Ihan mielenkiinnosta kysyn, että kuinka "iso" peli on verrattuna esimerkiksi Football Manageriin? Itsellä on ollut FM 2014:n kanssa ongelmia (sillä koneella jolla mielummin pelaisin), kun kone on kaatuillut usein pelien aikana. Luuletteko että EHM:n kanssa voisi olla samoja ongelmia, vai pyöriikö se sulavammin kuin FM?
Hyvin pyörii, vaikkei mikään tehotykki itsellä olekaan käytössä. Kaikki sarjat valittuina pl. Mestis, Allsvenskan ja ECHL.
Oma ensimmäinen kausi takana ja aloitin fantasiadraftilla Rangersilla ja arvoin oman aloitukseni. Ensimmäisellä kierroksella varasin vuorolla #4 ja seuraavalla sitten #27 jne...
Ihan hauskaa, vaikka tuntuikin hölmöltä pelata esim. Red Wingsiä vastaan, jonka ykkösketjua pyöritti Toews.
Oma porukka rakentui vahvaan sentteriosastoon ja tasaiseen pakistoon eikä fantasiadraftin jälkeen treidejä tehty.
Nash - Tavares - Callahan
Filppula - J. Staal - Hemsky
Hagelin - Barkov - Komarov
Rinaldo - Moore - Eaves
Yandle - Wideman
Regehr - D. Boyle
Cowen - jokupaisti
Brian Elliot
Ondrej Pavelec
Runkosarja oli sikäli mairitteleva, että itäisen konferenssin voitto tuli selkeästi ja taisinkin tehdä koko liigassa eniten maaleja. Barkovin esitykset oli pettymys vaikka saikin pelata alkukaudesta pitkiäkin jaksoja kakkoskentässä. Sen sijaan kolmikko Nash, Tavares, Hemsky oli ajoittain mielettömässä tikissä ja oli ajanjaksoja, jolloin ykköskenttä oli täysin tehoton, mutta silloin Hemsky otti roolia ja toisinpäin.
Loppukausi varsinkin oli mainio ja huolimatta tiukasta otteluohjelmasta tammi-helmikuussa voittoja satoi tasaiseen tahtiin.
Pistepörssin voitti Kessel (92 p.) perässään 90 pisteellä Blake Wheeler ja Rick Nash. Maalipörssissä Nashille kakkospysti Kesselin viedessä Rocket-pystin. +/- -tilaston kärki oli keltaisella korostettu, kun voiton vei Yandle, perässään Wideman ja Tavares.
Elliot taisi saada Jennings Trophyn. Parhaan puolustajan palkinto meni Yandlelle (Wideman 1st runner-up) ja Hart Ttrophyn voitti niin ikään Yandle. Callahan nappasi Selke Trophyn.
Hemsky oli 60 pelin jälkeen samassa tahdissa kuin pistepörssin voittaja, mutta hyppäsi huvikseen suohon istumaan vuoden vaihteen jälkeen ja jäi pistepörssissä johonkin top 20 -tienoille.
Play offeissa seilattiin vakuuttavasti ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon 4-0 Nashin ja Tavaresin johdolla ja toisen kierroksen paikallisderby hoidettiin 4-2.
Juurikaan muutoksia en taktiikoihin tehnyt vakuuttavien esitysten takia, joten konferenssifinaalien 1-0- ja 2-1 tyyppiset tulokset (aiemmissa sarjoissa maaleja tehtiin 8-10 / peli) tulivat yllätyksenä.
4-1 pataan Detroitilta.
Hemsky istui siellä suossaan myös play offien ajan tehden 1+1 (kun Tavares-Nash paukutti 2p/peli/nokka) ja Barkovin paikan kokoonpanossa otti tammikuussa farmista nostettu nuori William Karlsson (AHL:ssä 1,5p/peli -tahti).
Kauden jälkeen jatkosopparia ei tehty Regehrille sekä Hemsky ja Barkov treidattiin Jetsiin koko Draftin #1-varausta vastaan josta luonnollisesti poimittiin McDavid. Rosteri huutaa kakkosketjuun laituria ja Regehrin tilalle oman pään isäntä -tyyppistä Ossi Väänästä ja seuran johto vaatii Stanley Cupin.
Joku tässä ketjussa aiemmin kysyi maju-paikasta ja taitanee tuolla NHL-statuksella olla isokin merkitys. Itselläni kokemus on junior ja MM-kisojen päätteeksi hain ja tulin valituksi Tsekin peräsimeen. Vuoden vaihteessa olisin päässyt myös Tsekin U20-vetäjäksi, mutten tarttunut täkyyn.
Hall of Fame sai arvoisensa jäsenet, kun ensimmäisen kauden alkuun Nikolai Khabibulin sai paikkansa auringossa ja kesätauolla valituksi tuli samettikäsi Todd Bertuzzi.
Pelimuotona tuo fantasiadrafti on sikäli joukkueen rakentamisen ajan mielenkiintoinen, mutta kauden aikana ei muutoksia juurikaan tarvitse miettiä ja treidiehdotuksia tehdä. Taitaa tämä save jäädä taustalle ja aloitellaan joku "oikea" projekti oikeilla kokoonpanoilla.