NFL season 2016–2017

  • 94 116
  • 608

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Taas kerran tuomarit hoitaa pelin Seattlelle. Päivän selvästi Kam pitää Gronkkia käsistä kiinni ja estää kiinnioton. Kehtaakin Carroll puhua jostain salaliitosta Seattlea vastaan, kun viikosta toiseen tuomarit siivittää Seattlen voittoon.

Eipähän peli tuohon edes mielestäni kaatunut, vaan Patriotsin puolustukseen joka ei vaan saanut pysäytettyä keskinkertaisesti koko kauden pelannutta Seahawks hyökkäystä. Todella heikko ottelu nimenomaan puolustukselta ja vielä kun Seattlen puolustus hoiti oman tonttinsa (kaksi turnoveria) niin eipä kyllä voi tuomareita ottelusta syyttää. Kyllä peiliin pitää ensisijaisesti katsoa.

Vaikka itsellenikin kyseinen ottelu aiheutti suurta ketutusta, niin kyllä Patriots ihan itse hävisi täysin voitettavissa olleen pelin.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Patriots sai tosiaan 1st&goal Seattlen 2yrd-linjalta. Jos ei neljä downia riitä silloin pelin tasoittamiseen, on minusta pelkästään peiliin katsomisen paikka. Esim 3rd down taisi olla ihan naurettava snäppi, vissiin fumblekin lähellä.

Siitä myös samaa mieltä, että Seattlen hyökkäys teki koko matsin suurinpiirtein mitä halusi. Eli ei missään nimessä puhtaita papereita Pats-puolustukselle.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Oli kyllä fiksu peliliike Romolta antaa tukensa Dakille, tiedä sitten oliko Jonesin suvun puolelta annettu pientä vihjettä että hoidetaan asia näin. Joka tapauksessa oikea ratkaisu Cowboysin kannalta.
Nyt voi Prescott keskittyä rauhassa playoffeihin, joihin Cowboys ilman totaalista romahdusta tullee matkaamaan.

Playoffseista sen verran, että hivenen uutta verta tullaan vaihteeksi näkemään. Kestovierailijat Bengals sekä Packers ovat tällä hetkellä tiukoilla selvitä pleijareihin, puhumattakaan sitten Panthersista.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Täällä palellaan Fedex fieldillä odotellessa että palloa potkistaisiin. Tuntuu aika hassulta ja hölmöltä että peli alkaa illalla paikallista aikaa puoli yhdeksältä, sillä siitä seuraa väistämättä että peli loppuu vasta puolilta öin. Jos ihan lämpimikseen spekuloitaisiin, että joku katsoja olisi matkustanut esim Suomesta edellisenä päivänä niin kun tuohon päälle tulee seitsemän tunnin aikaero ja matkustuksen rasitus ja huonosti nukutut pari-kolme yötä niin kokonaan en poissulkisi mahdollisuutta että jossain vaiheessa voisi lievää väsymystä tuntua.

no niin, go pack go ja lopettakaa se perseily.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kyllä Packersin kausi alkaa olla kirjoissa ja kansissa. 2 peliä ollaan Vikingsiä ja 1,5 peliä Lionsia takamatkalla ja kun ainoa toive playoffseista taitaa olla NFC Northin voitto, niin iso peli on Packersin kannalta tulevan kiitospäivä-torstain Lions-Vikings matsi. Jos Vikings sen voittaa, niin tiukkaa tekee.
Loput kuusi matsia kun sisältävät Bearsia lukuunottamatta pelkkiä playoffeista kamppailevia jengejä.

Tän kauden floppaamisesta pistän syyn ehkä eniten Ted Thompsonin suuntaan. Huonoja ratkaisuja järjestään (Sitton sekä Barrington cutattiin, Bakhtiarin megadiili). Minkäänlaista reagointia ei trade deadlinella vaikka RB sekä CB - osasto olivat käytännössä collegetasoa. Toivottavasti tämä pari kautta jatkunut alavire pistää Green Bayn johtoportaassa miettimään, olisiko muutoksen aika.

Ja tulevalla offseasonilla on myös isoja ratkaisuja edessä kun vapaaksi agentiksi tulevat mm. Lacy, Lang, Peppers, Perry, Cook, Datone Jones, Mike Pennel, JC Tretter etc...Peppers nyt tuosta varmaan lopettanee. Capissa ei järkkyjä tiloja ole, joten varmaan muutenkin on liikettä ulospäin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
joo, eihän tuo yhtä juhlaa ole. Vituttaa niin paljon etten ainakaan kuuteen päivään mene paikanpäälle joukkuetta katsomaan. Linjasta taisi taas pari jätkää tippua.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kutkuttava loppukausi kyllä tulossa. Helvetin vaikea loppuohjelma Detroitilla, mutta kaikki saumat playoff-paikkaan on. Torstaina pitää voittaa, se on selvä. Varsinkin kolme viimeistä peliä (@Giants, @Cowboys, vs. Packers) aiheuttaa harmaita hiuksia. Noista yksikin voitto on jo kova saavutus.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tänään olisi sitten poikkeuksellisesti kolmen ottelun torstai-ilta ja yö tiedossa, kun Jenkeissä vietetään kiitospäivää. Eka matsi starttaa jo 19.30, kun Detroit isännöi Minnesotaa. Eiköhän tuotakin ottelua tule katsottua kun tulee niin hyvään aikaan vaikkei henkilökohtaisesti mitään suurta kiinnostusta noihin joukkueisiin olekaan. Varmaan kuitenkin melko tasainen ottelu luvassa, ja onhan näissä divisioonan sisäisissä otteluissa aina oma lisämausteensa. Omat sympatiani on tässä matsissa Minnesotan puolella kaikkien heitä kohdanneiden vastoinkäymisten takia. Lions taas on itselleni ollut aina jotenkin kylmäksi jättävä organisaatio, joka ei herätä voimakkaita tuntemuksia kumpaankaan suuntaan.

Klo 23.30 käynnistyy Dallas-Washington, joka on niin ikään divisioonan sisäinen ottelu. Tämäkin on ennakkoon ajateltuna potentiaalisesti tiukka matsi, vaikka ei Cowboysin murskavoittokaan suuri yllätys olisi. Yöllä sitten pelataan se varsinainen Thursday Night Football -kamppailu Indianapoliksen ja Pittsburghin välillä. Tämä matsi oli alunperin itselle se herkkupala tämän päivän matseista, mutta Luckin poissaolo kyllä lieventää kiinnostusta tuota ottelua kohtaan. Toki tämä on Steelersin näkökulmasta todella hyvä asia, mutta vähentään ottelun mielenkiintoa isosti. Saa nähdä jaksaako tuota herätä yöllä katsomaan, vai tyydynkö katsomaan matsin jälkilähetyksenä huomenna. Steelersille ei tuosta tietenkään kelpaa kuin voitto, jos haaveita playoffseista halutaan pitää yllä.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
1934 Lions pelasi ensimmäisen kiitospäivä-matsinsa. Tänään taas traditio jatkuu. Harmi, että Viaplaylta tulee peli suomeksi molotettuna, ei siinä oikein tunnelmaan pääse. Toivottavasti Vikings nelikko ei ole samassa iskussa kuin Arizonaa vastaan, muuten tulee tuskainen ilta Staffordille. Viime vuoden 5 TD:tä tilauksessa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
pian potkaistaan palloa M&T bank stadiumilla. Kerrankin voi luottavaisin mielin lähteä peliin, kun ei ole isompaa merkitystä kumpi pelin voittaa. Se ei silti tarkoita etteikö jännitettävää olisi. Nimittäin pelin jälkeen pitäisi vielä hengissä päästä autolle the wiresta tutunomaisissa maisemissa. Onneksi ilma on ihan jees ja telkkarissa sanottiin Bradyn loukkaantuneen.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
olihan mielenkiintoinen loppu Ravensin pelissä. Sen sijaan että joukkue olisi puntannut muutama sekunti ennen loppua 4th downilla ja antanut Bengalsille sauman Hail Maryyn, joukkue otti ensin tahallisen delay of gamen ja sitten aloitti painin, kulutti kellon loppuun ja tekivät tahallisen safetyn. Muistan vastaavan tempun kerran aikaisemmin nähneeni ja mielestäni sääntöihin on jäänyt porsaanreikä. Periaatehan on että peli ei voi loppua lippuun eikä sillä tavalla saa kelloa kulutettua, mutta jostain syystä safetyn kohdalla on poikkeus.

muuten pelistä jäi mieleen ensimmäinen näkemäni katsomotappelu. NHL-puolelta olen vastaavia nähnyt viitisen kertaa.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Muistan vastaavan tempun kerran aikaisemmin nähneeni ja mielestäni sääntöihin on jäänyt porsaanreikä. Periaatehan on että peli ei voi loppua lippuun eikä sillä tavalla saa kelloa kulutettua, mutta jostain syystä safetyn kohdalla on poikkeus.
Ottelu ei voi päättyä puolustuksen rangaistukseen, mutta ilmeisesti hyökkäyksen rangaistukseen voi. Todella harvinainen tilannehan tuo on, joten harvoin noita joudutaan miettimään. Vastaavia tilanteita, joissa yli kahdella pisteellä johtava joukkue ottaa tahallisen safetyn ottelun lopussa on NFL:ssä nähty ennenkin, mutta tuo Ravensin tyyli ottaa kiinnipitorangaistus 10 pelaajan toimesta oli varmaankin historiallinen. Yleensä tuo safety otetaan, jos vaihtoehtona on lentopotku läheltä omaa maalialuetta. Ottamalla safetyn pääsee potkaisemaan ns. free kickin, jolloin vastustajan hyökkäys joutuu suurella todennäköisyydellä aloittamaan viimeisen hyökkäysvuoronsa paljon huonommasta kenttäasemasta.

Harbaugh entisenä ST coachina on näistä jipoista hyvin perillä ja mielestäni fiksusti pelattu tilanne Ravensilta.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Ravensin tyyli ottaa kiinnipitorangaistus 10 pelaajan toimesta oli varmaankin historiallinen.
Tuo oli kyllä hauskaa seurattavaa livenä, kun Ravensin puolustus paiskoo Bengalsin miehiä ihan huolella ja kaikkien tuomareiden keltaiset liinat lentävät kentälle. No mutta mikäs siinä, jos sääntöjen mukaan ei kahden pisteen safetyä enempää haittaa tuosta tullut.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Broncos - Chiefs oli kyllä huima ottelu! Todellista viihdettä koko rahalla ja ratkaisu oli vielä ottelun kuvaan sopiva.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Packers otti voiton Eaglesiltä ja lopulta jopa yllättävän helposti. Pelin alkuun näytti, että puolustukset ovat täysin vastaantulijoita, eli hyökkäykset ottivat vuorotellen uusia yrityksiä toinen toisensa perään. Varsinkin Packersin heittopuolustus oli heikkoa, eli ihan vapaita jätkiä sai pyöriä linjojen takana. Toiseen suuntaan taas Packersin heittohyökkäys näytti hyvältä, eli Rodgersin tarkat syötöt löysivät vapaat raot hyvällä prosentilla. Rodgers hyödynsi kaikkia vastaanottajia hyvinkin tehokkaasti (ml. Starks), joten ei ole ihme että Philadelpian pojilla oli vaikeuksia kaikkia pitää kiinni. Toki siellä tuomaritkin muutaman kovan ratkaisun joutuivat tekemään, jotka tulivat kriittissä kohdissa peliä.

Jostain syystä Eagles ei pitkiä heittoja enempää hyödyntänyt, mikä on erikoista sillä tuntui että ne onnistuivat aluss alähes poikkeuksetta. Tosin juoksukin tuotti kohtuullisesti tulosta. Mitä pidemmälle peli meni, niin sitä paremmin Packersin puolustus sai juonen päästä kiinni. Varsin Morgan Burnett oli hyvä, mutta Mr Clintonin intteri kelpasi myös.

Kyllähän se lämmitti Packersin voitto nähdä livenä, vaikka kausi onkin mennyt miten on. Paskempi maku olisi tappiosta jäänyt,
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jostain syystä Eagles ei pitkiä heittoja enempää hyödyntänyt, mikä on erikoista sillä tuntui että ne onnistuivat aluss alähes poikkeuksetta. Tosin juoksukin tuotti kohtuullisesti tulosta. Mitä pidemmälle peli meni, niin sitä paremmin Packersin puolustus sai juonen päästä kiinni. Varsin Morgan Burnett oli hyvä, mutta Mr Clintonin intteri kelpasi myös.
Eaglesin pelikuntoiset laitahyökkääjät ottelun lopussa olivat Dorial Green-Beckham, Bryce Treggs ja Paul Turner. Eli melkoisilla jämämiehillä siellä heittopeliä jouduttiin pyörittämään. Ilmeisesti Wentz oli myös kohtuullisen kovan paineen alla läpi ottelun, joten kenties hänellä ei ollut aikaa toteuttaa syviä heittokuvioita? Näin siis luin otteluraporteista, itse ottelua en katsonut.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eaglesin pelikuntoiset laitahyökkääjät ottelun lopussa olivat Dorial Green-Beckham, Bryce Treggs ja Paul Turner. Eli melkoisilla jämämiehillä siellä heittopeliä jouduttiin pyörittämään. Ilmeisesti Wentz oli myös kohtuullisen kovan paineen alla läpi ottelun, joten kenties hänellä ei ollut aikaa toteuttaa syviä heittokuvioita? Näin siis luin otteluraporteista, itse ottelua en katsonut.
Jordan Matthewsin tippumisen riveistä rekisteröinkin, mutta jos joku muukin on tippunut niin se on mennyt, mutta se kieltämättä selittää.
Mielestäni Wentz ei ollut kovin ihmeellisen paineen alla. Tilastoissa on neljä säkkiä mikä on tietenkin enemmän kuin Rodgersin nolla, mutta keskimäärin hänellä oli aikaa kohtuullisesti. Rodgersin vertailun kohdalla on todettava, että hän steppaili taskussa hyvinkin aktiivisesti ja tällä kertaa onnistuneesti, eli tilasto mittaa tässä tapauksessa jossain määrin quuppien henkilökohtaista osaamistakin eikä pelkkää linjan pitävyyttä.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Broncos - Chiefs oli kyllä huima ottelu! Todellista viihdettä koko rahalla ja ratkaisu oli vielä ottelun kuvaan sopiva.
Nojoo, neljännen neljänneksen vika TD tuli tosiaan kuumottavaan paikkaan. Aikamoinen tuuri Chiefseillä tuon vastaanoton kanssa. Tasoittavat lisäpisteet näyttivät tulevan sitten suht' helpolla. Lopun potkut olivat todellisia trillereitä, Denverin pitkä yritys oli todella lähellä ja vastaavasti Chiefsin tolppakuti huomattavasti lyhyemmältä etäisyydeltä... Saattoi jäädä aika kakka maku suuhun Broncos-faneilla, ei käy kateeksi.

"Onneksi" Seahawksitkin pettivät niin ei mennyt pitkäveto pelkästään tämän matsin takia mettään.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Seattle Seahawksin viime viikonlopun tappiossa muuten päättyi NFL:n huikein tilastoputki. Seahawks oli nimittäin jossakin vaiheessa viimeistä neljännestä joko johdossa tai korkeintaan yhden pallonhallinnan (8 pistettä) päässä 98 ottelussa peräkkäin (runkosarja + playoffit). Tämä sisälsi mm. Russell Wilsonin uran neljä ensimmäistä kautta kokonaisuudessaan.

Tuo putki kertoo kyllä kaiken olennaisen siitä, miten uskomattoman kova joukkue Seattlella on viime vuodet ollut ja miten laadukasta työtä Pete Carroll, Wilson ja kumppanit ovat tehneet. Eiköhän sieltä se toinen Super Bowl -mestaruuskin jossakin vaiheessa tule kirsikaksi kakun päälle. Selvästi NFC:n paras seuraorganisaatio ja AFC:n puoleltakin vain Patriots ja Broncos kestävät vertailun jos aletaan listata NFL:n parhaita organisaatioita.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Patriotsin tielle kohti Lombardi Trophya isohko mutka matkaan:

Rob Gronkowski to undergo back surgery Friday - NFL.com

Eli Gronkowski sivussa pitkälle playoffseihin (Loppukauden?).

Tämä on kyllä todella iso kolaus Patriotsin mestaruushaaveille. Varsinkin kun tänään tullut tiedote kertoi, että suurella todennäköisyydellä koko kausi on ohi Gronkin osalta. Nyt muiden pitää nostaa tasoaan tai muuten jää Super Bowl matka varmastikin haaveeksi Patriotsin kohdalla. Gronkowski on kuitenkin yksi suurimmista peliin vaikuttavista pelaajista, ilman häntä Patriotsin hyökkäyksen pysäyttäminen helpottuu huomattavasti.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saa nähdä mitä tapahtuu sunnuntaina, kun entinen NFL keskushyökkääjä ammuttiin kuoliaaksi ja valkoinen ampuja päästettiin vapaalle ilman edes yhtä yötä vankilassa. Voi olla, että muutkin kuin Kaepernick reagoivat nyt tilanteeseen ja veikkaisin, että tiedossa on mittavat mielenilmaukset.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Patriotsin tielle kohti Lombardi Trophya isohko mutka matkaan:

Rob Gronkowski to undergo back surgery Friday - NFL.com

Eli Gronkowski sivussa pitkälle playoffseihin (Loppukauden?).
Rapoportin kirjoitus Gronkowskin tilanteesta. Ilmeisesti siis tämä välilevypullistuma kohdistui samaan välilevyyn, mitä on miehen kohdalla jo kertaalleen aikaisemminkin hoidettu vuonna 2009. Vamma ei todennäköisesti ole uraa päättävä, mitä jo jossain pahimmissa skenaarioissa väläyteltiin, mutta on hyvin mahdollista, että jotain kipuja tuo tulee tulevaisuudessa aiheuttamaan. Kaikkiaan tuo oli jo kolmas välilevypullistuma Gronkowskille. Onhan tuo valtava vastaisku Patriotsille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös