NHL Entry Draft 2013

  • 469 904
  • 790

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Barkov ja Ristolainen lienevät lähes varmoja 1.kierroksen nimiä, Husso mahdollinen. Lehkosella ja Ikosella on molemmilla mahdollisuuksia 2-3 kierrokselle, mutta aivan Top-30 -tasolle voi olla vaikea murtautua elleivät sitten esitä tulevalla kaudella aivan ilmiömäisiä otteita sekä SM-liigassa että junnukisoissa. Mielenkiintoista myös nähdä, että nouseeko tulevalla kaudella puskista uusia "teuvoteräväisiä", esimerkiksi Jonatan Tanus voisi olla tällainen nimi. Tässä kuitenkin oma realistinen veikkaukseni:

1.Kierros: Barkov, Ristolainen
2.Kierros: Husso, Ikonen
3.Kierros: Lehkonen
4.Kierros: Tanus, Juvonen
Loput kierrokset: Mäkinen, Salminen, Koivistoinen, Lankinen, Kuronen
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ikosen kokoisten eurooppalaispelaajien kohdalla ylipäätäänsä koko varaaminen on tosi harvinaista. Siitä taitaa olla jo melko pitkä aika, kun alle 175-senttistä suomalaista hyökkääjää on varattu NHL:ään. Toisin sanoen noin pienen koon vastakohdaksi täytyy olla aivan uskomattomat taidot ja pitää olla loistava luistelija. Ikosella on eittämättä kykyjä olla säännön vahvistava poikkeus, mutta kärkikierrosten varaus vaatisi melkoista kasvupyrähdystä.

Jooh, Ikosta tuskin varataan ennen paria viimeistä kierrosta jos ei kasva vähintään 5cm. Jos ei kasva tuosta ollenkaan, niin sitten voi jäädä aivan viimeiselle kierrokselle. Uskon että joku jengi kuitenkin Ikosen ottaa juuri sen mahdollisuuden varjolla että voisi vielä vähän kasvaa ja on taitoa kuitenkin paljon.

10cm pitäisi kasvaa että otettaisiin ekalla kierroksella ja 5+ että voisi puhua 2-3.kierroksista.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Todellakin on melko turha edes unelmoida, että Ikonen ensimmäisellä kierroksella menisi. Verrattaessa esim. Toni Rajalaan, joka löi alle 18-vuotiaiden kisoissa Ovechkinin piste-ennätykset, on Ikosta noin kahdeksan senttiä pidempi ja meni vasta neljännellä kierroksella, johtuen suuresti hänen pienestä koostaan. Luulen, että Ikonen varataan, mutta vasta viimeisellä kierroksella. Sama homma saattaa olla muidenkin suomalaisten kuten ainakin Tanuksen kohdalla. Eli tuskin menee ennen viimeisiä kierroksia, vaikka taitoa todistetusti on. Mielenkiintoinen drafti suomalaisittain kuitenkin tulossa ja eiköhän Barkov sekä Ristolainen ensimmäisellä kierroksella mene. Toivottavasti molemmat pysyvät terveinä ja alle 20-kymppisten kisat menevät hyvin, niin silloin luulisi heidän menevän ensimmäisen kierroksen ensimmäisellä puolikkaalla.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Paljon riippuu totta kai ensi kaudesta, mutta eikös Barkovia ole lähes järjestään veikkailtu menemään TOP-3:ssa. Ristolainen siinä kympin hujakoilla. Barkov on jopa potentiaalinen ykkösvaraus, jos ensi kausi on aivan maaginen ja onnistuu nuorten kisoissa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Katsellaas sitten hieman pakkeja. Tämän kesän draftissa pakit olivat kovaa valuuttaa ja taso oli kova, mutta katsotaan hieman seuraavan draftin pakkeja.

Eurooppa:

Rasmus Ristolainen
Jimi Kuronen
Santeri Saari
Matias Pulli
Mikko Lehtonen
Atte Mäkinen
Markus Kojo
Wilhelm Westlund
Amil Krupic
Robert Hägg
Anton Cederholm
Linus Arnesson
Jens Högböm
Nikita Zadorov

Suomalaisissa on kyllä muutama todella kova lupaus. Kojo ja Lehtonen eivät saanet varausta tänä kesänä, mutta ensikaudella on mahdollisuus edelleen onnistua. Pulli jäänee ilman varausta ainakin pienen kokonsa takia.

P-Amerikka (WHL)

Seth Jones (Portland Winterhawks)
Madison Bowey (Kelowna Rockets)
Macoy Erkamps (Lethbridge Hurricanes)
Adam Henry (Lethbridge Hurricanes)
Jesse Lees (Kelowna Rockets)
Josh Morissey (Prince Albert Raiders)
Eric Roy (Brandon Wheat Kings)
Ryan Pulock (Brandon Wheat Kings)
Shea Theodore (Seattle Thunderbirds)
Taylor Green (Seattle Thunderbirds)
Keegan Kanzig (Victoria Royals)
Kyle Burroughs (Regina Pats)
Mason Geertsen (Edmonton Oil Kings)
Ayrton Nikkel (Brandon Wheat Kings)
Spencer Wand (Kootenay Ice)
Kevin Pochuk (Red Deer Rebels)
Paul Stoykewych (Portland Winterhawks)
Kayle Doetzel (Red Deer Rebels)

P-Amerikka (OHL)

Jordan Subban (Belleville Bulls)
Trevor Murphy (Peterborough Petes)
Chris Pigras (Owen Sound Attack)
Alex Yuill (Barrie Colts)
Mike Vlajkov (Ottawa 67's)
Darnell Nurse (Sault Ste. Marie Greyhounds)
Ramon Lopez (Saginaw Spirit)
Ryan Hutchinson (Kingston Frontenacs)
Cory Genovese (Kitchener Rangers)
Evan De Haan (Sudbury Wolves)
Adam Bateman (Windsor Spitfires)

P-Amerikka (QMJHL)

Matt Murphy (Val-d'Or Foreurs)
Aaron Hoyles (Blainville -Boisbriand Armada)
Ryan Graves (Prince Edward Island Rocket)
Jonathan Diaby (Victoriaville Tigers)
Nikolas Bouillard (Drummondville Voltigeurs)
Jacob Arsenault (Cape Breton Screaming Eagles)
Zach Taylor (Shawinigan Cataractes)
Samuel Morin (Rimouski Oceanic)
Maxime Gravel (Rimouski Oceanic)
Mathieu Boily (Gatineau Olympiques)
Elie Berube (Blainville -Boisbriand Armada)

P-Amerikka (USHL)

Cage Ausmus (USA)
Will Butcher (USA)
Trevor Hamilton (USA)
Clint Lewis (USA)
Steve Santini (USA)
Scott Savage (USA)
Keaton Thompson (USA)
Michael Downing (Dubuque)
Ian McCoshen (Waterloo)

Päätinpä kasata aikani kuluksi aika kattavan listan ensi draftin pakeista. Seth Jones ja Jordan Subban ovat tällähetkellä yhdet kovimmat ja ensikaudella sitten taas kiva seurata ketkä nousevat tuosta sinne aivan kärkeen. Listan pelaajien taso kyllä heittelee ykkös kiepistä aina sinne alemmille kierroksille asti, mutta onpahan siinä ainakin kattavasti draftin pakit. Harmittaa vietävästi, kun ei näe täällä Suomessa oikein hyvin mistää noita Kanadan junnuliigoja.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Kiitokset hyvästä avauksesta ja keskustelu on lähtenyt jo mukavasti käyntiin.

Vaikka kuten on sanottua, niin varausnumerolla ei ole yksittäisen pelaajan kohdalla merkitystä, mutta kokonaisuutena ja todennäköisyyksissä sillä on merkitystä. Eli mitä enemmän Suomi saa 1. kierroksen varauksia, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulee myös NHL tähtiä ja/tai peruspelaajia esim. vähintään 500 ottelua NHL:ssä). Koska NHL seurojen scouttaus ja muut mittarit sekä testit ovat kehittyneet 10 vuodessa huomattavasti, niin tämä prosentuulinen todennäköisyys kärkivarauksille tulee vielä kasvamaan. Aikaisemmin jo kerroin toisessa ketjussa, että sitten on nämä, mihin ei voida vaikuttaa, eli varsinkin loukkaantumiset ja kuolemat yms. vastaavat.

Tässä hyvä artikkeli aiheesta: How Many NHL Draft Picks Make it to the NHL?

Toiseen ketjuun laitoin myös sen, että 2 aikaisemmasta NHL 1. kierroksella varatusta puolustajastamme on tullut vähintään runkopelaajia. Sen lisäksi 2. kierroksella varatuista puolustajistamme n. 50% on vähintään hyvä jonkunlainen ura takana.

Itse lähdin laskemaan vuodesta 1995 näitä 1. kierroksen varauksia.

1995: 13 pelaajalla vähintään 500 ottelua. Parhaat urat Jarome Iginlalla sekä Shane Doanilla. 6 pelaajalla alle 100 ottelua ja lopuilla enemmän. Näistä Riihijärvi ja Elomo pahimpina floppeina Brad Churchin kanssa. Myöhemmiltä kierroksilta helminä ainakin Mark Savard ja Miikka Kiprusoff.

1996: 11 pelaajalla vähintään 500 otteluaa ja Andrey Zuyzinilla 496 ottelua. Tälle vuodelle osumatarkkuus on ollut parempi myöhemmillä kierroksilla, joista saatu napattua esim. Zdeno Chara ja Tomas Kaberle. Myös Lydmanilla ja Salolla on hyvä ura tältä vuodelta.

1997: 12 pelaajaa vähintään 500 ottelua. Tänä vuonna on varsinkin ihan alkuvaraukset menneet aika nappiin ja konsensus on varmaan ollut aika paikkaansapitävä. Joe Thornton, Patrick Marleau, Olli Jokinen, Roberto Luongo, Eric Brewer TOP5 ja kaikilla hieno ura takanaan.

1998: 14 pelaajaa joilla vähintään 500 ottelua. Ehdoton helmi Vincent Lecavalier ja myöhempinä ainakin Tanguay sekä Gagne. Myöhemmiltä kierroksilta Brad Richards, Mike Fischer, Eric Cole, Brian Gionta, Mike Ribeiro sekä kirsikkana kakun päällä Pavel Datsjuk. Myöhemmillä kierroksilla oli kyllä muutenkin aika helmiä jäljellä.

1999: Tässä vaiheessa ottelumäärät voisi vaihtaa vaikka 480 otteluun ja pudotella vuosi vuodelta vaikka 20 ottelulla. Eli ainoastaan 7 pelaajaa, joilla yli 480 ottelua, tosin menevät kaikki tuohon 500 kategoriaankin. Patrik Stefan kohtalainen floppi ensimmäisenä valittuna, kun takana tulevat Sedinin siskokset 2 sekä 3 varauksina. Martin Havlat myös hyvä haku vaikka on kärsinyt loukkaantumisista. Myöhempien kierrosten ehdoton helmi on Henrik Zetterberg, myös Niklas Hagmanilla hyvä ura takana.

2000: 14 pelaajaa joilla vähintään 460 ottelua, 12 heistä yli 500 ottelua. 1. kiekan helmet Dany Heatley ja Marian Gaborik. Myöhemmiltä kierroksilta ainakin Lubomir Visnovsky.

2001: 13 pelaajaa joilla vähintään 440 ottelua ja Colby Armstrong jää vain yhden ottelun päähän. Helminä Ilya Kovalchuk, Jason Spezza, Mikko Koivu sekä Ales Hemsky. Myöhemmiltä kierroksilta pikkuinen Derek Roy (Juuso Ikosen kokoa), Mike Cammaleri, Jason Pominville, Thomas Plecanec, Marek Zidlicky sekä muitakin mielenkiintoisia myöhäisherännäisiä varsinkin vasta vauhtiin päässyt Pierre-Alexandr Parenteau 9. kierrokselta.

2002: 13 pelaajaa joilla vähintään 420 ottelua. Helminä Rick Nash, Jay Bow sekä Alexander Semin - miksei Lehtonen ja Pitkänenkin. Myöhemmiltä kierroksilta osui silmään Jarred Stoll sekä Dennis Widemann.

2003: 19 pelaajaa joilla vähintään 400 ottelua, Kostintsyn jää vain parin ottelun päähän. Tämä oli huippudraft ja noista pelaajista 15 on jo yli 500 peliä alla, eli voi sanoa, että aikamoinen vuosikerta. Muutenkaan 1. kierrokselta ei löydy kuin 2 floppia ja heidän jälkeen huonoimmalla on lähes 200 ottelua ja moni kärkkyy jo tuota 400 sekä 500 ottelun tavoitetta. Myöhemmiltäkin kierroksilta sellaisia helmiä kuin Loui Eriksson, Patrice Bergeron, Shea Weber, Matt Carle, Joe Pavelski sekä Tobia Enström. Suomalaisten osalta draftissa varattiin kohtalaisesti pelaajia, mutta ovat olleet koko draftin naurun aiheita, eli todella paskoja, muutama on käynyt vähän pyörähtämässä NHL kaukalossa.

2004: 9 pelaajaa joilla vähintään 380 ottelua. Elikäs aika normaali draft, muuten paitsi että draftin 2 ensimmäistä Ove ja Malkin sekä viimeisenä varattu Green ovat NHL tähtiä. Suomelta 3 kpl 1. kierroksen varausta, joista ainoastaan Korpikoski on jotenkin saanut vakiinnutettua paikkansa ja Nokelainenkin käynyt vähän jäällä pyörimässä. Myöhemmiltä kierroksilta ainakin Krejci, Franzen, Streit sekä Rinne selkeitä ryöstöjä. Muitakin hyviä on myöhemmiltä kierroksilta löytynyt.

2005: Ainoastaan 6 pelaajaa joilla vähintään 360 ottelua, kuitenkin pelaajat vielä nuoria ja Bobby Ryankin heräsi vähän myöhään, joten vielä ei ole päässyt tuohon ottelumäärään. Helminä Sid, Ryan Jack Johnson, Carey Price ja Anze Kopitar. Myöhemmiltä kierroksilta Paul Stastny James Neal Chris Letang, Keith Yandle ja viimeisenä Nashvilleen napattu Patric Hornqvist.

Tässä ajanpuutteessa väsäilin ja katselin näitä listoja ja ajattelin jakaa tännekin. Eli 1. kierros ei vielä kerro kaikkea, kuten tiedetään, mutta mielestäni aika hyvin siellä on osattu päätellä kenestä tulee tähti tai vähintään peruspelaaja, mutta jotkut joukkueet on myös osanneet toisia paremmin napsia myöhemmiltä kierroksilta pelaajia.

Mitä tulee ensikesän draftiin. Niin todellakin suurin vaikutus on suomalaisten kohdalla siinä, miten hyvin he ensikaudella breikkaavaat liigassa tai CHL:ssä jos joku sinne on menossa. Ensimmäiselle kierrokselle ovat ehdolla Barkov, Ristolainen, Lehkonen ja Husso. Myöskin Juuso Ikonen ja Jonatan Tanus, mutta silloin tarvitaan hyvien pelien lisäksi lisäsenttejä vähintään 5-10cm. Voi myös olla, että joku tekee Teräväiset/Armiat ja nousee ihan toiselle tasolle ensikaudella, siis jo näiden edellä mainittujen lisäksi.

Oma Suomilistani on tällähetkellä:

Barkov (TOP 1-3)
Ristolainen(1. kierros)
Lehkonen (1. kierros)
Husso (1.-2. kierros)
+ynnämuut
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Keskustelu käy vilkkaana, ihan jees juttu. Ihan lopullisia / tarkkoja arvioita EI kannata vielä pelaajista esittää:

Vuosi on pitkä aika, varsinkin kun puhutaan tällä hetkellä 16-17v. pojista. Sen toki myönnän, että pikkuhiljaa ne ykkös-kakkoskorin pelaajat rupeaa hahmottumaan.

Ennen dräftiä on pelaajilla vielä edessä n. 80-110 peliä, joten luotetaan joukkueiden scouting-osastoihin, eiköhän siellä ole ammattilaiset asialla.

Aina tulee Late Boomereita, tyyliin Jani Hakanpää (taisi pelata varausvuonna vielä B-junnujen SM-sarjaa!!)

Omat spekulaatiot perustan huhtikuun alussa käymääni keskusteluun yhden kiekkovaikuttajan kanssa lentokoneessa, työmatkalla New Yorkiin:

Kierrokset 1-7, from Finland (satunnaisessa järjestyksessä)

Ristolainen, Koivistoinen, Husso, Ikonen, Barkov, Lehkonen, Salminen, Mäkinen, Mustonen ja Tanus + Late Boomerit

Ja se täytyy kaikkien muistaa - kovia pelaajia on sitten tulossa myös from other countries!
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Tässä oma suomalaisten ranking:

1. Aleksander Barkov (Tappara)
2. Rasmus Ristolainen (TPS)
3. Artturi Lehkonen (KalPa)
4. Janne Juvonen (Pelicans)
5. Mikke Levo (Ilves)
6. Matias Pulli (TPS)
7. Ville Husso (HIFK)
8. Juuso Ikonen (Blues)
9. Atte Mäkinen (Tappara)
10. Kevin Lankinen (Jokerit)

+ Kunniamaininnat:

Timi Lahtinen, hyökkääjä, Jokerit
Santeri Saari, puolustaja, Jokerit

Tämä näyttää erinomaiselta draftilta suomalaisten kannalta. Hyviä pelaajia on tulossa varattavaksi todella paljon ja Barkovin sekä Ristolaisen johdolla kärkinimet ovat ykköskierroksen tasoa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Listataan nyt sitten vielä hyökkääjätkin, kun kerran olen sen tehnyt pakeista ja maalivahdeistakin.

Eurooppa:

Ruotsi

Alexander Wennberg (Djurgården)
Lucas Wallmark (Skellefteå)
Viktor Crus Rydberg (Linköping)
Jacob de la Rose (Leksand)
Elias Lindholm (Brynäs)
Tobias Liljendahl (Djurgården)
William Garpenlöv (Djurgården)
Andre Burakovsky (Malmö)
Oscar Bergvist (Djurgården)

Niinkuin listasta näkee, niin Djurgårdenin kyseinen ikäluokka on äärettömän kova.

Suomi:

Jonatan Tanus (Tappara/Peterborough Petes)
Saku Salminen (Jokerit)
Artturi Lehkonen (KalPa)
Eetu Koivistoinen (Blues)
Juuso Ikonen (Blues)
Alexander Barkov (Tappara)
Samu Markkula (JYP)
Henri Ikonen (KalPa)
Joose Antonen (JYP)

Markkula ja Ikonen listassa tuon CHL varauksen takia ja jos lähtee Kanadaan pelaamaan, niin onnistuessaan voi varauksen saada. Muuten kyllä näiden kahden osalta varaus jäänee saamatta. Tanukselle myös voisi olla hyvä vaihtoehto lähteä, koska Tapparassa ei välttämättä ole ihan hirveästi mahista peliaikaa saada.

Muut:

Markus Soberg, Norja (Frölunda)
Flavio Schmutz, Sveitsi (Västerås)
Matej Paulovic, Slovakia (Färjestad)
Mads Eller, Tanska (Frölunda)
Marko Dano, Slovakia (HK Ducla Trencin)
Sergei Tolchinsky, Venäjä (CSKA Krasnaja)
Oliver Björkstand, Tanska

P-Amerikka (WHL)

Hunter Shinkaruk (Medicine Hat Tigers)
Alex Forsberg (Prince George Cougars)
Kohl Bauml (Everett Silvertips)
Connor Rankin (Tri-City Americans)
Andrew Johnson (Moose Jaw Warriors)
Morgan Klimchuk (Regina Pats)
Matt Needham (Kamploos Blazers)
Nicolas Petan (Portland Winterhawks)
Curtis Lazar (Edmonton Oil Kings)
Jayden Hart (Medicine Hat Tigers)
Chase Witala (Prince George Cougars)
Creg Chase (Calgary Hitmen)
Cole Ully (Kamploos Blazers)
Jay Merkely (Lethbridge Hurricanes)
Cory Millette (Red Deer Rebels)
Jackson Houck (Vancouver Giants)
Brian Williams (Tri-City Americans)
Jamal Watson (Lethbridge Hurricanes)
Anthony Ast (Vancouver Giants)
Nick Zajac (Saskatoon Blades)
Michal Urbaniak (Everett Silvertips)
Jordan Tkatch (Prince George Cougars)
Michael Bell (Everett Silvertips)
Luke Bertolucci (Edmonton Oil Kings)

P-Amerikka (QMJHL)

Nathan MacKinnon (Halifax Mooseheads)
William Carrier (Cape Breton Screaming Eagles)
Anthony Duclair (Quebec Remparts)
Adam Erne (Quebec Remparts)
Kurt Etchegary (Quebec Remparts)
Nick Sörensen (Quebec Remparts)
Alexandre Caron-Roy (Quebec Remparts)
Anthony Mantha (Val-d'Or Foreurs)
Emile Poirier (Gatineau Olympiques)
Marc-Olivier Roy (Blainville-Boisbriand Armada)
Jeremy Gregoire (Chicoutimi Sagueneens)
Jonathan Drouin (Halifax Mooseheads)
Raphael Lafontaine (Acadie-Bathurst Titan)
Olivier Cooper (Saint John Sea Dogs)
Mathieu Lemay (Royun-Noranda Huskies)
Yan Pavel Laplante (Prince Edward Island Rocket)
Guillaume Gauthier (Drummondville Voltigeurs)
Stephen Anderson (Saint John Sea Dogs)
Brandon Shea (Moncton Wildcats)

P-Amerikka (OHL)

Sean Monahan (Ottawa 67's)
Kerby Rychel (Windsor Spitfires)
Max Domi (London Knights)
Hunter Garlent (Guelph Storm)
Hunter Smith (Windsor Spitfires)
Nick Halagian (Sault Ste. Marie Greyhounds)
Daniel Nikandrov (Sarnia Sting)
Mitchell Dempsey (Plymouth Whalers)
Danny Vanderwiel (Plymouth Whalers)
Scott Teskey (Mississauga)
Cole Cassels (Oshawa Generals)
Erik Bradford (Barrie Colts)
Jimmy Lodge (Saginaw Spirit)
Jacob Harris (Sudbury Wolves)
Brent Pedersen (Kitchener Rangers)
Nick Betz (Erie Otters)
Carter Verhaeghe (Niagara Ice Dogs)
Tyler Bertuzzi (Guelph Storm)
Zach Nastasiuk (Owen Sound Attack)
Jordan Maletta (Windsor Spitfires)
Josh Sterk (Kitchener Rangers)
Jake Evans (Erie Otters)
Brody Silk (Sudbury Wolves)
Sergei Kuptsov (Mississauga)
Nicholas Baptiste (Sudbury Wolves)
Bo Horvat (London Knights)
Stephen Nosad (Peterborough Petes)
Jason Dickinson (Guelph Storm)
Stephen Harper (Erie Otters)
Ryan Kujawinski (Kingston)

P-Amerikka (Muut)

Taylor Cammarata (Waterloo)
Luke Johnson (Lincoln Stars)
Tyler Kelleher (USA)
J.T Compher (USA)
Tyler Motte (USA)
Anthony Louis (USA)
Ryan Lomberg (Lumberjacks)
Hudson Fasching (USA)
Evan Allen (USA)
Trevor Moore (Tri-City Storm)
Gabe Guertler (Fargo Force)
Michael McCarron (USA)
John Hayden (USA)
Dawson Cook (USA)
Thomas Lindstrom (Breck)
Max Becker (Shattuck St. Mary's)
TJ Moore
Zach LaValle

Väsäsinpä taas ajankulukseni tälläisen listan, kun UFA markkinatkin ovat, niin hiljaisena.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Hyvät listat, Fasö! Voisin laittaa mielipiteitäni muutamista eurooppalaisista pelaajista. Oliver Björkstrand [Tanska], joka teki maansa liigassa hienot pisteet, on maansa suurin toivo draftissa yhdessä Mads Ellerin [Frölunda] kanssa. Varattiin CHL-draftissa Portland Winterhawksiin, joka on tuottanut viime vuosina hyvin NHL-varauksia. Bjorkstrand on taitava pelaaja, enemmän maalintekijä kuin syöttelijä, mutta ei ole yksipuolinen hyökkääjä missään tapauksessa. Martin Reway [Slovakia] varattiin neljäntenä CHL-draftissa Gatineau Olympiquesiin [QMJHL]. Reway on itseluottamuksella pelaava taitohyökkääjä, voi pelata puolustajan paikalla ylivoimalla. Hyvä tarkka laukaus, käsittelee kiekkoa hienosti ja luistelee hyvin. Valeri Nichushkin [Venäjä] voi olla ykköskierroksen varaus. Isoksi pelaajaksi sulava luistelija ja pelaa kelpo kahden suunnan peliä. Kuten monet venäläiset hyökkääjät, on kiekollisena parhaimmillaan. 10 pistettä MHL:ssä on aika vähän verrattuna kuinka hyvin Nichushkin on pelannut Venäjän paidassa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ensi kesän varausjärjestyksestä ei ole tietenkään vielä tietoa, mutta jonkin verran ensi vuoden vuoroilla on jo käyty kauppaa. Tässä tällä hetkellä tiedossa olevat.

Englanninkielisestä Wikipediasta löytyy myös sama lista tarkempana. Jokaisen kaupan kohdalla näkyy, mitä pelaajia tai vuoroja siirtyi molempiin suuntiin.

1. kierros

Kings -> Blue Jackets

2. kierros

Ducks -> Oilers
Flames -> Canadiens
Blackhawks -> Jets
Predators -> Canadiens
Islanders -> Ducks
Senators -> Blues

3. kierros

Blackhawks -> Jets
Panthers -> Rangers
Wild -> Philadelphia -> Stars
Predators -> Rangers
Devils -> Wild
Sharks -> Wild
Lightning -> Predators
Canucks -> Panthers -> Canucks

4. kierros

Sabres -> Predators
Canadiens -> Islanders
Flyers -> Lightning
Coyotes -> Blue Jackets -> Flyers
Sharks -> Blackhawks
Maple Leafs -> Predators

5. kierros

Flames -> Capitals
Rangers -> Predators

6. kierros

Ei kauppoja toistaiseksi.

7. kierros

Ducks -> Avalanche -> Sharks
Stars -> Kings
Panthers -> Stars
Senators -> Blackhawks

Ehdolliset varausvuorot

Devilsin 1. kierroksen varausvuoro joko 2013 tai 2014 varaustilaisuudessa. Saavat valita kumman jättävät käyttämättä. Liittyy Kovaltshuk-kaupan rangaistuksiin.

Ducks 4./6. kierros -> Maple Leafs
Jos Joffrey Lupul pelaa vähintään 40 peliä tulevalla kaudella Toronto saa 4. kierroksen vuoron, muuten 6. kierroksen vuoro.

Rangers 7. kierros -> Wild
Minnesota saa vuoron, jos Erik Christensen ei pelaa Wildissa tulevalla kaudella.

Capitals 7. kierros -> Predators
Nashville saa vuoron, jos Taylor Stephishen esiintyy Washingtonin NHL-joukkueen reservilistalla vähintään yhden pelin ajan päättyneellä tai tulevalla kaudella. Ilmeisesti tuo ehto ei täyttynyt vielä päättyneellä kaudella.

Useamman varauksen kierrokset tällä hetkellä

1. kierros

Blue Jackets 2 vuoroa

2.kierros

Canadiens 3 vuoroa
Oilers 2 vuoroa
Jets 2 vuoroa
Blues 2 vuoroa

3. kierros

Rangers 3 vuoroa
Jets 2 vuoroa
Stars 2 vuoroa
Wild 2 vuoroa

4. kierros

Predators 3 vuoroa
Islanders 2 vuoroa
Lightning 2 vuoroa
Blackhawks 2 vuoroa

5. kierros

Capitals 2 vuoroa
Predators 2 vuoroa

6. kierros

Maple Leafs 2 vuoroa?

7. kierros

Sharks 2 vuoroa
Blackhawks 2 vuoroa
Wild 2 vuoroa?
Predators 2 vuoroa?

Kierrokset ilman varausvuoroa

Blackhawks 2, 3
Flames 2, 5
Senators 2, 7
Sharks 3, 4
Panthers 3, 7
Ducks 4/6, 7
Devils 1?, 3
Rangers 5, 7?
Kings 1
Predators 2
Islanders 2
Lightning 3
Sabres 4
Canadiens 4
Maple Leafs 4?
Capitals 7?
 
Viimeksi muokattu:

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Ducks 4./6. kierros -> Maple Leafs
Jos Joffrey Lupul pelaa vähintään 40 peliä tulevalla kaudella Toronto saa 4. kierroksen vuoron, muuten 6. kierroksen vuoro.
Tämä ehto ei nyt oikein minulle aukea. Jos Lupul pelaa enemmän, Toronto saa korkeamman pickin. Mutta niin kai se sitten on, kun jokaisessa lähteessä näin lukee.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tämä ehto ei nyt oikein minulle aukea. Jos Lupul pelaa enemmän, Toronto saa korkeamman pickin. Mutta niin kai se sitten on, kun jokaisessa lähteessä näin lukee.
Pari kertaa minäkin tekstiä tavasin, mutta niin sen vissiin täytyy olla. Anaheimin kädenojennus Lupulille? Sekin tuntuisi vähän hölmöltä, kun Joffrey treidattiin jo toisen kerran pois Anaheimista.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
On lähes tulkoon 100% varmaa, että Jets ottaa 59. vuoron kompensaationa Daultan Leveillestä. 15.8 oli muistaakseni tämä raja Leveillen kanssa.
 

Noma

Jäsen
Devilsin 1. kierroksen varausvuoro joko 2013 tai 2014 varaustilaisuudessa. Saavat valita kumman jättävät käyttämättä. Liittyy Kovaltsjuk-kaupan rangaistuksiin.

Tämä oli kyllä kummallinen tapaus. Heillä olisi ollut mahdollista jättää käyttämättä myös tämän vuoden 29:s varaus, mutta päättivät pitää sen. Meinaavatko, että voittavat Stanley Cupin kahtena seuraavana vuonna, että tuo 29:s oli korkein mitä tulevat saamaan?

PS. Translitteroinneista on täällä paljon puhuttu, ja Kovaltshukista usein käytetään englanninkielistä Kovalchuk-muotoa, mutta ensimmäistä kertaa näen ruotsinkielisen translitteroinnin suomenkielisen tekstin joukossa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
PS. Translitteroinneista on täällä paljon puhuttu, ja Kovaltshukista usein käytetään englanninkielistä Kovalchuk-muotoa, mutta ensimmäistä kertaa näen ruotsinkielisen translitteroinnin suomenkielisen tekstin joukossa.
Heh, totta. Suomenkielisessa tekstissä vaihtoehtoina kai on joko Kovaltšuk- tai käyttämäsi Kovaltshuk-muoto. Ja kappas H- ja J-kirjainhan ovatkin vierekkäin näppäimistöllä.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Tämä oli kyllä kummallinen tapaus. Heillä olisi ollut mahdollista jättää käyttämättä myös tämän vuoden 29:s varaus, mutta päättivät pitää sen. Meinaavatko, että voittavat Stanley Cupin kahtena seuraavana vuonna, että tuo 29:s oli korkein mitä tulevat saamaan?

Kyllähän tuossa on järjen siemenkin, kun oikein kaivaa. Ensinäkin joukkueesta on lähdöss pelaajioita pois (rahapulan vuoksi), joten tarvitaan uusia tilalle. Sitten kun aletaan miettimään kuinka paljon nopeammin on 2012 varausvuorolla 29 varattu pelaaja valmiimpi kuin vaikka 2014 15 vuorolla varattu, ainakin vuoden, jos ei kahta nopeammin. Matteau voi olla jo NHL-valmis 2016, kun 2014 valittavalta pelaajalta saatava hyöty on käytössä vasta jossain vuoden 2018 korvilla.

Lisäksi pitää muistaa, että Lou Lamoriello on jo 77-vuotias, joten mikäli Devils haluaa menestyä mahdollisimman nopeasti hänen aikanaan vielä, niin totta kai draftataan mielummin 2012 kuin 2014.

Ei kannata edes miettiä onko tämä 2012 vuoro varausnumeroltaan korkeampi kuin 2014. Koska 2012 vuoden varausvuoro on aiemmin kuin 2014 vuoden.

Mielestäni fiksu ratkaisu, fiksulta organisaatiolta.
 

Ralph

Jäsen
Jos 2014 New Jersey saa jonkun top-10 -varauksen, he voisivat hankkia kyseisen vuoden Stanley Cup -voittajaksi (eli luultavasti Coloradon) ykkös- ja kakkoskierroksen varauksen vaihdossa omaan ykkösvaraukseen. Tällöin voivat huoletta luopua ykkösvarauksestaan, eli ensimmäisen kierroksen viimeisen varauksen ja saisivat kaksi varausta toiselta kierokselta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos 2014 New Jersey saa jonkun top-10 -varauksen, he voisivat hankkia kyseisen vuoden Stanley Cup -voittajaksi (eli luultavasti Coloradon) ykkös- ja kakkoskierroksen varauksen vaihdossa omaan ykkösvaraukseen. Tällöin voivat huoletta luopua ykkösvarauksestaan, eli ensimmäisen kierroksen viimeisen varauksen ja saisivat kaksi varausta toiselta kierokselta.

Ihan hyvä muuten, mutta New Jerseyn pitää luopua omasta ykköskierroksen varauksestaan, ei jonkun toisen joukkueen ykköskiekasta, jonka ovat treidillä hommanneet.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mielestäni fiksu ratkaisu, fiksulta organisaatiolta.
Samasta aiheesta kirjoitti hiukan objektiivisempaan sävyyn Brent Morris NHL Numbersissa jo ennen kuin Devils teki ratkaisunsa. Vaikka tuo vaikuttaakin lähtökohtaisesti järjettömältä ratkaisulta, saattaa se olla silti oikea.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Tämä oli kyllä kummallinen tapaus. Heillä olisi ollut mahdollista jättää käyttämättä myös tämän vuoden 29:s varaus, mutta päättivät pitää sen. Meinaavatko, että voittavat Stanley Cupin kahtena seuraavana vuonna, että tuo 29:s oli korkein mitä tulevat saamaan?

Eiköhän tuossa saata olla taustalla se, että tämän vuoden ja ensi vuoden drafteja on ainakin ennakolta pidetty laajempitasoisina kuin monia aikaisempia ja myös vuoden 2014 draftia. Näin ollen, vaikka NJ saattaakin menettää 2014 korkeamman vuoron kuin mitä se olisi tänä vuonna tehnyt, on se varmaankin laskenut saavansa nyt ja ensi vuonna joka tapauksessa paremman pelaajan. Onhan tuo toki pieni riski, jos 2013-14 seuralle tuleekin totaalinen katastrofikausi :)
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Onko muuten mahdollista, etta NJ treidaa pickinsa jollekin joukkueelle ja sitten luopuu siita?
 
Onko muuten mahdollista, etta NJ treidaa pickinsa jollekin joukkueelle ja sitten luopuu siita?

Siis miten he voisivat luopua jostain sen jälkeen kun ovat jo treidanneet sen pois? Vai tarkoititko, että treidaa oman vuoronsa pois vaihdossa toisen joukkueen varausvuoroon ja luopuu sitten tästä itselleen hankkimastaan toisen jengin varausvuorosta? Jos tarkoitit tätä, niin se ei ole mahdollista, kuten vähän ylempänä todettiin.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tämä oli kyllä kummallinen tapaus. Heillä olisi ollut mahdollista jättää käyttämättä myös tämän vuoden 29:s varaus, mutta päättivät pitää sen. Meinaavatko, että voittavat Stanley Cupin kahtena seuraavana vuonna, että tuo 29:s oli korkein mitä tulevat saamaan?

Vielä kun ensi vuonna varaustilaisuus on New Jerseyssä, joten aika vaikea nähdä heidän luopuvan silloin ykköskiekan vuorosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös