NFL season 2015–2016

  • 100 177
  • 626

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Tästä on ollut ennenkin puhetta, mutta onhan tuo uskomatonta miten paskoja potkaisijoita tuolla maailman huipulla pyörii! Siis oikeasti uskomatonta. Ton perkeleen soikion potkaseminen ei todellakaan ole niin vaikeaa, jos matka on siellä 30-40 jaardin kohdilla. Juuri äsken myös Phillyn potkija (Sturgis?) missasi sekä 33 jaardisen FG:n että myöhemmin lisäpisteyrityksen. Tähän voisi heitellä niitä "you only had one job..."-meemejä. Johan näille vitsaili Ace Venturakin joskus sata vuotta sitten, laces out, saatana. Varmaan tälle ryssimiselle on joku selitys, mutta mikä se on?

Samaa tuli kirottua tänään kun katsoin Bucs - Panthers ottelua. Bucsien potkaisija Kyle Brindza osui vain 1/3, joista siis missasi ensin 29yd yrityksen ja seuraavaksi 43yd yrityksen. Koko kauden saldo on järkyttävä 6/12, vaikka tähän lasketaankin koko kauden pisin potkumaali (58yd). Tähän kun vielä lisätään yksi epäonnistunut lisäpiste, niin ei hyvältä näytä... Ei sillä, että näihin suorituksiin Bucs olisi hävinnyt tänään, mutta ei tuo ainakaan helpota tilannetta. Tosin viime viikolla Texansia vastaan ottelu päättyi Bucsien 9-19 tappioon ja Brindzalla siis 3 epäonnistunutta potkumaalia ja 1 epäonnistunut lisäpiste. Paljon menee siis potkaisijan piikkiin ja ihmettelen, jos kaveri saa jatkaa vielä joukkueen mukana.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Piti kuunnella "Hail to the Redskins" -taisteluhymni Youtubesta, sen verran harvoin nuo punanahat antavat nykyään iloon aihetta. Joka tapauksessa Philly kaatui kotona. Tämä oli käytännössä pakkovoitto ajatellen edes ohkaisien playoff-haaveiden ylläpitämistä. Philly on tietysti ollut tuossa divisioonassa se iso pettymys, pre-seasonin pitsiturnauksia veivät komeasti mutta nyt neljän ekan tosipelin jälkeen rekordi on 1-3. Giants puolestaan on koko liigan kuumimpia joukkueita, ja Cowboyskin saattaa tuossa vielä hyvin sinnitellä loukkaantumisista huolimatta jos hoitelevat surkean New Orleansin myöhemmin tänä yönä.

Päätös nimittää Kirk Cousins aloittavaksi pelinrakentajaksi hoidettiin ehkä viestinnällisesti huonolla tavalla, mutta urheilumielessä päätös on osoittautumassa erinomaiseksi. Selvästi tuo Jay Grudenin hyökkäys on koko ajan paremmin "Captain Kirkin" hallussa, vaikka aina hänen kohdallaan saakin pelätä niitä inttereitä. Mutta kyllä tässä on aineksia ihan tehokkaaksi hyökkäykseksi vielä kun saadaan DeSean Jackson takaisin remmiin.

Puolustuksen pelaajistoa vahvistettiin off-seasonilla, ja kaikkein tärkein muutos oli DC Jim "Haz" Haslettin potkiminen vittuun liittovaltion pääkaupungista. Hyvin tuo uusiutunut puolustus on tähän asti pitänytkin, ainakin jos verrataan erittäin mataliin ennakko-odotuksiin.

Otteluohjelma muuttuu nyt pahemmaksi, kun neljästä seuraavasta kolme pelataan vieraissa mukaan lukien vierailut tappiottomien Falconsin ja Patriotsin kotiluolaan. Aika tyytyväinen saa siis olla, jos Skins on edelleen .500 kun toinenkin neljännes runkosarjasta on pelattu.

ESPN The Magazine julkaisi perinteisen franchise-rankinginsa, jossa listataan kaikki Pohjois-Amerikan neljän suuren ammattilaissarjan 122 franchisea paremmuusjärjestykseen faninäkökulmasta. Kriteerinä käytetään mm. pääsylippujen hintoja suhteessa joukkueen menestykseen. Redskins sai kunnian olla sijalla 120, perässä vain New York Knicks ja Toronto Maple Leafs. San Antonio Spurs oli jälleen ykkönen.
 

Grand-Pierre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Blackburn Rovers
Tästä on ollut ennenkin puhetta, mutta onhan tuo uskomatonta miten paskoja potkaisijoita tuolla maailman huipulla pyörii! Siis oikeasti uskomatonta. Ton perkeleen soikion potkaseminen ei todellakaan ole niin vaikeaa, jos matka on siellä 30-40 jaardin kohdilla. Juuri äsken myös Phillyn potkija (Sturgis?) missasi sekä 33 jaardisen FG:n että myöhemmin lisäpisteyrityksen. Tähän voisi heitellä niitä "you only had one job..."-meemejä. Johan näille vitsaili Ace Venturakin joskus sata vuotta sitten, laces out, saatana. Varmaan tälle ryssimiselle on joku selitys, mutta mikä se on?

Toisaalta onhan tuo käsittämätöntä mutta toisaalta onhan se ihan eri yksikseen potkia jossain urheilukentällä kuin täyden stadionin edessä missä on kyseessä oma työpaikka, olosuhteet (tuuli) vaikuttaa ja kaiken lisäksi kohti juoksee 200-kiloista mörköä.
 
Toisaalta onhan tuo käsittämätöntä mutta toisaalta onhan se ihan eri yksikseen potkia jossain urheilukentällä kuin täyden stadionin edessä missä on kyseessä oma työpaikka, olosuhteet (tuuli) vaikuttaa ja kaiken lisäksi kohti juoksee 200-kiloista mörköä.
Ja taas toisaalta, harjoitella voi mielin määrin ja siitä jopa maksetaan. Kun nakutat harjoituksissa 48/50 sisään -tuulioloista huolimatta - alkaa itseluottamut olla sillä tasolla, että anoppikin voi olla katsomassa. Jos möröt pelottavat, voi sen potkupaikan viedä kauemmaksikin linjasta. Ja taklatuksi tulemisen pelon pitäisi olla aika minimaalinen. Kuinka usein edes potkaisija taklataan potkumaalissa?
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Potkuissa on tiettyjä epävarmuuksia, kuten kaikissa snäpeissä. Onko snäppi täydellinen vai sinne päin. Hoitaako pitäjä hommansa ja saa pallon oikeaan asentoon. Pitääkö suojaus, että puolustus ei kerkeä blokkaamaan potkua. Potkaisijahan periaatteessa tekee oman suorituksen ja toivoo, että kun jalka on siinä pallon kohdalla, että kaikki muut ovat tehneet omansa. Tottakai potkaisijoillekkin tulee virheitä kuten on jo nähty mutta aina ne ei ole potkaisijasta riippuvia. En sano että näissä esitetyissä tapauksissa mitä edellä on esitetty potkaisija olisi täysin syyntakeeton epäonnistumisiin!
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ihan hyviä pointteja yllä, mutta toisin kun tsiljoonassa muussa lajissa ja roolissa, tossa potkasijan hommassa on tasan se yksi asia mikä pitää hallita. Siitä nyt kuitenkin maksetaan sen verran hyvin että ei tartte mitään siwan kassaa pitää toisena duunina että luulis ehtivän reenaamaan potkun kuntoon. Mitä noita missejä nyt on katsonut niin ihan potkijan omaan piikkiin on mennyt suurin osa, ei ole erikoisia tuuliolosuhteita, linja ei petä ja pallo on nätisti aseteltu. Mutta ei kai niitä potkijoita sitten ole olemassa parempia kun tollasia surkimuksia siellä pitää roikottaa. Jännä sinänsä, kyseessä lienee joukkueurheilun helpoin duuni.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kele kele. Tämän kauden Eagles on kyllä yksi suuri vitsi. Jetsiä vastaan tuli ilmeisesti se vastustajan huonosta päivästä johtunut vahinkovoitto sen verran ponnetonta taas eilen oli.

Jets pelissäkin tosin hyökkäys ei kulkenut enää toisella puolikkaalla yhtään, jonka myötä puolustus joutui venymään, jotta saivat voiton pelastettua. Redskinsiäkin vastaan puolustus oli sinänsä ok, mutta kyllähän se ratkaiseva voitto-drive vain upposi ja pyörittäjänä tosiaan Kirk Cousins, niin ei täysin tyytyväinen voi olla. Sitä ennen tosin hyökkäys ehti totuttuun tapaansa pidempien hyökkäysvuorojen ja kellon kuluttamisen sijaan käydä ainoastaan kääntymässä kentällä antaen näin vastustajan hyökkäykselle täyden tukensa, mikä lopulta tuotti tulosta.

Se, että Eagles tuolla sähellyksellään oli jopa varsin lähellä voittoa, menee kyllä paljon vastustajan huonouden piikkiin. Washingtonin secondaryyn tuntui toisella jaksolla uppoavan jokainen vähänkään pidempi heitto, kunhan vain hyökkäyksen repalainen linja onnistui tarjoamaan ne harvat kerrat riittävästi aikaa tällaisten hakemiseen.

Suurin murhehan on tosiaan hyökkäyksen linja, jota vietiin jälleen kuin pässiä narussa. Jason Peters yritti palata loukkaantumisen jäljiltä, mutta eipä sitä kauaa kestänyt, vaan peli jäi lyhyeen. Seuraavaksi oli sitten Petersia LT:nä paikanneen Dennis Kellyn vuoro hajota, jonka jälkeen LT:nä nähtiin RG:n paikalta siirretty Matt Tobin. RT Lane Johnsonkin otti matsin aikana siipeensä, mutta joutui vetämään pelin loppuun kun tacklen paikalle ei ollut enää muitakaan vaihtoehtoja. Miestä kierrettiin vaivaisena ottelun lopussa kyllä niin rumasti, että näinköhän on ensi viikolla edes mukana? Lisäksi tosiaan pidempiaikaisten potilaiden joukosta löytyy aloittava RG Andrew Gardner, joten hyvin menee. Voipi olla vaikeaa parsia tuota linjaa kuntoon.

Tästä johtuen juoksu ei uponnut jotain yksittäisiä Murrayn väläyttelyitä lukuun ottamatta ja Bradford oli paineistettuna kuin peura ajovaloissa. Ei tullut mitään. Ihmettelen kyllä edelleen miten saivat aikaiseksi peräti kolme TD:tä, mutta Skinsien secondary antanee vastauksen tähän.

Potkaisijasta disco-stu ehtikin jo avautumaan. Cody Parkeyn loukkaantumisen johdosta testasivat viime viikon harjoituksissa useampaa kaveria, joista päätyivät Caleb Sturgisiin, jonka työnäyte nähtiin eilen. Eihän tuo nyt ihan putkeen mennyt, vaan ihan peruspotkutkin epäonnistuivat, joten saapa nähdä löytävätkö viikon aikana jostain paremman kickerin vai saako Sturgis vielä toisen sauman?

Puolustuksessa ILB-startteri Kendricks yritti paluuta, mutta keskenpä jäi. Tässä ei sentään ole niin suuri hätä sillä Alonson ja Kendricksin puuttumista löytyy paikkamaan kokenut DeMeco Ryans ja vahvasti suorittanut rookie Jordan Hicks, jotka ovat olleet miehiä paikoillaan. Puolustuksen linjassakin on katoa käynyt, mutta laatua on löytynyt edelleen riittävästi. Secondarystakin putosi eilisen aikana ykkös-CB Byron Maxwell, mutta ei ilmeisesti sen vakavammasta kyse.

Special-tiimit ovat kickereitä lukuun ottamatta suorittaneet hyvin, eikä näitä auta syyllistäminen.

Saldo olisi 1-3, eikä positiivista voi juuri löytää, mutta kyllähän NFC Eastin heikkous antaa vielä mahdollisuuksia. Dallas on nyt hävinnyt molemmat pelinsä ilman Romoa ja näin ollen muut kolme ovat saldossa 2-2. Vahvasti näyttää siltä, että divisioonan sisäisillä tullaan ratkaisemaan se, mikä joukkue tulee pudotuspelejä näkemään. Eaglesin tämän hetken saldo 0-2 ei tosin tässäkään asiassa ilonaiheita anna.

------------------------------

Asiasta toiseen. Rams on nyt kyennyt peittomaan divisioonan sisäisissä sekä Seattlen, että Arizonan, mikä kertoo joukkueen hyvyydestä. Puolustus on parhaimmillaan aivan hurja ja kun Foles vain onnistuu, niin tulosta syntyy. Tässä on toki se jos. Valitettavasti ehtivät välissä häviämään Washingtonille ja Pittsburghille, joista varsinkin RedSkins tappiota pidän eilisen perusteella melkoisena limbona. Taisi olla vielä liikaa hyvänolon tunnetta puserossa avauskierroksen Seattle-voitosta? Nämä tällaiset kompuroinnit voivat vain käydä joukkueelle kalliiksi, sillä Arizona ja Seattle tulevat kaiken järjen mukaan vetämään kovat recordit ja varsinkin Seahawks parantanee totutusti sitä mukaan mitä pidemmälle kausi etenee. Näillä kahdella tärkeällä divarivoitoilla voisivat olla 2-2:den sijaan 4-0 tilanteessa ja samalla asemassa, jossa Arizona&Seattle olisivat vastassa enää kertaalleen, mutta kun ei. Lisäksi ensi sunnuntaina tullee se kauden kolmas tappio Packersia vastaan Lambeaulla. Tuon jälkeen ei olisi mitenkään mahdottoman näköistä ohjelmaa edessä, mutta tiedä sitten miten pystyvät ottamaan näitä ns. budjetoituja voittoja. Toistaiseksi se ei ole ainakaan onnistunut, mielenkiintoinen divari kuitenkin.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Packersfanin täytyy olla todella tyytyväinen tässä vaiheessa. Täytyy myöntää, että olin aivan varma notta Nelsonin loukkaantuminen olisi vaikuttanut paljon enemmän kun mitä se loppujen lopuksi on vaikuttanut. (tällä hetkellä vielä kolmosrissukin telakalla)

49'ersia vastaankaan ei ollut oikeastaan mitään hätää vaan peli oli koko ajan hallussa. Nyt saatiin 49'ersin juoksupeli tukkoon ja etenin Kaepernickin read optionien nollaaminen maistui hyvältä. 6 kertaa löysi Kaepernick itsensä säkitettynä nurmesta josta iso hatun nosto Packersin puolustukselle.

Sunnuntaina sitten 20.00 meidän aikaa olisi peli Ramsia vastaan. Tää peli tulee olemaan läpihuutojuttu, :-)
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kuten jo ennen Lontoon matsia huhuiltiin, saattaa Miamissa tapahtua vaihdoksia mikäli Dolphins häviää Jetsille. Ja näin kävi eli HC Joe Philbin on erotettu: Miami Dolphins fire coach Joe Philbin - NFL.com

Tuli katsottua Miamin pelit Billsiä ja Jetsiä vastaan, ei ollut paljon kehumista, joten ei tätä vaihdosta voi pitää yllätyksenä.

Sunnuntaina sitten 20.00 meidän aikaa olisi peli Ramsia vastaan. Tää peli tulee olemaan läpihuutojuttu, :-)

No enpä nyt sanoisi. Ramsin puolustus on niin kivenkova, että kyllä OL ja etenkin Bulagaa stunttaava RT Barclay saavat tehdä täyden päivätyön taatakseen Rodgersille työrauhan. Eilen ensimmäistä kertaa näin Ramsin tositoimissa Cardinalsia vastaan ja hyökkäyksessä on vielä tekemistä. Toki sekin alkoi hivenen toimia toisella jaksolla kun ykkösvaraus Gurley alkoi saada juonen päästä kiinni.

Mutta 4-0 saldo tässä vaiheessa saa kyllä täälläkin hymynkareen huulille, vaikka pitkä loukkaantumislista vähän huolestuttaakin. Huiliviikkoa ennen vielä kaksi täysin voitettavissa olevaa kotipeliä Ramsia ja Chargersia vastaan. Joista ennakolta Rams on se hankalampi juuri tuon kovan puolustuksensa vuoksi.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kerrankin kun oli paikka laittaa Seahawkseille kampoihin, niin tuomarit olivat eri mieltä. Kääntyvät kyllä nämä kyseenalaiset (tässä tapauksessa selvästi väärä) tuomiot turhan usein haukkojen eduksi. 0-4 ja seuraavaksi Cardinals vastassa, paljoa en odota siitäkään matsista.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Kerrankin kun oli paikka laittaa Seahawkseille kampoihin, niin tuomarit olivat eri mieltä. Kääntyvät kyllä nämä kyseenalaiset (tässä tapauksessa selvästi väärä) tuomiot turhan usein haukkojen eduksi.
Oli sauma joo. Itekkin juuri äsken pelin katsoin, mutta ei mun silmään osunu yhtään kyseenalaista tuomiota tai ei ainakaan heti tuu mieleen mitään? Kuitenkin ilman minkäänlaisia värilaseja matsin katsoin. Muutenhan peli oli aika vaisu hyökkäyksien osalta. Kovaa puolustamista puolin ja toisin + Wilsonin maagiset skrämpläämiset. Toki maksoi niistä hintaa parin lost fumblen muodossa. Calvin Johnson hieman ahnehti ja Kam Cancellor pamautti pallon irti juuri ennen maalilinjaa. Tuloksena touchback ja pallo Seahawksille ihan pelin lopussa.

Cowboysista ei paljo jaksa turista. Jatkoajalla pataan Saintseilta, saumat toki oli voittoon mutta ei vaan nappaa. Tällä kertaa ei niinkään Weedeniin kaaduttu, vaikka toki paska qb on edelleen. Puolustus on luvattoman heikko, varsinkin frontti. Onneksi seuraavaan peliin saadaan Greg Hardy ja Rolando McClain takaisin ja toivottavasti myös Randy Gregory. Dunbar pamautti polven paskaksi ja Lee sai aivotärähdyksen pelin alkupuolella. Dez Bryanttia odetellaan takaisin ehkä jo viikolle 6? Seuraavasta pelistä Patriotseja vastaan ei ole paljon odotettavissa. Tuolla puolustuksella voi olla jopa perseraiskaus tulossa...

EDIT: ilmeisesti teude tarkoittaa tuota Johnsonin fumblea joka lyötiin yli takarajasta. Virhehän siinä tuomareille tuli. En huomannut tuota pelin tiimellyksessä ja ei siihen selostuskaan ottanut kantaa.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Juuri tuota fumblea. Taas tuli pelin jälkeen pahoittelut että väärin meni, mutta eipä se juuri lämmitä.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
No enpä nyt sanoisi. Ramsin puolustus on niin kivenkova, että kyllä OL ja etenkin Bulagaa stunttaava RT Barclay saavat tehdä täyden päivätyön taatakseen Rodgersille työrauhan. Eilen ensimmäistä kertaa näin Ramsin tositoimissa Cardinalsia vastaan ja hyökkäyksessä on vielä tekemistä. Toki sekin alkoi hivenen toimia toisella jaksolla kun ykkösvaraus Gurley alkoi saada juonen päästä kiinni.

No joo tuohan oli vain heitto ja sen takia hymiö. Oikeasti Rams on minulle varmaan tuntemattomin joukkue koko NFL:ssä. Ei ole mitään käsitytä ko. joukkueesta / niiden pelaamisesta.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Steelershän on pakoitettu koittamaan 2p konversiota lähes järjestään touchdownien jälkeen, koska Scobee ei saa edes näitä lisäpistepotkuja sisään kovinkaan suurella varmuudella. Onneksi hyökkäys on etenkin Roethlisbergerin johdolla ollut tällä kaudella varsin tehokas konvertoimaan kahta lisäpistettä.

Anteeksi tyhmä kysymys, mutta eikö markkinoilla ole yhtään potkaisijoita vapaana? Luulisi, että noinkin tärkeään rooliin hankitaan suht varma tekijä.

Onko NFL-joukkueilla muuten farmijengejä, joista voisi nostaa kavereita kesken kauden ylös/lähettää alas?
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Scobeen ura Steelersissä ei kyllä mitään hurraa huutoja aiheuttanut. Lisäpistepotkujen onnistumisprosentista minulla ei ole aavistustakaan, mutta field goalien osalta prosentiksi jäi 60 (6/10). Tämä riitti Mike Tomlinille ja Steelersin sikariportaalle; Scobee sai pakata kimpsunsa ja kampsunsa, ja Steelers palkkasi tilalle Kris Boswellin. Eipä taida tämä Boswell myöskään olla mikään varma nakki potkaisijana, puhuu vain sen puolesta, miten vähän Scobeeseen löytyi enää luottoa.

Tämän perusteella kannattaisi Steelersin palkata ensin joku pätevä henkilö, joka osaa scoutata pelaajia.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Rams on nyt kyennyt peittomaan divisioonan sisäisissä sekä Seattlen, että Arizonan, mikä kertoo joukkueen hyvyydestä. Puolustus on parhaimmillaan aivan hurja ja kun Foles vain onnistuu, niin tulosta syntyy. Tässä on toki se jos. Valitettavasti ehtivät välissä häviämään Washingtonille ja Pittsburghille, joista varsinkin RedSkins tappiota pidän eilisen perusteella melkoisena limbona.

Ramsilla tuntuu olevan jonkinasteinen West Ham-syndrooma: Kovat jengit hoidetaan kumoon, kun taas ennakkoon heikommat tuottavat ylitsepääsemättömiä vaikutuksia. Tämä siis alkukauden perusteella. En osaa sanoa onko tämä ailahtelevaisuus joukkueen perisynti.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Juuri tuota fumblea. Taas tuli pelin jälkeen pahoittelut että väärin meni, mutta eipä se juuri lämmitä.

Täytyy sanoa, että tuli heti mieleen vuosi 2010 ja Detroitin ja Buccaneersin välinen ottelu. Kellen Winslown TD hylätään keksityn Offensive PI-penaltyn jälkeen ja Tampa joutuu tyytymään Field Goaliin. Detroit voittaa pelin jatkoajalla. Liiga pahoittelee ja pyytää anteeksi tuota penaltyä ottelun jälkeen.

Ei siinä. Tampalla oli mahdollisuus voittaa peli sen jälkeenkin epäonnistuen siinä, mutta jos tuota virhettä ei tuomareilta olisi tapahtunut, olisi hyvin todennäköistä, että Tampa olisi tuon pelin voittanut. Voitto olisi merkinnyt Playoff-paikkaa (näin jälkikäteen katsottuna) ja Tampan sijaan Green Bay olisi jäänyt ulos playoffeista. Green Bayhan lopulta voitti Super Bowlin kyseisenä vuonna, eli jos vähän dramatisoidaan niin yhdellä tuomarivirheellä oli aika merkittävät seuraukset. Ja en siis väitä, että Tampa olisi sitä Supwer Bowlia voittanut, mutta playoff-paikka olisi ollut ihan kiva. Aah, katkeruus. Näitä on aina niin mukavan kipeä muistella.

Anyway, toivottavasti Detroitin Playoff/Ei-Playoff paikka jää lopulta tuollaisen tuomari virheen varaan. Rekordia kun katsoo niin kiire tulee jos Lions meinaa vielä playoff-paikasta taistella, mutta ei Detroit ole kuin 2-peliä toista Wild Card paikkaa jäljessä.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mietin tänään, että onko missään tilastoitu puolustuspelaajien pallojen kantamisia. Tämä lähti ajatusleikistä, että puolustuksen linjassa on paljon pelaajia, joille pallon hallussapito on harvinaista herkkua. Hehän eivät palloon pääse koskemaan käytännössä kuin fumble recovery tilanteissa ja osan kohdalla näitä tulee todella, todella harvoin. Voiko löytyä veteraanipelaajia, jotka ovat pelanneet liigassa useampia vuosia ilman että ovat palloa kantaneet kertaakaan NFL-urallaan (haaveillen siitä toki joka ilta nukkumaan mennessään).

Samalla tavalla joskus jututin yhtä mj-tasoista passaria, joka kysyttäessä silmät loistaen kertoi kuinka on pitkällä, pitkällä urallaan tehnyt yhden pisteen.
 

Art Vandelay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Lions, Flyers, Florida Gators, Ässät
Juuri tuota fumblea. Taas tuli pelin jälkeen pahoittelut että väärin meni, mutta eipä se juuri lämmitä.
Joo ei ollut eka kerta kun Lions kokee vääryyttä tuomarien mokailusta, ja tuskimpa viimeinenkään kerta. Nämä alkaa olemaan sen verran tavallista touhua, ettei tämä viimeinen edes ottanut päähän yhtään, kun tiesi heti miten tulee käymään. Tällä kertaa jopa liigan tuomarityöskentelyn päällikkö sanoi että selvä virhe ja tuomarin olisi pitänyt heittää lippu. Tällöin Lions olisivat saaneet uudet 4 yritysta puolen jaardin päästä maalialueesta. Tosiaan, kuten teude sanoi, kyseisen päällikön sanat tuskin paljon Detroit:ia lämmittää kun voittosarakkeessa on 0 voittoa ja heiltä suurella todennäköisyydellä vietiin voitto.

Sitten voi lopettaa oman jännittämisen kun saavat sen yhden voiton ja sen jälkeen voin alkaa keskittymään ensi kevään draftiin. Tämä kausi on nyt viimeistään taputeltu.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ramssien puolustuksen linja on kyllä tosi kova. Etenkin Aaron Donald hyppäsi viime kauden lopussa omalla listallani ehkäpä jopa no 1 pelaajaksi, jota tulee seurattua oman suosikkijoukkueen ulkopuolella. Mutta tuohon Rams syndroomaan: Olen huomannut samaa että Rams kiusaa oman divisioonan sisällä ns.kovempia joukkueita, kun taas divisioonan ulkopuolella välillä tulee koviakin sulamisia. Hyökkäys on isoin syy joukkueen epävakaisiin suorituksiin, jos puhutaan nyt Fisherin aikakaudesta. Bradford ollut loukkaantuneena toki lähes joka kausi, joten ei siellä oikein jatkumoa sieltä osin ole ollut ja linja ollut kehno myös. Draftissa haut ei ole hyökkäyksen puolella osuneet vaikkakin korkeallakin ovat päässeet varaamaan. Puolustuksessa sen sijaan hyviä varauksia, esim. kun tarkastellaan vime vuosien 1-3 kierroksilla varattuja pelaajia: 2011 DE Quinn, 2012 DT Brockers sekä CB:t Jenkins ja Johnson, 2013 OLB Ogletree ja S McDonald, 2014 DT Donald ja CB Joyner, joka hänkin tälle kaudelle pelaavaan kokoonpanoon on vakiinnuttanut paikkansa. Muut edellä mainitut ovatkin starttereita, eli ei kehnosti lainkaan.

Tässä vielä kiinnostuneille PFF:n artikkeli Aaron Donaldista, joka antaa jotain näkökulmaa millä tasolla kaveri pelaa tällä hetkellä: Aaron Donald could be the next J.J. Watt | ProFootballFocus.com
 

Klausuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Arsenal, Texans
Onko NFL-joukkueilla muuten farmijengejä, joista voisi nostaa kavereita kesken kauden ylös/lähettää alas?

Ei farmijoukkueita, vaan joukkueet voivat pitää harjoitusryhmässään, eli Practice Squadissa maksimissaan 10 pelaajaa, jotka osallistuvat joukkueen mukana harjoituksiin, mutta eivät saa osallistua peleihin. Mikä tahansa joukkue voi hankkia pelaajia pelaavaan kokoonpanoonsa muiden joukkuiden harjoitusryhmistä, eli pelaajilla on PS-sopimus, mutta samalla he ovat kuitenkin vapaita agentteja. http://www.sbnation.com/nfl/2015/9/5/9168523/nfl-practice-squad-players-eligibility-salary
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Kiitos vastauksesta, Klausuuli. Yritän kovasti opetella jefun sääntöjä ja kuvioita, on tämä vain niin mielenkiintoinen laji. Jos väitän, että Marshall Lynch (Seattle) on pelipaikkansa paras aktiivipelaajista, niin olenko oikeassa? Olen ymmärtänyt, että aika kivasti etenee pallo kainalossa.
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
En sanoisi suoraan, että olet väärässä mutta en myöskään, että olet oikeassa. Runningbackin paikka on sellainen jossa aika harvoin on selkeästi parasta pelaajaa. Muutama kausi sitten tosin Adrian Peterson oli aika ylivoimainen tuolla paikalla mutta hänelle(kuin myös Lynchille) alkaa jo tulla hieman ikää ja paras räjähtävyys heikkenemään. Tämän hetken kovimmat juoksijat löytyvät ryhmästä Lynch, Peterson, Jamaal Charles, Le'Veon Bell ja Matt Forte. Eddie Lacy on myös lähellä tuota porukkaa.
 

Rocco

Jäsen
Nykyliigassa runningbackin paikka on hyvin erilainen, kuin edes 10 vuotta sitten. Silloin oli kahden keskushyökkääjän muodostelmat todella yleisiä, ja runningbackin edessä raivasi lisätilaa fullback. Nykyisellään kun NFL on enemmän heitto- kuin juoksuliiga, niin fullback on lähes kokonaan kadonnut, ja runningbackit ovat entistä kookkaampia ja monipuolisempia pelaajia. Ennen heittopelit backeille olivat kovin harvinaisia, mutta nykyisellään palloa jaetaan heille lähes yhtä usein kuin receiverille ja tight endeille. Lisäksi backien blokkaustaidot on entistä tärkeämmät, kun blokkaajia on usein takakentällä vain yksi. Lynch on erinomainen puhtaana pallonkantajana ja on mainio myös blokkaajana, kun taas joku Matt Forte on todella vaarallinen uhka myös heittopeleissäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös