Mainos

NFL season 2012–2013

  • 82 257
  • 531

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Luodaanpa vähän katsausta samaa kyytiä jo ensi viikon divisional roundiin:

Ravens@Broncos:
Ravens pystyi pitämään Luckin ruodussa ja hyökkäys toimi riittävän hyvin Coltsin nujertamiseen, mutta nyt vastaan tulee Peyton ja Broncos 11 pelin voittoputki allaan. Riittääkö Lewisin last riden boosti viemään Ravensin AFC Championshipiin?

Packers@49ers:
Week 1 rematch, tosin tällä kertaa San Franciscossa. Packers teki käytännössä vain tarvittavan nujertaakseen Vikingsin Lambeaulla (l.pysäytti Petersonin ja Rodgers nakkeli tarvittavat td:t). Woodsonin paluu puolustukseen ilmiselvästi iso asia Packersille, mutta 49ersin kivikova puolustus asettaa omat haasteensa Rodgersin arsenaalille.

Seahawks@Falcons: Alkuun näytti siltä, että RGIII pyörittelee Seahawksia miten tahtoo, mutta Seattle kokosi itsensä ja Redskinsin hyökkäys tyssäsi, osittain toki RG III:n polvivamman myötä. Huikea kamppailu tulossa kyllä Falconsin rissujen ja Seahawksin kornereitten välillä. Se kumpi vie tämän kamppailun, vienee koko ottelun.

Texans@Patriots: Tämäkin rematch runkosarjasta, jossa Patriots pyöritteli Texansia ihan miten tahtoi. Texans oli heikko loppuvaiheessa runkosarjassa, mutta kokosi rivinsä silti Bengalsia vastaan, etenkin puolustus oli totutun kova. Mutta nyt vastassa Tom Brady. Pitääkö Texansin D Bradyn riittävän kurissa ja kykeneekö Texansin hyökkäys (l.Foster) tekemään tarvittavat pisteet?

Tuloksia en lähde veikkailemaan, keskustelu on avattu.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Viikon verran tässä piti itseään kerätä kasaan, että innostus jefuun taas löytyisi jostain. Noh, eiköhän se jenkkifutis kuume pikku hiljaa nouse kun mennään kohti Super Bowlia. Cowboysin peliin ei tee mieli palata ja en sitä sen tarkemmin alkaa analysoimaan (ei vaan kiinnosta prkl). Anticatabolic veti kyseisen matsin todella hyvin nippuun ja allekirjoitan koko tekstin täysin. Ensi kaudelle on varmasti isoja muutoksia (toivottavasti) tulossa, mutta niistä sitten enemmän joskus kun on parempaa tietoa. Valtava pettymyshän tämäkin kausi oli, ei siitä pääse mihinkään.

Wild Card peleistä tuli kaikki katseltua, enemmän tai vähemmän kiinnostuneena. Esim Colts vs Ravens matsia en edes jaksanut katsoa loppuun asti. Oikeastaan vasta viimeinen pari herätti mielenkiinnon. Mielestäni Skinseillä ei juuri ollut jakoja ja loppupisteet valehtelevat koko totuuden. Skinseillä ei ollut kuin kaksi hyvää hyökkäyksen draivia koko pelissä. Nämäkin oli ekalla neljänneksellä, joista tuli tauluun ne 14 pistettä. Vuoden tulokas on mielestäni Seahawksin qb Wilson, ei RG, ei Luck, ei Morris. Wilson oli selkeästi paras ns. ehdokkaista ja ainut voittaja WC-kierroksella. Tosin RG oli jo valmiiksi aika rikki ja vielä enemmän hajosi pelin mittaan. Allekirjoittanutta ainakin hieman ihmettytti Robert Griffinin peluuttaminen, kun näki selvästi ettei äijä ole kunnossa. Shannahanin olisi pitänyt vain lähteä Cousinsilla peliin. Tiedä sitten olisiko asialla ollut mitään vaikutusta lopputuloksen kannalta? Seahawksien puolustus on hienoa seurattavaa. Varsinkin heidän takakenttä on helvetin kova. Kaksi ”väkivaltaista” sekä isoa corneria: Browner & Sherman + Trufant sekä loisto safety kaksikko Chansellor ja Thomas. Kateeksi käy ja vaihtaisin huutaen päikseen takakenttää Dallasin kanssa. Toivottavasti Seattle tiputtaa Falconsin laulukuoroon, vaikka Seahawks ei myöskään ole minulle niitä suosikki joukkueita. Joka tapauksessa mielenkiintoista nähdä miten Julio Jones ja Roddy White pärjäävät Shermania ja Browneria vastaan.

Mitään selkeää suosikkia minulle ei ole vielä jäljelle jääneistä joukkueista löytynyt. Broncos tai Patriots voisi minun puolestani edustaa AFC:ta Super Bowlissa. NFC:stä joko 49ers tai Packers. Pahin mahdollinen pari olisi Ravens vs Falcons, joka voi olla hyvinkin mahdollinen? Divisional roundin mielenkiintoisin matsi on varmaankin Packers@49ers.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Vuoden tulokas on mielestäni Seahawksin qb Wilson, ei RG, ei Luck, ei Morris. Wilson oli selkeästi paras ns. ehdokkaista ja ainut voittaja WC-kierroksella.
Eikös tällaisissa palkinnoissa ole yleensä kriteerinä pelkkä runkosarja? NFL:n sivustolla voi aika kätevästi vertailla eri pelaajien tilastoja. Wilson on ainoastaan yhdessä tilastossa (touchdown passes) RG3:a edellä. Kaikissa muissa tilastoissa (mm. passer rating, interceptions, rushing yards, passing yards) Griffin III on menestynyt Wilsonia paremmin. ESPN:n sivuilta löytyy "NFL Total Quarterback Rating", ja siinäkin RG3 päihittää Wilsonin. Tilastot eivät siis juurikaan tue näkemystäsi, että Wilson pitäisi nostaa Griffinin edelle.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Eikös tällaisissa palkinnoissa ole yleensä kriteerinä pelkkä runkosarja?
Näinhän se on ja ite en tota muistanut kirjoittamis hetkellä. Wilson sivusi mm. rookie quuppien td ennätystä (Peyton Manning), joten kyllä se jonkin sortin saavutus myös on. Luck taisi rikkoa Peytonin nimissä olevan heittojaardimäärän. En tiä rikkoiko RG mitään ennätyksiä ja muutenkin pelkästään Skinsien sisäisessä järjestyksessä laittaisin rb Alfred Morrisin RG:n edelle. Jos vielä rookieista puhutaan, niin ei pidä unohtaa kovan kauden vetänyttä Doug Martinia. Valintojahan ei kaiketi kuitenkaan ole vielä tehty, vai onko? Jos ei ole, niin eipä sitä tiedä miten paljon Wilsonin voitto Redskinseistä painaa kuitenkin vaikka sen ei saisi. Oma veikkaus on, että vuoden tulokas on Luck, mutta toivon sen olevan Wilson.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Mulla oli hieman samanlaisia ajatuksia kuin Deletellä, ei tosin offensive rookie of the year -palkinnon suhteen, mutta liittyen pelinrakentajien pelaamiseen kauden aikana. Aika statsikilpailuhan tuo OROTY on. Andrew Luck vakuutti kauden aikana suuresti. Todella sharppi äijä vaikuttaa mies olevan ja mikäli ei palkintoa voita niin se menee kyllä, kuten eilinenkin matsi, coltsin hyökkäyksen linjan piikkiin. Muistaen että Colts oli pakan viimeinen kautta aikaisemmin. Luckin eilisestä sen verran, että pari heittoa meni kyllä niin pikkusormen tarkkuudella rissuille, että ei ole epäilystäkään, ettäkö huono valinta olisi tehty draftissa.

Washingtonin qb:sta kun on kysymys, niin mitä Tebowhommaa tuo hadolissa istuminen on? Pieni showlisä tuntui olevan muutenkin tekemisessä mukana. Wilsonin tekeminen on paljon nöyrempää ja eilen myös näyttävämpää. Ne ketkä katsoivat Jon Grudenin qb-koulua ennen draftia kenties huomasivat saman asian. Jokatapauksessa Luck, Wilson, RGIII olisi täysin oikeudenmukainen järjestys OROTY palkinnon saajaksi, vaikka näin ei statsien mukaan olisi. Tosin voi olla, että Carrollin hyökkäys on oikeasti pirun hieno ja Wilson tämän systeemin tuotos. Pirun hyviä ratkaisuita tekevä ja ei turnoveraltis qb Wilson vaikuttaa itselle olevan.

Seattlen wagonissa ollaan NFC:n puolelta. AFC:n puolelta kaikki jengit Houstonia lukuunottamatta käyvät. Pirun paha valita Ray Lewisin, Peyton Manningin sekä Patriotsin osalta sen vuoksi, että kyseessä on oikea joukkue. Bradynkin voisi tähän laittaa, mutta tullut scoutattua joukkuetta nyt niin paljon tarkemmin ettei voi alkaa nostamaan yksilöitä esiin.

Tulevasta wild card viikonlopusta uskon, että AFCCG on Patriots vs. Denver. NFC:n puolelta veikkaus Seattle vs. 49ers. Varsinkin Packers vs. 49ers on paha veikattava, mutta veikkaan 49ersin frontin olevan ratkaisevasti parempi kuin Green Bayn O-line. Atlanta on taas täysi kysymysmerkki, enkä tuohon peliin rahojani laittaisi. Veikkaus perustuu täysin omaan näkemykseeni Seattlen otteista.

Haluan palstalaisille muistuttaa nimimerkki Cuben heitosta vuotta aikaisemmin siitä, että Tebow ei parin kauden päästä pelaa enää aloittavana. Näinhän siinä pääsi käymään, mutta aikaisemmin. Tosin sama homma Vickin ja muiden kanssa jotka eivät osaa heittää.
 

Hönde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Real Madrid
En olisi uskonut, kun Redskins johti 14-3 Seahawksia ja toista neljännestä oli jäljellä semmoinen vajaa kahdeksan minuuttia, että vieraat tämän hoitaa. Aamulla katsoinkin tuloksen ja niin vain Seahawks oli tuon pelin kääntänyt ja ottanut jatkopaikan. Toki samaan aikaan, kun lopetin katsomisen poistui Griffin ensimmäisen kerran pukusuojaan. Tuohon asti homma oli hyvin hallussa, mutta ilmeisesti tuon Griffinin loukkaantumisen jälkeen peli kääntyi vieraille.

Positiivinen maku tästä kaudesta jäi kuitenkin ehdottamasti. Divisioonavoitto antaa uskoa tulevia kausia ajatellen. Nyt keskitytään sitten NHL kiekkoon vahvasti. Loppuun sanon vielä, että New England Patriots juhlii tämän kauden mestaruutta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Bye bye Chris Rainey. Pelaajana ihan potentiaalinen, olisi voinut kehittyä rutiköyhän miehen Darren Sprolesiksi, mutta näytöt jäivät vähiin tulokaskaudella, ja kentän ulkopuolella vaikuttaa kusipäältä, jota en suuremmin jää ikävöimään. Uskoisin kuitenkin Raineyn löytävän uuden työnantajan ennemmin tai myöhemmin.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Bye bye Chris Rainey. Pelaajana ihan potentiaalinen, olisi voinut kehittyä rutiköyhän miehen Darren Sprolesiksi, mutta näytöt jäivät vähiin tulokaskaudella, ja kentän ulkopuolella vaikuttaa kusipäältä, jota en suuremmin jää ikävöimään. Uskoisin kuitenkin Raineyn löytävän uuden työnantajan ennemmin tai myöhemmin.

Näin yhden kauden perusteella näytti siltä, että Rainey on lähinnä palauttajaspesialisti ja varauksin kikkapelien erikoismies. Toki kehittymisen varaa on, mutta eiköhän tuo koko pois sulje aika tehokkaasti varsinaiset RB-touhut. Eiköhän tuo kuitenkin uuden työpaikan NFL:stä löydä. Ihan ok palauttajan menettäminen hieman harmittaa, mutta muuten ei kova ikävä tule.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Onkos jenkeissä ollut mitään isompaa polemiikkia tuosta, että Griffin peluutettiin rikki väkipakolla. Itse olin jo toisella neljänneksellä kovasti sitä mieltä, että ukko sivuun. Aivan hirveältähän se peli rupesi näyttämään, kun joutui kinkkaamalla juoksemaan ja syötötkin alkoi mennä minne sattuu. Jotenkin tuntuu, että kyllä kai terve kakkonen nyt olis paremmin pelannut kuin täysin jalkapuoli Griffin, jonka peli perustuu paljon tuohon hyvään liikkeeseen.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys aloitti remontin puolustuksesta. Rob Ryan sai kenkää ja tilalle palkattiin vieläkin isompi nimi, Monte Kiffin. Kaverihan on Tampa -2 puolustuksen isä ja samallahan tämä tarkottaa että Cowboys siirtyy 3-4 puolustukesta 4-3. Aika mielenkiintoinen veto. Ware varmasti istuu endin paikalle, mutta miten esim Ratliff täkkeliksi tai miten Lee & Carter sijoitellaan tukimiehiksi. Mitä tehdään loistokauden pelanneelle Spencerille? Samoin hieman kysymyksiä aiheuttaa erinomaisten man to man cornereiden (Carr, Claiborne & Scandrick) siirtyminen pääsääntöisesti aluepuolustukseen? Noh, kaiketi tällä haetaan parempaa turnover ratiota, koska siinä ei oikein olla Ryanin alaisuudessa onnistuttu. Tänäkin vuonna irmoissa jaettu viimenen sija. Ite tykkään enemmän 3-4 puolustuksesta, mutta kaikki käy jos sillä saa parempaa menestystä. Dallas draftaa numerolla 18 ja perseestähän se on. Jotain juttua oli, että varaus voisi kohdistua hyökkäykseen linjaan. Free olisi ehkä siirtymässä tacklen paikalta guardiksi ja näin ollen varaus voisi olla tackle. En tiä yhtään minkälaista jannua on tänä vuonna draftista saatavilla? ketkä esim ovat draftin isot nimet? Ei mitään käryä....

Illalla sitten tärähtää divisional roundi käyntiin. Kaksi erittäin mielenkiintoista paria. Uskon, että Denver hoitelee Ravensin kesälomille. Muutenkin olisi hienoa nähdä Peyton Super Bowlissa. Toinen matsi onkin sitten kinkkisempi. Suosikkia en näistä kahdesta osaa valita. Kumpi tahansa voittaakin, niin sen bandwagoniin hypätään. Veikataan, että konfrenssi finaaleihin jatkaa Packers...
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Ensi viikolla olisi kyllä hienoa nähdä rematch Seahawks at Green Bay ja Peyton vs Tom. Huomenna perhe lähtee sopivasti illaksi kyläilemään, että voin ensin katsoa tulevan yön pelit ja suht heti perään sunnuntai illan live-ottelut.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Onkos jenkeissä ollut mitään isompaa polemiikkia tuosta, että Griffin peluutettiin rikki väkipakolla.

Matsin jälkeen silmiini osui aika kriittisiä arvioita, eikä Shanahanille ole juuri ymmärtäjiä löytynyt. Kuinka isoksi polemiikin laskee on kysymys johon en osaa ottaa kantaa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
En tiä yhtään minkälaista jannua on tänä vuonna draftista saatavilla? ketkä esim ovat draftin isot nimet? Ei mitään käryä...

QB-osastolla ei ole ketään "Luckia " tai "Griffiniä". Geno Smith taitaa olla tällä hetkellä arvioissa draftin paras kuuppa ja saattaa mennä toki ensimmäisenä tietäen Chiefsin tuskan pelinrakentaja-osastolla.
OT Luke Joeckelia on ainakin minun lukemissani mock drafteissa pidetty draftin parhaana pelaajana ja mennee viimeistään Eaglesiin nelospickillä. OL-osasto kapeni hivenen kun Jake Matthews sekä Taylor Lewan, joita pidettiin myös aika korkeina varauksina, päättivät palata vielä kouluun. Kuriositeettina mainittakoon että Jake Matthews on Clay Matthewsin serkku.

Puolustuksen puolelta kovimmat nimet lienevät Bjoern Werner, Star Lotulelei, Jarvis Jones ja Manti Te'o.

Draftin yleisestä tasosta ei ole sen kummempaa hajua, noita sivustojen mock drafteja olen tosiaan vaan lueskellut ja nuo mainitut nimet ovat kaikkialla top kympissä pyörineet.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cowboys aloitti remontin puolustuksesta. Rob Ryan sai kenkää ja tilalle palkattiin vieläkin isompi nimi, Monte Kiffin. Kaverihan on Tampa -2 puolustuksen isä ja samallahan tämä tarkottaa että Cowboys siirtyy 3-4 puolustukesta 4-3. Aika mielenkiintoinen veto. Ware varmasti istuu endin paikalle, mutta miten esim Ratliff täkkeliksi tai miten Lee & Carter sijoitellaan tukimiehiksi. Mitä tehdään loistokauden pelanneelle Spencerille?
Ryanin erottaminen oli mielestäni vähän kyseenalaista. Vaikuttaa siltä, että Jerry-setä halusi jonkun erottaa, ja kun se ei ollut Garrett niin sitten Ryan oli sijaiskärsijä. Monte Kiffin on selvästi hillitympi persoona ja istuu Dallasiin varmaan ihan hyvin. Saa nähdä tuottaako varman päälle pelaava Tampa 2-puolustus parempia tuloksia kuin Ryanin hyökkäävä ja aggressiivinen 3-4 scheme. Ware tosiaan varmaan siirtyy endiksi, eikös hän sitä paikkaa pelannut jo collegessa? Äkkiseltään ajateltuna Jay Ratliff sopii paremmin nimenomaan 4-3 DT:ksi kuin 3-4 NT:ksi. Kuitenkin eikö Ratliffin vahvuudet ole aina olleet enemmän pass rushissa kuin run stopissa? Sean Lee MLB:ksi ja Bruce Carter OLB:ksi. Näin näkisin.

En tiä yhtään minkälaista jannua on tänä vuonna draftista saatavilla? ketkä esim ovat draftin isot nimet? Ei mitään käryä....
Aika samat fiilikset itsellä, en ole vielä juurikaan ehtinyt mock drafteja silmäillä. Pelinrakentajissa ei ainakaan tässä vaiheessa tunnu olevan ketään ihan huippukaveria. Mutta eiköhän sieltä silti pari QB:ta varata ihan kärkivarauksilla. Geno Smithista luin alkuvuodesta jonkun artikkelin, missä häntä kovasti hehkutettiin, mutta ilmeisesti tahti vähän hiipui loppukautta kohden. Pelillisesti Smith jäi college-tasolla Cam Newtonista jälkeen, mutta en olisi kuitenkaan hirveän yllättynyt jos Smith olisi silti Chiefsin ykkösvaraus. Muista pelaajista Georgian LB Jarvis Jones ja Notre Damen LB Manti Te'o ovat saaneet paljon palstatilaa, todennäköisesti first round kamaa kumpainenkin.

Illalla sitten tärähtää divisional roundi käyntiin. Kaksi erittäin mielenkiintoista paria. Uskon, että Denver hoitelee Ravensin kesälomille. Muutenkin olisi hienoa nähdä Peyton Super Bowlissa. Toinen matsi onkin sitten kinkkisempi. Suosikkia en näistä kahdesta osaa valita. Kumpi tahansa voittaakin, niin sen bandwagoniin hypätään. Veikataan, että konfrenssi finaaleihin jatkaa Packers...
Denver-New England on todennäköinen AFC Conference Final. NFC:n puolella on vaikeampi veikata. Packers-Seahawks olisi oma toive, mutta eri asia toteutuuko se. Super Bowliin veikkaisin tällä hetkellä Denveriä/New Englandia ja Green Bayta.
 

Fakap

Jäsen
Jälleen uusi rebuild alkamassa Clevelandissa. Joukkueen omistaja vaihtui siis kauden alkupuolella Randy Lerneristä Steelersin osaomistaja Jimmy Haslamiin. Ainakin tähän mennessä omistajavaihdos vaikuttaa positiiviselta. Lerner oli mitä oli, isänsä (Al Lernerin) poika, joka suostui olemaan joukkueen omistajana edesmenneen isänsä toiveesta että Browns pysyisi varmasti Clevelandissa. Haslam on kaikesta päätellen todella innostunut "työstään" ja aikoo omistaa Brownsin piitkän aikaa. "Parhaat työntekijät paikalle ja sitten vuosien jatkuvuus ja menestys." on ollut miehen mantra heti organisaation ostamisen jälkeen.

Pois potkitun Mike Holmgrenin paikalle tuli Joe Banner Phillystä, ristiriitainen, joskin todella osaava ukko. Bannerin tyyliin (vrt. Andy Reid) Browns etsi itselleen HC:n joka on nuori, intohimoinen, hyökkäyksellisesti lahjakas sekä innovatiivinen. Ja jolle annetaan valta pelaaja-rosterista, sekä myös sanaa draftauksessa. Valmentajaksi valikoitui Panthersin OC, ja myös Brownsissa ennen TE:n valmentajana ja OC:a toiminut, pienestä pitäen Brownsia fanittanut Rob Chudzinski. Mies muistetaan Clevelandissa Derek Andersonin ja 3:n muun pelaajan viemisestä Pro Bowliin kaudella 2007 ja muutenkin parhaan hyökkäyksen laatijana sitten 1999 comebackin. Brownsin record oli tuolloin 10-6. Chudzinski myös sopeutti hienosti pelisuunnitelmaansa Carolinassa ottaen huomioon Cam Newtonin vahvuudet ja heikkoudet. Ja jälkikin oli parhaimmillaan todella tuhoisaa. Etenkin TD:n määrä ja red zone-tehokkuusa Chudin hyökkäyksessä pistävät positiivisesti silmään. Myös tietynlainen voitosta pelaaminen, eikä häviön välttely on aina kuulunut miehen pelisuunnitelmaan. Joka tuntuu olevan valitettavan harvinaista NFL:ssa.

OC:n rooliin on hyvin todennäköisesti tulossa Norv Turner, jonka kanssa Chud työskenteli San Diegossa ja miehet ovat muutenkin läheisiä. Chud ja Norv voisivat saada todella hyvää jälkeä aikaan Weedenin heittovoimalla, Josh Gordonilla, Greg Littlellä, TE Jordan Cameronilla (joita Chud tykkää käyttää), Trent Richardsonilla ja Brownsin laadukkaalla Olinella.

DC-etsintä tulee olemaan mielenkiintoinen. Ainoat nimet joita on väläytelty ovat Chargersin DC John Pagano ja Jags DC Mel Tucker. Pagano kuitenkin vaikuttaisi jäävän Chargersiin, ainakin jos se on omistajasta kiinni, ja miksei siellä olisi. Chud sanoi haluavansa agressiivisen hyökkäyksen lisäksi myös agressiivisen puolustuksen. Paljon painetta QB:lle sekä paljon inttareita ja FF:a. Ei kuulemma ole moksiskaan onko puolustuksen pohja nykyinen 4-3, 3-4 vai esim. Seattlen käyttämä hybrid. Puhui kyllä positiivisesti hybridistä ja että haluaa olla monipuolinen myös puolustuksen suhteen ja pitää vastustajien OC:t arvailemassa.

Kaiken kaikkiaan Chudzinski, hänen tekonsa ja puheensa kuullostavat todella hyviltä meikäläisen korvaan. Olen niin kurkkuani myöten täynnä valmentajia jotka eivät osaa käyttää lahjakkuutta ja taitoa hyväkseen, vaan pakottaa pelaajia pelaamaan oman systeeminsä mukaan, sopi se heidän peliinsä tai ei. Chud vaikuttaa kaikesta päätellen valmentajalta joka nimenomaan osaa hyödyntää erilaisia pelaajia, ja heidän vahvuuksiaan.

GM:n etsiminen on vielä kesken, saa nähdä millainen tekijä sieltä tulee kun valtaa ei tule kuitenkaan olemaan niin paljon kuin monessa muussa NFL-organisaatiossa. Banner hoitaa bisnespuolen ja Chudilla tulee olemaan Andy Reidmäisesti paljon valtaa pelaajiston puolella. Toivottavasti löytävät jonkun joka oikeasti tuntee lahjakkuuden kun sen näkee, eikä pelkää varata pelaajia jotka eivät johonkin tiettyyn muottiin aina sovi.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Jengi höpisee jo tulevasta kaudesta, vaikka tänään on taas playoff pelejä! Ensiksi AFC:n puolella Baltimorella on kova työ yrittää katkaista Denver Broncosin 11 ottelun mittainen voittoputki. Denverin voittaessa tämäniltainen olisi Ray Lewisin uran viimeinen NFL ottelu, joten latausta löytyy, tosin puuttuisiko latausta playoffeissa muutenkaan..

Denver on suursuosikki illan kamppailuun, siitä ei ole epäselvyyttä. Baltimoren mahdollisuudet lienevät Flaccon ja Ray Ricen huippuillassa, sekä puolustuksen on päästävä Peytoniin käsiksi. Luulen kuitenkin Denverin etenevän konferenssifinaaliin.

03:30 Suomen aikaa alkaa tasaisempi ottelu lähtökohdiltaan, San Francisco 49ers vs. Green Bay Packers. Kertoimet ovat kotivoiton puolella, mutta Green Bay ei ole missään nimessä vailla mahdollisuuksia. Charles Woodsonin mukaantulo joukkueen puolustukseen nostaa puolustuksen uskottavuutta todella paljon. QB-matchupissa olisi tuhkimotarinan ainekset, kun liigan MVP Aaron Rodgers ja rookie Colin Kapernick ottavat mittaa toisistaan. Itse kun olen tosiaan veikannut GB:n menevän Super Bowl voittoon asti, toivon/luotan siihen, että GB:n hyökkäys on tänään paremmalla pelipäällä kun Kapernickin johtama 49ers hyökkäys. Tässä ottelussa on kuitenkin todelliset shootoutin mahdollisuudet, ja vedonlyöntitoimistotkin ovat sitä mieltä että 44,5 pisteen rajan ylittäminen on todennäköisempää, kun sen alle jääminen.
 

Janders

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
QB-matchupissa olisi tuhkimotarinan ainekset, kun liigan MVP Aaron Rodgers ja rookie Colin Kapernick ottavat mittaa toisistaan.
Kapernick ei muuten ole rookie, viimeisenä rookie-QB:nä jäljellä kisassa on Seattlen Wilson.

Mielenkiintoinen ilta tulossa jälleen. Vähän tuntuu, että tänään nähdään Ray Lewisin viimeinen peli. Uskoisin myös Rodgersin kävelän 49ers puolustuksen yli ja tuovan helpon voiton Packerssille. Itse toivoisin näiden molempien pelien päättyvän juuri toisin päin, mutta luotto ei ole kovin kova.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Broncos-Ravens -ottelusta povataan pudotuspelihistorian kylmintä ottelua Denverissä. -8 astetta celsiusta. Manning on käyttänyt hanskaa heittokädessä harjoitusmielessä viimeisessä parissa ottelussa ja nyt tästä totuttelusta onkin varmasti hyötyä. Ravensille on varmaan aika kurjaa pelata kylmässä ja ohuessa ilmassa.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Broncos-Ravens -ottelusta povataan pudotuspelihistorian kylmintä ottelua Denverissä. -8 astetta celsiusta. Manning on käyttänyt hanskaa heittokädessä harjoitusmielessä viimeisessä parissa ottelussa ja nyt tästä totuttelusta onkin varmasti hyötyä. Ravensille on varmaan aika kurjaa pelata kylmässä ja ohuessa ilmassa.

Viikolla tuli luettua NFL.comista, että Peyton on hävinnyt kaikki pudotuspelimatsinsa joissa lämpö on ollut alle plus 4 astetta. Toivottavasti tähän tulee muutos tänään. Manning taisi muuten todeta tuosta hanskasta, että sen avulla olisi pallo lentänyt hieman paremmin viime peleissä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ekat pelit on nyt pelattu. Itseltä loppui jo usko, mutta eikö Flacco sitten kiskaissut 70 jaardin TD:tä kauden hienoimmassa pelissä. Manning hyytyi taas kerran pudotuspeleissä. Eka puoliaika vielä hyvä, mutta tokalla hyytyi ja homman kruunasi jatkoajan intteri. Mutta ei kaikki haukkuvat vain Moorea, kun Peyton on joku koskematon Jeesus. Ei voi ymmärtää miksi mies on tässä jumal asemassa ja pidetään parempana kuin Brady, vaikka mies ei ole ikinä esittänyt tosipeleissä yhtään mitään.

Tämän illan otteluissa mieelstäni selvät sävelet. Brady joukkoineen murskaa Houstonin, toisessa matsissa tiukempaa, mutta Atlantan kiven kova heittopeli porukka(Ryan, Jones, White, Gonzalez) ratkaisee pelin Atlantalle. Varsinkin Julio Jonesia kannattaa seurata.

Ja Bradyn porukkahan lopulta pistää pisteen tuolle Lewisin tuhkimotarinalle ja vie lopulta pokaalin.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Packersilta huonoa puolustuspeliä ja 49ers marssi jatkoon.

Ravens - Broncos matsi oli kyllä erittäin viihdyttävää ja jännittävää viihdettä ja onneksi Ravens lopulta voitti.

Falcons - Seahawks pelin lopetin katsomisen kolmannella puoliajalla, mutta näköjään Seattle teki vielä ottelusta pelin.

Falcons etenee Super Bowliin aika helposti ja toivottavasti Ravens pääsee sinne vastustajaksi.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Manning hyytyi taas kerran pudotuspeleissä. Eka puoliaika vielä hyvä, mutta tokalla hyytyi ja homman kruunasi jatkoajan intteri. Mutta ei kaikki haukkuvat vain Moorea, kun Peyton on joku koskematon Jeesus. Ei voi ymmärtää miksi mies on tässä jumal asemassa ja pidetään parempana kuin Brady, vaikka mies ei ole ikinä esittänyt tosipeleissä yhtään mitään.
Super Bowl sormus löytyy ja saman matsin mvp, 4 liigan mvp valintaa (viides tulossa?), 12 pro bowl valintaa jne jne. Paska mikä paska ja kaiken lisäksi jäätyy aina ratkaisu hetkillä…jep, jep! Tulikohan tässä nyt mentyä trolliin (taas)?

Olipas hienot divisional pelit, vaikka 3/4 päättyi ei minun toivomalla tavalla. Flacco oli aivan sheriffi Denveriä vastaan. Rehellisesti sanottuna en olisi uskonut miten kypsää ja ennen kaikkea järkevää peliä Flacco esittää tällä hetkellä. Minulle on ainakin ollut yllätys miten paljon Flacco laittaa syvälle pommia ja aika usein se vielä onnistuukin. Tosin samaan hengenvetoon on todettava, että Broncosin takakentta ei ollut aivan terävimmillään. Champ paloi näyttävästi pariin otteeseen, mutta aivan uskomaton munaus tuli pelin loppuhetkillä safety Raheem Moorelle. Ei voi ymmärtää miten noin voi mokata ja kovin mahdollinen hinta tästä rookiemaisesta mokasta maksettiin! Samoin Manning ei pelannut ihan parasta peliään. Packersin ja 49ersin peli oli Kapernickin näytöstä. Huikea kaveri kerrassaan ja muutenkin 49ers vaikutti todella vahvalta. Minun papereissa menee heti heittämällä Super Bowlin voittajasuosikiksi. Seahawksin ja Atlantan peli oli aivan mahtava. Klassikkokamaa ja yksi vuoden parhaista peleistä. Seattle oli aivan vastaantulija kaksi ensimmäistä neljännestä. Sitten alkoi Wilson show ja Seahawks kipusi 20 pisteen taka-ajo matkalta pisteen johtoon. Täytyy rehellisesti myöntää, että en uskonut Ryanin ja koko Falconsin joukkueen nousevan enää potkuetäisyydelle. Muutenkin tuntui hieman siltä, että Seattlen puolustus pelasi vähän turhan varman päälle viimeiset 30s ja tämä sitten kostautui. Viimeisessä parissa Brady & Patriots teki tarvittavan ja otti voiton ehkä jopa yllättävänkin helposti. Brady on kyllä mestari yllättämään nopealla snäpillä vastustajan puolustuksen housut kintuissa. Ainakin kolme kertaa teki sen Texansia vastaan. Patsien Vereen oli myös mukavalla pelipäällä kolmella TD:llä.

AFC:ssa on sama pari kuin vuosi sitten Konfrenssi finaaleissa. Patriots ehkä pienoinen ennakkosuosikki? Toivon Patriotsin voittoa, mutta veikkaan Ravensin kuitenkin olevan Super Bowlissa. NFC:n finaaliottelun ennakkosuosikki, ehkä selväkin sellainen, on 49ers. Kapernick on Flaccon ohella tämän hetken kuumin pelinrakentaja. Oikeastaan ainut etu Falconsilla on laitahyökkääjä osastolla. Muut menee 49ersille. Tämän vuoden Super Bowl tullaan muistamaan nimellä Harbaugh bowl…
 
Viimeksi muokattu:

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Falcons etenee Super Bowliin aika helposti ja toivottavasti Ravens pääsee sinne vastustajaksi.

Tuskinpa ainakaan helposti. Eri bookereiden kertoimien keskiarvo näyttäisi olevan 2.52 - 1.54, 49ers suosikkina. Tasainen peli luultavasti tulossa, mutta 49ersin puolelle kallistuisin viikonlopun esitysten jälkeen ja eiköhän AFC:n puolelta tule Patriots vastaan.

Tein ennen kauden alkua kolme lappua Super Bowl -voittajasta tuomaan lisämielenkiintoa kaudelle, kun varsinaisia suosikkijoukkueita ei ole. Eaglesin kausi oli täydellinen katastrofi, mutta Broncosin (kerroin 21) statuksen nousua oli mukava seurata lauantaihin saakka ja vielä on 49ersin (kerroin 15) lappu hengissä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Super Bowl sormus löytyy ja saman matsin mvp, 4 liigan mvp valintaa (viides tulossa?), 12 pro bowl valintaa jne jne. Paska mikä paska ja kaiken lisäksi jäätyy aina ratkaisu hetkillä…jep, jep! Tulikohan tässä nyt mentyä trolliin (taas)?

Samaa mieltä deleten kanssa. Manning tulee olemaan 1st ballot HOF vaikkakin pudotuspelit eivät ole aina menneet putkeen. Onhan miehellä kuitenkin tosiaan se yksi SB-voitto sekä toinen hävitty. Esim Dan Marino tällä perustella on myös täysi sukka koska hän ei koskaan SB:tä voittanut. Itse en peliä katsonut mutta ilmeisesti John Fox peluutti super-konservatiivisesti lopussa eikä edes yrittänyt Manningin avulla voittaa vaan halusi pelin menevän jatkoajalle.

Bleacher Reportin artikkeli John Foxin konservatiivisesta peluuttamisesta

delete kirjoitti:
Brady & Patriots teki tarvittavan ja otti voiton ehkä jopa yllättävänkin helposti. Brady on kyllä mestari yllättämään nopealla snäpillä vastustajan puolustuksen housut kintuissa. Ainakin kolme kertaa teki sen Texansia vastaan. Patsien Vereen oli myös mukavalla pelipäällä kolmella TD:llä.


Patriotsien goal-line on hurry up hurry upista ja esim Brandon Lloydin sekä Stevan Ridleyn TD:t olivat huikea esimerkki tästä.

Vereenistä pitää mainita sen verran että miehen ei edes pitänyt pelata snappiakaan vaan Gronkia ja Woodheadia varten oli tehty isot suunnitelmat tähän otteluun ja molemmat loukkaantuivat ihan pelin alussa. Oli huikeata katsella miten "next man up" toimi ja Vereen otti Woodheadin paikan ja suoriutui mallikkaasti.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Itse en peliä katsonut mutta ilmeisesti John Fox peluutti super-konservatiivisesti lopussa eikä edes yrittänyt Manningin avulla voittaa vaan halusi pelin menevän jatkoajalle.

Bleacher Reportin artikkeli John Foxin konservatiivisesta peluuttamisesta

Reilu 30 sekuntia taisi aikaa olla jäljellä, kun Manning veti polvelle ja antoi pelin mennä jatkoajalle. Yleisö palkitsi Foxin päätöksen raikuvilla buuauksilla. Lisäksi juoksua käytettiin pelin lopussa ihan liikaa, kun ottaa huomioon Morenon loukkaantumisen. Hillman ja Hester suoriutuivat kuitenkin ihan hyvin, mutta heittoa olisi saanut enemmän käyttää.

Tuomarit olivat koko ottelun suhteellisen paskoja. Denver tästä enemmän kärsi, mutta ei tappiota tuomareiden piikkiin silti voi kokonaan laittaa. Bailey oli koko pelin helisemässä Smithin kanssa ja tähän kun vielä lisää sen, että Flacco sai aika rauhassa heittää palloa niin tuhoisaa jälkeä siitä sitten tuli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös