Mainos

NFL season 2009–2010

  • 84 988
  • 802

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Ehkä eniten silmille hyppää vanhoilla meriiteillä pääsy Ed Reedin ja Julius Peppersin tapauksissa.

No mutta kyllähän Peppers on tällä kaudella pelannut hyvin, joten ihan pelkillä vanhoilla meriiteillä ei ole päässyt mukaan. Statsit eivät toki ole ehkä ihan Pro Bowlin arvoisia mutta kumminkin 10,5 säkkiä ja 5 FF. On kuitenkin ollut tällä kaudella taas tärkeä pelaaja, toisin kuin viime vuonna.

Sinällään valinnat ovat mulle se ja sama mutta halusin vain päteä :)
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Nyt voisi sanoa, että melkeinpä vituttaa. Kaksi perättäistä viime sekuntien tappiota Denverillä. Ne söivät, varsinkin jälkimmäinen, viimeisetkin mahdollisuudet postseasonille. Toisaalta, kauden ennakot eivät viitanneet edes 8-8 kauteen. No, eipä muuta kuin uutta matoa koukkuun ens kaudeksi.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
No mutta kyllähän Peppers on tällä kaudella pelannut hyvin

Mjoo, itse tosiaan olen nähnyt tällä kaudella vain yhden Panthersin pelin joka oli Cowboysia vastaan. Siinä Peppeprs ei saanut mitään aikaan ja oli varsin näkymätön. Muutenkaan en ole kaveria pahemmin onnistunut poimimaan otsikoista, joten perustin oletukseni tälle.

Mitä tulee sitten Witten ja Celek vertailuun, niin Witten on kopeissa ja jaardeissa Celekiä edellä. Celek puolestaan hieman parempi keskiarvossa, mutta TD:tä on selvästi enemmän. Imho Witten on kuitenkin vielä selvästi parempi TE kuin Celek. Tosin erittäin hyvin on Celekkin pelannut ja olisi kyllä ansainnut paikkansa Pro Bowlissa. Ei tosin Wittenin kustannuksella. Ja kyllähän Gurode on pelannut varsin hyvin. Yksi varmimmista Cowboysin linjamiehistä ellei jopa varmin. Giantsin centteri ei missään nimessä mene ohi, ei ainakaan tänä vuonna. Tosin Cowboys lasien takaa tässä taas katsotaan hommaa, joten sillä lailla...
 

Cube

Jäsen
Mielelläni näkisin varsinkin puolustuksessa Bengalsin pelaajia listalla, mutta eipä tuo hirveästi haittaa vaikkei sinne kukaan Cincystä päässytkään.
Leon Hall olisi mielestäni kuulunut joukkueeseen Champ Baileyn tilalle. Ei Baileykaan surkea valinta ole ja AFC:n taso on tälläkin pelipaikalla tosi korkea.

Ricen kohdalla vedin ehkä kotiinpäin, mutta voin tasoitella tilannetta sanomalla, että Ray Lewis, Ed Reed tai Le'Ron McClain eivät välttämättä oikein kuulu tuohon joukkueeseen. Eli 3/5 Ravensin joukkueeseen nimetyistä pelaajista. Reed kuuluisi kyllä muutoin, mutta on missannut neljä peliä. Ray Rayn ikä on puolestaan alkanut näkymään nyt vähän enemmän, mutta enpä toisaalta tiedä kuka häntä parempikaan valinta olisi. Pelipaikan taso on jokseenkin NFC:tä heikompi, mutta ehkä David Harris tai James Farrior? McClainin tilalle Lousaka Polite tai joku muu, vaikka Le'Ron onkin hommansa hoitanut. Myöskään Haloti Ngata ei ole ollut ihan niin dominoiva kuin toivoin tällä kaudella, mutta kuuluu silti tuohon jengiin, koska odottelin häneltä vähän sellaista DPOY-tason kautta.

Lisäksi Ravensilta varamiehiksi nimetyt Ben Grubbs ja Tom Zbikowski ovat aika outoja valintoja ja Terrell Suggsinkin tilalle olisi voinut ehkä nostaa Jarrett Johnsonin, jos Ravensista jonkun haluaa nimetä.

Fantasyssäkin mestaruuden puolustaminen onnistui täydellisesti. 13 ottelun voittoputki kesti loppuun asti vaikka finaali olikin hieman "heikkotasoinen". Edellinen tappio Rovaniemi Redsille tuli syyskuussa ja siitä eteenpäin voittokulku oli katkeamaton.
Erittäin kova suoritus ja onnittelut siitä! Eipä ole tällä hetkellä mitään epäselvyyttä siitä kuka on Jatkoajan kovin fantasy-pelaaja, eikä ensi kausi varmaan ehdi vielä asiaa muuttamaan, vaikka joku toinen vaihteeksi veisikin mestaruuden. 2/2, ei tuota tuurin piikkiin voi millään tapaa enää laittaa.

Ashante Samuel ja Rodgers-Cromartie eivät mielestäni kuuluisi pro-bowliin nimittäin miehet ovat kärynneet vähintään inttereidensä verran. Ashante Samuel on systeemi corneri, joka hakee lyhyistä kuvioista intterinsä, vaikka pelinluku ja ns. ball skilssit kovat ovatkin. 9 intteriä on toki paljon, mutta jo Eaglesin sisältä löytyy koko kauden perusteella kuumempi ja paremmin pelaava "kovaa iskevä" corneri.
Noista tackle-valintojen vääryydestä olen vähän eri mieltä, mutta tämä on kyllä täysin totta, eli Sheldon Brown jengiin Samuelin sijaan. Rodgers-Cromartie on puolestaan parantanut loppukaudesta niin paljon, että ehkä ansaitseekin paikkansa jengissä ajoittaisista hasardeista huolimatta.

AFC:ltä rissut, bäkit ja pelinrakentajat on todella hyvin valittu.
Mun mielestä keskustelua voisi käydä siitä kuuluisiko Matt Schaub tai jopa Ben Roethlisberger joukkueeseen Tom Bradya ennen tämän kauden näyttöjen perusteella.

Loistokauden pelannut Packersin RB Ryan Grant olisi ansainnut Pro Bowl -paikan ennemmin kuin valituksi tullut Ramsin Steven Jackson. Omissa papereissani Grant ohittaisi myös Panthersin DeAngelo Williamsin, jolla on toki selvästi parempi AVG, mutta vähemmän jaardeja ja touchdowneja. Grantin statsit "heittohyökkäysjoukkueessa" ovat loistavat: CAR 271, YDS 1202, AVG 4.4, TD 10.
Tästä en pysty olemaan samaa mieltä, sillä yhtälailla Jacksonin statsit ovat roskajengiin loistavat ja kokonaisuutena hän on ollut tällä kaudella aivan liigan parhaita bäkkejä. Tilastojen valossa tämän asian ehkä pystyykin vielä perustelemaan Grantin eduksi, mutta ainakin minun mielestä on selvää, että Jackson on ollut parempi pelaaja ja sitä kautta yleensä näitä omia valintoja mietin. Grantista en ole tosin koskaan pitänyt erikoisemmin. Tuntuu, että kaveri löytää kyllä hyvin aukkoja, mutta ei oikein osaa tehdä muuta kuin juosta suoraan. Se riittää kyllä silloin, kun vastustajan on jätettävä miehiä kauemmas linjasta heittoa puolustamaan, mutta Ramsissa tuskin menisi 1000 jaardia rikki.

Myös DeAngelo Williams menee papereissani edelle, vaikka loukkaantumiset hänen kauttaa valitettavan paljon varjostivatkin.

- - -

Fox Sports on muuten listannut vuosikymmenen 10 parasta pelaajaa ja lista on seuraavanlainen:

1. Peyton Manning
2. Tom Brady
3. Tony Gonzalez
4. Ray Lewis
5. Ed Reed
6. LaDainian Tomlinson
7. Champ Bailey
8. Ben Roethlisberger
9. Adam Vinatieri
10. Kurt Warner

Vinatierin vetäminen mukaan tähän juttuun on mielestäni vähän yliampuvaa ja tilalle voisi hyvin ottaa vaikka yhden puolustuspelaajan lisää. Muutoin aika oikeat nimet nostettu esille näin nopeasti ajateltuna, vaikka järjestys ehkä kaipaisi joiltain osin hienosäätöä (esim. Gonzalez kuuluu mielestäni vähän alemmas, koska pelipaikka ei ole ihan niin olennainen ja SB:kin puuttuu). Tacklea tuo lista myös huutaisi, mutta sen paikan ylivertaisimmat pelaajat joutuivat valitettavasti lopettamaan tai muutoin romahtivat pari vuotta liian aikaisin.

Ihan mielenkiintoista pohtia näitä asioita tässä vaiheessa ja aion itse huvin vuoksi tehdä jonkinlaisen All Decade -joukkueen kauden päätteeksi, koska koko NFL:n seuraaminen mulla sattui alkamaan heti vuosituhannen alkuun.
 
Viimeksi muokattu:

Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Mielestani oikein onnistuneen pro bowl valinnat.

Ainoastaan DRC:n tilalle olisin nostanut Bengalsin Jonathan Josephin tai Leon Hallin. Molemmat pelanneet erinomaisen kauden, Joseph ehka aavistuksen paremman.

AFC:ssa taso on kylla alyton, kun Vincent Jackson ei mahdu jengiin. NFC:ssa taso kuitenkin tippuu aika paljon Fitzin jalkeen kun kolme seuraavaa ovat DeSean, Miles Austin ja Sidney Rice. Hyvia pelaajia joo ja DeSean elektrinen kun saa pallon kateensa, mutta ei voi mitenkaan kovin luotettavina kasina viela pitaa. Oikeastaan Rice on ainoa varma koppaaja Fitzin lisaksi, mutta Ricesta ei catchin jalkeen ole isompaa vaaraa. AFC:n valinnat Wayne, Marshall, Welker ja Andre ovat kaikki alyttoman hyvia ja moniulotteisia aijia. Piippuun jai viela VJaxin lisaksi Moss ja Ochocinco. Taso on todella kova.

Chargersin valinnat oikein ja hyva etta Nate Kaedingkin paasi mukaan. Liigan paras potkaisija talla hetkella kun yli viisikymppisetkin nakyvat menevan kovalla prosentilla puikkoon.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Fantasyssäkin mestaruuden puolustaminen onnistui täydellisesti. 13 ottelun voittoputki kesti loppuun asti vaikka finaali olikin hieman "heikkotasoinen". Edellinen tappio Rovaniemi Redsille tuli syyskuussa ja siitä eteenpäin voittokulku oli katkeamaton.
Joo aika surkea finaali oli. Sopivasti Colts penkitti Peytonin juuri tällä kierroksella. Mutta eipä tuon taakse voi oikein piiloutua, koska ihan ennakoitavissa tuo riski oli. Vähän heikko kierros molemmilta, mutta parempi voitti.

HN kirjoitti:
Loistokauden pelannut Packersin RB Ryan Grant olisi ansainnut Pro Bowl -paikan ennemmin kuin valituksi tullut Ramsin Steven Jackson.
Action Jacksonin kohdalla pitää muistaa, että hänellä on ollut QB:na kauden aikana sellaiset kaverit kuin Marc Bulger, Kyle Boller ja Keith Null. Eli kovin suurta heittouhkaa ei ole ollut ja vastassa on ollut viikosta toiseen kahdeksan miehen boxi. Itsellenikin tuli vähän yllätyksenä, että Jackson on melkein koko kauden pysynyt terveenä ja noinkin hyvät tilastot pystynyt kasaamaan, mutta mielestäni ei kyllä ole mitään epäselvyyttä siitä, etteikö Jackson olisi Grantia parempi RB melkein joka suhteessa.

delete kirjoitti:
Mitä tulee sitten Witten ja Celek vertailuun, niin Witten on kopeissa ja jaardeissa Celekiä edellä. Celek puolestaan hieman parempi keskiarvossa, mutta TD:tä on selvästi enemmän. Imho Witten on kuitenkin vielä selvästi parempi TE kuin Celek. Tosin erittäin hyvin on Celekkin pelannut ja olisi kyllä ansainnut paikkansa Pro Bowlissa.
Jotenkin on tuntunut, että Witten olisi vetänyt omilla standardeillaan heikon kauden, mutta näyttää noita jaardeja kertyvän kuitenkin yhtä kautta kohden toiseksi eniten hänen urallaan. TD:tä on kuitenkin vain vaivainen yksi kappale, mikä on kyllä TE:lle aika heikko saavutus. En tiedä onko syynä ollut Garrettin pelikutsut vai mikä, mutta ei tuo kyllä hyvä lukema Wittenille ole. Jos Celekiin lähdetään vertaamaan, niin kyllä mulle kuitenkin Wittenista on paljon kokonaisvaltaisempi kuva. Tai siis meinaan, että Witten kai kuitenkin blokkaileekin semipaljon. Celek kai on aika pitkälti tälläinen Gatesmainen receiving tight end. Anticatabolic tosin voi varmaan tämänkin väitteen kumota kuten teki Weaverinkin kohdalla :):
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
TD:tä on kuitenkin vain vaivainen yksi kappale, mikä on kyllä TE:lle aika heikko saavutus. En tiedä onko syynä ollut Garrettin pelikutsut vai mikä, mutta ei tuo kyllä hyvä lukema Wittenille ole.

Yksi on kyllä todella vähän siitä ei pääse mihinkään. Mutta ei WItten mikään pistelinko ole koskaan ollutkaan. Viime vuonnakin vain neljä ja paras kausi oli 7 TD arvoinen. Itse olen ainakin tehnyt sellaisen huomion, että Witteniä käytetään syötönvastaanottajana maalitilanteissa todella vähän. Lähinnä blokkaus on ensisijainen tehtävä hänelle. Minulle tämä on ainakin hieman yllättävää. Koska aika usein kolmas ja 5-10 jaardia mentävää tilanteissa targetti on juuri Witten. Tästä voisi ajatella, että homma toimisi myös yhtä hyvin maalin läheisyydessä. Ehkä Witten on sitten parempi blokkaajana kuin syötönvastaanottajana?
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Mitä tulee sitten Witten ja Celek vertailuun, niin Witten on kopeissa ja jaardeissa Celekiä edellä. Celek puolestaan hieman parempi keskiarvossa, mutta TD:tä on selvästi enemmän. Imho Witten on kuitenkin vielä selvästi parempi TE kuin Celek. Tosin erittäin hyvin on Celekkin pelannut ja olisi kyllä ansainnut paikkansa Pro Bowlissa.

Giantsin centteri ei missään nimessä mene ohi, ei ainakaan tänä vuonna.
Celek kai on aika pitkälti tälläinen Gatesmainen receiving tight end. Anticatabolic tosin voi varmaan tämänkin väitteen kumota kuten teki Weaverinkin kohdalla :):
Joo juoksublokkaajana Celek on ok, mutta heittoblokeissa hieman kovempia pass rushereita vastaan mies on kieltämättä paska. Lainaus pe.comin Tommy Lawlorin game reportista, missä on listattu Celek pelit Denveriä vastaan, joka mielestäni kertoo paljon:

" Got beaten by Dumervil for sack. I can't imagine the plan was for him to block the NFL's leading sacker by himself on a normal pass play. "

Witten on parempi juoksu- sekä heittoblokkaaja ja miehellä voi pelata myös trappeja. Veikkaan kuitenkin, että ainakin äänestävän yleisön silmissä nuo TD:t olisivat saattaneet painaa enemmän Celekin ollessa tunnetumpi, sillä esim. Tony Gonzales ei ikinä ole oikeasti ollut NFL:n parhaiten blokkaava TE. Toinen valittu TE Vernon Davis on myös receiverinä ansioituneempi. Pelaajien ja valmentajien tuloksiin blokkaus taas on saattanut vaikuttaa, sitä en kiistä.

Gurodesta sen verran, että miehen juoksublokkauksessa on ollut short yardagessa ongelmia nyt nopeasti muisteltuna ainakin Washingtonia vastaan viime viikolla ja San Diegoa vastaan aiemmin. Osasyyllinen saattaa tietysti olla myös guardiparivaljakossa Kosier/Davis, joista ainakaan Kosier ei liene juoksua vastaan parhaasta päästä, mutta Davisin puolelta täytyisi saada Barberin kokoisella "rynnijällä" 3&1 ja 4&1 tilanteesta juostua. Toinen silmään pistävä juttu oli alkukauden false start ja snab count -sekoilu Dallasilta, jonka tosin Gurode on hoitanut nyt paremmin. Shaun O`Harakaan ei ole mikään täydellinen centteri, mutta Chris Sneen kanssa antoi Manningille enemmän aikaa, kun sillä on ikinä ollut eikä juoksunkaan kannalta kausi loppupeleissä ollut aivan floppi. Paitsi jos vertaa edelliseen kauteen.
 

Jagora

Jäsen
Nyt voisi sanoa, että melkeinpä vituttaa. Kaksi perättäistä viime sekuntien tappiota Denverillä. Ne söivät, varsinkin jälkimmäinen, viimeisetkin mahdollisuudet postseasonille. Toisaalta, kauden ennakot eivät viitanneet edes 8-8 kauteen. No, eipä muuta kuin uutta matoa koukkuun ens kaudeksi.

Voisi harmittaa vielä enemmän, jos ei viime talvena olisi tehty valmentajan vaihtoa. Vaikka loppukausi menikin penkin alle, niin vime vuoden kaltaista romahdusta ei missään vaiheessa ole tapahtunut. Denver on rakennustilassa ja olen luottavainen tulevaisuudesta.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Gurodesta sen verran, että miehen juoksublokkauksessa on ollut short yardagessa ongelmia nyt nopeasti muisteltuna ainakin Washingtonia vastaan viime viikolla ja San Diegoa vastaan aiemmin. Osasyyllinen saattaa tietysti olla myös guardiparivaljakossa Kosier/Davis.

Juuri short yardage on ollut aika iso ongelma viime kierroksilla. Tosin sitäkään ei yleensä yritetä juosta suoraan centterin takaa vaan juuri järkälemäisen Davis kautta. Luulisi tosiaan homman olevan pala kaakkua Barberille, mutta ei oikein ole uponnut viime peleissä. Tilaisuuksia on kyllä ollut riittämiin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tosiaan onnittelut Rovaniemi Redsille, aina vakuuttava kausi kun tappioita ei tullut kuin kaksi koko kauden aikana.

Itsellä tämä kausi lässähti aika pahasti, aika moni kaveri pelasi alle odotusten, tosin oli siellä joitain vähän riskivetojakin mukana.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Onnitelut myös minulta Rovaniemi Redsille. Kova suoritus mestaruuden uusiminen Janozilta. Ilmeisesti me muut ei oikein osata? Allekirjoittanut ainakin kun jumbosija napsahti. Minulle kävi vähän samalla tavalla kuin steeplerille. Ekojen kierrosten pickit pettivät pahasti, etunenässä T.O ja L.T. Willie Parker & Willis McGahee. Ens vuonna nuorennusleukkaus edessä :P
 

J.Petke

Jäsen
On varmasti ärsyttävää kun joku tulee kyselemään tyhmiä mutta silti ajattelin, että jos joku porukka haluaa selittää niin se on tämä NFL:ää seuraava porukka..

Olen pitkään jo pitänyt lajista ja nyt olen alkanut seuraamaan sitä tarkemmin. Nyt katselen Sun Bowlia ja tulikin mieleeni, että mikä tämä Bowl-systeemi oikein on? Useita eri tapahtumia ja jokainen kai voittaa jotain. Kiinnostuksen aiheena siis nämä suurimmat(?) Fiesta Bowl, Sugar Bowl, Orange Bowl ja Rose Bowl. Mistä nuo joukkueet määräytyvät noihin matseihin?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Olen pitkään jo pitänyt lajista ja nyt olen alkanut seuraamaan sitä tarkemmin. Nyt katselen Sun Bowlia ja tulikin mieleeni, että mikä tämä Bowl-systeemi oikein on? Useita eri tapahtumia ja jokainen kai voittaa jotain. Kiinnostuksen aiheena siis nämä suurimmat(?) Fiesta Bowl, Sugar Bowl, Orange Bowl ja Rose Bowl. Mistä nuo joukkueet määräytyvät noihin matseihin?

Tämä on varsinaisesti college football kysymys ja siitäkin ketju löytyy, mutta tuskin nyt suurta haittaa on vaikka täällä asiaan vastaan.

Nuo Bowl pelit ovat pelejä joita on perinteisesti pelattu collega kauden jälkeen, tavallaan palkintopelinä hyvästä kaudesta. Korkeimmalla tasolla collegessa ei ole ikinä pudotuspelejä pelattu vaan mestari on määritetty rankkauksen kautta. No tämä on kohtuullisen monimutkainen kuvio kokonaisuudessaan.

Nykyisin mestaruus ratkaistaan yksittäisessä mestaruusottelussa, BCS championship game, tässä kohtaavat BCS rankingin kaksi parasta joukkuetta, tämä systeemi on ollut käytössä kaudesta 1998 asti. Kaudella 1997 Michigan ja Nebraska vetivät kumpikin kauden tappioitta, mutta eivät kohdanneet toisiaan ja päädyttiin jaettuun titteliin.

Perusteet millä muihin Bowleihin joukkueet valitaan vaihtelevat, joillain kuten Rose Bowlilla on tiettyjä perinteitä, siinä perinteisesti kohtaavat Big-10 ja Pac-10 konfferenssien mestarit, mutta tämäkin on nyt BCS systeemin kautta hieman muuttunut. Pääsääntönä on että parhaat joukkueet kohtaavat toisiaan, myöskin tietyt kriteerit kuten joukkueiden fanipohja ja tietyn paikkakunnan houkuttelevuus tietyn joukkueen faneille saattaa vaikuttaa joukkuevalintoihin. No tässä on vielä muitakin elementtejä, mutta vähän vaikea ylipäätään tuota koko kuviota selittää.

Perjaatteessa noissa Bowleissa, muissa kuin BCS titteliottelussa, ei mitään voita. Toki niissä saatetaan joitain palkintoja jakaa ja historiankirjoihin merkitään että on sen ja sen Bowlin voittanut, mutta eivät ne varsinaisesti mitään titteleitä ole. Pelaajat saattavat joitain palkintoja saada, samoin koulut saavat noissa peleissä pelaamisesta rahaa, BCS Bowleista varsinkin tulee miljoonia, mutta ei taida palkintorahoihin vaikuttaa itse pelin voittaminen. Kyllä silti nuo pelin ovat täysin kilpailtuja, eli kyllä ne halutaan voittaa, siis muutkin kuin tuo titteliottelu.
 
Viimeksi muokattu:

J.Petke

Jäsen
Tämä on varsinaisesti college football kysymys ja siitäkin ketju löytyy, mutta tuskin nyt suurta haittaa on vaikka täällä asiaan vastaan.

Kiitos suuresti.

Juu hieman sekavahan tuo järjestelmä on mutta tämä selkiytti asiaa jo suuresti. Luulin nimittäin, että nuo ovat jotain ns. finaaleita.

Huomenna pääsee seuraamaan noita Bowleja kun ei muutakaan urheilua ole oikein tarjolla. Viihdyttäviähän nuo ovat ja viime vuoden Fiesta Bowlin parhaita paloja katsellessa ei voi jäädä kylmäksi.

Ja nyt kun NFL:ssä alkavat ne tärkeimmät pelit on tässä hyvä lämmitellä näillä yliopistomatseilla. Selkeää suosikkia ei ole joten aika avoinna ollaan jokaiselle matsille.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Huomenna pääsee seuraamaan noita Bowleja kun ei muutakaan urheilua ole oikein tarjolla. Viihdyttäviähän nuo ovat ja viime vuoden Fiesta Bowlin parhaita paloja katsellessa ei voi jäädä kylmäksi.

Rose Bowl kannattaa tänään katsoa, se on ehkä se perinteisin/isoin Bowl peli, the granddaddy of them all, tänään luvassa järjestyksessään 96. Rose Bowl. Tosin nykyisin titteliottelu ajaa tärkeydessä edelle. Pelillisesti toki ei aina ennekään ole ollut paras. Tulee vielä ihan kohtuulliseen aikaa, ainakin näin perjantaina, eli 23.30.

Florida-Cincinnatti on myös ihan mielenkiintoinen peli, miten pystyy Cincy haastamaan Floridan. Urban Meierin lopettamisen/sapattivapaan ympärillä käytävä keskustelu tosin varmaan dominoi vähän tuota peliä. No tämä alkaa mennä ja ihan OT jutuksi, joten jatkokommentit college ketjussa.
 
Nelonen Sport Pro aloittaa lähetykset 1.2.2010, joten luulisi SB:n sitä kautta myös näkyvän. Kyseessähän on lähinnä nimenmuutos (ent. U+K) ja yhteistyöstä hyötyy myös Viasat, kun saa urheilulähetyksensä näkyviin tällä keinolla myös antenniverkossa. Mielenkiintoisaa nähdä miten paljon tuolta sitä Viasatin tarjontaa loppujen lopuksi tulee.

Ilmeisesti esimakua saadaan jo maanantaina 4.1. alkaen, kun U+kanava esittää NFL-ottelun klo 18.00 alkaen. On siis jälkilähetys. Ohjelmatietojen mukaan myös sitä seuraavana maanantaina tulee lähetys.

http://www.telkku.com/telkku?kan=85&p=20100104&tila=knvt
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Juuri short yardage on ollut aika iso ongelma viime kierroksilla. Tosin sitäkään ei yleensä yritetä juosta suoraan centterin takaa vaan juuri järkälemäisen Davis kautta. Luulisi tosiaan homman olevan pala kaakkua Barberille, mutta ei oikein ole uponnut viime peleissä. Tilaisuuksia on kyllä ollut riittämiin.
Haluatko jatkaa vielä aiheesta vai olisiko parempi mehutella sunnuntain trilleriä?:D Katselin viasatin jälkilähetyksenä eilen Cowboys vs. Redskinsin ja siellä oli Gurodelta ja oikeastaan koko muultakin linjalta paikoitellen aivan jäätävää blokkauspeliä. Redskinssillä on toisaalta kova frontti ja tuon perusteella on vaikea lähteä puhumaan kaudesta.


Laitetaas suomeksi käännetty hieman modattu posti omasta jefu-blogista.


Eagles vs. Cowboys: matchups on offence and defence:


http://eaglesblitz.blogspot.com/ (all dallas this week)
http://www.bleedinggreennation.com/2009/12/29/1224109/nfl-power-rankings-week-17 (Dallas vs. Eagles power rankings kaikkine variaatioineen)
http://www.bleedinggreennation.com/2009/12/30/1225798/eagles-cowboys-playoff-experience (huumoria :D)

El classico. Molemmat joukkueet ja fanit vihaavat toisiaan yli kaiken. Smäkkiä heitetään radiossa, keskustelupalstoilla, tv:ssä jo paria viikkoa ennen peliä. Dallasin fanit eivät tykkää pukea oman joukkueen paitaa Lincolnilla eikä Eaglesfanit uudella Cowboys stadiumilla. Sylki on pienintä mitä päällensä saa. Vaikka divarissa on myös Giants ja Redskins - Cowboys on aina ollut se kaikkein vihatuin Philadelphiassa. Kyseessä on, sanotaan jaetulla ykkössijalla, Pittsburgh vs. Baltimore rivalryn kanssa, kovin rivalry NFL:ssä. Molempien kaupunkien faneista ei tykätä vissiin oikein missään. Ovat siis juntteja eivätkä osaa käyttäytyä yhtään.

Coachit kehuivat alkuviikosta vastustajansa taivaaseen. Panokset ovat todella kovat. Dallasilla panoksena nfc-e ja Cardinalsin ja Vikingsin tappioilla FRB. Eagles pitää 2 seedinsä voitolla. Viime vuonna week 17 oli All Eagles.

Molemmilla joukkueilla on uskomattoman houkuttelevat TE matchupit. Jason Witten vastaan Tracy White ja Will Witherspoon. Witten tulee luultavasti näkemään safetypeittoa paljon (Quentin Mikell, Victor "Macho" Harris). Dallasin 2nd TE Martellus Bennett aliarvostettu pelaaja, jolle ei jaeta palloa kuitenkaan Wittenin tavoin.

Dallasin puolustuksen pelaaminen on kysymysmerkki. Mikäli Keith Brookingilla, Bradie Jamesilla tai lottovoiton tipahtaessa 2nd stringer Bobby Carpenterilla pidetään Celekiä, tulee pahaa jälkeä varsinkin pitkissä kuvioissa. Safetyllä Celekin pitäminen avaa taas Desean Jacksonin 1vs.1 Newmanin kanssa. Odotan näkeväni Gerald Sensabaughia Celekillä paljon. Miten dallas yrittää pysäyttää Celekin ja Jacksonin?

Ratkaisu on perinteisesti blitzaaminen. Dallas luultavasti rushaa outsideilla koko pelin. Tällä pyritään pakottamaan turnovereita pelinjohtaja Donovan McNabbilta. Dallasin Shut down -cornerit Mike Jenkins ja Terrence Newman pelaavat hyvin pressiä eli miespuolustusta, jossa rissu isketään linjaan estämällä sen lähteminen routeen 5 jaardia aloituslinjasta. Puolustus voi olla myös aluetta (sori tästä tietoiskusta, mutta pakko tämä on laittaa kun ei tiedä ketkä kaikki näitä lukee). Tämä tarjoaa inttereille ja säkeille hyvät edellytykset. Ehkä Eagles cornereiden jälkeen nfl:n toiseksi paras kaksikko (vedetään vähän kotiinpäin mm. Packersilta). Eagles rissut ovat pieniä ja varsinkin Maclin on saatu jammattua linjaan aika tehokkaasti paikoitellen. Tämä on eaglesin kannalta huono juttu. Eaglesin hyökkäys ja turnoverit tuhosivat joukkueen viime matsissa. Dallas teki niistä 10 pistettä.

Turnovereista puheenollen päästään Dallasin hyökkäykseen. Tässä on Dallasin menestyksen syy. Dallas "ei käännä palloa ympäri". Tony Romoa on ehdotettu myös mahdolliseksi pro bowleriksi, myös rapakon takana.

Meikän ja Deleten keskusteluja lukeneet tietävät Cowboysin juoksupelin yskähdelleen. Heitto kuitenkin kulkee - kukapa olisi TO:n lähdettyä uskoneen Dallasin pro bowl -rissuun, joka olisi Miles Austin. Kyseessä on aivan saatanan nopea kaveri. Huhupuheiden mukaan täräytellyt selkeitä alle 4.3:sia, vaikka täräytti combinessa todella vaatimattoman 4.52. Austinista enemmän: http://sports.espn.go.com/dallas/columns/story?columnist=watkins_calvin&id=4780537

Dallasin pass rush täytyy pysäyttää ja aloittava centteri Jamaal Jackson repi ACL:nsä loppukaudeksi. Paikalla aloittaa todellinen härkä, Nick Cole LG:n paikalta ja hänen tilalleen tulee Max Jean-Gilles. Kovin paikka on Winston Justicelta Marcus Spearsin kanssa ja Jason Petersillä blitzaavan Demarcus Waren kanssa. Nick Colen tulee tuplata em. guardien kanssa Jay Ratliffiä, joka on tällä kaudella kyykyttänyt aikalailla kaikkia sitä vastaan pelanneita NFCE-linjoja. Juokseminen voi olla vaikeaa Jay Rattliffin ja Dallasin kovien LB:den takia, varsinkin rammalla linjalla. Eagles onkin heittojoukkue, hyvät heittoblokit kohtaavat hyvän pass rushin.

Suuret pelit joita tarkkailla
:

Eagles: Eaglesin juoksuscreenit:joukkue pelaa n. 50-70 kaudessa. Tarina on yleensä tämä: Westbrook tai McCoy juoksee guardin tuplaukseen feikaten blokkia - kääntyy flatille, josta irtoa centteristä lähtien pelin puolelle kaikki linjamiehet ja yleensä TE.

Eaglesin wr screenit: Slot screen: yksinkertainen rissun scriini 3 rissun setistä. Simppeliä screeniä voidaan pelata maclinillekin.

WR reverse by Desean Jackson: Eagles ei ole pelannut loppukaudesta kuin yhden reversen. Minä tiedän, että se on tulossa Dallasia vastaan kun tosipelit alkavat.

Flip 51: Juoksupeli, jossa feikataan hand offi fularille vahvalle puolelle ja pelataan tossi heikolle.

Celek Redzonella: Goallinesta play action vahvalle puolelle, jossa Celek juoksee kulmaan ja Alex Smith yleensä uloskuvion.

Dallas:

Miles Austin double movet: Sheldon Brown kärysi kohtalokkaasti viime matsissa Austinille. Toivottavasti tämä ei toistu.

Submarine pass: Heittopeli TE:lle, jota pelataan träppivariaationa. Te juoksee linjamiesten takaa heittokuvion ja ottaa pallon vastaan flatilla. Tällöin LB jättää usein miespuolustuksen ja rushaa sisään. Löytyy vieläkin Dallasin pelikirjasta, vaikka sitä ei tällä kaudella ole vissiin käytetty.

A ja B gapin juoksu: simppeleitä juoksupelejä. Joskus linjamiehen pullia ja muita hienouksia joukossa. Gurode, Kosier, Davis vs. Patterson ja Bunkley. Tämä matchuppi tuntuu vahvalta.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Todella hyvää analysointia anticatabolicilta. Eipä tohon juuri ole lisättävää. Mutta jos jotain kuitenkin yritän raapustaa. TE Bennetistä sen verran, että ainakin minulle hän on ollut pettymys koko kauden ajan. Tosin viime kierroksilla hän on ollut loukkaantuneena, mutta silti. Muistaakseni jopa jossain Cowboys blokissa kehuttiin hänen omaavan paraat kädet koko tiimistä. Tiedä sitten jännittääkö poikaa, mutta aika paljon droppeja hänellekkin on tullut.

Itse näkisin, että Cowboyssin on voiton saavuttakseen onnistuttava muutamassa jutussa. Ensinnäkin puolustuksen puolella painetta McNabille ja sitä kautta isot pelit Jacksonilta pois. Newman tulee todennäköisesti pelaamaan Jacksonia vastaan koko pelin ja mielelläni näkisin safetyn vielä yläpuolella varmistamassa hommaa. Sen verran vaarallinen kaveri on kyseessä. Phillyhän on tänä vuonna perinteisesti aloittanut pelit aika räväkästi, joten isot pelit pois heti kärkeen. Mitä tulee sitten Celekiin, niin Carpenteria on aika paljon juuri käytetty nickel ja dime muodotelmissa LB:nä. Kaveri on minun silmiin aika hasardi, mutta ilmeisesti osaa jotenkin hommansa tässä tapauksessa. James & Brooking eivät ole parhaimmillaan heittoa puolustaessa. Eaglesin juoksusta en ole niin huolissani. Varmaan tunnetusti erilaisia screen pelejä backeille tulee. Ja juuri näillä esim Giants rokotti aika pahasti viimeksi Cowboyssia vastaan.

Hyökkäyksen puolella pitää pocketin Romon ympärillä kestää. Tai sitten Romon täytyy onnistua taikoa sitä aikaa jostain. Phillyn cornerit ovat myös sitä tasoa, että aikaa vaaditaan rissujen vapaaksi löytymiseen. Juoksupeli on myös saatava toimimaan. Tietenkään tämä ei tule olemaan helppoa Eaglesin raudan lujaa D-linjaa vastaan. Edelleen näkisin Choicea myös muulloin kun Cowboyssin wildcat versiossa. Joka tapauksessa kaikkien kolmen tai ainakin kahden backin pitää onnistua. Myös tason nostoa vaaditaan Roy "drop" Williamsilta sekä Craytonilta. Austinin ja Wittenin varaan ei voi hommaa rakentaa vai voiko? Itse tykkään mielelläni anticatabolicin mainostamasta matchupista Witten vs Phillyn LB:t. Mutta toisaalta sama pätee Celek vastaan Cowboys LB:t. Vaarallisin ase on kuitenkin wr Jackson joka pitää eliminoida jos voitosta haluaa tapella. Myös McNabbia pitää nähdä lanattuna nurmen pintaa ja paljon ja mielellään pelin alusta lähtien.

Sanomattakin on selvää, että kovin montaa turnoveria ei voi, eikä saa tulla. Sekä mahdollisimman vähän rangaistuksia. Kiihkeän jännittävä peli luvassa ja toivottavasti saadaan erä nro 2 sitten jatkopeleissä. Aika samojan asioitahan tässä tuli mitä anticatabolic jo kertoi.

Jos vielä loppuun heitän oman veikkauksen, niin Cowboys voittoon +5 pinnan erolla...
 
Viimeksi muokattu:

saster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Nonniin viimeistä viikkoa siis mennään ja todellinen herkkupalahan illalla on tulossa. Sitä ennen täytyy tarttua kuitenkin Bills - Colts-otteluun. Eräs vedonlyöntitoimisto tarjoaa tähän otteluun kertoimiksi 1,23 - 4,20. Tasuria ei tunneta, joten siksi vain kaksi kerrointa. Eikös tossa ole aika roima kerroin annettu vierasvoitolle, vaikka Colts viime pelissä tappion kärsikin ja monet luottopelaajat saivat huilata kyseisessä ottelussa normaalia enemmän?

Ja sitten tähän trilleriin. Itse liputan voimakkaasti Cowboysien puolesta tässä pelissä ja muutenkin koko sarjassa. Se on ollut suosikkini siitä päivästä lähtien, kun aloin lajia serurata ja eiköhän se pysy loppuun asti. Tosta ensimmäisestä päivästä lajin parissa ei montaa vuotta ole, joten delete korjannee (Dallas-) virheeni, jos niitä tulee. Muuten delete, eikö Crayton ole jo nähty? Tältä mieheltä on odotettu "austinmaista" nousua kohti liigan elittiä jo vähän aikaa, mutta sen suurempia kehityspykäliä ei ole ollut nähtävissä.

Kaikin puolin mielenkiintoinen peli on tulossa ja itse nostin melko samoja asioita tästä pelistä mieleeni, kuin mitä täällä on jo nähty. Eli Mcnabb pitää saada paineen koko ajan, muuten pallo löytää varmasti Jacksonin tuhoisin seurauksin. Onneksi Ware löytyy puolustuksesta ja on näin ollen kova pelote McNabbille.

Toinen seikka mihin mielenkiinto kohdistuu on sitten tämä Dallasin heittopeli. Yki ratkaisuntekijä totutusti on oma O-line. Jos Romo saa aikaa niin sitten on Phillyn pojat lirissä. Mielestäni tähän kulminoituu koko ottelu, eli Cowboys joko voittaa tai häviää tämän seurauksena. Romo on mielestäni onnistunut pelaamaan tota aikaa tällä kaudella itselleen paremmin kuin viime kaudella, joten hyvä kutina on ennen ottelua päällä.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Austinin ja Wittenin varaan ei voi hommaa rakentaa vai voiko? Itse tykkään mielelläni anticatabolicin mainostamasta matchupista Witten vs Phillyn LB:t. Mutta toisaalta sama pätee Celek vastaan Cowboys LB:t. Vaarallisin ase on kuitenkin wr Jackson joka pitää eliminoida jos voitosta haluaa tapella. Myös McNabbia pitää nähdä lanattuna nurmen pintaa ja paljon ja mielellään pelin alusta lähtien.

Kiihkeän jännittävä peli luvassa ja toivottavasti saadaan erä nro 2 sitten jatkopeleissä. Aika samojan asioitahan tässä tuli mitä anticatabolic jo kertoi.

Jos vielä loppuun heitän oman veikkauksen, niin Cowboys voittoon +5 pinnan erolla...
Garrett pelaa tällä hetkellä ns. gimmick -seteistä goallinessä ja 3rd downeissa (mikäli eliminoidaan epäonnistuneet juoksut tästä). Esimerkiksi Deadskinssejä vastaan Barberin td - tarjotaan heittoa - juostaan shotgunista selkeästi pass rushaavaa linjaa vastaan. Tämä puhuisi sen puolesta, että Eagles -takakentälle kutsutaan vastaavassa tilanteessa run first eli safetyt pidetään lähellä ot -vertikaalissa eli taklaus voitaisiin tehdä safetyillä tai jopa Samuelilla tai Brownilla. Witten sisään olisi tällöin optimaalinen pelikutsu. Varsinkin linjamiesten osalta nämä kuumat pelit toimivat yleensä viikosta toiseen, joten Dallasilta odotan paikoitellen muutamaa viime viikon kutsua myös tänä viikkona. Garrett kutsuu luultavasti kuitenkin myyden vastaavaa tilannetta luultavasti tällöin pelejä, joita ei ole käytetty viime viikkoina eli Witten ja Austin goallinessä ei minulle henkilökohtaisesti olisi yllätys.

McNabb ei kestä samalla tavalla painetta, kun esim. Brady. Mies tekee huonolla prosentilla heittoa silloin, kun -forced out of pocket ja yleensä juoksee näistäkin. Tätä Dallasille tosiaan tarjotaan ihan jo QB:n takia, joten se pass rush korostuu entisestään. Dallasin pass rusherit täytyy pitää pimennossa.

edit Reid on halunnut tästä syystä tehdä philadelphialle tuon superheittolinjan, miehen haastatteluissa tuo pass protection on aina ollut ykkösenä...

Minä en halua Dallasia vastaan jatkopeleissä. Dallas voittaa minkä tahansa joukkueen wild cardeissa, ja haastaa saintsin siipirikon joukkueen mahdollisesti voittaen divisionalissa. Vikings yms. muut hypejoukkueet cardinalssia lukuunottamatta olisivat vastaantulijoita. Eaglesin on pakko voittaa tällä viikolla jo kylmenneen centterin ja harjoitussnäbbien takia. Eagles voittaa yhdellä td:llä. Vaikka Cole centteriä onkin aikaisemmin pelannut. Muuten homma vaikeutuu huomattavasti. Superdomessa on helvetin vaikeaa pelata - saints on vieläkin kova joukkue.
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Nonniin viimeistä viikkoa siis mennään ja todellinen herkkupalahan illalla on tulossa. Sitä ennen täytyy tarttua kuitenkin Bills - Colts-otteluun. Eräs vedonlyöntitoimisto tarjoaa tähän otteluun kertoimiksi 1,23 - 4,20. Tasuria ei tunneta, joten siksi vain kaksi kerrointa. Eikös tossa ole aika roima kerroin annettu vierasvoitolle, vaikka Colts viime pelissä tappion kärsikin ja monet luottopelaajat saivat huilata kyseisessä ottelussa normaalia enemmän?

Itse asiassa vaikuttaa ihan hyvältä kerroinasetelmalta sillä Bills on vielä kotijoukkue ja NFL:ssä näitä loppupelejä pidetään arvossa vaikkei sinällään panosta enää olisi. Coltsilla puolestaan ei ole tässä ottelussa yhtään mitään virkaa, se odottelee jo playoffeja. Vastakkain ovat todennäköisesti Billsin ykkösmiehistö vastaan Coltsin kakkos- ja kolmosmiehistö eli kyllä Buffalo on mielestäni jopa noinkin selkeä ennakkosuosikki, eikä se ihan huono jengi olekaan vaikka kausi meni penkin alle.

Illan trilleristä ei uskalla kirjoittaa enää mitään kun on tullut niin hyvät pohjustukset. Mukava seurailla noita asioita mitä tässä on mainittu ja totisesti kutkuttavia taistelupareja on luvassa.

Vähän itseäni kyllä kylmii tuo QB-asetelma sillä Romo on ollut kovassa iskussa ja vastaavasti McNabb tekee noita tyhmiä ratkaisuja ja vähän pakottaa heittoja -> juuri se mitä Romo taas ei nyt ole tehnyt. Lisäksi Jacksonin poissaolo sentterin paikalta vähän arveluttaa vaikka, kuten jo mainittu, Nick Cole pystyy myös pelaamaan hyvää peliä sillä paikalla. Max-Jean Gillesiin en sen sijaan luota yhtään, kokoa löytyy paljonkin mutta hän ei kertakaikkiaan pärjää hyviä rushaajia vastaan. Toivotaan ettei nyt joudukaan kauheasti niihin tilanteisiin.

Eagles on liigan paras joukkue noissa avausdraivien pisteissä ja muistaakseni myös niissä pinnoissa joita on tehty ekan neljänneksen (ja olikohan vielä puoliajankin) aikana. Nyt odotuksissa on samanlainen alku ja sitten katsotaan mihin puolustus pystyy.
 

TML

Jäsen
Äsken näytti vielä ihan hyvältä teräskaupungissa, mutta kas kummaa johtavat Dolphinseja vain 3 pisteellä ja Houstonkin tasoittanut Patseja vastaan.

Aika jännäksi menee jo nämä alkuillan pelit ja taistelu on todella hurjaa. Sääli jos ei kumpikaan (Texans, Steelers) etene pleijareihin.

Ravensin ja Broncosin nyt pitäisi oma pelinsä hoitaa ja toivottavasti jännitys säilyy tuonne Jets-Bengals peliin saakka.
 

Cube

Jäsen
Aloin vasta katsomaan tätä Texans-Patriots -peliä, mutta kovasti näyttäisi siltä, ettei NE oikeastaan halua voittaa tätä peliä. Ihan ymmärrettävää, koska Steelersin jättäminen playoffien ulkopuolelle olisi pelkästään vittuilumielessäkin varmasti hauskaa. Brady ja kumppanit siellä kentällä toki ovat edelleen, joten tällaisia aikeita ei millään voi todistaa, mutta kummasti on Houston noussut takaisin peliin sen jälkeen, kun Pittsburghin johto kasvoi. Nythän sekin on hupenemassa, joten ehkä Steelers mokaa itse mahdollisuutensa.

Texans meni juuri johtoon. Mielenkiintoista katsoa miltä Patriotsin hyökkäys nyt näyttää tasoitusta hakiessa.

Ei voi muuta kuin toivoa Ravensin hoitavan oman pelinsä. Tähän asti ei Harbaugh'n aikakaudella joukkue ole etukäteen huonommilleen juuri hävinnyt, joten luotto on vahvaa. Raiders on tällä kaudella kuitenkin ottanut hyviä päänahkoja, joten ei tappio länsirannikolla mikään pommi oikeastaan olisi, joskin pettymyksenä tietysti valtava.

E: Ja Brady penkille, erinomaista.
 

TML

Jäsen
Hoyer QB:nä Pats ei saa tasoitettua ja Texans voittaa pelinsä tiputtaen samalla Steelersin ulos. Ellei nyt sitten käy niin että sekä Jets, Ravens että Broncos häviävät omat ottelunsa (olettaen että Steelers voittaa Dolphinsin).

Texansille hieno voitto mutta kolmea ottelua joutuvat vielä jännittämään.

edit. Steelersille hieno voitto mutta kolmea ottelua joutuvat vielä jännittämään.

Steelers tarvitsee siis tappiot kaikille kolmelle joukkueelle, Texansille riittää kaksi tappiota.

Sitten suoraan tuonne Raiders-Ravens peliin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös