihan kohtalaiset tehot A-junnu peleistä, listalla neljäntenä, samaan aikaan kun 6. oleva Sasha Barkov hakkaa 2p/peli tahdilla maanosan toiseksi kovimmassa liigassa. Ja tiedetään, ei ne tehot mutta sentterin pelipaikkaa pelaava Jacob De La Rose vetänyt A-junnuissa roimasti alle piste per peli tahdilla. Ja kolmantena A-junnuissa myöskin pelaava Andrei Burakovsky. Artturi Lehkonen, Kalpan ykkösketju, European trophyn pistepörssin kärkisijoilla, eikä edes päässyt hm:hin

Voitko hieman perustella miksi sm-liiga on maanosan toiseksi kovin liiga? Ei ainakaan tainnut olla European Trophyssa sm-liiga-joukkueet sen kovempia kuin muiden maiden joukkueet?
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Top-10:ssä näyttää olevan jopa viisi eurooppalaista lahjakkuutta mikä taitaa olla eniten kymmeneen vuoteen. Toki top-2 (vai jopa top-3?) on aika varmasti sinetöity pohjoisamerikkalaisille mikäli uskominen draftanalyysejä.

Kannattaa toki aina muistaa, että tässä on nyt melkein kausi draftiin. Niin paljon ehtii vielä tapahtua näistä scouttien näkemyksistä. Mitään ei ole todellakaan vielä "lukittu".

Kaivoin vanhoja TSN:n pre-season arvioita ja yllättävän samankaltaisia tilastoja sieltä tuli:

Vuonna 2010 preseason-listalta viisi piti paikkansa kärkikympissä, listan pelaajista kahdeksan oli ykköskierroksen tavaraa. John McFarland napattiin toiselta kierrokselta, Kirill Kabanov monien peikkojen vuoksi vasta kolmannelta. 2010:n kärkikolmikko muuttui myös hieman, Fowler tipahti kakkospaikalta johon Seguin nousi. Gudbranson oli kolmas.

Kauden 2011 lista oli katsomistani eniten hukassa. TOP-kymppiin taisteli taas viisi nimeä, mutta heidän lisäkseen vain Matt Puempel oli 1. kierroksen tavaraa. Adam Clendening, Brandon Saad ja Victor Rask tulivat toiselta, Seth Ambrozin asenneongelmat veivät aina viidennelle kierrokselle asti. Kärkikolmikosta vain kolmas eli RNH piti, Larsson ja Couturier tippuivat. Kolmosvarausta eli Jonathan Huberdeauta ei edes mainittu.

Viime draft oli preseasonin listaan nähden vähiten yllättävä. Kuusi piti kympin sijansa ja Filip Forsbergkin tippui vain sijalle 11, Grigorenko heti hänen perässään. Matia Marcantuoni löytyi lopullisista valinnoista 4. kierrokselta, Nick Ebert teki jonkin sortin ennätyksen ollessaan koko draftin viimeinen nykäys. Tälläkään kertaa kärkikolmikko ei pitänyt, vaan Ryan Murray ja Alex Galchenyuk kirivät ohi Dumban ja Forsbergin.

Eli jos näillä asetuksilla veikataan tuota uusinta listaa, niin kärkivaraus löytyy kolmikosta MacKinnon, Jones tai Monahan, mutta samalla ainakin yksi heistä tippuu kolmen joukosta. Jos he pysyvät kympin sakissa, niin aikaisempien vuosien perusteella vain kaksi tai kolme heidän lisäkseen saavat varauksen kympin sisään. Yksi heistä tippuu selvästi, tätä viittaa asettelisin Curtis Lazarille tai Jakob de la Roselle.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Onhan tuo nyt aivan uskomatonta, että top-10 nostetaan jotain Ruotsin a-junnu tasolla pelaavia janareita. Elias Lindholmilla ihan kohtalaiset tehot A-junnu peleistä, listalla neljäntenä, samaan aikaan kun 6. oleva Sasha Barkov hakkaa 2p/peli tahdilla maanosan toiseksi kovimmassa liigassa. Ja tiedetään, ei ne tehot mutta sentterin pelipaikkaa pelaava Jacob De La Rose vetänyt A-junnuissa roimasti alle piste per peli tahdilla. Ja kolmantena A-junnuissa myöskin pelaava Andrei Burakovsky. Artturi Lehkonen, Kalpan ykkösketju, European trophyn pistepörssin kärkisijoilla, eikä edes päässyt hm:hin

Onhan Ruotsista viime vuosina tullut todella kovia prospecteja, mutta nyt pitäisi tuon tason asiantuntijoilla olla vähän enemmän näyttöä kyseisistä pelaajista jotta voidaan sijoittaa noin korkealle. Jäin myös ihmettelemään mihin herra MacKenzie unohti top-5:een sijoitetun Hunter Shinkarukin.

Heitetään mutu-tuntumalla:

Jostain syystä ruotsalaiset pelaajat ovat kooltaan järjestäen n. 6-8 cm pidempiä ja sitä kautta fyysisyys on toista luokkaa vrt. suomalaiset pelaajat.

NHL-sarjaa pelataan pienessä kaukalossa vrt. Suomen kaukalot - fyysinen peli korostuu, enkä tarkoita nyt pelkkiä taklauksia - vaan koko peliin liittyvää kamppailupelaamista:

1-1 tilanteet, maalinedusta, kulmaväännöt, puolustaminen ja taklaaminen - on etua jos olet kookas.

Keskimittainen NHL-pakki on tällä hetkellä n. 190-192 cm ja n. 95-97 kg
Keskimittainen NHL-forward on tällä hetkellä n. 185-187 cm ja n. 88-90 kg

Tämän vuoden draftissa tulemme näyttämään NÄRHEN MUNAT ruotsalaisille;
Kärkenä Barkov ja Ristolainen, kas kas isoja poikia !!
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Pitää muistaa, ettei sm-liiga ole moneen vuoteen kehittänyt NHL-tason huippupelaajia ja ihan siitäkin syystä voi epäillä suomalaisia lupauksia.

Minusta tuo on vähän huono peruste tällaisessa hommassa. Hyökkääjistä Mikko Koivu ja Valtteri Filppula ovat lyöneet itsensä läpi NHL:ssa melko hiljattain ja nyt näitä lupaavia pelaajia on tullut enemmänkin.
Kun mietitään monia lupaavia jopa varaamatta jääneitä pelaajia, ei oikein voi perustella tilannetta millään historiallisilla seikoilla. Jollain tavalla Pohjois-Amerikassa luotetaan enemmän Ruotsiin... Ruotsilla on enemmän pr-arvoa ja syy siihen on selvä: scouttauksen aktiivinen toiminta Ruotsissa. Kun on paljon tietoa asioista, ovat ne turvallisia vaihtoehtoja. Suomalaisten pelaajien markkinointi Pohjois-Amerikkaan tuntuu olevan heikolla pohjalla ja jopa pelaajien vastuulla: pääkaupunkiseudun ulkopuolelta on(niin huvittavaa, kuin se onkin), todella vaikeaa suomalaisen pelaajan saada varausta ja, kun he joko jäävät ilman varausta, tai saavat varauksen myöhäisillä kierroksilla, he lähtevät näyttäytymään itse Pohjois-Amerikan junnusarjoihin ja kehitys pysähtyy.
Monet Suomessa myös kannustavat nuoria lähtemään mahdollisimman aikaisin Pohjois-Amerikkaan muka opettelemaan oikeaa pelityyliä, missä harjoittelussa taitopelaajista koulitaan sitten niitä koohottajia. Suomessa on edelleen paljon tällaisia henkilöitä, jotka uskovat, että niin pitää ollakin.
Pohjois-Amerikassa tuntuu ongelmana olevan suuri omistamisenhalu draftattuja pelaajia kohtaan ja heidät halutaan lähelle pelaamaan, jotta saataisiin lisää tietoa. Tällainen vainoharhainen ja epä-ammattimainen suhtautuminen on monen NHL-organisaation ongelmana. Se on piirre, mihin suomalaisia nuoria ei pidä sopeuttaa, vaan mille tulee näyttää keskisormea. Vainoharhaisen toiminnan ainoa seuraus yleensä on, että se ruokkii itse itseään; kun suomalaiset menesty liian varhaisen Pohjois-Amerikkaan lähdön seurauksena, vaatimukset saada suomalaisia aikaisin Pohjois-Amerikkaan vain kasvavat.


Voitko hieman perustella miksi sm-liiga on maanosan toiseksi kovin liiga? Ei ainakaan tainnut olla European Trophyssa sm-liiga-joukkueet sen kovempia kuin muiden maiden joukkueet?

Sm-liiga on usein rankattu toiseksi kovimmaksi liigaksi Euroopassa virallisissa rankingeissa ja muissa ammattilaisten arvioissa.
Tässä varmaankin katsotaan isompaa kuvaa, eikä vain ET-pelejä. Siinä olet kuitenkin oikeassa, että eroa vaikkapa Elitserieniin, tai NLA:n on hyvin vaikea tehdä.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Katsoin MacKinnonin edustaman Halifax Mooseheadsin pelin P.E.I:tä vastaan (QMJHL). Ottelu päättyi 8-1 Halifaxin voittoon ja MacKinnon hakkasi tehot 2+2. Joukkueiden tasoero oli jokseenkin selvä, eikä Halifaxilla ollut mitään hätää missään vaiheessa. Laukauksetkin taisivat mennä kutakuinkin 50-20 hirvenpäille.

Näin yhden pelin perusteella MacKinnon on todella monipuolinen pelaaja. Todella nopea sentteri, joka suhteellisen pienestä koosta huolimatta ei häviä hirveästi kaksinkamppailuja. MacKinnon voitti suurimman osan aloituksistaan ja pelasi kakkosalivoimaa (myös 5-3 av:ta). Laukaus on melko hirmuinen ja molemmat maalit olivat kauniita taidonnäytteitä, toinen napakka onetimer ylivoimalla ja toinen syntyi kun pujotteli malkinmaisesti kolmen kaverin ohi ja harhautti molarin.

MacKinnonin ketju loi painetta joka kerta päästyään jäälle, mutta toisaalta vastustaja sai ainakin viitisen kappaletta ylivoimahyökkäyksiä kiekonmenetyksen jälkeen. Ei MacKinnon sentterin puolustusvelvoitteita juuri hoitanut, mutta en tartu tähän koska on niin poikkeuksellinen pelaaja ja pelaa junnuliigassa. Kolmannessa erässä Nathanin ketju sai enää muutaman vaihdon kun koutsi alkoi antaa peliaikaa kolmos- ja nelosketjulle pelin ollessa 7-1 kahden erän jälkeen, joten tehot olisivat voineet olla kovemmatkin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kannattaa muuten katsoa tuo 23 minuuttinen videopätkä missä McKenzie kertoo prospekteista ja näyttää videoclippejä
Tulipa tuo äsken katottua tuo klippi ja sitä katelessa tuli sellainen ajatus mieleen että saatapi tuo Jones olla ensi draftin ykkösvaraus. Siis siinä tapauksessa jos draftin lähestyessä esim. MacKinnonia ja Jonesia pidetään suunilleen yhtä hyvinä lupauksina, niin voi olla että Jonesin eduksi kääntyy se että hän on musta. En ylättyisi yhtään jos joku jenkki joukkue haluaa kerätä kaikki irto/markkinointipisteet sillä että varaa ensimmäisenä afroamerikkalaisen pelaajan ensimäisenä. Varmasti tempulla päästäis kaikkiin pojois-amerkian urheilu-uutiisiin ja -historiankirjoihin.
 

Largo

Jäsen
Tulipa tuo äsken katottua tuo klippi ja sitä katelessa tuli sellainen ajatus mieleen että saatapi tuo Jones olla ensi draftin ykkösvaraus. Siis siinä tapauksessa jos draftin lähestyessä esim. MacKinnonia ja Jonesia pidetään suunilleen yhtä hyvinä lupauksina, niin voi olla että Jonesin eduksi kääntyy se että hän on musta. En ylättyisi yhtään jos joku jenkki joukkue haluaa kerätä kaikki irto/markkinointipisteet sillä että varaa ensimmäisenä afroamerikkalaisen pelaajan ensimäisenä. Varmasti tempulla päästäis kaikkiin pojois-amerkian urheilu-uutiisiin ja -historiankirjoihin.

Yleensä kahden tasapäisesti ykkösvarauksen tittelistä taistelevien pelaajien numeroon vaikuttaa kaikkein eniten varaavan joukkueen tarve. Jos esim. Penguins syystä tai toisesta päätyisi varaamaan ykkösenä, veikkaisin varauksen osuvan hyökkääjään.

TaoTaon viestissä tulikin aika hyvin esille, että draftiin on aikaa melkein vuosi. Mitä vain voi tapahtua. Hyvänä esimerkkinä Nick Ebertin sijoituksen täydellinen romahtaminen. Oliko siinä jotain jääkiekon ulkopuolella ilmenneitä ongelmia vai miksi hänet varattiin vasta viimeisenä? Sen muistan, että hänen tahtotasoon oltiin ainakin pettyneitä.
 

Ralph

Jäsen
Mitenkäs muuten 2013 draftin varausjärjestys tulee muodostumaan, jos koko kausi jää pelaamatta?

Varmaan kuten 2005, eli arvalla. Jokaisella joukkueella oli yksi, kaksi tai kolme arpalippua korissa, riippuen viimeisimmän kolmen vuoden menestyksestä, parhailla tietysti vähemmän. Joka toisella kierroksella taisi järjestys kääntyä päinvastaiseksi.

Kolme arpaa sai neljä joukkuetta; Buffalo, Columbus, NY Rangers ja Pittsburgh. Kaikki tietänevät kuka arvonnan voitti ja sai Sidney Crosbyn?
 

Crumb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Tällä kaudella järjestys näyttäisi ilmeisesti tältä. Edellisen kirjoittajan viestiin lisätäkseni myöskin ykköspickit viimeisen neljän vuoden ajalta vaikuttavat arpojen määrään. Niitä ei ole kuin Edmontonilla kolme ja Islandersilla yksi.

3 lottokuponkia:

Calgary
Dallas
Winnipeg
Toronto
Minnesota
Columbus
Carolina

2 lottokuponkia:

Florida
New York Islanders
Tampa Bay
St. Louis
Colorado
Anaheim

1 lottokuponki:

Edmonton
Washington
Philadelphia
New York Rangers
Boston
New Jersey
Ottawa
Buffalo
Vancouver
Phoenix
Nashville
Detroit
Chicago
San Jose
Los Angeles
Montreal
Pittsburgh

Yhteensä: 50
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Edellisen kirjoittajan viestiin lisätäkseni myöskin ykköspickit viimeisen neljän vuoden ajalta vaikuttavat arpojen määrään. Niitä ei ole kuin Edmontonilla kolme ja Islandersilla yksi.

Näin, mutta vähän ihmetyttää kuitenkin. Noina kolmena edelliskautena ilman pudotuspelipaikkaa oli jäänyt Buffalon, Columbuksen, NY Rangersin ja Pittsburghin lisäksi Atlanta ja Florida, jotka olivat saaneet ykkösvaraukset 2003 ja 2001, tosin Florida pois oman treidasi. Mutta 2002 Columbus oli saanut, mutta silti saivat kolme arpalippua tuohon arvontaan, toisin kuin Atlanta ja Florida jotka olivat samalla viivalla Columbuksen kanssa. Mistäköhän tämä mahtoi johtua, muistaako kukaan?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Näin, mutta vähän ihmetyttää kuitenkin. Noina kolmena edelliskautena ilman pudotuspelipaikkaa oli jäänyt Buffalon, Columbuksen, NY Rangersin ja Pittsburghin lisäksi Atlanta ja Florida, jotka olivat saaneet ykkösvaraukset 2003 ja 2001, tosin Florida pois oman treidasi. Mutta 2002 Columbus oli saanut, mutta silti saivat kolme arpalippua tuohon arvontaan, toisin kuin Atlanta ja Florida jotka olivat samalla viivalla Columbuksen kanssa. Mistäköhän tämä mahtoi johtua, muistaako kukaan?

Floridalla oli ykkösvaraus myös 2002, mutta treidasi sitten senkin. Siinä draftin kärkikolmikolla oli kai sellainen tilanne, että jokainen olisi varannut ykköspickillä eri pelaajan eli Columbus Nashin, Atlanta Lehtosen ja Florida Bouwmeesterin. Näinhän tuo kärkikolmikko meni.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Yhteensä: 50
Laskinpa huvikseni että kun noi muuttaa prosenteiksi, niin...

3 lottokuponkia (yht 21):
Calgary
Dallas
Winnipeg
Toronto
Minnesota
Columbus
Carolina

Todenäköisyys sille että se ykkösvaraus menee jollekin 3 kupongin joukkueelle on 42 % ja 3 kupongin joukkueella on 6 % mahdollisuus saada ykkösvaraus.

2 lottokuponkia (yht 12):
Florida
New York Islanders
Tampa Bay
St. Louis
Colorado
Anaheim

Todenäköisyys sille että se ykkösvaraus menee jollekin 2 kupongin joukkueelle on 24 % ja kahden kupongin joukkueella on 4 % mahdollisuus saada ykkösvaraus.

1 lottokuponki (yht 17):
Edmonton
Washington
Philadelphia
New York Rangers
Boston
New Jersey
Ottawa
Buffalo
Vancouver
Phoenix
Nashville
Detroit
Chicago
San Jose
Los Angeles
Montreal
Pittsburgh

Todenäköisyys sille että se ykkösvaraus menee jollekin yhden kupongin joukkueelle on 34 % ja yhden lottokupongin joukkueella on 2 % mahdollisuus saada ykkösvaraus.

Btw. taas oli Seth Jonesista juttua NHL.comissa. Pysyttäydyn salaliittoteoriassani että pojasta lobataan ensimmäistä afroamerikkalaista ykkösvarausta. ;)
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Craig Buttonin twitter:

Aleksander Barkov: 1 goal & 1 assist in 6-2 loss to Kalpa. 14 points & 2nd in scoring. Challenger for 1st overall?

Eli jotkut rapakon takanakin pitavat Barkovin poikaa mahdollisena ykkosvarauksena. Hyvin on ainakin pisteiden valossa lahtenyt kausi liikkeelle. Muutenkin itselleni on tullut hyva fiilis tasta ikaluokasta. Ristolainen ja Lehkonen ovat olleet talla kaudella Barkovin ohella allekirjoittaneen mielesta yllattavankin hyvia. Toivottavasti sama tahti jatkuu.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Barkov tekee yli 50 pistettä on top3-varaus kyllä hyvinkin mahdollinen. Tehot olisivat kovemmat kuin Granlundilla konsanaan ja Barkovilla on Mikkeen verrattuna raamitkin kunnossa. Ei ykkösvaraus varmaan mahdottomuus ole, mutta kyllä se eurooppalaispelaajalle harvinaisuus olisi.

Ykkösvarauksia:
Venäläiset Ovechkin, Yakupov, Kovalchuk
Tshekkiläiset Stefan, Hamrlik
Ruotsalaisista Sundin

Unohtuiko joku?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös