NFL season 2015–2016

  • 100 151
  • 626

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Aika mielenkiintoinen ja yllättävä alkukausi nähty, jossa loukkaantumiset ovat näytelleet isoa osaa.

Ennen kautta vedonlyöjien top 5-suosikit olivat Seahawks, Packers, Patriots, Colts ja Eagles. Näistä joukkueista peräti kolme eli Seahawks, Colts ja Eagles ovat hävinneet kaksi peliä kolmesta. Seahawksia en laskisi vielä ulos, sillä tappiot ovat tulleet Packersille ja huikean matsin pelanneelle Ramsille, joten kun Chancellor on täydessä kunnossa ja Wilson alkaa löytämään Grahamia, niin en näe mitään syy miksei joukkue olisi kärkikastissa (oletan että Lynchin ja Wilsonin poissaolot ovat varotoimia). Sen sijaan Eagles on ollut niin surkea, että vaikea sitä on ihan kärkijengiksi enää arvioida. Ilman QB:ta ei ole helppoa voittaa. Coltsin pelejä en ole nähnyt, mutta jos tappiot ovat tulleet Billsille ja Jetseille ja ainoat pisteet on niukasta voitosta Titanseista niin hyvää yötä.

Preseasonin aikana näytti, että Packersin kausi ohi ennen kuin se alkoikaan, kun joukkue menetti Nelsonin ja moni muukin avainpelaaja kärsi loukkaantumista, mutta James Jones on paikannut ainakin tähän asti vakuuttavasti ja Rodgers on kantanut joukkuetta. Toki pelejä on takana vasta kaksi. Patriots on samaten pelannut todella vakuuttavan alkukauden.

Seuraavien suosikkien joukossa olivat Broncos, Cowboys, Ravens, Steelers, Dolphins ja Lions. Näistä joukkueista peräti sekä Ravens että Lions ovat aloittaneet 0-3, josta nouseminen on tuskan takana. Ravens toki menetti Suggsin jo ennen kauden alkua, mutta Lionsin kohdalla selityksiä on vähemmän. Suh lähti, mutta se ei ole mikään yllätys enää ole ollut. Cowboys ja Steelers ovat menettäneet QB:t loukkaantumisiin, joten heille on vaikeaa menestystä tulevista peleistä ennustaa. Näiden joukkueiden toivo onkin siinä, että kun monet muutkin konttaavat niin edessä voi olla poikkeuksellisen tasainen kausi, jossa pudotuspeleihin voidaan mennä jostain divisioonasta jopa jollain 9-7 tuloksella. Ainostaan Broncos on esiintynyt vakuuttavasti tästä joukosta. Manning ei ole varmasti yksinäinen selitys ollut, mutta osoittanut kuitenkin ettei hänkään vielä haudassa ole.

Mainitsemattomien joukkueiden ulkopuolelta puhtaalla pelillä ovat vielä Cardinals, Falcons, Panthers ja Bengals. Panthersin ja Bengalsin alut selittyvät varmasti osittain helpoilla alkuohjelmilla ja Falconskin on ottanut tiukkoja voitoja liigan "kriisijoukkueita", mutta Cardinals on ollut todella vakuuttava. Vaikka vastustajat eivät aivan pahimpia ole olleet, niin se on tehnyt peräti 77 pistettä enemmän kuin vastustajat kolmeen peliin. On hyvä muistaa, että Arizona oli viime vuonna 8-1 kun Palmer loukkaantui, mutta romahti tämän jälkeen tulokseen 11-5. Joukkueessa on varmasti kysymysmerkkejä, mutta ehkä tämä hevonen oli etukäteen aliarvioitu nyt kun Palmer on takaisin.

Miten muut näkevät?
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Onpas kausi alkanut upeasti. Pats porskuttaa AFC:ssä vailla haastajaa ja Offseasonilla Goodellin korvaan Patsin ja Bradyn pään menoksi kuiskutelleet Colts ja Ravens rämpivät. En tiedä mitä nämä ns. asiantuntijat olivat pössytelleet ennen kautta, kun sokaistuivat pitämään Coltsia suosikkina ja Luckia MVP:nä, koska hankkivat kaksi vanhusta(Gore, Johnson), joiden parasta ennen päiväys meni aikoja sitten ja jotka eivät mitenkään korjanneet joukkueen heikkouksia. Mestaruuksia ei voiteta joukkueella, jonka puolustus vuotaa, hyökkäyksenlinja on reikäjuustoa ja QB on inttiautomaatti.

Jaguarsista ei kyllä ollut minkäänlaista vastusta Patsille ja hyökkäys rullaa tällä hetkellä 16-0 kauden tapaan. Jatketaan vaan tähän malliin, ja otetaan nuo hyökkäyspään ennätykset Denveriltä ja Manningilta takaisin oikeille omistajilleen. Brady on ollut selvästi liigan paras pelaaja ekat 3 viikkoa ja nyt, kun Big Benkin loukkaantui taitaa A-Rod olla ainoa ketä voi pelastaa Goodellin joutumasta luovuttamaan kauden päätteeksi MVP-pystin Bradylle.
RB-osaston piti olla yksi Patsin heikkouksista. Mitä vielä, sehän on yksi vahvuuksista. Vereenille ei ollut muka korvaajaa 3rd baccina, mutta niin vain Belichick kaivoi jostain kadulta Lewisin, joka on ollut ilmiliekeissä eikä kukaan enää kaipaa Foxboroughissa Vereeniä. Tähän päälle Blount, joka jyrää pallot vastustamattomasti Goallinen yli, niin juoksupelihän on yksi suurimmista vahvuuksista.
Parjatussa CB-osastossa Butler on aloittanut mallikkaasti ja otti tokalla viikolla komean intterin. Sen sijaan Fletcher on ollut umpisurkea toisella CB:n paikalla. Ryan pääsi vihdoin Jaguarsia vastaan Fletcherin tilalle, ja näin mennään toivottavasti myös jatkossa.

Patsin jälkeen(hyvin pitkä väli) AFC:n tämän hetken parhaat joukkueet taitaa olla Bengals ja Broncos. Bengals on kokonaisuutena todella hyvä joukkue, mutta kun sillä tärkeimmällä pelipaikalla operoi Andy Dalton, niin mestaruuksista on turha unelmoida. 2 viikkoa mies pelasi hyvin, mutta nyyt Ravenisa vastaan näkyi taas tuttua Daltonia. Itse pelihän oli huikea, vaikka Bengals olikin vahvasti kuskin paikalla ekalla puolikkaalla. Steve Smith SR. kuitenkin sytytti yksinään Ravensin taistelemaan toisella puoliajalle huikealla pelillään. AJ Green pystyi kuitenkin vastaamaan samalla mitalla ja pisteet lähtivät Cincinnatiin.
Broncos puolestaan voittaa tällä hetkellä pelejä kiitos liigan parhaan puolustuksen. Lionsin puolella näyttää heikolta, mutta iloa tuo sentään Calvinin loistava peli, kun mies otti yhteen Talibin kanssa. Toivottavasti mies pysyy kunnossa ja saadaan jatkossakin nähdä vanhaa tuttua Megatronia.
 

Sambody

Jäsen
Coltsin pelejä en ole nähnyt, mutta jos tappiot ovat tulleet Billsille ja Jetseille ja ainoat pisteet on niukasta voitosta Titanseista niin hyvää yötä.
Täytyy pitää edelleen mielessä, että vaikka suurin peiliin katsomisen paikka löytyy Luckista ja kumppaneista niin silti Bills ja Jets tulevat olemaan koko liigan kärkikastia puolustuksen osalta. Nyt vähän kokonaiskuvaa hämää, kun Brady kävi persraiskaamassa Rex Ryanin toisella viikolla. Toki paljon pitää Indyn parantaa, mutta potentiaalia on mennä tänä vuonna super bowliin asti. Siksi alku kauden konttaaminen onkin niin suuri juttu.
Ainostaan Broncos on esiintynyt vakuuttavasti tästä joukosta. Manning ei ole varmasti yksinäinen selitys ollut, mutta osoittanut kuitenkin ettei hänkään vielä haudassa ole.
Manning ei tosiaan ole selitys Broncosin 3-0 kauden aloitukselle sillä Denverissäkin puolustus on ollut pelkkää rautaa. Wade Phillips ei ole vielä kertaakaan DC:nä ollut liigan top10:n ulkopuolella eikä näytä painuvan tälläkään kertaa. Katseet kääntyy helposti raudanlujaan pass rushiin, mutta Talib ja Harris Jr. ovat kovasti keskustelussa liigan kovimmasta corneri parista. Oli aika huikeaa miten Lionseja vastaan Broncos uskalsi jopa red zonella pelata Talibilla 1-on-1 Megatronia vastaan ja vain Johnsonin uskomaton lahjakkuus ryösti Talibilta varmalta näyttäneen Intin.
Packers oli viime kaudella NFL:n paras joukkue ja on sitä edelleen, kunhan A-Rod pysyy terveenä ja hyökkäyksen linja pystyy takaamaan hänelle kelvollisen työrauhan. Mainittu linja on muuten parissa vuodessa kehittynyt joukkueen selvästä heikkoudesta yhdeksi sen vahvuuksista ja on etenkin sisemmän kolmikkonsa osalta todella kova. Packersin hyökkäys on syvä sekä monipuolinen ja puolustus riittävän lahjakas.
En menisi Packersia ihan NFL:n parhaaksi sanomaan. Rodgersin myötä hyökkäys saa paaaaljon anteeksi. Toki hänellä on aseita käytettävänään, kuten Lacy ja Cobb, mutta silti hän helpottaa törkeästi linjan toimintaa liikkumisellaan ja saa laitahyökkääjänsä näyttämään paremmilta kuin ovatkaan. Ei pidä unohtaa että alkukauden standout James Jones ehdittiin cutata ei yhden vaan kahden joukkueen toimesta ennen paluuta Green Bayhin. Niin vain Rodgers taikoi taas paskasta kultaa vaikka toisen arsenaalinsa huippurissun menettikin. Tuo Packers puolustus ei minua vieläkään vakuuta. Nose tackle B.J Raji on ollut ihan ok, mutta liikaa juoksun pysäyttämisestä vastuuta on inside linebackerin tontin haltuun ottaneella Clay Matthewsillä. Ja sen minkä he juoksua vastaan tuolla muutoksella voittavat häviävät kyllä raakasti pass rushissa. Julius Peppers ei näytä ikäiseltään kentällä, mutta on silti 35 vuotiaana joukkueen selkeästi paras ja tasaisin pass rusher. Ei kamalan hyvä lähtökohta. Toki takakentältä sitten löytyy oikeasti talenttia ja kestää vertailun, mutta riittääkö hyvä takakenttä mihin asti, jos ei pass rushin parantamiseen löydy lääkkeitä.
 

Sambody

Jäsen
Aaron Rodgers Lambeau Fieldillä on kyllä jotain todella mykistävää.. Viiden TD:n myötä hänen statsinsa Lambeaulta 3.12.2012 lähtien ovat aika vastaansanomattomat 48TD, 0 INT. Nyt kauden alusta kolme viikkoa putkeen hard countilla ilmainen peli ja pankin kautta kotiin. Eikä nyt ihan mitä tahansa never heardeja vastaan sillä tänään veti paitsioon Tamba Halin ja Seahawksia vastaan poltti ilmaisen pelin turvin itsensä Richard Shermanin. Huikea ukko.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kyllä kannatti taas herätä keskellä yötä katsomaan peliä. Rodghers haki ekassa drivessa Adamsia kahteen kertaan mutta Adams ei saanut kumpaakaan heittoa kiinni ja putosikin sitten nilkan takia kokonaan pois. Puolustus laittoi ekassa omassa drivessaan luun kurkkuun Chiefseille ja sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue kunnes vikalla neljänneksellä löysättiin.

Kuten HN kirjoitti niin Packersin juoksupuolustus on toiminut yllättävän hyvin ja pass rush jyräsi Smithin kerta toisensa jälkeen.

Tästä on hyvä jatkaa San Fransiscoon.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Vaikka tässä on jo kehuttu niin pakko on itsekkin todeta, että on Rodgers melkoinen ukko. Chiefsin pass rush oli täysin aseeton Rodgersin tanssahdellessa taskussa ja usein purkaen paineen itse liikkumalla. Tottakai Packersin O-linen sisin kolmikko on kova mutta kyllä Rodgers tekee elämästään melkoisesti helpompaa taitaen liikkumisen taskun sisällä ja ulos sieltä, jos tarve vaatii. Tämä toisaalta tuo vastustajalle aivan uuden ongelman, kun rissut tietävät aina tällaisissa tilanteissa mihin liikkua ja saada itsensä vapaaksi, jotta A-Rod voi lingota pallon käsiin.

Lähetyksen alkupuolella oli grafiikka mikä osoitti miten Packers on heittänyt tämän vuoden ensimmäisissä peleissä. Muistaakseni yli 80% heitoista olivat pituudeltaan maksimissaan 5 jaardia. Tämä siis selvä hienosäätö siihen, että se suurin uhka pitkille heitoille on koko kauden lasaretissa. Toisaalta sillä ei ole mitään merkitystä niin kauan kuin juoksu toimii noin hyvin voidaan noita heittoja hyvin vain tiputella siihen n. 5 jaardiin. Pitää olla tyytyväinen rissujen syvyydestä. Pelkkä Jordyn menetys ei alunperin ollut mikään ylitsepääsemättömyys mutta, kun vielä Cobb loukkasi olkapäätä ja nyt Adamskin on lasaretissa niin vaikutus voisi olla paljon suurempi. Jones ja rookiet ovat kuitenkin esittäneet todella hyvää peliä ja Rodgers näyttää luottavan molempiin.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kun Adams on poissa niin Montgomerylle on odotettavissa lisää heittoja ja kaveri on kyllä ollut yllättävän vakuuttava. Tänään tuli pari rookievirhettä mutta niissä Montgomery oli itse blokkaajana ei vastaanottajana.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Joo pari virhettä blokatessa ja niissäkin periaatteessa probleema oli, että blokkasivat muutaman sekunnin liian aikaisin ennen kuin Rodgers sai pallon Cobbille. Mutta sama kuvio myös onnistui pari kertaa joten melko pienestä se oli koko ajan kiinni. Montgomery saattaa kyllä olla varaamattomista löydetty kultakimpale. En sano timantti mutta näytti jo campilla todella hyvältä ja kauden ensimmäiset pelit ovat vain vahvistaneet tätä. Nyt kun pitää pään kylmänä ja ottaa kaiken hyödyn irti tästä nopeasti tulleesta näytönpaikasta niin hyvä tulee!
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Miten muut näkevät?

Kolmen kierroksen perusteella ei vielä hirveän isoja johtopäätöksiä uskalla vetää. New England ja Packers vaikuttavat tällä hetkellä selviltä suosikeilta Super Bowliin, mutta katsotaan nyt vielä. Melko varmasti notkahduksia heillekin tulee, mutta eiköhän nuo kaksi joukkuetta post seasonilla nähdä. Cardinals vaikuttaa tällä hetkellä myös kovin vahvalta, mutta jotenkin minulla ei oikein heihin usko riitä. Seahawks myös tulee sieltä hiipien mukaan melko varmasti. Denver porskuttaa 3-0 recordilla, mutta se ei kyllä kerroa ihan koko totuutta. Nimittäin Peyttonin johtama hyökkäys on ollut todella vaisu. Oli jopa koko liigan huonoin kahden kierroksen jälkeen. Heidän puolustus on sitten ollut aika rautainen. Kovat passrusherit ja eliittikornerit, niin ei ihme että homma käy. Steelers kärsi ison kolauksen kun Big Ben pistettiin lasarettiin. Dallasissahan tilanne on vielä pahempi, mutta ei siitä sen enempää. Atlanta Falconsilta olen kaksi peliä nähnyt ja vaarallinen joukkue on kyseessä. Hyökkäyksessä on tulivoimaa + OL on alkanut toimimaan sekä puolustuskin nostaa päätään. Falcons on erittäin potentiaalinen playoff joukkue. New York Giants voi myös olla sellainen joukkue, joka voi sekoittaa soppaa kovastikkin. AFC:n puolelta sellainen voisi olla Chiefs. Heilläkin on periaattessa paperllla kaikki tarvittava menestyäkseen, mutta onko Alex Smithistä siihen? Bengals myös vaikuttaa jälleen kerran kovalta, ainakin runkosarjassa? Onko Daltonin eväät heti syöty kun alkaa tosipelit? Indy on pikkanen arvotus. Jets pelin heiltä näin ja aika heikkoa tekemistä niin Luckilta kuin koko joukkueelta. Oakland ja Bills ovat myös mielenkiintoisia joukkueita...
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Ty Montgomery on Packersin kolmoskierroksen varaus viime keväältä. Hän näyttää jatkavan Ted Thompsonin huikeaa rissujen draft-sarjaa, johon kuuluvat mm. seuraavat pickit:

2006 Greg Jennings, 2nd rd. #52
2007 James Jones, 3rd rd. #78
2008 Jordy Nelson, 2nd rd. #36
2011 Randall Cobb, 2nd rd. #64
(2013 Charles Johnson, 7th rd. #216)
2014 Davante Adams, 2nd rd. #53

... Siinä on ihan mukava läjä Super Bowl -voittoja, Pro Bowl -valintoja, TD-kuninkuuksia ja top 100 -sijoituksia.
Pahoittelen, en tiedä mistä tuollainen väärä käsitys oli itselle tullut. En tosin draftia seurannut kovin tarkkaan mutta eipä se mikään tekosyy ole. Kiitoksia korjauksesta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Packersin viime yön pelistä on tärkeimmät asiat jo varmasti mainittu eli todella dominoiva esitys GB:ltä ja ottelun lopputulos ei kerro koko totuutta. Löytyykö jostain statseja puoliskoittain tai neljänneksittäin? Ottelun kokonaistilastot olivat garbage timen ansiosta melko tasaiset, mutta ekalla puoliajalla taululla oli ihan ennätyskaliberin lukemia. Muistan jostain vaiheesta peliä statistiikkaa, että GB oli 19 pelillä saanut 12 first downia ja lähes 150 jaardia eli toisinsanottuna keskimäärin lähes 8 jaardia per peli. Ja kun tuo ei koostunut mistään yhdestä tai parista 100 jaardin pelistä, vaan nimenomaan niin että joka pelillä otettiin se kymmenisen jaardia. Voidaan siis puhua siitä, että vastustajan puolustusta jatkuvasti pidettiin pilkkanaan. Siinä vaiheessa kun Aaron otti vastustajalle pari twelve men on field lippua, niin kävi melkein sääliksi Chiefsiä. Sitä huomasi itsestään, että luotto Packersin hyökkäykseen oli niin kova, että jossain 3rd and 10 tilanteessa huomasi suhtautuvat asiaan niin yksioikoisesti, että Aaron heittää vaan pallon vastaanottajalle ja edessä on uudet yritykset. Ja näin kävikin. Jos tilanne olisi ollut toisinpäin, niin sitä olisi oletuksena ilman muuta odottanut että puolustus kiskoisi kypäröitä päähänsä.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Steelersin varsin lupaavasti alkanut kausi sai ylleen synkemmän laatuisia pilviä, Kun Big-Ben teloi polvensa voitossa Ramsia vastaan. Alustavan arvion mukaan sivussa 4-6 viikkoa. Tuona aikana on tiedoissa vaikeita ja tärkeitä pelejä, ensimmäinen heti torstaina Ravensia vastaan. Vickiin ei ole luottoa tippaakaan, toivot lepäävät täysin Bellin, Brownin ja puolustuksen harteilla.
Steelersillä on edessä lyhyt viikko ja tosiaan jo torstaina kohdataan Heinz Fieldilla arkkivihollinen Ravens. Valmistautumisaika, jota Vick olisi toden totta kaivannut, jää nyt minimiin ja sitä myötä odotukset torstain matsiin ovat nollissa. Kun heittouhkaa ei ole, voi Ravens ladata boksin täyteen ukkoja ja sitä myötä Bellin urakka vaikeutuu ratkaisevasti. Sarjan top 2 WR Antonio Brown ei hänkään yksinään paljoa auta, jos ei ole ketään joka hänelle saisi palloa toimitettua. Steelersin ainoa toivo ottelussa on pitää pisteet vähissä ja toivoa turnovereita puolustukselta. Niitä ei liiemmin ole viime vuosina nähty, joten ellei Ravens itse mokaile hyökkäyksessä, pitäisi torstain matsin olla Baltimoren heiniä.

NFL on kyllä siitä karu sarja, että vaikka kasassa olisi kuinka hyvä joukkue tahansa, niin ei vaadita kuin yksi paha loukkaantuminen (pelinrakentaja), niin koko kausi voi kääntyä katolleen silmänräpäyksessä. Ensin tämän sai kokea Dallas, sitten heti perään Pittsburgh. Toki kummankaan joukkueen kausi ei kokonaan ole ohitse, mutta molempien kohdalla haaveet pitkästä postseason runista vaihtuivat yhdessä hetkessä taisteluun pelkästä playoffs paikasta. Toki jos (ja näillä näkymin kun) Romo ja Big Ben pystyvät palaamaan peleihin vielä tällä kaudella, voivat Cowboys ja Steelers vielä kääntää kauden menestyksekkääksi, mutta se vaatii lopulta joukkueelta äärimmäistä venymiskykyä sekä jossain määrin jopa itsensä ylittämistä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Löytyykös muuten jostain hyvää ja ajantasaista listaa noista sopimuksettomista pelaajista? ESPN uutisoi että Wes Welker ja Hakeem Nicks olisivat try-outilla Giantsin reeneissä, niin tuli vain mieleeni että jos/kun joku noista Packersin rissuista lähtee telakalle niin löytyykö vapaista vielä jotain James Jones -henkistä hakua?
 

Sambody

Jäsen
Mitä tulee Packersin juoksupuolustukseen, niin kyllä nämä kaksi viimeisintä peliä ovat aika vakuuttava työnäyte. Ensin pidettiin Marshawn Lynch 41 jaardissa ja viime yönä jätettiin Jamaal Charles 49 jaardiin (roska-ajan lohdutustouchdowneilla ei ole merkitystä). Daniels, Raji ja Pennel söivät näiltä megatähdiltä härskisti tilan pois möyhentämällä O-linjoja ihan mielensä mukaan. 7 kertaa säkitetty Alex Smith voisi varmaan todistaa Packersin pass rushinkin toimivan kelvollisesti.
Seahawksin O-linen möyhentäminen ei nyt ole mikään uutinen ja Chiefsin juoksu ei ole uponnut vielä tällä kaudella kuin Denverin fronttiin. Tällä otanta määrällä en osaa sanoa oliko tämän päiväinen enemmän Chiefsin hyökkäyksenlinjan heikkoutta vai Packersin frontin kovuutta, mutta tällä hetkellä Chiefs on eniten säkitetty jengi liigassa. Enkä nyt pyri laskemaan Packersin pass rushin arvoa, mutta sanotaanko etten ole vielä tämänkään pelin jälkeen täysin vakuuttunut vaikka varsinkin puolustuksen linjasta Mike Daniels pelasikin loistavan pelin. Paitsi Clay Matthewsista joka on kyllä heittämällä NFL:n kokonaisvaltaisimpia linebackereitä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Miten muut näkevät?

Lionsien kausi meni pöntöstä alas, ennenkuin se kerkesi kunnolla alkamaan. Kaikki näytti vielä hyvältä 21-3 tilanteessa Chargerseja vastaan, mutta sen jälkeen ollut pelkkää tuskaa ja hampaiden kiristystä. Kaikki kolme peliä oli voitettavissa, mutta kaksi seuraavaa ovat lähes mahdottomia. Seahawks ja Cardinals ottavat omansa ja sen jälkeen record onkin 0-5 ja kausi paketissa lopullisesti. Toki sen jälkeen ohjelma helpottaa paljonkin, mutta tuo räpellys mitä nyt on nähty, ei herätä mitään luottamusta. Staffordilta puuttuu aika kokoaja, vastustajat tulevat linjasta läpi että heilahtaa eikä palloa saada liikkeelle. Juoksemalla ei tule lasta eikä paskaa. Stafford muutenkin puolikuntoisena tällä hetkellä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kolmen kierroksen perusteella ei vielä hirveän isoja johtopäätöksiä uskalla vetää. New England ja Packers vaikuttavat tällä hetkellä selviltä suosikeilta Super Bowliin, mutta katsotaan nyt vielä.

Juuri näin, kautta on pelattu vasta kolme kierrosta ja kuten pari loukkaantumista on sekoittanut pakkaa voi tämä sattua myös New Englandille sekä Green Baylle. Alku on ollut vakuuttava mutta kuten BB aina sanoo niin joukkueiden oikea vire nähdään vasta joulukuussa...

Löytyykös muuten jostain hyvää ja ajantasaista listaa noista sopimuksettomista pelaajista?

Onhan näitä Trackereita jonkin verran:
Free Agency Report | NFL.com
NFL Free-Agent Tracker - ESPN

LB John Bostic on uusin Patriots pelaaja. Hänet treidattiin 6.kierroksen varaukseen.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Packers oli viime kaudella NFL:n paras joukkue ja on sitä edelleen, kunhan A-Rod pysyy terveenä ja hyökkäyksen linja pystyy takaamaan hänelle kelvollisen työrauhan.
Jätetääs nämä selittelyt pois. Pats oli ansaitusti Super Bowl-mestari liigan parhaana joukkueena. Olkoot Packersin hyökkäys kuinka kova vain, mutta Pats ja Seahawks olivat viime kaudella parempia joukkueita, koska niiden puolustukset olivat selvästi parempia kuin Packersin.
Seattle-tappiota on ihan turha selitellä millään Rodgersin kipeällä jalalla. Jos tuolla tavalla joukkue onnistuu ryssimään matsin, niin itseään saa syyttää. Ja ilman tuota typerää sääntöä Green Bay olisi tippunut jo Dezille ja Cowboysille. Ja toisekseen loukkaantumiset ovat osa peliä, ja niitä tulee jokaiselle joukkueelle.

Ja mitä tulee jumala-Aaroniin, niin minulla on pari pointtia miehen pelistä. Tuolle miksei mies heitä inttejä on aika looginen selitys, eli Rodgershan heittää pääasiassa lyhyitä riskittömiä heittoja(max. 5 jaardia), jonka mahdollistaa receiverit, jotka ovat erinomaisia yac-tilastoissa. Rodgersista puhutaan erinomaisena kaukoheittäjänä, mutta todellisuudessahan mies ei heitä pitkälle muuten kuin silloin kun hänellä on vastustajan rangaistuksen myötä vapaa peli.
Niin mahtava QB kuin Rodgers onkin niin hänellä on yksi merkittävä heikkous. Itse pelinrakentajia arvioidessani painotan eniten sitä, kenet haluan pelinrakentajakseni Super Bowlin viimeisen neljänneksen viimeiselle driville nostamaan joukkueeni tappioasemasta voittoon. Rodgersin näytöt ja tilastot game-winning driveista ovat aika heikot verrattuna esim. Bradyyn ja Romoon.
Pieni kysymysmerkki on myös onko Rodgers isojen pelien mies, koska miehen saldo pudotuspeleistä on vain niukasti plussalla(6-5), kun esim. Bradyllä se on 21-8.
 
Viimeksi muokattu:

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
...
Seattle-tappiota on ihan turha selitellä millään Rodgersin kipeällä jalalla. Jos tuolla tavalla joukkue onnistuu ryssimään matsin, niin itseään saa syyttää. Ja ilman tuota typerää sääntöä Green Bay olisi tippunut jo Dezille ja Cowboysille. Ja toisekseen loukkaantumiset ovat osa peliä, ja niitä tulee jokaiselle joukkueelle.
Vaikka Dez olisi tuosta tehnyt td:n olisi Packersillä ollut enemmän kuin hyvin aikaa tehdä oppikirjamainen viimeinen drive ja päättää peli siihen. Mutt näin ei tapahtunut vaan Dez vaan ei saanut palloa kiinni. Sitten NFC:n mestaruusottelussa Seahawksille asettui kaikki tähdet kohdalleen. Interiä ei palautettu mahdollisimman pitkälle, onside kickin satavarma koppi tuhrittiin ja Seahawks voitti vielä kolikon heiton jatkoajalla. Siitä on melko turhaa kinastella kumpi oli parempi joukkue mutta Seahawksilla oli kyllä kaikki jäniksenkäpälät käytössä tuossa matsissa (taisivat sitten käyttää ne loppuun ennen Super Bowlia).
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
...
Ja mitä tulee jumala-Aaroniin, niin minulla on pari pointtia miehen pelistä. Tuolle miksei mies heitä inttejä on aika looginen selitys, eli Rodgershan heittää pääasiassa lyhyitä riskittömiä heittoja(max. 5 jaardia), jonka mahdollistaa receiverit, jotka ovat erinomaisia yac-tilastoissa. Rodgersista puhutaan erinomaisena kaukoheittäjänä, mutta todellisuudessahan mies ei heitä pitkälle muuten kuin silloin kun hänellä on vastustajan rangaistuksen myötä vapaa peli.
Niin mahtava QB kuin Rodgers onkin niin hänellä on yksi merkittävä heikkous. Itse pelinrakentajia arvioidessani painotan eniten sitä, kenet haluan pelinrakentajakseni Super Bowlin viimeisen neljänneksen viimeiselle driville nostamaan joukkueeni tappioasemasta voittoon. Rodgersin näytöt ja tilastot game-winning driveista ovat aika heikot verrattuna esim. Bradyyn ja Romoon.
Pieni kysymysmerkki on myös onko Rodgers isojen pelien mies, koska miehen saldo pudotuspeleistä on vain niukasti plussalla(6-5), kun esim. Bradyllä se on 21-8.
Niin onko sitten parempi ratkaista peli jo ennen ekaa puoliaikaa vai vasta viimeisellä draivilla? Tuo on kai ihan mielipidekysymys. Jos haluaa draamaa niin valitsee tietty jälkimmäisen. Tällä kaudella A-Rod on heitellyt paljon lyhyitä ja siihenkin on hyvä syy, joka on Jordyn loukkaantuminen. Mutta, että heittelisi pelkästään 5 jaardin heittoja niin tätä en kyllä millään allekirjoita. Ja tuo puolustuksen huijaaminen paitsioon on taito, jota varmaan jokainen qb liigassa kadehtii.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Niin onko sitten parempi ratkaista peli jo ennen ekaa puoliaikaa vai vasta viimeisellä draivilla? Tuo on kai ihan mielipidekysymys. Jos haluaa draamaa niin valitsee tietty jälkimmäisen. Tällä kaudella A-Rod on heitellyt paljon lyhyitä ja siihenkin on hyvä syy, joka on Jordyn loukkaantuminen. Mutta, että heittelisi pelkästään 5 jaardin heittoja niin tätä en kyllä millään allekirjoita. Ja tuo puolustuksen huijaaminen paitsioon on taito, jota varmaan jokainen qb liigassa kadehtii.
Totta on, että Rodgers yleensä ratkaisee pelit hyvissä ajoin, mutta silloin kun mies on joutunut yrittämään takaa-ajoa viimeisellä draivilla, niin miehen onnistumisprosentti on ollut selvästi heikompi kuin esim. Bradyllä tai Romolla. Kaikki maailman tekniset kyvythän A-Rodilla on, mutta jostain syystä viimeisillä draiveilla mies ei ole pystynyt pelaamaan omalla tasollaan. Onko se pää sittenkään niin kova kuin kaikista kovimmilla voittajilla? A-Rod on hyvä kakkonen, mutta GOAT-Brady on ollut maailman paras pudotuspeleistä lähtien.
Ja en ota missään nimessä mitään pois miehen kyvystä noihin paitsioon huijaamisista. Aivan maagista katseltavaahan se on. Ja en missään nimessä dissannut miestä, kun sanoin miehen heittävän pelkästään lyhyitä heittoja. Noinhan se kuuluu tehdä ja pelata varmaa peliä. Halusin vain tuoda tuon ilmi, koska jotkut pitävät Rodgersia jonain ihmeukkona, joka paukuttelee kauheita heittoja liukuhihnalta ilman inttejä, vaikka todellisuudessa mies pelaa tuota samaa tehokasta lyhytsyöttöpeliä kuin Brady. Toki huomattavasti paremmalla liikkumisella kuin Brady. Bradyhän tällä hetkellä syöttää itse asiassa useammin pitkälle, koska hänellä on Gronk käytössä ja A-Rodilla on Nelson loukkaantunut.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Itse pelinrakentajia arvioidessani painotan eniten sitä, kenet haluan pelinrakentajakseni Super Bowlin viimeisen neljänneksen viimeiselle driville nostamaan joukkueeni tappioasemasta voittoon. Rodgersin näytöt ja tilastot game-winning driveista ovat aika heikot verrattuna esim. Bradyyn ja Romoon.

Ok kaveri, yritätkö nyt ujuttaa tässä salaa sellaista ajatusta että Romo olisi parempi QB kuin mr. Rodgers?

=D
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Ok kaveri, yritätkö nyt ujuttaa tässä salaa sellaista ajatusta että Romo olisi parempi QB kuin mr. Rodgers?

=D
Tuskin tästä on kyse. Romon nimi varmaan nousee siksi esille, että hänellä on nyky qb:sta eniten 4. quartterin voittodraiveja vyöllä (olikohan vuodesta 2007 lähtien). Joka tapauksessa kun Bradysta ja Rodgersista puhutaan, niin on kyseessä kaksi tämän hetken parasta pelinrakentajaa. Toki vielä Brady ehkä yks kaikkien aikojen paras qb. Montana menee vielä omassa listassa edelle?
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Packers voitti viime kaudella Patriotsin esityksellä, joka ei jättänyt epäröitävää joukkueiden välisestä paremmuudesta. Seahawksia vastaan NFC:n finaalissa Packers oli 56/60 minuuttia musertavan ylivoimainen. Loppujen vajaan neljän minuutin aikana tapahtui peräkkäin niin monta häviävän mitättömän todennäköisyyden yhteensattumaa, että siitä vain miettimään sarjan toistettavuutta. Pete Carroll takuulla itse myöntäisi kysyttäessä, että siinä ei ollut kyse joukkueiden välisestä paremmuudesta. Jos haluaa tuota pitää muuna kuin uskomattomana tuurina, taitaa olla jo lähtökohtaisesti väärää kohderyhmää millekään rationaaliselle debatille.
Jos runkosarjan peleillä olisi jotain muuta väliä kuin pleijareihin selviäminen, niin Peyton olisi kautta aikain pelaaja. Näin ei onneksi ole, vaan tammi-/helmikuussa katsotaan kuka on kuka.
Ja onside kickin kopin tuhriminen tai intterin heikko palautus eivät ole tuuri kysymyksiä, vaan huonoa pelaamista paineen alla. Oliko se nyt Ha-Ha ketä ei uskaltanut intteriä edetä paineen alla, vaan veti maihin varmanpäälle. Sitten tältä yhdeltä sankarilta pettää pää totaalisesti paineessa, ja unohtaa noudattaa tuota Belichickin mantraa: "Do Your Job", ja sovitun blokkaamisen sijaan yrittää ottaa pallon kiinni varmakätisimmän ja sovitun kiinniottajan Nelsonin nokan edestä, ja tulos on kaikkien tiedossa.
Jatkoaika-sääntö on toki perseestä, mutta muuten ei ollut missään nimessä kyse tuurista, vaan Seattle näytti sitä kuuluisaa voittamisen kulttuuria nousten sillasta ja Packers suli paineen alla. Ja kyllähän tuossa jatkoajalla Packersin puolustus oli aika housut kintuissa, kun oli päässyt ilmeisesti vähän lurahtamaan pöksyihin.

Ok kaveri, yritätkö nyt ujuttaa tässä salaa sellaista ajatusta että Romo olisi parempi QB kuin mr. Rodgers?

=D
En tietenkään.Ottaisin kyllä Romon viimeiselle draiville mieluummin kuin Rodgersin, mutta kokonaisuutena A-Rod on paras Bradyn jälkeen. Se on hyvä juttu jos pystyt ratkomaan pelin hyvissä ajoissa, mutta kun tullaan playoffseihin, niin silloin pelit tuppaa olemaan todella tasaisia ja ratkaisut tehdään vasta viimeisellä neljänneksellä, ja tämä on ollut kiistatta Rodgersin yksi ainoa heikkous.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös