NFL season 2011–2012

  • 80 154
  • 532

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Mjahas, tännehän on tullut tekstiä varsin mukavasti joulun pyhien aikana. Pro bowl rosterit on myös julkaistu ja ne löytyy täältä:
NFL.com news: 2012 Pro Bowl rosters (linkki nfl.com sivulle)

Aika odotetut valinnat noin yleensäkin. Rivers tietysti vähän kummastuttaa, mutta kuka muukaan? Schaub todennäköisesti olisi kiilannut ohi, jos olisi terveenä pysynyt. Samoin TE Gatesin olisin korvannu Patsien Hernandezilla. Muuten AFC näyttää varsin oikealta. NFC:stä kolmas QB olisi aivan hyvin voinut olla Stafford, Romo tai Newton. Nyt valinta osui Manningiin ja ei sekään huutava vääryys ole. TE Gonzalezin olisin mielelläni vaihtanut Witteniin. Tietysti Dallasin mlb Lee on myös pelannut loisto kauden. Mutta kun paikkoja on vain kaksi ja aika vaikea sivuuttaa herroja Willis ja Urlacher, niin näillä mennään.

Ja tosiaan täällä on jo mehutettu päätöskierroksen Cowboys@Giants matsia. Huikea päätöshän se tulee olemaan runkosarjalle. Periaatteessahan se on jo playoff matsi näille kahelle tiimille. Voittaja jatkaa kauttaan. Tietysti jos Dallas haluaa pelin voittaa, on nro 1 asia se, että Romo on täysin kunnossa. Heittokäpälähän loukattiin heti Eagles pelin alussa. Muutenkin se peli oli vähän mitä oli. Panosta ei tosiaan ollut, kun Giants pelin tulos ratkesi. Siitä pelistä on muutenkin hyvin vähän kerrottavaa näin Cowboys näkökulmasta. En edes jaksanut katsoa sitä loppuun. Dallasin juoksupeli on myös aika iso kysymysmerkki. Felix Jonesilla on pientä vaivaa ja backup on Sammy Morris. Taisin tossa n. kuukausi sitten veikata, että Dallas vetää loppukauden 2-2 ja tällä irtoaisi post season paikka. Ja näinhän se on, mutta tietenkin se Giants pitää kaataa. Ihan täydet mahdollisuudet tähän on. Tämähän on myös erittäin tärkeä peli Jason Garretille. Voi olla, että hänen tulevaisuutensa Dallasissa riippuu aika paljon siitä miten tuleva Giants matsi menee. Ja miksei sama päteisi myös Rob Ryaniin. Sen verran huono on puolustus ollut sarjan loppupuolella. Oma veikkaukseni on, että molemmat hyökkäyset tulevat takomaan pisteitä. Ratkaisu tapahtuu puolustus pelaamisessa. Dallasilla on pitkin kautta varsin huonoja kokemuksia juuri puolustuksen hajoamisesta pelin loppupuolella. Joten siltä osin hieman pelon sekaisin tuntein ollaan matkassa. Yksi tärkeä avain on myös linjan taistelu. Molemmilla tiimeiltä löytyy eliitti passrushereita. Kumman OL pystyy antamaan enemmän aikaa qb:lle on erittäin vahvoilla. Nimittäin varmasti molemmat qb:t osuvat kohteisiin, jos aikaa on. Viimeksi Pierre-Paul oli aivan eläin ja nyt odotan samaa Warelta. Jostain kumman syystä Ware on ollut parempi tällä kaudella vieraskentällä kuin kotona? Sormet tässä jo syyhyää pelin odotuksesta ja heitetään vielä veikkaus lopputuloksesta. Dallasin voitto +4 pisteen erolla. Peli ratkeaa aivan lopussa Leen ottamaan syötönkatkoon...
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Periaatteessahan se on jo playoff matsi näille kahelle tiimille. Voittaja jatkaa kauttaan. Tietysti jos Dallas haluaa pelin voittaa, on nro 1 asia se, että Romo on täysin kunnossa.

Perjaatteessa sellainenkin vaihtoehto on olemassa, jota ei juurikaan ole tuotu esille, että peli päättyy tasan jolloin Giants menee playoffseihin. Tietenkin tasurin todennäköisyys on hyvinkin pieni.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eikös tuo Saintsin ja 49ersin kamppailu 2nd seedistä käänny 49ersin eduksi jos molemmat voittavat viimeisen kierroksen kamppailunsa? 49ers pelaa Ramsia vastaan, ja kun muutama viikko sitten Niners voitti Ramsin 26-0, niin en kamalasti usko Ramsin mahdollisuuksiin.

Joo, näköjään, kuvittelin koko ajan, että Saints on voiton edellä. Niners tuskin Ramsille häviää, joten ilmeisesti siis sittenkin tulee Saints-Falcons uusinta heti playoffien alkuun. Kuten sanottu niin Atlantalla on kyllä tekemistä vaikka jokainen matsi onkin aina oma juttunsa, kuten monet muistavat viime kaudelta Seattlesta.

Giants-Cowboysia tässä odotellaan myös innolla, luvassa pitäisi olla helvetillinen taistelu, kun muistetaan vielä se kauden ensimmäinen peli. Lisää draamaa voi tuoda molempien heilahtelevat otteet eli matsi voi mennä 45-7 tai 9-6 jommalle kummalle, en pitäisi edes suurena ihmeenä.

Romo vs Manning, Giantsin pass rush, Cowboysin takakenttä, Cowboysin juoksupeli, Dez Bryant, Ahmad Bradshaw ja Giantsin juoksupeli. Giants on ehkä pieni suosikki, koska sillä on tuo Jets-voitto alla, kun Dallas samaan aikaan kompuroi Eaglesin kanssa. Uskon, että Romo aloittaa mutta tietenkin heittokäsi on vielä jonkinlainen kysymysmerkki, vaikkei siellä murtumaa olekaan niin se voi vaikuttaa kuitenkin jos palloa ei pysty kunnolla puristamaan.

Tuo peli vienee jenkeissäkin suuren osan huomiosta johtuen ihan siitä minkä kaliiberin porukat siinä pelaavat. Suosittelen kuitenkin kaikille jos vain on mahdollisuus ja intoa riittää niin katsomaan myös Baltimoren ja Cincinnatin matsin, ihan vaikka vain Ravensin vuoksi, uskon, että siitä pelityylistä tykkää aika moni satunnainen katsojakin.
 

Cube

Jäsen
Packersin osalta odotettuja ja oikeutettuja valintoja, mutta WR-paikan olisi superluotettavaa Greg Jenningsiä ennemmin mielestäni ansainnut huikeaa kautta pelaava ja Rodgersin ykköstargetiksi noussut Jordy Nelson.
Ehdottomasti Nelsonin pitäis olla mukana. Vain Calvin Johnsonilla on rissuista tällä kaudella enemmän touchdowneja.

Muista en ala kovin vahvasti sanomaan, koska en ole ehtinyt seuraamaan riittävän kokonaisvaltaisesti pelejä. Ravensia koskien voin sen kuitenkin sanoa, ettei Ray Lewisin pitäisi tuolla iällä ja noilla missatuilla peleillä olla Pro Bowl -paikkaa lähelläkään. Brian Cushing Derrick Johnsonin seuraksi esimerkiksi. Myös Ed Reed on nykykunnossaan hiukan erikoinen valinta ainakin starteriksi. Silti edelleen erinomainen pelaaja, jota kohti vastustajat harvemmin viitsivät edes heittää. Mukaan Ravensilta olisi puolestaan voinut päästää erinomaista kautta pelaavan Lardarius Webbin, mutta en osaa sanoa onko hän todellisuudessa ollut parempi kuin Champ Bailey. Jonathan Josephin edelle ei ainakaan viitsisi laittaa.. Bailey tuntuu kuitenkin Lewisin ja Reedin kaltaiselta mainevalinnalta.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Kovaa kritiikkiä valinnoista oman kylän miehiin Cubelta. Mutta näin se pitääkin ollakin! Jossain tais olla juttua, että Steelersin Clark ei tule pääsemään Pro bowliin ikinä niin kauan kuin Ed Reed pelaa? Voihan se olla, että Reed, Lewis ja miksei naapurista Polamalukin ja Bailey myös menisi vanhojen meriittien perusteella Hawajille? Jos ite pitäisi valita näiden tilalle kaverit olisi lista seuraava: Weddle alotukseen, Clark kakkonen ja George Wilson Buffalosta strongiksi. Lewisin tilalle joko Pat Angerer tai Nick Barnett ja miksei se Cushingkin? Baileyn olisi voinut korvata Patsien Arringtonilla, kun kaveri kuitenkin jakaa piikkipaikan inttereissä...

Mut tulevista peleistä, niin ekaksi varmaan joutuu kärkkyä jomman kumman näistä: Lions@Packers tai Jets@Dolphins. Seuraavaksi vuorossa joko Ravens@Bengals tai Chiefs@Broncos. Viimesenä vois sitten aikansa kuluksi katella vaikka Cowboys@Giants matsin...
 

Cube

Jäsen
Ehkä kaksi kaikkien aikojen suosikkipelaajaani (ylläri), mutta tosiasioilta ei kannata sulkea silmiään. Lewis on 36-vuotiaana edelleen rautainen pelaaja ja pelaa ikänsä huomioiden sellaisella tasolla, johon en usko yhdenkään toisen linebackerin liigan historiassa pystyneen. Hän ei kuitenkaan ansaitse enää Pro Bowl -valintaa. Neljän missatun pelin jälkeen hän ei ansaitse edes olla keskustelussa mukana. Lewisin syöttöpuolustus alkaa lähestymään jo ongelmaa ja taklauksiakin hän on tällä kaudella vetänyt välillä ohi, mikä on poikkeuksellista. Lukee silti edelleen peliä ja tilanteita yhtä hyvin tai paremmin kuin kuka tahansa pelaaja koko liigassa.

Ed Reed pelaa Ray Lewisia korkeammalla tasolla, mutta hänkin on taantunut selvästi. Tosin safetyn peliä on välillä aika hankala telkkarista tai tilastoista arvioida. Syötönkatkojen alhainen määrä johtuu pääosin kuitenkin siitä, että vastustajajoukkueet välttelevät hänen suuntaan heittämistä. Eniten ongelmia Reedillä on juoksupuolustuksen kanssa, olettetavasti myös niskavammansa vuoksi. Hänhän oli muutama vuosi sitten lähellä joutua lopettamaan uransa tuon loukkaantumisen vuoksi ja se vaivaa Reediä edelleen paljon. Merkittävä kipu on vain yksi osa yhtälöä, koska Reedin täytyy myös olla hyvin tarkkana siitä, ettei niska joudu ottamaan pahoja osumia.

Näitä kahta lukuunottamatta Ravens-pelaajat valittiin kuitenkin ihan oikein. Rice, Leach, Yanda, Ngata ja Suggs ansaitsisivat kaikki jopa olla startereita.

Webb on tosiaan pelannut läpimurtokauden, mutta hänenkään sivuttaminen ei missään nimessä ole mikään vääryys, vaan enemmänkin sääli. AFC:n CB-taso on tosi kova Asomughan lähdöstä huolimatta ja vaikka Baileyn listalta tiputtaisikin, niin siellä olisivat Brandon Flowers sekä Joe Haden oikeutetusti kärkkymässä heti paikkaa Webbin kanssa ja ehkä hänen edelläkin. Syötönkatkoista en näissä jutuissa (enää) niin välitä, mutta nämä sällit peittävät kyllä rissunsa.

Jarret Johnson on nimi, jonka olisin menneinä kausina nostanut mielellään keskusteluun mukaan. On lähes rikollista, ettei häneen koskaan kohdistunut Pro Bowl -valintaa. Samalla se on osoitus siitä, miten valtava painoarvo säkityksillä on näissä jutuissa. Parin viime vuoden aikana Johnson oli juoksua vastaan aivan ylivoimainen, selvästi liigan paras OLB. Tämä jää kuitenkin helposti huomaamatta ja niin jäivät Johnsonin huippukaudetkin. Ironista on, että vihdoin tällä kaudella hän tuntuu saaneen jonkin verran huomiota ainakin selostajilta ja kommentaattoreilta Ravensin peleissä. Johnsonillakin ikä alkaa kuitenkin vähän painamaan, koska hän ei mielestäni ole tuota omaa reunavastuutaan samalla tavalla pitänyt kuin aiempina kausina.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
NFC:llä näyttäisi olevan suhteellisen jäätävä nippu kasassa! Huhhuh, puolustuksen startterit: Allen-Smith-Ratliff-Babin, Ware-Willis-Matthews, Woodson-Thomas-Wilson-Rogers. Olisi kyllä siistiä kun all-star-matsi vedettäisiin joskus ihan täydellä raivolla, olisi kiva nähdä miten pelataan noita tukimiehiä vastaan. Ja endeinä Allen ja Babin niin voi olla, että aika hiljaista olisi pitkien heittopelien kanssa.

Hyökkääjistä LeSean McCoy on ollut aivan pitelemätön ja on helposti liigan parhaita keskushyökkääjiä, Calvin Johnson on peto ja Saintsin Jimmy Graham aivan loistava TE, siinä on pelaaja jotka kannattaa seurata loppukaudesta, Brees tykkää vielä heittää kaverille paljon ja fysiikka on ihan mieletön. Sitten vielä Jahri Evans ja Carl Nicks guardeina ja Jason Peters raivaamassa toista puolta niin kelpaa Shady McCoyn juoksennella.

Vaikka tietysti tuossa tulee itku noiden AFC:n linjojen kanssa, siinä alkaa olla aika ilkeää jätkää rivissä. Enpä haluaisi pelata Ngataa ja Wilforkia vastaan samaan aikaan :D Muutenhan siellä on noita vanhoja gubbeja pyörimässä, Von Miller tietenkin mukava poikkeus. Noista Patriotsin linjamiehistä kuulee aina kaikkea hyvää mutta jostain syystä eivät sano minulle mitään, ehkä täytyisi joskus enemmän seurata joukkueen pelejä. Ei vain pysty sen yhden kauden Brady-Moss-Welker-hehkutuksen jälkeen.

EDIT. Miten muuten Suomessa on noiden termien kanssa, käytetäänkö Vaahteraliigassa ja divareissa suomalaisia termejä vai noita alkuperäisiä? Vai onko siellä finglish meininki päällä. Pelaajat itsekin puhuvat vissiin safetyistä, endeistä ja "täkkeleistä" mutta onko niille suomalaisia vastineita? Entäs sitten pelikuvioissa ja säännöissä? Heittopelit ainakin taitavat mennä ihan vain post, slant, corner yms.
 
Viimeksi muokattu:

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
EDIT. Miten muuten Suomessa on noiden termien kanssa, käytetäänkö Vaahteraliigassa ja divareissa suomalaisia termejä vai noita alkuperäisiä? Vai onko siellä finglish meininki päällä. Pelaajat itsekin puhuvat vissiin safetyistä, endeistä ja "täkkeleistä" mutta onko niille suomalaisia vastineita? Entäs sitten pelikuvioissa ja säännöissä? Heittopelit ainakin taitavat mennä ihan vain post, slant, corner yms.
Joukkueiden pelikirjoissa ja -kutsuissa saattaa esiintyä vielä englanninkielisiä nimityksiä, mutta virallisesti esim. sääntökeskustelussa käytetään termejä esim. hyökkäyksen linja, sentteri, sisemmät linjamiehet (OG), ulommat linjamiehet (OT), keskushyökkääjä (RB), laitahyökkääjä (WR) ja sisempi laitahyökkääjä (TE). Vastaavasti puolustuksessa puolustuksen sisempi linjamies (DT), ulompi linjamies (DE), tukimies (LB), kulmapuolustaja (CB) ja takamies (FS/SS + heikko/vahva).

Pro Bowlista sen verran, että hyvin usein faniäänestyksissä mennään juuri statsien perusteella, jotka ovat hyvin objektiivinen kriteeri valinnoille. Esim. Babinin heikkoudet löytyvät juoksua vastaan, mutta säkkitilaston (jaettu) kakkospaikka painaa meriiteissä sen verran, että kaveri aloittaa oikealla. Kaverin merkitys Eaglesille on juuri heittopuolustuksessa suuri ja roolitus linjassa menee siten, että useimmiten mies rushaa kohti QB:ta joka downilla (juoksuvastuu vasta pelinluvusta).

RB:stä mielestäni bäkeistä Lesean McCoy ja Ray Rice ovat olleet ylitse muiden tällä kaudella - aivan jäätävä osa joukkueiden hyökkäyksestä menee näille kavereille. Mikäli nyt jostain käsittämättömästä syystä sattuisi käymään niin, että Rodgers/Brees/Brady kolmikolle ei menisi MVP tai offensive player of the year palkintoja niin IMO jompikumpi bäkeistä voittaa luultavasti jälkimmäisen. Riceltä täytyy muistaa se että häneltä löytyy melkein 800 jaardia receivingin puolelta. Itse odotan ainakin mielenkiinnolla, miten McCoyn 20 td:tä otetaan huomioon pystejä jaettaessa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
NFC:n puolella ensimmäinen wildcard-pari taitaa olla saletti, Detroit Lions hävisi Green Bayn vieraana shootoutissa pistein 45-41 ja matkaa Saintsin vieraaksi jossain vaiheessa ensi viikkoa.
Falcons johtaa Buccaneersia 21-0 ja on saamassa vastaansa joko Giantsin tai Cowboysin.
Patriots selvitti AFC:n puolella itselleen homefield-advantagen.

EDIT: Falcons 35-0, joten Saints-Lions.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Flynn olisi starteri aika monessa muussa joukkueessa.

Erään epävirallisen listan mukaan olisi keväällä vapaa agentti, joten varmaan tullee tarjouksia pätevän QB:n puutteessa olevilta jengeiltä (Arizona, Seattle, Cleveland yms.)
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Wildcard-kierros tulevana viikonloppuna näyttää kolmen pelin osalta siis seuraavalta:

AFC: Houston Texans - Cincinnati Bengals
Denver Broncos - Pittsburgh Steelers

NFC: New Orleans Saints - Detroit Lions
 

janóz

Jäsen
AFC: Houston Texans - Cincinnati Bengals
Denver Broncos - Pittsburgh Steelers

Kiitos Dolphins! Kiitos Chiefs! Ja kiitos Chargers!

Bengals pääsi kuin pääsikin luikahtamaan playoffeihin. Tuossa on kyllä kaksi joukkuetta, jotka eivät nykykunnolla ansainneet playoff-paikkaa eli Bengals ja Broncos, mutta onneksi tilastoihin lasketaan myös kauden alkupuolen pelit. Vastassa Cincinnatilla lienee Broncosin ohella se ainoa joukkue jonka Bengals voi jäljellä olevista enää voittaa joten toivo jopa playoff-voitosta on realistinen. Houstonin QB:t menee rikki yksi toisensa jälkeen, joten Texans joutunee vain juoksemaan.

Onko Tim Tebow yksi sarjan huonoimmista pelinrakentajista?

Noh, eipä hän kyllä paljon mitään aikaan saanut, joten varmaan huonoimpia starttereita hän tällä hetkellä on. Penkeiltä varmasti löytyy iso kasa huonompiakin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tulevan parin viikon ohjelmat

Lauantai 7.1:
4.30 pm ET (23.30) Houston Texans - Cincinnati Bengals
8.00 pm ET (3.00) New Orleans Saints - Detroit Lions

Sunnuntai 8.1:
1.00 pm ET (20.00) New York Giants - Atlanta Falcons
4.30 pm ET (23.30) Denver Broncos - Pittsburgh Steelers

Lauantai 14.1:
4.30 pm ET (23.30) San Francisco 49ers - New Orleans Saints/New York Giants/Atlanta Falcons
8.00 pm ET (3.00) New England Patriots - Denver Broncos/Pittsburgh Steelers/Cincinnati Bengals

Sunnuntai 15.1:
1.00 pm ET (20.00) Baltimore Ravens - Houston Texans/Denver Broncos/Pittsburgh Steelers
4.30 pm ET (23.30) Green Bay Packers - New York Giants/Atlanta Falcons/Detroit Lions
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Saints lähtee ainakin mun papereissa playoffeihin suurimpana ennakkosuosikkina. Voitot Lionsista ja 49ersista tuntuvat ainakin lähtökohtaisesti aika selviltä, kun taas Packers saattaa joutua aika isoihin ongelmiin Falconsin tai ennen kaikkea Giantsin kanssa. Ei ole ainakaan Rodgersille ihan helpoin matchup, kun JPP ja Osi painavat säkkejä. Secondary on sentään aika roskaa, joten tottakai GB on selvä ennakkosuosikki tuossa pelissä.

AFC on tunnetusti Patriotsin, Ravensin ja Steelersin keskinäinen välienselvittely. Vaikeaa tulee olemaan näistä kolmesta etenkin niille, jotka kohtaavat toisensa jo kahden viikon päästä. Sikäli tietysti toivon kovasti Houstonin voittoa WC-kierroksella, vaikka en sitäkään joukkuetta haluaisi aliarvioida.
 

jeani

Jäsen
AFC:n voimasuhteiden yleiskuva:

1. Ravens
2. Steelers (jos Big Ben täysin kunnossa. Jos ei ole, niin 3.)
3. Patriots

Ei mahdollisuuksia -osastoon kuuluvatkin sitten ne muut playoff-porukat eli Texans, Bengals ja Broncos. Texans ja Bengals pelaavat keskenään, pelillä ei ole mitään muuta merkitystä kuin se, että pelin lopputuloksesta riippuu joutuuko Ravens vaiko Patriots kovaan testiin jo Divisional Playoffs -vaiheessa eli kohtaamaan Steelersin. Toinen taas saa vapaalipun AFC:n Championship -peliin. Jos Texans voittaa Bengalsin, niin seuraavan vaiheen kierros on:

Patriots - Steelers
Ravens - Texans

Jos Bengals voittaa Texansin, niin seuraavan vaiheen kierros on:

Patriots - Bengals
Ravens - Steelers

Steelersistä en pidä yhtään, mutta täytyy sanoa, että hieno suoritus on, jos pääsevät Super Bowliin. Ovat tällöin joutuneet voittamaan sekä New Englandissa että Baltimoressa. Toki kotietu on kyllä ehkä yliarvostettuakin. Patriotsin putki kotipeleissä playoffseissa on 0-2 ja runkosarjassa jotain 30-1 -luokkaa.

Runkosarjassa AFC:n playoffseihin selviytyneiden joukkueiden saldo muita (molempien konferenssien) playoff-joukkueita vastaan oli:

Patriots 1-2
Ravens 6-0
Texans 3-2
Broncos 1-1
Steelers 3-4
Bengals 0-7

NFC:n puolella tilanne on playoffseihin lähdettäessä tasaisempi. Potentiaalia päästä Super Bowliin on kaikilla muilla pudotuspelijoukkueilla paitsi Falconseilla. Myös siis Giantsilla. Joukkue ei ole vakuuttanut odotuksiin nähden, mutta kykyä ottaa kovia voittoja sillä on, erityisesti vieraspeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Menisi ehkä paremmin offseason - jutuksi, mutta tämä mainostettu Black Monday -koutsien osalta näyttää toteutuvan:

Rams antanut fudut sekä GM Devaneylle että HC Spagnuololle:

GM Devaney, HC Spagnuolo Will Not Return

Spagnuolo löytänee itsensä kuitenkin hommista ensi kaudella, Eaglesin DC:n paikkaa on väläytelty.

Buccaneers näytti ovea Raheem Morrisille:

Morris Relieved of Duties

Michael Lombardi taisi lisäksi sanoa että Chargersilla on vielä tänään joku pressi, joten saapa nähdä liittyykö Norv Turner vielä tähän kerhoon.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Ja Buffalo erotti DC George Edwardsin. Odotettu siirto. Uudeksi DC:ksi nimettiin Dave Wannstedt.
 

Cube

Jäsen
Saints lähtee ainakin mun papereissa playoffeihin suurimpana ennakkosuosikkina.
Mietin vielä vähän myöhemmin tätä kirjoittamaani, eikä siinä ole oikein mitään järkeä. Saints voi olla emotionaalinen valinta, mutta rationaalisesti se ei millään voi olla suurin suosikki, koska joutuu pelaamaan jo Wild Card -kierroksella ja sen jälkeen lähtee tien päälle, jossa on suoriutunut hieman heikommin.

Kyllä se vaan on Packers NFC:n ja Patriots AFC:n puolelta, jotka ainakin näin alkuun määräävät tahdin. Ehkä tylsää, mutta myös täysin totta. Kaikki on kuitenkin auki, luonnollisesti. AFC:n puolella on odotettavissa sellainen kolmen jengin slugfest, että sanaa "eeppinen" voi kerrankin perustellusti käyttää (ainakin toivottavasti), kun taas NFC:stä löytyy enemmän mustia hevosia, jotka lähtevät haastamaan kahta lähtökohtaisesti kovinta (Pack ja Saints), mutta silti potentiaalisesti haavoittuvaa (puolustukset) jengiä.

Lokakuun puolivälissä, eli viikon 6 jälkeen veikkailin playoff-joukkueita muuten seuraavalla tavalla:

Cube kirjoitti:
AFC:
1. NE (Ravensia vaikeampi ohjelma, mutta rutiini huippuluokkaa)
2. BAL (alle 12-4 olis pettymys, voittaa vastustajia yli 20p. keskiarvolla)
- - -
3. OAK (QB-tilanne saattaa tuhota tämän, mutta SD:n loppuohjelma paha)
4. TEN (by default)
5. PIT (aivan Ravensin vanavedessä, vauvaohjelma)
6. NYJ (häviää vieraissa, mutta kotivoitot vievät pitkälle)

NFC:
1. GB (häviää 1-2, mutta ei enempää)
2. NO (jäljelläolevista peleistä 6/10 kotona, rutiini)
- - -
3. SF (5 NFCW-peliä + CLE)
4. DAL (NYG: kaamea loppuohjelma, WAS: QB)
5. DET (heikompi loppukausi, mutta silti mukaan)
6. ATL (voisi olla myös CHI, TB tai PHI, mutta luotan vielä Falconsiin)
AFC-veikkaukset menivät siis aivan piloille, mutta NFC:n puolella osumatarkkuus oli ihan hyvä, kunhan jätetään huomioimatta nuo viimeiset sulut ja niihin sisältyvä nolo Tampa Bay -maininta. Ainoastaan Cowboys petti odotukset häviämällä 4/5 loppukauden divaripeleistään ja ehkäpä Giantsin kyky voittaa selvästi puutteellisella joukkueellaan edes noin paljon kovia pelejä yllätti sekin. Lionsin ja Falconsin paikkaa pitäisi tietysti myös vaihtaa, jotta päästäisiin totuuteen, mutta tuossa vaiheessa kautta ihan ok amatööriarvio.

Marraskuun lopussa, eli viikon 12 jälkeen (viisi kierrosta ennen loppua siis) osui AFC:kin sentään kohtalaisesti kohdalleen:

Cube kirjoitti:
Kokonaisuudessaan AFC alkaa näyttämään jo aika vahvasti tältä:

1. NE
2. BAL/PIT
3. HOU
4. OAK
5. PIT/BAL
6. CIN
Raidersin romahdus tuli puskista, koska tuossa vaiheessa oletin Palmerin pelaavan edes vähän paremmin ja ennen kaikkea McFaddenin palaavan kentälle vielä viimeisten viikkojen ajaksi. Toisin kävi ja Tebowt saivat huonoista suorituksistaan ja lopun murskaavasta tappioputkesta huolimatta säälipaikan jatkopeleihin voitettuaan marras-/joulukuussa riittävän monta kolikonheittoa putkeen. Onnea matkaan vaan 'Lerssejä vastaan. Saatte varauksettoman tukeni.

Jos on arvaaminen vaikeaa jo kauden aikana, niin ennen kauden alkua se on lähes mahdotonta. Ehkä parempi, ettei minulla ole tuollaista listaa tämän kauden osalta edes olemassa.

Kokonaisuutena Power Ranking playoffeja ajatellen:

1. Packers
2. Patriots
3. Ravens
4. Saints
5. 49ers
6. Steelers
7. Giants
8. Falcons
9. Texans
10. Lions
11. Bengals
12. Broncos

Tässäkin Saints ja Giants taitavat saada multa vähän henkilökohtaista bonusta, mutta yleisesti olen yrittänyt kasata tän listan löyhästi alkeellisiin todennäköisyyslaskelmiin nojaten.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Sellanen kausi sitten tänä vuonna. Hieman paska makuhan tästä jää, mutta minkäs teet. Giants oli selvästi parempi ei siinä mitään. Cowboys perseili ihan täpöllä kaksi ekaa neljännestä mm. rangaistuksia ja missattuja taklauksia riittämiin. Puolustus oli aivan kujalla, tosin hieman nosti osakkeitaan kolmannella neljänneksellä mutta palasi sitten omalle tasolleen viimeisellä neljänneksellä. Varsinkin Newman oli aivan hukassa. Kaveri jopa taidettiin penkittää hetkeksi. Tosin asia ei varmasti juurikaan parane kun korvaaja oli Alan Ball. Hyökkäyksen linja vuoti melkoisesti ja myös Romo ajoittain hautoi palloa hieman liikaa. Puoliajan jälkeen ote parantui huomattavasti. Romo alkoi toimittamaan palloa nopeasti lyhyisiin heittokuvioihin. Giants joutui muutamaan otteeseen kolme ja ulos tilanteeseen. Siinä vaiheessa kun Dallas oli kuronut eron maalin päähän alkoi pieni toivon kipinä vielä syttyä. Noh, Manning ja superpelin pelannut Cruz palautti aneemisen Dallasin maan pinnalle hyvinkin nopeasti. Oikea joukkue voitti eastin ja sitä kautta lunasti postseason paikan. Menneen kauden valopilkkuja olivat selvästi rb DeMarco Murray, wr Laurent Robinson sekä Mlb Sean Lee. Ehkä pienellä varauksella myös Romo. Muilla on aika kova itsetutkiskelun paikka. Ja eritoten tämä pätee valmentajiin Garrett ja Ryan. Ensi kaudeksi on pakko tehdä jotain puolustuksen suhteen ja samoin hyökkäyksen linjan.

Se siitä tämän kauden viimeisestä Cowboys nillityksestä ja nyt katseet tuleviin peleihin. Taitaa allekirjoittanut liittyä Packersin (varma valinta) bandwagoniin? AFC:n puolelta toivon menestystä Bengalsille ja Patriotsille. Jos vielä vähän silmäillään wild card pelejä. Aloitetaan AFC:stä.

Bengals@Texans, molemmilla kovat puolustukset. Texans nojaa aika vahvasti kovaan juoksupeliin. Bengalsilla hieman tasapainoisempi hyökkäys. Myös qb etu menee mielestäni Cincylle. Jos Bengals pitää kurissa Fosterin ja Taten, luulen heidän voittavan pelin. Onkos Andre Jonhson vielä paskana? Tällä kaudella on muutenkin tullut katsottua usea Bengalsin matsi. Syy tähän löytyy fantasystä (Benson & A.J Green)

Steelers@Broncos, tämä nyt on ylivoimaisesti selvin peli ennakkoon. Ei pitäisi olla Denverin pojilla mitään saumoja. Jos Big Ben on ehjänä, voi Steelers mennä ihan päätyyn asti tänäkin vuonna.

Sitten NFC, jossa on kaksi todella mielenkiintoista paria.

Falcons@Giants. E. Manning on vakuuttanut minut. Joten Qb ero selvästi New Yorkille. Falconsilla on varsin räjähtävä hyökkäyspeli. Löytyyhän sielä sellaisia jannuja kuin Roddy White, Michael Turner ja Julio Jones. Giantsin D on ehkä hitusen verran parempi ja varsinkin se frontti. Voi tulla Ryanille kuumat paikat. Atlantan sauma on siinä, että Manningille saadaan painetta. Giants kuitenkin tästä parista jatkoon.

Lions@Saints, tasasta on tääläkin. Brees on ollut viime viikot aivan hurjassa vedossa ja samoin heidän puolustuksensa on petrannut. Saintsilla ehkä sarjan paras hyökkäyksen linja. Kyllä Staffordillakin aseita riittää ja näin ollen veikkaan että peli voi olla aikamoista ilotulitusta. Saints tästä jatkoon. Tämä vuosi ei vielä ole Lionsin...
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Toinen juttu on, niin voisiko fumblella tehdä trick-play, jossa hyökkääjä rähmisi palloa tahallaan eteenpäin ja oma jätkä jatkaisi juoksua? Onko näin käynyt?

Tosiaan se kuuluisa trick-play oli Holy roller josta jo mainittiin.

Jos lähempää haluaa etsiä esimerkkiä niin tämän vuoden Patriots pelissä Troy Polamalu nyrkkeili pallon Patsien maalialueelle ja aiheutti safetyn.
Linkki kyseiseen tapaukseen:
http://www.youtube.com/watch?v=QFxxhjQZQMk

Runkosarja on viimein saatu päätökseen ja ilman suurempia yllätyksiä. Chargersien jääminen ulkopuolella on tuskin enää mikään yllätys. Phillyn ja/tai Dallasin ulosjääminen ei sinänsä ole mikään yllätys kun NFC East on kova lohko josta yleensä aina yksi tai kaksi jää ulos.

Patriots 1.seedinä jatkoon ja hyvällä tuurilla Steelers ei tule Divisional roundissa vastaan ja täten "helppo" matka AFC Championship matsiin jossa tulee Ravens/Steelers vastaan. Valitettavasti muita tiimejä ei ole tällä hetkellä AFC:ssä oikeasti tavoittelemassa paikkaa auringossa.

Olisihan se tietysti hienoa jos Broncos voittaisi Steelersit kotonaan, aiheuttaisi varmaan sydänkohtauksia pitkin ja poikin maailmaa ja tälläkin palstalla kuhinaa. :)

edit: pohdintoja Pro Bowlista.

Champ Baileysta sen verran vaan että kaverihan on viime vuosina päässyt Favremaisesti aina Pro Bowleihin mutta tänä vuonna ihan oikeutetusti. Kovassa vireessä läpi kauden. Kun noita Denverin pelejä on tullut katsottua noin 500% enemmän kuin viime vuosina niin sitä ihan yllättyi miten vanha mies vielä jaksaa painaa.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Tahallinen eteenpäin fumblaaminen on kielletty, ja vielä lisäyksenä 4. yrityksellä rähmäyksen saa poimia ja lähteä etenemään vain se pelaaja joka pallon rähmää. Eli säännöissäkin on jo tuota taktista "holy rolleria" pystytty rajoittamaan.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Nälökulma: AFC:n menestys New Englandin varassa | Muu palloilu | YLE Urheilu | yle.fi

Ylen huikea NFL tuntemus jälleen nostaa päätään. Vaikka katselenkin maailmaa patriootti-lasien läpi niin enpä uskaltaisi edes nousuhumalassa väittää Patriotseja AFC:n ainoaksi toivoksi. Sanoisinpa että Steelersillä ja Ravensilla on enemmänkin suosikin viitta mitä Patriotseilla.


Bearsin GM Jerry Angelo on saanut fudut kuten myös Coltsien Bill ja Chris Polian, valmentaja Caldwell on toistaiseksi vielä palkkalistoilla mutta hänen tilannetta tarkastellaan vielä. Kovasti ovat ovet käyneet heti kauden jälkeen ja muutoksia on varmasti vielä tulossa. Jeff Fisher taitaa olla tällä hetkellä kuumin HC-kandidaatti.
 

janóz

Jäsen
Omat ajatukset on linjassa jo täällä mainittujen kanssa eli AFC on kolmen kauppa ja NFC on vaikeampi ennustaa. Mestari tulee tosin tänäkin vuonna NFC:n puolelta. Tässä oma jäätävä analyysi:

AFC

Baltimore Ravens
Jokohan tämä vuosi olisi Ravensin. Periaatteessa kaikki on kunnossa, puolustus on hyvä kuten aina ja hyökkäyksestä löytyy myös räjähtävyyttä. QB Flacco kalpenee starojen (Brady, Brees ja Rodgers) rinnalla, mutta on toisaalta ihan hyvä pelinrakentaja. Ainoa este on mielestäni tasaisuuden puute joukkueen otteissa. Jos tammikuussa löytyy hyvä tatsi niin Baltimore nähdään Super Bowlissa

New England Patriots
Tänä vuonna on tullut seurattua Patseja paljon vähemmän kuin ennen, joten ihan tarkkaa kuvaa en ole joukkueesta saanut. Pääpointti kuitenkin se, että jos puolustus pystyy pitämään vastustajan edes vähänkään aisoissa niin Tomppa heittää voittoon tarvittavat pisteet ärsyttävän varmasti. Nyt voisi olla jo tilastojen puolesta Patriotsin vuoro voittaa pari kotipeliä putkeen kotikentällä, mikä ei todellakaan ole mahdottomuus.

Pittsburgh Steelers
Mendenhall poissa, Big Ben kärsii vaivoista ja runkosarjassa Ravens antoi selkään kahdesti. Siinäpä syyt miksi en usko Pittsburghiin tänä vuonna. Toisaalta joukkueen esiintyminen jälleen kerran Super Bowlissa ei mikään iso yllätys olisi.

Houston Texans
Hyvä puolustus, loistava RB-osasto. Tällä kaavalla on voitettu ennen mestaruuksia lähes joka vuosi. Mutta kun nyky-NFL on yhä enemmän heittosirkusta niin tämän vuoksi Texansin ilmaosaston loukkaantumiset vähentävät radikaalisti heidän mahdollisuuksiaan. Lisäksi kokemuksen puute playoffeissa on huomattava verrattuna edellä mainittuihin joukkueisiin. Korkeintaan kaksi voittoa ja sitten laulukuoroon.

Cincinnati Bengals
Nuori Cincy pomppasi playoffeihin vuoden tai pari liian aikaisin. Joukkue on auttamatta liian kevyt ja kokematon näihin peleihin, mutta kovalla puolustuksella ja hyvällä pelikurilla Texans on löytävissä. Patriotsia vastaan ei sitten enää mahdollisuuksia ole. Jos Bengals ei voita lauantaina niin toivon Texansin menevän niin pitkälle kuin pystyy.

Denver Broncos
Okei, viime vuonna Seattle yllätti New Orleansin tässä vaiheessa, joten kaikki on aina mahdollista.. Mutta silti Steelersin pitää epäonnistua todella pahasti, jos Broncos kotipelinsä voittaa. Koska Tebown hyökkäys tekee korkeintaan yhden TD:n niin hyvin pelaavan puolustuksen on otettava vielä pari askelta ylemmäs ja luotava pisteitä taululle tai ainakin loistavia kenttäasetelmia, jotta voitosta voidaan edes haaveilla. Kierroksen varmin häviäjä.


NFC

Green Bay Packers
Kahden peräkkäisen Super Bowlin voittaminen olisi uskomattoman kova juttu, mutta Packers voi siihen yltää. Paljon on puhuttu puolustuksesta ja sen antamista jaardeista (taisi olla ihan viime pelissä niin, että Packers oli antanut kaudellla enemmän jaardeja kuin itse ottanut!!!), mutta Aaron Rodgers on niin mahtava pelinrakentaja, että mestaruus on voitettavissa. Veikkaan puolustuksen ryhdistäytyvän ja ottavan entiseen tahtiin pallonriistoja ja Packers marssii jälleen mestaruuteen. Pahin uhka vaanii NFC:n finaalissa.

New Orleans Saints
Packersin tapaan Saintsin hyökkäys on täyttä rautaa. On vähän maku asia kumpaa pitää parempana ja nämä joukkueet ovatkin edelliset SB-mestarit. Saintsin mestaruus ei olisi yllätys taaskaan, joten jos joukkue vain löytää hyvän iskun tammikuulle niin kaikki on mahdollista. Kovin haaste tulee siinä, että se joutunee kohtaamaan 49ersin ja Packersin vieraissa. Voitot molempia vastaan onkin sitten erittäin kova haaste ja kompurointi on mahdollista.

San Francisco 49ers
Tekisi mieli rankata heidät ylemmäs, mutta kokemuksen puute pudottaa heidät yllämainitun kaksikon taakse. Mestaruustason puolustus on kertakaikkiaan mahtava ja ehdoton valttikortti myös pudotuspeleissä. Olen odottanut joukkueen nousua tälle tasolle jo muutaman vuoden ajan ja nyt se on vihdoin sen tehnyt. Jos hyökkäys ei räpellä niin tämä joukkue voi mennä jopa loppuun asti.

New York Giants
Voi saada selkään Atlantalta, toisaalta voi voittaa Super Bowlin. Hyökkäyksen ja puolustuksen linjat ovat juuri nyt iskussa, joka takaa mahdollisuudet voittaa minkä tahansa joukkueen. Eli Manning on hyvä QB, mitä sitä kieltämään. Mutta suurin kysymysmerkki on joukkueen epätasaiset peliesitykset. En jaksa uskoa, että paketti pysyy kasassa neljää peliä, mutta enpä uskonut heihin muutama kausi sitten kun nousivat uskomattomaan mestaruuteen melko puskista. Todellinen musta hevonen.

Detroit Lions
Räiskyvä ja energinen joukkue. Eivät ole vielä tarpeeksi rutinoituneita hoitamaan kaikkia pelejä kotiin, mutta sekin aika voi tulla lähivuosina. Tätä joukkutta on mukava seurata ja jos yllättää Saintsin niin myös toinenkin voitto on mahdollista. Tuskin kuitenkaan sitä pidemmälle.

Atlanta Falcons
Ei ole heikentynyt viime vuodesta, mutta vastustajat ovat koventuneet. Periaatteessa kaikki on hyvällä tasolla, mutta kun pitäisi olla huipputasolla jos meinaavat menestyä.. Giants voi kaatua, mutta siihen se sitten jääkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös