Mainos

NFL season 2015–2016

  • 101 410
  • 626

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Ei ole kyse mistään kuolleista nousemisesta vaan tämän yhden palstalaisen omasta henkilökulttimaisesta palvonnasta ja siitä rummutuksesta miten kuupan määrittää se mitä tekee pelin viimeisellä draivilla. No nyt kun tarkastellaan niin oikeastaan Brady hävisi tämän vuoden viimeisen pelinsä juuri viimeiseen draiviin, koska ei jumalana saanutkaan sitä palloa maalialueelle ja viime vuonna Brady ei ollut se Bowlin ratkaisija vaan se oli NE:n puolustus, joten tuostakin kunnia kuuluu oikeastaan ja pelkästään Butlerille ja oikeastaan NE:n koko suoritus oli aivan vääryys, vain siksi, että Seattle mokasi aivan täysin pelikutsussaan. Eli oikeastaan Mr. Clutch ei ole Mr. Clutchia nähnytkään.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Denver Broncos & Colorado Avalanche
Pats hävisi juurikin hyökkäyksenlinjaan. Se on ihan sama kuinka liikkuva kuuppa olet, niin jos linja ei pidä yhtään olet kusessa.

Onko se mielestäsi Bradylle vahvuus, ettei hän osaa reagoida pelin sisällä, vaan toistaa samaa ja toivoo eri lopputulosta? Mies on ns. one-trick-pony, joka oli kusessa, koska hänen ei annettu tehdä sitä ainoaa asiaa, missä hän on hyvä. Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että esimerkiksi Rodgers olisi pystynyt Denverin puolustusta vastaan parempaan, jos hänellä olisi ollut käytössään Patriotsin hyökkäys. Ja ei voi sanoa Denverinkään OL:n antaneen eilen Manningille apuja, vaan jätkää tuli jatkuvasti läpi, joka Manningin fysiikalla sai hänet näyttämään vielä huonommalta kuin Patriotsia vastaan.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei voi kun taas päätään puistellen ihmetellä kuinka @VilleLeino on tästäkin lajista pihalla, vähän samallailla kuin tuosta toisesta suosikkilajistaan vaikka omien sanojensa mukaan ei muuta teekään kuin katso futista tai jefua.
 

jeani

Jäsen
Hieno homma, että Peyton sai toisen Super Bowl -voiton tililleen. Ja aika ironisella tavallahan koko kausi hänen osaltaan meni, kun aiemmin hän on ollut se, joka on raahannut joukkueensa sinne saakka mihin onkaan päässyt ja nyt tänä vuonna pääsi kerrankin hyötymään siitä, että joku muu osa-alue joukkueessa kantaa kortta kekoon hänenkin edestään.

Olen Patriotsin ja etenkin Bradyn kannattaja enkä jaksaisi lukea enää yhtäkään Brady the GOAT, Manning paska tms. -juttua miltään provonikeiltä täällä enkä missään muuallakaan.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Häh? Manningilla oli vaikka kuinka monta vuotta terveenä Coltsin huippujoukkueessa, mutta suli aina pleijareissa, kun taas Brady on mr.Clutch, joka tunnetaan noista huikeista final draiveistaan pleijareissa, 4 mestaruudesta ja 3 Super Bowl MVP-tittelistä. Se on ihan sama mitä Peyton on tehnyt runkkarissa, kun mies ei ole ikinä päässyt samalle tasolle kovissa peleissä, jotka merkitsevät. Tuo Manningin Coltsin riveissä saama Super Bowl MVP-tittelikin oli täysi vitsi. Ei todellakaan ollut pelin paras pelaaja. Eiköhän noissa Bradyn ja Manningin keskinäisissä peleissä ole nähty kuka on kuka. Vähän kyseenalainen tämä miesten välinen rilvarykin, kun Brady on selvästi edellä keskinäisissä voitoissa.


Olet selvästikin joku satunnaiskatsoja, kun et kommenttiesi perusteella ymmärrä lajista mitään. Varsinkin kirjoituksesi toinen rivi on naurettavaa luettavaa.

Manning ei voittanut kumpaakaan, vaan Denverin puolustus. Ei joukkueidensa sieluja Bradyä ja Newtonia voi edes verrata Manningiin. Näiden kahden tehtävänä oli voittaa pelejä joukkueillensa, kun taas Manningin tehtävä oli välttää turnovereita ja olla häviämättä peliä, ja antaa puolustukselle mahdollisuus voittaa peli. Se, että Denverin puolustus voitti nämä kaksi kuuppaa ei tee todellakaan Manningista heitä parempaa, ei lähimainkaan. Manning ei joutunut kertaakaan noihin manitsemiiisi koviin paikkoihin, koska Denver tiesi ettei miehestä siihen olisi. Kyllä se oli kuvaavaa mikä oli Denverin luotto mieheen, kun toisella puoliajalla ei edes yritetty hyökkäysvuoroilla edetä, vaan haluttiin välttää turnovereita ja joka kerta vain juostiin 3 kertaa ja puntattiin pallo takaisin Carolinalle.

Pats hävisi juurikin hyökkäyksenlinjaan. Se on ihan sama kuinka liikkuva kuuppa olet, niin jos linja ei pidä yhtään olet kusessa. Etköhän sinäkin noviisi nähnyt sen tässä pelissä, kun ehkä paras liikkuva kuuppa Newton oli pulassa Millerin ja kumppanien kanssa. Se mikä auttaisi vähän, olisi apu keskushyökkääjältä. Patsilta oli valitettavasti molemmat Lewis ja Blount klesana, jolloin Denverillä oli helppo työ vain pelata heittopeliä pois ja pass rushata. Kaiken lisäksi surkean linjan takia Denverin ei edes tarvinnut blitzata päästäkseen Bradyn luo, jolloin Denverillä oli ylimääräisiä puolustajia merkkaamassa receivereitä, jolloin oli todella vaikea saada rissuja vapaiksi ja mahdollistaa nopean pallon heittämisen.

Newton oli Panthersin pleijarien MVP. Super Bowlissa se oli tämä puolustuksen linjamies, joka aiheutti pari fumblea ja jonka nimeä en juuri muista. Kuechly myös hyvä.

Heittopeli on helppo pelata pois jos ei ole muuta hyökkäystä kuin heittopeli. Patriots on rakennettu Bradyn ympärille joten he voittavat tai häviävät sen mukaan miten TB pelaa.

Denverin joukkue taas oli rakennettu niin että heillä oli useita pelimahdollisuuksia ja Peyton Manning ei tehnyt virheitä omalla maalialueella kuten Newton. Hyökkäyspäässä teki myös kaiken mestaruuteen vaadittavan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Näin puolustuspelin fanina olipa hieno matsi tämä tämän vuoden Super Bowl! Pitkästä aikaa sitä ihan spontaanisti kiekasi kun Miller repi pallon Camin kädestä TD:n arvoisesti.

Mitä palstaveljet ovat mieltä; meikäläisellä kun on ollut aina melko selvä mielipide, että silloin kun puolustuksen linja / tukimiehet säkittelevät pelinrakentajaa ja saavat nimeä lehteen on monesti syy itse asiassa takakentällä => cornerit & safetyt peittää kaikki receiverit niin, että QP ei vaan prkl voi syöttää palloa kun haluaa ja aika tekee tehtävänsä (kaikista linjoista pääsee läpi ajan kanssa). Ja kun tulee noita akrobaattisia syötönkatkoja ja niiden perään kaiken maailman sadetansseja niin monesti linja / tukimiehet ovat onnistuneet omassa hommassaan erinomaisesti ja saaneet QP:n hätäilemään heitossaan. Tavallaan siis kunnia menee vähän niinku "väärälle jampalle"?

Toki viime yönä Miller ja Ware vaan tulivat sieltä endien läpi / yli (kundeja ihan selvästi pelotti tuo homma), joten ei kaikki ole tietysti tässäkään ajatuksessa ihan mustavalkoista...

Ja tuli vaan mieleen, että pitäisikö laittaa seuranta päälle missä päin maailmaa tulee näkösälle Carolinan "SB50 Champions"-paidat? Itse veikkaan jotain pakolaisleiriä...
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Voi Jeesus tätä keskustelua.

Broncos voitti. Fakta on hyväksyttävä, ja kyllä se ansaittu mestaruus oli, sillä Super Bowlissa oli tällä kertaa vain yksi joukkue... vaikka ärsyttääkin erittäin paljon. Sekä Patriots että Steelers voivat ihan puhtaalla omatunnolla sanoa, että matsi oli täysin voitettavissa, mutta vika Q ei vain mennyt ihan niinkuin leffoissa. Siitä ei ole kahta sanaa, että Super Bowlissa olivat selvästi parempi joukkue. Carolinalle kyllä mahdollisuuksia tarjottiin, ihan loppuun asti. Carolinalla oli pallo _lukuisia_ kertoja Broncosin kenttäpuoliskolla, ja sitten 3rd down menee vituiksi tai tulee Tolbertin fumble tai Camin intteri jne jne. Sanoin vedonlyöntiketjussa, että Broncos tarvitsee +3 turnover marginaalin, taisi toteutua? .... Lisäksi mainittakoon, että 4min ennen loppua Carolinalla oli pallo, ja olivat vain 6 pinnaa takana. Game winning drive oli siis täysin mahdollinen, mutta jälleen kerran Broncosin upea D pakotti turnoverin.

Sitten on eräs toinen asia, mistä ei myöskään ole kahta sanaa. Peyton Manning ei yksinkertaisesti ollut mestaruuden "arvoinen"... Se, että Broncos voitti, ei ole syy-seuraus-suhde siihen, että Peyton olisi tehnyt "kaiken tarvittavan". Peyton A) heitti todella helpon intterin red zonella --> vähintään 3p pois pelistä, B) fumble keskikentällä josta Panthers rokotti sitten FG:llä ---> yhteensä hänen turnoverit maksoivat joukkueelle 6 pinnaa. Sitten jos vähän mietitään, miten Denver sai pisteensä (tästä oli jo pari sivua sitten toinen palstalainen kanssani samaa mieltä, ja eihän siitä oikein eri mieltäkään voi olla)

Eka drive FG, hyökkyäksen ansiota, 3p.
Von Millerin sack/fumble ja TD, puolustus scooraa 7p.
Puntin palautus suoraan red zonella, hyökkäys ei etene, tulee potkumaali, 3p special teamseille.
Carolina epäonnistuu omassa FG:ssä, hyvä kenttäasetelma, Peyton parilla heitolla ja yhdellä CJ Andersonin juoksulla FG-alueelle, 3p hyökkäykselle.
Puolustus pakottaa fumblen, ja saa sen haltuun ihan parin jaardin päässä TD-alueesta. Anderson juoksee 1yrd TD.n..... Mie annan tän TD:n myös puolustukselle. 7p siitä, ja game over.

Peyton ja hyökkäys oli vastuussa kuudesta pinnasta. Heidän 3rd down lukemansa oli eilen 1/14(!!!). Total net yards on wikipedian mukaan 194(!!!, Steelersin peleissä pelkästään Antonio Brownilla on vastaava lukema :D) Broncosin hyökkäys sai kaikissa kolmessa playoff pelissä vähemmän jaardeja, kuin vastustajan hyökkäys. Onnittelut Wade Philipsille ja Gary Kubiakille, on hatunnoston arvoinen suoritus pelata voittavaa playoff-jefua ilman edes kelvollista hyökkäystä.Myös muuan Von Miller ja DeMarcus Ware ovat palkkansa ansainneet.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ja tuli vaan mieleen, että pitäisikö laittaa seuranta päälle missä päin maailmaa tulee näkösälle Carolinan "SB50 Champions"-paidat? Itse veikkaan jotain pakolaisleiriä...
Seurantaa helpottaa kun tietää miltä etsittävä materiaali näyttää.

Alkanut muuten ihmetyttää miksi tässä lajissa pelaajat oikein juoksevat puoliajalle koppiin (pl. SB)? Onko siellä lämpimiä pikkuleipiä tarjolla, vai mitä? En ole missään muussa lajissa törmännyt tällaiseen kiireeseen...
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Alkanut muuten ihmetyttää miksi tässä lajissa pelaajat oikein juoksevat puoliajalle koppiin (pl. SB)? Onko siellä lämpimiä pikkuleipiä tarjolla, vai mitä? En ole missään muussa lajissa törmännyt tällaiseen kiireeseen...
Tuota olen minäkin monta kertaa ihmetellyt, jopa tukevahkot valmentajatkin ottavat hölkkäaskeleita. Jos joku osaa tämän selittää, niin olen kiitollinen myös.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
No nyt kun tarkastellaan niin oikeastaan Brady hävisi tämän vuoden viimeisen pelinsä juuri viimeiseen draiviin, koska ei jumalana saanutkaan sitä palloa maalialueelle ja viime vuonna Brady ei ollut se Bowlin ratkaisija vaan se oli NE:n puolustus, joten tuostakin kunnia kuuluu oikeastaan ja pelkästään Butlerille ja oikeastaan NE:n koko suoritus oli aivan vääryys, vain siksi, että Seattle mokasi aivan täysin pelikutsussaan. Eli oikeastaan Mr. Clutch ei ole Mr. Clutchia nähnytkään.
Kyllä tulee taas niin järkyttävää sontaa. Ei kukaan voi aina onnistua, mutta Bradyn onnistumisprosentti on paljon parempi kuin muilla, ja jälleen kerran roudasi joukkueensa kuoleman porteilta, mutta valitettavasti tällä kertaa ei sitten lisäpisteyritys onnistunut. Ja tuon Super Bowlin voitti Brady, joka pelasi ehkä historian parhaan viimeisen neljänneksen ja nosti tuon joukkueen pitkältä takamatkalta voittoon. Butler sitten viimeisteli homman pysäyttämällä Seattlen hyökkäyksen. Täysin ansaitusti Brady sai tuostakin Super Bowlista MVP-tittelin.

Onko se mielestäsi Bradylle vahvuus, ettei hän osaa reagoida pelin sisällä, vaan toistaa samaa ja toivoo eri lopputulosta? Mies on ns. one-trick-pony, joka oli kusessa, koska hänen ei annettu tehdä sitä ainoaa asiaa, missä hän on hyvä. Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että esimerkiksi Rodgers olisi pystynyt Denverin puolustusta vastaan parempaan, jos hänellä olisi ollut käytössään Patriotsin hyökkäys.
Mitähän se Rodgers olisi tehnyt niin ihmeellistä? Heittänyt pari tuuri Hail Marya vai? Toisin kuin satunnaiskatsojat luulevat niillä ei ole mitään tekemistä kuupan kykyjen kanssa. Siitä tuo Hail Mary nimi tuleekin, että heitetään pallo End Zonelle ja toivotaan parasta, että joku rissu sen roudaa kotiin.

Jos Cam, joka on Wilsonin kanssa ylivoimaisesti parhaat liikkuvat kuupat, oli kusessa Denverin pass rushin/hyökkäyksenlinjan kanssa, niin ei Rodgerskaan olisi tehnyt yhtään mitään. Itseasiassa Rodgers olisi pelannut paljon huonommin kuin Cam ja Brady, kun ollaan nähty millaisessa kusessa mies on ollut Packersin linjan, joka on paljon parempi kuin Patsin, kanssa paljon Denverin puolustusta heikompia puolustuksia vastaan.
 

vade123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim, Patriots
On tämä vaan hieno ja erikoinen laji, kun kaikkien aikojen paras runkosarja QB voittaa toisen mestaruutensa pitkälti kivikovan puolustuksen ansiosta. Ensimmäisenä mestaruuskautenakaan Peyton Manning ei pelannut yhtä dominoivaa hyökkäspeliä kun esim. vuonna 2013 ja 2009, vaan Coltseilla oli melko tasapainoinen joukkue. Toisaalta SB-vastus Bears ei myöskään ollut yhtä kova joukkue kun vaikkapa vuoden 2009 Saints.

Kai täytyy myös leikkisästi todeta, ettei runkosarjan MVP titteliä kannata voittaa. Tällä kaudella jälleen yksi Super Bowlin hävinnyt MVP lisää kirjoihin Cam Newtonin myötä. 2000-luvulla SB:n hävinneitä MVP:tä ovat myös Tom Brady, Peyton Manning (x2), Shaun Alexander, Rich Gannon ja Kurt Warner. Tosin sama mies on viimeisin SB:n voittanut runkosarjan MVP kauden 2000 päätteeksi. Korjatkaa jos näissä tilastoissa joku meni pieleen.

Vaikka en itse suuri Peyton fani olekkaan, on miehen otteita ollut upea katsella varsinkin vuosina jolloin kapellimestarin no-huddle offense oli parhaimmillaan. First class quarterbackin johon harva tulee enää ikinä pystymään. Myös toisen mestaruuden miehelle suon.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Mitä palstaveljet ovat mieltä; meikäläisellä kun on ollut aina melko selvä mielipide, että silloin kun puolustuksen linja / tukimiehet säkittelevät pelinrakentajaa ja saavat nimeä lehteen on monesti syy itse asiassa takakentällä => cornerit & safetyt peittää kaikki receiverit niin, että QP ei vaan prkl voi syöttää palloa kun haluaa ja aika tekee tehtävänsä (kaikista linjoista pääsee läpi ajan kanssa). Ja kun tulee noita akrobaattisia syötönkatkoja ja niiden perään kaiken maailman sadetansseja niin monesti linja / tukimiehet ovat onnistuneet omassa hommassaan erinomaisesti ja saaneet QP:n hätäilemään heitossaan. Tavallaan siis kunnia menee vähän niinku "väärälle jampalle"?
Olet erittäin hyvin asian ytimessä.

Puhutaan usein "kolmen sekunnin säännöstä", mikä tarkoittaa takamiehille juuri tätä. Pidä oma pelaajasi kolme sekuntia kiinni. Sen jälkeen linjan tai blitzaavien tukimiesten on päästävä kiinni pelinrakentajaan. Joskus tätä ei tarvita, kun blitz onnistuu, mutta ihan normaalissakin pelitilanteessa tuo kolme sekuntia on se kriittinen aika.

Joskus hyökkäys näyttää helpolta ja puolustuksen takakenttä huonolta, jos QB onnistuu väistelemään taklaajat. Melkein parhaat pelaajat tässä ovat Ben Roethlisberger ja Aaron Rodgers, olematta kuitenkaan mitään Michael Vick -klooneja. Molemmat ovat hyvin maltillisia pocketissa, mutta silti ovat pienessä tilassa todella vaikeita taklattavia. He osaavat hakea sekunnin tai kaksi lisäaikaa menemättä paniikkiin, ja jos selviävät tuon kolmen sekunnin yli, niin aina on joku syötön vastaanottajista sen verran vapaana, että pystyvät juoksemaan itsensä vapaaksi, kun peli on jo hajonnut. Laitahyökkääjiä on lähes mahdotonta puolustaa enää sen jälkeen, kun heillä on vapaat kädet hakeutua paikkaan, minne heiton voi toimittaa. Cornerit pystyvät usein pitämään kiinni ensimmäisen tai toisen muuvin, sen jälkeen ollaan jo sellaisilla vesillä ettei oikein mikään auta.
 

vade123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim, Patriots
Olet erittäin hyvin asian ytimessä.

Puhutaan usein "kolmen sekunnin säännöstä", mikä tarkoittaa takamiehille juuri tätä. Pidä oma pelaajasi kolme sekuntia kiinni. Sen jälkeen linjan tai blitzaavien tukimiesten on päästävä kiinni pelinrakentajaan. Joskus tätä ei tarvita, kun blitz onnistuu, mutta ihan normaalissakin pelitilanteessa tuo kolme sekuntia on se kriittinen aika.

Joskus hyökkäys näyttää helpolta ja puolustuksen takakenttä huonolta, jos QB onnistuu väistelemään taklaajat. Melkein parhaat pelaajat tässä ovat Ben Roethlisberger ja Aaron Rodgers, olematta kuitenkaan mitään Michael Vick -klooneja. Molemmat ovat hyvin maltillisia pocketissa, mutta silti ovat pienessä tilassa todella vaikeita taklattavia. He osaavat hakea sekunnin tai kaksi lisäaikaa menemättä paniikkiin, ja jos selviävät tuon kolmen sekunnin yli, niin aina on joku syötön vastaanottajista sen verran vapaana, että pystyvät juoksemaan itsensä vapaaksi, kun peli on jo hajonnut. Laitahyökkääjiä on lähes mahdotonta puolustaa enää sen jälkeen, kun heillä on vapaat kädet hakeutua paikkaan, minne heiton voi toimittaa. Cornerit pystyvät usein pitämään kiinni ensimmäisen tai toisen muuvin, sen jälkeen ollaan jo sellaisilla vesillä ettei oikein mikään auta.

Juuri näin ja useinhan selostajat mainitsevat "coverage sack", eli ei ole lähellekkään vapaata miestä kenelle heittää, joten järkevintä pelinrakentajan vain ottaa säkitys. Tämä on myös pelinrakentajassa hyvä ominaisuus, varsinkin jos ikää alkaa olla ja liikkuvuus ei lähelläkään edellä mainittujen kavereiden tasoa. Kyse on joukkuelajista, mutta amerikkalaiset rakastavat tilastoja ja hyvä niin. Cornereille tietysti paras tilastomerkintä on INT, toiseksi paras blokattu heitto, mutta heittämättömiä palloja ei oikein voida tilastoida. Monesti kunnia tuosta tilastomerkinnästä menee säkityksen tehneelle linjamiehelle tai linebackerille niin kuin sanoitte. Hyvä corneri on monesti varsin näkymätön pelissä, kuten esimerkiksi Darrelle Revis. Mies ei kuitenkaan ole näkymätön salary capissa.
 

Butters

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Seahawks
Vähän sama juttu hyökkäyksen linjamiesten kanssa. Hankala tilastoida (tilastoja on mutta kukaan niitä ei tunne) mutta capissä näkyy.
 

Rocco

Jäsen
Vähän sama juttu hyökkäyksen linjamiesten kanssa. Hankala tilastoida (tilastoja on mutta kukaan niitä ei tunne) mutta capissä näkyy.
Hyökkäyksen linja on yksi ehkä vaikeimmin arvioitavissa oleva asia.

Sitä mitataan lähinnä ajassa, kauanko QB:lla on aikaa heittää, ja tietysti säkkien määrässä. Juoksupeleissä sen osalta, että montako taklausta tapahtuu linjan takana ja miten juoksujaardikeskiarvo näkyy. Linjaa arvioidaan eniten videon perusteella kuin tilastojen.

Hyökkäyksen linjaa on aliarvioitu todella pitkään, mutta aikojen edetessä arvostus on noussut, kun heittopeli on nostanut arvostustaan NFL:ssä. Juoksublokkaajia löytyy paljon helpommin kuin heittoblokkaajia, ja siksi isokokoiset ja liikkuvat linjamiehet ovat kultaakin arvokkaampia.
 

vade123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim, Patriots
New Englandin parhaiten palkattu pelaaja on tietysti left tackle Nate Solder. Tosin hän loukkaantui alkukaudesta, eikä voi tietää miten se vaikuttaa tuloihin. Tulospalkkaus on kaikilla se on varmaa, mutta ilmeisesti guaranteed salary on rapiat 20 miljoonaa dolsua parissa vuodessa. Kyllähän tuolla rahalla 5x pienempää palkkaa nostavaa Bradya jaksaa suojella.

Todella pikaisella ja suurpiirteisellä tutkimisella parhaiten palkatut left tacklet saavat puolet-2/3 enemmän kahisevaa blind siden suojaamisesta. Kertoo jotain kuinka tärkeitä pelaajia ne joukkueelle ovat.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
New Englandin parhaiten palkattu pelaaja on tietysti left tackle Nate Solder. Tosin hän loukkaantui alkukaudesta, eikä voi tietää miten se vaikuttaa tuloihin. Tulospalkkaus on kaikilla se on varmaa, mutta ilmeisesti guaranteed salary on rapiat 20 miljoonaa dolsua parissa vuodessa. Kyllähän tuolla rahalla 5x pienempää palkkaa nostavaa Bradya jaksaa suojella.

Itseasiassa NFL:ssä on aika vähän käytössä mikään "tulospalkkaus". Guaranteed salary on se osa sopimusta joka sinulle maksetaan, vaikka huomenna tulisi potkut. Solderin vuosipalkka Spotracin mukaan on 10m$, Bradyn 9m$. Bradyn diili on kaikkien aikojen aletarjous seuraa kohtaan. Markkinahinta olisi jossain 20m$ kaudesta. Tosin miehellä on varaa antaa jengille siimaa kun muija tienaa enemmän. Ja saapahan parempaa jengiä ympärille.

EDIT: Peytonilla itseasiassa oli tälle kaudelle tulospalkkausta sopimuksessa. Häntä pyydettiin tiputtamaan liksaansa, ja neuvotteluissa 4m$ peruspalkkaa muutettiin kahdeksi bonuseräksi. Konferenssivoitosta ja SB-voitosta molemmista tuli 2m$ bonus.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Itseasiassa NFL:ssä on aika vähän käytössä mikään "tulospalkkaus". Guaranteed salary on se osa sopimusta joka sinulle maksetaan, vaikka huomenna tulisi potkut. Solderin vuosipalkka Spotracin mukaan on 10m$, Bradyn 9m$. Bradyn diili on kaikkien aikojen aletarjous seuraa kohtaan. Markkinahinta olisi jossain 20m$ kaudesta. Tosin miehellä on varaa antaa jengille siimaa kun muija tienaa enemmän. Ja saapahan parempaa jengiä ympärille.

Sulla jäi nyt allekirjoitusbonukset huomioimatta, onhan sekin osa kokonaisliksaa. Esim. Bradylläkin 18 M$ allekirjoitusbonus joka jaetaan caphitissä tasaisesti sopimusvuosille eli 6 M$ per kausi allekirjoitusbonusta. Kokonaisuutena caphit siis 14, 15 ja 16 miljoonaa per kausinykyisen sopimuksen aikana. Halpaa, muttei sentään niin halpaa kuin 9 M$ olisi :D

Allekirjoitusbonus on sitä "guaranteed" rahaa, se on jo maksettu ja sitä voi joutua maksamaan takaisin vain jos pelaaja rikkoo sopimuksensa ehtoja (kuten eläköityy omasta halustaan tai perseilee itsensä linnaan). Muut osat palkasta ja bonuksista on hyvin vahtelevin ehdoin "guaranteed" (sopimuksesta toiseen). Allekirjoitusbonus on se joka sitoo eniten sekä seuraa että pelaajaa, koska potkujen tullessa seuralle jää loput allekirjoitusbonuksesta seuraavan kauden palkkakattoa vastaan laskettavaksi ja toisaalta pelaaja joutuu maksamaan siitä "ansaitsematta jääneen osan" takaisin jos rikkoo sopimuksensa.


Yleisimmät muut bonukset on

roster bonus = pelaaja on joukkueen pelaajalistalla tiettynä päivänä vuodesta, yleensä ennen kauden alkua, eli pakottaa joukkueen tekemään ratkaisun pelaajan suhteen hyvissä ajoin, koska roster bonus on jo maksettu ja lasketaan palkkakattoon jos potkut annetaan merkityn päivän jälkeen. Tuo pelaajalle turvaa aina kuluvan kauden ajaksi, muttei pidemmälle. Toisaalta voi lisätä potku-uhkaa, jos esitykset/kunto on olleet kyseenalaisia ->joukkue hankkituu eroon ennen roster bonuksen maksamista minimoidakseen riskin.

workout bonus = maksetaan pelaajalle siitä, että tekee kauden ulkopuolella tapahtuvan harjoittelunsa joukkueen valvonnassa tai määrittelemässä paikassa. Muutoinhan kauden ulkopuolellavoi kukintreenata kuten haluaa ja osa asuukin ihan eri puolella maata. Eli work out bonuksilla joukkue käytännössä varmistaa että pelaaja tulee harjoittelemaan joukkueen tiloihin kauden ulkopuolellakin.
 

vade123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim, Patriots
Joo katoin tuon Bradyn palkan väärin, mutta hän on downgreidannut oman palkkansa jo jokunen vuosi. Ja kun alkoi tarkemmin tutkimaan yleisimpiä palkkoja, niin tulospalkkaus onkin aika pienessä osassa. Varmaan suuremmassa osassa ovat kuitenkin pienemmän palkan ukoilla. Sikäli kaikki on kuitenkin suhteellista, kun Peyton ja Tom vois pelata vaikka ilmasiksi, ja silti tienaisivat eri mainossopimuksilla useamman miljoonan.

Monta järjetöntä sopimusta tuolta paistaa, ehkä suurimpana Jay Cutler ja varsinkin Ndamukong Suh sekä Robert Griffin III. En ymmärrä Suh:n tasoa edes puoliks tuon palkan eteen. Griffin III:n historia on erilainen, eikä hän niin paljo ole saanutkaan. Oikeastaan loppuelämän elintason pystyy varmistamaan QB joka pelaa rookie-sopimuksella esim. kaksi ekaa vuotta loistavasti, mutta sen jälkeen taso voi laskea. Kyllä jokaisella suomalaisella pitäis olla vastaavia bonuksia siitä että tekee töitä töissä:) No joo tässä kohtaa workout bonus on periaattessa lomalla työssäoloa.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Joo katoin tuon Bradyn palkan väärin, mutta hän on downgreidannut oman palkkansa jo jokunen vuosi. Ja kun alkoi tarkemmin tutkimaan yleisimpiä palkkoja, niin tulospalkkaus onkin aika pienessä osassa. Varmaan suuremmassa osassa ovat kuitenkin pienemmän palkan ukoilla. Sikäli kaikki on kuitenkin suhteellista, kun Peyton ja Tom vois pelata vaikka ilmasiksi, ja silti tienaisivat eri mainossopimuksilla useamman miljoonan.

Monta järjetöntä sopimusta tuolta paistaa, ehkä suurimpana Jay Cutler ja varsinkin Ndamukong Suh sekä Robert Griffin III. En ymmärrä Suh:n tasoa edes puoliks tuon palkan eteen. Griffin III:n historia on erilainen, eikä hän niin paljo ole saanutkaan. Oikeastaan loppuelämän elintason pystyy varmistamaan QB joka pelaa rookie-sopimuksella esim. kaksi ekaa vuotta loistavasti, mutta sen jälkeen taso voi laskea. Kyllä jokaisella suomalaisella pitäis olla vastaavia bonuksia siitä että tekee töitä töissä:) No joo tässä kohtaa workout bonus on periaattessa lomalla työssäoloa.

Toki usein noita sopimuksia uudelleenjärjestellään erinäisistä syistä. Ja tosiaan nuo supertähti -luokan pelinrakentajat on siinä asemassa, että voivat halutessaan joustaa palkastaan, koska pitkät ja uran loppumisen yli ulottuvat mainossopimukset turvaavat tuloja mmyöhemminkin ja ovat myös (ilman omaa perseilyä) liigan kiiltokuvapoikia jossain suhteessa myöhemminkin. Suurelle osalle pelaajista kuitenkin urat ovat lyhyitä ja arvaamattomia ja maksimitulot halutaan varmistaa. Ikävän suuri osa jenkkien suurissa liigoissa pelaavista on konkurssissa uran jälkeen erinäisistä syistä :(

Suh pääsi tosiaan rahastamaan melkoisen tilin, kun Dolphins halusi näyttää "muskelia" siirtomarkkinoilla... Ensimmäinen vuosi oli halpa, mutta ensikaudella järjetön 28,6 milljoonan caphit. Se voi pakottaa Miamin uudelleenjärjestelemään sopimusta, mikä taas on Suhille hyvä, koska saa todennäköisesti vielä lisää "guaranteed" rahaa...

Jay Cutler on mielenkiintoinen tapaus myös. Ilmeisesti Chicagossa ei ollut sopimuksen tekohetkellä luottoa draftissa varattavaan vuosikertaan kun ställainen jatkosopimustehtiin. Sopimuksessa ei kuitenkaan ole juurikaan "guaranteed" rahaa enää ensikauden jälkeen joten Bears pystyy antamaan miehelle potkut kunhan parempi vaihtoehto löytyy. Ison tilin päässyt kuitenkin jo nyt tekemään kuulumatta oikeastaan koskaan huippupelaajien harvaan joukkoon. Ylittää 100 miljoonan dollarin ura-ansiot ensikaudella.

RG3:n sopimus on ihan vaan tulokassopimus, sen rahallinen arvo tulee oikeastaan suoraan annettuna sen mukaan millä numerolla pelaaja on draftattu. Reippaat 21 miljoonaa sai RG3 neljästä kaudesta ja siitä allekirjoitusbonusta yli 13 miljoonaa. Toivottavasti ei ole kaikkia rahoja hassattu koska tulevaisuuden yllä on synkkiä pilviä. Ensivuoden 16+ miljoonaa (joka esim spotracissa näkyy) on tulokassopimuksen viidennen vuoden optio, jonka Redskins käytti. Se ei kuitenkaan ole "guaranteed" vielä ennen uuden liigavuoden alkua, minkä vuoksi he pystyvät antamaan miehelle potkut. Itseasiassa tämä valtava optio on suurin syy siihen ettei mies päässyt lainkaan pelaamaan menneellä kaudella, sillä heikot otteet harjoitusotteluissa + loukkaantuminen sai joukkueen pelkäämään uutta ja pahempaa loukkaantumista joka estäisi sopimuksen purkamisen.
 

vade123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim, Patriots
Toki usein noita sopimuksia uudelleenjärjestellään erinäisistä syistä. Ja tosiaan nuo supertähti -luokan pelinrakentajat on siinä asemassa, että voivat halutessaan joustaa palkastaan, koska pitkät ja uran loppumisen yli ulottuvat mainossopimukset turvaavat tuloja mmyöhemminkin ja ovat myös (ilman omaa perseilyä) liigan kiiltokuvapoikia jossain suhteessa myöhemminkin. Suurelle osalle pelaajista kuitenkin urat ovat lyhyitä ja arvaamattomia ja maksimitulot halutaan varmistaa. Ikävän suuri osa jenkkien suurissa liigoissa pelaavista on konkurssissa uran jälkeen erinäisistä syistä :(

Suh pääsi tosiaan rahastamaan melkoisen tilin, kun Dolphins halusi näyttää "muskelia" siirtomarkkinoilla... Ensimmäinen vuosi oli halpa, mutta ensikaudella järjetön 28,6 milljoonan caphit. Se voi pakottaa Miamin uudelleenjärjestelemään sopimusta, mikä taas on Suhille hyvä, koska saa todennäköisesti vielä lisää "guaranteed" rahaa...

Jay Cutler on mielenkiintoinen tapaus myös. Ilmeisesti Chicagossa ei ollut sopimuksen tekohetkellä luottoa draftissa varattavaan vuosikertaan kun ställainen jatkosopimustehtiin. Sopimuksessa ei kuitenkaan ole juurikaan "guaranteed" rahaa enää ensikauden jälkeen joten Bears pystyy antamaan miehelle potkut kunhan parempi vaihtoehto löytyy. Ison tilin päässyt kuitenkin jo nyt tekemään kuulumatta oikeastaan koskaan huippupelaajien harvaan joukkoon. Ylittää 100 miljoonan dollarin ura-ansiot ensikaudella.

RG3:n sopimus on ihan vaan tulokassopimus, sen rahallinen arvo tulee oikeastaan suoraan annettuna sen mukaan millä numerolla pelaaja on draftattu. Reippaat 21 miljoonaa sai RG3 neljästä kaudesta ja siitä allekirjoitusbonusta yli 13 miljoonaa. Toivottavasti ei ole kaikkia rahoja hassattu koska tulevaisuuden yllä on synkkiä pilviä. Ensivuoden 16+ miljoonaa (joka esim spotracissa näkyy) on tulokassopimuksen viidennen vuoden optio, jonka Redskins käytti. Se ei kuitenkaan ole "guaranteed" vielä ennen uuden liigavuoden alkua, minkä vuoksi he pystyvät antamaan miehelle potkut. Itseasiassa tämä valtava optio on suurin syy siihen ettei mies päässyt lainkaan pelaamaan menneellä kaudella, sillä heikot otteet harjoitusotteluissa + loukkaantuminen sai joukkueen pelkäämään uutta ja pahempaa loukkaantumista joka estäisi sopimuksen purkamisen.

Juu useimmilla pelaajilla se on parin vuoden aikaikkuna milloin pitää periaatteessa loppuelämän elantonsta tienata. NFL-ura voi oikeastaan loppua milloin vaan loukkaantumiseen tai siihen ettei saa enää uutta sopimusta. Vaikka olis periaatteessa tyytyväinen menestyvässä franchisessa, niin menestyvaiheessa on vaan vaihdettava sinne missä raha on. Suh, Erik Decker, Darrelle Revis, Julius Thomas, Shane Vereen jne. ovat kaikki vaihtaneet menestyvästä ympäristöstä isomman palkkakuitin perään. Onneksi NFL:ssä vuosittainen pelaajaruletti on vähän pienempi kuin esim. NHL:ssä ja kauden mittaan traideja ei pelin luonteen takia juuri tapahdu. Myös rookie tai free-agent signaukset pelaavaan kokoonpanoon ovat paljon yleisempiä kuin NHL:ssä.

Harva pelaaja on enää laskevan trendin jälkeen nousut NFL:n tasolla huippupelaajaksi varsinkaan puolustuksen tai hyökkäyksen linjassa. Pitkä rb-ura on myös harvinainen, sillä keho ei yksinkertaisesti kestä kaikkea sitä rankaisua vaikka varsinaisia pahoja loukkaantumisia ei oliskaan. Joka vuosi draftataan iso määrä pelaajia jotka selviävät pelaavaan kokoonpanoon, joten toiselta puolelta perälauta aukeaa ja ukkoja putoaa ilman sopimusta. Sen jälkeen on helposti tyhjän päällä ellei miljoonat ole kertyntyt (tai pysyneet) pankkitilillä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
http://www.nfl.com/news/story/0ap30...-jerod-mayo-announces-retirement-on-instagram
Mayo on lopettanut. Mies ei pysynyt enää viime vuosina kasassa ja oikea päätös mieheltä. Kunnossa ollessaan oli erinomainen LB ja suuri johtaja Patsin pukukopissa.

https://www.washingtonpost.com/news...d-the-sexual-assault-story-that-wont-go-away/
Peyton Manning on nyt melkoisessa pyörityksessä ja miehen puhtoinen maine on isossa vaarassa. Aiemmin miestä syytettiin steroidien käytöstä, kun hänen kotiinsa oli toimitettu hänen vaimonsa nimellä steroideja.

Nyt onkin sitten enemmänkin todisteita, kun miestä syytetään seksuaalisesta häirinnästä opiskeluaikoinaan naispuolista valmentajaa kohtaa. Peyton oli laittanut vehkeensä kyseisen valmentajan kasvoille. Archie Manning on yrittänyt vuosien ajan peitellä tätä hinnalla millä hyvänsä ja he olivat sopineet salassapitosopimuksen kyseisen naisen kanssa, mutta Manningit menivät itse rikkomaan tätä puhumalla tapahtuneesta kirjassaan. Kirjassa Manningit väittävät että kyseessä oli epäonnistunut mooning joukkuetoverille, mutta nyt on tullut oikea totuus esiin. Tämä joukkuetoverikin on sanonut ettei kyseessä ollut mikään epäonnistunut mooning hänelle ja käskenyt Manningin miehistyä ja myöntää tekonsa.

Itse en ole ikinä ymmärtänyt miksi Manningin perhettä on pidetty puhtoisina jalkapallon jumalina. Manningit ovat aina olleet kylmiä ja laskelmoivia omanetunsa hakioita. Varsinkin isä-Manning on vaikuttanut todelliselta kusipäältä, kruununa kun miehelle ei käynyt että Eli pelaisi hänet varanneessa San Diegossa ja pakotti heidät kauppaamaan hänet Giantsiin.
 

vade123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim, Patriots
http://www.nfl.com/news/story/0ap30...-jerod-mayo-announces-retirement-on-instagram
Mayo on lopettanut. Mies ei pysynyt enää viime vuosina kasassa ja oikea päätös mieheltä. Kunnossa ollessaan oli erinomainen LB ja suuri johtaja Patsin pukukopissa.

Harmittava uutinen, sillä itse pidin miehestä todella paljon, vaikka oli tosiaan vaikeaa pysyä koko kautta pelikunnossa.

https://www.washingtonpost.com/news...d-the-sexual-assault-story-that-wont-go-away/
Peyton Manning on nyt melkoisessa pyörityksessä ja miehen puhtoinen maine on isossa vaarassa. Aiemmin miestä syytettiin steroidien käytöstä, kun hänen kotiinsa oli toimitettu hänen vaimonsa nimellä steroideja.

Nyt onkin sitten enemmänkin todisteita, kun miestä syytetään seksuaalisesta häirinnästä opiskeluaikoinaan naispuolista valmentajaa kohtaa. Peyton oli laittanut vehkeensä kyseisen valmentajan kasvoille. Archie Manning on yrittänyt vuosien ajan peitellä tätä hinnalla millä hyvänsä ja he olivat sopineet salassapitosopimuksen kyseisen naisen kanssa, mutta Manningit menivät itse rikkomaan tätä puhumalla tapahtuneesta kirjassaan. Kirjassa Manningit väittävät että kyseessä oli epäonnistunut mooning joukkuetoverille, mutta nyt on tullut oikea totuus esiin. Tämä joukkuetoverikin on sanonut ettei kyseessä ollut mikään epäonnistunut mooning hänelle ja käskenyt Manningin miehistyä ja myöntää tekonsa.

Itse en ole ikinä ymmärtänyt miksi Manningin perhettä on pidetty puhtoisina jalkapallon jumalina. Manningit ovat aina olleet kylmiä ja laskelmoivia omanetunsa hakioita. Varsinkin isä-Manning on vaikuttanut todelliselta kusipäältä, kruununa kun miehelle ei käynyt että Eli pelaisi hänet varanneessa San Diegossa ja pakotti heidät kauppaamaan hänet Giantsiin.

No kuka nuori collegestara nyt ei olis vähän hölmöilly. Siis oikeesti nuo QB:t on aika isoja julkkiksia yliopistoissaan, osavaltiossaan ja itse asiassa koko maassa. Samalla ikää on ollut hädin tuskin 20v. Tietysti on ollut tyhmä teko, mutta tuskin tuon valmentajan mielenterveys on tuosta järkkynyt, enemminkin toisin päin:)

Ja kasvuhormoneista, kuinka moni oikeasti uskoo ettei NFL:ssä lähes kaikki käyttäisi?? Jännä miten rookie-kaudella ukkojen paino voi nousta 10kg ja samalla nopeus lisääntyä. Testejäkin on ja tuomioita jaetaan. Violation of banned substance abuse policy on aika yleinen syy parin ottelun pelikieltoon. Suomessa tietyissä lajeissa tämä ymmärrettäis dopingiks ja syylliset nöyryytettäis julkisesti. Toki NFL:ssä kiellettyihin aineisiin luetaan myös huumeet. Mutta juna kulkee ja let's play ball...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös