Mainos

NFL season 2013–2014

  • 114 630
  • 713
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Lätkän osalta itsellä toiminut hyvin ja olen tyytyväinen.

Mutta toinen syy tämän ostamiselle oli tuo NFL ja olen ihmetellyt kun noita pelejä ei tule jälkilähetyksinä mihinkään. Lähtin palautetta ja sain tällaisen vastauksen.

Hei,

kiitos viestistäsi. Tällä hetkellä NFL:n lähetykset tulevat Ruudussa vain
suorana eikä jälkilähetyksiä ole tarjolla.
Otamme tämän kommentin huomioon kun kehitämme palvelua eteenpäin.

Ystävällisin terveisin,

Jutta Harjunen
Asiakasneuvoja
Ruudun asiakaspalvelu

No voihan v... kiva kun nuo tulee melkein kaikki yöllä joten laittakaa pliis palautetta että haluatte nuo myös jälkilähetyksinä, niin ehkä ne jopa tutkii asiaa.

Kiitos!

Jep, olisihan tuo nyt aivan saakelisti mukavempi kun kaikki pelit pystyisi katsomaan myös jälkilähetyksinä. Aina ei jaksa valvoa läpi yön...
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä toivon ettei kukaan hanki mitään Viasatia NFL:n takia, tai ettei ainakaan siitä kenellekään kerro. Ihan vaan siitä syystä etteivät keksi yrittää uittaa NFL:ää jonkun saatanan Viaplayn taakse, kuten kävi NHL:lle.

GamePass on sitä myöten hieno keksintö, että ei veri kierrä jos se viedään. Briteissähän jengillä on jo käytössä raiskattu versio, paikallisen Sky:n näyttämät ottelut on palvelusta blokattu.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
GamePass on sitä myöten hieno keksintö, että ei veri kierrä jos se viedään. Briteissähän jengillä on jo käytössä raiskattu versio, paikallisen Sky:n näyttämät ottelut on palvelusta blokattu.
Tämän takia siellä jää myös mm. playoffit ja bowli GamePassin kautta näyttämättä. Jos Viasat samankaltaiset oikeudet ostaisi, jossa Suomen GamePassin sisältöä alettaisiin rajoittamaan, niin katkeroituisin todella pahasti Viasatille. Mutta onneksi taitaa olla vielä sen verran vähän mielenkiintoa lajia kohtaan täällä Suomessa, ettei se taida olla ihan lähitulevaisuuden ongelma.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Pari sanaa Ravensseista;

- Ei lähtenyt juoksupeli oikein Billsejä vastaan. Nyt on lupa virallisestikin huolestua. Paljon riippuu linjasta ja omaan silmään pakko syyttää keskustaa. Gino Gradkowski ei pysty pitämään tonttiaan centterinä, oli sitten heitto tai juoksu, kaveria työnnetään taaksepäin. Melko raakaa touhua, yksikertaisesti kaveri jyrätään. Tiedossahan oli että Gino ei ole mikään isoin ja painavin centteri, mutta että pitäisi pikkasen saada pushia välillä myös eteenpäinkin. A.Q.Shipleyn aika astua esiin?

- Ravens hankki Eugene Monroen Jagseista. Vaihdossa meni 4 ja 5.kierroksen vuorot. Positiiviset jutut: 26v, LT, viime vuonna oli käsittääkseni rankattu jossain statistiikka palveluissa 10 parhaan LT:n joukkoon. Jags on maksanut tämän kauden palkan lähes kokonaan (jäikö sinne 550k maksettavaa ravenseille, ei paha cap hit tästä vuodesta). Menetettyjä varausvuoroja ei hirveän ikävä tule, koska Ravens tulee saamaan reilusti compensatory pickejä ensi vuonna. Negatiiviset jutut: tämän kauden jälkeen FA, joten vaarana on menettää kaveri jo heti kauden jälkeen. Silti, hinta yhdestäkin kaudesta olisi pieni ja jos lähtee, niin sieltä on kuitenkin compensatory pickiä tulossa hänestäkin. McKinnie ei mielestäni kyllä ole täysin syy linjan huonoon peliin, mutta ei kaveri kyllä ole samalla tasolla ollut kuin viime vuoden pleijareissa (toki sitä ei ole koko muukaan linja Yanda lukuunottaen). McKinniellä on kyllä ikääkin 34 vuotta, että tässä haettiin varmasti longterm ratkaisua LT tontille. Mitä Monroesta on tullut luettua niin kaveri on käsittääkseni täysin McKinnien vastakohta siinä mielessä, että kaveri viihtyy luokkahuoneessa, punttisalilla ja on melko friikki ruokien suhteen (hyvässä mielessä).

- Flacco 5 intteriä. Ei huolta tämän suhteen. Olemattomalla juoksu- ja linjapelillä näitä tuleekin (joskin hitosti liikaa toki). Olisihan kaveri voinut toki heittää pallon sivurajoista pihallekin parissa intterissä, mutta tavallaan nuo intterit salli, sillä ainoa asia millä billsejä vastaan edettiin oli heittäminen ja monesti vielä tiukkoihin paikkoihinkin.

- Puolustus = Suggs. Ok, Jimmy Smith pelasi huippupelin myös ja Daryl Smithille pieni plussa, joskin hänkin juoksua vastaan oli aika hukassa. Suggs vetäisi 17 taklausta joista 13:sta vastustaja sai alle 3 yardia kasaan. Päälle pari qb hittiä ja yksi sack. Suggs on tahdissa vetää 126 taklausta ja 16 säkkiä tälle kaudelle. Muutoin oli toki todella heikkoa, juoksua ei saatu pysäytettyä ja täten EJ Manuel sai heitellä melko rauhassa harvakseltaan. Ei sen näin pitänyt mennä...

Siellä on valmennusjohto heittänyt ns. haasteetta median kautta joukkueelle. Saa nähdä miten porukka vastaa. Kun Flacco on heittänyt 3 intteriä tai enemmän, niin niitä seuraavissa peleissä qb rating onkin keskiarvoltaan ~125. Toki tämäkin voi nyt sitten muuttua, toivottavasti ei. Dolphins on kyllä kovassa iskussa, joskin sielläkin hyökkäys on hieman yskinyt. AFC North on kyllä mielenkiintoisessa tilanteessa ja siellä kaikki ovat hiukan alisuorittaneet (paitsi Browns). Mutta tilanne on vielä täysin auki kaikille joukkueille.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Collegecoachit ovat yleensä pelaajaläheisempiä, sillä motivaatiota treenata ja pelata hyvin riittää enemmän kuin 10 miljoonaa kaudesta jokatapauksessa takovalla skilipelaajalla. Veteraaneilla on taipumus taantua ja nälkä loppuu aikanaan kun joukkue junnaa samoilla recordeilla vuodesta toiseen. Mielestäni kunnon perseellepotkija on tästä syystä enemmän kuin toivottu juttu joukkueessa. Eri juttu on se, että esim. Tony Dungy (tosin Manningilla voittaa myös Denver tällä hetkellä) ja Pete Carroll mm. edustavat hyvin erilaista lähestymistapaa joukkueidensa valmennukseen ja ovat esimerkkejä siitä, että pehmeämmälläkin linjalla voi pärjätä. Tuon Parcellsin koulukunnan meriitit ovat kuitenkin sitä luokkaa, että niitä ei voi sivuuttaa, jos ns. optimaalista valmennusta nfl:ssä halutaan etsiä.
En näe, että Schianon ongelma olisi siinä, että hän olisi liiallinen "perseellepotkija". Vaan pikemmin siinä, että on ihan hullu kontrollifriikki. Ymmärtääkseni kaikki NFL-koutsit ovat sitä jossain määrin, mutta ehkä Schianolla tämä mikromanagerointi menee jo liian pitkälle. Yleensähän collegekoutsien ongelma on nimenomaan siinä, että collegessa päävalmentaja on lähes tulkoon kuin jumala, hänen sanansa on laki ja hän päättää kaikesta mitä joukkueessa tapahtuu. Päävalmentaja on auktoriteetti numero yksi, jolla on oikeasti valtaa pelaajiin kahdesta syystä, A) pelaajat ovat parikymppisiä pojankloppeja, B) päävalmentaja pystyy toiminnallaan vaikuttamaan pelaajien NFL-tulevaisuuteen peluutuspäätöksillä sekä kommunikoimalla NFL-skouttien kanssa. NFL:ssä tilanne on kuitenkin toinen, pelaajat ovat ne todelliset starat valmentajien sijasta ja tienaavat kymmenkertaisia summia valmentajiin verrattuna. NFL:ssä tapahtuu joka viikko asioita johon päävalmentaja ei pysty vaikuttamaan, mm. medialla on ihan erilainen asema NFL:ssä kuin collegessa. Monet collegecoachit eivät ole valmiita tähän muutokseen, tilanteeseen jossa heidän auktoriteettinsa ei olekaan enää niin ehdoton.

Tuskin mitään yhtä optimaalista valmennustyyliä NFL:ssä on olemassa. Jos voittoja tulee, toimii mikä vain valmennustyyli. Parcellsin koulukunnasta on tullut monia menestyksekkäitä valmentajia, mutta veikkaisin Belichickin ja kumppanien omaavan kuitenkin sen verran pelisilmää, että osaavat tietyissä tilanteissa antaa hieman siimaakin. Ei joukkuetta voi johtaa jatkuvalla "tough love" mentaliteetilla. Tony Dungyn coaching tree on toinen esimerkki siitä miten NFL-joukkuetta voi johtaa. Ainakin Lovie Smith ja jossain määrin Mike Tomlin kuuluvat tähän koulukuntaan. Tässä ideologiassa pelaajia kohdellaan aikuisina miehinä, joilta odotetaan sen mukaista käytöstä. Pelaajille annetaan ehkä enemmän vapauksia, mutta samalla ollaan kuitenkin tiukkoja kun tarvitsee olla. Dungy ainakin oli kuuluisa siitä, ettei koskaan huutanut pelaajilleen. Reggie Wayne taisi joskus sanoa, että pelaajat eivät halunneet missään tilanteessa pettää Dungyn luottamusta.

Yksi näkökulma asiaan on se, että NFL:ssä pelaajat arvostavat valmentajaa, joka kykenee antamaan pelaajille "winning edgen". Oli se sitten joku taktinen juttu tai kyky motivoida pelaajia. Koutsilta hyväksytään melkein mitä tahansa, jos se tekee pelaajista parempia ja auttaa joukkuetta voittamaan. Tampassa Schiano ei ainakaan tällä hetkellä tuo Bucsille tätä "winning edgea". Jos Buccaneers voittaisi pelejä, olisi Schianon valmennustyyli pieni hinta maksettavaksi voitetuista peleistä. Nyt kun voittoja ei tule, alkavat pelaajat miettiä, että miksi sitä paskaa pitäisi kestää ilman, että palkinto näkyy voittosarakkeessa.
 
Viimeksi muokattu:

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Freeman saattaa hyvinkin löytää itsensä Buffalosta. Torstai-illan matsissa Billsin hyökkäys lakkasi olemasta Manuelin loukkaannuttua.

Tilanne on nyt se, että Manuelilla on sivusiteen venähdys, joka ei vaadi leikkausta, mutta joka pitää hänet sivussa eri lähteistä riippuen jotain 4 ja 8 viikon väliltä. Jeff Tuel ei ole NFL-tason QB, ei edes backup.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
En näe, että Schianon ongelma olisi siinä, että hän olisi liiallinen "perseellepotkija". Vaan pikemmin siinä, että on ihan hullu kontrollifriikki. Ymmärtääkseni kaikki NFL-koutsit ovat sitä jossain määrin, mutta ehkä Schianolla tämä mikromanagerointi menee jo liian pitkälle. Yleensähän collegekoutsien ongelma on nimenomaan siinä, että collegessa päävalmentaja on lähes tulkoon kuin jumala, hänen sanansa on laki ja hän päättää kaikesta mitä joukkueessa tapahtuu. Päävalmentaja on auktoriteetti numero yksi, jolla on oikeasti valtaa pelaajiin kahdesta syystä, A) pelaajat ovat parikymppisiä pojankloppeja, B) päävalmentaja pystyy toiminnallaan vaikuttamaan pelaajien NFL-tulevaisuuteen peluutuspäätöksillä sekä kommunikoimalla NFL-skouttien kanssa. NFL:ssä tilanne on kuitenkin toinen, pelaajat ovat ne todelliset starat valmentajien sijasta ja tienaavat kymmenkertaisia summia valmentajiin verrattuna. NFL:ssä tapahtuu joka viikko asioita johon päävalmentaja ei pysty vaikuttamaan, mm. medialla on ihan erilainen asema NFL:ssä kuin collegessa. Monet collegecoachit eivät ole valmiita tähän muutokseen, tilanteeseen jossa heidän auktoriteettinsa ei olekaan enää niin ehdoton.

Tuskin mitään yhtä optimaalista valmennustyyliä NFL:ssä on olemassa. Jos voittoja tulee, toimii mikä vain valmennustyyli. Parcellsin koulukunnasta on tullut monia menestyksekkäitä valmentajia, mutta veikkaisin Belichickin ja kumppanien omaavan kuitenkin sen verran pelisilmää, että osaavat tietyissä tilanteissa antaa hieman siimaakin. Ei joukkuetta voi johtaa jatkuvalla "tough love" mentaliteetilla. Tony Dungyn coaching tree on toinen esimerkki siitä miten NFL-joukkuetta voi johtaa. Ainakin Lovie Smith ja jossain määrin Mike Tomlin kuuluvat tähän koulukuntaan. Tässä ideologiassa pelaajia kohdellaan aikuisina miehinä, joilta odotetaan sen mukaista käytöstä. Pelaajille annetaan ehkä enemmän vapauksia, mutta samalla ollaan kuitenkin tiukkoja kun tarvitsee olla. Dungy ainakin oli kuuluisa siitä, ettei koskaan huutanut pelaajilleen. Reggie Wayne taisi joskus sanoa, että pelaajat eivät halunneet missään tilanteessa pettää Dungyn luottamusta.

Yksi näkökulma asiaan on se, että NFL:ssä pelaajat arvostavat valmentajaa, joka kykenee antamaan pelaajille "winning edgen". Oli se sitten joku taktinen juttu tai kyky motivoida pelaajia. Koutsilta hyväksytään melkein mitä tahansa, jos se tekee pelaajista parempia ja auttaa joukkuetta voittamaan. Tampassa Schiano ei ainakaan tällä hetkellä tuo Bucsille tätä "winning edgea". Jos Buccaneers voittaisi pelejä, olisi Schianon valmennustyyli pieni hinta maksettavaksi voitetuista peleistä. Nyt kun voittoja ei tule, alkavat pelaajat miettiä, että miksi sitä paskaa pitäisi kestää ilman, että palkinto näkyy voittosarakkeessa.
Luettelen tässä joukon NFL-valmentajia, joiden valmennustyyliä en näe erityisen pehmeänä ja voin tarvittaessa perustella valintani. Bill Belichick, Tom Coughlin, Sean Payton, Jim Schwartz, Rex Ryan, Joe Philbin, John Fox, Ron Rivera, Mike Shanahan, Jim Harbaugh, Andy Reid. Entisistä head coacheista esim. Jon Gruden, Herm Edwards, Mike Holmgren, Ken Whisenhunt, Todd Haley, Jack Del Rio, Bill Cowher, Brian Billick, Mike Martz, Josh McDaniels, Tony Sparano.

Sitten kun mainitsit Mike Tomlinin ja Lovie Smithin niin kyseisillä kavereilla on ollut todella kovat puolustuksen leaderit vetämässä yksiköitään. Eaglesissa aikoinaan Dawkins piti sen verran kovaa kuria rookieille puolustuksen huddlessa, että Jim Johnsonin ei tarvinnut pitää pelikuria yllä, vaan keskittyä blitzien kirjoitteluun. John Harbaughilla Baltimoressa kyseistä hommaa hoiti Ray Lewis vuosia, josta Harbaugh Lewisia on dokkareissa kiitellytkin. Brian Urlacherin huddlessa mäiskitään päähän, jos ei kentällä olla hereillä. Itse en ainakaan perseilisi kyseisten kaverien kanssa kentällä. IMO jokaisen jenkkifutisjoukkueen imagoon kuuluu pelata kovaa, fiksusti ja olla hereillä pelissä. Iskeä kovaa, olla henkistä betonia jne. Tällaisen mentaliteetin saaminen vaatii hieman kovempaa otetta ja kuria - siis silloin kun siihen on syytä. On tiettyjä asioita, joita hyökkäyksessä tai puolustuksessa ei tehdä. Pelikutsuja noudatetaan 100 %, tehdään viimeisen päälle tarkkaa työtä tekniikan kanssa, tarkkaavaisuus siitä, mitä hyökkäys tai puolustus tekee, on 100 %. Yksikin tyhmä peli voi maksaa koko joukkueelle voiton.

Mitä Schianoon tulee, edellä mainittu selittää hyvin paljon sitä, mitä Schiano on urallaan tehnyt ja millä tavalla Tampaa valmennetaan. Tampaan mennessä Schiano näki ilmeisesti löysästi pelaavan joukkueen, johon tarvitaan kovuutta lisää. Ilmeisesti Freemanissa Schiano näkee valittavan, kurittoman ja ehkä jopa löysän pelinrakentajan, josta haluaa eroon. Kun katsoo 2000 luvulta tähän päivään super bowlin voittaneiden joukkueiden hyökkäyksiä (helvetin kurinalaisia yksiköitä, jotka pelaavat viimeisen päälle tarkkaa peliä - ei turnovereita tai lippuja) etc. ja puolustuksia, jotka ovat tunnettuja kovista fronteista ja siitä, että pelinrakentajaa todella isketään, eikä jaardiakaan anneta periksi, niin ei pitäisi olla vaikea nähdä minkälaisista pelaajista nämä yksiköt koostuvat ja minkälaisilla metodeilla tällaisia yksiköitä saadaan luotua.
 
Viimeksi muokattu:

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Huomasin muuten vasta nyt, että GamePassin kautta tupsahtaa kerran viikossa ilmainen matsi katsottavaksi. Tänään viikon ilmaispelinä Kansas City - Tennessee.

Watch NFL Games Live | NFL Game Pass - NFL.com

Loistava juttu, hyvä että kerroit... ehdin jo tuon ensimmäisen puoliskon katsoa jostain rupiselta streamilta... Toivottavasti jatkossakin sattuisi olemaan ilmaisena pelinä tällainen matsi, jota olisin muutenkin katsonut.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Sellanen peli sitten viime yönä, Denver 51 ja Cowboys 48. Yleensä en jaksa näitä myöhempiä pelejä valvoa ja katsoa suorana. Onneksi tein poikkeuksen, sillä olihan aivan huikea matsi. Tuttuun tapaan voittaja ratkesi viimeisten sekuntien aikana. Heitänpä tähän saman mitä yöllä kommentoin otteluseuranta ketjuun. Miten se joukkue voi hävitä, jonka pelinrakentaja heittää yli 500 jaardia, 5 TD:tä ja yhden intterin? Koska Cowboys ja näköjään voi. Intteri maksoi loppujen lopuksi koko pelin. Se olikin oikeastaan ainut virhe minkä mahtavan pelin pelannut Romo teki. Kellossa oli aikaa vähän reilut kaksi minuuttia ja Denver oli juuri tasoittanut pelin. Olikohan se toinen vai kolmas yritys kun Romo yritti heittää poikki kentän kuviota juosseelle Wittenille. Syöttö ei ollut mitenkään epäonnistunut, vaan ihan ok ja kohillaan. Broncosin lb Treviathan vain pelasi tilanteen käsittämättömän hyvin ja syöksymällä nappasi pallon. Tavallaan en haluaisi syyttää Romoa tappiosta ja en sitä teekkään. Kyllä peli hävittiin puolustukseen.

Koko pelihän oli yhtä päästä päähän menoa ja molempien puolustukset olivat lähinnä statistin roolissa. Cowboys sai hyvän startin peliin ja homma eteni ”suunnitelman” mukaan. Pari pitkää draivia ja P. Manning pysyi sivuralla. Näin siis ekalla neljänneksellä. Mutta voi pojat sitten kun mr. Manning pääsi irti. Ei tota Broncosin hyökkäystä pysäytä kukaan. Ainut millä voi voiton EHKÄ taikoa Denveriä vastaan, on hyökkäyskilpailu. Ja tällainenhän pelistä tuli. TE Thomas oli puoliaikaan mennessä se suurin riesa Dallasin puolustukselle. Tapahtui juuri sama mitä San Diegoa vastaan. Tukimiehet eivät vain pystyneet peittää Thomasia. Ilmeisesti kolmannelle neljännekselle mentäessä Cowboys siirsi safety Churchin Thomasin päälle. Sen jälkeen hänkin alkoi pysyä paremmin aisoissa. Myös WR Decker aiheutti päänvaivaa. Claiborne oli tuttuun tapaan taas hieman lirissä ja Decker pääsi tekemään pahojaan. Myös Broncosin Moreno oli väkivahva juoksuissaan läpi koko pelin.

Dallasin puolustus oli aivan riekaleina Manningin käsittelyssä. Mutta oli sielä muutama positiivinen asiakin. Scandrick pimensi kohtuu hyvin Welkerin ja samoin Carr omalla laidallaan Demariys Thomasin. Taisipa näillä herroilla olla yhteensä pyöreät nolla koppia puoliajalle mennessä. Welker teki tosin heti ekasta kätsistään kolmannella neljänneksellä muutaman jaardin maalin. Onnistui Cowboys D myös kaivamaan Peyttonilta sen ekan intterin. Tämän nappasi paljon parjaamani Claiborne ja hän saikin pientä boostia peliinsä intterin myötä. Sinänsä heitto oli hieman vajaa ja sitä kautta helppoa napata. Jos syöttö olisi Manningin tapaan napsahtanut kohilleen olisi Claiborne ollut palava ihmisoihtu kentällä. Mlb Leetä olen pitäny varsin hyvänä coverage tukimiehenä. Nyt on kuitenkin häntä viety urakalla kahdessa viime pelissä Tight Endien toimesta. Taklata Lee kyllä osaa. Kahden viime pelin saldo reippaasti yli 30 taklausta. Painetta Manningille ei oikeastaan saatu missään vaiheessa, poislukien ehkä neljäs neljännes? Cowboysin puolustus on päästänyt 3/5 pelistä yli 400 jaardia ilmateitse. Se ei ole missään nimessä hyvän puolustuksen merkki. Pikkasen apuja olisi hyökkäys tarvinnut puolustukselta. Ei nimittäin olisi missään nimessä pitänyt antaa ihan lopussa niitä uusia yrityksia parin jaardin linjalta. Noh, jos Dallasin puolustus oli heikko, niin niin oli myös Denverin. Tosin teki ison pelin silloin kun sitä vaadittiin.

Cowboysin hyökkäyksestä voi nimetä useitakin onnistujia. Romo tietenkin etunenässä. Nyt oli sitä tuttua Romomaista pelaamista ja mentiin moneen kertaan syvään. Oli useita pyörähtämisiä passrushaajilta karkuun ja sitä kautta ajan ostamista. Hienoja ja tarkkoja heittoja sekä loistavaa pelinlukemista. Yksi ainoa pirun virhe maksoi koko homman. Myös laitahyökkääjät Witteniä myöden pelasivat hyvän pelin. Dez on hirmuisen vaikea pideltävä kun saavutaan Red Zonelle. Samoin Austinia toistamiseen paikannut Williams pelasi lyhyen uransa parhaan pelin. Erityismaininta menee koko hyökkäyksen linjalle. Olen sen jo maininnut aikaisemminkin, mutta kerrankin Romolla on hyvä linja edessään. Hyvin on aikaa ja juoksukin uppoaa kohtalaisesti. Tosin juoksupeli hylättiin taas totuttuun tapaan kun jäätiin takamatkalle. Lampaanperseet koko puolustukselle, varsinkin frontille (Ware & kumppanit). Hieno matsi, ehkä jopa nousee klassikoksi mutta paska maku tästä jäi….
 
Viimeksi muokattu:

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Josh Freemanista tuli viikinki piraattiuran jälkeen. Saisiko uralle vielä lopuksi myös Raidersin? Yleinen mielipide taitaa nostaa Freemanin Ponderin yläpuolelle ja voihan näin ollakin vaika itse en tuossa nyt mitään suuren luokan tasonnostoa näekään. Hieman hämmästelin ettei Bills tai Browns napanneet uutta quuppaa kun molemmilta startteri putosi useammaksi viikoksi pois. No, onhan Brownsilla Weeden, mutta Billsin backup Tuel oli täysin sukka. En tiedä muistanko edes nimeä oikein, niin näkymätön kaveri oli.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Sellanen peli sitten viime yönä, Denver 51 ja Cowboys 48. jne. jne. jne...

Juu, oli kyllä melkoinen hurlumhei-peli... muuta ei voi sanoa, jos matsissä tehdään yhteensä 99 pistettä. Valitettavasti olen vain noiden highlightsien varassa, joten ihan kaikkea en voi tietää pelin sisältä. Uskon kyllä, että takuulla kyrsii kun quuppa syöttää pelissä yli 500 jaardia ja siltikin joukkue häviää. Tosin samaan hengenvetoon on todettava, että eipä nuo Manningin rapiat 400 jaardiakaan mikään hullumpi lukema ole.

Mitens se nyt meni... jäikö Broncosilta ennätys tekemättä vai sivuttiinko sitä edellisessä ottelussa? Nimittäin perättäisten yli 7 pisteen erolla tulleiden voittojen määrässä.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles vs. Giants

Eagles voitti Giantsin Metlitellä, niinkuin aina ennenkin ja voidaan sanoa, että kausi alkaa olla paketissa Coughlinin porukalla. Ihmettelin jo pelin alussa, miten kornerit pystyy pitämään miehenä Giantsin rissuja, vaikka paperilla nippu pitäisi olla kova. Safety Earl Wolff pelasi rookieksi yllättävän kypsän esityksen, sekä Bradley Fletcher ja Cary Williams pelasivat ensimmäistä Giantsin drivea lukuunottamatta hyvin ja olivat pallossa. Ehkä tuo todellinen taso nähtiin viikko sitten Denveriä vastaan ja voikin rauhassa painottaa Giantsin siipirikkoa linjaa ja Eli Manningin epätarkkuutta heitoissa sekä sitä että paikoitellen rissut eivät olleet lähelläkään sitä, minne heitto suuntautui.

Eaglesilta Vick kylmeni, jossa taas ei ole mitään uutta. Juoksuhyökkäys koki aikamoisen kolauksen, mutta heittohyökkäystä Folesin sisääntulo auttoi aika paljonkin ja herää kysymys miksi Vick on aloittava, kun etenkin redzonella Foles on paljon viileämpi ratkaisuissaan ja tarkempi. No jokatapauksessa Giants otti sen verran 15 jaardisia late hittien ja face maskien muodossa, että drivet pysyivät kasassa, vaikka se oma executioni puuttuikin. Hyökkäyksessä oli samaa vikaa ja ne linjan kaksi erittäin kiellettyä eli väärä aloitus ja hyökkäyksen kiinnipito olivat vahvasti Giantsilla mukana vesittämässä driveja.

Täysi farssi tuo Eaglesin tilanne on jokatapauksessa. Joukkue pelaa huonosti tällä hetkellä enkä usko, että Saintsia, Green Bayta, Seattlea, San Fransiscoa tai divisioonan sisällä Dallasia haastetaan tuolla materiaalilla ja otteilla. Kaikkein surkuhupaisinta tässä on tuo Eaglesin schedule, jossa vastaan tulee aika syvällä kyntäviä nippuja. Periaatteessa Eagles voi tempaista hyvänkin recordin tältä kaudelta, mutta pitkäaikaiseen menestykseen johtavat ratkaisut puuttuvat mm. pelinrakentaja, takakenttä yms. tontilta. Puolustus on täydessä remontissa. Pelinrakentajien kanssa ollaan aika syvällä, kun tuon schedulen takia ei päästä edes draftaamaan korkealta. Kärsimyksiä on odotettavissa Phillyn faneille tulevina vuosinakin. Valmennukseen olen tyytyväinen ja uskon, että tässä on hyvä jengi kasaamassa tätä projektia.

Giantsin tilanne lähiviikkoina on aika synkän näköinen. Hyökkäyksen linja oli jo lähtiessä aivan banged up aloittava centteri David Baas ja Chris Snee oli kylmänä. Puolustuksen takakentältä oli kylmänä Aaron Ross ja Corey Webster. Sairaslistalle liittyi aikamoinen kasa porukkaa kesken pelin, kun David Wilson ja nyt on todellinen black out, se Giantsin aloittava safety, kylmenivät. Monet vammat tuppaavat uusiutumaan ja hauskaa on, että joukkue pelaa mm. Bearsia ja Vikingsia vastaan, joista etenkin Vikingsin sekä heittohyökkäys että puolustus saa varmaan aikamoista boostia Giantsin tilanteesta.

Cowboys vs. Broncos

Pakko oli katsoa tuokin, sillä molemmat tiimit ovat vahvassa spotlightissa. Deleteltä tulikin jo kirjoitus tästä. Omat huomiot olivat se, että Cowboysin puolustukselta oli virhe pitää safetyjä Demaryius Thomasin ja Wes Welkerin päällä kokoajan. Welker poikki kentän ja Demaryius Thomasin syvät kuviot tällä saatiin kitkettyä, mutta mm. Sean Lee vs. Julius Thomas, Decker ja RB:n checkdownit olikin sitten ihan auki. Toiselle puoliskolle korjattiin ja niin vain 5min ennen loppua Cowboys johti peliä. Silloin viimeisellä drivella peli oli täysin Cowboysin käsissä ja intteristä en viitsi sanoa sen enempää, kuin niitä Peyton Manning/Tom Brady/Eli Manningmaisia drivejä odotellaan edelleen.

Denverin safetyt ja kornerit antoivat todella isoja pelejä. Mielestäni Dez Bryant ja Terrance Williams tekivät 5 kertaa pahempaa jälkeä kuin olisi ollut, mikäli olisi pakotettu pelaamaan Wittenille ja Demarco Murraylle.Ainakin kolme drivea Dallas tuli kahdella, kolmella pelillä päästä päähän sen takia, että korneri käryilee ja safety uiskentelee jossain aivan muualla tai missaa taklauksen. Dallas pelasi toisaalta aivan liekeissä ja työskentely oli millintarkaa sekä rissujen koppivarmuus vissiin ensimmäistä kertaa sitä mitä pitää. Jokatapauksessa Cowboysilta oli aika dynamiittia tuo esitys eikä pitäisi Redskinsillä viikon päästä hirveästi jakoa, vaikka bye weekiltä tuleekin. Aika paljon saa Cowboys hölmöillä, ettei tammikuussa pelaa, mutta en kuitenkaan pidä vielä tätä täysin poissuljettuna vaihtoehtona.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ravens-Dolphins matsista ei suurta sanottavaa, nihkeää oli puolin ja toisin. Juoksupeli ei ravensseilla toiminut edelleenkään, vaikkakin kauden parasta olikin. O-line meinasi saada Flaccon telottua oikein pahasti, sen verran shotteja Flacco otti. McKinnien vastausta Monroe treidiin odoteltiin, vastauksena umpi surkea peli ja varmisti kohtalonsa penkin päässä (tai mahd. treidaus). Pelaajien statsit kiinnostaa aina, pari mielenkiintoista faktaa: torrey smith 1800 yardin ja Suggs 21 säkin tahdissa. Njoo, alkukaudesta nuo tahdit saattaa olla mitä vaan, mutta näyttää siltä että a) baltimorella on todellakin oikea no.1 rissu ja b) suggs on yllättänyt kaikki omalla kunnollaan. Vasta vähän aikaa sitten pohdittiin yltääkö kaveri koskaan samaan kuntoon kuin 2011 oli ennen akillesjänteen repeämistä. Todennäköisenä pidettiin että mies ei ikinä tule vastaavassa kunnossa olemaan, tai jos tulee niin se on jonkinlainen ihme. Väärässä oltiin molemmissa epäilyissä, tällä hetkellä näyttää että Sizzle pelaa 2011 kautta paremmalla tasolla. Puolustus saa melko puhtaat paperit, joskin isoja pelejä päästi kyllä poikkeuksellisen paljon, joka ei toki ensi viikon A-rod ja Packers kohtaamista ajatellen hirveän hyvää lupaa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Olipa ottelu Broncosin ja Cowboysin välillä! Kauden ensimmäinen tappio oli lähellä, mutta kiitos Romon intterin Broncosin rekordi pysyi tappiottomana. Broncosin puolustus oli aika lapanen Harrisin, Woodyardin ja Ayersin jätettyä pelin kesken. Onneksi Dallasin puolustus ei myöskään ollut parhaimmassa tikissä, eikä se pystynyt pakottamaan Broncosia punttaamaan kertaakaan.

Kaikki oleellinen on melkein ottelusta sanottu jo deleten toimesta, mutta yksi asia jäi itseäni mietityttään. Miksi Dallas ei antanut siinä lopussa intterin jälkeen Broncosin tehdä vain touchdownia? Touchdownin jälkeen Dallasilla olisi ollut vielä hyvä mahdollisuus saada tehtyä pelin tasoittava touchdown toiseen päähän, kun Denverin puolustus oli ihan tuuliajolla. Heti intterin jälkeen touchdownin päästämällä Dallasilla olisi ollut ainakin 1.30 aikaa hakea tasoittava TD, mutta nyt he koittivat tehdä tempun missä eivät ottelussa aikaisemmin onnistuneet eli pysäyttää Denverin hyökkäys.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Touchdownin tekeminen ottelun lopussa pakon uhalla on tunnetusti suhteellisen vaikeaa. Pelkästään tällä kaudella tulee mieleen useita otteluita, joissa viimeinen draivi on jopa redzonella, mutta sitten loppuu downit tai tulee intteri. Ilmeisesti puolustamisen ja hyökkäämisen luonne muuttuu, kun tiedetään että aika käy hyökkäävää joukkuetta vastaan, ja potkumaali ei ole enää vaihtoehto.

Mutta sinun kommenttisi takia oli pakko mennä Gamepassin sivuille ja katsoa loppu vielä uudestaan. Tällä kertaa en sanoisi Dallasin tehneen järkyttävän suurta taktista virhettä. 1:49 oli jäljellä, kun pallo pelattiin heidän 2-yrd linjalle, ja se oli silloin 3rd&1. Jos onnistui 4th downin pakottaminen, niin vain kolmen pisteen tappioasema ja reilusti aikaa. Touchdownin syntyessä aikaa olisi myöskin ihan samalla tavalla,tietysti. Dallasin kannalta sattui vain käymään pahin mahdollinen: first down, ilman touchdownia. Tämä mahdollisti kellon kuluttamisen aivan loppuun. Joten summa summarum, tough luck jälleen kerran Jason Garrettin miehistölle..
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Packers sitten raapi sen pakkovoiton Lionsista, jonka hyökkäys oli aika aseeton Megatronin puuttuessa.
Meinasi mennä kyllä vahvasti Pyrrhoksen voitoksi, mutta ilmeisesti Matthewsin loukkaantuminen ei ole kauden paketoiva, vaan selvitään n. kuukauden huililla. Saapa nähdä pystyvätkö Nick Perry sekä Mike Neal pitämään tasonsa ja paikkaamaan yhdessä Matthewsin. Burnettin paluu oli odotetun tärkeä, secondary oli heti paremmin kuosissa kun saivat oman QB:nsä takaisin.

Seuraavaksi vierailu Baltimoressa, toivotaan että puolustus jatkaa samalla tasolla. Bakhtiarille ja Barclaylle saattaa tulla kyllä tiukat paikat Suggsin kanssa, Lions-pelissä pärjäsivät kun Sitton sekä Lang pitivät Suh'n ja Fairleyn suhteellisen hyvin näpeissään ja saivat keskittyä outside rushereihin.

Falconsin Jets-tappion ja muutenkin vaisun alkukauden myötä voidaan hyvin pian, ellei jo nyt puhua Saintsin menevän pudotuspeleihin. En nyt tiedä laskenko ihan oikein, mutta ymmärtääkseni Falconsin olisi voitettava loppukaudesta 4-5 peliä Saintsia enemmän. Vähintään 4 ja yksi niistä voitoista on oltava jäljellä oleva keskinäinen peli.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mutta sinun kommenttisi takia oli pakko mennä Gamepassin sivuille ja katsoa loppu vielä uudestaan.

Ei ehkä järkyttävän suuri virhe mutta tuo tilanteen olisi voinut pelata niinkin että antaa Denverin tehdä td:n (tai ehkä jopa työntää Denverin pelaajan maalialueelle jos ei meinaisi haluta tehdä maalia). No ok tietenkin kun on myös mahdollisuus pysäytykseen niin sitä haluaa koettaa, mutta silti sanoisin että paras todennäköisyys (ottaen huomioon että Romo tappoi koko pelin Denverin puolustusta) olisi ollut antaa tehdä td jolloin itselle olisi jäänyt hyvin aikaa tasoittaa peli.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
yksi asia jäi itseäni mietityttään. Miksi Dallas ei antanut siinä lopussa intterin jälkeen Broncosin tehdä vain touchdownia?

Niin, tietysti helppohan näitä on aina jossitella pelin jälkeen. Myös itellä kävi mielessä, että pitäisikö maali antaa tahalleen? Kakspiippuinen juttuhan toi on ja vaikea sanoa oliko päätös oikea. Joka tapauksessa Denverille ei olisi pitänyt antaa uusia yrityksiä. Manning ilmeisesti oli kieltänyt Morenoa juoksemasta maaliin asti. Todella järkeväähän se oli. Muistuupa mieleen yksi hieman samankaltainen tapaus Eaglesia vastaan. Viimeisiä minuutteja mentiin ja peli ns. tapetilla. Rb Westbrook pääsi läpi ja ei olisi tarvinnut kuin kävellä maaliin. Niin mitäpä tekee Westrbook, katuu tahalleen parin jaardin linjalle. Näin ollen eagles käyttää kellon loppuun ja voittaa matsin. Joten kuten noin se meni, ihan tarkkaan en muista ja en jaksa tarkistaakkaan. Eli todennäköisesti Broncos olisi tehnyt juuri samalla tavalla jos olisivat huomanneet Dallasin tahallaan päästävän maaliin asti. Eli näin katsottuna Cowboys pelasi tilanteen ihan oikein, vaikka päin seiniä se menikin.

Vielä anticatabolicille tuosta "Manning/Tom Brady/Eli Manningmaisia drivejä odotellaan edelleen" kommentista sen verran, että kylläpä näitäkin on tullut jonkun verran. Ne ei vaan ylitä koskaan uutiskynnystä samalla tavalla kuin Romon tuhketumiset. Tässä linkki n. vuoden takaiseen juttuun Romon pelaamisesta neljännellä quartterilla. Muistan lukeneeni uudemmankin version samasta aiheesta, mutta en sitä nyt tähän hätään löytänyt.
Do stats lie? No QB better than Tony Romo in fourth - Dallas Cowboys Blog - ESPN Dallas

btw. tarkoitus ei ole taas mennä siihen iän-ikuiseen ja joka vuotiseen (jo perinteeksi muodostuneeseen) väittelyyn: Onko Romo hyvä pelinrakentaja.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
1:57 kellossa. Denverillä pallo. Cowboysilla aikalisät käyttämättä. Denver pelaa slotin vähän yli 10 jaardin side linelle suuntaavan routen, joka heitetään 10 jaardin tuntumaan. Dallas käyttää ensimmäisen aikalisän. Denver juoksee, Dallas aikalisä 2. Tässä vaiheessa tietoon tulee, että uudet ratkaisee pelin. Aiemmasta linkittämästäni tekstistä voi lukea, että palloa ei tarkoitettu pelattavan maaliin. Mielestäni nuo kaksi ensimmäistä pelikutsua jo viittaavat siihen, että tarkoituksena on kuluttaa Cowboysin time outit loppuun, eikä luovuttaa palloa enää Dallasille.

Niin, tietysti helppohan näitä on aina jossitella pelin jälkeen. Myös itellä kävi mielessä, että pitäisikö maali antaa tahalleen? Kakspiippuinen juttuhan toi on ja vaikea sanoa oliko päätös oikea. Joka tapauksessa Denverille ei olisi pitänyt antaa uusia yrityksiä. Manning ilmeisesti oli kieltänyt Morenoa juoksemasta maaliin asti. Todella järkeväähän se oli. Muistuupa mieleen yksi hieman samankaltainen tapaus Eaglesia vastaan. Viimeisiä minuutteja mentiin ja peli ns. tapetilla. Rb Westbrook pääsi läpi ja ei olisi tarvinnut kuin kävellä maaliin. Niin mitäpä tekee Westrbook, katuu tahalleen parin jaardin linjalle. Näin ollen eagles käyttää kellon loppuun ja voittaa matsin. Joten kuten noin se meni, ihan tarkkaan en muista ja en jaksa tarkistaakkaan. Eli todennäköisesti Broncos olisi tehnyt juuri samalla tavalla jos olisivat huomanneet Dallasin tahallaan päästävän maaliin asti. Eli näin katsottuna Cowboys pelasi tilanteen ihan oikein, vaikka päin seiniä se menikin.

Vielä anticatabolicille tuosta "Manning/Tom Brady/Eli Manningmaisia drivejä odotellaan edelleen" kommentista sen verran, että kylläpä näitäkin on tullut jonkun verran. Ne ei vaan ylitä koskaan uutiskynnystä samalla tavalla kuin Romon tuhketumiset. Tässä linkki n. vuoden takaiseen juttuun Romon pelaamisesta neljännellä quartterilla. Muistan lukeneeni uudemmankin version samasta aiheesta, mutta en sitä nyt tähän hätään löytänyt.
Do stats lie? No QB better than Tony Romo in fourth - Dallas Cowboys Blog - ESPN Dallas

btw. tarkoitus ei ole taas mennä siihen iän-ikuiseen ja joka vuotiseen (jo perinteeksi muodostuneeseen) väittelyyn: Onko Romo hyvä pelinrakentaja.


Kyllähän se on selvinnyt, että hyvä pelinrakentaja Romo on, mutta nyt rinnastettiin kavereihin:

T. Brady: 2 ratkaisevaa driveä super bowleissa,
P. Manning: 21 pinnaa takaa ja ohi Patriotsia vastaan konferenssifinaaleissa,
Eli Manning: 2 Super Bowlin voittodrivet.

Eli ns. tosipelit oli tässä tarkastelussa mukana, kun pelattiin yhtä super bowl contenderia vastaan. McNabbillakin nimenomaan näitä tukehtumisia löytyy, vaikka hyvänä quuppana häntäkin pidin. Cowboys saa varmaankin vielä tilaisuutensa tällä kaudella.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kyllähän se on selvinnyt, että hyvä pelinrakentaja Romo on, mutta nyt rinnastettiin kavereihin:

P. Manning: 21 pinnaa takaa ja ohi Patriotsia vastaan konferenssifinaaleissa,

Sen verran pitää kyllä mainita että P.Manning on myös varsin kova "tukehtumaan", Siitä kertoo miehen record pleijareissa. Viimeisin esimerkki on viime vuoden matsi Baltimorea vastaan.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Kun oman joukkueen kausi menee päin persettä, niin se kaivattu ilo löytyy oman divisioonan rämpimisestä. Viime yönä suunnatonta iloa minulle tuotti tuo Falconsin häviäminen. Vaikka kaikkia joukkueita divisioonan sisällä inhoan, niin kyllä Falcons niistä kuitenkin on ollut minulle se vihatuin vastustaja, joten tämä tuntui melkein yhtä hyvältä kuin Bucs voitto. Kiitos Jets!

Joo, eli kun Falcons rämpii ja Carolina on melkein yhtä onneton kuin Buccaneers, niin Saintsia voidaa alkaa pitää melkeinpä varmana valintana playoffeihin. Ihmeitä voi aina tietysti tapahtua, mutta kun Saints hyökkäys on ennakoidun vaarallinen ja tämän lisäksi Saints puolustus on pelannut paremmin kuin ennakoitiin, niin ainoastaa avainpelaajan loukkantuminen (Brees tai Graham) voi Saints kelkan kääntää.

No se divisioonasta. Buccaneers lähtee metsästämään kauden ensimmäistä voittoa, kun sunnuntaina vastaan asettuu vihattu ja inhottu Philadelphia Eagles. Eagles joukkueen suurin kysymysmerkki taitaa olla Vickin pelikunto (?), mutta Nick Foles pelasi ihan siedettävällä tasolla paikatessaan Giants ottelussa Vickiä. Viime kaudeltahan Folesilla on hyviä muistoja Raymond James Stadiumilta, kun hän saavutti uran ensimmäisen voittonsa, kun huono Eagles kohtasi huonomman Buccaneersin. Ja voittohan tuli ihan hienolla tavalla, kun Foles marssitti joukkeensa voittoon ottelun viime sekunnilla heittämällä TD:n Jeremy Maclinille. Folesin statsit olivat komeat 381 yardia ja 2 TD:tä heittämällä sekä päälle vielä 27 yardia ja 1 TD juoksemalla. Tällä kertaa vastassa pitäisi kuitenkin olla hiukan eri tason secondary, kun vertaa viime kaudella vastassa olleeseen historiallisen huonoon Buccaneers secondaryyn, joten samanlaisia statseja tuskin on luvassa jos Foles aloittavana QB:na nähdään.

Mielenkiintoinen ottelu tulossa kun vastakkain on umpisurkea Bucs hyökkäys/huonohko Eagles puolustus ja hyvä Bucs puolustus/hyvä Eagles hyökkäys. Voi käydä miten vain, mutta veikaan että Buccaneers voittaa 62-0.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ärsyttävä peli Lionsilta. Hyökkäys oli hampaaton ja Bush yritti yksin puskea keskeltä joka kerta. Puolustus pelasi suht hyvän pelin, mutta kun pisteitä ei pääse tekemään, niin ei se riitä.

Seuraavaksi paha matsi Clevelandissa Brownsia vastaan. Parin tappion jälkeen Browns on voittanut kolme peliä putkeen ja on hyvässä lennossa. Toivottavasti Megatron pelaa jo siinä pelissä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ässät vs Pelicans
  • 1.96
  • 4.45
  • 3.50
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös