NHL 15

  • 413 412
  • 1 284

Hammeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Minnesota Wild, Juventus
Tämä ei pidä paikkaansa ainakaan niissä kaikista isoimmissa ja suosituimmissa peleissä. Suomalaisia (kaikkia) pahempia kanssa- tai vastapelaajia on omien kokemuksien mukaan venäläiset, puolalaiset ja ranskalaiset. Pleikkarikansa on varmaan keski-iältään vähän nuorempaa, joten siitä en mene takuuseen.
Mitä nyt tässä on parin viime vuoden aikana tullut n. 700 peliä itselleen hommattua ja niitä pelailtua, niin suomalaiset, venäläiset ja ranskikset on näissä olleet ne pahimmat mulkerot pilaamassa muiden pelejä. Kun ei pelitapahtumat pyöri heidän navan ympärillään tai ovat muuten vain paskoja, kun "kaikki muut saa epäreilua etua", niin sitten alkaa aina se älytön trollaus, ym. Etenkin urheilupeleissä huomaa sen, että suomalaiset ovat niitä jotka eivät uskalla muuten pelata reilusti, kun pelkäävät häviävänsä. Mutta joo, nyt loppui ainakin omalta osalta OT tähän.
 

Teloch

Jäsen
Toimiihan se drafti myös jo käynnissä olevissa ennen päivitystä alotetuissa save fileissa?

Olet varmaan jo saanut vastauksen, mutta kerrotaan nyt vielä tässäkin, että drafti tosiaan toimii myös ennen päivitystä aloitetuissa peleissä.

Kaverin kanssa päästiin viime yönä ensimmäinen kausi loppuun. Deadlinella myytiin veteraaneja pois, kun oltiin jo kaukana pleijaripaikasta. Laskeskeltiin että viimeisestä 16 pelistä tarvittaisiin sellainen ~15 voittoa. Kauhealla kevätkiimalla sitten painettiin helvetillinen voittoputki päälle ja kaksi peliä ennen runkkarin loppua oltiinkin kahden pisteen päässä viivasta. Ensin 2-3 takkiin jatkoajalla Devilsiä vastaan, sitten 1-3 Bostonilta kuokkaan. Kolme pistettä jäi viivaan eroa. Päästiinpähän nyt sitten ainakin tuo drafti testaamaan...
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Pystyykö tässä julkaisemaan jotenkin omia videoita johonkin EA:n omalle sivustolle? Tuli meinaan sellainen episodi, että jäin vähän sanattomaksi ja oli pakko ottaa siitä video. PS3-versiosta kyse.
 

Crick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sotkamon Jymy, Ducks ja FC Barcelona.
Mistähän tuolta Be a GM:stä sen draftin pitäisi löytyä? Kun aloittaa uuden uran, niin peli alkaa suoraan lokakuun alusta, muutama päivä ennen ekaa runkosarjan matsia. Päivitys latautui automaattisesti silloin viikko takaperin, mutta pitääkö se jotenkin "aktivoida" tuolla?
 

sipovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit , Chicago Blackhawks
En tiedä onko tämä oikea ketju tän tyyliseen avautumiseen, mutta postaampa tänne nyt kuitenkin.. Teksti venähti mukavan ylipitkäksi ja sen verran tunnepitoiseksi vuodatukseksi, että hattua nostan sille joka vaivautuu lukemaan.

NHL-pelisarjaan on tullut tutustuttua nyt jo kohta kymmenisen vuotta. Ekat muistot on 03-vuoden versiosta, jota tuli isobroidin koneella rämpytettyä ilta jos toinenkin. On ollut tosi masentavaa seurata pelisarjan kehittymistä siitä lähtien, kun sen pääpaino ja samalla kehittäminen siirtyi pelikonsoleiden puolelle. Miettikääpäs ihan objektiivisesti että mikä on muuttunut 10' version jälkeen? Kun 2K Sports epäonnistui luomaan varteenotettavaa kilpailua, EA on vuosi toisensa jälkeen tuonut markkinoille suht matalalla budjetilla luodun "päivityksen" edellisestä vuosikerrasta, joista allekirjoittanutkin on jälkeenpäin ajateltuna idioottimaisesti pulittanut satoja euroja. Pahimpana esimerkkinä pidettäköön aikavälin 12-14 pelejä. En tarkoita että änärin olisi ollut tarve luoda valtavia mullistuksia pelin konseptiin, ja toki pelin sujuvuutta parannettiin (minimaalisin) uudistuksin. Valikoiden yms. (HUT, Be a Pro, OTP) sivuseikkojen käytännöllisyyteen liittyvät ongelmat olivat kaikkien tiedossa.

NHL15 olikin ensimmäinen versio, jolla oletin pitkästä pitkästä aikaa olevan uudella tavalla annettavaa ja joka ehkä nostaisi koko pelisarjan kurssin uuteen nousuun. Olin erittäin helpottunut että uuden sukupolven peliä ei tungettu puolivalmiina 2014- julkaisuun; NHL15 tulisi olemaan loppuun asti hiottu ja pelaajan näkökulmasta arvoisensa kahdeksannen generaatioon urheilupelikokemus. NHL-sarja selvityisi sukupolvenvaihdoksesta yhtä menestyksekkäästi kun Madden aikoinaan vuonna 2006? 15 minuutin testaamisen (ts. pelimuotojen präläilyn ja offline pelailun) jälkeen päällimmäisenä mielessä liikkui, että mihin vittuun Sean Ramjagsinghinin johtama tiimi on käyttänyt viimeiset kolme vuotta pelin parissa? Koko pelistä paistaa että se on tungettu väkisin syksyn markkinoille uskomattoman keskeneräisenä. Siis todella keskeneräisenä. Onko mitään perusteita sille, että esim. uusinnat on kokonaan poistettu, samoin BAP vaihtojen simulointi ja omien musiikkien asettaminen ei ole enään mahdollista. Onko mitään järkevää syytä miksi näin olisi toimittu tarkoituksenmukaisesti? Ei. Valikot ovat ylipäätään lähes käyttökelvottomia, ja uudistettu ulkonäkö ei oikeastaan mielestäni edes sovi änärin henkeen, enemmänkin teemalla paralympialaiset 08. Koko systeemi on täydellinen kaverille, joka haluaa pelata kerran viikossa pikapelin all stars-jengeillä, mutta meitä aktiivisempia pelaajia systeemi ei miellytä. On täysin käsittämätöntä, että yli 20 vuoden kehityksen jälkeen taktiikoiden ja ketjujen valitsemiseen tarvitaan edelleen 2-3 yritystä. On täysin käsittämätöntä, että samat vanhat ongelmat esimerkiksi maalinedustajäähyissä (goalie interference) ja kiekonhallinnassa (lanaat vastustajalta tajun kankaalle, hän hautoo kiekkoa allaan 2-3 sek ja jatkaa matkaa kiekon kanssa muina miehinä) riivaavat yhä. On myös täysin käsittämätöntä, että vaikka kovasti hehkutetaan uudistunutta pelaajien tekoälyä ja oppimiskykyä, dominoivalla ja luonnollisella pelityylillä häviää yhdeksän kymmenestä pelistä glitchejä käyttävälle ja 5 kertaa vähemmän ja vaarattomammin laukovalle vastustajalle.

Videopeleissä on nykyään mielestäni kaksi tärkeää ominaisuutta: käytettävyys ja pelikokemus. Näistä visuaalisuus on tietysti tärkeämpi. Vaikka käytettävyys olisi täyttä paskaa, sulavasti toimiva pelikokemus hyvillä grafiikoilla voi pelastaa koko paketin. Toisinpäinhän tämä ei tietysti toimi. Kaikkien on helppo nähdä että NHL on kokenut merkittävän muutoksen autenttisuudessa, mutta onko se elintärkeää pelattavuuden kustannuksella? Mielestäni ykkösprioriteettina olisi aina tullut olla kenttätapahtumien kehittäminen huippuunsa, jonka jälkeen aletaan hioa ulkonäköä ja toimivuutta. Nyt yläkatsomon fanipojan lippalakin raitojen parantelu on kuitenkin koettu esimerkiksi peliälyä tärkeämmäksi (kuten kuvakin todistaa). Muistan vielä niitä hyviä aikoja männävuosina pcllä, kun koko areenan katsomo tyhjennettiin jotta pelin tökkiminen vältettäisiin (eikä muuten häirinnyt sekuntiakaan katella tyhjiä penkkejä). Kysymys kuuluu, että onko Electronic Arts keskittynyt kyseisen pelisarjan kehittämisessä oikeisiin asioihin, vai onko pelin uudistunutta ilmettä vain yksinkertaisesti helpompi myydä massoille paremman pelin sijasta? Kehitys on nimittäin ampunut huti ja kaukaa. Oikeus voittaa kuitenkin onneksi tässäkin asiassa loppujen lopuksi. Tämän vuoden änärin myyntiluvut ovat sen verran heikkoja, että EAnkin luulisi alkavan miettiä, mikä meni väärin. Markkinatalous on sen verran julmaa, että umpipaskalla tuotteella on vaikea tehdä rahaa pitemmän päälle kun jopa itseni kaltaiset jääräpäät (ns. "fanit") alkavat pikkuhiljaa herätä todellisuuteen.

Omatkin odotukset peliä kohtaan olivat ehkä ylimitoitettuja (onhan tässä totuttu pettymään vuosi toisensa jälkeen), mutta on ihan karu fakta että NHL15 ei ole anna puoliakaan siitä, mitä sen piti tuoda urheilupelien markkinoille. Sukupolvenharppaus on epäonnistunut änärissä kiitettävästi, ja nähtäväksi jää miten se kostautuu (vai palkitsee?) tulevaisuudessa. Vaikka päivityksillä koitetaan paikkailla keskeneräisyyttä, on loppujen lopuksi aika "turha juosta kun on jo housuissa". Multa vaatii ainakin tosi paljon mielikuvitusta kuvitella tää peli keväällä sen näköisenä kun sen piti olla. EA:llakaan ei oo enään oikotietä onneen, vaan jos pelisarjaa aiotaan pitää hengissä tulevaisuudessa (toivottavasti muuten julkaisuväli olisi minimissään se pari vuotta), on sitä rukattava rankalla kädellä.

PS.kilpailevaa lätkäpeliä venaillessa.
PPS. 1-0 jatkoajalla turpaan kudein 4-38, cheers!
 

Liitteet

  • IMG_0013.jpg
    IMG_0013.jpg
    82,4 KB · kertaa luettu: 389

ela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL
Täällä jossain varmaan on vastaus mutta en kerkiä nyt etsimään, voisiko joku pelin PS4 version omistava kertoa, että pystynkö pelaamaan netissä randomeja vastaan kaveriporukan kanssa samalla pleikkarilla? Vai onko se edelleenkin niin että samalla pleikkarilla useampi pelaaja voi pelata vain offlinessä toisiaan vastaan?
Kiitti jo etukäteen!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei tainnut odotettua päivitystä eilen tullakkaan?
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Ei tainnut odotettua päivitystä eilen tullakkaan?
Ei kai NHL:n mitään päivitystä pitänytkään tulla, vaan PS4:n käyttikseen? Voin olla väärässäkin.
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Pystyykö tässä julkaisemaan jotenkin omia videoita johonkin EA:n omalle sivustolle? Tuli meinaan sellainen episodi, että jäin vähän sanattomaksi ja oli pakko ottaa siitä video. PS3-versiosta kyse.

Tietääkö joku?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tietääkö joku?
Pystyy. Ainakin pystyi ennen. Uusinnassa muokkaat videotasi tarvittan määrän / leikkaat sen ja sitten vain sieltä pitäisi löytää joku lähetä Ea Sports sivustolle tjsp. Siitä klikki ja se lataa sen sun EA Accon sivuille ja muidenkin nähtäväksi. En nyt yhtäkkiä muista miten operaatio tarkalleen suoritetaan.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tietääkö joku?

Ei pysty enää lähettämään videoita minnekään. En tajua miksi EA tuon on pois ottanut. Ainoa miten voi videoita nettiin laittaa, on kuvata ne esim. kännykällä ja lähettää vaikkapa youtubeen.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Täällä jossain varmaan on vastaus mutta en kerkiä nyt etsimään, voisiko joku pelin PS4 version omistava kertoa, että pystynkö pelaamaan netissä randomeja vastaan kaveriporukan kanssa samalla pleikkarilla? Vai onko se edelleenkin niin että samalla pleikkarilla useampi pelaaja voi pelata vain offlinessä toisiaan vastaan?
Kiitti jo etukäteen!
Tähän haluaisin myös vastauksen. Onko jollain tietoa tuleeko tällaista mahdollisuutta ylipäänsä?
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Nyt kun myös PS3-versiota on tullut pelattua, laitetaan vähän posia ja negaa tuosta versiosta:

Posit:

- Pelaaminen mukavemman tuntuista
- Pelaajat kehittyy reilusti fiksummin ja pelaajien arvotkin on reilusti fiksummat, etenkin suomalaisten osalta. (Ei ole enää jokainen hidas kuin etana)
- Superpallo poissa
- Peli on se mitä NHL14-pelin olisi pitänyt olla lopulta
- Momentumin vaikutus on omaan silmään helpottunut jonkun verran.

Negat:

- Botit saa nykyään jopa täysin 2min arvoisista kiekottoman ajoista ulosajoja ja näitä bottipässien jäähyjä ei olla mitenkään vähennetty pelistä.
- Botit luistelee päin mokkea välillä aivan miten sattuu ja ottavat niistä jäähyjä turhaan, esim. siis kun vain syötät bottipelaajaa kohti maalin eteen.
- Poke vie nyt entistä pahemmin kiekon magneetilla vastustajan lapaan suoraan
- Bottivastus voittaa 8/10 kulmaväännöistä itselleen.
- Taklaukset ovat välillä edelleen aivan liian epärealistiset. Välillä kiekko pysyy väkisin taklatulla, välillä taklattu lentelee tasan niin kauan että vastus saa kiekon tuosta tilanteesta, ihan sama millainen tilanne on.
- Mokke 2min kiekon haltuun ottamisen jäähyä ei vieläkään olla korjattu.
- Vaihtoon menossa olevaa pelaajaa saa edelleen estellä mielin määrin ja kaataa jäähän ilman mitään rangaistusta. Pelaajat ns. törmäilevät toisiinsa.
- Bottipakki on edelleen turhan pässi
- EA päättää edelleen voittajia liikaa, vaikkei Momentum enää niin pahalta pelien aikana ole tuntunutkaan.
- Peli on silti vielä liikaa suorakopio viime vuodesta noin muuten.

Hyvä peli ja kyllä tuon ilmaiseksi otti ilomielin (sain 35e hintaan ja tuosta vielä pois tuo summa about, kun myyn sen mulle kohta tulevan PS4 NHL15-pelin avaamattomana, jonka sain Betsafelta), mutta emmä tuosta ikimaailmassa 50-70 euroa maksaisi, niin erilainen ja hyvä peli EI ole. Pääasia että GMC:n pariin pääsi jälleen. Lisää posia / negaa kun mieleen tulee.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
kannattaako ostaa NHL 15 ps3:lle, jos omistaa jo NHL 14:sta. Onko muuttunut paljonkin?

Et sitten ylempää viestiä viitsinyt lukea? Jos pelaan GMC-liigoissa, kannattaa koska: reilusti paremmat pelaajakehittymiset. EASHL:stä kannattaa kysellä muilta.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Eilen tuli komia bugi xbox360:n puolella, kun pelasin netissä kaverin kanssa. Lauon pelikatkolla kiekon, tulee tappelu ja tappelun jälkeen näytetään vastustajan pelaajan lähtevän 10minuutin huitomisrangaistukseksi ulos. Painettiin sitten siinä kivasti 10 minuuttia ylivoimaa.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielenkiintoinen bugi tuli mullekin vastaan tuossa eilen, kun gm modea pelailin. Päätin nopean vastahyökkäyksen laukaukseen ja laitahyökkääjällä reboundiin. Laituri siinä hipaisi vähän veskaria, ja ihme kyllä, tästä ei olisi tullut jäähyä (mikä vaikuttaa jo bugilta sekin aikaisempien kokemusten valossa). Vastustajan puolustaja tuli siihen kovistelemaan ja pudotti hanskat, päätin itse olla pudottamatta. No tästä sitten molemmat jäähylle samasta syystä, eli väkivaltaisuudesta.

2min jäähyt kuluivat nopeasti, ja tämän minun laitahyökkääjän piti olla taas kohta kentällä. No eipä ollut, vaan häntä paikkasi toinen hyökkääjä alemmasta ketjusta. Siellä se saatana istui penkin päässä ja katseli peliä, mutta ei hypännyt jäälle. Vilkaisin loukkaantumisraporttiakin, mutta ei ollut sielläkään mitään, joten ei ollut loukkaantumisesta kyse. Ei pelannut alivoimaakaan, vaikka kuului alivoimaa pelaaviin hyökkääjiin. Kokeilin vaihtaa ketjua, mutta taas löytyi paikkaaja tilalle seuraavasta ketjusta.

Alustana on siis X360. Eipä ole aikaisemmin tullut vastaan, toivottavasti ei kovin usein myöhemminkään..
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Mites 15:sta, hyväksytäänkö edelleen maalit joissa hyökkävänjoukkueen pelaajat seisovat maalivahdinalueella ennen kiekkoa?
14:stahan vastaavat maalit hyväksyttiin surutta. Onko kenelläkään tullut vielä vastaan?
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mites 15:sta, hyväksytäänkö edelleen maalit joissa hyökkävänjoukkueen pelaajat seisovat maalivahdinalueella ennen kiekkoa?
14:stahan vastaavat maalit hyväksyttiin surutta. Onko kenelläkään tullut vielä vastaan?

PS3:lla ainakin hyväksytään. Pari kertaa tullut vastaan tilanne jossa hyökkäävän joukkueen pelaaja seisoo maalivahdin ja maalin välissä maalivahdin alueella ja kiekko pomppaa päätylaudoista maalin eteen. Ei muuta kuin lusikoimaan sisään.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Eli jotkut asiat on sittenkin pysyviä, haha.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän tästä pelistä alkaa vaan huokumaan se, kuinka paska teos koko NHL sarja on. Eniten on alkanut vituttamaan tuo tekoäly. Puolustuspäässä AI:n pelaajat ovat kuin muurautuneet omille paikoilleen ja laituri ei voi missään tapauksessakaan mennä maalin eteen, vaikka sinne pelaaja olisikin luistelemassa kiekon kanssa, vaan laituri katsoo siniviivalta koko tapahtumaa. Hyökkäyspäässä hyökkääjillä ei ole minkäänlaista peliälyä vaan muutamaankiin otteeseen on kesken 2vs0 hyökkäyksen toinen hyökkääjistä lähtenyt a) peruuttelemaan siniviivaa kohti tai b) lähtenyt hyvin rankalla käännöksellä kohti laitaa.

Valikot ovat olleet täyttä kuraa jo parisen vuotta ja ehkä suurimmaksi vitutuksen aiheeksi on noussut valikoiden hitaus sekä nämä EA:n tunkemat ohjeikkunat joka helvetin kerta, kun käynnistää pelin. Vaikka ne olisi aina valinnut "sulje, äläkä näytä enään". Kuinka vaikeaa on oikeasti poistaa tämäntyylinen bugi pelistä? Samalla tapaa itse pelissä on todella paljon ihmeellisiä bugeja tai sitten todella törkeää momenttumia. Esimerkkinä taas tilanne, jossa kaveri koittaa veivata kiekon kanssa harhautusta siinä epäonnistuen. Kiekko n. 2-3 metrin päässä pelaajasta ja hyökkääjä nostaa mailansa vedon merkiksi niin kiekko tulee magneetin omaisesti takaisin pelaajan lapaan. Samanlaisia tilanteita, jossa kiekko on "lavassa" magneetin omaisesti on melkein joka pelissä. Samalla tapaa tietokone arpoo noita jäähyjä välillä aivan älyttömistä syistä. Taklaat pelaajaa laidan suuntaisesti eikä pelaaja missään vaiheessa edes osu laitaan niin eiköhän siitä tuomita ulosajo syynä laitataklaus. Olen myös muutamaankin otteeseen saanut jäähyn siitä, kun yksinläpi tilanteessa pelaajani kaadetaan ja lennän vastustajan maalivahtia päin ja tuloksena 2min maalivahdin häirintä. Olisi mielestäni mukavaa, että EA korjaisi edes tuon nimikkeen vai onko oikein keksiä omia jäähyn syitä peliin.

Ehkä tämä vuodatus olisi kuulunut enemmän vitutusketjuun, mutta tulipahan tänne. Joku kysyi ylempänä, että kannattaako hankkkia, jos omistaa NHL 14 jo. Ei todellakaan kannata! Totaalisen sama peli, jossa ainut näkyvä suuri muutos on kiekon epäaidon pomppimisen poistaminen. Mutta samaan lykkyyn tungettu sitten pelaajien epäaito "lentely" tilanteissa, jossa pelaaja juuri ja juuri osuu toista niin lopputuloksena on lähes aina, että jompikumpi keräilee kamppeitaan jäästä.
 

Tanechoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Huuhkajat, AC Oulu, SJS, Tottenham
Kyllähän tästä pelistä alkaa vaan huokumaan se, kuinka paska teos koko NHL sarja on...


Koko teksti oli kuin omalta näppäimistöltä. Tähän voisi lisätä vielä nuo rosterit, että miten perseellään ne voi olla ja pelaajien olemattomat tasoerot.
Todellaki toivoisin että 2k-sarja tekisi paluun jääkiekon pariin, jotta saataisin etes jotain kilpailua lätkäpelien osalta.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vihdoin tuli hommattua tää, pleikkari ollukki melkeen kuukauden kiinni ennen tätä kun alko vituttaa sen ongelmat (joku häiriö tökkii ittellään ulos levyn ajoittain niinkuin joku kummitus ois sitä eject-nappia painanu, piippaakin sen mukaan). Mutta siis joo, ei tullu eilen kokeiltua muuta kuin muutama normipeli bottia vastaan joka ei kyllä ollu hirveen nautinnollista kun TPS:llä koitin pelata Sporttia vastaan niin eihä sielä ollu yhtään TPS:n tämän kauden uutta pelaajaa mukana... Pitääks kokoonpanot jotenki erikseen ladata? Ennen aina sano heti pelin alussa uudet kokoonpanot saatavilla ja latas ne melkeen ittellään...

Sitten onlinessa yksi 1vs1 joka oli erittttäin mukava läpsyttely ja veinkin tuon 4-0, tänään varmaan tulee hakattua useampi tunti tuota. Valikot on kyllä pirun hitaat ja hirveen raskaaksi tuota koitetaan tehdä, toki nyt tuo joukkueen valinta (siis vain se kohta jossa valkataan liiga mistä joukkue halutaan) toimii nopeammin kuin ennen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös