NFL season 2007–2008

  • 107 412
  • 1 252

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Minkäslaista rankingiä Jatkiksen NFL-friikit sommittelisivat liigan joukkueille tällä hetkellä? Näkeekö joukkueiden välisen nokkimisjärjestyksen suoraan divisioonien / konferenssien taulukoista?

Itse olisin taipuvainen tälle kannalle:

AFC

1. New England
2. Indianapolis
3. Jacksonville
4. San Diego
5. Pittsburgh
6. Cleveland

Wild card -paikassa vahvasti kiinni oleva Jaguars on siis mielestäni vahvempi kuin divisiooniensa ykköset Chargers ja Steelers.

Pittsburgh-Jacksonville vääntöön saadaan selvyyttä onneksi jo ensi viikonloppuna. Buffalolla on myös mahdollisuudet näyttää Clevelandia vastaan arvonsa. Jännittävät pleijarit kyllä tulossa AFC:n puolella.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Minkäslaista rankingiä Jatkiksen NFL-friikit sommittelisivat liigan joukkueille tällä hetkellä? Näkeekö joukkueiden välisen nokkimisjärjestyksen suoraan divisioonien / konferenssien taulukoista?

Itse olisin taipuvainen tälle kannalle:

AFC

1. New England
2. Indianapolis
3. Jacksonville
4. San Diego
5. Pittsburgh
6. Cleveland

Wild card -paikassa vahvasti kiinni oleva Jaguars on siis mielestäni vahvempi kuin divisiooniensa ykköset Chargers ja Steelers.

NFC

1. Dallas
2. Green Bay
3. Seattle
4. NY Giants
5. Minnesota
6. Tampa Bay

Täällä taas pidän divisioonavoittoon matkalla olevaa Buccaneersia heikompana kuin Giants ja Vikings.

Aika samoilla linjoilla olen. Ehkä nostaisin Steelersin siltikin korkeammalle, ainakin San Diegon ohi. Jax on ollut vahvassa vedossa ja on varmasti Pittsburghin kanssa hyvin samalla viivalla. Kärkikaksikko on omassa luokassaan ja ihmeitä saa tapahtua jos ne eivät kohtaa AFC-finaalissa. Browns on itselle aikamoinen arvoitus, Chargersin osakkeita laskee Riversin ja Gatesin vammat sekä ilmiselvä joukkuehengen rakoilu.

NFC:ssä Dallas vaikuttaisi olevan selvästi vahvin, mutta jotenkin kiehtoo Packersin kokemus. Seattle on yllätysvalmis ja Morris on paikannut upeasti Alexanderin aukon. Sillä on kuitenkin vielä tekemistä pelinsä kanssa, eikä se osaa oikein vieläkään lyödä sitä viimeistä naulaa silloin kun on paikka. Giantsiin en usko hetkeäkään, Burress ei ole kunnossa, Manning ailahtelee, eikä hyökkäyksestä löydy kunnon aseita tällä hetkellä. Vikings voikin olla tällä hetkellä jopa kolmanneksi paras joukkue NFC:ssä, rb-osasto on timanttia ja Jackson parantaa koko ajan. Bucsilla on myös ongelmia loukkaantumisten kanssa ja lisäksi sen divisioona on melko heikko, en usko Tampaan.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
AFC

1. New England
2. Indianapolis
3. Jacksonville
4. Pittsburgh
5. San Diego
6. Cleveland

Kaksi ensimmäistä on hyvinkin helppo valita mutta siitä eteenpäin onkin sitten aika tasaista ja erittäin vaikeasti veikattavissa. Jax on ollut läpi kauden vahva joten tasaisuuden perustella ansaitsee 3.sijan.

NFC

1. Dallas
2. Green Bay
3. Seattle
4. Minnesota
5. Tampa Bay
6. Giants

Dallas on vaan tällä hetkellä niin HOT ettei muilla ole sanan sijaa. GB tulee yhtä hyvänä kakkosena kiitos Favren. Tulee vaan mieleen että lähes kaikki mainitsevat Patsien juoksuhyökkäyksen puuttuvan (tällä hetkellä 14.paras juoksu) kun mm. GB löytyy sijalta 24. (alle 100 jaardia per peli) ja silti record on hulppeat 11-2. Hasselbackin kovan vireen vuoksi nostan Seattlen kolmanneksi ja Minnesotan neljänneksi. Ilmeisesti AP:n pieni loukkaantuminen teki vaan hyvää ja herätti pedon Chester Taylorissa. Samanlaista RB duoa ei liigasta tällä hetkellä löydy. Tampa Bay on Garcian johdolla tasainen mutta löytyykö häneltä tarvittaessa se extrapippuri kuin mitä esim Romolta tai Bradylta jolla tiukat matsit käännetään voitoksi. Giantsiin en usko pätkän vertaa. Manning Jr. sukeltaa syvällä tällä hetkellä enkä itseasiassa voi uskoa 9-4 recordia...
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Steelers oli meikäläiselle hirveä pettymys. Ensimmäinen jakso näytti vielä hyvältä ja joukkue oli vahvasti tappelemassa voitosta. Sitten puolustus petti, Patriots sai pari melkein ilmaista TD:tä ja Brady sai Welkerin mukaan peliin. Jotenkin vaisu kuva jäi, vaikka Roethlisberger pelasi hyvän ottelun. Tunteet näyttivät käyvän kuumana ja koko ajan oli jotain kähyn poikasta kentällä.

Pitää kai sitä hieman analysoida tätäkin peliä. Alussa tosiaan näytti että pelistä tulee jännittävä ja tiukka mutta pari nopeaa TD:tä jähmetti Steelersit jollain tapaa. Ilmeisesti Patsien puolustus sai siitä lisäpotkua kun hyökkäys toimi heti alusta pitäen. Vaikka Brady heitti blah blah jaardia jne ja Moss otti koppeja niin pelin hahmoksi nostaisin kuitenkin Richard Seymourin. Enpä ole tällä kaudella häntä noin tulessa nähnyt. Jos Steelersien hyökkäystä ei muuten saatu pysähtymään niin silloin Seymour astui esiin ja teki sen. Hänellä oli mm. kriittinen Wardin taklaus 4 and 1 tilanteessa Patsien maalialuuella.

Big Ben sanoi Patsien puolustuksen hyvyyden olevan siinä että he sopeutuvat vastustajan pelityyliin pelin kuluessa. Noh, onhan kaverit jo aika "kokeneita"

Ilmeisesti BB teki oikein antaen joukkueen huilata tiistain ja keskiviikon(Fyysikkatreenit) Puolustus oli selvästi pirteämpi eikä näyttänyt niin pehmeältä kuin esim Baltimorea vastaan. Vaikka Steelersien puolustus on no.1 liigassa tilastojen perusteella niin Ravens oli reilusti parempi Patseja vastaan kuin mitä Steelers eilen. Steelers heitti uskomattoman määrän bliztejä mutta tällä kertaa Bradylla oli rissut jolle heittää. Ravensia vastaan cover oli uskomattoman hyvä.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelers heitti uskomattoman määrän bliztejä mutta tällä kertaa Bradylla oli rissut jolle heittää. Ravensia vastaan cover oli uskomattoman hyvä.

Itseäni jäi kyllä ihmetyttämään, että miksi Steelers pelasi loppupelin niin löysää peittoa. Ok olivat palaneet syvälle muutaman kerran siinä vaiheessa, mutta syy ei silloin ollut todellakaan peitossa vaan safetyjen (lähinnä sen toisen) kokemattomuudessa. Tomlinin pitäisi pystyä parempaan nimenomaan juuri takakentän kutsuissa. Tappioasemassa sitä paitsi ei pitäisi olla enää mitään hävittävää. Siinä toisella puolikkaalla oli monta tilannetta missä Brady pääsi juuri eroon ennen niittiä ja tiukemmalla peitolla olisi saattanut saadakin muutaman iskun. Sen jälkeen ei varmasti release olisi enää ihan niin varmaa ollut. Ei ymmärrä, mutta uskoo että opiksi otettiin.
 

jm16

Jäsen
Ehkä siinä "löysän" peiton pelaamisessa oli syynä se, että pelättiin, ja varmaan ihan syystäkin, niitä yks-yhtä vastaan tilanteita Mossin ja Co:n kanssa ja luotettiin siihen, että blitzaamalla saadaan Brady heittämään Patsien kannalta liian aikaisin. Se Patsien hyökkäyksen pysäyttäminen vaatii kyllä varmaan just se paineen laittamisen blitzaamalla ja linjan stunteilla ja vielä tiukan mies peiton sen takana. Mutta kellä riittää personaali ne yhdistämään ja vielä niiin ettei sit omassa päässä soi vähän väliä?

Täytyy myöntää, että oli eka Patsien matsi tällä kaudella jonka katsoin livenä alusta loppuun ja vertailupohjaa ei siis oikein ole, mutta ihailtavaa musta oli se miten Brady käytti sitä tupla cadencea ja sai sillä tavoin puolustuksen näyttämään ne blitzinsä sen ekan hämäys cadencen aikana. Käyttivät sitä varsinkin toisella puoliajalla todella tehokkaasti hyväksi.

Henk. mielipiteeni on että kyllähän tähän Patsien nykyiseen tyyliin, "basketball on grass", riittäisi eväitä (lue QB ja WR:t) muillakin, epäilen että se on lähinnä kiinni siitä, että todellakin omistaudutaan asialle ja hierotaan noita kuvioita niin että ne menee vaikka unissaan. Toki siinä myös auttaa se, että luotetaan toiseen niin paljon kun esim. siinä ekan 1/4:n stop -kuviossa jonka Moss repi väkisin CB:n edestä, eipä siinä peitossa tai tekniikassa mitään vikaa ollut, Moss vaan yksinkertaisesti halusi palloa enemmän!

Mielenkiintoinen tapaus muuten myös toi Patsien OC, Josh Mc Daniels, nuori kaveri joka on nyt menossa toinen kausi hyök. koordinaattorina, 7:s kausi menossa NFL:ssä ja niistäkin käsittääkseni vasta 4:s varsinaisesti valmentajana! Hauska yksityiskohta paljastu muuten tosta hänen profiilistaan, Patsien 2. QB:lla, Matt Casselillä, ei ole college ajalta yhtään ainutta TD heittoa tilillään! Kuinkahan moni muu jengi olis tollasen taustan omaavalle kaverille antanut edes mahdollisuuden?

http://www.patriots.com/team/index.cfm?ac=coachbio&bio=24595
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Ehkä siinä "löysän" peiton pelaamisessa oli syynä se, että pelättiin, ja varmaan ihan syystäkin, niitä yks-yhtä vastaan tilanteita Mossin ja Co:n kanssa ja luotettiin siihen, että blitzaamalla saadaan Brady heittämään Patsien kannalta liian aikaisin.

No siksi se ihmetyttikin, että sittenhän se Patsin peruspeli eli lyhyt syöttö alkoi pelaamaan kun annettiin sitä tilaa. Alkupelin aikana taas tiukka peitto ei tuottanut ongelmia kuin korkeintaan siinä ekassa Mossin maalissa. Niitä isoja pelejä lukuunottamatta se eka puoliaikahan meni hyvin puolustukselta (ainakin tokaan puolikkaaseen verrattuna) ja siksi en ymmärrä miksi se mentiin muuttamaan. Ei se safetyjen juoksuun/feikkeihin haukkaaminen mihinkään peittoa löysentämällä häviä.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Hauska yksityiskohta paljastu muuten tosta hänen profiilistaan, Patsien 2. QB:lla, Matt Casselillä, ei ole college ajalta yhtään ainutta TD heittoa tilillään! Kuinkahan moni muu jengi olis tollasen taustan omaavalle kaverille antanut edes mahdollisuuden?

Kyllähän siinä saa scouttaus olla kunnossa, tiedä ovatko sitten USC:n harjoituksissa käyneet scouttaamassa, toki on sitten kaikki nuo pre draft harjoitukset joissa pelaajia voi seurata. Kuitenkin pelasi USC:ssä Palmerin ja Leinartin kakkosena, eli ei välttämättä huono pelaaja, mutta kun edellä oli noin kovia nimiä niin pelaamaan ei paljon päässyt.

McDanielsillä on kyllä taustat tuohon hommaan kunnossa kun hänen isänsä on ollut pitkään sekä Canton McKinleyn ja Massillonin lukioiden päävalmentaja. Kummatkin ovat ihan kansallista huippua lukioiden puolelle, vaikka niitä nyt onkin vähän hankala vertailla, mutta todella ansioitunut lukiovalmentaja kuitenkin.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Dallas joutui yllättävänkin tiukoille Detroittia vastaan. Itse pelistä en ole nähnyt kuin koosteen. Matsia kyllä seurasin nfl.com sivustolta silmä kovana. Hieman täpärälle se meni ja meinasin vaipua jo epätoivoon Wittenin fumblatessa maaliviivalle. Onneksi Romo näytti sitten kuka on the äijä ja pisti kunnon draivin aikaseksi. Tuloshan oli sitten pinnan voitto Dallasille. Tilastojen valossa voi sanoa ainakin Barberin (3td) ja Witten (15 koppia) onnistuneen, unohtamatta kesto-onnistuja Romoa. Joka tapauksessa divisionaan voitto on varma.

Katsoin tänään vasta Pats-Steelers pelin. Aika mahdottomaltahan toi Bradyn ilmasirkus vaikuttaa. Ei Steelers huono ollut, New England oli vain selkeästi parempi. Ekan puoliskan Pitsburg jaksoi/pystyi roikkua mukana, mutta sitten ei mahtanut paremmalleen mitään.

Tässä oma arvioni joukkueiden tämän hetkisestä "paremmuudesta"

AFC
1.Patriots
2.Colts
3 Steelers
4.Jaguars
5.Browns
6.Chargers

Patriots on selvä ykkönen ja Colts lähes yhtä selvä kakkonen. Steelers ja Jaguars ovat aika samoissa. Sitten onkin tiukkaa...yhtä hyvin voisi viidentenä ja kuudentena olla Titans tai Bills (joka on kyllä aika yllättävää). En myöskään laskisi Broncosia ulos kuvioista.

NFC
1.Cowboys
2.Packers
3.Vikings
4.Seahawks
5.Buccaneers
6. Giants

Dallas ja Green Bay taistelevat aika tasapäin kuten myös Vikings ja Seahawks. Tampa tulee vajoamaan alas päin kuten varmaan Giantskin. En tykkää pätkän vertaa Peyton jr:stä. Mielelläni näkisin Redskinsit pleijareissa mutta saas nähä miten käy...
 

Cube

Jäsen
Oma lista.. Perustelut vähän myöhemmin.

AFC:

1. New England
2. Indianapolis
[...]
3. Jacksonville
4. San Diego
5. Pittsburgh
[...]
6. Tennessee (kunhan Haynesworth pelaa)

NFC:

1. Dallas
2. Green Bay
[...]
3. Seattle
[...]
4. Tampa Bay
5. Minnesota
6. NY Giants
 

Cube

Jäsen
GB tulee yhtä hyvänä kakkosena kiitos Favren. Tulee vaan mieleen että lähes kaikki mainitsevat Patsien juoksuhyökkäyksen puuttuvan (tällä hetkellä 14.paras juoksu) kun mm. GB löytyy sijalta 24. (alle 100 jaardia per peli) ja silti record on hulppeat 11-2.
Lähinnä siksi, että Ryan Grant on viimeisessä 7 pelissä juossut 717 jaardia ja 5 touchdownia. Hänen läpimurtoaan ennen muistettiin kyllä joka pelissä käydä läpi, että Green Bay on huono juoksemaan. Enää ei vain ole tarvetta.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
No niin ja uutisia maailmalta.

Alex Smith on loppukauden sivussa. Ja kun 49ers:illa ei menisi jo huonommin niin Trent Dilfer on myös poissa seuraavasta pelistä joten aloittava QB tulee olemaan Shaun Hill joka ei ole koskaan ottanut snappeja NFL:ssä.

http://sportsillustrated.cnn.com/2007/football/nfl/12/11/smith.49ers.ap/index.html

Bears taas ei halua näemmä luottaa Brian Grieseen vaan seuraavan matsin aloittaa Kyle Orton, joka on viimeksi pelannut kaudella 2005 (15 peliä)

"Brian has done a lot of good things, but I just think it's just time to see exactly what Kyle can do," Smith said, adding that the Bears were not using the final three games as an evaluation for 2008."

http://sportsillustrated.cnn.com/2007/football/nfl/12/10/bc.fbn.bears.orton.ap/index.html
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kohta loppuu ProBowl äänestys ja siitähän olikin aikaisemmin puhetta. Tässä minun ehdokkaat:

QB
Brady
Peyton
Anderson
Romo
Favre
Garcia

RB
Addai
Jones-Drew
LT
Westbrook
AP
Earnest Graham

WR
Moss
Welker
Andre Johnson
Braylon Edwards
Larry Fitzgerald
T.O
Plaxico Burress
Terry Holt

TE
Antonio Gates
Kellen Winslow
Jason Witten
Donald Lee

CB
Antonio Cromartie
Asante Samuel
Samari Rolle
Charles Woodson
Nathan Vasher
Marcus Trufant

SS
Bob Sanders
Chris Harris

FS
Ed Reed
Sean Taylor

K
Graham, Shayne
Mason Grosby

Kick Returners
Washington, Leon
The Joystick (hester)

En valinnut kaikkia kun en oikein tiennyt esim fullbackeista tai linebackeista niin älyttömästi. (poislukien tietty Vrabel&Thomas :p) Te puolustuksen miehet varmaan voisitte ottaa enemmänkin kantaa niihin paikkoihin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Cube kirjoitti:
Patriotsin menestys on mielestäni nimenomaan tuon takia todella huolestuttava suuntaus. Voin sanoa, että menee ainakin minulla vähän maku koko lajista/liigasta, jos kaikki joukkueet alkavat parin vuoden sisään pelaamaan lähtökohtaisesti shotgunista ja heittämään joka downilla.
Täysin samaa mieltä. Ei tuollaista vaan yksinkertaisesti ole mukava katsoa kun koko ajan vaan heitetään. Siis jos edes välillä juostaisiin, mutta kun Pats ei käytännössä juokse ikinä. Onkohan heille edes 10 juoksua peliä kohden? Jos ei lasketa Bradyn ajoittaisia improvisoituja juoksuja ja QB-sneakeja niin aika tiukkaa varmaan tekee. Mun mielestä noin yksipuolinen hyökkääminen on ihan perseestä. Tai siis toki tuolla materiaalilla se toimii, mutta en kyllä itse tuollaisesta pysty nauttimaan. Tulee jotenkin ihan liian epätasapainoinen olo.

Satunnaisia mietteitä NFL:stä:
- New England jyrää, mutta on nyt viimeisten viikkojen aikana osoittanut kuolevaisuuden merkkejä. Järkyttävän hyvä joukkue, mutta kyllä ihan voitettavissa jos pass rushia oikeasti saataisiin aikaiseksi.
- Brady on kyllä aivan käsittämättömän hyvä pelaaja. Ei maailmassa yksinkertaisesti voi olla parempaa QB:ta. Niin lähellä täydellistä kuin vaan voi olla. Vähän parempi liikkumaan hän voisi olla, mutta ei sekään mikään heikkous ole. Ihan jäätävää katsella sen peliä.
- Bob Sanders on tällä hetkellä liigan paras safety, ainakin juoksupeleissä. Ihan uskomaton kyky tulla niihin tilanteisiin täydellä vauhdilla ja niitata ukko selälleen.
- Troy Smithin pelaamista oli kiva katsoa. Jotenkin tuli hyvä mieli siitä kun hän onnistui debyytissään. Kuitenkin ukko on saanut aika paljon kuraa niskaansa pituutensa ja kaiken muunkin takia. Jotenkin tuntuu, että ennen draftia tuli trendikästä dissata Smithiä. Mutta kuten Madden sanoi, niin kun Smithin katsoo pelaavan, niin jotenkin siitä vaan tulee tunne, että hän on jalkapallon pelaaja. Ei ole välttämättä prototyyppipituutta tai muita juttuja, mutta osaa pelata. Ja aika hemmetinmoinen käsikin näyttää olevan, ainakin sen Figuersille heitetyn heiton perusteella.
- Mun mielestä Baltimoren pitäisi antaa Bollerin aloittaa ainakin seuraava peli, mutta jossain vaiheessa ottelua myös Troy Smithille pitäisi antaa peliaikaa. Ellei sitten tilanne ole oikein tiukka ja Boller pelaisi unelmapeliä. Tällä lailla pari peliä voisi antaa molempien pelata ja jos Smith "outplayed" Boller niin sitten johonkin season finaleen voisi laittaa Smithin aloittamaan.
- Vick linnaan vajaaksi kahdeksi vuodeksi. Saa nähdä pelaako MV7 enää ikinä NFL:ssä. Jos motivaatiota riittää eikä elämä hajoa täysin vankilassa niin jossain CFL:ssä hänestä voisi tulla vielä ihan tähtikin. NFL:n suhteen tekee kyllä aika tiukkaa. Sinänsä harmi, pelityyli oli niin jäätävä että. Yksi iso syy miksi jenkkifutikseen ihastuin oli juuri Vick. Mutta jos pää on mätä niin ei siinä paljoa jotkut pelit auta.
- Nyt alkaa näyttämään aika todennäköiseltä että Patriots vetää runkosarjan 16-0. Giants on ainoa joka sen voisi estää ja silloinkin Patsien pitäisi itse homma ryssiä. Mutta edelleenkään en olisi mitenkään varma, että Pats Super Bowlin voittaa. Tai ainakin toivon erittäin kovasti, että näin ei tapahdu. Jos Steelersistä ei Bowliin ole, niin sitten käännytään taas kakkossuosikki Coltsien puoleen. Bradya arvostan niin paljon, että hänen takiaan Patsien voitto voisi mennä, mutta koko muu joukkue vituttaa niin helvetisti, että toivottavasti tällaiseen Brady vs muu joukkue ristiriitaan en joudu. Nopeasti sieltä nyt Marvelous Marvin terveeksi ja ratkaisemaan AFC:n finaali Indylle!
- Cube kirjoitteli New Englandin McFaddenin havittelusta. Oliko se niin, että Patriots saa ensi draftissa San Franciscon ykkösvuoron? Vaihdossa siihen vuoroon, jolla 49ers viime draftissa otti Joe Staleyn? Jos näin, niin tosiaan ihan mahdollista se McFaddenin Patseihin meno voisi olla. Juuri nyt 49ers on jaetulla toiseksi viimeisellä sijalla 3-10 rekordilla. Tosin pienestä kaikki on kiinni, vuoro voi tippua myös jonnekin kärkiviisikon ulkopuolelle. Eiköhän McFadden kyllä ihan kärjessä mene joten joku 5.vuorokin voisi olla jo liian myöhäinen. No ehkä vähän turhan aikaista vielä tätä puida.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Täysin samaa mieltä. Ei tuollaista vaan yksinkertaisesti ole mukava katsoa kun koko ajan vaan heitetään. Siis jos edes välillä juostaisiin, mutta kun Pats ei käytännössä juokse ikinä. Onkohan heille edes 10 juoksua peliä kohden? Jos ei lasketa Bradyn ajoittaisia improvisoituja juoksuja ja QB-sneakeja niin aika tiukkaa varmaan tekee.
Saattavat cornerit ja pass rusherit olla aika kuumaa tavaraa drafteissa muutaman seuraavan vuoden aikana, jos GM:t ennakoivat tuon shotgun-homoilun leviävän laajemmalle. Itse ainakin toivon, että Ravens ottaa CB:n ekalla kierroksella, jos sopivaa pelinrakentajaa ei ole tarjolla (ja toisella kierroksella, jos on). Tällä tosin on ehkä enemmän tekemistä joukkueen heikkouksien kuin tuon trendin kanssa, mutta kuitenkin.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Näinhän se on. Patseillä on edelleenkin se San Fransiscolta treidattu 1.kierroksen varaus. Onhan tuota McFaddenia huhuiltu mutta samoin on puhuttu siitä että Pats yleensä treidaa alaspäin ja saa hyviä jamppoja ykköskierroksen lopussa/kakkosen alussa pienellä hinnalla.


Kylläpäs sitä dissataan nyt NE:n juoksua. Edelleenkin painotan että yhden RB:n voimin löytyy sijalta 14 ja kun Sammy Morris oli terve niin sijoitus oli 6-8... Tiedän kyllä että K.Faulk on kakkosback muttei ole ollenkaan samantyylinen kuin Morris/Maroney. Uskaltaisin väittää että Patsien juoksu olisi ehkä top5 jos Morris olisi kunnossa. Sanoisin kyllä että Maroney ei ole lunastanut niitä lupauksia joita hänelle asetettiin.

Randy Mossin sanoin "Manningilla on aina ollut hyvät rissut, miksei siis Bradylläkin?" No nyt on ja tulos on sen mukaista. Ja mitä ihmeen väliä sillä on miten hyökkäys etenee. Jokainen tiimi käyttää sitä missä on vahvin. Kun katselee Vikingsien pelejä niin siellä ole muuta kuin AP ja C.Taylor jotka rynnivät läpi. Tai Chargersien peli, Rivers heittää joko Gatesille tai sitten LT juoksee.

Juoksupelistä hieman vertailua´:

Att/G (suluissa rushing TD)

1 Pittsburgh Steelers 33.6 (7)
2 Tennessee Titans 33.2 (15)
3 Jacksonville Jaguars 33.0 (14)
4 Oakland Raiders 31.5 (9)
.
.
9 New England Patriots 28.1 (13)
15 Dallas Cowboys 27.0 (13)
30. Green Bay Packers 23.5 (10)

Kritiikin ymmärtäisin ihan täysin JOS NE:llä puuttuisi täysin juoksupeli. Mutta se on valitettavasti vain keskitasoa. Mm. Colts juoksee keskimäärin 0.3 jaardia enemmän per peli.
 

Cube

Jäsen
Kyllähän NE on selvästi heittojoukkue nykyään, sanovat tilastot mitä tahansa. Itse en tuollaista hyökkäystä juurikaan tykkää katsoa. Tosin NE:n tapauksessa homma on niin tehokasta, että onhan se siinä mielessä ihan viihdyttävää ja ihailtavaa. Kuitenkaan laajemmalle en toivo tuon trendin leviävän. Ehkä siinä mielessä pitäisi toivoa, että Patriots saa McFaddenin.

Bobby Petrino on eronnut Atlantan valmentajan hommista. Eipä Falconsilla tunnu mikään asia nykyään onnistuvan.. Jos ei tästä muuta voi päätellä, niin ainakin nyt on vähän epätodennäkösempää, että joukkue ottaa Brian Brohmin draftissa, vaikka hän olisikin tarjolla. Ihan ok, jos näin käy, koska ainakin tällä erää Brohm on omilla listoillani korkeimmalla pelinrakentajista. Pitäisi näistä pelaajista kuitenkin hankkia vielä lisää tietoa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Aika yllättävää Petrinon eroaminen. Ei olisi kyllä arvannut millään kun kuunteli Arthur Blankin haastattelua maanantai pelin aikana, oli erittäin luottavainen Petrinon, mutta toisaalta eihän häntä erotettukaan. Kaiketi tuossa on vain se takana että veri veti takaisin collegepeliin, ei siinä muuta voi olla, rahaa ainakin tulee vähemmän se on aika selvä.

Arkansas ei ole edes mikään ihmeellinen duuni, vaikka SEC:ssä onkin niin ei se sen kummempi työ ole mielestäni kuin minkä Petrino jätti vain vajaa vuosi sitten. Toki iso koulu, mutta ei mitään collegepelin kovimpia missään nimessä, jos olisi ollut esimerkiksi Michingan niin olisi ollut vähän eri juttu.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Ja mitä ihmeen väliä sillä on miten hyökkäys etenee. Jokainen tiimi käyttää sitä missä on vahvin.

Täysin samaa mieltä. Olen kans hieman kummastellut tätä ihme porua joka kohdistuu Patriotsiin. Imho heittopeli on paaaaljon näyttävämpää ja mukavampaa seurata kuin juoksupeli...tulee hienoja koppeja, isoja pommeja, säkkejä, syötönkatkoja jne. Ja ns. taviksellekin on selvää mitä pelissä tapahtuu. juoksuhan näyttää "ei jenkkifutista seuranneelle" siltä, että jollekin dumpataan pallo ja hän yrittää sitten tehdä parhaansa. Näinhän asia ei tietenkään ole! En kyllä millään jaksa uskoa juoksupelin kuolemiseen. Ehkä muutamia Patriotsien kopioijayrittäjiä voi tulla, mutta se vaatii läjän hyviä rissuja, hyvän linjan ja loisto quupan. Yhteen aikaan puhuttiin, että kaikki tiimit alkaisivat pelaamaan 3-4 puolustuksella 4-3 sijaan. Taitaa kuitenkin valta osa olla edelleen ns. 4-3 puolustuksia? Tosin näiden kahden raja on kohtuullisen epäselvä tänä päivänä. Nykyään kun osa LB:stä linjaa suoraan linjan tasolle. Mutta kuitenkin...

Patriots on nyt vaan niin kova heittopelissä, että olisi hulluutta olla käyttämättä sitä asetta. Tosin itsekin hieman ihmettelin steelers pelissä kun peli oli selvä ja pallo oli jossain New Englannin 5 jaardilla, niin ei muuta kuin heittämällä vain. Tosin ekat sieltä tuli ja paljo muutakin. Kyllä Patrioottien koutsilla on melkonen luotto Bradyyn ja kumppaneihin. Meikä olis kyllä manannu Garretin suohon jos Cowboys olis alkanu heittämään tossa tilanteessa (tosin ne eivät olisi sitä tehneet). Jos Patriotsin leiristä pitää kaivamalla kaivaa jotain pelaajaa joka olisi ehkä hieman alisuorittanut, niin se on mielestäni juuri Maroney.

Ehkä ainut tiimi joka voi olla Patriotsin mestaruuden tiellä on Colts. Vaikka kuinka toivon, että Dallas pystyisi New Englannin kaatamaan superbowlissa (jos sinne asti pääsevät), niin en aivan usko että siihen rahkeet riittävät. Periaatteessa eväät pitäisi olla kunnossa Patriotsin pysäytämiseen kun Henry ja Newman ovat hyviä cornereita ja Ellis sekä Ware loistavia passrushaajia. Ongelma näyttäisi tällä hetkellä olevan safety puolella.

Se mitä tulevaan draftiin tulee, niin Cowboyssilla taitaa olla 2 kpl ekan kierroksen varauksia. Dallashan sai Brownsilta ekan kiekan varauksen viime vuodelta. Tarvetta Cowboyssilla olisi ainakin wr ja cb osastolla. Owens ja Glen sekä Henry alkavat olla jo kohtuullisen vanhoja. Itse en ole seurannut, että onko ketään mega hyvää rissua tarjolla tai corneria. Ehkä joku osaa valaista asiaa.

Höh...menipä taas Dallasista pölisemiseksi, vaikka oli tarkoitus toimittaa Patriooteista...
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
http://sports.espn.go.com/espn/columns/story?columnist=forde_pat&id=3151061&sportCat=ncf

Lueskelin tuosta Petrinosta jonkin verran ja ilmeisesti tästä löytyy amerikkalaisen fudiksen todellinen palkkasoturi. Kaveri on ilmeisesti aina hakemassa parempaa tiliä paikasta tai toisesta sekä salaa neuvottelemassa sopimuksia vaikka olisi vasta saanut uuden jobin...

He doesn't love any school or any NFL franchise. He loves himself, his playbook and his bank account.

Cube kirjoitti:
Kyllähän NE on selvästi heittojoukkue nykyään, sanovat tilastot mitä tahansa.

Tähän yhdyn kyllä ihan täysin että NE selvästi rakentaa pelinsä heittopeliin. Siitä ei epäilystäkään. Mutta yritin vaan tuoda esille sen että kyllä Pats juoksee mutta kuten delete kirjoitti että Maroney ei ole vakuuttanut tällä kaudella niin ei edes ole mitään järkeä yrittää väkisin juosta. Nytkin viimeisin peli Steelersiä vastaan ei todellakaan ollut mikään hyvä Maroneyn kannalta. Välillä tuntui että kaveri vaan juoksi suoraan eteenpäin ja oman O-linen selkään ja pysähtyi siihen. Taisi yhden 1st downin saada ja silloinkin oma O-line työnsi Steelersien D-lineä taaksepäin tarvittavat jaardit, niin ja Maroney oli välissä.

Lisää QB uutisia: Jason Campbell on todennäköisesti poissa seuraavasta pelistä polvivamman takia ja aloittavana kuuppana Todd Collins jonka viime startista on kulunut jo muutama vuosi, nimittäin edellinen startti oli vuonna 1997.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Hieman faktaa kuinka paljon salarycapissä on tilaa:

1. Tennessee 39 $40.85 million
2. San Diego 44 $33.03 million
3. Jacksonville 43 $32.69 million
4. Buffalo 49 $32.05 million
5. New Orleans 39 $31.69 million
6. Cincinnati 48 $31.45 million
7. San Francisco 48 $30.91 million
8. Cleveland 42 $30.31 million
9. Arizona 34 $30.27 million
10.N.Y. Jets 45 $27.72 million
11.Oakland 40 $25.98 million
12.Tampa Bay 48 $25.90 million
13.Miami 48 $25.56 million
14.N.Y. Giants 49 $24.47 million
15.Detroit 42 $23.50 million
16.Houston 43 $22.91 million
17.Dallas 40 $20.61 million
18.Kansas City 44 $20.27 million
19.Chicago 52 $19.80 million
20.Pittsburgh 43 $18.61 million
21.Green Bay 48 $18.37 million
22.Philadelphia 49 $17.17 million
23.Denver 49 $16.77 million
24.Minnesota 49 $14.88 million
25.New England 41 $10.93 million
26.St. Louis 45 $9.61 million
27.Seattle 44 $9.55 million
28.Indianapolis 48 $8.49 million
29.Carolina 35 $6.05 million
30.Atlanta 52 $5.79 million*
31.Baltimore 42 $5.00 million
32.Washington 45 -$20.72 million

** Not including unspecified potential rebate from contested return of Michael Vick's pro-rated signing bonus.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tottakai New Englandin pitääkin palloa heittää paljon kun on tuollainen materiaali, mutta itse en vaan tykkää noin yksipuolisesta hyökkäämisestä. Ja en ymmärrä, että miksi pitää edelleen heittää vaikka peli on jo ratkennut? Muutenkin New Englandilla on näköjään aika selkeä filosofiaero esim. Indyyn verrattuna. Pats pitää parhaat ukot kentällä ja jatkaa heittämistä ja pisteiden tekoa vaikka peli on jo aikoja sitten ratkennut. Indy taas näytti Ravens-pelissä sen toisen ääripään. Manning, Wayne, Addai, Sanders, Hayden, Jackson sivuun jo jossain kolmannen puoliajan alussa. Itse en oikein tiedä kumpi tyyli olisi parempi, ehkä jotain siltä väliltä. Tiedä sitten onko Belichick päättänyt, että tällä kaudella rikotaan kaikki ennätykset ja hankitaan Bradylle se MVP. Tosin kyllähän se Bradylle menisi vaikka hän pelaisi vain puolet peleistä.

Mun mielestä juoksupelien katsominen on melkein hienompaa kuin heittopelien. Tai toki joku oikein hieno heittokuvio lämmittää sekin. Mutta ei mulle mikään yksinkertainen pommi missä Moss juoksee kaikkien ohi, mitään erektiota aiheuta. Mutta se on vaan mun mielipide. Paras on tietenkin sellainen suht tasapainoinen hyökkäys, mikä mun mielestä esim. Steelerseillä tällä hetkellä on. Tosin vähän parempi se kyllä saisi joka osa-alueella olla, varsinkin linja on liian huono. Ihan täysin kumpikaan ääripää ei saa multa kannatusta, ei pelkkä heittäminen eikä pelkkä juokseminen. Tosin jos noista pitäisi valita niin sitten ottaisin pelkän juoksemisen. Jotenkin vaan old school touhu tuntuu mulle lähemmältä kuin tällainen moderni heittosirkus, missä joka pelissä heitetään lähemmäs 40 pistettä ja 5 TD:tä. Mielummin voitetaan ne pelit 21-14 viime hetken oman franchise-QB:n orkestroimalla TD-draivilla, kuin että voitetaan ottelu 52-7 ja oma QB heittää 400+ jaardia ja 5 TD:tä joista 4 samalle ukolle.

Bobby Petrinon ero on taas omiaan osoittamaan kuinka epätodennäköistä on, että collegekoutsista tulisi hyvä prokoutsi. Homma on niin totaalisen erilaista, että aika spesiaalitapaus saa olla, jotta tuo vaihdos toimisi.

PS. Myös Jacksonvillen hyökkäyksestä tykkään. Juostaan first downeilla, mutta kuitenkin annetaan myös Garrardin heittää. Ensi sunnuntain viasatin ensimmäinen matsi Pit-Jax onkin mulle yksi kauden kohokohdista. Kaksi joukkuetta, jotka molemmat pelaavat sellaista futista josta itse tykkään.
 

Cube

Jäsen
Muutenkin New Englandilla on näköjään aika selkeä filosofiaero esim. Indyyn verrattuna. Pats pitää parhaat ukot kentällä ja jatkaa heittämistä ja pisteiden tekoa vaikka peli on jo aikoja sitten ratkennut. Indy taas näytti Ravens-pelissä sen toisen ääripään. Manning, Wayne, Addai, Sanders, Hayden, Jackson sivuun jo jossain kolmannen puoliajan alussa.
Nousi muuten Dungyn pisteet älyttömästi tuon jälkeen. Kaveri näki, että nyt ei ollut Ravensin paras päivä ja otti avainmiehet sivuun pelin jo ratkettua. Ihan uskomattoman tyylikästä toimintaa, kun pitää vielä mielessä Indyn aseman Baltimoressa. Harmi vaan, ettei Billick oikein tajunnut tätä kädenojennusta, vaan otti vielä aikalisiä kellon pysäyttämiseksi ja yritti 2 lisäpistettä tilanteen ollessa 44-20. Vittu, että sai taas hävetä.

Voi vaan arvailla miten Belichick olisi toiminut vastaavassa tilanteessa.. No onneksi Ravens päätti pelata oikeassa pelissä, eikä tuollaista tilannetta nähty.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hyi helvetti kyllä kävi oksettamaan kun katseli tuolta NFL:n sivuilta noita videoita Petrinosta. Ei saatana, ei voi ymmärtää. Pidin Petrinoa hyvänä koutsina ja tyyppinä joka onnistuisi NFL:ssä. Ja vitut, täysi pelle.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Hyi helvetti kyllä kävi oksettamaan kun katseli tuolta NFL:n sivuilta noita videoita Petrinosta. Ei saatana, ei voi ymmärtää. Pidin Petrinoa hyvänä koutsina ja tyyppinä joka onnistuisi NFL:ssä. Ja vitut, täysi pelle.

Mulla tuli samat ajatukset mieleen. Kaveri puhui sellaista hevonpaskaa siinä lehdistötilaisuudessa että alkoi käymään sääliksi jo sitä uutta tiimiä, mikäs sen nimi nyt olikaan, Arkansas? Mutta kuten jo kirjoitin aikaisemmin ettei Petrino ole ikinä viihtynyt missään pitkään ja todennäköisesti jo ensi kauden puolessa välissä neuvottelee salaa muiden tiimien kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös